Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-04, 19:49   #91
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
trafiłam na fajneg o lekarza mimo e stwierdził że do małych nie należę to mu powiedziałam że on do dużych też raczej nie. mała głową w dol waży 1980 g plus minus 280 typowy średniak. wszystko z biały ok mimo że nie widział pęcherza bo był pusty ale nerki są. szejka zamknięta bez cech patologii 35 mm dla.nic to dolna granica do przyjęcia. skurcze na kto od 20 do 40 proc ale w normie
dostałam zastrzyk na rozwój i lezymy q
koleżanki z sali jakieś wiesniary. jedna w 25 tyg że skurczami druga w 27 z dlA ilością leukocytow . obie też dziś przyjete .
generalnie przyjaźni nie bedzie
dziewczyny dzięki jeszcze raz za wsparcie
Ech...że też nie mogłaś trafić na normalne dziewczyny. No szkoda, ale dalej trzymam kciuki za szybki powrót do domciu

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
a tak z kwestii formalnych - na odchowalnię przenosimy się dopiero jak wszystkie urodzą? bo wiem że w poprzednich wątkach tak było ... wiem, mało istotna sprawa, tak się zamyśliłam nad tym teraz
No to sobie nieźle poczekacie...ale w razie czego się nie krępujcie Tylko dajcie znać gdzie szukać

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Magiusa masz 10dni na odstapienie od umowy zawartej na odległość. Rozpatrywałam reklamacje w Orange i wiem jedno - nie ważne co usłyszałaś od konsultanta w rozmowie tel., papiery widziałaś i podpisałaś, także marne szanse z reklamacją.
.
Dzięki za informacje. Niestety obawiam się, że masz racje. Szczerze mówiąc napisałam reklamację bo byłam i jestem zła, ale od razu sobie pomyślałam, że pewnie nici z tego będą.

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
WItam się i ja
Niestety jakieś choróbsko mnie wzięło i cały dzień leżę bez sił w łózku
Byłam na usg 3 trymestru i wiecie co? Wojtek wg tego usg waży tylko 2100 w 33tc i 3 dni:c onfused: Tydzień temu ważył 2300Wiem, ze są różnice, ale jestem zmartwiona o niego, bo mi lewy przepływ wyszedł na granicy... I daltego załapałam doła, Wojtek dodatkowo się nie chciał mamusi pokazać, spał sobie malutki, a ja teraz siedzę i myślę, czy mu tam dobrze
Nie martw się, jak lekarz powiedział, że są na granicy i się nie martwić to się nie martw. Niepotrzebnie sobie stresu narobisz A wagą też się nie przejmuj. Ja w 22 tc miałam niby dużego chłopaka, a niedawno w 27 tc ginekolog powiedziała, że wygląda jakby był o tydzień mniejszy....grunt, że oceniają to w normie Ci którzy się na tym znają.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku

Ja już po wizycie. I znów mam coś tam w moczu, liczne bakterie i dużą ilość leukocytów (jak norma jest do 5 to ja mam 10). Zła jestem bo nie wiadomo skąd mi się to bierze

A tak poza tym to mała cała i zdrowa. Ułożyła się już główką na dół Mogę jechać jutro do domu. Przedwczesny poród mi nie grozi. Będę czekać do maja Kolejna wizyta za dwa tyg ale kazał mi przyjść po skończonym 38 tc czyli pójdę sobie do niego 22 kwietnia (Jenny
Wiesz co ja mam tak samo. Jak tylko zaczęłam być w ciąży to mimo połykania Żuravitu wiecznie jest z moczem coś nie tak, albo jest zbyt kwaśny/ zasadowy albo też jakieś bakterie albo grzybek. Ja już szczerze mówiąc to olałam.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
jestem w nowej części
humor nadal podły ale skończyłam prać wszystkie rzeczy Z,poprasowałam większosć,poukładałam i ponaklejałam karteczki dla tż z nazwami by w razie co sie połapał do tego umyłam okno,poukładłam zabawki na parapecie,umylam drzwi i ogarnelam caly pokoik Z,dopakowałam rzeczy do torby,pomroziłąm obady na dobry tydzień i ja chcę jechac rodzić i mieć z głowy, nie lubię być w ciąży.. właśnie to do mnie dotarło. humorki non stop,zero racjonalnego myslenia a jeszcze Z dzis nie odpuszcza i caaały dzień wkręca mi się w żebra..

mam ochotę siedzieć i wyć i się wypłakać za wszystkie czasy
ale na bank bym usłyszała,że ktoś ma za dużo problemów by jeszcze ryków słuchać, ot takie pocieszonko

zastanawiam się,czy jeszcze się kiedykolwiek komuś spodobam
z rozstępami,zwiśniętym brzuchem, 110cm w doopie i takie tam
no dziś zdecydowanie nie jest mój dzień
Słuchaj no a czy Ty czasem nie miałaś przykazu od lekarza, że masz leżeć i się oszczędzać?
Bo mi się widzi, że tak, a Ty się na okna porywasz
I nie martw się tym czy się komuś spodobasz. Po ciąży wszystko wróci do normy a rozstępy będą jak małe, srebrne niteczki, więc ledwo zauważalne.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 19:53   #92
antoinettee
Zadomowienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Odpisała mi ta babka z dziekanatu, że mnie strasznie przeprasza i że nie miała zamiaru mnie oskarżać. "Pani karta obiegowa została podpisana, więc jestem pewna, że Pani pracę złożyła i na pewno była ona na Uczelni i ma Pani rację, bez niej nie obroniła by się Pani."

No wybaczam jej Napisała, że jej nie było przy obronach a tylko poproszoną ją o skontaktowanie się ze mną Biedna kobieta dostała ochrzan za kogoś innego

Odpisać jej coś? Co myślicie?

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-04-04 o 19:55
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 19:55   #93
xal
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku
Padam na nos, panele wybrane, ale do położenia ich jeszcze daleka droga.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 19:57   #94
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Odpisała mi ta babka z dziekanatu, że mnie strasznie przeprasza i że nie miała zamiaru mnie oskarżać. "Pani karta obiegowa została podpisana, więc jestem pewna, że Pani pracę złożyła i na pewno była ona na Uczelni i ma Pani rację, bez niej nie obroniła by się Pani."

No wybaczam jej Napisała, że jej nie było przy obronach a tylko poproszoną ją o skontaktowanie się ze mną Biedna kobieta dostała ochrzan za kogoś innego

Odpisać jej coś? Co myślicie?
Odpisać, ale tylko wtedy gdy też chcesz jakoś miło to zakończyć i napisać np. że rozumiesz, że to nie jej wina etc.
Jak chcesz jej nagadać, że należy w taki razie zrobić porządek w dziekanacie etc. to lepiej już nie.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 20:02   #95
xal
Zakorzenienie

Szczęśliwa
Cytat:
trzymałam się dzielnie do tego tygodnia, robiłam wszystko ale ostatnie 3 dni po prostu mnie rozłożyły - ciężko mi, niezgrabnie, czuję się jakby ktoś mi pół energii zabrał.
To dołączyłaś do mnie

Maty edukacyjne oglądałam, ale dopiero w okolicach 2 miesiąca kupię, albo powiem komuś z odwiedzających

Stary wątek nadrobiony.

Stary 2013-04-04, 20:14   #96
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
na kolację sie nie zalapalam
hehe ja tez pierwszego dnia zostalam przyjeta po kolacji...tz mi przywiozl mega kubelek kurczakowy i jadlam na korytarzu schowana za jakims filarem zeby innym brzuchatym nie narobic ochoty

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ja płaciłam 15 zł, pamiętam, bo tydzień temu miałam pobierany
Cytat:
Sporo płacicie za ten wymaz, u mnie gbs kosztuje 10 zł. Tylko nie wiem ile na wyniki się czeka.
oj to mnie laboratorium wypchalo
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 20:14   #97
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
trafiłam na fajneg o lekarza mimo e stwierdził że do małych nie należę to mu powiedziałam że on do dużych też raczej nie. mała głową w dol waży 1980 g plus minus 280 typowy średniak. wszystko z biały ok mimo że nie widział pęcherza bo był pusty ale nerki są. szejka zamknięta bez cech patologii 35 mm dla.nic to dolna granica do przyjęcia. skurcze na kto od 20 do 40 proc ale w normie
dostałam zastrzyk na rozwój i lezymy q
koleżanki z sali jakieś wiesniary. jedna w 25 tyg że skurczami druga w 27 z dlA ilością leukocytow . obie też dziś przyjete .
generalnie przyjaźni nie bedzie

justyna cieszę się że twoja wizyta ok
color piękny synek

dziewczyny dzięki jeszcze raz za wsparcie
Współczuję leżenia w szpitalu Życzę szybkiego powrotu do domku.

Co do szyjki : Ja 35 mm od początku ciąży nie miałam Startowałam z 25mm

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nie, ale widziałąm go na żywo i jest super, a co do bujaczków to koleżanki mówiły, że jak dzieciaki próbują siadać to nawet jak są przypięte to mogą z tym fiknąć, zresztą na bujakach niektórych pisze, że do 6 miesięcy
Takie większe dziecko to już nawet nie będzie chciało w tym siedzieć Szkoda, że na tak krótko... najwyżej potem sprzedam komuś albo zostawię dla 2 dzieciaczka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-04, 20:17   #98
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

my się już na dziś żegnamy
czas na prysznic i książkę pod kołderką

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 20:27   #99
xal
Zakorzenienie

To za gbs się płaci?
Wiem, ze mam mieć w poniedziałek, ale nic lekarka nie mówiła o placeniu. Jak każą płacić to zawiozę sama do laboratorium bo mam zniżkę i wyniki na necie
Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
wróciłam od lekarza ale niestety zastałam karteczkę ze dzisiaj nie przyjmuję tyle czasu w korkach następne podejscie ze wtorek na dodatek zowlnienie mam do dzisiaj ale jak bedzie przyjmowal we wtorek to wypisze wstecz gorzej jag go tez nie bedzie
Lekarz może dać tylko do 3 dni wstecz, ale nie wiem czy dni roboczych czy kalendarzowych.

Cytat:
Magiusa masz 10dni na odstapienie od umowy zawartej na odległość. Rozpatrywałam reklamacje w Orange i wiem jedno - nie ważne co usłyszałaś od konsultanta w rozmowie tel., papiery widziałaś i podpisałaś, także marne szanse z reklamacją.
Nie wiem o co chodzi, ale jest 10 dni na odstapienie nawet jak się podpisało, ważne że poza salonem.
A papiery na telefony są tak zakręcone, że jak pierwszy raz przeczytałam mężowe to zgłupiałam ile ma płacić i za co ...

Stary 2013-04-04, 20:32   #100
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

jeeej pierwsze porodu już naprawdę niebawem

wiecie co, ja dalej nie wierzę, że zaraz NAPRAWDĘ będę czytać nasze relacje z porodów, hmh
Cytat:
WItam się i ja
Niestety jakieś choróbsko mnie wzięło i cały dzień leżę bez sił w łózku
Byłam na usg 3 trymestru i wiecie co? Wojtek wg tego usg waży tylko 2100 w 33tc i 3 dni:c onfused: Tydzień temu ważył 2300Wiem, ze są różnice, ale jestem zmartwiona o niego, bo mi lewy przepływ wyszedł na granicy... I daltego załapałam doła, Wojtek dodatkowo się nie chciał mamusi pokazać, spał sobie malutki, a ja teraz siedzę i myślę, czy mu tam dobrze
nie martw się, jeśli lekarz powiedział, że nie ma powodu do niepokoju to nie ma
Helenka dziś waży tyle samo, w 33 t 5 dniu

Cytat:
Witam w nowym wątku

Ja już po wizycie. I znów mam coś tam w moczu, liczne bakterie i dużą ilość leukocytów (jak norma jest do 5 to ja mam 10). Zła jestem bo nie wiadomo skąd mi się to bierze

A tak poza tym to mała cała i zdrowa. Ułożyła się już główką na dół Mogę jechać jutro do domu. Przedwczesny poród mi nie grozi. Będę czekać do maja Kolejna wizyta za dwa tyg ale kazał mi przyjść po skończonym 38 tc czyli pójdę sobie do niego 22 kwietnia (Jenny proszę o wpisanie wizyty)

A tak na marginesie Jenny co by byśmy bez Ciebie zrobiły w zakładaniu wątków jesteś mega

lecę was nadrobić

Cytat:
Aaaa no i pobrał mi wymaz na tego paciora. I muszę to jutro do 14 podrzucić do szpitala. Trochę mi to nie na rękę bo tutaj szpital jest na zadupiu na końcu miasta i autobusy jeżdżą tylko kilka razy dziennie. Zastanawiam się tylko czy będę za to płacić? jak tak to ile?

Aaa no i dostałam dziś plotkarskiego newsa. Pamiętacie jak prosiłam żeby dziewczyna którą zastępuję wróciła miesiąc później do pracy żebym miała macierzyński? i powiedziała mi że nie bo nie ma zamiaru z dzieckiem dłużej w domu siedzieć a z moja propozycją poleciała do dr. No więc nie wróciła do pracy tylko że dla mnie już za późno

happy mam nadzieję że u Ciebie już ok. Moja mała też czasami daje mi spokojny dzień

MoTyleKsw wracaj szybko do domku
dziękuję, Sharp podjechałam do gina, jest infekcja stąd było plamienie, ph pochwy ok, przepisał globulki. Zwiększył ilość luteiny z 2 dziennie do 4 dziennie. Co do uczucia twardego brzucha to ustaliliśmy, że to wynik świątecznej przerwy w leżeniu. Zaproponował kroplóweczkę z magnezu na parę dni w szpitalu albo leżenie plackiem do piątku w domu. Jak coś się będzie działo to mam dzwonić, wybrałam dom i wierzę, że minie, że to z przemęczenia. A Helenka po poście, w którym na nią narzekałam oszalała i cały dzień nie spała nic!

Cytat:
jestem w nowej części
humor nadal podły ale skończyłam prać wszystkie rzeczy Z,poprasowałam większosć,poukładałam i ponaklejałam karteczki dla tż z nazwami by w razie co sie połapał do tego umyłam okno,poukładłam zabawki na parapecie,umylam drzwi i ogarnelam caly pokoik Z,dopakowałam rzeczy do torby,pomroziłąm obady na dobry tydzień i ja chcę jechac rodzić i mieć z głowy, nie lubię być w ciąży.. właśnie to do mnie dotarło. humorki non stop,zero racjonalnego myslenia a jeszcze Z dzis nie odpuszcza i caaały dzień wkręca mi się w żebra..

mam ochotę siedzieć i wyć i się wypłakać za wszystkie czasy
ale na bank bym usłyszała,że ktoś ma za dużo problemów by jeszcze ryków słuchać, ot takie pocieszonko

zastanawiam się,czy jeszcze się kiedykolwiek komuś spodobam
z rozstępami,zwiśniętym brzuchem, 110cm w doopie i takie tam
no dziś zdecydowanie nie jest mój dzień

oszczędzaj się trochę dziewczyno! startujesz w perfekcyjnej przyszłej mamie czy jak

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
to za to się płaci? mam nadzieję, że będę miała w cenie wizyty
ja też

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-04-04 o 20:34
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 20:52   #101
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Odpisać, ale tylko wtedy gdy też chcesz jakoś miło to zakończyć i napisać np. że rozumiesz, że to nie jej wina etc.
Jak chcesz jej nagadać, że należy w taki razie zrobić porządek w dziekanacie etc. to lepiej już nie.
Odpisałam jej miło, że rozumiem i mi przykro, że ktoś zaniedbał sprawę a ona musi to odkręcać. To co chciałam napisać niemiłego napisałam w poprzednim mailu. Kobiecina niczemu nie winna a dostała za kogoś innego. No ale nie musiała pisać, że z Tego co wie to moja wina. Sprawa wyjaśniona i to najważniejsze
Stary 2013-04-04, 21:15   #102
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa no i dostałam dziś plotkarskiego newsa. Pamiętacie jak prosiłam żeby dziewczyna którą zastępuję wróciła miesiąc później do pracy żebym miała macierzyński? i powiedziała mi że nie bo nie ma zamiaru z dzieckiem dłużej w domu siedzieć a z moja propozycją poleciała do dr. No więc nie wróciła do pracy tylko że dla mnie już za późno
ale agentka... Już lepiej by było jakbyś się o tym nie dowiedziała...

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
dziękuję, Sharp podjechałam do gina, jest infekcja stąd było plamienie, ph pochwy ok, przepisał globulki. Zwiększył ilość luteiny z 2 dziennie do 4 dziennie. Co do uczucia twardego brzucha to ustaliliśmy, że to wynik świątecznej przerwy w leżeniu. Zaproponował kroplóweczkę z magnezu na parę dni w szpitalu albo leżenie plackiem do piątku w domu. Jak coś się będzie działo to mam dzwonić, wybrałam dom i wierzę, że minie, że to z przemęczenia. A Helenka po poście, w którym na nią narzekałam oszalała i cały dzień nie spała nic!
:
Oj to dobrze Happy, że się wyjaśniło skąd to plamienie. No i wiesz co masz robić - do łózia! Fajnie, że Helenka się ożywiła i że mogłaś ją podejrzeć

Dziewczyny przepadłam Wpadła do mnie siostra cioteczna z ptasim mleczkiem... I nie byłam w stanie się powstrzymać, zjadłam chyba z 10 czekoladek Jakie to było pyszne zapomniałam jakie cudowne są słodycze Ja już nie wytrzymam na tej diecie dłużej
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 21:23   #103
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Dziewczyny przepadłam Wpadła do mnie siostra cioteczna z ptasim mleczkiem... I nie byłam w stanie się powstrzymać, zjadłam chyba z 10 czekoladek Jakie to było pyszne zapomniałam jakie cudowne są słodycze Ja już nie wytrzymam na tej diecie dłużej
Strasznie współczuję diety... mnie musieliby chyba przykuć do kaloryfera albo zamknąć w klatce bo teraz dzień bez słodyczy to dla mnie dzień stracony Póki co 10kg na plusie, ale na pewno jeszcze wzrośnie... Oj tam po porodzie będę się tym martwić jak to zrzucić.
Stary 2013-04-04, 21:24   #104
vvgh
Wtajemniczenie

Siedzę, jem pianki Jojo i czkam na męża aż wyjdzie z łaźni... :-P
Stary 2013-04-04, 21:26   #105
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Ja czekam aż mój wróci z pracy... wrócił już o 17, ale powstała jakaś głupia awaria i znowu pojechał miał zaraz wrócić, a już prawie 2h go nie ma... nici z domowego seansu

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-04-04 o 21:27
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-04, 21:29   #106
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Ja czekam aż mój wróci z pracy... wrócił już o 17, ale powstała jakaś głupia awaria i znowu pojechał miał zaraz wrócić, a już prawie 2h go nie ma... nici z domowego seansu
Och bidna Ty moja
My chcieliśmy film oglądać,ale chyba padamy po spacerze...

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Już 22.30?! Łoł, kiedy to się zrobiło?
Stary 2013-04-04, 21:30   #107
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Och bidna Ty moja
My chcieliśmy film oglądać,ale chyba padamy po spacerze...
Wiedziałam, że tak będzie ... zaraz zaopatrzę się w lody i sama sobie odpalę film... tzn nie sama z Antosiem i kotem Frankiem
Stary 2013-04-04, 21:31   #108
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Mój pojechał na nockę więc będzie dopiero koło 7

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 21:32   #109
vvgh
Wtajemniczenie

Ok, to ja lecę Jutro zajrzę!!!

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Wiedziałam, że tak będzie ... zaraz zaopatrzę się w lody i sama sobie odpalę film... tzn nie sama z Antosiem i kotem Frankiem
Właśnie, już nie sama!
Stary 2013-04-04, 21:33   #110
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mój pojechał na nockę więc będzie dopiero koło 7
I obudzi Cię buziakiem na dzień dobry Ech mój to pracoholik... mam nadzieję, że jak się urodzi Antek to będzie mniej pracował, bo chłopak potem nie będzie ojca własnego poznawał
Stary 2013-04-04, 21:40   #111
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
I obudzi Cię buziakiem na dzień dobry Ech mój to pracoholik... mam nadzieję, że jak się urodzi Antek to będzie mniej pracował, bo chłopak potem nie będzie ojca własnego poznawał
No tak...ale jak już mnie obudzi to trudno mi później zasnąć i jestem jak zombi. Ale jutro akurat spoko bo jadę na badania.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 21:56   #112
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
No tak...ale jak już mnie obudzi to trudno mi później zasnąć i jestem jak zombi. Ale jutro akurat spoko bo jadę na badania.
Czyli jutro pobudka się przyda

Dobra spadam do wanny, bo już plecy bolą od siedzenia

Dobranoc
Stary 2013-04-04, 22:03   #113
cloche
Zakorzenienie

nadrobione, uff.........

jakoś nie miałam kiedy pisać, bo strasznie intensywny dzień miałam. na budowie się działo - jeszcze trochę i będzie się dało mieszkać kibelek w każdym razie zamontowany. i kuchnia stoi - jeszcze lodówkę musimy kupić i przenoszę się z moim łóżkiem i rogalem, o!
a propos rogala - dzisiaj rano małż chciał się do mnie trochę przytulić i zastał rogala na swojej drodze ale najwyraźniej mu się spodobał, bo się do niego jakoś też wtulił i potem mówił, że mam fajną poduszkę
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 05:26   #114
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
zrobiłam dokładnie to samo
humorki też mam i już mnie to zaczyna wkurzać sama nie wiem momentami o co mi chodzi

ooo tego mi nie powiedział;/
no właśnie.. tez nie wiem o co mi chodzi..

Cytat:
Ech...że też nie mogłaś trafić na normalne dziewczyny. No szkoda, ale dalej trzymam kciuki za szybki powrót do domciu

No to sobie nieźle poczekacie...ale w razie czego się nie krępujcie Tylko dajcie znać gdzie szukać

Dzięki za informacje. Niestety obawiam się, że masz racje. Szczerze mówiąc napisałam reklamację bo byłam i jestem zła, ale od razu sobie pomyślałam, że pewnie nici z tego będą.

Nie martw się, jak lekarz powiedział, że są na granicy i się nie martwić to się nie martw. Niepotrzebnie sobie stresu narobisz A wagą też się nie przejmuj. Ja w 22 tc miałam niby dużego chłopaka, a niedawno w 27 tc ginekolog powiedziała, że wygląda jakby był o tydzień mniejszy....grunt, że oceniają to w normie Ci którzy się na tym znają.

Wiesz co ja mam tak samo. Jak tylko zaczęłam być w ciąży to mimo połykania Żuravitu wiecznie jest z moczem coś nie tak, albo jest zbyt kwaśny/ zasadowy albo też jakieś bakterie albo grzybek. Ja już szczerze mówiąc to olałam.

Słuchaj no a czy Ty czasem nie miałaś przykazu od lekarza, że masz leżeć i się oszczędzać?
Bo mi się widzi, że tak, a Ty się na okna porywasz
I nie martw się tym czy się komuś spodobasz. Po ciąży wszystko wróci do normy a rozstępy będą jak małe, srebrne niteczki, więc ledwo zauważalne.
miała ze względu na tę bolącą kość. no i wydedukowałam,że jak minęło to mogę mieć gdzieś?

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
wiecie co, ja dalej nie wierzę, że zaraz NAPRAWDĘ będę czytać nasze relacje z porodów, hmh

nie martw się, jeśli lekarz powiedział, że nie ma powodu do niepokoju to nie ma
Helenka dziś waży tyle samo, w 33 t 5 dniu

oszczędzaj się trochę dziewczyno! startujesz w perfekcyjnej przyszłej mamie czy jak

ja też
no włąśnie..zaraz zaczniemy rodzić
perfekcyjna? snujące się zapłakane niewiadomo co?

ej,mam pytanie o Waszych tż-wiem,że są tacy którzy się bardzo angażuja, jak tacy co nie bardzo..
ale czy któryś z nich unika całkiem tematu porodu?

od 2tyg chcę mojemu powiedzieć co jest czym w torbie i mniej wiecej co robić bedzie musiał,zawsze "jest bardzo zmeczony" albo akurat "nie ma humoru na takie rozmowy bo póki co woli unikać tematu"
ja rozumiem,że ma stresa ae co, ja ku rwa nie mam?

o i jeszcze 2 sytuacje Wam zapodam z prośbą o ocenę,bo nie wiem czy już się na niego uwziełam i moje humorki odbierają to jako coś złego,czy chłopaczyna może obrywa już za wszystko?
1.laptop. włączony 24/7,zawsze otwarty,szumiący i świecący,praktycznie na łóżku.budzi się,pierwsze co to net. seks,po nim obraca się i net.. idziemy spać po (jego)całym dniu przy kompie i co? necik jemy obiad-jedna reka trzyma widelec,druga scrolluje durne strony nie wiem czy nie przeginam ale mnie to wpienia...

2.nie wychodzimy nigdzie "bo nie ma kasy/siły",ok-przyzwyczaiłam się do siedzenia w domu, choć ciągle truję,że chcę coś robić.ale on mówi "nie".
po czym oswiadcza iż w sobotę MUSI iść na jakas impreze pozegnalna kogos z pracy (laska o ktorej przez te pare mcy nie slyszalm ani slowa ale to nic :/ ) i ze pewnie kolo 20 wroci.
po pierwsze-nie mowie ze ma mnie ciagac wszedzie ze soba ale zaprosili jego samego? moi znajomi zapraszaja zawsze NAS a nie mnie..no ale moze przesadzam.no i pytanie,wtedy nie bedzie zmeczony? dla mnie zbyt zmeczony jest by POROZMAWIAC a tu o. i tez nie wiem czy nie wyolbrzymiam..wiem,że też mu się coś od życia nalezy no ale halo.. ja tez tu gdzieś jestem..

ot takie poranne przemyslenia..najgorsze jest to,ze kazda proba powaznej rozmowy konczy sie fiaskiem..moze napisze mu maila? przeczyta od razu bo necik najwazniejszy

---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:32 ----------

wybaczcie mi moje narzekanie
potrzebuje kopa w doope bo nie moge sie ogarnac

pracowanko od 5tejrano,potem kawa,sniadanko, wycieczka do zus.. chc do zoo ale zimno i nie ma z kim.. i tż obiad musze zrobic zanim wroci..

do rodzicow mialam isc..eh..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 06:09   #115
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
głupia

Cytat:

Cytat:
a cukier akceptowalny po tym szaleństwie? jak tak, to bym się nie martwiła

Cytat:
jak tam wieczorne wyjście?

Cytat:
mam pytanie o Waszych tż-wiem,że są tacy którzy się bardzo angażuja, jak tacy co nie bardzo..

1.laptop. włączony 24/7,zawsze otwarty,szumiący i świecący,praktycznie na łóżku.budzi się,pierwsze co to net. seks,po nim obraca się i net.. idziemy spać po (jego)całym dniu przy kompie i co? necik jemy obiad-jedna reka trzyma widelec,druga scrolluje durne strony nie wiem czy nie przeginam ale mnie to wpienia...

2.nie wychodzimy nigdzie "bo nie ma kasy/siły",ok-przyzwyczaiłam się do siedzenia w domu, choć ciągle truję,że chcę coś robić.ale on mówi "nie".
po czym oswiadcza iż w sobotę MUSI iść na jakas impreze pozegnalna kogos z pracy (laska o ktorej przez te pare mcy nie slyszalm ani slowa ale to nic :/ ) i ze pewnie kolo 20 wroci.
po pierwsze-nie mowie ze ma mnie ciagac wszedzie ze soba ale zaprosili jego samego? moi znajomi zapraszaja zawsze NAS a nie mnie..no ale moze przesadzam.no i pytanie,wtedy nie bedzie zmeczony? dla mnie zbyt zmeczony jest by POROZMAWIAC a tu o. i tez nie wiem czy nie wyolbrzymiam..wiem,że też mu się coś od życia nalezy no ale halo.. ja tez tu gdzieś jestem..
ja sama jeszcze nie myślę zbytnio o porodzie, ale jak coś mi się przypomina (typu będziesz kangurował jak ja nie będę mogła, a to bym chciała żeby tak wyglądało etc.) to mówię mężowi, on słucha, czasem z większym przerażeniem, a co z tego wyjdzie to się okaże

1. komputer u mnie tez chodzi praktycznie cały czas, ale stoi w pokoju, z dala od kuchni i nie ma przynoszenia go na posiłki. też by mnie wpieniało jakby nie skupiał się na tym co przygotowałam na obiad, tylko na czymś innym

2. nie podoba mi się że on jest ciągle zbyt zmęczony by porozmawiać. zwłaszcza że wy powinnyście być najważniejsze, i ma prawo być zmęczony, ale niech poda racjonalny termin rozmowy a nie wykręca się..

dzień dobry
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 06:19   #116
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
głupia

a cukier akceptowalny po tym szaleństwie? jak tak, to bym się nie martwiła

jak tam wieczorne wyjście?

ja sama jeszcze nie myślę zbytnio o porodzie, ale jak coś mi się przypomina (typu będziesz kangurował jak ja nie będę mogła, a to bym chciała żeby tak wyglądało etc.) to mówię mężowi, on słucha, czasem z większym przerażeniem, a co z tego wyjdzie to się okaże

1. komputer u mnie tez chodzi praktycznie cały czas, ale stoi w pokoju, z dala od kuchni i nie ma przynoszenia go na posiłki. też by mnie wpieniało jakby nie skupiał się na tym co przygotowałam na obiad, tylko na czymś innym

2. nie podoba mi się że on jest ciągle zbyt zmęczony by porozmawiać. zwłaszcza że wy powinnyście być najważniejsze, i ma prawo być zmęczony, ale niech poda racjonalny termin rozmowy a nie wykręca się..

dzień dobry
wlasnie napisalam mu maila.. dluuugiego maila.
dziecinne? moze,ale nie bedziemy wrzeszczec,ryczec i ganiac sie po mieszkaniu

i tez mu napisalam,ze ma prawo byc zmeczony ale do cholery pare minut na rozmowe go nie zbawi..
eh,zobaczymy jaka bedzie reakcja..

może i wyolbrzymiam,zachowuje sie egoistycznie co chwila czepiajac sie o bzdury ale do cholery jsnej chyba teraz wlasnie najbardziej potrzebuje wsparcia.ja nie on,nie moge sie odciac,wyjsc,pojsc w ch...

nieistotne..

rsołek się gotuje na obiad, plakaty na zamówienie skonczone,ide pozmywac,troche relaksu i szykowanie na wycieczke do zusu

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-05, 06:28   #117
Elusiek
BAN stały

Cytat:

raz na jakiś czas taki grzeszek jest wybaczalny
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 06:41   #118
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Kazał się ni martwić, bo jest na granicy. Na usg 2 trymestru przepływ był sporo poniżej normy (tylko prawa strona), ale jak po 3 tyg. przepływ był badany ponownie, to wyszedł w normie. Przez ten przepływ dostałam zakaz pracy, miałąm odpoczywać, nie stresować się i tak robiłam,a tu znów... Najważniejsze że mały rośnie, bo przy złych przepływach dzieciaczki mogą się b.malutkie rodzić. Dzię kuję Dziewczyny za pocieszenie, mam nadzieję, że Wojtuś będzie sobie ciągnął z łożyska na maksa i nie ucierpi na tym. Tydzień temu się cieszyłam że taki duży i żartowałam żeby nie rósł do 5 kg, a tu proszę. EHhhhhh
gdyby bylo zle to lekarz do szpitala by Cie zabral, najwazniejsze ze maly rosnie dokladnei i napewno bedzie wszystko dobrze

DZIEN DOBRY
Ja wczoraj zasnelam przed 21 jak to sie stalo nie wiem hehehh
a teraz lece do labolatorium i potem do szkoly z mlodym i lece po pidzame a ze szlafroka rezygnuje , kurcze nie mosze wogole to kupowac na 2 dni do szpitala ..... ??? hmmm
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 06:43   #119
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
gdyby bylo zle to lekarz do szpitala by Cie zabral, najwazniejsze ze maly rosnie dokladnei i napewno bedzie wszystko dobrze

DZIEN DOBRY
Ja wczoraj zasnelam przed 21 jak to sie stalo nie wiem hehehh
a teraz lece do labolatorium i potem do szkoly z mlodym i lece po pidzame a ze szlafroka rezygnuje , kurcze nie mosze wogole to kupowac na 2 dni do szpitala ..... ??? hmmm
ja ma szlafrok, mało wyględny ale jest :P ciemno granatowy bo mojego białego nie poświęcę

właśnie-pojadę na porodówkę,przyjmamnie i od razu wkakuję w piżamkę/szlafrok i tak smigam?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-05, 06:52   #120
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie.. tez nie wiem o co mi chodzi..

miała ze względu na tę bolącą kość. no i wydedukowałam,że jak minęło to mogę mieć gdzieś?

no włąśnie..zaraz zaczniemy rodzić
perfekcyjna? snujące się zapłakane niewiadomo co?

ej,mam pytanie o Waszych tż-wiem,że są tacy którzy się bardzo angażuja, jak tacy co nie bardzo..

od 2tyg chcę mojemu powiedzieć co jest czym w torbie i mniej wiecej co robić bedzie musiał,zawsze "jest bardzo zmeczony" albo akurat "nie ma humoru na takie rozmowy bo póki co woli unikać tematu"
ja rozumiem,że ma stresa ae co, ja ku rwa nie mam?

o i jeszcze 2 sytuacje Wam zapodam z prośbą o ocenę,bo nie wiem czy już się na niego uwziełam i moje humorki odbierają to jako coś złego,czy chłopaczyna może obrywa już za wszystko?

ot takie poranne przemyslenia..najgorsze jest to,ze kazda proba powaznej rozmowy konczy sie fiaskiem..moze napisze mu maila? przeczyta od razu bo necik najwazniejszy

---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:32 ----------

wybaczcie mi moje narzekanie
potrzebuje kopa w doope bo nie moge sie ogarnac

pracowanko od 5tejrano,potem kawa,sniadanko, wycieczka do zus.. chc do zoo ale zimno i nie ma z kim.. i tż obiad musze zrobic zanim wroci..

do rodzicow mialam isc..eh..
To może zamiast seksu rano - rozmowa

Witam się

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości