|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
![]() a tak w ogole mialam Wam napisac co umie juz moja R -pokazywac jaka duza jest -pokazuje gdzie jest Bozia i mowi daj(daj Bizu zdrowko ![]() -mowi daj jak cos chce -robi kosi kosi łapci -robi pani zio pani zio pani ziosia meza ma ![]() -czasem robi papa (jak jej sie zachce) ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- ja strasznie nie lubie, ciary mi przechodzą, ale moje dziecko jak slyszy NIE wolno to robi na zlosc dwa razy wiecej
#4592 |
Zakorzenienie
|
teraz mi nie chciał pić z butli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Zakorzenienie
|
![]()
Hej
![]() U nas nocka z pobudkami, młody budzi sie z płaczem i chwile nie może zasnąć ![]() Wszystkiego naj dla Igi ![]() Brawo dla Rozi. Swoją droga tez ni lubię zgrzytania zębami ![]() Phdwao cieżkoasz z Jasiem teraz. Mój to chyba cycoholik jest. Wczoraj zrobiłam mu herbatki w butelce ale wcale nie chciał pić. Tylko nie wiem teraz czy dlatego. Ze to była herbata czy butelka mu nie odpowiadała ![]()
#4594 | ||
Zadomowienie
|
Właśnie miałam o to pytać! Czy Wasze dzieci też tak robią
![]() Okropność ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój też nie usiedzi i ostatnio gada teściowa z chrzestnym Pawełka na skype, małego trzyma a ten wiercioch nie da rady usiedzieć to w szoku był i pytał tylko co on taki niespokojny. Jego córa to zupełne przeciwieństwo, więc nam się znowu wydaje widząc ją a mając taki okaz jak Pawełek, że ona może chora ![]() ![]() Dodam może jeszcze, że to że ja pytałam o to lekarza to jeszcze nic, ale moja teściowa też mi nie wierzyła ani naszemu pediatrze, opisała wszystko swojemu i powiedział dokładnie to samo, więc już dała spokój ![]() Cytat:
![]()
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-04-05 o 09:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | ||||
Zadomowienie
|
Hello
![]() W Berlinie śnieg z deszczem, jest ohydnie, chyba nigdzie dziś z małą nie wyjdę. W tej kuchence Fisher Price z tyłu jest takie jakby skrzydełko - na jednej stronie z rysunkiem pomidora, na drugiej - groszku. No więc groszku już nie ma ![]() ![]() jak mała zaczyna trzeć oczy, to biorę ją na ręce i przytulam. Odpływa w ciągu kilku minut, odkładam do łóżeczka, śpi jakieś 1,5 godziny ![]() (co ciekawe, wieczorem tego przytulania już nie potrzebuje - odkładam i wychodzę, a ona bez szemrania sama zasypia) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Mam nadzieję, że zaraz uda mi się nadrobić. Chciałam tylko na przywitanie powiedzieć, że Młoda spała całą noc na brzuszku. Co więcej, zjadła o 22 110ml mm (zasnęła pół godzinki wcześniej), później obudziła się o 2 (wstawałam do niej wtedy dwa razy) i o 6.30 dopiero jadła! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nagram! za kazdym razem jak chce ja nagrac to ona wpatruje sie w aparat jak by byla jakas zahipnotyzowana. Juz tyle razy probowałam nagrac jak podnosi raczki jaka jest duza i dupa. Ale postaram sie. A to gdzie jest Boziu to nauczyla ja moja babcia bo oczywiscie cale dnie TRWAM i moje dziecko jak tam jest to sluicha tylko o Bozi ciagle ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- acha i robi jeszcze buca buca buca bum ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4598 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Wtajemniczenie
|
hej,mam dziś wolne
dep haha uśmiałam się z pożarcia groszku ![]() ![]() prince nagraj ją koniecznie ![]() mój potrafi papa, pokazuje gdzie się świeci światełko, mówi daj jak coś chce, jak mówię połóż główkę na podusi to się kładzie(nawet na podłogę i się do niej przytula ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepszego!!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Wtajemniczenie
|
phdwao a z niekapka też nie pije?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Dep
![]() Cytat:
![]() te nasze dzieci juz takie mądrutkie ![]()
![]() |
#4603 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Pogoda szaleje a mnie przez to głowa strasznie boli ![]() Chyba przejdziemy się na spacer-słońca niby nie ma, ale nie zanosi się na deszcz. Może mi na powietrzu przejdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | ||
Zadomowienie
|
U nas też na koniec "tryk" albo "trys"
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-04-05 o 10:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |||||||
Zadomowienie
|
Komp mi muli, touchpad źle działa szału można dostać, wczoraj w ogóle nic na wizażu napisać nie mogłam
![]() Cytat:
![]() dzięki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jednak nie wyszłam z wprawy, całe szczęście ![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() ![]() Dla Was również za ząbki i nowe umiejętności ![]() Super!a ile minęło od czasu pierwszego wstania na kolanka do ruszenia? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Zadomowienie
|
A tak na marginesie, to idę dziś do dentysty i od razu z tej okazji zaczęło mnie dziś pół szczęki boleć
![]() Słyszałam o przypadkach, gdy człowiek szedł do lekarza z bólem zęba, a rzeczony ząb przestawał go boleć chwilę przed wejściem do gabinetu. U mnie odwrotnie - idę w 90% przypadków po prostu na kontrolę, a w dniu wizyty nagle zaczyna mnie coś (na ogół od razu ze 3 zęby) pobolewać. Układ nerwowy człowieka to doprawdy przedziwna konstrukcja! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4608 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wszystkiego Najlepszego dla Igusi, i wszystkich niedawnych solenizantów! ![]() Gratuluję też wszystkich nowych umiejętności. Jestem w szoku, co Wasze dzieciaczki już potrafią! Mój Alex dopiero co zaczął samodzielnie siedzieć i się turlikać. Chwycony za rączki, od razu chce wstawać, a jak mu pozwolę, to sobie tupta, ale nie pozwalam mu na to zbyt często. Próbowałam nauczyć go przybijania piątki, a wyszło mi tak, że jak mówię "piąteczka" albo "przybij piątkę", to on nastawia rączkę, żebym to ja mu przybiła ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zakorzenienie
|
Zauważyłam, ze ostatnio strasznie ręce mi sie wysuszyly. Używam rożnych kremów, miny tych dobrych ale jakoś poprawy nie widzę
![]()
#4610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale co było dalej? odezwał się ten ząb nazajutrz, czy uspokoił na dobre? pewnie jednak to pierwsze? A z tym 'wmawianiem' sobie bólu tak mnie to denerwuje, że nie macie pojęcia. Nie mogę przeczytać/usłyszeć o jakiejś dolegliwości, bo zaraz sama zaczynam ją odczuwać. I nie szkodzi, że racjonalnie wiem, że to urojenia (choć doszłam do tego już dobrze po dwudziestce), skoro fizycznie odczuwam to jako coś całkiem realnego ![]() Na przykład pamiętam, jak z 10 lat temu przeczytałam jakiś straszny artykuł o kobiecie cierpiącej na nowotwór szczęki. Od razu zaczęła mnie boleć szóstka (u niej też ponoć zaczęło się od "zwykłego" bólu zęba). Napieprzała dobre 2 tygodnie! i choć wiedziałam, że to ból urojony (zapomniałam o artykule, przestała boleć), to bez tabletek się nie obyło (do dentysty wtedy pójść nie mogłam, byłam w USA). Obłęd ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a cytat to moja myszka szwankuje bo moja córa tak w nią klikała ze sie jakas taka zrobila strasznie czuła jka chcialam zaznaczyc ze odpowiadam na to wlasnie to sie przesuneło ![]()
![]() |
#4612 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cześć,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szczuplutką masz córeczkę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zadomowienie
|
Mam ten sam problem... Rok temu zimą i wiosną też miałam - wtedy pierwszy raz w życiu i na początku wzięłam to za uczulenie na płyn do mycia naczyń...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
Hej
U nas nocka jak zawsze beznadziejna, straciłam nadzieję, że się to kiedyś zmieni. Zrobiłam małej na obiad makaron z sosem i odpoczywam, bo padam na twarz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeżyliśmy koniec świata, może wojnę też się uda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mój nawet kosi kosi nie załapuje ![]() Cytat:
![]() Znam takie przypadki "cudownego ozdrowienia", pacjent odwoływał wizytę, bo mu przeszło ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
spokojnie. Moja tez nie zawsze jak sie powie jej to robi. Robi, wiec załapała ale nie zawsze. Bardziej lubi przedrzezniac. teraz Ja karmiłam to chetnie robiła buca buca bum. Wiec z nagraniem tego problemu nie bedzie ale mowilam kosi kosi lapci to ona nietrafiala raczkami(tzn nieudawalo jej sie klaskac) ale ogolnie jej sie czasem udaje. W kazdym razie wie jak raczkami ma wtedy robic. tak samo mowie jej Rozi pokaz jaka jestes duza to Ona wyciagnac powinna raczki do gory a teraz złapała sie za glowe (wyszlo ile ma problemow)
![]() Mowie powiec Bozia a ona bosie ![]() stwierdzam ze moje dziecie jest wyszczekane po mnie ![]()
Ćwiczę ![]() Zapuszczam naturalki! ![]() Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2013-04-05 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() i brawa dla Rozi za umiejętności ![]() eee moja też tego nie umie, póki co tylko "papa" ja tam wojny dalej się nie boję, groźnie może być tylko, gdyby do niej włączyły się Chiny po stronie Korei, na co jednak za bardzo się nie zanosi i chyba w obecnym momencie Chiny nie miałyby w tym żadnego interesu
![]() |
#4618 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Spróbuję trochę ponadrabiać bo w końcu się ogarnęłam trochę w pracy ![]() Soleilki mama wyjeżdża? Zaraz siądę i się wezmę za nadrabianie ![]() U mnie sytuacja się powoli stabilizuje - to już czwarty dzień w pracy. Powitanie miałam fantastyczne - baloniki z helem przyczepione do mojego biurka, kolega z pokoju upiekł tort bezowy ![]() ![]() ![]()
#4619 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Mały ma dziś dopiero drugą drzemkę ![]() Łazi za mną wszędzie ![]() ![]() Ale ogóle jest pozytywnie ![]() Dep, jak Twoja dziecina reaguje na książki? Mój to destruktor i strasznie się namęczę by go trzymać w miarę w sporej odległości - klatka by się przydała ![]() ![]()
#4620 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() nie nadrobiłam jeszcze ![]() byłam dziś na bilansie i Młody przybrał tylko 300 gram przez 2 miesiące mimo że w nocy je tyle razy, mam skierowanie na morfologie z uwagi na jego słabe jedzenie w ciągu dnia (np dziś od rana zjadł łyżkę stołową kaszki i łyżkę stołową obiadku, napił się 2 razy z piersi i wypił trochę wody) no a poza tym to ponoć wygląda na roczne dziecko ![]() idę robić ciasto, obiecałam chłopakom zebrę ![]() ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-04-05 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.