Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-04, 15:07   #4981
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Oj ja to smao od chrzestnego który jest ojcem mojej chrześnicy dostałam złoty łańcuszek wiadomo inne czasy ale wkurza mnie że teraz sie tak porobiło że ludzie na komunie kupują laptopy! nie rozumiem dlaczego? co w tej komuni jest takiego że ludziom sie tak poprzewracało? rozumiem ślub zaczyna sie nowa droge bez rodziców potrzeba różnych rzeczy sprzętów... no ale komunia? a potem jedno dziecko płacze bo kolega dostał laptopa a ono zegarek.... :/

I to niejednokrotnie rodzice kładą taki nacisk. Np siostra tż jest w ciąży i chrzestną będzie druga siostra i jak powiedziała że fajnie że ma prace to odłoży sobie na studia to ta jej na to że no żadne studia chrzest sie zbliża i ma z kasy wyskoczyć :/ bo jej mąż uważa że na chrzest to z 1000zł sie należy :/ kumacie ?! ciekawe czy jakbyśmy my ich poprosili też by nam dali tysiaka.... co za ludzie.
Dlatego my nie robimy wielkich chrzcin, robimy 12 maja wtedy siostra tż ma komunie i najpierw nasz chrzest o 10 w takiej kaplicy a potem komunia i tylko moi rodzice pojadą z nami na te chrzciny a impreza w domu będzie jedna
Ja się w takiej sytuacji bym nie zgodziła na bycie chrzestną.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 15:08   #4982
mala_19kw
Zakorzenienie

Tak patrzę Szajka na tą kostkę i mi coś świtać zaczęło tu powód czemu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kostka.jpg (115,8 KB, 24 załadowań)
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 15:16   #4983
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
no bez kitu, ani allegro, ani tablica mi nie działają!!! nie wiem o co kaman. Może mąż zablokował?

Black, dziękuję
a ten rozświetlacz to pod puder/podkład czy na?

Moj maluszek leży na macie i rączkami chyta zabawki i jak się przestają ruszać to łapkami szturcha!!! Kochany mój!!!
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
To gratulacje !!!
A w którym tygodniu twój maluch teraz jest??

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

A moja leży też na macie bawi się małpką którą jej powiesiłam i ćwiczy nożyce próbując poruszać zabawki które jej nad nóżkami powiesiłam
Nina, wczoraj skonczyl 12 czyli wszedł juz w 13
a co do maty, to przy pierwszym połozeniu dziecia na niej byl płacz, chyba sie wytraszył tego wszystkiego a teraz wlasnie lezy i guga i piszczy do pszczólki. ma tam tez takiego materiałowego kotka z dzwoneczkiem jakby w srodku i bierze go z kopa zeby mu dzwoniło

dziecie są rewelacyjne
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 15:18   #4984
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Piszecie o pierwszych objawach ciazy. Mnie odrzucilo od roznych rzeczy pozniej, najpierw baaaardzo wyczulil mi sie wech. Smialam sie, ze jako pies policyjny w brygadzie antynarkotykowej moglabym zaczac pracowac. Pozniej odrzucilo mnie od wiekszosci zapachow i wlasciwie caly czas chodzialam w maseczce, wlasciwie jednoczesnie dwoch.
U mnie pierwszy objaw to potworny niesmak w ustach. Non stop jadłam kwaśne cukierki i żelki. Pamiętam jak byliśmy 26 maja w sklepie i mówiłam mężowi, że chcę prezent na dzień matki bo miałam dostać @ i jeszcze nie było. 28 w tajemnicy przed tż zrobiłam test, nie chciałam mu nadziei robić. I jak wyszły dwie kreski to tak jak Marsi się na instrukcję rzuciłam Mój mąż się wnerwiał bo akurat meble skręcał i jakaś śrubka nie chciała pasować, a ja mu chodź szybko i patrz na stół (położyłam test) i on się biedny tak wystraszył jak mnie zobaczył i nie wiedział o co chodzi. Dopiero jak na ten test spojrzał to miał mega radochę Kurde, ale fajnie było

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witajcie
Po wczorajszej wizycie u lekarza jestem mega szczęśliwa bo Wojtuś przybrał na wadze i ma już swoją wagę urodzeniową czyli 4440 dalej mamy się dokarmiać mm na zmianę z cyckiem bo widać efekty. Wojtuś jest okazem zdrowia i jak dalej tak będzie to za tydzień pierwsze szczepienie do wizyty kontrolnej mamy pozbyć się pleśniawek z buzi ale z tym już zaczeliśmy walczyć więc jestem dobrej myśli
Dziękuję mamuśki za pozytywne fluidy dla nas
brawo kochana bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ja wczoraj szukałam karuzeli i szajka dawała linki. Musisz cofnąć kilka stron. Ja w końcu nie kupiłam-mieliśmy od siostry męża tylko była dojechana. Się wkurzyłam i odnowiłam ją tak jak któraś pisała (chyba szklanka) jest z plastikowymi zabawkami które mają kolorowe grzechoczące końcówki. Młodemu przypadły do gustu także zaoszczędziłam kasę
No ja mam taką i te grzechotki można odkręcić, to potem Mała będzie mogła się bawić inaczej

U mnie allegro też nie działa, a chciałam sobie staniki do karmienia kupić i szukam jakiejś pozytywki dla Ewci.

Mój mąż kupił te Dady z promocji i one strasznie wielkie mi się wydają. Wiadomo nie zmarnuje się, ale moja Malizna to pod łopatką je będzie miała teraz, zostajemy na razie przy 2
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 15:19   #4985
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam test 13 maja, wieczorem po komunii chrześnicy męża, ale już kilka dni wcześniej czułam że jestem w ciąży, miałam węch jak wyżeł

Mój mi najpierw spokojnie oświadcza podczas zabawy czy rozmowy "leee", jak nie reaguje to wrzeszczy LEEE Od początku jak głodny to mówi leeee
u mnie objawów nie było w sumie, prócz tego wymiotowania a ja nigdy nie wymiotuję dopiero potem doszło zmęczenie i wyczulony węch jak mąż się szykował do pracy do musiał się prawie że na dworzu perfiumić bo zaraz był rzyg (a perfjumę sama mu kupiłam )
co do "leee" to u mnie brzmi podobnie ale ja słyszę "gleeee" więc przerobiłam sobie na "źleee" i jak on mówi że "źleeeee", to ja się go pytam co źle, pielucha?"źleee", boli brzuszek "źleeee" więc jak wszystko jest źleeeee to daję mu cyca i już nie ma źleeee

co do chrzcin to niestety ale często rodzice sami już mówią co chce dostać ich dziecko a właściwie ile.
U mnie mój mąż jest chrzestnym dlatego, że osoba która go prosiła miałą w głowie to, że skoro mieszka w Krakowie i tam pracuje, mało tego ma mieszkanie to nie wiadomo ile zarabia więc prezent będzie że hoho. Cóż przeliczył się...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 15:26   #4986
bokeh
Zakorzenienie

No oni też nie chcieli na chrzestnego jednego chlopaka wziać bo on nie ma pracy więc w domysle nie ma kasy o ludu śmiech na sali....
Ja mam to gdzieś tak naprawde....
Stary 2013-04-04, 15:27   #4987
Wisienka_0809
Rozeznanie

Dziewczyny, jesteście bardzo miłe.

Cytat:
Debrah, moj na jedzonko specyficznie placze, nie wiem, czy wasze maluszki tez tak robia - Pieetraszko jakby parska takie th, th, th, łaaaaaaaaa!!! musze kiedys nagrac, ale zawsze mi go szkoda, nie lubie jak placze
, moja jak jest głodna, to tak jakby, hmm, parska płaczem.

HOPE, esej na jaki temat?

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2013-04-04 o 15:30
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 15:28   #4988
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Nina, wczoraj skonczyl 12 czyli wszedł juz w 13
a co do maty, to przy pierwszym połozeniu dziecia na niej byl płacz, chyba sie wytraszył tego wszystkiego a teraz wlasnie lezy i guga i piszczy do pszczólki. ma tam tez takiego materiałowego kotka z dzwoneczkiem jakby w srodku i bierze go z kopa zeby mu dzwoniło

dziecie są rewelacyjne
No to czyli jeszcze nie skok, bo dopiero w 14,5 tygodnia.
, ale objaw bania się dzidziusia w lusterku moja miała już dużo wcześniej.

No to moja na macie robi dokładnie tak samo tylko owieczkę dzwoniącą ma

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-04-04, 15:28   #4989
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
u mnie objawów nie było w sumie, prócz tego wymiotowania a ja nigdy nie wymiotuję dopiero potem doszło zmęczenie i wyczulony węch jak mąż się szykował do pracy do musiał się prawie że na dworzu perfiumić bo zaraz był rzyg (a perfjumę sama mu kupiłam )

co do chrzcin to niestety ale często rodzice sami już mówią co chce dostać ich dziecko a właściwie ile.
U mnie mój mąż jest chrzestnym dlatego, że osoba która go prosiła miałą w głowie to, że skoro mieszka w Krakowie i tam pracuje, mało tego ma mieszkanie to nie wiadomo ile zarabia więc prezent będzie że hoho. Cóż przeliczył się...
co za chamskie myślenie!
aaa..mi też przeszkadzał zapach mojego męża, a uwielbiam jego zapach A perfumy też przy otwartym oknie lub przy balkonie. Sama też nie używałam perfum,bo mi wszystko śmierdziało
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 15:29   #4990
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bokeh, patrzę na Haniulkę ze zdjęcia na blogu i szok, jak dzieci się zmieniają!!!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 15:30   #4991
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ja mam FP z motylkami - możesz zerknąć na fotę w klubie, bo akurat dodałam. Dałam za nią, oczywiście używka, ok 80 zł z przesyłką. Jest na baterie, ale tata mi przerobił na zasilacz
No to piatka

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Fajna Szukam jakiejś używanej chciałabym z FP. Czyli tej co macie nie trzeba nakręcać bo sama gra tak???
Tak, sama gra. Ma bodajze 3 czy 4 melodyjki, kazda z nich po dwa razy gra. I jest do niej pilot na baterie, takze mozesz z lozka cykac

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja mam z Tiny love, ale baterii to ona niewiele żre. Mała ma ją już 3 miechy i baterii jeszcze nie wymieniałam i niezanosi się żebym miała w najbliższym czasie wymieniać.
Nie wiem, moze zalezy od firmy. Tę, co ja mam wczesniej uzywala moja mama dla siostry i pamietam, ze baterie szybko sie skonczyly.

Tak, jak pisalam Deli - oddaje stery dawnej prowadzacej

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 15:32   #4992
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
: hahaha:

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-04-04, 15:32   #4993
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Illusion, o, to "dobrze", że nie tylko ja mam z tym problem..... Właśnie mam jedno opakowanie tabletek, ale nie chcę ich brać od 18rż brałam i po prostu mam już dość
Dostałaś tą sukienkę ecru? jak kolor?
Ja też brałam od 18 rż ale jakoś dobrze znosiłam tabletki i ufałam temu zabezpieczeniu dlatego teraz też się zdecydowałam.
Sukienkę dostałam. Kolor ładny Po chrzcinach wstawię zdjęcie - to już w niedzielę...stresa mam trochę.
Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witajcie
Po wczorajszej wizycie u lekarza jestem mega szczęśliwa bo Wojtuś przybrał na wadze i ma już swoją wagę urodzeniową czyli 4440 dalej mamy się dokarmiać mm na zmianę z cyckiem bo widać efekty. Wojtuś jest okazem zdrowia i jak dalej tak będzie to za tydzień pierwsze szczepienie do wizyty kontrolnej mamy pozbyć się pleśniawek z buzi ale z tym już zaczeliśmy walczyć więc jestem dobrej myśli
Dziękuję mamuśki za pozytywne fluidy dla nas
Super Lubciu!
Podbną do drugiej miał mój chrześniak i fajna była
Cytat:
no bez kitu, ani allegro, ani tablica mi nie działają!!! nie wiem o co kaman. Może mąż zablokował?

Moj maluszek leży na macie i rączkami chyta zabawki i jak się przestają ruszać to łapkami szturcha!!! Kochany mój!!!
nieźle by było żeby to sprawka męża. Dobrze że mój na to nie wpadł
Mój też teraz robi to co Piotruś

Ale ta baba co jej to złoto pokradli to porąbana. Gadałam z nią dzisiaj przez telefon a ta do mnie że dostała od kogoś namiary na wróżkę i idzie się zapytać kto ją okradł
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 15:34   #4994
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Bokeh, patrzę na Haniulkę ze zdjęcia na blogu i szok, jak dzieci się zmieniają!!!
wiesz ona to w ogóle śmiesznie jak lezy ma inną twarz jak się ją bierze przodem i jak się ją bierze tak brzuszkiem do klaty to też inaczej wygląda bo jak leży to te pucki jakoś inaczej a jak w pionie to jej opadają w dół i tak śmiesznie wygląda

Nawijko !!! dziękujemy za prowadzenie naszego wątku i ekspresowe wpisywanie narodzin nowych dzieciaczków
Stary 2013-04-04, 15:36   #4995
Ewik86
Zakorzenienie

Ale mi się dziecko rozpłakało... Zgłodniała, ale zanim zdążyłam wyjąć cycka i założyć osłonkę to wpadła już w histerię i w ogóle nie chciała złapać i ssać. Wzięłam ją więc na prosto i jak się uspokoiła to znowu ją przystawiłam, a ona znowu w ryk i tak przez 15 minut W końcu zagrzałam jej trochę mm i się uspokoiła. Possała też trochę piersi i zasnęła. Moja bidulka

Lubciu cieszę się, że z Wojtusiem już ok i że wrócił do wagi. Teraz będzie już tylko lepiej

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 15:36   #4996
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziewczyny powiecie mi jakie tabletki bierzecie?
I co mam zrobić z tą szczepionką? Tzn czy jednego dnia z usg bioderek czy spróbować przełożyć?
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 15:40   #4997
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
No to piatka

Tak, sama gra. Ma bodajze 3 czy 4 melodyjki, kazda z nich po dwa razy gra. I jest do niej pilot na baterie, takze mozesz z lozka cykac

Nie wiem, moze zalezy od firmy. Tę, co ja mam wczesniej uzywala moja mama dla siostry i pamietam, ze baterie szybko sie skonczyly.

Tak, jak pisalam Deli - oddaje stery dawnej prowadzacej
Nawet ma 5 melodyjek Tzn. 4, a jedna to same odgłosy natury No piątka - dobrze, że mamy na prąd, bo ciężko by było urobić na baterie

Byłaś świetną prowadzącą

Dominika

Alicja
Stary 2013-04-04, 15:42   #4998
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Mój mąż kupił te Dady z promocji i one strasznie wielkie mi się wydają. Wiadomo nie zmarnuje się, ale moja Malizna to pod łopatką je będzie miała teraz, zostajemy na razie przy 2
Dady są ogólnie jakieś większe od pampersów w tym samym rozmiarze
Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jesteście bardzo miłe.
Wiedziałam że mi wcześniej czegoś nie zacytowało! Wisienko super Ci w tym kolorze sukienki!!! i aż miło popatrzeć na taką szczęśliwą rodzinkę.
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 15:44   #4999
Wisienka_0809
Rozeznanie

Hmm, Fewcia, wy macie dopiero pierwsze szczepienie, tak? Bo tak to byś mogła się nastawić, czy po Blanka będzie spokojna czy nie. Ale ja na Twoim miejscu bym nie przekładała, bo z drugiej strony, lepiej załatwić wszystko od razu.
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

THE END!!!

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2013-04-04 o 15:45
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-04, 15:44   #5000
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
co za chamskie myślenie!
aaa..mi też przeszkadzał zapach mojego męża, a uwielbiam jego zapach A perfumy też przy otwartym oknie lub przy balkonie. Sama też nie używałam perfum,bo mi wszystko śmierdziało
ja też nie używałam perfum,bo mi śmierdziały i wywoływały odruch wymiotny
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja też brałam od 18 rż ale jakoś dobrze znosiłam tabletki i ufałam temu zabezpieczeniu dlatego teraz też się zdecydowałam.
Sukienkę dostałam. Kolor ładny Po chrzcinach wstawię zdjęcie - to już w niedzielę...stresa mam trochę.

Super Lubciu!

Podbną do drugiej miał mój chrześniak i fajna była

nieźle by było żeby to sprawka męża. Dobrze że mój na to nie wpadł
Mój też teraz robi to co Piotruś

Ale ta baba co jej to złoto pokradli to porąbana. Gadałam z nią dzisiaj przez telefon a ta do mnie że dostała od kogoś namiary na wróżkę i idzie się zapytać kto ją okradł
to może wcześniej też była u wróżki i ta jej przepowiedziała kradzież

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
wiesz ona to w ogóle śmiesznie jak lezy ma inną twarz jak się ją bierze przodem i jak się ją bierze tak brzuszkiem do klaty to też inaczej wygląda bo jak leży to te pucki jakoś inaczej a jak w pionie to jej opadają w dół i tak śmiesznie wygląda

Nawijko !!! dziękujemy za prowadzenie naszego wątku i ekspresowe wpisywanie narodzin nowych dzieciaczków
DZIĘKUJEMY
Cytat:
I co mam zrobić z tą szczepionką? Tzn czy jednego dnia z usg bioderek czy spróbować przełożyć?
co do tabsów to niegdy nie brałam ale teraz chyba zacznę
wiesz ja mam taką samą zagwostkę, chciałam jechać z tż bo sama tramwajem to niefajnie i nie wiem czy ma sobie brać dzień czy dwa dni urlopu, bo właśnie boję się, czy Mały nie będzie za bardzo marudny i zmęczony... chyba usg zrobimy 12 a szczepienie 17ego
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 15:44   #5001
Ewik86
Zakorzenienie

Wisienko buziaki dla 3 miesięcznej Polusi

Dominika

Alicja
Stary 2013-04-04, 16:14   #5002
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Ja bym poszła, USG to 5 min i po sprawie. Będziesz miała z głowy.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Ja ostatnio oglądałam zdjęcia mojej Oli na Facebooku i nie mogłam się nadziwić jak ona się zmieniła.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości