Krakowianki - XXII - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-05, 01:18   #2431
cholernarejestracja
Copyraptor

Dot.: Krakowianki - XXII

Cytat:
Napisane przez Cara_Mel Pokaż wiadomość
Cholerko, dziękuję za wszystko! Bardzo chętnie sprawdzę miejsca o których mówiłaś
Nie wymagam cudów od takich miast, wiadomo, ale zawsze lubię wiedzieć, co polecają ludzie z okolicy, bo nieraz można coś pięknego zobaczyć
Zdam relację w sobotę, jak wrócę.
Proszę, miłej zabawy

Kotki. 3,5 i 5,5cm.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kotki.jpg (33,9 KB, 33 załadowań)
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 06:11   #2432
2016070953
Konto usunięte

cholerkokotki cudowne
do rysowaniakartki, gumki i ołówki mam
tylko mi brakuje podręcznika i chyba cierpliwości
hehe
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 07:57   #2433
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Kotki. 3,5 i 5,5cm.
Czemu ten biały taki gruby?
Stary 2013-04-05, 08:22   #2434
Lenkapuma
Zakorzenienie

... bo wciąga wszystko jak odkurzacz

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 08:26   #2435
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Ja bym wzięła, ale co się z tym robi?
Robi się z tego shake'a na mleku
Zazwyczaj białko wcinają osoby pakujące na siłowni - na wzrost masy mięśniowej. Ale ponieważ zazwyczaj mało kto spożywa odpowiednią dzienną dawkę białka, a przy regularnym wysiłku fizycznym jest trochę większe zapotrzebowanie - to można się takim koktajlem wspomagać. W praktyce najlepiej po wysiłku, albo przed snem - o tym pisałyśmy z Noico w obwarzankowym. Tu bardziej naukowa wykładnia.
Taki koktajl jest smaczny i oprócz tego, że syci zaspokaja potrzebę czegoś słodkiego.
Cytat:
ja mam KFC zaraz pod blokiem, więc mogę roznosić
(a z drugiej strony, McDonalda)
O, to wiem gdzie mieszkasz
Czy zdarza Ci się bywać w smażalni ryb w tamtej okolicy? Bo zawsze mnie ciekawiła, a nigdy nie spróbowałam.
Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Moja mama jest w podobnym wieku. Na dzień matki dałam jej maseczkę Cure Solutions z YR, podobno bardzo dobrą, do tej pory stoi zafoliowana! A z Bingo Spa, którą zamówiłam jej w wakacje, użyła raz, bo nalegałam i jej ją nałożyłam. Powiadasz, że parafiniarka byłaby dobra?
W przypadku cioci parafiniarka na pewno odpada, jak i przeciwzmarszczkowe kosmetyki - już bardziej jakieś aromaterapeutyczne. Mojej mamie przy każdej wizycie robię nalot na łazienkę, kontroluję zużycie kosmetyków i pouczam. Generalnie zużywa sporo kremów (właśnie, jak Wasze doświadczenia z kremami Mincer, bo znów muszę zamówić?), resztę w granicach normy, ale masakryczne jest jej podejście do ,,droższych" kosmetyków - chomikuje i oszczędza na lepsze okazje. Potrafi mieć jakieś serum rok, bo używa na kilka dni przed wyjściem większym. Tłumaczę, że to się utlenia, ale orka na ugorze
Cytat:
NicRu, co znaczy "penistyczny" ?
Też musiałam wyguglać
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 08:43   #2436
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Zazwyczaj białko wcinają osoby pakujące na siłowni - na wzrost masy mięśniowej. Ale ponieważ zazwyczaj mało kto spożywa odpowiednią dzienną dawkę białka, a przy regularnym wysiłku fizycznym jest trochę większe zapotrzebowanie - to można się takim koktajlem wspomagać. W praktyce najlepiej po wysiłku, albo przed snem - o tym pisałyśmy z Noico w obwarzankowym. Tu bardziej naukowa wykładnia.
Taki koktajl jest smaczny i oprócz tego, że syci zaspokaja potrzebę czegoś słodkiego.
Jaki smak byś poleciła? Idę na siłownię i będę ją przeplatać z Chodakowską, chcę mięśni !

Malla,
Dzisiaj chyba Cię nie złapię. Jadę do Mis, a potem chcę na siłownię żebym wykrętów nie miała I nie wiem czy zdążę po siłowni Cię złapać.

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 08:49   #2437
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Czy zdarza Ci się bywać w smażalni ryb w tamtej okolicy? Bo zawsze mnie ciekawiła, a nigdy nie spróbowałam.
Smażalnia w Krakowie? Gdzie?! Trzeba tam spotkanie zrobić

A tak na serio to czekam na namiary bo z chęcią bym się tam wybrała
Stary 2013-04-05, 08:57   #2438
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Jaki smak byś poleciła? Idę na siłownię i będę ją przeplatać z Chodakowską, chcę mięśni !
Z tych miałam tylko banan - dobre Podczytywałam forum tego sklepu, bo większość tych smaków to nowości i wiele jest na próbę - właściwie o wszystkich dobrze się wypowiadają - te owocowe są mniej słodkie. Niestety teraz na stanie nie ma wielu ,,słodyczowych" typu tiramisu, orzech
Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Ja mówię o tej, ale gugle pokazuje też jakąś na Słowackiego.
Stary 2013-04-05, 09:04   #2439
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mówię o tej, ale gugle pokazuje też jakąś na Słowackiego.
Dzięki
Właściciel jednej smażalni był kiedyś u nas, z ciekawości chce się przejść-może uda mi się podpatrzyć jakieś danie na nowy sezon
Stary 2013-04-05, 09:13   #2440
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Dzięki
Właściciel jednej smażalni był kiedyś u nas, z ciekawości chce się przejść-może uda mi się podpatrzyć jakieś danie na nowy sezon
Hmm teraz jak patrzę na tą stronę, to wydaje mi się, że to sieć sklepów, która ma bardzo dobrą reputację i jest polecana na sushi - kiedyś mieli jeszcze budę pod selgrosem, ale jak selgros dorobił się własnego stoiska to ich ewakuowali. Byłam tam raz - ceny masakra Ale jakbym miała robić sushi z surowizną to tylko od nich.

Czy w tym roku można jeszcze odliczyć internet w PIT37 Bo pamiętam, że w zeszłym roku ktoś mi powiedział, że to ostatni raz już i nastawiłam się, że nie - a teraz znajduję info, że można
Stary 2013-04-05, 09:19   #2441
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę, miłej zabawy

Kotki. 3,5 i 5,5cm.
Świetne chyba spokojnie możesz do liczby hobby dodać +1, bo coś czuję, że na ptaszku i dwóch kotkach się nie skończy
Cytat:

To ja bym wzięła
Cytat:
Hmm teraz jak patrzę na tą stronę, to wydaje mi się, że to sieć sklepów, która ma bardzo dobrą reputację i jest polecana na sushi - kiedyś mieli jeszcze budę pod selgrosem, ale jak selgros dorobił się własnego stoiska to ich ewakuowali. Byłam tam raz - ceny masakra Ale jakbym miała robić sushi z surowizną to tylko od nich.
O, mój tata był fanem tej budy, cała obsługa go znała i bardzo cierpiał, jak zlikwidowali ale teraz faktycznie kupuje w Selgrosie, więc zabieg marketingowy skuteczny

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
O, to wiem gdzie mieszkasz
Mój TŻ mówił, że był tam kiedyś i że dobra a on jest wymagający co do ryb ale to było chyba kilka lat temu, więc nie wiem, jak teraz.

Nie wiem, czy to dobrze, że skojarzyłam miejsce po McDonaldzie, KFC i smażalni

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:23   #2442
Malla
Nie depcze krokusów

Ineso, ja bym chciała to białeczko. Jest o niebo lepsze od dziadowskiej Ostrowii.

Nie można niestety odliczyć internetu za 2012.

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Malla,
Dzisiaj chyba Cię nie złapię. Jadę do Mis, a potem chcę na siłownię żebym wykrętów nie miała I nie wiem czy zdążę po siłowni Cię złapać.
Nie wiem czy widziałaś, ale sugerowałam, czy za zgodą Nojko mogłabym Ci to zostawić w Meli, masz tam bliżej i nie musiałabyś się umawiać na konkretną godzinę.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2013-04-05 o 09:25
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:25   #2443
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
iii wśród studentów (i nie tylko) trudno znaleźć kogoś, kto nie ma stolika LACK

Cytat:
No jakoś bez szału :/ czekam i czekam i mam taką jakby przesuszoną i gotową do łuszczenia skórę (wczoraj pojawiła się także na podbiciu, tam gdzie taka delikatniejsza skóra), ale nic na razie nie odpada. Szczerze mówiąc nie wiem, czy to efekt tych skarpet czy tego, że odstawiłam wszelkie kremy itp.
czekamy na dalsze wieści

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Jak to, przecież parę lat temu w pracy sobie zamawialiśmy z dowozem.
Kiedyś była taka usługa, ale z tego zrezygnowali. Teraz pojawia się znowu, na razie tylko w Hucie i na Krowodrzej chyba

Cytat:
Ah, bo tak nie określiłam, a u mnie wszyscy kuzyni to małe albo jeszcze mniejsze dzieciaki. Mela ma 4 lata.
Też myślałam, że to ktoś w naszym wieku

Cytat:
Ja bardzo polecam klub Bakakaj - można się napić wina, herbaty, wypalić sziszę, zjeść jakieś drobne przekąski - miałam tam osiemnastkę klub bardzo kameralny, można siedzieć na poduchach, można na kanapach. Jest od niego bardzo niedaleko do Browaru.
Na solidniejsze jedzenie - klub Awanti na placu Baczyńskiego, mają pyszną pizzę
Przy placu Baczyńskiego jest też taka galeria Miriam, malutkie miejsce, ale czasem mają tam wystawy pięknych obrazów. Chodziłam tam czasami się relaksować i inspirować
Przespacerować się można w parku przy Trzech Stawach (oficjalna nazwa to park północny, właśnie się dowiedziałam ) , jest bardzo ładnie, można wejść na taką wysepkę i pokarmić kaczki
Mało atrakcyjnym wizualnie miejscem, za to z historią, jest całe osiedle A przy dworcu pkp - miało być modelowym osiedlem socrealistycznym, jest tam piękny pomnik kobiety pracującej i fajne rzeźby zwierząt nad drzwiami klatek w blokach
Fajnym miejscem do spacerowania są też Paprocany, chociaż dość daleko trzeba tam jechać. Ale jakby była ładna pogoda, to polecam
Jest całkiem ładny kościół Św. Marii Magdaleny który można ewentualnie obejrzeć, jak ktoś lubi takie rzeczy a przy rynku ławeczki i fontanna z rzeźbami wydr, fajnie się tam karmi gołębie, ale to raczej w lecie
Tyle mi przychodzi do głowy, jakoś wiele fascynujących miejsc w Tychach nie ma
A, i obie formy są poprawne.
Z mojej perspektywy - poleciłabym jeszcze ośrodek egzaminowania kierowców I kilka interesujących skrzyżować i rond - trójkątne, kwadratowe

Cytat:
Proszę, miłej zabawy

Kotki. 3,5 i 5,5cm.
wow

Cytat:
Czy w tym roku można jeszcze odliczyć internet w PIT37 Bo pamiętam, że w zeszłym roku ktoś mi powiedział, że to ostatni raz już i nastawiłam się, że nie - a teraz znajduję info, że można
My odliczyliśmy, ale nie wiem czy nie jest tak, że mogą odliczyć tylko Ci, którzy rok temu odliczali pierwszy raz
Stary 2013-04-05, 09:26   #2444
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie samą nazwę też kojarzę-tylko nie wiem czy z Krakowa czy z moich rodzinnych okolic coś mi świta
Jakiś sklep rybny jest też w okolicach Almy i Castoramy na Pilotów, widziałam ostatnio znak. W poniedziałek planuje się tam przejechać (jak w końcu będę mieć auto!)

Cytat:
Mój TŻ mówił, że był tam kiedyś i że dobra a on jest wymagający co do ryb ale to było chyba kilka lat temu, więc nie wiem, jak teraz.
Może zdążyli przez te kilka lat olej wymienić Przetestuję
Stary 2013-04-05, 09:35   #2445
Ineso
Matka Smoka

Otworzę zamówienie na koks w klubie w takim razie
Cytat:
Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
My odliczyliśmy, ale nie wiem czy nie jest tak, że mogą odliczyć tylko Ci, którzy rok temu odliczali pierwszy raz
Właśnie wychodzi na to, że nowe zasady wchodzą w życie w tym roku i obowiązywać będą dopiero w zeznaniu za ten rok, a tera zjest po staremu:
http://pit.wieszjak.pl/ulgi-odliczen...2012-2013.html
http://www.mowimy jak.pl/praca-i-kar...106_50961.html

Cytat:
Może zdążyli przez te kilka lat olej wymienić Przetestuję
Wyobrażam, że pójście z Tobą do smażalni może być traumatycznym przeżyciem

Edytowane przez Ineso
Czas edycji: 2013-04-05 o 09:37
Stary 2013-04-05, 09:42   #2446
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
można

Cytat:
Właśnie wychodzi na to, że nowe zasady wchodzą w życie w tym roku i obowiązywać będą dopiero w zeznaniu za ten rok, a tera zjest po staremu:
http://pit.wieszjak.pl/ulgi-odliczen...2012-2013.html
http://www.mowimy jak.pl/praca-i-kar...106_50961.html
Dzwoniłam do męża i powiedział, że w tym roku mogą odliczyć Ci, którzy wcześniej odliczali tylko 1 raz. I coś w tym jest bo moi rodzice nie odliczają, a mama w tym siedzi... No ale głowy nie dam sobie uciąć
Stary 2013-04-05, 09:44   #2447
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Wyobrażam, że pójście z Tobą do smażalni może być traumatycznym przeżyciem
E tam, po prostu zdałabym się na swój węch i najwyżej znacząco bym Ci mruczała pod nosem pt 'nie bierz tego!'
Stary 2013-04-05, 09:51   #2448
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Ja bym wzięła, ale co się z tym robi?
To się nazywa zakupoholiczka!! A tony gwoździ byś nie wzięła?

Cytat:
Moja mama jest w podobnym wieku. Na dzień matki dałam jej maseczkę Cure Solutions z YR, podobno bardzo dobrą, do tej pory stoi zafoliowana! A z Bingo Spa, którą zamówiłam jej w wakacje, użyła raz, bo nalegałam i jej ją nałożyłam. Powiadasz, że parafiniarka byłaby dobra?
No właśnie dlatego napisałam, że o ile lubi takie rzeczy. Panie w tym wieku są różne - jedne nie używają nawet kremów do twarzy a inne sa dwa razy w tygodniu u kosmetyczki.

Cytat:
Kotki. 3,5 i 5,5cm.
Super
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:54   #2449
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Cytat:
Ineso, ja bym chciała to białeczko. Jest o niebo lepsze od dziadowskiej Ostrowii.

Nie wiem czy widziałaś, ale sugerowałam, czy za zgodą Nojko mogłabym Ci to zostawić w Meli, masz tam bliżej i nie musiałabyś się umawiać na konkretną godzinę.
Nie widziałam. Ślepa jestem... Jeśli masz taką możliwość i Nojko nie ma nic przeciwko, to jak najbardziej Nojko?

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:55   #2450
Cara_Mel
Zadomowienie

Cytat:

A tak na serio to czekam na namiary bo z chęcią bym się tam wybrała
Byłam mój Ł. często tam ryby kupuje (ja nie jestem wielką fanką), tylko on raczej woli sobie sam przyrządzać i smażyć, więc kupujemy tylko surowe, ale z tego co jadłam to niezłe te rybki tam mają.

Smażalnia jest na Krowderskich Zuchów, w razie czego zapraszam
Cara_Mel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:56   #2451
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
moja mama lubi kosmetyki, ale ich nie używa za wiele. nie ma czasu, wsadza do szafki i zapomina to znaczy podstawowe rzeczy, jak kremy do twarzy, rąk itd to schodzą, ale ze wszelkimi maseczkami i peelingami gorzej, więc też czasem mam problem z prezentem
No widzisz, a moja to nawet kremu do rąk nie ma, używa zwykłego Nivea.

Cytat:
W przypadku cioci parafiniarka na pewno odpada, jak i przeciwzmarszczkowe kosmetyki - już bardziej jakieś aromaterapeutyczne. Mojej mamie przy każdej wizycie robię nalot na łazienkę, kontroluję zużycie kosmetyków i pouczam. Generalnie zużywa sporo kremów (właśnie, jak Wasze doświadczenia z kremami Mincer, bo znów muszę zamówić?), resztę w granicach normy, ale masakryczne jest jej podejście do ,,droższych" kosmetyków - chomikuje i oszczędza na lepsze okazje. Potrafi mieć jakieś serum rok, bo używa na kilka dni przed wyjściem większym. Tłumaczę, że to się utlenia, ale orka na ugorze
Moja jest tak zadowolona z tych kremów, że już mnie wysłała po 2 kolejne Najbardziej jej się spodobał ten z oliwą z oliwek, ale chciała też coś lekkiego na dzień to jej wzięłam nawilżający z serii Mincer 40+.

Cytat:
Tak uwielbiam ryby

Cytat:
Dzwoniłam do męża i powiedział, że w tym roku mogą odliczyć Ci, którzy wcześniej odliczali tylko 1 raz. I coś w tym jest bo moi rodzice nie odliczają, a mama w tym siedzi... No ale głowy nie dam sobie uciąć
Nie wiedziałam, że masz męża :O Jakoś tak nigdy o nim nie pisałaś i byłam pewna, że to po prostu chłopak i tyle

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 10:03   #2452
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Podrzuć jakiś pomysł co z nimi zrobić to weźmie

Cytat:
Nie wiedziałam, że masz męża :O Jakoś tak nigdy o nim nie pisałaś i byłam pewna, że to po prostu chłopak i tyle
Niespodziaaankaaa!
Ola_gie jak się ze mną spotykała z 2 lata temu o tym wiedziała i ponoć wypatrywała jakieś starszej pani
No dobra, to było 2 lata temu, teraz już jestem starsza
Stary 2013-04-05, 10:04   #2453
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
można

Nawet nie wiedziałam, konsultowałam z kumplem od doradztwa podatkowego i widocznie była to indywidualna porada, bo powiedział, że nie mogę. To by się zgadzało, bo odliczałam za 2010 i 2011, więc się nie łapię wg Twoich rodziców, a wg linku podanego przez Ineso "odliczać będą mogli tylko ci podatnicy, którzy nie odliczali wcześniej niż za 2012 rok i tylko przez 2 lata". Tyle tylko, że do tej pory wszędzie widziałam informacje, że nowe zasady obowiązują od rozliczenia za 2012, a nie 2013, zwariować można...
Cytat:
Jakiś sklep rybny jest też w okolicach Almy i Castoramy na Pilotów, widziałam ostatnio znak. W poniedziałek planuje się tam przejechać (jak w końcu będę mieć auto!)
Ty leniu, masz tam parę minut piechotką!
Cytat:

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2013-04-05 o 10:09
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 10:07   #2454
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie wiedziałam, konsultowałam z kumplem od doradztwa podatkowego i widocznie była to indywidualna porada, bo powiedział, że nie mogę. To by się zgadzało, bo odliczałam w 2011, więc się nie łapię wg linku podanego przez Ineso "odliczać będą mogli tylko ci podatnicy, którzy nie odliczali wcześniej niż za 2012 rok i tylko przez 2 lata".
Bo jednak według tych warunków mało kto jeszcze może

O 2 w nocy odkryłam, że klub obwarzankowy żyje
Stary 2013-04-05, 10:17   #2455
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Oj no, kojarzyłam, że przydałoby mi się coś takiego jako zdrowy koktajl, tylko pytałam o dokładną specyfikację i wskazówki!
Cytat:
Podrzuć jakiś pomysł co z nimi zrobić to weźmie

Niespodziaaankaaa!
Ola_gie jak się ze mną spotykała z 2 lata temu o tym wiedziała i ponoć wypatrywała jakieś starszej pani
niezależnie od zastosowania nie chcę tony gwoździ

Potwierdzam, że wypatrywałam starszej pani

Cytat:
O 2 w nocy odkryłam, że klub obwarzankowy żyje
Bo się zapisałyśmy z Kasiencją na fitness

Babyyy, polecicie coś pod oczy? Krem, serum, maseczka (jedyna sensowna, jaką znalazłam na kwc kosztuje 300 zł ) albo jakieś samorobione mazidło? Moje sińce zaczynają mnie przerażać. Od wewnętrznego kącika do około 1/3 długości oka mam pod okiem takie fioletowawe cienie, a na nich jeszcze żółte kropki, taka jakby żółta gęsia skórka, tylko, że na stałe Do tej pory stosowałam tylko lekkie kremy nawilżające flosleku i nie wiem, czego powinnam zacząć używać...

Tak właśnie.
Stary 2013-04-05, 10:20   #2456
2016070953
Konto usunięte

OMD w tym sklepie niedaleko almy sa pyszne rybki polecam
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 10:21   #2457
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Nawet nie wiedziałam, konsultowałam z kumplem od doradztwa podatkowego i widocznie była to indywidualna porada, bo powiedział, że nie mogę. To by się zgadzało, bo odliczałam za 2010 i 2011, więc się nie łapię wg Twoich rodziców, a wg linku podanego przez Ineso "odliczać będą mogli tylko ci podatnicy, którzy nie odliczali wcześniej niż za 2012 rok i tylko przez 2 lata". Tyle tylko, że do tej pory wszędzie widziałam informacje, że nowe zasady obowiązują od rozliczenia za 2012, a nie 2013, zwariować można...
Cytat:
Bo jednak według tych warunków mało kto jeszcze może
Nowe warunki dopiero w przyszłym roku jednak - tu info na z MF.
Chyba nieźle zarobili na tym zamieszaniu.
Stary 2013-04-05, 10:24   #2458
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Niespodziaaankaaa!
To ile Ty masz lat staruszko?
Widzisz, jakbyś przychodziła na spotkania to nie miałabym takich problemów teraz

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 10:24   #2459
ola_gie
Zakorzenienie

mmmmmm, masz gdzieś tłumaczenie francuskiej wersji wiersza z podpisu? Zaintrygowało mnie to, ale nigdzie nie znalazłam, a ja francuskiego ni w ząb nie znam... Na wszystkich stronach internetowych się cieszą, że fonetycznie brzmi identycznie, ale ja bym bardzo chciała poznać sens

Tak właśnie.
Stary 2013-04-05, 10:47   #2460
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Melatonina ułatwia otwarcie okna snu, ale jeśli weźmie się ją o nieodpowiedniej porze, będzie nieskuteczna.
tylko czym jest nieodpowiednia pora?
mnie by się przydała czasem i melatonina (bo bywa, że przewracam się 2 godziny zanim zasnę), ale i coś odwrotnego, bo nie mogę się dobudzić po naprawdę wielu godzinach snu dziś tak miałam...

Cytat:
Niespodziaaankaaa!

ja tylko pamiętam że na początku gdy próbowałam jakoś ogarnąć wszystkie wizażanki, to byłaś "tą co ma męża"

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości