Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-04, 12:16   #4201
ula2689
Wtajemniczenie

Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Moja też. W ogóle to nie które to jak Hogaty jakieś, paskudy takie. Ta jedna taka niby blond, no kurde taka cnotka niewydymka, jeszcze jak ją podrasują to może być , ale na żywo paskuda ( http://topmodel.tvn.pl/uczestniczki,...siak,2118.html ) A ta z blizną to jakieś chyba braki w inteligencji ma, no tak głupio się wypowiada, że słuchać jej nie mogę. A nie lubię tej co jak mongoł wygląda, co jej grzywkę dorobili.
No już jak Ty coś napiszesz
Ale się zgadzam,ta co odpadła taka przeciętna była że tak powiem

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość

co do top model , to mi się podoba ta Justyna to jej włosy na początku ch*owo zrobili i też Marcela, nie mogę słuchać za to tej laski co w kółko o swojej bliźnie gada i zobaczycie że ją będą przepychać dalej, tak jak Michalinę w poprzedniej edycji co facetem była

a dziś w kuchennych rewolucjach nasze miasteczko
Też tak myślę,z litości ją bedą przepuszczać
a Kuchenne będę oglądać oczywiście
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 12:34   #4202
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

Obojętne które, byle te z aktualnej promocji z bawełną. Są wspaniałe.
Kurcze tak zachwalacie te chusteczki, że kupię kilka paczek. To też od dzisiaj ta promocja na pieluchy, 2 paczki za 50 zł?

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
kurcze,nauczylam Milke pic ciepla wode i za nic sie nie napije letniej,ani takiej w temp.pokojowej
a Wasze jaka pija?
to w lecie tez jej bede ciepla podawac??
Antek kiedys pil tylko cieple, ale od jakis 2 tygodni mu sie odmienilo i woli pic chlodne, wiec mysle, ze u Milci tez jest na to szansa

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

Lenę wysypało na buzi, poliki miała czerwone.
i brzuszek ją bolał, bo często budziła się w nocy.
odstawiłam gluten na kilka tygodni i od wczoraj znowu próbuję, zobaczymy.
Dziekuje

Cytat:
co do top model , to mi się podoba ta Justyna to jej włosy na początku ch*owo zrobili i też Marcela, nie mogę słuchać za to tej laski co w kółko o swojej bliźnie gada i zobaczycie że ją będą przepychać dalej, tak jak Michalinę w poprzedniej edycji co facetem była

bede ogladala!

A ta Justyna to z Leszna, wiec z moich okolic, ale mi sie nie podoba... jak dla mnie to ma jakas taka konska twarz.

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
my po szczepieniu uff mały nawet nie zapłakał dzielny mój noo

mamy powtórzyć badanie pełne krwi żeby wykluczyć atopowe zapalenie skóry nie wiem czy pisałam ale Szymek ma suchą skórę na łokciach a na buzi dostaje rumieńców, jak dotknę to policzki ma zimne a na widok wygląda jakby był rozpalony cały..zauważyłam że to się robi po owocach i na nowo muszę próbować owocki..moja kuzynka też tak miała i ona może jeść tylko gruszki

lekarz stwierdził że trzeba to sprawdzić badając krew i ewentualnie emolienty stosować i że tego się nie sprawdza od czego to jest (to była odpowiedź na pytanie czy to może też być alergia na owoce)

to coś pojawia się i znika
jejku mam nadzieje, ze to jednak nie AZS. Antkowi kiedys tak wychodzilo po owocach, ale znikalo po kilku minutach. A u Was dlugo ten rumien sie utrzymuje?

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Kinga wczoraj wieczorem włożyła stopę do buzi, myślałam, że taki jak ona grubasek tego nie zrobi, a jednak. Fajnie to wyglądało .
pamietam jak sie martwilas
Stary 2013-04-04, 12:36   #4203
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Kurcze tak zachwalacie te chusteczki, że kupię kilka paczek. To też od dzisiaj ta promocja na pieluchy, 2 paczki za 50 zł?

A ta Justyna to z Leszna, wiec z moich okolic, ale mi sie nie podoba... jak dla mnie to ma jakas taka konska twarz.
Tak, od dzisiaj chustki i pieluchy.
A ta Justyna to mi się też nie podoba, dziwnie mówi.
Stary 2013-04-04, 12:41   #4204
LadyBeatta
Zadomowienie

no nieee... wczoraj cala rodzinka ogladala kojce dla Mlodego, coby mu za niedlugo jakis kupic, a przed chwila przyszedl ten http://csimg.webkupiec.pl/srv/PL/000...ra-100x100.jpg
szwagier zamowil skubaniutki wprawdzie myslelismy nad takim prostokatnym na kolkach i z rozsuwanym bokiem, coby potem mogl Miki wychodzic sam z niego, ale darowanemu koniowi... i tak dalej
Stary 2013-04-04, 12:53   #4205
lukrecja_25
Wtajemniczenie

nooo pewnie ze darowanemu sie w dupe nie zagląda super kojec
musze jechac w takim razie po pieluchy!!!!!!!!! chusteczki se moge darowac bo mam zapas z pampersa w sumie ale pieluchy sie kunczą mi więc muszem muszem nabyc je droga kupna jejeje

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 13:00   #4206
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
dzisiaj Młoda budziła się 3 razy w nocy
a ostatni raz mnie nabrała, bo wcale jej się jeść nie chciało
Biedna Ty a ile razy ona wcześniej wstawała??? U mnie 3 pobudki to norma a raczej powinnam powiedzieć: minimum.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 13:03   #4207
LadyBeatta
Zadomowienie

sto lat dla Zuzienki!
hehe zadowolona jestem z tego kojca jak sie Mlodziez obudzi zaraz go zainstalujemy
a tak w ogole Miki ma chyba poczatki leku separacyjnego, wczoraj go zostawilam na podlodze w salonie i szlam do kuchni po mleko, zaniosl sie takim placzem, jakbym go pobila a odeszlam ze 3 metry. dzis rano szlam po mleko na parter do kuchni juz z nim

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-04, 13:19   #4208
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
sto lat dla Zuzienki!
hehe zadowolona jestem z tego kojca jak sie Mlodziez obudzi zaraz go zainstalujemy
a tak w ogole Miki ma chyba poczatki leku separacyjnego, wczoraj go zostawilam na podlodze w salonie i szlam do kuchni po mleko, zaniosl sie takim placzem, jakbym go pobila a odeszlam ze 3 metry. dzis rano szlam po mleko na parter do kuchni juz z nim

po szpitalu taka reakcja calkiem mozliwa, Giulia ma tak samo kojec bardzo fajny

ja za szpital tez placic musialam 15 zl, ale łóżko miałam. na drugiej sali lezala 6 letnia dziewczynka sama, bo niestety mamy nie bylo stac zeby zostac.
w innym szpitalu tu w krakowie to placic sie za miejsce na podlodze. moja ciocia karimate przywoziła i tak spała.

jak ktos używa chusteczek pampersa to w realu 6pak 25,95.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 13:45   #4209
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

ja za szpital tez placic musialam 15 zl, ale łóżko miałam. na drugiej sali lezala 6 letnia dziewczynka sama, bo niestety mamy nie bylo stac zeby zostac.
w innym szpitalu tu w krakowie to placic sie za miejsce na podlodze. moja ciocia karimate przywoziła i tak spała.
U nas też było 15zł za dobę. W mojej sali były łóżka polowe, a w pozostałych takie normalne szpitalne. Z tym, że na naszym oddziale oddziałową była kobieta z wielkim sercem. Ja za 6 dni miałam zapłacić 90zł. Gdy wypisywała mi rachunek, z którym miałam się udać do szpitalnej kasy, to stwierdziła, że to za dużo i tak nie może być, więc wpisała mi kwotę 60zł i stwierdziła, że za te 30zł mam coś kupić Antkowi. Pamiętam, że pobiegłam wtedy i kupiłam mu gryzaka i chusteczki, a resztę zostawiłam na leki. Niby niewielka kwota, ale w dzisiejszych czasach rzadko można spotkać się z takim gestem.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2013-04-04 o 13:47
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 13:59   #4210
Katiaskaa
Zadomowienie

No i poszłam do biedronki po chusteczki, a tam nie ma wkurzyli mnie strasznie godzina 13, a pełno wózków z nierozpakowanym towarem...
Cytat:

mamy powtórzyć badanie pełne krwi żeby wykluczyć atopowe zapalenie skóry nie wiem czy pisałam ale Szymek ma suchą skórę na łokciach a na buzi dostaje rumieńców, jak dotknę to policzki ma zimne a na widok wygląda jakby był rozpalony cały..zauważyłam że to się robi po owocach i na nowo muszę próbować owocki..moja kuzynka też tak miała i ona może jeść tylko gruszki

lekarz stwierdził że trzeba to sprawdzić badając krew i ewentualnie emolienty stosować i że tego się nie sprawdza od czego to jest (to była odpowiedź na pytanie czy to może też być alergia na owoce)

to coś pojawia się i znika
dla dzielnego Szymonka
a dał wam skierowanie fo alergologa bo tak najszybciej byś wiedziała co to jest ja na zmiany alergiczne stosuje maść alantan plus
Cytat:
Kinga wczoraj wieczorem włożyła stopę do buzi, myślałam, że taki jak ona grubasek tego nie zrobi, a jednak. Fajnie to wyglądało .

Dzisiaj za to popłakuje i śpi na zmianę, trochę się martwię., temp 36,6 na razie... W nocy od tygodnia 5-7 pobudek, biedna Kinga i my też
Biedna Kinga
Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
no nieee... wczoraj cala rodzinka ogladala kojce dla Mlodego, coby mu za niedlugo jakis kupic, a przed chwila przyszedl ten http://csimg.webkupiec.pl/srv/PL/000...ra-100x100.jpg
szwagier zamowil skubaniutki wprawdzie myslelismy nad takim prostokatnym na kolkach i z rozsuwanym bokiem, coby potem mogl Miki wychodzic sam z niego, ale darowanemu koniowi... i tak dalej
bardzo fajny
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
po szpitalu taka reakcja calkiem mozliwa, Giulia ma tak samo kojec bardzo fajny

jak ktos używa chusteczek pampersa to w realu 6pak 25,95.
masakra z tym nocowaniem w szpitalach, ale z drugiej strony teraz przynajmniej można. A jak my byłyśmy dziecmi to tylko na pare godzin mogła mama przyjść do dziecka ... jednak uważam, że powinno to być za darmo
Stary 2013-04-04, 14:14   #4211
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Iwa a dlaczego tak późno wyszłaś? Tzn. takie masz godziny pracy czy nadgodziny? Przepraszam jeśli gdzieś o tym pisałaś a ja nie doczytałam.

A co do rozleniwionego mózgu to zgadzam się, poza tym bardzo często uciekają mi jakieś proste słowa... Mam nadzieję, że jakoś człowiek wróci do normalności jak wróci do pracy.

Dziewczyny, czy któraś z Was korzystała z serwisu niania.pl?
Mam takie godziny pracy niestety - od 9:45 do 18:15, a od maja do września nawet do 20:00. Ale są też dni gdy wychodzę np o 13:30, 14:00 - mi się po prostu w ciągu miesiąca mają zgrać godziny w ilości przypadającej na pełen etat.

Cytat:
Hej, hej
witam się po paru dniach nieobecności
Igulka śpi , ja w tym czasie robię na szybko obiad i zaraz mykam do miasta.
Wczoraj byliśmy zamówić ciasto na wesele, jutro jadę na kolejną przymiarkę sukni ( może wkońcu uda mi się zrobić foto)już coraz bliżej niż dalej tej magicznej daty

Najlepszego dla Zuzanki, która kończy dziś 7 miesięcy

U Aśki w kawiarni????

Cytat:
U nas też było 15zł za dobę. W mojej sali były łóżka polowe, a w pozostałych takie normalne szpitalne. Z tym, że na naszym oddziale oddziałową była kobieta z wielkim sercem. Ja za 6 dni miałam zapłacić 90zł. Gdy wypisywała mi rachunek, z którym miałam się udać do szpitalnej kasy, to stwierdziła, że to za dużo i tak nie może być, więc wpisała mi kwotę 60zł i stwierdziła, że za te 30zł mam coś kupić Antkowi. Pamiętam, że pobiegłam wtedy i kupiłam mu gryzaka i chusteczki, a resztę zostawiłam na leki. Niby niewielka kwota, ale w dzisiejszych czasach rzadko można spotkać się z takim gestem.
Bardzo miły gest drobiazg a przywraca wiarę w ludzi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-04, 14:29   #4212
Sojka1990
Zadomowienie

Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Martus tyle ze Zoska sama sie nie dzwiga do czterech to bylo w trakcie cwiczen bo robie z nia to co pamietam po blizniaczkach, jeszcze wczoraj utezymywala sie jakies 3sek a dzis juz o wiele lepiej jak ja ustawiam na cztery dobre pol minuty sie trzyma

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-04-04, 14:42   #4213
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cześć. Witam się i ja.

Tyle pocytowałam i mi się nie załadowało

Z tego co pamiętam wszystkiego naj z okazji skończonego 6 i 7 miesiąca oraz za samodzielne siady.

Jaś od wczoraj ciągnie stopy do buzi ale jeszcze nie dosięga.

Sojka Zochna super

Lidka córcia też zdolniacha

U nas pogoda też dobijająca więc nawet sie nie wypowiadam.
Oczywiście szalona matka musiała znaleść w Tarnowie Zumbe i już jestem po pierwszych zajęciach

Lady u nas na oddziale płacą mamy 5 zł i mają swoje łóżka.

Teraz zmykamy z Jasiem do Biedronki po chusteczki

Przepraszam za chaotyczny wpis ale jakaś przymulona dzisiaj jestem

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 15:38   #4214
angel166
Zakorzenienie

Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Poleccie jakąś szeleszczaca zabawkę,bo Jagoda oszalala na punkcie szeleszczacych rzeczy spi teraz wtulona w paczkę husteczek,bo nie dała sobie ich zabrać.
Idę w miedzyczasie ponadrabiac

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 16:26   #4215
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Biedna Ty a ile razy ona wcześniej wstawała??? U mnie 3 pobudki to norma a raczej powinnam powiedzieć: minimum.
współczuję
u nas do tej pory jedna, max dwie

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
No i poszłam do biedronki po chusteczki, a tam nie ma wkurzyli mnie strasznie godzina 13, a pełno wózków z nierozpakowanym towarem...
mam nadzieję, że u mnie zdążą rozpakować do 18

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Oczywiście szalona matka musiała znaleść w Tarnowie Zumbe i już jestem po pierwszych zajęciach
taka to pożyje
ja bym dzisiaj nie dała rady...

Maja jest dzisiaj nieznośna. może księżna napije się chociaż kompotu, bo mleko nr2 niestety podrażnia jej kubki smakowe...

gdzie jest Colds??
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 16:37   #4216
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Poleccie jakąś szeleszczaca zabawkę,bo Jagoda oszalala na punkcie szeleszczacych rzeczy spi teraz wtulona w paczkę husteczek,bo nie dała sobie ich zabrać.
już się zastanawiałam gdzie się podziewasz?

Colds z tego co kojarzę pisała że mieszkają teraz u teściów a tam z internetem kiepsko.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 17:12   #4217
elena_100
Wtajemniczenie

czołgiem

dzięki dziewczynki za pocieszenie, jestem spokojniejsza

Milka po raz pierwszy zasnęła na brzuchu

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 17:47   #4218
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Zawieszki z Lamaze szeleszczą ale dość drogie są
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 18:56   #4219
Dearlie
Zakorzenienie

Ale tu pustki dzisiaj Jak moje dziecię dzisiaj całkiem grzeczne ( tfu tfu obym nie wykrakała trybu terrorysty), to Was nie ma.
Stary 2013-04-04, 19:30   #4220
LadyBeatta
Zadomowienie

ale mi sie znowu Misio splakal obudzil sie z takim placzem, ze masakra. nie wiem, moze to zabkowanie? bo posmarowalam mu dziaselka dentinoxem, to wtedy ssal mi palucha jak najety. a moze z glodu, ale zjadl raptem 80. biedny, nie moge zniesc jak on tak placze a ja nie wiem o co cho i jak mu pomoc...
tz tez dzis kupil kupil pampki i chusteczki w biedrze
Stary 2013-04-04, 19:38   #4221
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Książeczki z Bright Starts, nie wkleję foty bo mi coś allegro się wiesza.
Stary 2013-04-04, 20:35   #4222
marta1986222
Zakorzenienie

Smutno że tak ostatnio pusto tu

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 21:20   #4223
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:

Cytat:
może jakaś książeczka ? my mamy takiego ptaka- zawieszkę chciałam pokazać ale nie mogę na necie znaleźć ...

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Jaś 3 dni gorączkował a dziś dostał wysypkę czy któreś wątkowe dzieciaczki też tak miały ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-04, 21:20   #4224
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Smutno że tak ostatnio pusto tu
Wszystkie pewnie Gesslerową w Ostrowie oglądają.

A poważnie to mam nadzieję, że wątek nie umrze nam śmiercią tragiczną.
Stary 2013-04-04, 21:25   #4225
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:

ja oglądam

od świąt taka cisza tu zapanowała ...
Stary 2013-04-04, 21:45   #4226
lourose
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
ja to wogole robie błędy typu:myślę kubek, mowie łyżka itp.

wstaje,idę sie ogarnąć i kawę sobie zrobić

aaa i mam doła trochę bo z dnia na dzień zrobił mi sie taki luz w biustonoszu że boję się że tam za chwilę nic nie zostanie :/ mam wrażenie że biust mam mniejszy niż przed ciążą ale nawet nie jest tak źle i nie zwisa on aż tak,niby miekki ale nie aż taki sflaczaly..ja chce biust taki jak na początku karmienia ;(
Nie mogę na swoje patrzec nie dosc ze flaki to lewa jest znacznie wieksza, przynajmniej dwa razy.

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haaaj!
Dzidek śpi więc chwilunie mam czasu... boooszeeee wykończy mnie to moje dziecię... 4 ząbek mu idzi mówiłam juz?? Pewnie tak chociaz ja to juz nie pamiętam własnego imienia heheheh więc moszeee nie mówiłam ?? noo... z i to tyli powiem ze mnie jakieś cuś rozbierac zaczęło i nie est to żaden chłop bynajmniej Nawet mój osobisty chłop to nie jest ino tylko choroba jakas... eeehhh... wczoraj gardlo mnie bolało masakrycznie... skóra mnie bolała i w ogóle... no to nażarłam sie czosnku z solą, cytryne z herbatą i miodem... mega wielkie ilosci cytryny , wypociłam sie w nocy i dzis juz mnie ino ciutke gardło boli ale mam nadzieje ze przejdzie mi do wieczora... dzidek cosik kicha se.. no nie ffiieeemm... mama nadzieje ze go nie zaraziłam
Jutro wolną chatę mam sama w nocy jezdem chyba zaprosze mojego onego Ale nie nieeee nie myślcie sobie ( tak jak ONY) ze na jaki sex czy cuś! O nie nie nieee ja sie boje sama w domu byc heheh i on ma mnie tu bronic hehehe ..a sexu mnie sie nie chce i nie zachce mnie sie nigdy chyba hahahahaha bosze... no chyba ze sie ony naprawi w jakis cudowny sposób i mnie sie moze wtedy zachce niechcacy... no.... ide pis cherbate i wcinac kanapke z czosnkiem( zabijam dzis oddechem hehehe) bede później!!!!
Jak Ony sie zacznie dobierac to pochuchaj na niego

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja też jestem za Marcelą Nie dość, że ładna, to pracuje w warsztacie i bardzo mi się podobało jak zareagowała na tę głupią pipę, co się rzucała

U nas dziwnie po wakacjach. Henio zrobił się nie do wytrzymania! Jęki i tylko na rączkach chce być. Żeby był spokojny, to muszę z nim wychodzić gdzieś, wtedy jest zupełnie innym dzieckiem.

Pogoda mnie dobija...
Henio ma traume pourlopową
ja mam za kazdym razem

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
no coś Ty, to działa ?
zaraz wyślę męża do biedronki, bo akurat są mini rolety na promocji, akurat by pasowały do naszych okien na poddaszu.
aż sama spróbuję, bo codziennie wstawanie 4-5 mnie wykańcza.

już kiedyś pisałam, że Lena pije tylko ciepłe płyny. jak jej wystygnie w trakcie to lecę podgrzać na gazie bo ryczy.

matko co z tej mojej dziewczyny wyrośnie

Kochana ja tak wstaje od poczatku, pobudka 4:40 jak w zegarku

Cytat:

Dzisiaj za to popłakuje i śpi na zmianę, trochę się martwię., temp 36,6 na razie... W nocy od tygodnia 5-7 pobudek, biedna Kinga i my też
Bidulka

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Probuje odpowiadac ale z kom mi nie idze, padnieta jestem i ledwo widze.

Dearlie nie martw sie to na pewno kuchenne rewolucje

Obkupilismy sie w pieluchy w biedrze dzis
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 22:17   #4227
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Dobry.
Matinuch coś katarek dostał, pewno od Pauli przeszedł. Na razie się odciągamy i psikamy, do lekarza na razie nie idziemy.

Ja nie zauważyłam, ale pewnie dlatego że mój nie miał się kiedy rozleniwić, bo ja cały czas pracuję, bez dnia przerwy

Ty to masz dobre serduszko, to co że dwoje dzieci na głowie, mało pomocy, jeszcze psa wzięła Zdjęcia jakieś nowego członka rodziny poproszę.

Moja też. W ogóle to nie które to jak Hogaty jakieś, paskudy takie. Ta jedna taka niby blond, no kurde taka cnotka niewydymka, jeszcze jak ją podrasują to może być , ale na żywo paskuda ( http://topmodel.tvn.pl/uczestniczki,...siak,2118.html ) A ta z blizną to jakieś chyba braki w inteligencji ma, no tak głupio się wypowiada, że słuchać jej nie mogę. A nie lubię tej co jak mongoł wygląda, co jej grzywkę dorobili.
No szkoda mi sie go zrobiło,pojechałam i wzięłam go na ręce z tej klatki a ona taka przerażona lizać mnie zaczęła aż mnie ojszczała w samochodzie i do tej pory plama .
Mowie do niej: jedziemy do domu? A ona ogonkiem myrda,to myśle kurcze a co mi tam! I Dorcia mieszka z Nami juz prawie tydzień,zasrała już pól mieszkania bo to małe i głupiutkie takie jeszcze
ale ja sprzątam grzecznie i czekam az sie nauczy.
Na smyczy chodzić nie umiała a już umie. Po schodach nie umiała a już umie i szczekać nie szczekała,a teraz gadać z Nią mozna .
No to rozprawke o Niej strzeliłam a niżej fotka Dorci mej .
Cytat:

Nic tu umierać nie będzie!
Ja teraz z czasem kiepsko bo te dwa maluchy no i piesio z którym parenaście razy na dobe na dwór latam ale 2 posty przynajmniej dziennie skrobne

Zdrówka dla dzieciaczków i zmykam spać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1364841204324.jpg (20,9 KB, 39 załadowań)

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 06:34   #4228
Asiuulka89
Zakorzenienie

Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Wszystkie śpią? No to wstawać

Ja dzisiaj dzień zaczęłam o 5 tak sobie moje lobuzy wmyslily wogole dawno ich nie pokazywalam to może coś wystawie

Anusua ale kochany piesek uwielbiam takie słodkie me szczeniaczki

ImageUploadedByTapatalk 21365140061.984033.jpg
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 06:35   #4229
LadyBeatta
Zadomowienie

Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

witam z rana Miki wstał o 6 i śpi już drugi raz.

Cytat:
ale miło a tu tylko patrzą, czy nie za mało policzyli. nie dajcie się kiedyś wywiezc do łowickiego szpitala;-)

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość

dla dzielnego Szymonka
a dał wam skierowanie fo alergologa bo tak najszybciej byś wiedziała co to jest ja na zmiany alergiczne stosuje maść alantan plus

Biedna Kinga

bardzo fajny

masakra z tym nocowaniem w szpitalach, ale z drugiej strony teraz przynajmniej można. A jak my byłyśmy dziecmi to tylko na pare godzin mogła mama przyjść do dziecka ... jednak uważam, że powinno to być za darmo

tak, tyle dobrego że można zostać. no ale same pielęgniarki zobaczyły, że nie da rady tylko podać dzieciom leki i zostawić same sobie w łóżeczkach.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć. Witam się i ja.

Tyle pocytowałam i mi się nie załadowało

Z tego co pamiętam wszystkiego naj z okazji skończonego 6 i 7 miesiąca oraz za samodzielne siady.

Jaś od wczoraj ciągnie stopy do buzi ale jeszcze nie dosięga.

Sojka Zochna super

Lidka córcia też zdolniacha

Lady u nas na oddziale płacą mamy 5 zł i mają swoje łóżka.

Teraz zmykamy z Jasiem do Biedronki po chusteczki

Przepraszam za chaotyczny wpis ale jakaś przymulona dzisiaj jestem

no czyli jednak u mnie najgorzej :banghead:

Cytat:

e, mam nadzieję że nie, ją dopiero zaczęłam tu regularnie i na bieżąco bywać dzięki aplikacji na tel

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez LadyBeatta
Czas edycji: 2013-04-05 o 06:36
LadyBeatta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 06:50   #4230
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
Pije kawusie z Fabiankiem na kolanach i zaglądam

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości