Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-05, 08:56   #151
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

xal kto wie wcZoraj dowiedziałam się że jestem za grubaa a dziś dziewczyna z sali ode mnie od tego samego lekarza też s.ie dowiedziała że jest za gruba całe szczęście że jest fajny oprócz tych tekstow a ma ktoś dziś wizytę?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 08:56   #152
whatIthink
Raczkowanie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Hej

mam lenia na maksa, nie mogę się zmobilizować żeby ogarnąć chałupę siedzę i oglądam serial...
cóż, czekam jeszcze trochę aż mi się zachcę, a potem daję sobie kopa w dupę tak czy owak i sprzątam dobrze, że nie muszę nigdzie wychodzić, choć przydałaby się dostawa smakołyków ze sklepu...

Jezu, jak ja się ostatnio rozleniwiłam... zero energii i motywacji życiowej.

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 08:57   #153
komiksowa
Raczkowanie

witam się w nowej części, moja ulubiona 13

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
zastanawiam się,czy jeszcze się kiedykolwiek komuś spodobam
z rozstępami,zwiśniętym brzuchem, 110cm w doopie i takie tam
no dziś zdecydowanie nie jest mój dzień
Axella większość dziewczyn jakie znam (po porodach czywiście) wygląda jeszcze lepiej niż przed, więc głowa do góry. Ty jesteś bardzo młoda, więc pewnie po miesiącu będziesz już sexy mamuśką Nam, starym, pewnie przyjdzie to dużo gorzej

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Siedzę, jem pianki Jojo i czkam na męża aż wyjdzie z łaźni... :-P
Pianki!!!!

Cytat:
ej,mam pytanie o Waszych tż-wiem,że są tacy którzy się bardzo angażuja, jak tacy co nie bardzo..
ale czy któryś z nich unika całkiem tematu porodu?

od 2tyg chcę mojemu powiedzieć co jest czym w torbie i mniej wiecej co robić bedzie musiał,zawsze "jest bardzo zmeczony" albo akurat "nie ma humoru na takie rozmowy bo póki co woli unikać tematu"
ja rozumiem,że ma stresa ae co, ja ku rwa nie mam?

o i jeszcze 2 sytuacje Wam zapodam z prośbą o ocenę,bo nie wiem czy już się na niego uwziełam i moje humorki odbierają to jako coś złego,czy chłopaczyna może obrywa już za wszystko?
1.laptop. włączony 24/7,zawsze otwarty,szumiący i świecący,praktycznie na łóżku.budzi się,pierwsze co to net. seks,po nim obraca się i net.. idziemy spać po (jego)całym dniu przy kompie i co? necik jemy obiad-jedna reka trzyma widelec,druga scrolluje durne strony nie wiem czy nie przeginam ale mnie to wpienia...

2.nie wychodzimy nigdzie "bo nie ma kasy/siły",ok-przyzwyczaiłam się do siedzenia w domu, choć ciągle truję,że chcę coś robić.ale on mówi "nie".
po czym oswiadcza iż w sobotę MUSI iść na jakas impreze pozegnalna kogos z pracy (laska o ktorej przez te pare mcy nie slyszalm ani slowa ale to nic :/ ) i ze pewnie kolo 20 wroci.
po pierwsze-nie mowie ze ma mnie ciagac wszedzie ze soba ale zaprosili jego samego? moi znajomi zapraszaja zawsze NAS a nie mnie..no ale moze przesadzam.no i pytanie,wtedy nie bedzie zmeczony? dla mnie zbyt zmeczony jest by POROZMAWIAC a tu o. i tez nie wiem czy nie wyolbrzymiam..wiem,że też mu się coś od życia nalezy no ale halo.. ja tez tu gdzieś jestem..
Mój mąż też się nie interesował za dużo, ale odkąd chodzimy na SR to jest super. No skoro już się nawet zdecydował na poród rodzinny to w ogóle pełnia szczęścia.
My mamy netbooka, więc łatwo go wziąć gdziekolwiek, do łóżka też. Po kilku "uwagach" dotarło do niego, że w łóżku jesteśmy tylko we dwójkę. Niestety z tv nie wygrałam Ale teraz przynajmniej mi się lepiej zasypia.

Pisałyście o kolczykach w pępku. Ja już swojego dawno nie mam, ale znalazłam kiedyś coś takiego:
http://allegro.pl/kolczyk-do-pepka-c...150219339.html
ciekawe czy działa.

Idę zaraz do weta. Mój kot ma świerzba W dodatku ja dostałam jakiejś mega wysypki po tym, jak ostatnio wzięłam ją na ręce. Nigdy nie miałam uczulenia na sierść kota, ale jeśli dostałam teraz, to już sama nie wiem
Stary 2013-04-05, 08:58   #154
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Witam się w nowym wątku, w którym postaram się być bardziej aktywna niż w ostatnim, bo pewnie zapomniałyście o moim istnieniu
\Właśnie ciągle mi się wydawało że Cię mało widzę tu. ojoj nie ładnie Brawa za 31 tc!!
Teraz musisz być z nami aktywna,bo to decydujący wątek ;D Zeby nie ominąć żadnego porodu
Stary 2013-04-05, 08:58   #155
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Witam się w nowym wątku, w którym postaram się być bardziej aktywna niż w ostatnim, bo pewnie zapomniałyście o moim istnieniu

Nadrobiłam wszystko, ładnie i pięknie, ale cytować mi się nie chce, więc tylko pogratuluję wszystkich wizyt i zdrowych, pięknych maluszków. No i trzymam za dzisiejszą wizytę Jenny i za Motylka- będzie dobrze Kochana!

My z Kubusiem zaczęliśmy 31 tc . Mam malutki postanowienie, że postaram się w tym miesiącu ogarnąć już wszystko (a przynajmniej najpotrzebniejsze rzeczy) z wyprawki, coby z początkiem maja mieć na głowie już tylko pakowanie toreb i to jak odebrać wózek, bo nadal go nie mamy

Co do samopoczucia, to ja też miewam gorsze dni. A w zasadzie, sporadycznie miewam te lepsze, w zasadzie ciągle "coś"... Szaro, buro, ponuro, ciężko się ruszać, nocki bezsenne, odsypiam w dzień, chodzę jak zombie, nie mieszczę się już w nawet luźne bluzki itp itd... Do tego ta cipa od mieszkania... Przez nią straciłam wiarę w tę część rodziny Męża... Zresztą On też... Ale koniec marudzenia!

Powoli się ogarniam i spróbuję wyjść na miasto przewietrzyć poślady. Na jutro umówiłam się z mamą na lumpy, bo skoro w końcu idzie wiosna, to muszę jakąś kurtawę sobie kupić, ale może o dzisiaj uda mi się gdzieś zajść... O ile moje kochane Słoneczko mi na to pozwoli, bo ostatnio upodobał sobie fikanie jak tylko wyjdę z domku. A Jego fikanie=chęć siuśku i kombinuj babo gdzie można zajść i skorzystać z WC Ale nie narzekam, uwielbiam jak mi fika, wiem przynajmniej, że jest ok. I Mąż zaczął się przez to "mną" bardziej interesować, bo jak leżymy, to ciągle maca brzuszek, gada z Nim i się cieszy jak dziecko, jak synuś Go skopie

Tymczasem po swoim eseju, życzę Wam miłego dzionka!
z tą pogodą to nie wiadomo czy warto sobie jakąś kurtkę wiosenną kupić, pewnie odrazu lato przyjdzie

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 08:59   #156
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
xal kto wie wcZoraj dowiedziałam się że jestem za grubaa a dziś dziewczyna z sali ode mnie od tego samego lekarza też s.ie dowiedziała że jest za gruba całe szczęście że jest fajny oprócz tych tekstow a ma ktoś dziś wizytę?
To się mi jeszcze przypomniało - moja kumpela, jak pojechała rodzić, to usłyszała od lekarza - ale się pani spasła Na szczęście zmieniały się dyżury i poród odbierał już inny.
Stary 2013-04-05, 08:59   #157
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Hej

Jezu, jak ja się ostatnio rozleniwiłam... zero energii i motywacji życiowej.
Hej! Ja teeeeeeż! jestem leniwa i nic nie robię

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 09:00   #158
nuna2
Zakorzenienie

szprotka brawa za 31 tydzień
Stary 2013-04-05, 09:02   #159
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej! Ja teeeeeeż! jestem leniwa i nic nie robię
to ta pogoda, jak wyjdzie słońce to będziemy zapierniczać jak motorki

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
To się mi jeszcze przypomniało - moja kumpela, jak pojechała rodzić, to usłyszała od lekarza - ale się pani spasła Na szczęście zmieniały się dyżury i poród odbierał już inny.
a to świnia nie lekarz

Julka
Stary 2013-04-05, 09:04   #160
Paulina 87
Wtajemniczenie

hej dziołszki
jak zwykle wchodze a tu nowy wątek.. mam zamiar nadrobić i być na bieżąco, bo dłuugo mnie nie było. Nie mam siły tyle czytać
u nas kończy się 32 tydzień, za 8 tyg poród aaaa!!! we wtorek wizyta ciekawe ile nasza niunia waży
powoli piorę i szykuję wszystko.. wyprawka w 95% gotowa.. zastanawiam sie jeszcze nad podgrzewaczem do butelek, leżaczkiem i poduszką do karmienia

dziewczyny czy wy wszystko pierzecie ?? tzn czy np baldachim, przybornik na łóżeczko i rożki trzeba prać??

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

axella nie martw sie ja mam podobnie.. tzn mój tż jest uzależniony i jak wraca z pracy to komputer jest non stop.. i normalny komp i jeszcze laptop, bo 2 adresy IP do grania potrzebuje... zastanawiam sie jak to będzie przy dziecku, mam nadzieje, że sie opamięta
Stary 2013-04-05, 09:04   #161
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
hej dziołszki
jak zwykle wchodze a tu nowy wątek.. mam zamiar nadrobić i być na bieżąco, bo dłuugo mnie nie było. Nie mam siły tyle czytać
u nas kończy się 32 tydzień, za 8 tyg poród aaaa!!! we wtorek wizyta ciekawe ile nasza niunia waży
powoli piorę i szykuję wszystko.. wyprawka w 95% gotowa.. zastanawiam sie jeszcze nad podgrzewaczem do butelek, leżaczkiem i poduszką do karmienia

dziewczyny czy wy wszystko pierzecie ?? tzn czy np baldachim, przybornik na łóżeczko i rożki trzeba prać??
ja mam wszystko nowe, ale planuje prać
Stary 2013-04-05, 09:04   #162
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
hej dziołszki

niby powinno się wszystko co ma styczność z noworodkiem, ale ja jestem z tych leniwych i poprałam tylko ciuszki, spiworki i prześcieradla

Julka
Stary 2013-04-05, 09:06   #163
Paulina 87
Wtajemniczenie

Jenny proszę wpisz mi wizytę na NFZ na 22 kwietnia
Stary 2013-04-05, 09:15   #164
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
to ta pogoda, jak wyjdzie słońce to będziemy zapierniczać jak motorki
Ooooobyyyyy..... Dziś jedziemy z mężem na wieś do niego, bo teściowa jedzie na studia. Liczę na jakiś spacer, chyba że znów padniemy Bo co tam jedziemy to planujemy spacery, ale albo pogody nie ma, albo ugrzęźniemy w błocie w lesie albo się lenimy
Stary 2013-04-05, 09:16   #165
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
wesoły doktorek

Dzień dobry.
Wizaż mnie załamuje. Ne da się cytować - chodzi tak, ze mam się ochotę pochlastać

Allegro dalej mi nie działa i nie mam jak zapłacić za zakupy

axella - jak czytam o Twoim TŻcie to sobie przypominam, że miłość naprawdę jest ślepa
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 09:24   #166
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie.. tez nie wiem o co mi chodzi..

miała ze względu na tę bolącą kość. no i wydedukowałam,że jak minęło to mogę mieć gdzieś?

no włąśnie..zaraz zaczniemy rodzić
perfekcyjna? snujące się zapłakane niewiadomo co?

ej,mam pytanie o Waszych tż-wiem,że są tacy którzy się bardzo angażuja, jak tacy co nie bardzo..

od 2tyg chcę mojemu powiedzieć co jest czym w torbie i mniej wiecej co robić bedzie musiał,zawsze "jest bardzo zmeczony" albo akurat "nie ma humoru na takie rozmowy bo póki co woli unikać tematu"

o i jeszcze 2 sytuacje Wam zapodam z prośbą o ocenę,bo nie wiem czy już się na niego uwziełam i moje humorki odbierają to jako coś złego,czy chłopaczyna może obrywa już za wszystko?
1.laptop. włączony 24/7,zawsze otwarty,szumiący i świecący,praktycznie na łóżku.budzi się,pierwsze co to net. seks,po nim obraca się i net.. idziemy spać po (jego)całym dniu przy kompie i co? necik jemy obiad-jedna reka trzyma widelec,druga scrolluje durne strony nie wiem czy nie przeginam ale mnie to wpienia...

2.nie wychodzimy nigdzie "bo nie ma kasy/siły",ok-przyzwyczaiłam się do siedzenia w domu, choć ciągle truję,że chcę coś robić.ale on mówi "nie".
po czym oswiadcza iż w sobotę MUSI iść na jakas impreze pozegnalna kogos z pracy (laska o ktorej przez te pare mcy nie slyszalm ani slowa ale to nic :/ ) i ze pewnie kolo 20 wroci.
po pierwsze-nie mowie ze ma mnie ciagac wszedzie ze soba ale zaprosili jego samego? moi znajomi zapraszaja zawsze NAS a nie mnie..no ale moze przesadzam.no i pytanie,wtedy nie bedzie zmeczony? dla mnie zbyt zmeczony jest by POROZMAWIAC a tu o. i tez nie wiem czy nie wyolbrzymiam..wiem,że też mu się coś od życia nalezy no ale halo.. ja tez tu gdzieś jestem..

ot takie poranne przemyslenia..najgorsze jest to,ze kazda proba powaznej rozmowy konczy sie fiaskiem..moze napisze mu maila? przeczyta od razu bo necik najwazniejszy

---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:32 ----------

wybaczcie mi moje narzekanie
potrzebuje kopa w doope bo nie moge sie ogarnac

pracowanko od 5tejrano,potem kawa,sniadanko, wycieczka do zus.. chc do zoo ale zimno i nie ma z kim.. i tż obiad musze zrobic zanim wroci..

do rodzicow mialam isc..eh..
Mój Tż od samego poczatku mówił, że chce być przy porodzie i małą bardzo się interesuje. JEździ ze mną do lekarza, czasem chodzi na usg jak Pani doktor go zawoła. Ja jeszcze nic nie spakowałam wiec nie mam mu co pokazywać, ale myślę, że jakbym chciała to by się zainteresował. Całe dwa tygodnie odkąd kazała mi leżeć chodził koło mnie, robił kolacje, herbate jak chciałam, sprzątał. Nie mogę narzekać.

Co do kompa to też dużo przed nim siedzie według mnie. Ale jak np widzę, że trwa to już np 3h i się nawet do mnie za bardzo nie odezwał w tym czasie itd to zwracam mu uwagę, że siedzi już przed kompem 3h mógłby poświęcić mi czas i choćby mnie poprzytulać albo pogadać. Zajmuje mu zazwyczaj 5-10minut jak jest ze mną.

Co do imprezy ja jestem egoistką i ani nie lubię chodzić nigdzie sama ani nie lubię jak Tż sam chodzi. Ale zdarza mu się to tylko jeśli chodzi o kawalerski jakiś albo impreze firmową. Nie rozumiem tym bardziej Twojego Tż jeśli jest wiecznie zmeczony i cały czas brak wam kasy, że wybiera się na tą impreze.

Mam takei wrażenie, że to wogole Ci czasu nie poświęca, wszytsko interesuje go tylko nie Ty. Poniekąd Cię podziwiam bo ja bym nie wytrzymała takiego traktowania.

Cytat:
Smacznego
Szaleństwo...

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki.
Witamy się w skończonym 29 tyg tak więc zaczynamy 30
Wczoraj znów dostałam bardzo bolesnych skurczy i ból krzyża dostał a przez cały dzień nie zrobiłam nic poza jedzeniem sobie, bo obiad mama ugotowała rano... Było ok 15-20... ale potem usnęłam. Na razie jest ok.
Mąż mówił, żeby gdzieś jechać bo się martwi, ale nie chce wyjść na hipochondryczkę. BO może ma boleć?? Kurde to pierwsza ciąża i jestem ciemna

Już was nadrabiam
Mnie też czasem boli brzuch ale już trochę wyluzowałam i się aż tak nie martwię. Jak to mi powiedziała szwagierka na tym etapie i brzuch może czasem twardnieć i boleć też. Wszytsko w granicach rozsądku wiadomo.

My już po badaniach. Pogoda tradycyjnie mnie dobija. Szaro buro i biało u mnie, słońca brak.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:37   #167
vvgh
Wtajemniczenie

Muszę jechać do miasta coś załatwić
Kurtka mi się nie dopina już... chyba wezmę tą cienszą, ale za to sweter pod spód.
Stary 2013-04-05, 09:39   #168
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę jechać do miasta coś załatwić
Kurtka mi się nie dopina już... chyba wezmę tą cienszą, ale za to sweter pod spód.
Moja też już się nie dopina wiec chodzę w bardziej eleganckim płaszczyku bo jest pod biustem odcinany ale i tak nie zapinam ostatniego guzika.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:43   #169
vvgh
Wtajemniczenie

w ogóle pare dni temu jakaś kobieta w wieku około 30 lat wpuściła mnie w tramwaju na siedzenie , pierwszy raz No i jak usiadłam tam, to obok taka stara pudernica siedziała i mnie chyba z 10 razy zmierzyła, bo jak siedzę w kurtce to tak nie widać brzucha.Tak się na mnie gapiła,jakby chciała mi coś chamskiego powiedzieć i się na nią spojrzałam to już przestała. Stara krowa.Najważniejsze żeby starym chamskim babom miejsce ustepowac... wrrr...
Stary 2013-04-05, 09:47   #170
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

pa
właśnie mnie tez znajoma pytała czy mi działa, no niby mi działa ale od wczoraj coś sie dzieje dziwnego znowu i wygrane aukcje się najpierw kończą a po chwili przedłużają o kolejne 23h... ale dzięki temu mam szanse wygrać śliczny rampersik z Minnie, bo wczoraj przegapiłam
Stary 2013-04-05, 09:51   #171
niunka045
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, witam się po długiej nieobecności. Widzę że nowy wątek to juz chyba drugi odkąd mnie nie ma
Ogółem co u nas. USG wyszło bardzo dobrze, Pani doktor nie widziała żadnych odbiegów od normy u małego. Na USG tarczycy wyszła mi choroba HAshimoto i niedoczynność nią spowodowana. Jestem pod opieką endokrynologa biorę Letrox 50. Zrobiłam drugi raz badania CMV Igg wyszło 431 więc trzy razy mniejsze po półtora miesiąca. Na awidność musimy poczekać. W między czasie byłam w szpitalu, zapalenie pęcherza i nerek krwiomocz, już jest dużo lepiej kuracja antybiotykami zakończona czekam na wyniki posiewu moczu. Z takich ciekawszych rzeczy waże już 14 kg więcej 80 kg przy 166 czyli jest ładnie. Endokrynolog mówi że jest to spowodowane niedoczynnością i niestety muszę to przetrwać. Jeden plus że nie mam ani jednego rozstępu

No to napisałam wam historie z mojego życia. Mam zdjęcie Jasia w 4d ale kiepskie bo nie chciał współpracować mały łobuz Dodam tylko że na milion procent Jaś zostaje Jasiem, jak to Pani doktor powiedziała tu jest ptaszek tu jajeczka, no proszę jąderka mamy już w mosznie
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:52   #172
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam w 37 tc
nuna za 30 tc piękna trójeczka z przodu

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ja płaciłam 15 zł, pamiętam, bo tydzień temu miałam pobierany
ja dziś zapłaciłam 25 zł. Jeszcze stałam w kolejce i się okazało że mam iść najpierw po skierowanie i zapłacić. Przez to cudem zdążyłam na autobus, następny miałam po godzinie. Wyniki mam odebrać najwcześniej we wtorek.

xal nie w każdym lab robi się takie badania. U mnie tylko w szpitalu. Lekarz też mi nic nie mówił że za to się płaci. Na forum się dowiedziałam

axella mój TŻ sam mówi że musi zobaczyć co jest w torbie i w ogóle żebym mu wyjaśniła co i jak. Ale jak przychodzi co do czego to jest "później" "jutro" "nie teraz". Fakt mamy ostatnio szalone dni no ale później sam się bedzie prosił
na razie się tym nie przejmuje ( w gruncie rzeczy sama nie pamiętam co gdzie jest w torbie). Przed 20 kwietnia na pewno nie urodzę więc luzzzz
Stary 2013-04-05, 09:56   #173
niunka045
Zadomowienie

xal bardzo Cię przepraszam ale nie byliśmy po wózek dlatego nic nie pisałam jestem taka zdołowana tymi problemami do tego dochodzi mi jeszcze uczelnia 5x i licencjat

Axella mój sam spakował torbę. Ja wyjęłam wszystko na łóżko podawałam mu mówiłam jak się wszystko nazywa i pakował sam

Motylku szybkiego powrotu do zdrowia

Chyba zacznę nadrabiać poprzedni wątek
Stary 2013-04-05, 10:01   #174
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz ja rozumie że facet musi odpocząć po pracy ale bez przesady. Mój TŻ wcześniej też jadał przed kompem ale się zbuntowałam teraz jemy razem ale niestety przy tv bo zawsze sobie oglądamy przy jedzeniu jakiś serial. Ale walczę żeby jeść w kuchni przy stole.
Na razie dałam sobie spokój bo ten serial to jakiś tam relaks dla TŻta a później go od razu gonię do remontu. Ale jak remont się skończy to nie ma to tamto i będziemy jeść w kuchni przy stole.
Jak dla mnie to Twój TŻ ma za mało do roboty/na głowie bo wtedy nie miał by czasu na takie pierdoły.

o wychodzeniu się nie wypowiadam musisz pogadać z TŻtem i tyle. Jak mu nie powiesz wprost to on za cholerę nie zrozumie.
Email też dobry pomysł, przynajmniej przeczyta na spokojnie i może coś zrozumie.
A do zoo chętnie z Tobą pójdę
Stary 2013-04-05, 10:07   #175
angie83
Raczkowanie

Jesteśmy z Bartulą już w 35 tygodniu

Witamy się z wami już w nowym wątku
Wizyta u gina przebiegła pomyślnie. Szyjka zamnięta, długość bez zmian., czyli ok. 2,5 cm. Synuś ma już 2766 g, rozwija się prawidłowo. Leży sobie na lewym boczku, główką w dól. 21 kwietnia odstawiamy fenoterol i czekamy na trzeciego członka rodziny.
Do wyprawki zostało tylko krem na brodawki, laktator i stanik do karmienia. TŻ podekscytowany na maksa, tym że już coraz bliżej, już nie może się doczekać kiedy weźmie Bartusia na ręce. Ja coraz bardziej zdygana całą akcją porodową. Ale sobie tłumaczę, że przecież tyle kobiet dało radę, to dlaczego ja miałabym nie dać.
Stary 2013-04-05, 10:08   #176
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
ja ma szlafrok, mało wyględny ale jest :P ciemno granatowy bo mojego białego nie poświęcę

właśnie-pojadę na porodówkę,przyjmamnie i od razu wkakuję w piżamkę/szlafrok i tak smigam?
ja ogolnei nie lubie szalfrokow nie nosze , i dlatego sie zastanawiam, a na porodowke to jak pojdziesz ja bym przyjela ich koszule do porodu i szlafrok napewno nie bedzie potrzebny no chyba ze bedziesz miala sile i ochote spacerowac po oddziale hheh
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Witam sie w nowej części

Świetny tytuł nieskrnie sie pochwale, ze wymyślony przeze mnie

My juz przed 8 wyruszylismy i zmierzamy do domku.
Pogoda fatalna wiec jedziemy powolutku.
Jeśli znowu internet mi nie zeswiruje to postaram sie Was troszke nadrobic
no to szerokiej drogi
Cytat:
Smacznego

Cytat:
poczekajcie na obiad dobrze że mój mi chalke przywiózł i dżem z rana
oo chałke bym zjadla hehe
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki.
Witamy się w skończonym 29 tyg tak więc zaczynamy 30
Wczoraj znów dostałam bardzo bolesnych skurczy i ból krzyża dostał a przez cały dzień nie zrobiłam nic poza jedzeniem sobie, bo obiad mama ugotowała rano... Było ok 15-20... ale potem usnęłam. Na razie jest ok.
Mąż mówił, żeby gdzieś jechać bo się martwi, ale nie chce wyjść na hipochondryczkę. BO może ma boleć?? Kurde to pierwsza ciąża i jestem ciemna

Już was nadrabiam
za 30 tc
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
lepiej być hipochondryczką w ciąży niż potem się obwiniać jakby coś było nie tak
dokladnie
Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, witam się po długiej nieobecności. Widzę że nowy wątek to juz chyba drugi odkąd mnie nie ma
Ogółem co u nas. USG wyszło bardzo dobrze, Pani doktor nie widziała żadnych odbiegów od normy u małego. Na USG tarczycy wyszła mi choroba HAshimoto i niedoczynność nią spowodowana. Jestem pod opieką endokrynologa biorę Letrox 50. Zrobiłam drugi raz badania CMV Igg wyszło 431 więc trzy razy mniejsze po półtora miesiąca. Na awidność musimy poczekać. W między czasie byłam w szpitalu, zapalenie pęcherza i nerek krwiomocz, już jest dużo lepiej kuracja antybiotykami zakończona czekam na wyniki posiewu moczu. Z takich ciekawszych rzeczy waże już 14 kg więcej 80 kg przy 166 czyli jest ładnie. Endokrynolog mówi że jest to spowodowane niedoczynnością i niestety muszę to przetrwać. Jeden plus że nie mam ani jednego rozstępu

No to napisałam wam historie z mojego życia. Mam zdjęcie Jasia w 4d ale kiepskie bo nie chciał współpracować mały łobuz Dodam tylko że na milion procent Jaś zostaje Jasiem, jak to Pani doktor powiedziała tu jest ptaszek tu jajeczka, no proszę jąderka mamy już w mosznie
no to dobrxe ze juz ok i ze z malym wszytko ok

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam w 37 tc
nuna za 30 tc piękna trójeczka z przodu

ja dziś zapłaciłam 25 zł. Jeszcze stałam w kolejce i się okazało że mam iść najpierw po skierowanie i zapłacić. Przez to cudem zdążyłam na autobus, następny miałam po godzinie. Wyniki mam odebrać najwcześniej we wtorek.

xal nie w każdym lab robi się takie badania. U mnie tylko w szpitalu. Lekarz też mi nic nie mówił że za to się płaci. Na forum się dowiedziałam

axella mój TŻ sam mówi że musi zobaczyć co jest w torbie i w ogóle żebym mu wyjaśniła co i jak. Ale jak przychodzi co do czego to jest "później" "jutro" "nie teraz". Fakt mamy ostatnio szalone dni no ale później sam się bedzie prosił
na razie się tym nie przejmuje ( w gruncie rzeczy sama nie pamiętam co gdzie jest w torbie). Przed 20 kwietnia na pewno nie urodzę więc luzzzz
za 37 tc

ja spedzialm 2 godziny w labolatorium niestety takie kolejkii a teraz dopiero zjem sniadanko a na deser eklerek z bita
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 10:09   #177
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Jesteśmy z Bartulą już w 35 tygodniu

Witamy się z wami już w nowym wątku
Wizyta u gina przebiegła pomyślnie. Szyjka zamnięta, długość bez zmian., czyli ok. 2,5 cm. Synuś ma już 2766 g, rozwija się prawidłowo. Leży sobie na lewym boczku, główką w dól. 21 kwietnia odstawiamy fenoterol i czekamy na trzeciego członka rodziny.
Do wyprawki zostało tylko krem na brodawki, laktator i stanik do karmienia. TŻ podekscytowany na maksa, tym że już coraz bliżej, już nie może się doczekać kiedy weźmie Bartusia na ręce. Ja coraz bardziej zdygana całą akcją porodową. Ale sobie tłumaczę, że przecież tyle kobiet dało radę, to dlaczego ja miałabym nie dać.
za 35 tc, super że wszystko w porządku ja tez się zaczynam pomału stresować
Stary 2013-04-05, 10:11   #178
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

znowu jakieś mają problemy techniczne

Dziewczyny wiecie może czy podczas porodu można nie zdejmować szkieł kontaktowych? Lekarze mają podzielne opinie na ten temat. Dziś wybieram się do okulisty, gdyż dostałam skierowanie od gin aby zbadać wzrok, czy przypadkiem nie będę musiała iść na cc
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 10:12   #179
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

ot takie poranne przemyslenia..najgorsze jest to,ze kazda proba powaznej rozmowy konczy sie fiaskiem..moze napisze mu maila? przeczyta od razu bo necik najwazniejszy
odnośnie pytania pierwszego - mój małż jest wprawdzie posrany w gacie jeśli chodzi o poród, ale wie, że omijając temat sprawa się nie rozwiąże, no i przede wszystkim nie będzie w stanie mi pomóc, jak się jakoś na to nie nastawimy razem - co by było nie do pomyślenia. więc rozmawialiśmy, jak i co ja chcę, co gdzie on może... po wizycie w klinice facet się dużo bardziej otworzył na temat, bo mu ten strach ogólnie chyba minął - właśnie przez tą konfrontację
co do tych sytuacji, to:
1. to jest uzależnienie, moja droga...
2. kolejny przykład na to, że jemu jest po prostu tak wygodnie: ma jak u mamusi - obiadek, posprzątane, na imprezki sobie łazi gdzie chce, może mieć wszystko w d-pie. no, o tyle lepiej mu u ciebie, że ma seksik kobieto!!! o alimenty go i wypierniczyć za drzwi. będziesz miała Zuu i pójdziecie sobie do Zoo a szanowny pan ojciec dziecka niech się leczy psychiatrycznie, bo matka mu naprawdę poważne szkody wyrządziła w łepetynie...

i tym miłym akcentem witam się już prawie w południe
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 10:14   #180
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
poczekajcie na obiad dobrze że mój mi chalke przywiózł i dżem z rana
no niech Cię dokarmia
kurde to już w więzieniu lepiej karmią

szprotka za 31 tc

niunka wracaj szybko do zdrowia

angie za wizytę i 35 tc.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie może czy podczas porodu można nie zdejmować szkieł kontaktowych?
mojej siostrze kazali ściągnąć. Była o tym mowa na forum parę dni temu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości