Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-04, 21:35   #3091
blond bunny
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
Nove Twoje gołe plecy w avie mnie gorszą

Jeeeeeeeeezuuu, jutro cały dzień na uczelni
naprawde wspolczuje
Stary 2013-04-04, 21:35   #3092
7Paulina7
Zadomowienie

GG do 7Paulina7

Skrzydlaci sąsiedzi głodują i marzną. Ptaki w potrzebie !!!

Przedłużająca się zima doskwiera ptakom.
Brakuje pokarmu, pod grubą pokrywą śniegu i lodu trudno im go znaleźć.
Stada srok, gawronów, gołębi i kawek okupują miejskie śmietniki.
W parkach nad stawami gromadzą się kaczki krzyżówki.
Sikorki i wróble szukają ziaren w karmnikach.
Tymczasem z zimowisk wróciły kolejne gatunki ptaków – po bocianach szpaki i pliszki. Są zmęczone i osłabione,głodne. Jeśli szybko nie znajdą pokarmu, mogą nie przeżyć przedłużającej się zimy.
Dlatego dokarmiajmy ptaki, bo bez naszej pomocy
wiele może nie przetrwać!
Sypmy:
  • SŁONECZNIK najlepiej łuskany - jest wysokoenergetyczny
  • KUKURYDZA- musi być dostarczona ptakom w postaci popękanych lub rozdrobnionych ziaren
  • SŁONINA - smakołyk sikorek. Ale i dzięciołów. Słonina nie może być w żadnym wypadku słona, ani zjełczała (trzeba ją zmieniać nie później, niż co dwa tygodnie..) Sikorkom wieszamy ją na sznurku. Słoniny dzięciołom nie wieszamy, a przymocowujemy do pni drzew.
  • ZIARNO ZBÓŻ
  • DROBIOWE SERCA I ŻOŁĄDKI - pokarm dla bocianów, kruków, wron..
  • CHLEB NIE JEST właściwym dla nich pokarmem. Szybko się psuje, pleśnieje, w nadmiarze może zakwaszać układ pokarmowy ,zawiera sól , która niszczy wątroby i nerki ptaków.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dsc_7980-923x1024.jpg (87,7 KB, 1 załadowań)

Edytowane przez 7Paulina7
Czas edycji: 2013-04-04 o 21:36
7Paulina7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 21:36   #3093
novelove
Zakorzenienie

Cytat:

Ile tych pleców ;d łopata raptem!
Stary 2013-04-04, 21:36   #3094
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
naprawde wspolczuje
Tata powiedział, że mi przywiezie obiad w słoiku boję się jutrzejszego dnia
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 21:48   #3095
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Hej Princessko

dobrze zrobiliście z przeprowadzką, moi przyjaciele też tak kiedyś musieli zrobić - szybka wyprowadzka i wylądowali u teściów, ale na dobre im to wyszło, oby u Was tak było

a kolor nie wiem co to za kolor ale jak piękny to ja też chcę

Dziękuję Kituś mam nadzieję,że będzie dobrze
Dziękuję Kituś mam nadzieję,że będzie dobrze
Cytat:
nie wiem bo jedni podaja je jako topchic- czyli trwale a inni jako colorance czyli bez amoniaku i poltrwale
takze nie wiem co jest grane
niemniej super
choc pewnie super jasne blondy beda kulały jak dotad
to ja też już nie wiem jasne fakt mogą mieć do dupy, ale ten kolor na serio był śliczny i włoski od razu błyszczące, taki perłowy ten kolor
Cytat:

mnie też to jutro czeka

A tak to cały czas latam w pracy na 2 gabinety, bo jedna babka u mnie rękę złamała i na l4 będzie 3 miesiące
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 21:52   #3096
asiabb1983
Zakorzenienie

Cytat:

a jak bys okreslila jego konsystencje? taka pistacjowa w kolorze gluto-galaretka bo przeciez nie kremowy ani plynny nie jest...

no moja jest zielonkawa ale kremowo perłowa płynna

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 22:12   #3097
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
odpisałam TŻ pojechał wpłacić kasę na konto i zaraz zrobię przelew

Zakochałam się dzisiaj lekarka z pracy była u fryzjera i miała taki boski kolor jak naturalny, błyszczący no bosski i przyciemniała z blondu. Prosiłam,żeby wypytała co to za kolor tej fryzjerki i napisała smsa to dowiedziałam się,że to goldwell topchic 6NBP, jestem tak napalona na ten kolor,że masakra, ale na próbniku dość ciemno wygląda i chyba zamówię 7NBP

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

cześć kochanie no ogólnie mówiąc to zlądowaliśmy u teściów za mało czasu mieliśmy na znalezienie czegoś sensownego, na razie pomieszkamy tutaj i zobaczymy jak będzie, jak źle to szukamy czegoś do wynajęcia, chcemy trochę zaoszczędzić na jakieś fajne wakacje i w końcu pozwolić sobie na więcej a przeprowadzka masakra, w ciągu 2 lat uzbieraliśmy multum rzeczy 2 auta dostawcze plus jeszcze na koniec naszym, autem zrobiłam 2 kursy podczas sprzątania i zabierania ostatnich "pierdół"
Ty sobie chyba żartujesz? Kochana mogłaś mi ten przelew na spokojnie zrobić po weekendzie Aż mi szkoda Twojego tż, podziękuj mu w moim imieniu że mu się chciało o tej porze

No i w sumie taka opcja najlepsza, przynajmniej coś zaoszczędzicie i na spokojnie poczekacie na jakąś lepszą okazję

A propos- mój tż na dniach ma jechać oglądać mieszkanko dla nas

Cytat:
Napisane przez novelove Pokaż wiadomość
Jak szpinak to na patelnię, trochę jogurtu na koniec, wcześniej czosnek, cebulka podsmażona troszkę, przyprawy i też pycha, wersja lux z kurakiem, łososiem albo fetą (to już mniej zdrowo, ale jak pysznie )
Ale ładna bluzka! A co to za mieszanka materiałów? Nie będzie się pocić w niej?

Ja sobie upiekłam jabzo z cynamonem, kilkoma suszonymi żurawinkami i polane sosikiem z konfitury malinowej i jogurtu nat. omnomnom
Ten przepis ze szpinakiem znam i często robię Ostatnio jak tż u mnie był na kolacje robiłam właśnie makaron ze szpinakiem i fetą

Ja na kolację zjadłam tą marchewkę na gęsto z listkami sałaty i bułką pełnoziarnistą, i tak sobie pomyślałam że chyba zacznę robić zupę-krem z marchewki z dodatkiem pestek dynii i grzanek czosnkowych

Niestety allegro znowu nie działa (wrr który to już dzień są na nim problemy), ale z tego co pamiętam to 95%bawełna i 5%elastan, pisało tam zresztą

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:

Współczuję

Ja idę na 15:30-20:30 z tym że mam pod rząd 6 polskich na których przeważnie nic męczącego nie robimy Raz np. nauczycielka pokazywała nam swoje zdjęcia z pobytu z australii, albo oglądaliśmy film woody'ego allen'a Na jej zajęciach to za przyzwoleniem kawkę pijemy, wymieniamy się newsami, można pogadać o polityce, religii, szkole, o wszystkim Będzie mi tego brakowało, jak i mojej cudownej klasy

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Achh cudownie tak siedzieć wieczorkiem i się masować masażerem Szkoda tylko że dzisiejszy wieczór spędzam jednak sama, na szczęście jutro tż wszystko bd musiał nadrobić porządnym masażem głowy

Jasny popielaty brąz

Edytowane przez exclusivee
Czas edycji: 2013-04-04 o 22:13
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 22:16   #3098
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Ty sobie chyba żartujesz? Kochana mogłaś mi ten przelew na spokojnie zrobić po weekendzie Aż mi szkoda Twojego tż, podziękuj mu w moim imieniu że mu się chciało o tej porze

No i w sumie taka opcja najlepsza, przynajmniej coś zaoszczędzicie i na spokojnie poczekacie na jakąś lepszą okazję

Ten przepis ze szpinakiem znam i często robię Ostatnio jak tż u mnie był na kolacje robiłam właśnie makaron ze szpinakiem i fetą

Ja na kolację zjadłam tą marchewkę na gęsto z listkami sałaty i bułką pełnoziarnistą, i tak sobie pomyślałam że chyba zacznę robić zupę-krem z marchewki z dodatkiem pestek dynii i grzanek czosnkowych

Niestety allegro znowu nie działa (wrr który to już dzień są na nim problemy), ale z tego co pamiętam to 95%bawełna i 5%elastan, pisało tam zresztą

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Współczuję

Ja idę na 15:30-20:30 z tym że mam pod rząd 6 polskich na których przeważnie nic męczącego nie robimy Raz np. nauczycielka pokazywała nam swoje zdjęcia z pobytu z australii, albo oglądaliśmy film woody'ego allen'a Na jej zajęciach to za przyzwoleniem kawkę pijemy, wymieniamy się newsami, można pogadać o polityce, religii, szkole, o wszystkim Będzie mi tego brakowało, jak i mojej cudownej klasy
Nie co Ty specjalnie by nie jechał on ma swoje ukryte intencje,a dla mnie to przy okazji
Dzięki no to gratulacje kochana ( przelew poszedł)
Ex Ty robisz zaocznie liceum?
Stary 2013-04-04, 22:23   #3099
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Nie co Ty specjalnie by nie jechał on ma swoje ukryte intencje,a dla mnie to przy okazji
Dzięki no to gratulacje kochana ( przelew poszedł)
Ex Ty robisz zaocznie liceum?
Dziękuję

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Kurcze coś mi nie pasuje w moim podpisie i próbuję zmienić, ale sama nie wiem co

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-04-04, 22:26   #3100
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Dziękuję

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Kurcze coś mi nie pasuje w moim podpisie i próbuję zmienić, ale sama nie wiem co
spoko widziałam,że farbowałaś Joaśką? ładnie wyszło a jak po myciu kolor? czym kolejne farbowanie?
Stary 2013-04-04, 22:39   #3101
exclusivee
Zakorzenienie

A tak jeszcze w temacie szkoły- u mnie średnia wieku jest strasznie zróżnicowana- najstarsza osoba ma około 40lat, reszta przeważnie koło 20-30stki, ale klasa świetna, i zgrana, żałuję że w żadnej poprzedniej szkole nie byliśmy klasowo tak zgrani jak teraz

W ogóle to muszę iść się dowiadywać teraz w kwietniu czy dalej jest to studium kosmetyczne, no i jak coś to niedługo będzie trzeba podanie składać i wszystkie pierdoły z tym związane załatwiać Nie mogę sobie wybaczyć że nie ma czegoś typowo fryzjerskiego, kursy w moim przypadku na chwilę obecną odpadają- pozostaje więc samoucznictwo że tak powiem

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
spoko widziałam,że farbowałaś Joaśką? ładnie wyszło a jak po myciu kolor? czym kolejne farbowanie?
Kolor trochę się już wypłukał bo robiłam na trójeczce (no może na czwóreczce jeśli trochę źle wymierzyłam proporcje ), i jest jaśniej niż było, ale widzę że nie ma dalej rudych włosów, mam porównanie co do rudego koloru bo na dolnej części grzywki i po jednej stronie głowy mam parę lekko rudych pasm które na tle całości mają zupełnie inny kolor. No i chyba jest dobrze skoro nawet mój tż jak mnie zobaczył w zeszłą sobotę stwierdził że jest fajnie (przeciwnik blondu, dla niego to albo czerń, albo kolor po palette g3, albo moje naturalki).
Teraz znowu będę robić joaśką 8.1, już czeka w szafce opakowanie Zastanawiam się tylko czym robić potem, czy dalej aśką 8.1, czy może spróbować aśką 10.01 z mniejszą wodą (wybór kolorów jest niestety mały i nie ma 8.01, a nie pamiętam czy jest 8.0 i 8.1 żeby zmieszać) czy może aśkę 8.13 położyć, tak jak to miało być pierwotnie gdy planowałam robić blond Albo może coś drogeryjnego, tylko co? Nie chcę się w coś wpakować, bo ta farba genialnie mi wyrównała kolor włosów i sporo go ochłodziła.. Do tego widzę że włosy mimo iż upłynął tydzień naprawdę mają ładny kolor, praktycznie bez zmian tyle że trochę pojaśniał, włosy nie uległy większym zniszczeniom po użyciu farby, no a do tego ta konkurencyjna cena Ten sprzedawca co sprzedaje aśkę ma w swojej ofercie na all też maskę lady spa i moją nową miłość- bananową więc łączę przyjemne z pożytecznym- mogę zamawiać wszystko co potrzebuję i płacić za jedną wysyłkę

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-04-04, 22:51   #3102
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
A tak jeszcze w temacie szkoły- u mnie średnia wieku jest strasznie zróżnicowana- najstarsza osoba ma około 40lat, reszta przeważnie koło 20-30stki, ale klasa świetna, i zgrana, żałuję że w żadnej poprzedniej szkole nie byliśmy klasowo tak zgrani jak teraz

W ogóle to muszę iść się dowiadywać teraz w kwietniu czy dalej jest to studium kosmetyczne, no i jak coś to niedługo będzie trzeba podanie składać i wszystkie pierdoły z tym związane załatwiać Nie mogę sobie wybaczyć że nie ma czegoś typowo fryzjerskiego, kursy w moim przypadku na chwilę obecną odpadają- pozostaje więc samoucznictwo że tak powiem

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Kolor trochę się już wypłukał bo robiłam na trójeczce (no może na czwóreczce jeśli trochę źle wymierzyłam proporcje ), i jest jaśniej niż było, ale widzę że nie ma dalej rudych włosów, mam porównanie co do rudego koloru bo na dolnej części grzywki i po jednej stronie głowy mam parę lekko rudych pasm które na tle całości mają zupełnie inny kolor. No i chyba jest dobrze skoro nawet mój tż jak mnie zobaczył w zeszłą sobotę stwierdził że jest fajnie (przeciwnik blondu, dla niego to albo czerń, albo kolor po palette g3, albo moje naturalki).
Teraz znowu będę robić joaśką 8.1, już czeka w szafce opakowanie Zastanawiam się tylko czym robić potem, czy dalej aśką 8.1, czy może spróbować aśką 10.01 z mniejszą wodą (wybór kolorów jest niestety mały i nie ma 8.01, a nie pamiętam czy jest 8.0 i 8.1 żeby zmieszać) czy może aśkę 8.13 położyć, tak jak to miało być pierwotnie gdy planowałam robić blond Albo może coś drogeryjnego, tylko co? Nie chcę się w coś wpakować, bo ta farba genialnie mi wyrównała kolor włosów i sporo go ochłodziła.. Do tego widzę że włosy mimo iż upłynął tydzień naprawdę mają ładny kolor, praktycznie bez zmian tyle że trochę pojaśniał, włosy nie uległy większym zniszczeniom po użyciu farby, no a do tego ta konkurencyjna cena Ten sprzedawca co sprzedaje aśkę ma w swojej ofercie na all też maskę lady spa i moją nową miłość- bananową więc łączę przyjemne z pożytecznym- mogę zamawiać wszystko co potrzebuję i płacić za jedną wysyłkę
To pokaż włoski przy okazji ja się napaliłam teraz na tego goldwella,bo kolor po wbisie mi się zmył i ocieplił a nawet nie mam kiedy pofarbować
Ja mam tyle masek i odżywek,że wstyd mi było to wszystko wnosić do łazienki, mam swoją własną szafkę na rzeczy do włosów

No z fryzjerstwa zostają już tylko kursy, rocznik po mnie był ostatnim w którym można było robić technika chociaż te szkoły to też o kant dupy rozbić u mnie połowa egzaminu nie zdała. Prawda jest taka,że jak się sama nie douczysz to ta szkoła za bardzo nic nie daje

Idę spać, bo wypiłam już pół Cin Cina Lemon branoc
Stary 2013-04-04, 22:55   #3103
novelove
Zakorzenienie

Ex
Uwielbiam zupy-kremy a marchewkę zrobię na dniach do szamania.

Noo i taki skład był właśnie, tylko nie wiem, czy to dobry , czy nie ;d
Stary 2013-04-04, 23:04   #3104
asiabb1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novelove Pokaż wiadomość
Ex
Uwielbiam zupy-kremy a marchewkę zrobię na dniach do szamania.

Noo i taki skład był właśnie, tylko nie wiem, czy to dobry , czy nie ;d
ja uwielbiam zasmażana marcheweczkę i surową z jabłuszkiem w formie surówki ale samą surową tez uwielbiam i zjadam przewaznie 2-3 marchewki codziennie wieczorkiem na kolacje jak królik

CEL 60 cm

Stary 2013-04-04, 23:12   #3105
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja tez w tubce tylko zlota z olejkami
ktora najbardziej lubisz?

u mnie nigdy wszystko na raz sie nie konczy

a jak bys okreslila jego konsystencje? taka pistacjowa w kolorze gluto-galaretka bo przeciez nie kremowy ani plynny nie jest...

nie lubie ciemnego makaronu

natei nie natea
inny niz pinio calkiem.
pinio- mocno domywa, wlosy sa szorstkie i tępe, skrzypia.
ciezej sie czesza.
natei- wlosy od razu mieciutkie, nie tępe.
oba bardzo delikatne dla skory

hej sliczna co u ciebie jak przeprowadzka?
ups...natei
to pinio chyba u mnie odpada bo bedzie jak ten dziecięcy rosmannowski, a on mi nie posłużył...
idę jutro obejrzeć balerinki w biedrze to i szampon łapnę mówiła któraś że w stonce są kosmetyki z bell i że są dobre czy mi sie przywidziało
Cytat:
odpisałam TŻ pojechał wpłacić kasę na konto i zaraz zrobię przelew

Zakochałam się dzisiaj lekarka z pracy była u fryzjera i miała taki boski kolor jak naturalny, błyszczący no bosski i przyciemniała z blondu. Prosiłam,żeby wypytała co to za kolor tej fryzjerki i napisała smsa to dowiedziałam się,że to goldwell topchic 6NBP, jestem tak napalona na ten kolor,że masakra, ale na próbniku dość ciemno wygląda i chyba zamówię 7NBP

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

cześć kochanie no ogólnie mówiąc to zlądowaliśmy u teściów za mało czasu mieliśmy na znalezienie czegoś sensownego, na razie pomieszkamy tutaj i zobaczymy jak będzie, jak źle to szukamy czegoś do wynajęcia, chcemy trochę zaoszczędzić na jakieś fajne wakacje i w końcu pozwolić sobie na więcej a przeprowadzka masakra, w ciągu 2 lat uzbieraliśmy multum rzeczy 2 auta dostawcze plus jeszcze na koniec naszym, autem zrobiłam 2 kursy podczas sprzątania i zabierania ostatnich "pierdół"
ładny kolorek ale ciemny
jak masz fajnych teściów to to jest dobra alternatywa by oszczędzić

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 23:15   #3106
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wj6 Pokaż wiadomość
Bunny
Przeczytalam w komentarzach na twoim blogu..
Dziewczynie wyszły po rozjasniaczu zólte albo rude i poleciłas jej joanna szlachetna perła
Jaka w niej jest woda?
Bo moje wlosy sa chyba coraz bardziej rude
na rude po rozjaśniaczu każda farba z popielem pokaż włosy to może coś Ci doradzim, może któraś miała podobne
Cytat:
Napisane przez asiabb1983 Pokaż wiadomość
jutro porównamy z moim którego kupię
Cytat:

Współczuję

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Achh cudownie tak siedzieć wieczorkiem i się masować masażerem Szkoda tylko że dzisiejszy wieczór spędzam jednak sama, na szczęście jutro tż wszystko bd musiał nadrobić porządnym masażem głowy
to trzymam kciuki za oglądanie przez tz mieszkania

allegro walczy a hakerami od 3 dni, moje aukcje non stop przedłużają, w☠☠☠☠ia mnie to, bo chce już wysłać do zainteresowanej te buty!!

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

ale mnie wszystko boli po ćwiczeniach, szczególnie dupa w sumie to nie wiem od czasu bo sprzętów nie zmieniałam (stepper, orbitrek i 30min bieżni...)

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2013-04-04, 23:17   #3107
asiabb1983
Zakorzenienie

co ile przeważnie chodzicie do fryz podcinać włosy ? tak się zastanawiam kiedy iść bo nie mam zniszczonych końcówek i lekko podcięłam ostatnio ,a szkoda mi co 3 miesiące latać , bo co zetnie to odrośnie i znów zetnie i nie widze u siebie właśnie tego przyrostu co powinien być jeżeli byłam w styczniu to tak myslę, że poszłabym dopiero w czerwcu-lipcu tym bardziej , że włosy mam w dobrym stanie tylko sie lekko puszą od wilgoci chciałabym chociaż te 60cm zapuścić wkońcu

CEL 60 cm

Stary 2013-04-05, 00:22   #3108
exclusivee
Zakorzenienie

Princeska
No i dlatego też nie chciałam loreala- pamiętam jak zmył mi się kolor ostatnim razem, i jak słabo, nierównomiernie chwycił na włosach, nic praktycznie nie zrównał. Dobrze że zdecydowałam się na joaśkę bo zapłaciłam 3 razy mniej a wyszło super

Szalona Ja przeważnie jak coś kupuję to kończę, wyjątkiem była maska arganowa z lady spa- oddałam ją mamie mojego tż bo moim włosom olejek arganowy nie służy
Teraz na mojej liście mam jeszcze lady spa z keratyną, waxa tego oryginalnego co był dawno dawno temu w aptekach- nie z pilomaxu czy jak to tam tylko ten richards& coś tam oraz odżywkę z gliss kura czarną, fructisa tą pomarańczową co bunny skład zachwalała, i garniera sekrety prowansji, albo zieloną albo fioletową A no i oliwa z oliwek oraz oliwka hipp którą ostatnio ciężko u mnie dostać. I będzie cały komplet do pielęgnacji włosów Powiem Wam że dużo się nauczyłam na tym forum, czytam teraz w sklepach składy bo już mniej więcej wiem co jest złe a co dobre, patrzę na jakim miejscu w składzie znajduje się dany składnik, i nie idę jak stado owiec za reklamą bez zapoznania się z opinią o danej rzeczy na kwc, bądź z opinią cascady i bunny Kiedyś nie zwracałam uwagi na to co funduję moim włosom, ale wszystko można naprawić. Mam nadzieję że na tym studium kosmetycznym będzie coś o składach, to będę wniebowzięta A co do zdawalności- kochana w tej szkole do której chcę iść jest podobno 100% zdawalnośći na egzaminach więc to chyba dobrze? Poza tym w 2letnim okresie nauki zaocznej są praktyki, na praktykach robi się paznokcie, zabiegi na twarz (mikrodermabrazję chyba nawet ), i wieeele innych Szkoła jest dobrze przygotowana więc sądzę że dam radę

O jaa też bym się napiła U mnie w pokoju stoi to carlo czerwone ale jutro mamy z tż po mojej szkole oglądać u mnie got to dance i sobie winko do tego popijać więc muszę przeboleć i wytrzymać do jutra

Nove
No ja właśnie tej marchewki za mało zjadłam bo mój zbój jak zobaczył że jem to zamiast mleka na noc zjadł mi połowę, tak mu smakowało Ale to dobrze, nie lubi sałaty, ogórków itp. więc niech chociaż marchewę wcina

Sądzę że dobry, bawełna jest ok Bluzka tak mi się spodobała że nie myślałam nawet o składzie

asiabb1983
Ojj ja też Jestem typem królika bo też lubię różne warzywa na surowo

shizaxa

Dziękuję

Są kosmetyki z bell Ja mam róż stamtąd ale nietrwały jak dla mnie, podobno lakiery mają fajne do paznokci Z eveline są lakiery też fajne, tusz do rzęs, a poza tym to mieli od dzisiaj farby w promocji. Widziałam też bambusowe sprzęty kuchenne typu łyżki do meiszania potraw itp. z gumową rączką, chciałam sobie kupić bo ta gumowa to świetna sprawa jak mamy mokre ręce itp., ale jednak zrezygnowałam Najwyżej się wrócę W stonce kupiłam też pastę blend a med 3d white za 5zł z groszami, tylko że to jakaś dziwna tubka, taka mniejsza Mi baleriny stamtąd się nie podobały, już mokasyny wg. mnie lepiej wyglądają na żywo i są zrobione z gładkiej, miękkiej skórki

Czytałam o tych hakerach Ja w przerwach między wieszaniem się allegro zamówiłam tą bluzkę co wcześniej dałam linka I wypatrzyłam sobie już ramoneskę jaką bym chciała, i o ile w maju będzie wystawiona na aukcji to kupię załączam zdjęcie w załączniku

Powiem Wam że zakupy internetowe strasznie uzależniają, teraz wolę zamawiać wszystko przez internet i czekać na kuriera/listonosza z przesyłką niż iść do sklepu i wymacać, zmierzyć No ale jak mam małe dziecko to bardzo wygodna sprawa- zamawiam do domu i nie muszę w brzydką pogodę wychodzić z domu, czy kombinować z kim zostawić małego żeby na dłuższe zakupy z przymierzaniem iść

asiabb1983
Sądzę że powinnaś iść jak włosy zaczną się źle układać/końce zaczną Ci się rozdwajać/popalą ci się, inaczej zapuszczanie nie ma raczej sensu, bo skoro włosy są w dorym stanie to po co je podcinać? Ja czekam z 2 miechy i pójdę zrównać wszystko na jedną długość i ściąć te najbardziej popalone końce. No a potem już zapuszczam na moje wymarzone 55cm. Włosy to jednak ozdoba kobiety,krótkie są fajne, ale nie ma to jak dłuższe- takie mogę umyć, zostawić same do wyschnięcia a ułożą się w cudowne falki i mogę lecieć na spacer/do sklepu etc., nie potrzebują stylizacji, no i pięknie wyglądają A ja uwielbiam bawić się dłuższymi włosami, zaczesywać je ręką do tyłu, nosić długie warkocze na boku, kucyki
Btw, w kwietniu działam tabletkami ze skrzypem i pokrzywą, oraz jantarem, będzie się działo Liczę na 2,5-3cm przyrostu miesięcznie, bo skoro po piciu skrzypokrzywy miałam 2cm miesięcznie to jantar powinien wspomóc o dodatkowy cm Zauważyłam że moje włosy jak dostają "dopalacze" to ładnie im miesięcznie przybywa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0091vtt.jpg (39,9 KB, 18 załadowań)

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-04-05, 01:09   #3109
exclusivee
Zakorzenienie

Nocne przemyślenia poskutkowały tym, że wymyśliłam mieszankę na następne farbowanie, bądź farbowanie po tym farbowaniu co będzie Wymieszam ze sobą 8.1 + 8.13 na szósi

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-04-05, 07:51   #3110
Ninedin
Zakorzenienie

Cześć

Dziewczyny Allegro mi zwariowało aukcja kończy się, jest napisane, że wygrałam, a następnego dnia aukcja zaczyna się jakby od nowa: jest ostatni dzień i do 17 zakończenie To w sumie nie wiem czy kupiłam czy nie Sprzedająca też nie wie o co chodzi
Stary 2013-04-05, 08:21   #3111
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
ładny kolorek ale ciemny
jak masz fajnych teściów to to jest dobra alternatywa by oszczędzić
no taki ciemny blond ja chcę zapuszczać swoje naturale więc dla mnie akurat
dzięki
Cytat:
Princeska
No i dlatego też nie chciałam loreala- pamiętam jak zmył mi się kolor ostatnim razem, i jak słabo, nierównomiernie chwycił na włosach, nic praktycznie nie zrównał. Dobrze że zdecydowałam się na joaśkę bo zapłaciłam 3 razy mniej a wyszło super

Szalona Ja przeważnie jak coś kupuję to kończę, wyjątkiem była maska arganowa z lady spa- oddałam ją mamie mojego tż bo moim włosom olejek arganowy nie służy
Teraz na mojej liście mam jeszcze lady spa z keratyną, waxa tego oryginalnego co był dawno dawno temu w aptekach- nie z pilomaxu czy jak to tam tylko ten richards& coś tam oraz odżywkę z gliss kura czarną, fructisa tą pomarańczową co bunny skład zachwalała, i garniera sekrety prowansji, albo zieloną albo fioletową A no i oliwa z oliwek oraz oliwka hipp którą ostatnio ciężko u mnie dostać. I będzie cały komplet do pielęgnacji włosów Powiem Wam że dużo się nauczyłam na tym forum, czytam teraz w sklepach składy bo już mniej więcej wiem co jest złe a co dobre, patrzę na jakim miejscu w składzie znajduje się dany składnik, i nie idę jak stado owiec za reklamą bez zapoznania się z opinią o danej rzeczy na kwc, bądź z opinią cascady i bunny Kiedyś nie zwracałam uwagi na to co funduję moim włosom, ale wszystko można naprawić. Mam nadzieję że na tym studium kosmetycznym będzie coś o składach, to będę wniebowzięta A co do zdawalności- kochana w tej szkole do której chcę iść jest podobno 100% zdawalnośći na egzaminach więc to chyba dobrze? Poza tym w 2letnim okresie nauki zaocznej są praktyki, na praktykach robi się paznokcie, zabiegi na twarz (mikrodermabrazję chyba nawet ), i wieeele innych Szkoła jest dobrze przygotowana więc sądzę że dam radę

O jaa też bym się napiła U mnie w pokoju stoi to carlo czerwone ale jutro mamy z tż po mojej szkole oglądać u mnie got to dance i sobie winko do tego popijać więc muszę przeboleć i wytrzymać do jutra
Ja co kupuje też zużywam,a później kupuje nowe i tak w kółko, chociaż już i tak jest dobrze, bo potrafię wejść do rossa i kupić tylko to potrzebne, a kiedyś przeważnie wychodziłam zawsze z czymś do włosów, mam 2 maski litrowe to używam ich już od roku i zużyłam chyba połowe, jakoś na długo mi wszystko starcza, mimo tego,że codziennie albo co 2 dzień myję włosy

Ten loreal nie był taki zły, już chyba z miesiąc minął odkąd pofarbowałam włosy i dopiero teraz zauważyłam ocieplenie,ale też nie jest jakiś mega rudy, tylko pewnie ja mam schizy

Co do szkoły to ja mówiłam jak było u mnie na fryzjerskiej. Z tą zdawalnością nie jest do końca tak pięknie,bo u nas np. z 5 osób nie dopuścili, bo wiadomo było, że nie zdadzą praktyki owszem były - na papierku zresztą sama tak zrobiłam, bo studiując dziennie, zaoczni chodząc do szkoły i pracując nie miałam kiedy chodzić jeszcze na praktyki. Ale próbuj Tylko mówię, żeby coś osiągnąć po takiej szkole trzeba dużo swojej wiedzy i chęci do nauki w domu, bo szkoła uczy tylko podstaw

Ładna ta ramoneska, czaiłam się na nią w zeszłym roku . Kiedyś też sporo zamawiałam przez internet, ale te ubrania najczęściej zalegają mi w szafie i w nich nie chodzę, wolę już iść do sklepu i przymierzyć

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
Cześć

Dziewczyny Allegro mi zwariowało aukcja kończy się, jest napisane, że wygrałam, a następnego dnia aukcja zaczyna się jakby od nowa: jest ostatni dzień i do 17 zakończenie To w sumie nie wiem czy kupiłam czy nie Sprzedająca też nie wie o co chodzi
allegro a w kupionych przedmiotach masz tą rzecz?
Stary 2013-04-05, 08:59   #3112
xLADYx
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Aukcja przedłużona o jeden dzień z powodu problemów technicznych, zawsze tak jest

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

witajcie Blondyny i nie tylko
po dłuższej chwili nieobecności melduję się, że wszystko w porządku
tylko nerki mi przewiało
zima nie odpuszcza
Wielkanoc biała

Kiteczko
szukałam oprawek ale jednak wychodzi na to, że będę musiała wziąć te RayBan po weekendzie pójdę, bo weekend na uczelni

jeśli ktoś zastanawia się nad szpileczkami OMG to polecam WYGODNE i jak ładnie na stópkach leżą

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

ile nadrabiania
xLADYx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 11:30   #3113
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Pisałyśmy o tym wcześniej, ja i schizaxa, hakerzy robią atak na allegro- generują tak ogromną ilość wejść na ich serwery że one nie wytrzymują i w ten sposób allegro raz jest dostępne, a raz nie można wyświetlić strony bo serwery przeciążone.. dlatego wszystkie licytacje są przedlużane i prawdopodobnie będziesz musiała kupić ten przedmiot jeszcze raz Ale nie dam sobie ręki uciąć.

Cytat:
no taki ciemny blond ja chcę zapuszczać swoje naturale więc dla mnie akurat
dzięki

Ja co kupuje też zużywam,a później kupuje nowe i tak w kółko, chociaż już i tak jest dobrze, bo potrafię wejść do rossa i kupić tylko to potrzebne, a kiedyś przeważnie wychodziłam zawsze z czymś do włosów, mam 2 maski litrowe to używam ich już od roku i zużyłam chyba połowe, jakoś na długo mi wszystko starcza, mimo tego,że codziennie albo co 2 dzień myję włosy

Ten loreal nie był taki zły, już chyba z miesiąc minął odkąd pofarbowałam włosy i dopiero teraz zauważyłam ocieplenie,ale też nie jest jakiś mega rudy, tylko pewnie ja mam schizy

Co do szkoły to ja mówiłam jak było u mnie na fryzjerskiej. Z tą zdawalnością nie jest do końca tak pięknie,bo u nas np. z 5 osób nie dopuścili, bo wiadomo było, że nie zdadzą praktyki owszem były - na papierku zresztą sama tak zrobiłam, bo studiując dziennie, zaoczni chodząc do szkoły i pracując nie miałam kiedy chodzić jeszcze na praktyki. Ale próbuj Tylko mówię, żeby coś osiągnąć po takiej szkole trzeba dużo swojej wiedzy i chęci do nauki w domu, bo szkoła uczy tylko podstaw

Ładna ta ramoneska, czaiłam się na nią w zeszłym roku . Kiedyś też sporo zamawiałam przez internet, ale te ubrania najczęściej zalegają mi w szafie i w nich nie chodzę, wolę już iść do sklepu i przymierzyć
No u mnie w tej szkole praktyki są na miejscu, bo szkoła ma różne przygotowane w tym celu sale- dla masażystów, dla kosmetyczek, dla opiekunek nad dziećmi itp., więc pod tym względem szkoła jest super przygotowana. Wiem że mają sprzęt do zabiegów na twarz, specjalne stanowiska leżące dla "klientek", stanowiska do robienia paznokci, kosmetyki potrzebne itp. Wiadomo że to dużo nauki w domu, ale jeśli będę chciała wiązać z tym przyszłość to czemu nie

Ja masek litrowych jeszcze nie kupowałam, przeważnie biorę 250ml na spróbowanie, ale będę musiała tą scandica bananową kupić większą bo ona mi idzie straasznie szybko, moje włosy ją wręcz spijają

A co do loreala- no po prostu ten viking mnie zraził i narazie nie chcę z nim próbować ponownie, tymbardziej że znalazłam świetną farbę

A allegro i sklepy internetowe to moi wybawcy- nie zdażyło mi się jeszcze żebym źle trafiła z rozmiarem bądź była niezadowolona.. dlatego ramoneskę też wolę zamówić przez allegro aniżeli kupić w sklepie stacjonarnym uwielbiam te emocje kiedy przychodzi paczka, ja ją rozpakowywuję, mierzę, potem oglądam się w lustrze i jestem zadowolona z nowego ciucha

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Princeska dostałam o 4 rano maila że nasze próbki wysłane Zobaczymy teraz za ile dojdą

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-04-05, 12:17   #3114
7Paulina7
Zadomowienie

GG do 7Paulina7

Wczoraj przybombałam sobie tłuczkiem od mięsa w paznokieć
Przyszłam późno z córką od jej koleżanki i na szybko obiad robiłam bo głodne byłysmy i tak chciałam kotleta poprawic ,a że wczesniej spod deski recznik wyciągnelam ,deska sie ruszała to chciałam ręka przytrzymac i przycelowałam sobie.... Sierota jestem - teraz czekam czy mi zejdzie paznokiec czy nie ....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ar3888.jpg (33,1 KB, 32 załadowań)
Stary 2013-04-05, 12:44   #3115
iveriin
Wtajemniczenie

Witajcie dziewczęta blondzięta Zdecydowałam się 'zaśmiecić' Wam wątek, żeby nie zaśmiecać forum, a wyszukiwarka nic mi nie powiedziała (albo nie umiem szukać )

Pytanie moje dotyczy wzmacniania farby poprzez szamponetkę. Jakiś czas temu zrobiłam moje rozjaśniane od 7 lat włosy szamponetką Joanny aromatyczne cappucino. Kolorek wyszedł cudny, załączam zdjęcie: 1 - rozjaśnione kudły, 2 - kolor po szamponetce, 3 - naturalny odrost: http://imageshack.us/photo/my-images/694/img0horz.jpg/ Oczywiście jak to z rozjaśnionych włosów szamponetka zmyła się chyba po 3 myciach. I pomyślałam, żeby znów użyć tej samej szamponetki i na to farby w tym samym kolorze (też z Joanny oczywiście). Taka pigmentacja dla wieśniaków Co Wy sądzicie?
iveriin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 12:57   #3116
7Paulina7
Zadomowienie

GG do 7Paulina7

Cytat:
Napisane przez iveriin Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczęta blondzięta Zdecydowałam się 'zaśmiecić' Wam wątek, żeby nie zaśmiecać forum, a wyszukiwarka nic mi nie powiedziała (albo nie umiem szukać )

Pytanie moje dotyczy wzmacniania farby poprzez szamponetkę. Jakiś czas temu zrobiłam moje rozjaśniane od 7 lat włosy szamponetką Joanny aromatyczne cappucino. Kolorek wyszedł cudny, załączam zdjęcie: 1 - rozjaśnione kudły, 2 - kolor po szamponetce, 3 - naturalny odrost: http://imageshack.us/photo/my-images/694/img0horz.jpg/ Oczywiście jak to z rozjaśnionych włosów szamponetka zmyła się chyba po 3 myciach. I pomyślałam, żeby znów użyć tej samej szamponetki i na to farby w tym samym kolorze (też z Joanny oczywiście). Taka pigmentacja dla wieśniaków Co Wy sądzicie?
2 FOTKA SUPER KOLOREK ! Wygląda jak naturalny.
Stary 2013-04-05, 13:04   #3117
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
moze partie roznia sie ciutke konsystencja miedzy soba?
Cytat:
co ile przeważnie chodzicie do fryz podcinać włosy ? tak się zastanawiam kiedy iść bo nie mam zniszczonych końcówek i lekko podcięłam ostatnio ,a szkoda mi co 3 miesiące latać , bo co zetnie to odrośnie i znów zetnie i nie widze u siebie właśnie tego przyrostu co powinien być jeżeli byłam w styczniu to tak myslę, że poszłabym dopiero w czerwcu-lipcu tym bardziej , że włosy mam w dobrym stanie tylko sie lekko puszą od wilgoci chciałabym chociaż te 60cm zapuścić wkońcu
ja bym podcinala jak to konieczne sama tak robie bo nie chce mi sie juz podcinac co miesiac po centymetrze...

Cytat:
Napisane przez 7Paulina7 Pokaż wiadomość
Wczoraj przybombałam sobie tłuczkiem od mięsa w paznokieć
Przyszłam późno z córką od jej koleżanki i na szybko obiad robiłam bo głodne byłysmy i tak chciałam kotleta poprawic ,a że wczesniej spod deski recznik wyciągnelam ,deska sie ruszała to chciałam ręka przytrzymac i przycelowałam sobie.... Sierota jestem - teraz czekam czy mi zejdzie paznokiec czy nie ....
nie powinien zejsc ale wszystko zalezy jak ci sie krwiak rozleje

Cytat:

nie laczy sie barwnikow nietrwalych z trwalymi bo to daje zle efekty
Stary 2013-04-05, 13:42   #3118
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:

po co łączyć farbę z szamponetką? jak masz odcień ktory Ci się podoba z farby to farbę kładź, tylko na wodzie 6% albo mniejszej żeby stonować

Ex ja tez lubię zakupy przez neta robić bo taniej ale poszperwać między wieszakami też lubię

Kupiłam ten szampon Naeti do suchych, jutro wypróbuje dodatkowo też srebrną płukankę kupiłam raz na 2 tygodnie albo raz na tydzień będę stosować by kolor po londzie był ładny kupiłam też puder i żel micelarny do mycia twarzy z biedry ten co Kitka na blogu chwaliła bo płyn z tej seri mam

Najbardziej wkurzyłam się w UM!! Prawko mam ważne do 14kwietnia, miałam czasowe ze wględu na wadę wzroku, teraz już dostałam na nieokreślony czas zrobiłam badania lekarskie, zdjęcia, zapłaciłam i składam wniosek a ta baba wredna do mnie że niby zdjęcie złe i że czas oczekiwania 30dni, to proszę o zaświadczenie bo prawko za 9dni mi się kończy a ona że ustawodawca nie przewidział wydawania zaświadczeń, że miałam złożyć sobie najlepiej w lutym (paranoja!!)...czyli jak będę jeździć (a będę bo muszę do pracy) między 15kwietnia a 5maja i zatrzyma mnie policja to nie mam ważnego prawka i zapłacę mandat 500zł...fajnie

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2013-04-05, 13:49   #3119
Kotka17
Zakorzenienie

Hej dziewczyny,ostatnio mnie nie ma ale przez fuzje telwizji mam mega dużo pracy,nie bede pisać jak co i ggdzie zeby nie było ze coś reklamuje
tak podczytuje co tam u was właśnie

nie wiem jak to zrobiłam ale chyba powysyłałyśmy sobie cos telepatycznie bo też mam brokat srebrny opalizujący na różne kolory na całych paznokciach robilam jakoś tydzień przed świętami

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
No to trojdzielny
ostrzegam ,jak juz raz przewiejesz to to lubi wracac

Laski!!!!!!
http://www.pudelek.tv/video/UWAGA-Ja...zpilkach-2105/
widziałam to... zastanawiałam sie jak to mozliwe... tak isć? masakra

Cytat:
udało mi się takie cyknąć
ja po tym kolestonie byłam żółtojajeczna ....
tutaj ladny kolorek podoba mi sie
odżywianie włosków
Kotka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:07   #3120
Ninedin
Zakorzenienie

Hej wróciłam zaliczyłam rossmana-kupiłam ten garnierek dla dzieci, morelowy. Jutro nim umyje. pozniej poszłam do miała za tymi legginsami z reklamy. Kupiłam dwie pary, mile zaskoczyła mnie ich jakość. Ludzie sobie z ręki wyrywają, większość rozpakowana i tak rzucona. Dorwalam też szpinak świeży i sos balsamiczny. Jak wrócę do domu, to na kolację zrobię z makaronem.
zima nadal trzyma
Napisałam do all, w☠☠☠☠.....mnie nie wiem dlaczego przedłużają akurat tę aukcję, inna zakończyła się normalnie. Najwyżej nie kupię tego pasiaka

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości