|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Gratulacje dla nowych MAMUŚ
Cytat:
Ja mam większy...![]() Cytat:
A co do ciśnienia- takiego to mogę Ci tylko pozazdrościć Ja najniższe, jakie mam ostatnio to 135/85, a przeważnie 140/90 a nawet czasem wyższe Ale kontroluj oczywiście, żeby bardziej nie rosło, jeśli wcześniej miałaś niskie! Cytat:
Cytat:
)Cytat:
Kurczę, boje się, że nie wyleczę się do porodu A nie powinno się rodzić z bakteriami, bo dziecko może się zarazić...![]() ![]() ![]() Cytat:
Tyjesz, bo puchniesz od wody,na finiszu to normalka Mi też ostatnio wpadły 3 kilo, amoje stopy wyglądają strasznie
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
wow!!!
![]() chyba najlepszy prezent urodzinowy ![]() dasz rade. trzymam kciuki zeby szybko poszlo! Cytat:
![]() mnie samo nalozenie tego zelu podzialalo. matuluu, jak sie darlam
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-04-04 o 23:08 |
|
|
|
|
|
#1443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1444 |
|
Raczkowanie
|
Wybaczcie, nie mam czasu Was ponadrabiać, więc ta na szybkości przejrzałam kilka ost stron.
Byłam dziś w Biedronce i nie mieli tej gazetki "wiosenne przebudzenie". Byłam przy regale z pieluchami a tam ceny normalne, przy chusteczkach też. Ta promocja napewno od dziś miała być???
|
|
#1445 | |||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!!!
Ale żeście naskrobały przez cały dzień ![]() Dzięki wszystkim, którzy odpowiedzieli na moje pytania Dziś po wizycie u gina.Dzięki za kciukaski ![]() Sytuacja się nie zmieniła, nadal główka nisko, szyjka trzyma. Więc od 38 tygodnia spróbuję przyśpieszyć poród różnymi sposobami. Wiem, że może i to guzik dać, ale co mi szkodzi spróbować... W weekend jedziemy wybrać fotelik, zamawiamy też wózek, więc na dniach będzie Pokoik Kubusia skończony, wkleję póżniej fotki łóżeczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Serdecznie GRATULUJĘ!!! dla CiebieCytat:
![]() Cytat:
![]() A synek ma piękne usteczka Cytat:
bo chyba zostałaś jedyna z marca ? ![]() Cytat:
Ja właśnie mam te pianki z Kubusiem na szafkach - z tych dwóch ostatnich aukcji. Ale powiem Ci, że niestety musiałam je dokleić na kropelkę, bo tej taśmy z tyłu jest mało i brzydko odstawały :/ Ale teraz wyglądają uroczo i wszystkim się podobają Choć szczerze na ścianę bym tego nie nakleiła przez tą taśmę i konieczność zastosowania kropelki ![]() Bardzo ładnie wyglądasz, taka piłeczka z przodu Cytat:
![]() Cytat:
za szybki i w mało bolesny poród!Co do pogrubionego też się boję, że tak zrobię hehe. A taki był ze mnie chojrak - do czasu teraz trzęsę portkami Cytat:
dla Bzinki! Niech maleństwo zdrowo rośnie! |
|||||||||||
|
|
|
|
#1446 |
|
Raczkowanie
|
Kolejna nie przespana noc. Oby do rana o 8:30 mam wizyte u gina. Tej nocy bylam juz 9 razy siku!!
|
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej heLLo
To co Weekend - ktora Rodzi ....??? ![]() Mlody spi ... Ufff przespal az 3h po ost karmieniu - nio Cud przeciez hihi ![]() No ale ogolnie nest naprawde grzeczny, no chyba ze sie bardzo glodny obudzi - to najlepiej juz miec butle w reku bo jest RYK hihi. eluska moja mamcia wraca do Pl 1maja, wiec jeszcze sie troche razem "pobujamy" hihi No a tak BTW - bo dawno nie pisalam Kawala Prosze smialam sie 10minut - moja mama za drugim razem dopiero zalapala - To Tak na Te Polskie Realia Pogodowe Przychodzi ZIMA do Lekarza i mowi : - Panie Doktorze WIOSNA mi sie spoznia To pa lecem spac dalej . |
|
|
|
|
#1448 |
|
Raczkowanie
|
Witam, no mam nadzieje ze ja urodze w ten weekend....juz jestem przyjeta na oddzial i czekam na decyzje jak wywoluja czy balonik czy zelik najpierw...dobrze ze przyjechalam na 6 to nie bylo kolejki bo teraz juz jest sajgon na izbie przyjec...echhh trzymajcie kciuki...
|
|
|
|
|
#1449 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby szybko poszlo. Tez mam nadzieje urodzic w weekend Choc u mnie jeszcze zadnych znakow :/ Ale jak jestes na oddziale juz to pewnie sie uda, bedzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
za wizyteCytat:
|
|||
|
|
|
|
#1450 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Cytat:
a Hania malenka.. niech rosnie zdrowo ![]() to juz kolejny przypadek, ze malenstwo takie malutkie - slabe przeplywy, wysokie cisnienie, problemy z cukrem, bialko w moczu.. ojejj ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
za bezproblemowy poród!---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#1451 |
|
Rozeznanie
|
Zaczynam robic wszystko oby sie tylko spelnilo - maz wtoczyl mi do salonu orbitreka - bo spacery ok, ale pierdziele w taka pogode, zeby znowu tylko sie przeziebic Wiec orbitrek, pilka juz od wczoraj, sprzatanie mieszkania no i ok 20 spotkamy sie z polozna, mam nadzieje, ze cos dobrego powie, choc wczoraj jeszcze ani widu, ani slychu, tylko w tej zerowej szyjce nadzieja Trzymajcie laseczki kciuki
|
|
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie nam lista skraca - jeszcze 4 tygodnie i powinnysmy byc wszystkie rozpakowane
|
|
#1453 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niech się rozkręca!---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#1454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bzinka gratulacje ogromne ![]()
|
|
|
#1455 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
odpowiadam na raty bo dziś mam dwoje w domu. Julka wczoraj wróciła z przedszkola z płaczem że ją ucho boli i katarem Cytat:
za poród a dzieciaczki masz cudne też myśleliśmy nad MAteuszem też by była Julka i MAteusz hehe ale został KarolekCytat:
|
|
|
#1456 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() śliczne dzieciaczki.. ![]() Cytat:
żeby wysypka zeszła i ból brzuszka minął.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za szybki i lekki poród.. ![]() ![]() dzień dobry.. ![]() pogoda za oknem dalej mnie dobija.. tak ciemno w domu jak w nocy.. my właśnie wstajemy z córcią, synek śpi, więc mamy czas na ogarnięcie się.. ![]() wczoraj byłam na mieście i przez 3 godziny miałam taki nawał pokarmu, że mleko mi zalało dosłownie cały stanik, bluzkę.. no koszmar.. na dodatek mały później nie chciał cyca chwytać.. dalej czekamy na położną, która od środy łaskawie nie chce się pojawić.. pępuszek się nam jeszcze trzyma, wprawdzie na jednej małej niteczce, no ale czekamy aż sam zechce odpaść.. no nic lecę, trzeba małą nakarmić i napoić.. do później.. ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Kasia trochę spóźnione ale szczere! życzenia urodzinowe.. WSZYSTKIeGO NAJ NAJ!
|
|
|
#1457 |
|
Raczkowanie
|
Elusia brzuszek masz super, mój jest ze dwa razy taki przynajmniej
dziewczyny co do zapalenia pęcherza to ja od 3 miesięcy mam taki straszny ucisk na pęcherz jak przy wielkim zapaleniu. Miałam już ze sto badań USG nerek, badanie moczu a nawet CRP i wszystkie badania prawidłowe. Ginek stwierdził, że to przez ucisk macicy na pęcherz. Jest ściśnięty i nie może się w pełni rozkurczyć z tego te dolegliwości. Dostałam nawet profilaktycznie antybiotyk ale tez nie pomógł. Co do badań moczu to śladowe ilości białka nie świadczą o niczym strasznym jedynie o lekkim stanie zapalnym, gorzej jak sa to wartości wyrażone w liczbach bo świadczą o złej pracy nerek. Leukocyty do 5 w polu widzenia to też norma. Jak miałam kamień na nerce to po ataku kolki miałam leukocyty w moczu powyżej 60 Co do opuchnięć to mi lekarz tłumaczył, że te niebezpieczne występują po nocnym spoczynku.Jeżeli wstajesz rano i masz obrzęki to świadczy o nieprawidłowej pracy nerek, jak pojawiają się w ciągu dnia a rano jest ok to nie ma się czym przejmować. U mnie narazie cisza ale czyści mnie od wczoraj a nic takiego nie jadłam więc może mój organizm się oczyszcza. Do terminu równy tydzień. Żyję na ciągłym nasłuchu i w wiecznym stresie. Wczoraj nawet wyszłam, kupiłam sobie cyckonosze do karmienia i profilaktycznie krem na brodawki. Co do naklejek na ścianę to ja mam takie w pokoju i naprawdę można je zdejmować bez obaw, nie zostawiają śladów, nie brudzą, fajnie wyglądają |
|
|
|
|
#1458 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jakby co to zalozenie balonika do przezycia...teraz trzeba chodzic...no i poszlam porodowki...i to byl blad...ale krzyki...ja pitole chyba uciekne stad zaraz....
|
|
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
ja tylko na chwilkę Dzisiaj odpadł nam pępek Tylko mam takie pytanie czym mogę wymyć go jest tam krew zaschnięta i nie wiem czym to przemyć aby zeszło? |
|
|
|
|
#1460 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za poródi Cytat:
![]() k laski:Zdrówka i dużo sił!!! Cytat:
Ale Ci Florek rośnie jak na drożdzach ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry Mamusie
|
||||
|
|
|
|
#1461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaciskam! nie uciekaj! cisnij!!!!! Cytat:
![]() ![]() doczytalam gdzies zeby miejsce po pepuszku pielegnować tak jak przed odpadnieciem jeszcze 3-4 dni. tak tez robilismy mimo ze nasz czysciutki od poczatku byl. patyczek kosmetyczny, wacik, octenisept.
|
|
|
|
#1462 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizyteCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() eh dalej nie nadrobilam
|
|
|
#1463 |
|
Raczkowanie
|
SUNSHINE833 krzykami się nie przejmuj bo niektóre kobiety tak krzyczą, nawet w szkołach rodzenia polecają krzyki żeby sobie ulżyć. Ja tam nie krzyczałam bo szkoda marnotrawić sił na krzyki. Zobaczysz nie będzie źle a jaka nagroda.Pomyśl, że za parę godzin maksymalnie będziesz tulić maleństwo. Siostra mojego męża jak rodziła to twierdziła, że jej wcale bardzo nie bolało a same "nieprzyjemne" odczucia to około 20 min więc do przeżycia. Dasz radę i trzymam kciuki i koniecznie proszę napisz jak Ci poszło kochana
|
|
|
|
|
#1464 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#1465 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wagęCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ciśnij! ![]() Cytat:
za pepek a czyścić patyczkiem i wodą
|
|
|
#1466 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, ja nie pamietam nawet czy jak wychodzilismy ze szpitala czy jeszcze byl
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i trzymamy kciukidalej nadrabiam heh
|
|
|
#1467 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja czyszczę patyczkiem i wodą. Mimo, że odpadł tydzień temu to jeszcze muszę przemywać bo się strupki krwi tworzą malusie
|
|
|
|
#1468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do pielęgnacji to nam kazała tak samo jak pani22ka Ci napisała, octeniseptem jeszcze kilka dni..
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Bzinka GRATULUJĘ SERDECZNIE !!! Zdrówka szybkiego przyrostu wagi oraz równie szybkiego powrotu do domku
|
|
|
|
|
#1470 |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Weekend, weekend, wiec moze i ja urodze ![]() Jestem po badaniu, jest duże prawdopodobieństwo, że w trakcie dzisiejszej oksy się rozkręci. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

Ale kontroluj oczywiście, żeby bardziej nie rosło, jeśli wcześniej miałaś niskie! 

Tyjesz, bo puchniesz od wody,na finiszu to normalka 

bo chyba zostałaś jedyna z marca ? 

05.07.2008
pępuszek się nam jeszcze trzyma, wprawdzie na jednej małej niteczce, no ale czekamy aż sam zechce odpaść..
k laski:
GRATULUJĘ SERDECZNIE !!! Zdrówka szybkiego przyrostu wagi oraz równie szybkiego powrotu do domku