![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
#392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- idziesz na 7 godzin , a nie na 8, godzina Ci się liczy jako karmienie ( chyba, że Ci dadzą w grafiku 5 godzin to nie masz przerwy) - jeśli karmisz piersią oczywiście i masz zaświadczenie od lekarza o karmieniu - ( tu się sama muszę dowiedzieć czy to się tyczy do wieku 4 lat czy tylko do momentu jak karmisz piersią, bo jeśli tylko do momentu jak karmisz piersią to zapitalasz po 12 h) - do 4 roku życia dziecka nie chodzisz na nocki (chyba że chcesz) - nie możesz być w delegacji służbowej poza stałym miejscem pracy (chyba że wyrazisz zgodę) - u mnie w regionie jest organizowany jakiś piknik - więcej nie wiem bo w moim sklepie nie było mam ![]() Czy Wy macie dzieci?? tyle stron gaduły jedne ![]() Mój dzień udany. Zuzia spała od 11 do 12:45, w tym czasie coś ogarnęłam mieszkanie. Po 13 poszłyśmy na spacer. Spała przez całe 2 godziny spaceru. Wróciłam. Obiadek. Goście. Kąpiel. Kupa na podkład, na ręcznik do wycierania. I teraz tatuś z nią jest, tzn. ona już śpi tylko coś popłakuje. A ja nadrabiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do linka, to dostaliśmy takie coś od brata TŻ, więc pewnie poużywam Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Lady, wlasnie u nas jest podobnie.... tez na udkach powoli zaczynają robic sie odgniotki...
powiem szczerze, nigdy w zyciu nie spodziewałabym sie, ze tak bede potrafiła i mogła wykarmic dziecia ![]() ![]() mały waży 6300 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ide robic porządki w Bartoszowych ciuszkach ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- ja jem zwykłe maslane takie prostokątne. jadłam tez okrągłe bonitki pełnoziarniste czy jakos tak i tez mi smakowały Elllmi, ja tez mam zelmera- rerwelacja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Rozeznanie
|
Hej!
Masakra. Mały usmarkany po pachy taki ma katar. Byliśmy na tym dyżurze, w sumie to nie wiem czy dobrze zrobiliśmy że w ogóle poszliśmy, bo przez ten czas jak siedzieliśmy była dziewczynka z rotawirusem i chłopak z różyczką... Do tego wszyscy zasmarkani, no przegięcie co się wyprawia przez tą pogodę... U nas osłuchowo czysto, ale lekarka tak mnie uspokoiła że nie ma się co cieszyć bo u maluchów dziś jest ok a jutro zapalenie płuc... Nie wiem co mam robić żeby do tego nie dopuścić ![]() ![]() Co to za chory kraj gdzie z takim maluchem muszę po nocy jeździć na dyżury bo mi go nigdzie przyjąć nie chcą ![]() Zapomniałam dodać, że zważyliśmy dziecia i waży 6300 a ma 2,5 miesiąca :P no ale na mm jesteśmy i coś czuję, że na szczepieniu znów nam się dostanie że go przekarmiamy... No ale on też się przecież urodził mając 4 kilo :P Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-04-05 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |||||||
Zakorzenienie
|
jezusie złoty dawno nie miałam tyle nadrabiania !!! no ale Hania dała mi dziś do wiwatu że hoho w ogóle dziś miała dzień że wszędzie źle nawet na rękach źle ;( mam wrażenie że ona mnie nie kocha bo spokojniejsza była w łóżeczku niż na rączkach
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a najgorzej że jak sprzątam sobie etapami to na koniec to co sprzątałam na początku juz jest brudne.... czy tak będzie do końca życia? ![]() A co d ubrań co jakiś czas odkładam te za małe... Cytat:
jest piękny ! ![]() Cytat:
Moja zawsze w dzień body + spodenki + skapetku lub rajstopki i skarpetki, a na noc różnie przeważnie takie gorsze rzeczy lub cieplejsze... moja pajacy nie toleruje ![]() o jessuuuu mogłabym miec takie perfumy o zapachu jej stóp i ciała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zawsze się boje bo mamy najlepsze drzwi na całej klatce to złodziej se pomyśli że tu skarbyyyyy a nawet tv nie ma ![]() Cytat:
Hahaha apropo tego już dawno chciałam napisać że pampersa to ja zawsze otwieram jak jajko niespodzianke nigdy nie wiadomo co tym razem mnie czeka ![]() A skąd pochodzisz z Polski???
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mogę-dziewczyny właśnie oglądałam filmiki z udziałem małego. Spłakałam się równo przy tym
![]() ![]() Fajne mam pamiątki ![]()
#399 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja swoją ubieram zazwyczaj body ( krótki lub długi rękaw, jak krótki to na to kaftanik, lub bluzeczka) i półśpiopchy lub śpiochy(tylko w dzień). Pajaców nie mam, jakoś mi nie podchodzą. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Yellow-Ja pryskałam i nadal to robię wodą morską. Odciągam jak najczęściej i robię inhalacje. Dbam o to żeby w pokoju było świeżo i było wilgotne powietrze. Oskar już kataru nie ma. U was też będzie dobrze
![]()
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Aha no i jeszcze byliśmy wczoraj na rotawirusach, miałam strach w ocach jak mała zaczęła to wypluwać ale ładnie pielegniarka wpychała do buzi
![]() ![]() No i mała waży 5200, myślałam że to dużo ale jak czytam że wasze w 7 tyg tyle ważyły... moja ma w niedziele 10... No a jutro przyjeżdza siostra TŻ z facetem więc nie będę miała raczej kiedy z Wami popisać. ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=FgGGj457AbI i mój gugacz, wybaczcie za mój głupkowaty głos....
#403 |
Zakorzenienie
|
Pffff, dzieciątko spać położone. Bidulka ciężki dzień miała, pół dnia przy piersi, a reszta prawie w całości na rączkach, niespokojna taka. Nawet jej nie kąpałam, żeby nie drażnić jak zauważyłam, że zasypia. Ciumka teraz smoczka, ale staram się wyłączyć schizę, że szkodzę mojemu kp - bo smoczka nie używała ostatnie parę dni w ogole, nie chciała. Woli mamę
![]() Ile może trwać takie nieswoje zachowanie po szczepieniu? |
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Do mnie też jutro brat z rodzinką się zwala na weekend. Ale będzie sajgon ![]() ![]() ![]()
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#406 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
Bokeh: prze-agentka z Twojej małej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | ||||||||
Zakorzenienie
|
O madonno wreszcie Was nadrobiłam, chociaż staram się podczytywać na tel w ciagu dnia to i tak mi trochę zeszło.
Dziękujemy z Oliwcią za komentarze w klubie ![]() Cytat:
Jak odciągać więcej?? Jak próbuję to nic nie leci. Zaczynam bać się że mam za mało pokarmu bo za każdym razem daję Małej oba cyce. A teraz jeszcze tak się denerwuje przy jedzeniu że chyba się nie najada. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
CO do zapachu to mi Tż mówi że pachnę dzieckiem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do smoczka moa bardzo dużo ciumka. Zmartwiłyście mnie tymi wagami, bo wychodzi że moja malutko waży. A najpierw za dużo tyła, to miałam jej ograniczac jedzenie i co dwie godziny karmić nie częściej. Teraz za mało tyje, i jak zaczęłam przystawiać częściej to się właśnie wtedy te cyrki przy cycku zaczęły. Boję się że moje kp się w ten sposób szybko skończy ![]() U mnie w pracy przysługują dwie przerwy po 30 min na karmienie, można połączyć w jedną godzinę i wcześnie np wyjść, a reszta to jak było pisane: praca w nocy, delegacje itp. U mnie na szczepieniu ważyli, mierzyli (58 cm), odwód głowy (38 cm) i obwód klatki (38 cm).
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Mlody wykapany, przy cycu jak zwykle sie wyrywal, wiec dalam mu 100ml mojego oodciagnietego pokarmu. Potem przerobilismy histerie pt.malo mi, wiec zrobilam jeszcze 90ml mm. Myslalam, ze po takiej dawce zasnie-gdzie tam!! Rozglada sie i strasznie mu sie sciana podoba.
W dzien ladnie je i spi. Dzis spal wlasciwie caly czas do 16-30. Co ja robie zle? ![]() ![]() Mamy mm-jak Wasze dzieci usypiaja? Z butla w ustach czy po jedzeniu? W lozeczku? Na rekach? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Dodam tylko, ze tak jest od kilku dni. Usypianie na noc trtwa 2-3h. Wczoraj dopiero o 23-30 zamknal oczka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
o mamo jeszcze klubu nie nadrobiłam
![]() ![]() Wiecie co własnie postanowiłam, że zrobie sobie drugi tatuaż. Imię Hani, ale gdzieś tak delikatnie cieniutko żadne jakieś wielgachne na przedramieniach (o matulu...) nie wiem jeszcze co na to tż... ogólnie nie widzą mu sie tauaże a ja bym chciała mnóstwo ![]() ![]()
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale o co chodzi z tym smoczkiem ??? Ja smoczka używam od dawna, może nawet za dużo, Mała się już przyzwyczaiła, a mleko z cycków leci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Lurker ;)
|
Bokeh ja mam zamiar sobie zrobic tatuaz z Tosia, juz mam wybrane 4 wzory :P
A na Twoim filmiku- jakbym slyszala rozmowe moja z kluska :P Tez sobie nagralam dzis kluske, tyle ze kalkulatorem- sory akurat byl pod reka ![]() ![]() http://www.dailymotion.com/video/xyr...e#.UV8l7KLJSXd
#413 |
Zakorzenienie
|
Mojemu młodemu coś się w
![]() ![]()
![]() |
#414 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No moja też dużo "używa"
![]() |
#415 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Twój głos fajny ![]() Cytat:
Cytat:
U Was napewno tez się niedlugo unormuje ![]() Dziękuję za rady dotyczące chusty;* Chyba faktycznie jest ok , bo Mała mi spała godzinę a ja mogłam się pouczyć ;] Dobry wynalazek z tej chusty ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
a moja mi się wkurza w chuście...;(nie wiem co mi sie taki nerwowy egzemplarz trafił
#417 |
Konto usunięte
|
Evel, strasznie fajna Majka
![]() Debrah, Dorka rzadko bardzo w pajacach czy śpiochach - wolę bodziaki ze skarpetkami i spodniami, bodziaki i półśpiochy albo bodziaki i legginsy (i skarpetki oczywiście). Nie zakładam pod spód rajtek ![]() Lady, dasz radę karmić, teraz dzieciaki skok mają - ja w szoku jestem, bo mam wrażenie od wczoraj chyba, że NAGLE Dorotka waży więcej i urosła! I koło 3mca jest kryzys laktacyjny też. SYlwietta, gratuluję wagi ![]() Bijkora, tych chusteczek nie ma w stałej ofercie, pojawiają się czasem tylko. Co do polityki prorodzinnej - ja raczej nie będę miała przerwy na karmienie, za to będę miała same indywidualne zajęcia teapeutyczne więc plan sobie sama ułożę. PStryczku, śliniak mi się kojarzy ![]() Lenova, na 2 fotce zdecydowanie lepiej chusta - ja bym jednak jeszcze mocniej dociągała ![]() Nawijko, Dady 3 są 4-9kg. Ja się nad 4 zastanawiam! coraz częściej mi Dorka przesikuje pieluche! |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Rozeznanie
|
Szaja, wiesz, że moja też już drugi dzień sobie przesikała po bokach? Ale kurde, nie wydają się małe tak bardzo, to nie wiem.
![]() Ellmi, kupencja już kukała znad pampersa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40156326]
Bijkora, tych chusteczek nie ma w stałej ofercie, pojawiają się czasem tylko. [/QUOTE] Co to za inne chusteczki?? U mnie nei zauważyłam
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.