|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII
Cytat:
|
|
#3092 |
|
Zadomowienie
|
Skrzydlaci sąsiedzi głodują i marzną. Ptaki w potrzebie !!!
Przedłużająca się zima doskwiera ptakom. Brakuje pokarmu, pod grubą pokrywą śniegu i lodu trudno im go znaleźć. Stada srok, gawronów, gołębi i kawek okupują miejskie śmietniki. W parkach nad stawami gromadzą się kaczki krzyżówki. Sikorki i wróble szukają ziaren w karmnikach. Tymczasem z zimowisk wróciły kolejne gatunki ptaków – po bocianach szpaki i pliszki. Są zmęczone i osłabione,głodne. Jeśli szybko nie znajdą pokarmu, mogą nie przeżyć przedłużającej się zimy. Dlatego dokarmiajmy ptaki, bo bez naszej pomocy wiele może nie przetrwać! Sypmy:
Walka o długie włosy .... Edytowane przez 7Paulina7 Czas edycji: 2013-04-04 o 21:36 |
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Ile tych pleców ;d łopata raptem!
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3095 | ||
|
Magda ;)
|
Cytat:
Cytat:
jasne fakt mogą mieć do dupy, ale ten kolor na serio był śliczny ![]() mnie też to jutro czeka ![]() A tak to cały czas latam w pracy na 2 gabinety, bo jedna babka u mnie rękę złamała i na l4 będzie 3 miesiące
|
||
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|
|
|
|
#3097 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana mogłaś mi ten przelew na spokojnie zrobić po weekendzie Aż mi szkoda Twojego tż, podziękuj mu w moim imieniu że mu się chciało o tej porze No i w sumie taka opcja najlepsza, przynajmniej coś zaoszczędzicie i na spokojnie poczekacie na jakąś lepszą okazję A propos- mój tż na dniach ma jechać oglądać mieszkanko dla nas Cytat:
Ostatnio jak tż u mnie był na kolacje robiłam właśnie makaron ze szpinakiem i fetą ![]() Ja na kolację zjadłam tą marchewkę na gęsto z listkami sałaty i bułką pełnoziarnistą, i tak sobie pomyślałam że chyba zacznę robić zupę-krem z marchewki z dodatkiem pestek dynii i grzanek czosnkowych Niestety allegro znowu nie działa (wrr który to już dzień są na nim problemy ), ale z tego co pamiętam to 95%bawełna i 5%elastan, pisało tam zresztą ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
Ja idę na 15:30-20:30 z tym że mam pod rząd 6 polskich na których przeważnie nic męczącego nie robimy Raz np. nauczycielka pokazywała nam swoje zdjęcia z pobytu z australii, albo oglądaliśmy film woody'ego allen'a Na jej zajęciach to za przyzwoleniem kawkę pijemy, wymieniamy się newsami, można pogadać o polityce, religii, szkole, o wszystkim Będzie mi tego brakowało, jak i mojej cudownej klasy ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Achh cudownie tak siedzieć wieczorkiem i się masować masażerem ![]()
Edytowane przez exclusivee Czas edycji: 2013-04-04 o 22:13 |
|||
|
|
|
#3098 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
on ma swoje ukryte intencje,a dla mnie to przy okazji ![]() Dzięki ![]() Ex Ty robisz zaocznie liceum?
|
|
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Kurcze coś mi nie pasuje w moim podpisie i próbuję zmienić, ale sama nie wiem co
|
|
|
|
|
#3100 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
widziałam,że farbowałaś Joaśką? ładnie wyszło |
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
A tak jeszcze w temacie szkoły- u mnie średnia wieku jest strasznie zróżnicowana- najstarsza osoba ma około 40lat, reszta przeważnie koło 20-30stki, ale klasa świetna, i zgrana, żałuję że w żadnej poprzedniej szkole nie byliśmy klasowo tak zgrani jak teraz
![]() W ogóle to muszę iść się dowiadywać teraz w kwietniu czy dalej jest to studium kosmetyczne, no i jak coś to niedługo będzie trzeba podanie składać i wszystkie pierdoły z tym związane załatwiać Nie mogę sobie wybaczyć że nie ma czegoś typowo fryzjerskiego, kursy w moim przypadku na chwilę obecną odpadają- pozostaje więc samoucznictwo że tak powiem ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
), i jest jaśniej niż było, ale widzę że nie ma dalej rudych włosów, mam porównanie co do rudego koloru bo na dolnej części grzywki i po jednej stronie głowy mam parę lekko rudych pasm które na tle całości mają zupełnie inny kolor. No i chyba jest dobrze skoro nawet mój tż jak mnie zobaczył w zeszłą sobotę stwierdził że jest fajnie (przeciwnik blondu, dla niego to albo czerń, albo kolor po palette g3, albo moje naturalki). Teraz znowu będę robić joaśką 8.1, już czeka w szafce opakowanie Zastanawiam się tylko czym robić potem, czy dalej aśką 8.1, czy może spróbować aśką 10.01 z mniejszą wodą (wybór kolorów jest niestety mały i nie ma 8.01, a nie pamiętam czy jest 8.0 i 8.1 żeby zmieszać) czy może aśkę 8.13 położyć, tak jak to miało być pierwotnie gdy planowałam robić blond Albo może coś drogeryjnego, tylko co? Nie chcę się w coś wpakować, bo ta farba genialnie mi wyrównała kolor włosów i sporo go ochłodziła.. Do tego widzę że włosy mimo iż upłynął tydzień naprawdę mają ładny kolor, praktycznie bez zmian tyle że trochę pojaśniał, włosy nie uległy większym zniszczeniom po użyciu farby, no a do tego ta konkurencyjna cena Ten sprzedawca co sprzedaje aśkę ma w swojej ofercie na all też maskę lady spa i moją nową miłość- bananową więc łączę przyjemne z pożytecznym- mogę zamawiać wszystko co potrzebuję i płacić za jedną wysyłkę
|
|
|
|
|
#3102 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
ja się napaliłam teraz na tego goldwella,bo kolor po wbisie mi się zmył i ocieplił a nawet nie mam kiedy pofarbować ![]() Ja mam tyle masek i odżywek,że wstyd mi było to wszystko wnosić do łazienki, mam swoją własną szafkę na rzeczy do włosów No z fryzjerstwa zostają już tylko kursy, rocznik po mnie był ostatnim w którym można było robić technika chociaż te szkoły to też o kant dupy rozbić ![]() Idę spać, bo wypiłam już pół Cin Cina Lemon branoc ![]()
|
|
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Ex
Uwielbiam zupy-kremy a marchewkę zrobię na dniach do szamania.Noo i taki skład był właśnie, tylko nie wiem, czy to dobry , czy nie ;d
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak królik
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|
|
|
|
#3105 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to pinio chyba u mnie odpada bo bedzie jak ten dziecięcy rosmannowski, a on mi nie posłużył... idę jutro obejrzeć balerinki w biedrze to i szampon łapnę mówiła któraś że w stonce są kosmetyki z bell i że są dobre czy mi sie przywidziało![]() Cytat:
jak masz fajnych teściów to to jest dobra alternatywa by oszczędzić
|
|
#3106 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pokaż włosy to może coś Ci doradzim, może któraś miała podobnejutro porównamy z moim którego kupię ![]() Cytat:
![]() allegro walczy a hakerami od 3 dni, moje aukcje non stop przedłużają, w☠☠☠☠ia mnie to, bo chce już wysłać do zainteresowanej te buty!! ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- ale mnie wszystko boli po ćwiczeniach, szczególnie dupa w sumie to nie wiem od czasu bo sprzętów nie zmieniałam (stepper, orbitrek i 30min bieżni...)
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
co ile przeważnie chodzicie do fryz podcinać włosy ? tak się zastanawiam kiedy iść bo nie mam zniszczonych końcówek i lekko podcięłam ostatnio ,a szkoda mi co 3 miesiące latać , bo co zetnie to odrośnie i znów zetnie
i nie widze u siebie właśnie tego przyrostu co powinien być jeżeli byłam w styczniu to tak myslę, że poszłabym dopiero w czerwcu-lipcu tym bardziej , że włosy mam w dobrym stanie tylko sie lekko puszą od wilgoci chciałabym chociaż te 60cm zapuścić wkońcu
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Princeska
No i dlatego też nie chciałam loreala- pamiętam jak zmył mi się kolor ostatnim razem, i jak słabo, nierównomiernie chwycił na włosach, nic praktycznie nie zrównał. Dobrze że zdecydowałam się na joaśkę bo zapłaciłam 3 razy mniej a wyszło super ![]() Szalona Ja przeważnie jak coś kupuję to kończę, wyjątkiem była maska arganowa z lady spa- oddałam ją mamie mojego tż bo moim włosom olejek arganowy nie służy Teraz na mojej liście mam jeszcze lady spa z keratyną, waxa tego oryginalnego co był dawno dawno temu w aptekach- nie z pilomaxu czy jak to tam tylko ten richards& coś tam oraz odżywkę z gliss kura czarną, fructisa tą pomarańczową co bunny skład zachwalała, i garniera sekrety prowansji, albo zieloną albo fioletową A no i oliwa z oliwek oraz oliwka hipp którą ostatnio ciężko u mnie dostać. I będzie cały komplet do pielęgnacji włosów Powiem Wam że dużo się nauczyłam na tym forum, czytam teraz w sklepach składy bo już mniej więcej wiem co jest złe a co dobre, patrzę na jakim miejscu w składzie znajduje się dany składnik, i nie idę jak stado owiec za reklamą bez zapoznania się z opinią o danej rzeczy na kwc, bądź z opinią cascady i bunny Kiedyś nie zwracałam uwagi na to co funduję moim włosom, ale wszystko można naprawić. Mam nadzieję że na tym studium kosmetycznym będzie coś o składach, to będę wniebowzięta A co do zdawalności- kochana w tej szkole do której chcę iść jest podobno 100% zdawalnośći na egzaminach więc to chyba dobrze? Poza tym w 2letnim okresie nauki zaocznej są praktyki, na praktykach robi się paznokcie, zabiegi na twarz (mikrodermabrazję chyba nawet ), i wieeele innych Szkoła jest dobrze przygotowana więc sądzę że dam radę O jaa też bym się napiła U mnie w pokoju stoi to carlo czerwone ale jutro mamy z tż po mojej szkole oglądać u mnie got to dance i sobie winko do tego popijać więc muszę przeboleć i wytrzymać do jutra ![]() Nove No ja właśnie tej marchewki za mało zjadłam bo mój zbój jak zobaczył że jem to zamiast mleka na noc zjadł mi połowę, tak mu smakowało Ale to dobrze, nie lubi sałaty, ogórków itp. więc niech chociaż marchewę wcina Sądzę że dobry, bawełna jest ok Bluzka tak mi się spodobała że nie myślałam nawet o składzie ![]() asiabb1983 Ojj ja też ![]() shizaxa Dziękuję Są kosmetyki z bell Z eveline są lakiery też fajne, tusz do rzęs, a poza tym to mieli od dzisiaj farby w promocji. Widziałam też bambusowe sprzęty kuchenne typu łyżki do meiszania potraw itp. z gumową rączką, chciałam sobie kupić bo ta gumowa to świetna sprawa jak mamy mokre ręce itp., ale jednak zrezygnowałam Najwyżej się wrócę W stonce kupiłam też pastę blend a med 3d white za 5zł z groszami, tylko że to jakaś dziwna tubka, taka mniejsza Mi baleriny stamtąd się nie podobały, już mokasyny wg. mnie lepiej wyglądają na żywo i są zrobione z gładkiej, miękkiej skórki Czytałam o tych hakerach Ja w przerwach między wieszaniem się allegro zamówiłam tą bluzkę co wcześniej dałam linka I wypatrzyłam sobie już ramoneskę jaką bym chciała, i o ile w maju będzie wystawiona na aukcji to kupię załączam zdjęcie w załączniku Powiem Wam że zakupy internetowe strasznie uzależniają, teraz wolę zamawiać wszystko przez internet i czekać na kuriera/listonosza z przesyłką niż iść do sklepu i wymacać, zmierzyć No ale jak mam małe dziecko to bardzo wygodna sprawa- zamawiam do domu i nie muszę w brzydką pogodę wychodzić z domu, czy kombinować z kim zostawić małego żeby na dłuższe zakupy z przymierzaniem iść ![]() asiabb1983 Sądzę że powinnaś iść jak włosy zaczną się źle układać/końce zaczną Ci się rozdwajać/popalą ci się, inaczej zapuszczanie nie ma raczej sensu, bo skoro włosy są w dorym stanie to po co je podcinać? Ja czekam z 2 miechy i pójdę zrównać wszystko na jedną długość i ściąć te najbardziej popalone końce. No a potem już zapuszczam na moje wymarzone 55cm. Włosy to jednak ozdoba kobiety,krótkie są fajne, ale nie ma to jak dłuższe- takie mogę umyć, zostawić same do wyschnięcia a ułożą się w cudowne falki i mogę lecieć na spacer/do sklepu etc., nie potrzebują stylizacji, no i pięknie wyglądają ![]() Btw, w kwietniu działam tabletkami ze skrzypem i pokrzywą, oraz jantarem, będzie się działo Liczę na 2,5-3cm przyrostu miesięcznie, bo skoro po piciu skrzypokrzywy miałam 2cm miesięcznie to jantar powinien wspomóc o dodatkowy cm Zauważyłam że moje włosy jak dostają "dopalacze" to ładnie im miesięcznie przybywa
|
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Nocne przemyślenia poskutkowały tym, że wymyśliłam mieszankę na następne farbowanie, bądź farbowanie po tym farbowaniu co będzie
Wymieszam ze sobą 8.1 + 8.13 na szósi
|
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dziewczyny Allegro mi zwariowało Sprzedająca też nie wie o co chodzi
|
#3111 | |||
|
Magda ;)
|
Cytat:
ja chcę zapuszczać swoje naturale więc dla mnie akurat ![]() dzięki Cytat:
![]() Ten loreal nie był taki zły, już chyba z miesiąc minął odkąd pofarbowałam włosy i dopiero teraz zauważyłam ocieplenie,ale też nie jest jakiś mega rudy, tylko pewnie ja mam schizy ![]() Co do szkoły to ja mówiłam jak było u mnie na fryzjerskiej. Z tą zdawalnością nie jest do końca tak pięknie,bo u nas np. z 5 osób nie dopuścili, bo wiadomo było, że nie zdadzą praktyki owszem były - na papierku zresztą sama tak zrobiłam, bo studiując dziennie, zaoczni chodząc do szkoły i pracując nie miałam kiedy chodzić jeszcze na praktyki. Ale próbuj ![]() Ładna ta ramoneska, czaiłam się na nią w zeszłym roku . Kiedyś też sporo zamawiałam przez internet, ale te ubrania najczęściej zalegają mi w szafie i w nich nie chodzę, wolę już iść do sklepu i przymierzyć ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- witajcie Blondyny i nie tylko ![]() po dłuższej chwili nieobecności melduję się, że wszystko w porządku ![]() tylko nerki mi przewiało ![]() zima nie odpuszcza ![]() Wielkanoc biała Kiteczko szukałam oprawek ale jednak wychodzi na to, że będę musiała wziąć te RayBan po weekendzie pójdę, bo weekend na uczelni ![]() jeśli ktoś zastanawia się nad szpileczkami OMG to polecam WYGODNE i jak ładnie na stópkach leżą ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- ile nadrabiania
|
|
|
|
|
#3113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie dam sobie ręki uciąć.Cytat:
Ja masek litrowych jeszcze nie kupowałam, przeważnie biorę 250ml na spróbowanie, ale będę musiała tą scandica bananową kupić większą bo ona mi idzie straasznie szybko, moje włosy ją wręcz spijają ![]() A co do loreala- no po prostu ten viking mnie zraził i narazie nie chcę z nim próbować ponownie, tymbardziej że znalazłam świetną farbę A allegro i sklepy internetowe to moi wybawcy- nie zdażyło mi się jeszcze żebym źle trafiła z rozmiarem bądź była niezadowolona.. dlatego ramoneskę też wolę zamówić przez allegro aniżeli kupić w sklepie stacjonarnym uwielbiam te emocje kiedy przychodzi paczka, ja ją rozpakowywuję, mierzę, potem oglądam się w lustrze i jestem zadowolona z nowego ciucha ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Princeska dostałam o 4 rano maila że nasze próbki wysłane
|
||
|
|
|
#3114 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj przybombałam sobie tłuczkiem od mięsa w paznokieć
Przyszłam późno z córką od jej koleżanki i na szybko obiad robiłam bo głodne byłysmy i tak chciałam kotleta poprawic ,a że wczesniej spod deski recznik wyciągnelam ,deska sie ruszała to chciałam ręka przytrzymac i przycelowałam sobie.... Sierota jestem - teraz czekam czy mi zejdzie paznokiec czy nie ....
|
#3115 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczęta blondzięta
Zdecydowałam się 'zaśmiecić' Wam wątek, żeby nie zaśmiecać forum, a wyszukiwarka nic mi nie powiedziała (albo nie umiem szukać Pytanie moje dotyczy wzmacniania farby poprzez szamponetkę. Jakiś czas temu zrobiłam moje rozjaśniane od 7 lat włosy szamponetką Joanny aromatyczne cappucino. Kolorek wyszedł cudny, załączam zdjęcie: 1 - rozjaśnione kudły, 2 - kolor po szamponetce, 3 - naturalny odrost: http://imageshack.us/photo/my-images/694/img0horz.jpg/ Oczywiście jak to z rozjaśnionych włosów szamponetka zmyła się chyba po 3 myciach. I pomyślałam, żeby znów użyć tej samej szamponetki i na to farby w tym samym kolorze (też z Joanny oczywiście). Taka pigmentacja dla wieśniaków Co Wy sądzicie?
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3117 | |||
|
Zakorzenienie
|
moze partie roznia sie ciutke konsystencja miedzy soba?
![]() Cytat:
sama tak robie bo nie chce mi sie juz podcinac co miesiac po centymetrze...Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ex ja tez lubię zakupy przez neta robić bo taniej ale poszperwać między wieszakami też lubię![]() Kupiłam ten szampon Naeti do suchych, jutro wypróbuje dodatkowo też srebrną płukankę kupiłam raz na 2 tygodnie albo raz na tydzień będę stosować by kolor po londzie był ładny kupiłam też puder i żel micelarny do mycia twarzy z biedry ten co Kitka na blogu chwaliła bo płyn z tej seri mam![]() Najbardziej wkurzyłam się w UM!! Prawko mam ważne do 14kwietnia, miałam czasowe ze wględu na wadę wzroku, teraz już dostałam na nieokreślony czas zrobiłam badania lekarskie, zdjęcia, zapłaciłam i składam wniosek a ta baba wredna do mnie że niby zdjęcie złe i że czas oczekiwania 30dni, to proszę o zaświadczenie bo prawko za 9dni mi się kończy a ona że ustawodawca nie przewidział wydawania zaświadczeń, że miałam złożyć sobie najlepiej w lutym (paranoja!!)...czyli jak będę jeździć (a będę bo muszę do pracy) między 15kwietnia a 5maja i zatrzyma mnie policja to nie mam ważnego prawka i zapłacę mandat 500zł...fajnie
|
|
#3119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,ostatnio mnie nie ma ale przez fuzje telwizji mam mega dużo pracy,nie bede pisać jak co i ggdzie zeby nie było ze coś reklamuje
![]() tak podczytuje co tam u was właśnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
wróciłam zaliczyłam rossmana-kupiłam ten garnierek dla dzieci, morelowy. Jutro nim umyje. pozniej poszłam do miała za tymi legginsami z reklamy. Kupiłam dwie pary, mile zaskoczyła mnie ich jakość. Ludzie sobie z ręki wyrywają, większość rozpakowana i tak rzucona. Dorwalam też szpinak świeży i sos balsamiczny. Jak wrócę do domu, to na kolację zrobię z makaronem. zima nadal trzyma ![]() Napisałam do all, w☠☠☠☠.....mnie
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

czyli bez amoniaku i poltrwale 

zapuszczanie i regeneracja włosków
Kochana mogłaś mi ten przelew na spokojnie zrobić po weekendzie