|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | ||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Hej cały dzień was nadrabiałam w pracy i dopiero skończyłam.
I już nie pamiętam co miałam napisać ![]() Nie chcę zapeszać ale chyba udało mi się wyeliminować jedną pobudkę. Standardowo po kąpieli W. spał 2-3 godz i się budził. Od 3 dni albo nie budzi się wcale albo się kręci i smok wystarcza i pierwsza pobudka na cyca jest ok 1 w nocy. Jak już będzie tak na stałe to spróbuje tym samym sposobem eliminować kolejne pobudki na jedzenie. Może małymi kroczkami bez bólu się uda. dzisiaj rano obudziło mnie szeptanie mojego dziecka przesłodkie to jest ![]() biorę na ręce, przytulam jak zamyka oczka to odkładam. Już coraz częściej odkładam od razu i też zasypia, a na noc wkładam do łóżeczka i wychodzę. Czasem muszę wejść obrócić go z brzuszka na bok. ![]() u nas to samo jak powiem "nie wolno" to podkówka i w płacz Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w naszej spacerówce wojtuś też się zsuwa i myslałam ze jeszcze źle siedzi, ale moze faktycznie to wina materiału bo poza wózkiem to siedzi pięknie. Nel_a jak u Was w wózku z siedzeniem zsuwa się? Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Zakorzenienie
|
Wanilka, ja nie szczepilam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Wtajemniczenie
|
małe sprostowanie, Maluch ostatnio był wazony 18.02 i od tego czasu zupełnie nic nie przybrał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Zakorzenienie
|
hej my juz po lekarzu
mała przez tydzien nie przytyla nic minimalnie nawet schudla. Oskrzelowo czysto, wg pani dr katar jest na zeby bo ma bardzo opuchniete ,drugą jedynke prawie juz widac i9 jeszcze widac prawie 3 inne zeby. Dala oslaniający syropek na kaszel(czasem kaszle) i tyle. Mowi ze widocznie organizm tak reaguje na zeby osłabieniem . A R podała pani czesc sama od siebie na pocekalni(pani kolo nas usiadła i R podala jej rączke ![]()
#4626 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Balbinka przywitanie super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
Wanilka ja szczepiłam jedynie na te zwykle szczepionki. Zadne pneumokoki i inne.
![]() |
#4628 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak tylko popije sobie kilka lykow herbatki ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja nie szczepilam na pneumo i nie zmairzmam na razie |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam dzisiaj na obiad potrawkę z wołowiny z marchewką z kładzionymi kluseczkami. Mniam! A Lu szamała aż miło
![]() Fajnie tak zrobić obiad dla całej rodzinki i nie bawić się w gotowanie osobno sobie i dziecku ![]() Cytat:
![]() ja na pneumo tylko z dodatkowych szczepiłam, ale my też mieliśmy je za darmo
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
Jas wypił 80 ml gęstej kachy z butli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 | |||
Zadomowienie
|
Super
![]() Mam ząb do leczenia kanałowego ![]() Nic nie czułam (ani bólu ani pod językiem), nic nie widziałam, wszystko sprawiało wrażenie ok. Aż tu dentystka władowała mi w usta taką... kamerkę? (to się jakoś nazywa, Karolina?), i na dużym monitorze widać było wszystko w powiększeniu. I dosłownie cień jakiś się pokazał, jakby przebarwienie. Lekarka to prześwietliła i okazuje się, że między dolną siódemką a ósemką jakieś się takie cuda w głąb zęba zaczęły dziać, że to się tylko do kanałowego kwalifikuje ![]() Cytat:
![]() a z czego to wynika? pewnie z (działającego znieczulająco) nagłego skoku adrenaliny, dobrze myślę? ![]() Cytat:
![]() - bierze w obie dłonie i studiuje okładkę (na odległość wyciągniętych rąk) - przewraca strony (to najczęściej) - pokazuje kotka (u nas w wierszu o panu Hilarym jest na każdej stronie kotek) - puka w narysowane drzwi (w książce "Jest tam kto?") - wsadza paluszki w dziurki w "Bardzo głodnej gąsienicy" To z tych bardziej cywilizowanych zachowań ![]() Ponadto: - gryzie te maleńkie (6x6cm) książeczki "Na wsi", "W ogrodzie" (ogrodowi grzbiet zeżarła) - książkę niekartonową potrafi podnieść w górę za jedną stronicę, w związku z czym ją nadrywa I oczywiście jak jej coś czytam to ani myśli poczekać aż dojdę do końca tekstu (na stronie), tylko zaraz przewraca kartki ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno to nie jest konieczne, ale zamierzam wysłać małą do żłobka i przedszkola, więc się zdecydowałam. N. rzeczywiście zjadł niewiele. Ile powinien przybrać to niestety nie wiem, ale skoro nasze 600g nie powala, to 300g pewnie niepokoi. Dobrze kojarzę, że wcześniej nie przybrał wcale? Czy czas bez wzrostu wagi mieści się w tych dwóch miesiącach? Bebe - od p.pediatry najpierw usłyszałam, że mogłaby przybrać trochę więcej, ale ona ten przyrost dzieliła na 3 miesięce, a czas pomiędzy wizytami był taki sam, jak ostatnio, czyli 2 miesiące i kilka dni. Później sama stwierdziła, że skoro mama jest szczupła, a mała jest tak aktywna fizycznie, to przecież nie musi mieć oponki, czyli wszystko jest w porządku. I tak waży więcej, niż ja w jej wieku. Na następne szczepienie mam iść za ok. 2 miesiące, ale za miesiąc pójdę ją zważyć. Zobaczymy, czy po kaszkach trochę przytyje. ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
Lekarze na oddziale chirurgii też nie, chociaż dzień przed "zabiegiem" mówiłam, że boli mnie druga noga. Miałam taki problem ok. dwóch tygodni temu - pomógł krem Bambino na odparzenia stosowany na zmianę z maścią Alantan, ale nie wiem, czy masz do nich dostęp. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja dziś jestem po Total Body Condition i po saunie ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Wanilka, martwisz się? Na pewno będzie przybierał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Zakorzenienie
|
Lu jeszcze nie śpi i nie zapowiada się, żeby poszła za niedługo spać. Gdzie to moje dziecko zasypiające o 18?
![]() ta zmiana czasu wszystko rozwaliła...
#4636 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wanilko, nie przejmuj się niewielkim przybieraniem, akurat synuś ma zapasy ![]() My jak wiesz szczepiliśmy na wszystkie dodatkowe, na pneumokoki skończyliśmy 3 dawki jakoś w styczniu. Cytat:
![]() Cytat:
Dziąsłami ![]() Cytat:
Z racji wcześniactwa? Współczucie. Leczyłam stosunkowo niedawno. Dużo zdrowia mnie to kosztowało. i pieniędzy niestety :/ Cytat:
U nas podobnie. Wraz ze zmianą czasu B. chodzi spać okolo 21, a nie jak zwykle koło 20 max. Porażka. W ogóle do bani dzisiaj dzien. Mała spała tylko 30 min w ciągu całego dnia, do tego maruda, tylko rączki i skakanie. Dlatego kupiłam jej skoczka, niech się baba wyskacze za wszystkie czasy ! A i ja będę mieć wolne ręce !!!! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Chwaliłam się wczoraj przespaną nocą... No to dziś już nie było tak różowo. Spałam od 1 do 5, wtedy Leoś sie obudził na mleko,potem miałam wstać przygotowywać się do wyjazdu na zakupy, ale skapitulowałam i pospałam jeszcze do 7 (Leoś na szczęście też). Na zakupy pojechałam 2 godziny później niż zamierzałam. sto lat ![]() moje też... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, dokładnie przez wcześniactwo i niską masę urodzeniową ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Lu właśnie nam zrobiła "porządki" w pudle z zabawkami, dojrzała na dnie grzechotkę i wyciągała po kolei zabawki i wyrzucała na podłogę, żeby się do niej dobrać ![]() ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-04-05 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj to faktycznie sporo jej się przestawiło... U nas już się wyregulowało. Mały chodzi spać około 19-19:30.
![]() |
#4640 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie tylko cześć-cześć ![]() Cytat:
![]() Ja szczepiłam na pneumo, mieliśmy refundowane z uwagi na hipotrofię. Cytat:
![]() ![]() Pierwszy krok do wyeliminowania pobudek zrobiony, będzie dobrze ![]() ![]() Mój na razie tylko się buja stojąc na czworakach, ciekawa jestem kiedy wyruszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oby leczenie poszło gładko ![]() Mój ma zaciśnięte wciąż piąstki i to mu przeszkadza. Nie kuma też pokazywania oczka, nosa czy buzi patrzy się na mnie jakby się chciał rozryczeć a Zosia to znakomicie pokazuje. Z gadki wychodzi tylko "mam" i "am" ale niezwiązane z osobą czy czynnością. Po części tak jak piszesz adrenalina robi swoje oraz psychika ma spore znaczenie, można sobie wmówić, że nie boli tak skutecznie że naprawdę przestaje się odczuwac ból |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Zakorzenienie
|
Lu dalej nie śpi, właśnie sobie otworzyła książeczkę leżącą na niskiej komodzie i energicznie uderza w nią ręką
![]()
#4642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam w szoku, tym bardziej, że w tym czasie nie była marudna, a wręcz skora do zabawy. Witam wieczornie ![]() Dzisiaj mieliśmy gości, poszli jakieś 10 minut temu.Nic nie poczytałam, ale na wizaż, choćby na chwilkę muszę wejść ![]() Nadrobię w weekend. Dobrej nocy Kochane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Zadomowienie
|
kto mnie pobije? Zosia jeszcze się ciska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tej porze, o której to pisałaś, to młoda jeszcze była badzo aktywna. *** ![]() Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-04-05 o 23:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bo Zosia właśnie potrafi sobie strzelić drzemkę o 19 i spać do 20:30 albo i lepiej ![]() ![]() Jeśli jednak drzemkę wymyśli sobie wcześniej, to zasypia na ogół około 22:30 i śpi do 7-8. (nie mogę powiedzieć, że to mój szczyt marzeń...) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Zakorzenienie
|
Jeju co za noc.... Mała jak się rozwyła o 24 tak ryczała godzinę. Wstawałam z 5 razy... tż 3 . Ale nie zmienia to faktu że w takich sytuacjach jest kopletnym debilem. Mała zaczęła płakać on do niej poszedł. A ona płacze i płacze a go nie ma i nie ma. Chyba pół godziny. w końcu wstałam patrzę a on stoi nad łóżeczkiem a mała płacze. No kur.wa chyba siłą mózgu chciał ją uspokoić. Masakra. I jeszcze wielce obrażony. Bo on już nie ma siły jej nosić. Ale grać po nocach to ma siłę. To poszedł spać . I śpi do tej pory a ja już miałam pobudkę o 5 ale poszła spać i wstała o 7.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | |
Zakorzenienie
|
hej, witam sie przy sniadanku
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- syrop prawoślazowy. działa osłaniająco i łagodzi podraznienia blon sluzowych jamy ustnej i gardła.
![]() |
#4648 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() wczoraj w końcu zrobiłam tak - stwierdziłam, że dosyć tego dobrego i już najwyższa pora, żeby Lu spała (chociaż na śpiącą nie wyglądała ani trochę). Więc przebrałam ją w śpiworek, położyłam się z nią w sypialni, przytuliłam i... mała w ciągu kilku minut odpłynęła ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4649 |
Zakorzenienie
|
gdzie te slonce
![]()
#4650 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podbijam pytanie ![]() A tak w ogóle, to cześć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.