|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biedroneczkowy wątek offtopowy.
Cytat:
masz racje za kudły to ja tez bym nieraz takie pannice wytargala za rozne rzeczy
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#3992 | |
|
Moderator
|
Cytat:
No, baba w domu to jest bosz Też kiedyś, może z 8-9 lat temu mieszkałam z parą. Tzn my no i druga para. Każde w swoich odzielnnych pokojach, kuchnia i łazienka wspólne. No i z kolesiem to bez problemu, dogadywało się w każdym względzie. I w kuchni i w zajmowaniu łazienki, nawet w sprzątaniu. A z tą... Boziuniu ![]() W kuchni foch bo ona wraca i chce gotować obiad, a ja już gotuję, pretensja że nie ejstem jasnowidz że jej kuchni trza, Łazienka zajęta wiecznie jakby sama mieszkała, a jak się pokłóciła ze swoim to go wywalala z pokoju i on tak pukał do nas czasem z poduszką w ręku i z pytaniem "Przygarniecie mnie?" ![]() Dobre to było, chociaż ze śmiechem dziś wspominam. A najgorsze jest to że oni są już też małżeństwem i on taki pod pantofel schowany u niej, lata jak w zegarku zastraszony Edytowane przez alamirka Czas edycji: 2013-04-05 o 14:11 |
|
|
|
|
#3993 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi jakos druga nie idzie. Cytat:
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tam leci ?
|
#3996 | |||
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Raz się obraziła, bo odebrałam telefon na 8 minut przed jej budzikiem. Dzwonek nie zadzwonił, bo miałam wyciszony telefon, odebrałam szeptem, z głową pod kołdrą i powiedziałam tylko jedno zdanie i się rozłączyłam. Ale był wielki foch, bo ona chciała sobie jeszcze pospać przez te 8 minut, czasami naprawdę ręce mi opadały Nie znoszę babskiego towarzystwa właśnie ze względu na takie akcje.Raz TŻ jak wyjechał na tydzień pomóc ojcu w wycince drzew to raz napisał "Jak tam, Kasia tępymi nożami w moje zdjęcie nie rzuca?" Cytat:
---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
Zresztą, jak wynajmiesz z facetami w swoim wieku, to oni już brudasami nie będą, to nie studenci, co to się wyrwali od mamusi i nie wiedzą, że gary się same nie zmyją a podłoga nie jest czysta w standardzie ![]() 4 lata temu mieszkałam z wyłącznie męskim towarzystwem, faceci mieli wtedy 26 i 27 lat. I zawsze było czysto w mieszkaniu, obydwaj byli konkretni, ogarnięci i do syfiarzy było im daleko Zresztą wynajęcie pokoju to nie jest inwestycja na lata, na upartego można się co parę miesięcy przenosić, raz się w ciągu roku przeprowadzałam 4 razy ![]() EDIT, nie, to jednak było 5 razy w ciągu roku.
|
|
#3997 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ja za to takie coś to bym jej nogę podała następnym razem to by się nauczyła
|
|
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego dnia życzę
Dołączę do Was wieczorkiem.Alamirka odpowiedziałam Ci na temat kiermaszu na biedronkowym
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Kasztanko czemu nie mówiłaś nic o poematach na narzekaczu ?
bo białe myszki to pikuś
|
#4000 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
A ja podczas porządków zerwałam złotą bransoletkę, tak jakbym mało miała problemów, wrrr
I widzę, że o wiośnie była mowa, więc ja poluje na wiosenne buty, choć kurtek wiosennych też nakupiłam i wiszą w szafie
|
|
|
|
#4001 | ||
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Też mnie to irytuje, ogólnie czuję, że raczej się nie zaprzyjaźnimy, ale oby żadnej wojny też nie było. Dwa razy zdarzyły mi się współlokatorki, z którymi wytrzymałam niecałe dwa tygodnie, o nich to mogłabym całą książkę napisać A dzięki jednej z nich poznałam chłopa mojego ponad półtora roku temu, bo właśnie tę współlokatorkę wykopałam z mieszkania na zbity pysk i szukałam kogoś na jej miejsce ![]() Cytat:
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam wściekła Na jakie buty polujesz? uwielbiam buty
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
no baby to sa, dzis tez mialam nerwa, przyszla pani prawie pod 2 tygodniach co wtedy sie obrazila i mi mowi, ze to ja sie nie odzywalam
, tylko, ze jaj sie pytalam czy chce herbaty powiedziala dosadnie niee, to nie ale, ze dalej gada, ze listow juz nie bedzie wyslac i takie, to ja mam focha tak ale juz lepiej, powiedziane co mialo byc, znow troche wyrypalam, cala chodzilam w srodku, ale dalej sie pyta : jest pania moja najlepsza kolezanka lubie ja w sumie, ale kobieta ma 10 lat wiecej ode mnie, a masakra jakas, nieslowna, list oszukala kiedy wyslala, a mam datownik, to fochuje, ze ja oskarzam, a mialam termin i jak to wyszlo, wiec szkoda gadac nieraz na ludzi ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- a jeszcze mowi, ze nie bedzie juz dzwonic czy co, tylko jak przyjdzie to przyjdzie, najwyzej pocaluje klamke, ja tak nie lubie, no jakas chora
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#4004 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#4005 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez nie lubię jak ludzie tak łapsko podają. Ogólnie zauważyłam ze bardzo mnie denerwują ludzi, którzy wolno mówią, bo mam wrażenie ze marnują mój czas Cytat:
Cytat:
Wiecie co, dostałam te okulary teraz mocniejsze, ja się nie bardzo znam, ale są jakieś stopnie cylinder czy coś, i się optyczki dziwiły że mam teraz w jednym oku całkiem inne te stopnie i ze to dziwne. Tak mi jakos teraz na to lewe oko dziwnie. Dumam czy ta okulistka jakichś machlojek nie narobiła. A moze oko musi się przyzwyczaić, sama już nie wiem. EDIT: Doczytałam ze to chodzi o oś.
Edytowane przez kayra Czas edycji: 2013-04-05 o 14:48 |
|||
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
a ja lubie takie opisy zapachow
posmiac sie mozna, ale tak fajnie , poetycko tylko nieraz mysle skad wiadomo jak pachna np. elfy
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie umiem nigdy dobrze opisywać zapachów, ale w tym przypadku postaram się. Zaczyna się bardzo niewinnie... Psikamy się jeden raz i na naszym ciele rozpylamy niesamowicie słodką mgiełkę... Zapach przenosi mnie do ciepłej, ogrzanej zimowej chatki. Na dworze jest dużo śniegu albo jak kto woli bardzo ciemno i deszczowo. My grzejemy się przy kominku... W blasku świec unosi się słodki aromat piernika i goździków... Uwodzi nas i zaprasza byśmy poszli za nim głębiej... Po chwili zapach zaczyna nas odurzać i upajamy się cudownie słodkim pięknem. W tej chwili Mirage staje się bardziej natarczywy i zaczyna mocno brzmieć. Ja w drugiej nucie odnajduję się w świecie bohemy artystycznej końca XIX wieku... Miękka płynna secesja, przyozdobiona falistymi liniami miesza się z upojeniem naszych zmysłów. Przenosi nas w niebezpieczny świat złamanych konwenansów i dzikich żądzy ciała. Odkrywamy, że wkroczyliśmy na ścieżkę z której nie ma już powrotu. Świat wiruje wokół nas i zaczepia nasze zmysły. Czujemy się tak, jakbyśmy śnili odurzeni w jakimś narkotycznym śnie. Zmysły są wyostrzone i wyczuwamy ostre nuty czegoś nieokreślonego... Czuję tu oprócz goździków i piernika ostre nuty żywicy elemi. Pieprz miesza się z miodem... Róża zamienia się miejscami z wetiwerem. Wszystko płynie, zmienia się. Cała symfonia dźwięku tych perfum w tej chwili trudna jest do opisania. Przyjazne tony ciepła korzennych nut przechodzą w intensywne dźwięki czegoś ostrego, natarczywego... Zielony kolor butelki przypomina mi Zieloną Wróżkę, którą to cyganeria widzi w sennych majakach po wypiciu Absyntu... Ta chwila, gdy Mirage stał się taki natarczywy, wzbudza we mnie jakieś mroczne, pierwotne siły. Wróżka kusi i chichocze, zaprasza nas dalej wgłąb tajemnicy... Porusza wyobraźnią i nie pozwala zapomnieć kto tu kogo kusi... Gdy czujemy się otumanieni tym dziwnym pięknem, zapach powoli ponownie łagodnieje... Robi się na powrót słodki i nieco mniej krzykliwy... Znów wracamy do naszej bezpiecznej chatki przed kominek, ale z kołatającym po głowie wspomnieniem tego co zaszło przed chwilą. W jednej chwili ta słodycz zaczyna mi pobrzmiewać aromatycznie niebezpiecznie... Czuję tu woń palonej marihuany... Jednak po chwili zmysły wyczuwają już tylko spokojnego, słodkiego piernika doprawionego przyprawami korzennymi. Uff mam nadzieję, że udało mi się zbudować w miarę dobry przekaz. Generalnie nie są to perfumy obok których można przejść obojętnie i bez reakcji. Mi one doskonale opisują klimat jaki widziałam w filmie "Zza okien domu publicznego". Narkotyczne odurzenie pomieszane z czymś niesamowitym, słodkim i ciepłym a jednocześnie mrocznym i przerażającym. Po przeczytaniu innych recenzji też zgadzam się z wami, że jest to zapach magiczny. Czuć tu elfy ale takie z dwoistą naturą. Może taka dwoista jest natura kobiety? Kto wie?
|
|
#4008 | ||
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Chociaż przy TŻcie stałam się i tak o wiele bardziej cierpliwa i tolerancyjna, bo on to już w ogóle do rany przyłóż, btw nie wiem, co on we mnie widzi A co do cylindrów, to masz astygmatyzm? Bo to raczej tylko przy astygmatyźmie używane jest, odpowiednik torycznych szkieł kontaktowych. Jesteś pewnie krótkowidzem, co? ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie podobnie mamy, chlpaki do rany przyłoz no, ale moj wiadomo medal kiedys dostanie ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- a dzis mi sie sniło pełno jedzenia, gotowe dania, w sumie nie mialam za bardzo apetytu, ale na cos sie skusilam i tylko to sie potem odgrzewalo rach ciach, na talerzach to juz bylo i nagle wpada moja babcia, ze jak ja moge cos kupowac, a nie jej jesc dania i myk przeskoczyla przez stol usiadla naprzeciw mnie by patrzec jak bede jadla i sie obudzilam
|
|
|
|
#4010 |
|
Moderator
|
O Wy też takie złośnice jak ja
Jak mnie czasem niekórzy denerwują, aż sobie musze pochodzić po domu i pokląć na ludzi pod nosem. Bosz, jak mój tego cierpliwie wysłuchuje Chociaż ostatnio się przyznał że zazwyczaj się wyłącza i tylko przytakuje myśląc o pracy np Ale co się wygadam to moje!
|
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
dobra, biore pake pod pache i ide, bo sie umowilam z lovelaskiem
na poczte ide dzis, tez mam nadzieje na fajne rzeczy ![]() do potem ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
![]() a u mnie to i wam sie wygadam i jemu
|
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
momentami tak pluję jadem dookoła, że aż wstyd. Dzisiaj miałam "przyjemność" stać na przystanku z grupą rozwydrzonych dzieci. Modliłam się, żeby nie wsiadły do mojego autobusu, Bój mnie wysłuchał ![]() A co do recenzji.. chciałabym kiedyś poczuć dzikie żądze i elfy o dwoistej naturze Momentami pisze o pierniku jakby pisała o kokainie, co najmniej
|
|
#4013 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4014 | ||
|
Pani Mizantrop
|
Ja tak samo
Cytat:
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
|
|
#4015 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
OMG Cytat:
Wiesz ja sie nie znam na tym, mam okulary do czytania, a stare do prowadzenia samochodu. Mam nie chodzić w okularach bo mogą mi zrobić większe kuku. Ogólnie ta okulistka jakaś dziwna jak dla mnie i jak się już w wawie zadomowię to pójdę chyba do innego. Mam tak: OP: +1,75 cylinder +1,0 oś 160 stopni OL: +2,25 cylinder +0,5 oś 30 stopni Nic mi to nie mówi, bo się zwyczajnie nie znam. W porównaniu do niektórych z Was to chyba nie jest dużo. Optyczki się dziwiły bo w tych wcześniejszych okularach miałam oś 180 stopni na lewym. Jakos mi dziwnie teraz w tych okularach naprawdę. Ogólnie ta okulistka mnie nastraszyla ze mam taką niby to dużą wadę, ze jak ja studia skończyłam.
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Poważnie, jak doszłam tu "Uff mam nadzieję, że udało mi się zbudować w miarę dobry przekaz"
to byłam przekonana, że przeczytam "Uff powoli trzeźwiejemy, rzeczywistość leniwie wraca do normy, choć mózg jeszcze nie wie czy to sen czy też jawa"
|
#4017 | ||||
|
luckygirl
|
Odp: Dot.: Biedroneczkowy wątek offtopowy.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do tego podawania ręki to mam na to alergię... nie można podać normalnie?! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#4018 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4019 | ||
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Cylinder i oś odnoszą się do astygmatyzmu właśnie, +1,75 i +2,25 to dalekowzroczność, a +1 i +0,5 to astygmatyzm. Oś to ustawienie szkieł. Cytat:
|
|
#4020 |
|
Zadomowienie
|
Tak tyle ze na ulicy ludzi nie poznaje, ale ta dziwna okulistka twierdzi ze nie mogę nosić okularów. Tez mi się wydaje, że nie jest jeszcze tak źle, może ona lubi sobie postraszyć. Nie wiem zaczęła mnie boleć głowa od tych okularów i w lewym oku mi dziwnie. Jakoś mam dziś nerwa.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

Też kiedyś, może z 8-9 lat temu mieszkałam z parą. Tzn my no i druga para. Każde w swoich odzielnnych pokojach, kuchnia i łazienka wspólne. 

Dołączę do Was wieczorkiem.