Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-05, 14:12   #4621
allebazi
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Hej cały dzień was nadrabiałam w pracy i dopiero skończyłam.
I już nie pamiętam co miałam napisać .
Nie chcę zapeszać ale chyba udało mi się wyeliminować jedną pobudkę. Standardowo po kąpieli W. spał 2-3 godz i się budził. Od 3 dni albo nie budzi się wcale albo się kręci i smok wystarcza i pierwsza pobudka na cyca jest ok 1 w nocy. Jak już będzie tak na stałe to spróbuje tym samym sposobem eliminować kolejne pobudki na jedzenie. Może małymi kroczkami bez bólu się uda.
dzisiaj rano obudziło mnie szeptanie mojego dziecka przesłodkie to jest.

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a jak u Was wygląda zasypianie w dzień ?
biorę na ręce, przytulam jak zamyka oczka to odkładam. Już coraz częściej odkładam od razu i też zasypia, a na noc wkładam do łóżeczka i wychodzę. Czasem muszę wejść obrócić go z brzuszka na bok.

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

My dzisiaj kończymy 8 miesięcy

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość

A moja płacze i wie, że źle robi .
u nas to samo jak powiem "nie wolno" to podkówka i w płacz
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Wiadomość oficjalna dzisiejszego dnia jest taka, że Kubuś raczkuje Żegnaj święty spokoju Mąż musi zagęścić ruchy z bramką na schody

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Mała była dziś na kontroli u lekarza z przychodni, podobno zdrowa jak ryba, a tu mosz, wieczorem gorączka i maruda. Boziu, kiedy to się skonczy, te ciągle problemy, marudzenie, niespanie itd. Mam dość, chyba łapie mnie jakaś depresja.
Na nic nie mam czasu, nie śpię od ponad 3 miesięcy w nocy, po powrocie z pracy jak mam okazję siąść na kanapie, to przykładam głowę do poduszki i zasypiam w minutę. I ogólnie do bani z tym wszystkim !!!!!!!!!

Dobrej i długiej nocy dla kazdej z was.
Ej co to za smuty. Miałam Cie zawsze za optymistkę i kobietę która radzi sobie ze wszystkim i tak jest bo ogarniasz masę rzeczy więc głowa do góry.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Mandi, w zasadzie to się zsuwa, ale nie wiem czy tak sama z siebie czy dlatego że ona z nudów lubi się wyginać do przodu co i powoduje zsuwanie

Dzisiaj Iga kończy 9 miesięcy!
gratki dla Igi

w naszej spacerówce wojtuś też się zsuwa i myslałam ze jeszcze źle siedzi, ale moze faktycznie to wina materiału bo poza wózkiem to siedzi pięknie. Nel_a jak u Was w wózku z siedzeniem zsuwa się?

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

a tak w ogole mialam Wam napisac co umie juz moja R

-pokazywac jaka duza jest
-pokazuje gdzie jest Bozia i mowi daj(daj Bizu zdrowko)
-mowi daj jak cos chce
-robi kosi kosi łapci
-robi pani zio pani zio pani ziosia meza ma
-czasem robi papa (jak jej sie zachce)
imponujące umiejętności

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Super!a ile minęło od czasu pierwszego wstania na kolanka do ruszenia?
u nas jakieś 2 miesiące może nawet więcej. Broń Boże się nie zamartwiaj mojej koleżanki córeczka zaczęła raczkować mając 10 miesięcy

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość

U mnie sytuacja się powoli stabilizuje - to już czwarty dzień w pracy. Powitanie miałam fantastyczne - baloniki z helem przyczepione do mojego biurka, kolega z pokoju upiekł tort bezowy zrobiłam rundkę po pokojach i się przywitałam ze znajomymi. Szkoda że pogoda dupiasta M super sobie radzi z babciami, czasami nawet nie zauważa jak wychodzę. Za to jak wracam słodko się wtula
ale faaaaaaajne miałaś powitanie
Stary 2013-04-05, 14:13   #4622
blueberry88
Zakorzenienie

Wanilka, ja nie szczepilam.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:23   #4623
nadalka
Zakorzenienie

Ja też nie szczepiłam na dodatkowe.

Dziękujemy za życzenia
Stary 2013-04-05, 14:27   #4624
wanilllka82
Wtajemniczenie

małe sprostowanie, Maluch ostatnio był wazony 18.02 i od tego czasu zupełnie nic nie przybrał
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 15:32   #4625
prince_polo
Zakorzenienie

hej my juz po lekarzu

mała przez tydzien nie przytyla nic minimalnie nawet schudla.
Oskrzelowo czysto, wg pani dr katar jest na zeby bo ma bardzo opuchniete ,drugą jedynke prawie juz widac i9 jeszcze widac prawie 3 inne zeby.
Dala oslaniający syropek na kaszel(czasem kaszle) i tyle. Mowi ze widocznie organizm tak reaguje na zeby osłabieniem .

A R podała pani czesc sama od siebie na pocekalni(pani kolo nas usiadła i R podala jej rączke po czym zabrała)

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 16:17   #4626
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
witam
nie nadrobiłam jeszcze
byłam dziś na bilansie i Młody przybrał tylko 300 gram przez 2 miesiące mimo że w nocy je tyle razy, mam skierowanie na morfologie z uwagi na jego słabe jedzenie w ciągu dnia (np dziś od rana zjadł łyżkę stołową kaszki i łyżkę stołową obiadku, napił się 2 razy z piersi i wypił trochę wody) no a poza tym to ponoć wygląda na roczne dziecko zaszczepiłam też na pneumokoki - pierwszą dawką choć nadal mam wątpliwości czy to na pewno konieczne, wszystkie szczepiłyście??

idę robić ciasto, obiecałam chłopakom zebrę co u Was poczytam i odpisze dopiero wieczorem
Nie, ja nie szczepiłam

Balbinka
przywitanie super
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 16:30   #4627
prince_polo
Zakorzenienie

Wanilka ja szczepiłam jedynie na te zwykle szczepionki. Zadne pneumokoki i inne.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-04-05, 16:35   #4628
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Phdwao cieżkoasz z Jasiem teraz. Mój to chyba cycoholik jest. Wczoraj zrobiłam mu herbatki w butelce ale wcale nie chciał pić. Tylko nie wiem teraz czy dlatego. Ze to była herbata czy butelka mu nie odpowiadała
noo znam te rozważania
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Super, że już nadrabia - dobry znak! Chociaż szkoda, że musiałaś się tyle razy budzić...
mam nadzieje ze tej nocy bedzie lepiej
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
phdwao a z niekapka też nie pije?
tak tylko popije sobie kilka lykow herbatki on nie lubi jak mu cos sie wklada/zbliza do ust smoczek czy lyzeczka, lubi sobie sam do ust klasc
Cytat:
Hej
U nas nocka jak zawsze beznadziejna, straciłam nadzieję, że się to kiedyś zmieni.
Zrobiłam małej na obiad makaron z sosem i odpoczywam, bo padam na twarz.
i jak ona gryzie ten makaron?
Cytat:
małe sprostowanie, Maluch ostatnio był wazony 18.02 i od tego czasu zupełnie nic nie przybrał
Wanilko to tak samo Jak Jas bli wazeni w tym samym czasie i moj tez nic nie przybral a teraz pewnie po hcorobie ma mniej

ja nie szczepilam na pneumo i nie zmairzmam na razie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 16:40   #4629
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
witam
nie nadrobiłam jeszcze
byłam dziś na bilansie i Młody przybrał tylko 300 gram przez 2 miesiące mimo że w nocy je tyle razy, mam skierowanie na morfologie z uwagi na jego słabe jedzenie w ciągu dnia (np dziś od rana zjadł łyżkę stołową kaszki i łyżkę stołową obiadku, napił się 2 razy z piersi i wypił trochę wody) no a poza tym to ponoć wygląda na roczne dziecko zaszczepiłam też na pneumokoki - pierwszą dawką choć nadal mam wątpliwości czy to na pewno konieczne, wszystkie szczepiłyście??

idę robić ciasto, obiecałam chłopakom zebrę co u Was poczytam i odpisze dopiero wieczorem
my tylko pneumokoki braliśmy. radziłam się u neonatologa i mówił że jego zdaniem to tylko tą szczepionkę brać z dodatkowych. Ja zaszczepiłam bo mała ciągłe po lekarzach w dodatku rehabilitacja.
Cytat:
nie martw się w dodtku N. jest i tak dość duży. A teraz się dużo rusza. Wazne że nie schudł przez te swoje dzienne głodówki. Trzymam kciuki żeby się rozkręcil z jedzeniem w dzień.
Cytat:
hej my juz po lekarzu

Oskrzelowo czysto, wg pani dr katar jest na zeby bo ma bardzo opuchniete ,drugą jedynke prawie juz widac i9 jeszcze widac prawie 3 inne zeby.
Dala oslaniający syropek na kaszel(czasem kaszle) i tyle. Mowi ze widocznie organizm tak reaguje na zeby osłabieniem .

A R podała pani czesc sama od siebie na pocekalni(pani kolo nas usiadła i R podala jej rączke po czym zabrała)
niezła jest i jaka towarzyska
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 17:06   #4630
agunia82
Zakorzenienie

Zrobiłam dzisiaj na obiad potrawkę z wołowiny z marchewką z kładzionymi kluseczkami. Mniam! A Lu szamała aż miło
Fajnie tak zrobić obiad dla całej rodzinki i nie bawić się w gotowanie osobno sobie i dziecku

Cytat:
ma zapas, więc póki co się jeszcze nie zamartwiaj. Zrobisz badania i zobaczycie czy coś się dzieje czy to po prostu chwilowe przez barak apetytu w dzień. Trzymam

ja na pneumo tylko z dodatkowych szczepiłam, ale my też mieliśmy je za darmo

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 18:26   #4631
phdwao
Zakorzenienie

Jas wypił 80 ml gęstej kachy z butli
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 19:04   #4632
depoison
Zadomowienie

Super
Mam ząb do leczenia kanałowego
Nic nie czułam (ani bólu ani pod językiem), nic nie widziałam, wszystko sprawiało wrażenie ok. Aż tu dentystka władowała mi w usta taką... kamerkę? (to się jakoś nazywa, Karolina?), i na dużym monitorze widać było wszystko w powiększeniu. I dosłownie cień jakiś się pokazał, jakby przebarwienie. Lekarka to prześwietliła i okazuje się, że między dolną siódemką a ósemką jakieś się takie cuda w głąb zęba zaczęły dziać, że to się tylko do kanałowego kwalifikuje

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
mój nawet kosi kosi nie załapuje

powodzenia
Znam takie przypadki "cudownego ozdrowienia", pacjent odwoływał wizytę, bo mu przeszło
moja klaskać też ani myśli. Powtarza to swoje "bafff" (brawo), ale nie towarzyszy temu żaden ruch rąk. Chyba ze 2 miesiące temu tak jakby z lekka te rączki połączyła, uznałam, że jesteśmy na dobrej drodze i... koniec. Odwidziało jej się

a z czego to wynika? pewnie z (działającego znieczulająco) nagłego skoku adrenaliny, dobrze myślę?

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Dep, jak Twoja dziecina reaguje na książki? Mój to destruktor i strasznie się namęczę by go trzymać w miarę w sporej odległości - klatka by się przydała wczoraj z jednej wytargał kartkę a w innej tak pomemlał strony że częściowo już ich nie ma
ooo, rozmaicie :
- bierze w obie dłonie i studiuje okładkę (na odległość wyciągniętych rąk)
- przewraca strony (to najczęściej)
- pokazuje kotka (u nas w wierszu o panu Hilarym jest na każdej stronie kotek)
- puka w narysowane drzwi (w książce "Jest tam kto?")
- wsadza paluszki w dziurki w "Bardzo głodnej gąsienicy"

To z tych bardziej cywilizowanych zachowań
Ponadto:
- gryzie te maleńkie (6x6cm) książeczki "Na wsi", "W ogrodzie" (ogrodowi grzbiet zeżarła)
- książkę niekartonową potrafi podnieść w górę za jedną stronicę, w związku z czym ją nadrywa
I oczywiście jak jej coś czytam to ani myśli poczekać aż dojdę do końca tekstu (na stronie), tylko zaraz przewraca kartki

Cytat:
zaszczepiłam też na pneumokoki - pierwszą dawką choć nadal mam wątpliwości czy to na pewno konieczne, wszystkie szczepiłyście??
szczepiłam, bo to w DE obowiązkowe. Ale np. takie rotawirusy już obowiązkowe nie są (choć darmowe), więc sobie odpuściłam

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 19:23   #4633
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
witam
nie nadrobiłam jeszcze

My szczepiliśmy we wtorek.
Na pewno to nie jest konieczne, ale zamierzam wysłać małą do żłobka i przedszkola, więc się zdecydowałam.

N. rzeczywiście zjadł niewiele. Ile powinien przybrać to niestety nie wiem, ale skoro nasze 600g nie powala, to 300g pewnie niepokoi. Dobrze kojarzę, że wcześniej nie przybrał wcale? Czy czas bez wzrostu wagi mieści się w tych dwóch miesiącach?

Bebe - od p.pediatry najpierw usłyszałam, że mogłaby przybrać trochę więcej, ale ona ten przyrost dzieliła na 3 miesięce, a czas pomiędzy wizytami był taki sam, jak ostatnio, czyli 2 miesiące i kilka dni. Później sama stwierdziła, że skoro mama jest szczupła, a mała jest tak aktywna fizycznie, to przecież nie musi mieć oponki, czyli wszystko jest w porządku. I tak waży więcej, niż ja w jej wieku.
Na następne szczepienie mam iść za ok. 2 miesiące, ale za miesiąc pójdę ją zważyć. Zobaczymy, czy po kaszkach trochę przytyje. Oczywiście nie zje ani łyżeczki więcej, niż sama chce, więc oponka raczej jej nie grozi.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
A tak na marginesie, to idę dziś do dentysty i od razu z tej okazji zaczęło mnie dziś pół szczęki boleć
Ja tak mam u każdego lekarza. Chwilę przed wizytą nie mogłam wstać, a u lekarza noga nie bolała ani w czasie chodzenia, ani nacisku. Lekarz stwierdził, że nie jest jasnowidzem i dał mi skierowanie do chirurga, ale z innym opisem. Pani chirurg nie była zainteresowana tym, co mnie sprowadziło do lekarza POZ.
Lekarze na oddziale chirurgii też nie, chociaż dzień przed "zabiegiem" mówiłam, że boli mnie druga noga.
Cytat:
Zauważyłam, ze ostatnio strasznie ręce mi sie wysuszyly. Używam rożnych kremów, miny tych dobrych ale jakoś poprawy nie widzę
Miałam taki problem ok. dwóch tygodni temu - pomógł krem Bambino na odparzenia stosowany na zmianę z maścią Alantan, ale nie wiem, czy masz do nich dostęp.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 20:00   #4634
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Zrobiłam dzisiaj na obiad potrawkę z wołowiny z marchewką z kładzionymi kluseczkami. Mniam! A Lu szamała aż miło
Fajnie tak zrobić obiad dla całej rodzinki i nie bawić się w gotowanie osobno sobie i dziecku
U nas podobnie. Wczoraj kurczak, marchewka pieczona i ryż, a dziś u mamy zjadła rybkę, szpinak i ziemniaczki

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Jas wypił 80 ml gęstej kachy z butli

A ja dziś jestem po Total Body Condition i po saunie

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Wanilka, martwisz się? Na pewno będzie przybierał Teraz jeszcze ten okres ząbkowy. No i śmiga jeszcze spalając jedzonko.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 20:12   #4635
agunia82
Zakorzenienie

Lu jeszcze nie śpi i nie zapowiada się, żeby poszła za niedługo spać. Gdzie to moje dziecko zasypiające o 18?
ta zmiana czasu wszystko rozwaliła...

Stary 2013-04-05, 20:34   #4636
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Zauważyłam, ze ostatnio strasznie ręce mi sie wysuszyly. Używam rożnych kremów, miny tych dobrych ale jakoś poprawy nie widzę
Mi to samo, zero poprawy, jestem załamana, dawno tak suchych łap nie mialam.

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Hej.

Dep, jak Twoja dziecina reaguje na książki? Mój to destruktor i strasznie się namęczę by go trzymać w miarę w sporej odległości - klatka by się przydała wczoraj z jednej wytargał kartkę a w innej tak pomemlał strony że częściowo już ich nie ma
moja też nie nadaje się do książek, bo wyszarpuje strony. Ale jak widzi, że otwieram książkę, to od razu pełna ekscytacja, macha rączkami i piszczy

Cytat:
witam
nie nadrobiłam jeszcze

Witaj
Wanilko, nie przejmuj się niewielkim przybieraniem, akurat synuś ma zapasy Moja też statnio mniej je, nie wiem, co jej znowu...

My jak wiesz szczepiliśmy na wszystkie dodatkowe, na pneumokoki skończyliśmy 3 dawki jakoś w styczniu.

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość

Ej co to za smuty. Miałam Cie zawsze za optymistkę i kobietę która radzi sobie ze wszystkim i tak jest bo ogarniasz masę rzeczy więc głowa do góry.
Smuty, bo nie mam życia prywatnego, chodzę strasznie zmęczona i ciągle na full obrotach. Nie tak to sobie wyobrażałam Dzięki za pocieszenie!

Cytat:
hej my juz po lekarzu

Co to za syropek na kaszel? mnie powiedziano, że nie ma takiego, a przecież wiadome, że są !

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

i jak ona gryzie ten makaron?
Dziąsłami

Cytat:

ja na pneumo tylko z dodatkowych szczepiłam, ale my też mieliśmy je za darmo
Ile Lu potrafi zjeść takiej potrawki ? Bo B. niewiele.

Z racji wcześniactwa?

Cytat:
Super
)
Współczucie. Leczyłam stosunkowo niedawno. Dużo zdrowia mnie to kosztowało. i pieniędzy niestety :/

Cytat:
Lu jeszcze nie śpi i nie zapowiada się, żeby poszła za niedługo spać. Gdzie to moje dziecko zasypiające o 18?

U nas podobnie. Wraz ze zmianą czasu B. chodzi spać okolo 21, a nie jak zwykle koło 20 max. Porażka.

W ogóle do bani dzisiaj dzien. Mała spała tylko 30 min w ciągu całego dnia, do tego maruda, tylko rączki i skakanie.
Dlatego kupiłam jej skoczka, niech się baba wyskacze za wszystkie czasy ! A i ja będę mieć wolne ręce !!!!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 20:39   #4637
Irmusia81
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Chwaliłam się wczoraj przespaną nocą... No to dziś już nie było tak różowo. Spałam od 1 do 5, wtedy Leoś sie obudził na mleko,potem miałam wstać przygotowywać się do wyjazdu na zakupy, ale skapitulowałam i pospałam jeszcze do 7 (Leoś na szczęście też). Na zakupy pojechałam 2 godziny później niż zamierzałam.

Cytat:
Dzisiaj Iga kończy 9 miesięcy!
sto lat

Cytat:
moje dziecko zgrzyta zebami wrrrrrr
moje też...

Cytat:

a tak w ogole mialam Wam napisac co umie juz moja R

-pokazywac jaka duza jest
-pokazuje gdzie jest Bozia i mowi daj(daj Bizu zdrowko)
-mowi daj jak cos chce
-robi kosi kosi łapci
-robi pani zio pani zio pani ziosia meza ma
-czasem robi papa (jak jej sie zachce) [COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Co więcej, zjadła o 22 110ml mm (zasnęła pół godzinki wcześniej), później obudziła się o 2 (wstawałam do niej wtedy dwa razy) i o 6.30 dopiero jadła!
super, oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
mój potrafi papa, pokazuje gdzie się świeci światełko, mówi daj jak coś chce, jak mówię połóż główkę na podusi to się kładzie(nawet na podłogę i się do niej przytula) wie że smoczek to smoczek.

Cytat:
A tak na marginesie, to idę dziś do dentysty i od razu z tej okazji zaczęło mnie dziś pół szczęki boleć
mam identycznie. I to z każdym lekarzem

Cytat:
mam podobnie, żaden krem mi nie pomaga. Na palcach prawej dłoni skóra wręcz mi pęka

Cytat:
U mnie sytuacja się powoli stabilizuje - to już czwarty dzień w pracy. Powitanie miałam fantastyczne - baloniki z helem przyczepione do mojego biurka, kolega z pokoju upiekł tort bezowy zrobiłam rundkę po pokojach i się przywitałam ze znajomymi. Szkoda że pogoda dupiasta M super sobie radzi z babciami, czasami nawet nie zauważa jak wychodzę. Za to jak wracam słodko się wtula
wspaniale!

Cytat:
zaszczepiłam też na pneumokoki - pierwszą dawką choć nadal mam wątpliwości czy to na pewno konieczne, wszystkie szczepiłyście??

Cytat:
dzisiaj rano obudziło mnie szeptanie mojego dziecka przesłodkie to jest.
noo
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 20:45   #4638
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Ile Lu potrafi zjeść takiej potrawki ? Bo B. niewiele.

Z racji wcześniactwa?
a wiesz że nawet nie wiem, trochę tego zje, dzisiaj to głównie kluskami się zajadała

tak, dokładnie przez wcześniactwo i niską masę urodzeniową

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Lu właśnie nam zrobiła "porządki" w pudle z zabawkami, dojrzała na dnie grzechotkę i wyciągała po kolei zabawki i wyrzucała na podłogę, żeby się do niej dobrać a przecież to pudło u nas dość pojemne

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2013-04-05 o 20:46
Stary 2013-04-05, 20:50   #4639
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję, że to tylko przez ząbki i spalanie/ruchliwość

Cytat:
oj to faktycznie sporo jej się przestawiło... U nas już się wyregulowało. Mały chodzi spać około 19-19:30.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 20:59   #4640
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Super miałaś przywitanie bardzo miłe
u mnie tylko cześć-cześć
Cytat:
witam
nie nadrobiłam jeszcze

N. był zawsze największym na wątku, teraz zwolnił przez ząbki, chorobę, ale przecież niedożywiony nie jest, nie martw się

Ja szczepiłam na pneumo, mieliśmy refundowane z uwagi na hipotrofię.
Cytat:
Hej cały dzień was nadrabiałam w pracy i dopiero skończyłam.
I już nie pamiętam co miałam napisać .
Nie chcę zapeszać ale chyba udało mi się wyeliminować jedną pobudkę. Standardowo po kąpieli W. spał 2-3 godz i się budził. Od 3 dni albo nie budzi się wcale albo się kręci i smok wystarcza i pierwsza pobudka na cyca jest ok 1 w nocy. Jak już będzie tak na stałe to spróbuje tym samym sposobem eliminować kolejne pobudki na jedzenie. Może małymi kroczkami bez bólu się uda.
dzisiaj rano obudziło mnie szeptanie mojego dziecka przesłodkie to jest

u nas jakieś 2 miesiące może nawet więcej. Broń Boże się nie zamartwiaj mojej koleżanki córeczka zaczęła raczkować mając 10 miesięcy
Dobrze masz, że w pracy wchodzisz na wizaż ja zwykle nie mam czasu a jak mam to i tak jest zakaz chodzenia po niebranżowych stronach

Pierwszy krok do wyeliminowania pobudek zrobiony, będzie dobrze Co do budzenia przez dziecko to ja wczoraj spałam tak mocno że o 7 mały szalał, piszczał i mnie nic nie obudziło, potem się zmęczył i cichutko czekał aż sie obudzę (do 8) mąż mi powiedział

Mój na razie tylko się buja stojąc na czworakach, ciekawa jestem kiedy wyruszy
Cytat:
hej my juz po lekarzu

To dobre wieści
Cytat:
Super
Nic nie czułam (ani bólu ani pod językiem), nic nie widziałam, wszystko sprawiało wrażenie ok. Aż tu dentystka władowała mi w usta taką... kamerkę? (to się jakoś nazywa, Karolina?), i na dużym monitorze widać było wszystko w powiększeniu. I dosłownie cień jakiś się pokazał, jakby przebarwienie. Lekarka to prześwietliła i okazuje się, że między dolną siódemką a ósemką jakieś się takie cuda w głąb zęba zaczęły dziać, że to się tylko do kanałowego kwalifikuje

moja klaskać też ani myśli. Powtarza to swoje "bafff" (brawo), ale nie towarzyszy temu żaden ruch rąk. Chyba ze 2 miesiące temu tak jakby z lekka te rączki połączyła, uznałam, że jesteśmy na dobrej drodze i... koniec. Odwidziało jej się

a z czego to wynika? pewnie z (działającego znieczulająco) nagłego skoku adrenaliny, dobrze myślę?
Kamera wewnątrzustna- żadna wyrafinowana nazwa
Oby leczenie poszło gładko

Mój ma zaciśnięte wciąż piąstki i to mu przeszkadza. Nie kuma też pokazywania oczka, nosa czy buzi patrzy się na mnie jakby się chciał rozryczeć a Zosia to znakomicie pokazuje. Z gadki wychodzi tylko "mam" i "am" ale niezwiązane z osobą czy czynnością.

Po części tak jak piszesz adrenalina robi swoje oraz psychika ma spore znaczenie, można sobie wmówić, że nie boli tak skutecznie że naprawdę przestaje się odczuwac ból
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 21:16   #4641
agunia82
Zakorzenienie

Lu dalej nie śpi, właśnie sobie otworzyła książeczkę leżącą na niskiej komodzie i energicznie uderza w nią ręką

Stary 2013-04-05, 22:27   #4642
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Lu dalej nie śpi, właśnie sobie otworzyła książeczkę leżącą na niskiej komodzie i energicznie uderza w nią ręką
Moja kilka dni temu tak miała, usnęła dopiero po północy
Byłam w szoku, tym bardziej, że w tym czasie nie była marudna, a wręcz skora do zabawy.

Witam wieczornie
Dzisiaj mieliśmy gości, poszli jakieś 10 minut temu.Nic nie poczytałam, ale na wizaż, choćby na chwilkę muszę wejść
Nadrobię w weekend.

Dobrej nocy Kochane

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 22:35   #4643
depoison
Zadomowienie

kto mnie pobije? Zosia jeszcze się ciska

Stary 2013-04-05, 22:58   #4644
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Moja kilka dni temu tak miała, usnęła dopiero po północy
Byłam w szoku, tym bardziej, że w tym czasie nie była marudna, a wręcz skora do zabawy.
U nas to nic szczególnego, chociaż ostatnio małej zdarza się zasnąć wcześniej... o ile nie ma drzemki do 21.
Cytat:
O tej porze, o której to pisałaś, to młoda jeszcze była badzo aktywna.
dla Igi.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2013-04-05 o 23:04
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 23:27   #4645
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
U nas to nic szczególnego, chociaż ostatnio małej zdarza się zasnąć wcześniej... o ile nie ma drzemki do 21.

a tak zazwyczaj, to o której chadza spać? i do której śpi?

bo Zosia właśnie potrafi sobie strzelić drzemkę o 19 i spać do 20:30 albo i lepiej. A potem wołami nie można jej do łóżka zagnać
Jeśli jednak drzemkę wymyśli sobie wcześniej, to zasypia na ogół około 22:30 i śpi do 7-8.
(nie mogę powiedzieć, że to mój szczyt marzeń...)

Stary 2013-04-06, 06:36   #4646
nadalka
Zakorzenienie

Jeju co za noc.... Mała jak się rozwyła o 24 tak ryczała godzinę. Wstawałam z 5 razy... tż 3 . Ale nie zmienia to faktu że w takich sytuacjach jest kopletnym debilem. Mała zaczęła płakać on do niej poszedł. A ona płacze i płacze a go nie ma i nie ma. Chyba pół godziny. w końcu wstałam patrzę a on stoi nad łóżeczkiem a mała płacze. No kur.wa chyba siłą mózgu chciał ją uspokoić. Masakra. I jeszcze wielce obrażony. Bo on już nie ma siły jej nosić. Ale grać po nocach to ma siłę. To poszedł spać . I śpi do tej pory a ja już miałam pobudkę o 5 ale poszła spać i wstała o 7.
Stary 2013-04-06, 07:20   #4647
prince_polo
Zakorzenienie

hej, witam sie przy sniadanku

Cytat:
Jeju co za noc.... Mała jak się rozwyła o 24 tak ryczała godzinę. Wstawałam z 5 razy... tż 3 . Ale nie zmienia to faktu że w takich sytuacjach jest kopletnym debilem. Mała zaczęła płakać on do niej poszedł. A ona płacze i płacze a go nie ma i nie ma. Chyba pół godziny. w końcu wstałam patrzę a on stoi nad łóżeczkiem a mała płacze. No kur.wa chyba siłą mózgu chciał ją uspokoić. Masakra. I jeszcze wielce obrażony. Bo on już nie ma siły jej nosić. Ale grać po nocach to ma siłę. To poszedł spać . I śpi do tej pory a ja już miałam pobudkę o 5 ale poszła spać i wstała o 7.

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Co to za syropek na kaszel? mnie powiedziano, że nie ma takiego, a przecież wiadome, że są !
!
syrop prawoślazowy. działa osłaniająco i łagodzi podraznienia blon sluzowych jamy ustnej i gardła.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-04-06, 07:38   #4648
agunia82
Zakorzenienie

Hej
wczoraj w końcu zrobiłam tak - stwierdziłam, że dosyć tego dobrego i już najwyższa pora, żeby Lu spała (chociaż na śpiącą nie wyglądała ani trochę). Więc przebrałam ją w śpiworek, położyłam się z nią w sypialni, przytuliłam i... mała w ciągu kilku minut odpłynęła

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
dla Igi.
a to nocne marki!

Cytat:
a tak zazwyczaj, to o której chadza spać? i do której śpi?

bo Zosia właśnie potrafi sobie strzelić drzemkę o 19 i spać do 20:30 albo i lepiej. A potem wołami nie można jej do łóżka zagnać
Jeśli jednak drzemkę wymyśli sobie wcześniej, to zasypia na ogół około 22:30 i śpi do 7-8.
(nie mogę powiedzieć, że to mój szczyt marzeń...)
ciekawe, moja o 19 zwykle to już chodzi normalnie spać, nie na drzemkę. Jak to dzieci są różne

Cytat:
no to się popisał

Stary 2013-04-06, 08:48   #4649
prince_polo
Zakorzenienie

gdzie te slonce

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-04-06, 09:11   #4650
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
gdzie te slonce
Podbijam pytanie

A tak w ogóle, to cześć

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości