![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Lenova i Black : brawa za wypowiedzi, w 100% się zgadzam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi o to ze w ogole mi cd-rom nie czyta zadnych plyt. Wczesniej czytal a jak ponownie uruchamiam kompa i chce wejsc do biosu to nawet nie moge wejsc;/ nie wiem o co cho;] Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja tez!
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
mamy zęba
![]() ![]() ![]() rany myślałam,że Leoś poczeka troszkę bo Samuel też tak szybko miał a dziś widzę prawa dolna jedyneczka kiełkuje o rety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę się swojej małej przyjrzeć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
dziewczyn jakie wczoraj mieliśmy kino
Leo kąpiemy o 20 i potem usypianko w naszej sypialni przy przygaszonej lampce wczoraj TZ miał jakiś ekstra film więc stwierdził,że przynosi tv do domu ( bo nie mamy telewizji na codzień ![]() no i ja durna wzięłam małego Groszka, przy cycuniu uśpiłam i na luzie oglądałam film z jakieś 2 h po filmie odłożyłam małego do łóżka, nakarmiłąm a tu pyyyynk oczy jak piątaki i wrzask myśle sobie matko boska o co chodzi nakramiłąm,przeiwnęłąm, tule,lulam, wrzask ![]() może kolka może ząbek o co chodzi? po godzinie wrzasku zaczęłam płakać razem z nim TZ wysłałąm do nocnego po biogaje i coś na ząbki a co się okazało mały po prostu wyspał się..... ![]() ![]() ![]() lałał się nieziemsko a TZ powiedział,że dobrze,że pogotowia nie wezwałam ![]() potem moje maleństwo po nocnych urzędowaniach spał do 3.30 ![]() tak to jest, zaprogramowałam dziecko na spanie o 20 i wyporowadzenie z rytmu.....ogłupiło mnie totalnie ![]() Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-04-05 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#248 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Dorka w 7 tygodniu życia wazyła 5200, w ciągu 3 tygodni przybrała 1,1kg. Cytat:
![]() ![]() Można też dawać maluchowi zwyczajnie do polizania to, co jemy akurat - niech liźnie brzoskwinię, wyciśnij sok z winogrona w paszczę prosto... I patrz, tu fajne jest, dziecko samo ciamkać może: http://allegro.pl/nikidom-gryzaczek-...131067866.html canpol też ma takie i inne firmy, tańsze. Fajnie sprawdza się chowanie na jakiś czas zabawek a potem ich wyciąganie na zmianę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Marsi, gratuluję zęba, co stawiasz na tę okazję, pierwsza na wątku jesteś? ![]() A mnie przedwczoraj mąż tak rozwalił wieczór - uparł się, żeby Agatka jeszcze baję obejrzała, a ja w tym czasie mam karmić (zawsze już przy zgaszonym świetle i tv karmię i Dorka usypia), no i w efekcie dziecko mi nie usnęło, godzinę usypiałam. Ochrzan zebrał. ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Debrah, nie mają ani stópek ani dupek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Rozeznanie
|
Szaja, chyba Hope była pierwsza.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Nieeee, to Ewulka była pierwsza.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale poradzimy sobie jakos, prawda? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie nierealne - piers albo smoczek musi byc. Dziekuje za kciuki - 5 wpadla ![]() Dowiedzialam sie dzis, ze musze do konca kwietnia oddac licencjat ![]() A dopiero od dzis mam temat!! Przebimbalam po calosci :/:/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Masakra z tymi zębami!
Aż mojej dziąsła zmacałam.. Czy wy też macie wrażenie, że w domu ZAWSZE jest coś do zrobienia z czym się nie wyrabiacie?? Marsi: gratuluję ząbka! Powiedz, wy już całkowicie zrezygnowaliście ze smoczka? A jak często go mały ssał wcześniej? Po tym co piszecie dziewczyny o kłopotach z kp - bojęę się używać smoczka...;/ tym bardziej, że już jak studiuję to co 2 tygodnie zdarza się dzień, w którym mała dostaje pokarm odciągnięty z butli.. Dziewczyny, bo mam sklerozę : kiedy dziecko jest w stanie chwycić i bawić się grzechotką np? I jeszcze: czy nadszedł u was już czas na wymianę całej garderoby maluchów? wyrosły? |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Rozeznanie
|
Grzechotką może się bawić chyba tak od 3 mies.
U nas wymiana jest stopniowa - teraz pozbywamy się coraz więcej ubranek 68, a dajemy 74. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U kochana, to musisz sie streszczac;/ ja musze zaczac sie uczyc powoli do egzaminu bo u mnie jest tylko ustny nie piszemy zadnych prac. Cytat:
Debrah, a Ty jak jestem na uczelni caly dzien to ile razy odciagasz zeby CI cycki nie eksplodowaly? w lazience uczelnianej czy urywasz sie ijedziesz do domq? ja mam w poniedzialek zajecia od 8 do 16 masakra chyba sie urwe do domu odciagnac sobie bo mi cyce pewnie by eksplodowaly. A juz od wczoraj odciagam pokarm zeby malej starczylo. Jak mrozisz to w torebeczkach czy w pojemnikach? Marsi, gratuluje zębuszka! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Wtajemniczenie
|
Już po wizycie u lekarza . Płuca osłuchowo czyste ! A tego bałam się najbardziej. Cały problem tkwi w tym , że Blanka ma w nosie jakąs wydzielinę( lekarka nie nazwała tego katarem) i że ta wydzielina spływa jej do gardła i stąd ten kaszel, szczegolnie podczas snu .
Mamy się inhalować 2 x dziennie plus systematyczne wyciąganie kóz. Niby nie jest to też za ciekawie ale ulżyło mi , że to nic groźniejszego ![]() Gratuluję ząbków ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Jutro znowu zjazd własnie .... ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Pewnie że damy ![]() Cytat:
Ja w niedziele oddaje swoja do sprawdzenia. Aż się boję bo 3 rozdział to trochę wstyd mi oddać ![]() Mały lezal w lozeczku i plakal wzielam go na klate i usnol w doslownie 2 sekundy, teraz jestem unieruchomiona ![]()
![]() |
#257 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny po cc
czym smarujecie blizny? mi wlasnie gin powiedziala zebym cepanem smarowala bo mimo ze ladnir zagojone to jednak mam sklonnosci do blizniwca... zreszta ja to wiem bo mi byke zadrapanie zostawia brzydka blizne... ale ten cepan w cholere smierdzi moze cos innego? co myslicie o no scar?
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Konto usunięte
|
Blogerko, niczym nie smaruję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tylko kurczę uciążliwe jest dla mnie trochę odciąganie w domu i zbieranie - ile Wam się udaje za jednym razem odciągnąć? Mam pojemniki z Aventu - trzymam w lodówce i mrożę. Cytat:
Moja Mała "klaska" buźką - śmieszne ![]() Dzisiaj nie ma problemów brzuszkowych - kupki już 2 były i bączki lecą ![]() Macie sprawdzonych ciuszkowych sprzedawców na all? Wisienka: duża Polusia! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#262 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#263 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluję 5 ![]() co do licencjata to współczuję, a czemu dopiero dzisiaj temat? I jaki, bom ciekawa? ![]() Cytat:
co do drugiego, to u mnie póki co za małe zrobiły się 2 pary śpioszków na 56 ![]() szaja ja też nie mam problemu z usypianiem Małego na rękach ani przy cycku, nawet wolę jak mi uśnie przy piersi, dlatego że to cudny widok i wiem, że się najadł ![]() ![]() Debrah z tych linków kapciuszkowych co szaja podawała to ten pierwszy to masz odbiór osobisty w krk koło tandety, ja u nich koszule do karmienia kupowałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
Kurcze dziewczyny no nie oszukujmy się, w gruncie rzeczy poród to coś piękne jak by nie patrzeć. Jestem dumna z tego że jestem kobietą, że urodziłam taką kruszynke.
Moja kotka chyba dzisiaj będzie się kocić, ma dokładnie te same objawy co rok temu przed koceniem, zamknełam ją w piwnicy bo tam ma naszykowane miejsce na poród. Troche mi jej szkoda, ona musi przezywac to sama, ten ból itp, nam przynajmniej położna mówiła co mamy robić. lenova, debrah co robicie z pokarmem odciągniętym na uczelni? wylewacie?
26.02.2013 ![]() 18.11.2014 ![]() Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-04-05 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja odciaagam po nocy z jednego cycka ok 120ml czasem wiecej jak mi sie chce dalej odciagac hehe tez mam pojemniczki i mroze
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Wtajemniczenie
|
Chustomamy: załaczylam zdjecie jak dziś pierwszy raz zachustowałam Małą. Powiedzcie mi co robię nie tak? Bo mam wrażenie że Blanka mi się zsuwa do dołu i wypadnie pod spodem i boje się puścić ją rękami.
Dodam, że mam chustę elastyczną . Help help |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
* szerzej nóżki daj * wyżej kolanka wtedy pupa będzie bardziej wypięta do tyłu - kolana mają być wyżej niż pupa - pupka wypięta. Wtedy kręgosłup nie będzie się prostować, plecki muszą być okrągłe. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Jeszcze patent z forum chustowego: ten materiał który na końcu wciągasz na dziecko jako doddatkowe zabezpieczenie (z dołu do góry) - w dolnej części przy pupie spróbuj go "wsadzi między pupę dziecka a swoje ciało - jakby pod pupkę. To "zmusza" miednicę do prawidłowego wywinięcia się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40145282]I patrz, tu fajne jest, dziecko samo ciamkać może: http://allegro.pl/nikidom-gryzaczek-...131067866.html canpol też ma takie i inne firmy, tańsze.[/QUOTE] O tak ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas też tak jak u Wisienki wymiana stopniowa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-04-05 o 13:19 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrezygnuję z innej przyjemności na rzecz pani sprzątającej ale poczucie konfortu-bezccene a to naprawdę nie jest aż tak ogromny wydatek, skoro mój TZ kupuje sobie z synem gierki za 160 zl to ja mogę mieć pomoc domową ![]() co do drugiego to Leo był bardzo smoczkowy prawie cały dzień teraz zredukowalismy do jednego razu na spacerku ale na szczeście po 0,5 h sam wypluwa myślę,że jak jesteś na uczelni to nie powinno być problemu bo to tylko weekendy a potem cały tydzień jednak małą masz przy piersi Cytat:
![]() Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-04-05 o 13:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Moj maluch pozwolil mi zrobic caly obiad, malo tego - zjesc go i nawet wypic polowe herbaty
![]() zjadl cyca i spiocha Cytat:
![]() ![]() ![]() poprosimy o fotke ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40145282] Pstrysiu, ja w 5mcu chcę, i zacznę od dyni z ziemniakiem hippa. Ogólnie naprzemiennie chcę warzywa z owocami. Pamiętaj, że to nie musi z owoców być papka, może być sok na przykład ![]() ![]() Można też dawać maluchowi zwyczajnie do polizania to, co jemy akurat - niech liźnie brzoskwinię, wyciśnij sok z winogrona w paszczę prosto... I patrz, tu fajne jest, dziecko samo ciamkać może: http://allegro.pl/nikidom-gryzaczek-...131067866.html canpol też ma takie i inne firmy, tańsze. .[/QUOTE] dzieki. jejciu, czego to nie wymysla ![]() bbedziesz dawala sloiczki czy raczej sama bedziesz przygotowywac jedzonko? sorki ze tak zameczam ale jakos przeraza mnie ten temat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.