|
|
#421 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Bokeh, nie chrzań, że Hanek cię nie kocha! zwyczajnie pewnie twoje zdenerwowanie wyczuwa.
Marsi, też bym się szarpnęła - niech mi ktoś przyjdzie raz w miesiącu na 5h, mieszkanie 2 pokoje z kuchnią, 60m, więc przez tyle czasu da się spokojnie ogarnąć porządnie - a ja np. nie cierpię myć łazienki. Myję, bo muszę, ale nie lubię przez środki do mycia. Debrah, niepokój po szczepieniu nawet i kilka dni może być. |
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robią, ale nic na to nie poradzę, bo w pasie to prawie dwa rzepy się schodzą. No nasze dzieciaczki przybierają na wadze i nóżki grubieją a się jeszcze nie ruszaja.
|
|
|
|
|
#423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Marsi gratuluję pierwszego ząbala U nas też ślinotok ogromny i rączki w buźce, ale do ząbków to chyba jeszcze trochę. Pochwalę się Wam, że dzisiaj dzień nowości: mój syn pierwszy raz SAMODZIELNIE zasnął w łóżeczku i druga nowość udało mi sie dzisiaj wyskoczyć na basen, czułam się jak nowonarodzona ![]() tak się zastanawiam, czy zwiększyłyście tępo, czy ja się tak z czytaniem ociągam? ach i dziękujemy za komplementy w klubie
|
|
|
|
|
#424 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie mierzą taką miarką krawiecką po krzywiźnie, nie prostują nóżek. Cytat:
Ewik dziwna sprawa, ja bym się nie na żarty wystraszyła. Bijkora nasrane w gaciach bym miała. |
||||
|
|
|
#425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ja hah![]() Cytat:
150 za wizyte? woooooooooooooow;o u mnie 60zl naprawilam cd-rom ahaha ![]() Mala wlasnie zasnela ajjj męczą ją te bączki ;/ ;/ oto moja malutka -> http://www.youtube.com/watch?v=UU-c6...ature=youtu.be tralala
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-04-05 o 22:27 |
||
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie wiem, to pewnie jak ze wszystkim, od dziecka zależy, muszę to sobie wybić z głowy, mnóstwo dzieci ssie smoczki i są karmione piersią.. |
|
|
|
|
#427 |
|
Rozeznanie
|
A, co do ubierania, to u nas najczęściej body z dł. rękawem + śpiochy i skarpetki. Pajace to nie pamiętam, kiedy ostatnio były w użyciu, a półśpiochy czy spodnie - raz na jakiś czas, bo mała nie lubi, jak ją w brzuszek uwierają.
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Deli, Moja też tak się rzuca.
|
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Może być moja po pierwszej dawce nieźle schizowała. Teraz uważaj z kupę przez tydzień. Po każdym przebieraniu myj porządnie ręce. Najlepiej mydłem antybakteryjnym, jak chcecie uniknąć zarażenia.
|
|
|
|
#429 |
|
Rozeznanie
|
Na dobranoc mam do Was pytanie refleksyjne.
Też tak macie, że gdy patrzycie na swoje dziecko, np. jak śpi, to nagle zdajecie sobie sprawę z tego wszystkiego, co go może spotkać w przyszłości? I chciałybyście, żeby zawsze zostało takie jakie jest teraz? Moja mała dzisiaj tak sobie leżała i patrzyła, i milczała, a ja się właśnie wtedy tak zreflektowałam. Po prostu łzy mi do oczu napłynęły, wzięłam ją na ręce i tuliłam chyba pół godziny. Nie mogę znieść myśli, że ją też czekają te same problemy, które nas teraz spotykają...
|
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzieci z duża wagą urodzeniową przybierają mniej na wadze. |
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam inhalator (koszt ok 120zł) i do niego wlewam krople (niestety są na receptę) i sól fizjologiczna. Zakładam małemu maskę na buźke (usta i nos) i dopóki idzie para on musi to wdychać. Bardzo fajna sprawa bo super oczyszcza nosek i cały układ oddechowy. Dorośli też mogą to stosować także fajna sprawa to jest. A co jeszcze na katar bez recepty-nie wiem. Ja tylko tym sobie radzę.
|
#432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak...mam coś takiego.. myślę o tym, że świat, życie..trudne jest. Przypominam sobie własne trudności...i myślę sobie, że tak bardzo bym nie chciała jej stracić, stracić z nią kontaktu gdy będzie większa, stracić tej więzi.. że chciałabym, żeby wiedziała, że ZAWSZE będę obok i może liczyć na mnie.. Chciałabym ją chronić przed wszystkim, a jednocześnie pokazać piękne strony życia..i chciałabym być zawsze obok, jak taki ochronny parasol. Chlip chlip,...( |
|
|
|
|
#434 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej, nie jestem w stanie nadrobić taki młyn przed chrzcinami
w końcu byłam u spowiedzi i jestem o 100 kg lżejsza ![]() Cytat:
ja już w domu palcem nie kiwam przychodzi 2 razy w tygodniu i co najważniejsze- moje chłopaki bardziej dbaja, o porządki bo wiedzą,że za to płaci się siano a ja mam w nosie co ona sobie pomyśli ,ja mam małe dziecko i nie lubię sprzątać, zdecydowanie wolę gotować ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ewik ja się boję złodzieji, u mnie w wiosce plaga włamań jak TZ wyjeżdza to biorę do łożka Samuela i dwa psy w tym jedna rozdarta szczekaczka ostatnio włamali się dwa domy dalej
|
|||
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
no tego się baliśmy na początku, ale nasza na szczęście dalej cycka ciągnęła. Wiadomo każdo dziecko inaczej
|
|
|
|
#436 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pokazałam męzowi jak wróciłz pracy to pól godziny w tel sie wgapiał i kocham jak przy jedzeniu przerywa ssanie i patrzy sie na mnie a zaciesz jak półksięzyc albo skonczy jesc ale udaje że łapie cyca a za chwile pisk, usmiech i głowa w drugą strone Cytat:
a co to za inhalacje?Cytat:
![]() Cytat:
jejuuuu, mały mi usnął przed 18 i obudził sie o 21,30 nakarmiłam, przebrałam, sciągnełam glutki, dałam kropleki do noska i syropek(zrobil radosne pchyyyy i połowa wylądowała na kaftaniku ), oklepałam plecki i uspiłam. zaczynają leciec mi włosy |
|||||
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
A moja nie chce sie tulic ;( co ja robie zle??? Biore ja na lezaco placze i sie wygina na pion tez marudzi i glowka wariuje
czesto na mnie usypia ale rozlozona jak dluga na moich przedramionach nie wtulona a ja to najchetniej cala bym ja poprzytulala....Eh ![]() No ale co sie dziwic jak i ja i tz to uparte osły... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Nina, u nas tez tak mierzą.
Marsi to u Was ze sprzątaniem tak jak w Rodzince.pl przed przyjsciem pani od sprzątania Natalia cały dom wypucowała fajosko masz ![]() Lady, toż to 3 miesiąc i kryzys laktacyjny jak ta lala ![]() Bokeh- ale czaderska Hanula ![]() ide lulac, spokojnej nocki laseczki ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
sprawdz sobie |
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta-mi lekarz na katar przepisał wodę morską. Jest jednym z lepszych. Poza tym na chłopski rozum woda krzywdy nie zrobi. Przecież tylko oczyszcza. O inhalacjach pisałam wyżej co i jak.
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
|
|
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to moze i ja psiukne od czasu do czasu zeby mu nawilzyc nosek, a juz doczytalam o inhalacjachno, uciekam , baju baj |
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm to u nas juz ten skok od 8 by sie ciagnal? Ile on trwa? Bo w niedziele mała konczy 10 tg a od 8 jest marudna a teraz moze jeszcze ta szczepionka ja tak rozdraznila, tylko ze to nie bylo w sumie kłucie...
Kurcze to w sumie taka pomoc 160/msc.... Ale jak ona zobaczy ze ma sprzatac 40m2 to se pomysli ze jestem jakas z dwoma lewymi rekami... No ale co wizaz trzeba kiedys przegladac nie? Ja tez lece spac... Mala spi od 20 30, oby sobie dzis pospala ![]() Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam po dłuższym czasie i melduję się na nowym wątku
![]() Ale pędzicie dziewczyny, skąd Wy na to czas bierzecie? Cytat:
U nas na katarek pomogły inhalacje z soli fizjologicznej, sól morska (frida spray) i odciąganie fridą. Teraz codziennie pryskam spray'em Tetrisal E. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na szczęście nie Mi lekarka powiedziała, że do 4 dni się odczyny poszczepienne utrzymują. |
|
|
|
|
#445 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
łooo dziewczyny, wy serio macie dzieci?
chyba wasza ciąża się porodem nie skończyła Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o kurcze, naprawde? taaaak! Cytat:
Cytat:
![]() czytam i się zastanawiam: ale jak można mieć dwie pary drzwi w mieszkaniu, to wy macie dwie klatki schodowe czy jak? ![]() ale już zczaiłam o co chodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
taaak, mąż mówi, że powinnam iść to skonsultować, bo ja żałuję... że ona rośnie! tzn cieszę się, że jest zdrowa, ale wiecie- chciałabym, żeby ona zawsze była taka malutka, taka mooooja ps. a tak poza tym, to wcięło mi połowę cytowań moich ![]() dobrej nocy dziewczęta!
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Bokeh z Poznania jestem
Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-04-05 o 23:55 |
|
|
|
#447 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale dajecie czadu, człowiek ma przez Was depreche, bo nadrobić nie nadąża
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() osłuchują ją jest czysto i do tej pory nic się wiecej nie działo, i mam nadzieję, że tak zostanie. Rano i wieczorem zakrapiam solą fizjologiczną albo morską i odciągam fridą. "Najnowszy" nasz pediatra do którego ostatnio małą przeniosłam (zmieniłam przychodnie, bo w starej ciągle nie było miejsca i wielką łache robili- kazali mi przyjeżdzać i sie pytać lekarza, czy małą przyjmie, noooooo tak będe jeździc z 3 miesiecznym dzieciem w tą i spowrotem a on mnie z kwitem odeśle, pierdziele- wkurzyłam sie i przeniosłam ją do przychodni, gdzie jest większość specjalistów dziecięcych na miejscu. Nie trzeba latac ze skierowaniem po całym mieście w razie W.) - nooo.. wracając do pediatry to też kazała robić inhalacje ide zaraz na all popatrzeć te inhalatory.co do włosów to idą mi garściami, też się boję, że ołysieje Bokeh, fajna Twoja Hanusia marsi, pożycz mi tej swojej Gosposi- przyda się ![]() ![]() Moja mała dzisiaj prawie cały dzień dawala czadu.. Mierzyłam jej temp. to nie ma. Myslałam ze moze od tesciowej sie zaraziła ale izoluje ją na maxa. W ogóle nie wiem co się dzieje, ale od wczoraj zjada bardzo małe porcje. Wczesniej wypijała po 140 ml, a teraz ksiuta po 80, 100 o co chodzi???? Im jest starsza to chyba powinna zwiększać dawkę a nie zmniejszać i jeszcze jedno ostatnio coś sobie wymyśliła, że jak kładę ją do łóżeczka spać już na noc, to ona na maksa głowę do tyłu wygina i tak zasypia ![]() :conf used: jak jej naprostuję to ona znowu. Lekarka badała ją pod kątem wzmożonego napięcia i nic nie stwierdziła, więc o co kaman![]() : confused:dziękujemy bardzo, za wszystkie komplementy w klubie Jutro jeszcze Wam wrzucę moje czupiradełko jak nie bedzie dawać czadu i pozwoli na chwile do kompa siąść. nooo sie troche rozpisałam jeszcze mi się przypomniało, że u nas w biedrze jest kiermasz ksiązek po 7,99 , i kupiłam małej kilka jak jak podrośnie to będą jak znalazł, a takie fajne są z super obrazkami ![]() U Was też jest taki kiermasz? :Pide wywiesić pranie i może pośpię chwilę do następnego karmienia i pobudki o 4 bo brzuch będzie męczył... codziennie to samo... nawet bobotic na to nie pomaga... baj baj moje kochane, do jutra!! a właściwie do dzisiaj, O!
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-04-06 o 00:12 |
||||
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie mierzyli mala takim smiesznym przyrzadem. W pionie jest podzialka z centymetrami a w poziomie ruchoma belka. Kladzie sie dziecko prosto, tak zeby glowka byla przy zerze i czeka sie az kopnie ta poprzeczns belke. W ten sposob na pewno nozka jest wyprostowana, ale nie na sile.
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze laski, serio kryzys???!!! W zyciu bym na to nie wpadla!!!!!!!! Myslalam, ze podczas kryzysu w ogole nie ma mleka w piersiach, a ja mam, tylko Maly jakby wiecej jadl, zje z jednej i musi dojesc z drugiej. czuje jak sie produkuje i jak je to zbiera mu sie w kacikach mleczko. Ajjjj tempa dzida ze mnie, dzieki za oswiecenie
to juz chyba wiem czemu przedwczoraj tak mi dal popalic, glodny chyba byl Bokeh, alez ona slicznie gada!!! Musze wiecej krecic filmikow, jak patrze na wasze to normalnie Co do tatuazu to mam w glowie dwa, jeden mi maz juz 'zaprojektowal' imie i data urodzenia Pietraszka po japonsku (jakzeby inaczej) bedzie na linii biustonosza po lewej stronie, drobniutki napis.A drugi chcialam na polowe plecow feniksa Bunga bunga dalej boli ![]() Ale zapitalacie z tymi postami, masakra normalnie!!! Ja jestem mega czesto na wizazu, niemal non stop a i tak mialam do nadrobienia trzy strony Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
marsi nie ustaje w poszukiwaniach ;-) jak znajde, to dam znac. Moze trzeba w miescie poszukac a nie prowincji...
Sama jestem ich ciekawa, bo nie wyobrazam sobie jak cukierki moga byc fuka fuka. Dumle to chyba jednak nie to... Chyba cos bardziej jak amerykanskie pianki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

w brzuszku sa ok, nie przesikuje ich, nawet jak jest mega kupsztal to wytrzymuja, no tykko odgniotki mu sie robia.... sama nie wiem 
robią, ale nic na to nie poradzę, bo w pasie to prawie dwa rzepy się schodzą. No nasze dzieciaczki przybierają na wadze i nóżki grubieją a się jeszcze nie ruszaja.

U Was wszystkich mierzą dzieci na długość?
Moja też tak się rzuca.

i nie wiem czy to dzisiejsze rozdraznienie po rota może być ?

ale co tam 
chyba wasza ciąża się porodem nie skończyła