Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-05, 08:53   #4591
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Siema

a tak w ogole mialam Wam napisac co umie juz moja R

-pokazywac jaka duza jest
-pokazuje gdzie jest Bozia i mowi daj(daj Bizu zdrowko)
-mowi daj jak cos chce
-robi kosi kosi łapci
-robi pani zio pani zio pani ziosia meza ma
-czasem robi papa (jak jej sie zachce)

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
moja też tak robi, straszne to jest
ja strasznie nie lubie, ciary mi przechodzą, ale moje dziecko jak slyszy NIE wolno to robi na zlosc dwa razy wiecej

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:00   #4592
phdwao
Zakorzenienie

teraz mi nie chciał pić z butliale cycuś chęęęęęęęęęęętnie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:15   #4593
ewka5891
Zakorzenienie

Exclamation Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Hej

U nas nocka z pobudkami, młody budzi sie z płaczem i chwile nie może zasnąć

Wszystkiego naj dla Igi

Brawo dla Rozi. Swoją droga tez ni lubię zgrzytania zębami

Phdwao cieżkoasz z Jasiem teraz. Mój to chyba cycoholik jest. Wczoraj zrobiłam mu herbatki w butelce ale wcale nie chciał pić. Tylko nie wiem teraz czy dlatego. Ze to była herbata czy butelka mu nie odpowiadała

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:25   #4594
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
moje dziecko zgrzyta zebami wrrrrrr
Właśnie miałam o to pytać! Czy Wasze dzieci też tak robią
Okropność

Cytat:
Próbowałam to zmienić, a jak, był lepszy czas, że zasypiała w wózku jak jeździłam przez próg bez odkurzacza, ale niestety trwało to może z 2 tyg. Potem próbowałam na rękach, ale to przynajmniej 20min noszenia i bujania co przy 11kg i moim sercu to jest wielki wysiłek, więc narazie nie mam innego pomysłu. W łóżeczku nie zaśnie , nie ma szans, nieraz próbowałam. Ona miała problemy z zasypianiem odkąd się urodziła. Taki jej charakter, a jak się zdenerwuje to już przechlapane
Łatwiejsze mamy zasypianie na noc, bo ją małż wymęczy i po 6godz aktywności, kąpanie, butla i odpływa, chociaż tyle

Linka opis świąt z Martynką niezły, myśmy jadąc do teściów nadrabiali 20km żeby nam się dziecko po drodze wyspało, a tam kuzynka 1mieś młodsza od naszej istny aniołek, nie płacze wogóle i grzeczniutka. A nasza owsiki w dupcenie usiedzi 1 min w miejscu. Ale co tam ja sie przyzwyczaiłam do temperamentu Agatki i gdybym miała mieć jakieś spokojne dziecko to myślałabym, że jest chore

Nadalka gratuluję tych kilogramów!sama myślę o odchudzaniu ale niestety ze względu na stan zdrowia nie bardzo mogę kiedyś schudłam 20kg i chodziłam dumna jak paw

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

moja też tak robi, straszne to jest
U nas też od zawsze były problemy ze spaniem, w ogóle mamy typ awanturnika - Paweł od początku był niecierpliwy, chciałby wszystko naraz, koniecznie musi być tak jak on chce, mały nerwusek Ten typ tak ma - nawet nasza pediatra stwierdziła, że taki charakter, bo jak się nasłuchałam gadania to już nawet szukałam pomocy u lekarza

Mój też nie usiedzi i ostatnio gada teściowa z chrzestnym Pawełka na skype, małego trzyma a ten wiercioch nie da rady usiedzieć to w szoku był i pytał tylko co on taki niespokojny. Jego córa to zupełne przeciwieństwo, więc nam się znowu wydaje widząc ją a mając taki okaz jak Pawełek, że ona może chora Dokładnie takie samo wrażenie hehe

Dodam może jeszcze, że to że ja pytałam o to lekarza to jeszcze nic, ale moja teściowa też mi nie wierzyła ani naszemu pediatrze, opisała wszystko swojemu i powiedział dokładnie to samo, więc już dała spokój

Cytat:

-mowi daj jak cos chce
-robi kosi kosi łapci

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

ja strasznie nie lubie, ciary mi przechodzą, ale moje dziecko jak slyszy NIE wolno to robi na zlosc dwa razy wiecej
Pięknie, dużo potrafi

Edytowane przez katja_22
Czas edycji: 2013-04-05 o 09:32
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:26   #4595
depoison
Zadomowienie

Hello
W Berlinie śnieg z deszczem, jest ohydnie, chyba nigdzie dziś z małą nie wyjdę.

W tej kuchence Fisher Price z tyłu jest takie jakby skrzydełko - na jednej stronie z rysunkiem pomidora, na drugiej - groszku. No więc groszku już nie ma Zosia jakimś cudem to odkleiła i cichaczem pożarła

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak u Was wygląda zasypianie w dzień ?
jak mała zaczyna trzeć oczy, to biorę ją na ręce i przytulam. Odpływa w ciągu kilku minut, odkładam do łóżeczka, śpi jakieś 1,5 godziny
(co ciekawe, wieczorem tego przytulania już nie potrzebuje - odkładam i wychodzę, a ona bez szemrania sama zasypia)

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Wiecie co? M. to high need baby
hehe, czytałam kiedyś ten artykuł i byłam przerażona (że to się nigdy nie skończy) - przez pierwsze pół roku Zosia była wypisz-wymaluj takim high need baby. Ale o dziwo teraz należy do najspokojniejszych dzieci (chyba że po tej szkole, jaką mi dała na początku, ja ją tak odbieram, a naprawdę wcale nie jest taka spokojniutka )

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
a jednak... przyznam, ze też się zaczynam bać, bo ilekroć widzę zdjęcia żołnierzy z Korei i ich przywódcę, mam wrażenie, że identycznie musiała być w Niemczech przed rozpoczęciem II wojny światowej (ta zaciętość, determinacja żołnierzy napędzana rozkazami wodza...) Mam nadzieję, ze się mylę.
eee, nie widzę zbieżności. I inna sytuacja polityczna, i geograficzna, i mentalnościowa, kulturowa, ekonomiczna, militarna. A że mają zacięcie w twarzy? cóż, ci muszą, jeśli im życie miłe (podczas gdy NSDAP doszło do władzy zupełnie innymi drogami, a wielu Niemców, o czym dziś nie chcą pamiętać, naprawdę podzielało przekonania swego wodza)

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Ale wspomnienia z porodu i tego, co go poprzedzało ciągle żywe
Dobrze, że się ból zapomina, inaczej pewnie nie chciałabym więcej dzieci
że co się robi?

Cytat:

-mowi daj jak cos chce
-robi kosi kosi łapci
ale super! ej, nagraj to i poka, to musi być przesłodkie!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:29   #4596
blueberry88
Zakorzenienie

Hej!
Mam nadzieję, że zaraz uda mi się nadrobić. Chciałam tylko na przywitanie powiedzieć, że Młoda spała całą noc na brzuszku. Co więcej, zjadła o 22 110ml mm (zasnęła pół godzinki wcześniej), później obudziła się o 2 (wstawałam do niej wtedy dwa razy) i o 6.30 dopiero jadła!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:31   #4597
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
W tej kuchence Fisher Price z tyłu jest takie jakby skrzydełko - na jednej stronie z rysunkiem pomidora, na drugiej - groszku. No więc groszku już nie ma Zosia jakimś cudem to odkleiła i cichaczem pożarła
ale super! ej, nagraj to i poka, to musi być przesłodkie!

nagram! za kazdym razem jak chce ja nagrac to ona wpatruje sie w aparat jak by byla jakas zahipnotyzowana. Juz tyle razy probowałam nagrac jak podnosi raczki jaka jest duza i dupa. Ale postaram sie. A to gdzie jest Boziu to nauczyla ja moja babcia bo oczywiscie cale dnie TRWAM i moje dziecko jak tam jest to sluicha tylko o Bozi ciagle

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

acha i robi jeszcze buca buca buca bum i najbardziej sie przy tym smieeje i robi najchetniej. A dla tych co nie wiedza to ja mowie buca buca buca i przyblzam czolo do jej czola i mowie bum i ona w tym czasie glowke przybliza do mnie i robi bum(przytyka do mojej niewiem czy cos zrozumieliscie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 09:45   #4598
depoison
Zadomowienie

Cytat:
acha i robi jeszcze buca buca buca bum i najbardziej sie przy tym smieeje i robi najchetniej. A dla tych co nie wiedza to ja mowie buca buca buca i przyblzam czolo do jej czola i mowie bum i ona w tym czasie glowke przybliza do mnie i robi bum(przytyka do mojej niewiem czy cos zrozumieliscie
ja rozumiem, bo moja matka nauczyła Zosię czegoś podobnego, tylko mówiła: "baran, baran....BUC!"

Stary 2013-04-05, 09:48   #4599
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hej,mam dziś wolne

dep haha uśmiałam się z pożarcia groszku

prince nagraj ją koniecznie musi to być przesłodkie!
mój potrafi papa, pokazuje gdzie się świeci światełko, mówi daj jak coś chce, jak mówię połóż główkę na podusi to się kładzie(nawet na podłogę i się do niej przytula) wie że smoczek to smoczek.
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:53   #4600
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Jakoś we wtorek mówili w radiu, że serwer im padł, stąd też allegro nie działało. Ale już hula

Kłamali

Cytat:
Dzisiaj Iga kończy 9 miesięcy!
Najlepszego!!!

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej! maly sie budzil w nocy czetso na jedzenie, widze ze schudł mi po tej chorobie i chyba nadrabia rano wypił 50ml mm i wiecej nie chcial, potem troche pociumkał bułki mlecznej i dałam mu kilka lyzeczek kaszki z owocami bo myslalam ze skoro wyrywa mi bulke to ejst głodny ale kaszki zabardzo nie chcial, teraz sie bawi i robi kupe
Super, że już nadrabia - dobry znak! Chociaż szkoda, że musiałaś się tyle razy budzić...

Cytat:
ja rozumiem, bo moja matka nauczyła Zosię czegoś podobnego, tylko mówiła: "baran, baran....BUC!"
U nas "barum, barum, TRYK!"
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:53   #4601
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

phdwao a z niekapka też nie pije?
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:57   #4602
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Dep
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej,mam dziś wolne

dep haha uśmiałam się z pożarcia groszku

prince nagraj ją koniecznie musi to być przesłodkie!
mój potrafi papa, pokazuje gdzie się świeci światełko, mówi daj jak coś chce, jak mówię połóż główkę na podusi to się kładzie(nawet na podłogę i się do niej przytula) wie że smoczek to smoczek.
moja tez wie ze smoczek to smoczek. jak go trzymam ja sama to wyciaga reke i nie mowi a krzyczy daj z nerwami

te nasze dzieci juz takie mądrutkie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-04-05, 10:12   #4603
hanjah
Zakorzenienie

Hej

Pogoda szaleje a mnie przez to głowa strasznie boli Wczoraj po południu jak nigdy poszłam się położyć ale dopiero po paracetamolu mi przeszło... dziś jest troszkę lepiej-a jakoś muszę przeżyć do 17 zanim mąż wróci z pracy...
Chyba przejdziemy się na spacer-słońca niby nie ma, ale nie zanosi się na deszcz. Może mi na powietrzu przejdzie
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 10:17   #4604
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
U nas też na koniec "tryk" albo "trys" ale bach czy bęc też wywołuje kupę śmiechu

Cytat:
Dep

moja tez wie ze smoczek to smoczek. jak go trzymam ja sama to wyciaga reke i nie mowi a krzyczy daj z nerwami

te nasze dzieci juz takie mądrutkie
To prawda i coraz sprytniejsze Spryciule

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej

Pogoda szaleje a mnie przez to głowa strasznie boli Wczoraj po południu jak nigdy poszłam się położyć ale dopiero po paracetamolu mi przeszło... dziś jest troszkę lepiej-a jakoś muszę przeżyć do 17 zanim mąż wróci z pracy...
Chyba przejdziemy się na spacer-słońca niby nie ma, ale nie zanosi się na deszcz. Może mi na powietrzu przejdzie
Oby przeszło

Edytowane przez katja_22
Czas edycji: 2013-04-05 o 10:19
Stary 2013-04-05, 10:18   #4605
KarolinaPW
Zadomowienie

Komp mi muli, touchpad źle działa szału można dostać, wczoraj w ogóle nic na wizażu napisać nie mogłam

Cytat:
może... W każdym razie nie przejmuję się tym. Wstanie/zacznie raczkować/siedzieć, jak będzie gotowy

Karolina gratuluję pierwszego ząbka!
Muszę się nauczyć Twojego podejścia

dzięki
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
dzisiaj chciałam umówić małą na wizytę kontrolną u pediatry (z wynikami krwi), ale w systemie mi pokazało, że nasza pediatra w tej placówce co zawsze chodziliśmy nie przyjmuje, prawdopodobnie przeszła do innej nowo otwartej (w ramach tej samej sieci), ale jeszcze nie ma w systemie w ogóle uwzględnionych konsultacji u pediatry tam, chciałam z nim omówić co i jak, a on do mnie z pretensją, że właśnie sobie grę włączył a ja akurat teraz się za to musiałam brać i mu przeszkadzam. Przegiął, mam na niego nerwa na maksa
Nie dziwię się, przegiął konkretnie
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Karolina super, ze w pracy dobrze było. No i gratulacje dla chłopaków, ze dali radę, teraz to juz będzie tylko lepiej
Dzięki
Cytat:
No, uff, poszło (chyba) dobrze (chyba, bo nie wiem, jak np. założona jest pielucha ).
Wróciliśmy o 23, mała słodko spała od godziny, szwagierka warowała w sypialni, bo bała się wyjść
Ale obie przeżyły, a A. twierdzi, że nie ma nic przeciwko, by powtórzyć ten wyczyn

to super, że pierwszy dzień za Tobą. Rozumiem, że jednak z wprawy nie wyszłaś? Teraz już będzie z górki
Fajnie, że się dziewczyny dogadały
Jednak nie wyszłam z wprawy, całe szczęście
Cytat:
Karolina brawo za 1-szy dzien
Dzięki
Cytat:

No to jakoś poszło, będzie tylko lepiej Brawa dla Twoich mężczyzn, dali sobie radę Oby Ci się to zagoiło szybko

za zębolka
Dzięki
Cytat:
Tak myślałam, że nie będzie najgorzej Chociaż pęknięcie ropnia nie brzmi dobrze Da się to jakoś zwalczyć?
dla męża, że sobie tak poradził. No i za ząbka
Jak byłam u chirurga w ciąży z tym to powiedział, że tylko wyciąć, a ja mam takie zmiany po obu stronach, więc trzeba by z obydwu wyciąć, trochę się boję, że mnie to wyłączy z życia. Na razie biorę augmentin 1000, mam nadzieję, że się wygoi. Na dzień dzisiejszy mniej boli i mogę złączyć nogi
Dzięki
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Man nadzieję, że w pracy ok . Super, że mały grzeczny na chrzcinach a odnośnie księdza brak słów... Współczuję problemów skórnych Twoich i Marcinka. za wizytę!.
Dziekuję, w pracy jakoś poszło
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Super, że w pracy ok .
za ząbka!

Dla Was również za ząbki i nowe umiejętności
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Cześć
Wiadomość oficjalna dzisiejszego dnia jest taka, że Kubuś raczkuje Żegnaj święty spokoju Mąż musi zagęścić ruchy z bramką na schody

Pewnie jeszcze coś chciałam odpisać ale nie pamiętam
Super!a ile minęło od czasu pierwszego wstania na kolanka do ruszenia?
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 10:45   #4606
depoison
Zadomowienie

A tak na marginesie, to idę dziś do dentysty i od razu z tej okazji zaczęło mnie dziś pół szczęki boleć
Słyszałam o przypadkach, gdy człowiek szedł do lekarza z bólem zęba, a rzeczony ząb przestawał go boleć chwilę przed wejściem do gabinetu.
U mnie odwrotnie - idę w 90% przypadków po prostu na kontrolę, a w dniu wizyty nagle zaczyna mnie coś (na ogół od razu ze 3 zęby) pobolewać. Układ nerwowy człowieka to doprawdy przedziwna konstrukcja!

Stary 2013-04-05, 10:51   #4607
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
A tak na marginesie, to idę dziś do dentysty i od razu z tej okazji zaczęło mnie dziś pół szczęki boleć
rzeczony ząb przestawał go boleć chwilę przed wejściem do gabinetu.
U mnie odwrotnie - idę w 90% przypadków po prostu Słyszałam o przypadkach, gdy człowiek szedł do lekarza z bólem zęba, a na kontrolę, a w dniu wizyty nagle zaczyna mnie coś (na ogół od razu ze 3 zęby) pobolewać. Układ nerwowy człowieka to doprawdy przedziwna konstrukcja!
ja mam tak ze przestaje bolec mnie zab kiedys mialam straszny bol zeba. Wyłam doslownie a byla 21 godzina. Zadne tabsy nie pomagały wiec mama zaprowadzila mnie do dentysty. Do domu dr on przyjmował w gabinecie kolo domu wiec mialysmy nadzieje ze nas przyjmie. Byla 22 jak wchodzilysmy an posesje to zab przestal mnie bolec i wrocilam do domu

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-04-05, 10:57   #4608
nitka_88
Zadomowienie

Hej

Wszystkiego Najlepszego dla Igusi, i wszystkich niedawnych solenizantów!
Gratuluję też wszystkich nowych umiejętności. Jestem w szoku, co Wasze dzieciaczki już potrafią!
Mój Alex dopiero co zaczął samodzielnie siedzieć i się turlikać. Chwycony za rączki, od razu chce wstawać, a jak mu pozwolę, to sobie tupta, ale nie pozwalam mu na to zbyt często. Próbowałam nauczyć go przybijania piątki, a wyszło mi tak, że jak mówię "piąteczka" albo "przybij piątkę", to on nastawia rączkę, żebym to ja mu przybiła Raczkować chyba też w najbliższym czasie nie zamierza... ale może to i lepiej

Miłego dnia

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 11:03   #4609
ewka5891
Zakorzenienie

Zauważyłam, ze ostatnio strasznie ręce mi sie wysuszyly. Używam rożnych kremów, miny tych dobrych ale jakoś poprawy nie widzę

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 11:05   #4610
depoison
Zadomowienie

Cytat:
ja mam tak ze przestaje bolec mnie zab kiedys mialam straszny bol zeba. Wyłam doslownie a byla 21 godzina. Zadne tabsy nie pomagały wiec mama zaprowadzila mnie do dentysty. Do domu dr on przyjmował w gabinecie kolo domu wiec mialysmy nadzieje ze nas przyjmie. Byla 22 jak wchodzilysmy an posesje to zab przestal mnie bolec i wrocilam do domu
(a czemu ten mój cytat jakiś taki dziwnie poszatkowany? )
Ale co było dalej? odezwał się ten ząb nazajutrz, czy uspokoił na dobre? pewnie jednak to pierwsze?

A z tym 'wmawianiem' sobie bólu tak mnie to denerwuje, że nie macie pojęcia. Nie mogę przeczytać/usłyszeć o jakiejś dolegliwości, bo zaraz sama zaczynam ją odczuwać. I nie szkodzi, że racjonalnie wiem, że to urojenia (choć doszłam do tego już dobrze po dwudziestce), skoro fizycznie odczuwam to jako coś całkiem realnego

Na przykład pamiętam, jak z 10 lat temu przeczytałam jakiś straszny artykuł o kobiecie cierpiącej na nowotwór szczęki. Od razu zaczęła mnie boleć szóstka (u niej też ponoć zaczęło się od "zwykłego" bólu zęba). Napieprzała dobre 2 tygodnie! i choć wiedziałam, że to ból urojony (zapomniałam o artykule, przestała boleć), to bez tabletek się nie obyło (do dentysty wtedy pójść nie mogłam, byłam w USA). Obłęd Ten brak kompatybilności między racjonalną częścią mojego umysłu a jakimiś podświadomymi lękami naprawdę mnie osłabia

Stary 2013-04-05, 11:12   #4611
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
(a czemu ten mój cytat jakiś taki dziwnie poszatkowany? )
Ale co było dalej? odezwał się ten ząb nazajutrz, czy uspokoił na dobre? pewnie jednak to pierwsze?
:
odezwal sie ale nie szybko

a cytat to moja myszka szwankuje bo moja córa tak w nią klikała ze sie jakas taka zrobila strasznie czuła jka chcialam zaznaczyc ze odpowiadam na to wlasnie to sie przesuneło

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-04-05, 11:16   #4612
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,

Cytat:
wiem jak to jest, chyba każda z nas tak ma, że jej post sie ominęło nie smutaj, cieszymy się razem z Tobą

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ja zauważyłam.
Odpisałam Tobie - na pewno gratulowałam Gosi sukcesu i Katji, bo kiedyś miałam hipopotama, w którym naciągało się sznureczek, żeby pływał. POdałam też link do strony z adresami sklepów Pepco. Chyba zaczęłam odpisywać komuś jeszcze, ale przeglądarka mi się zamknęła.
*
Od jakiegoś czasu wypija go dużo, przez ostatnie 2 miesiące przybrała ok. 600g. Przy wzroście 72 cm waży 8kg, więc po zastąpieniu części mleka kaszką i tak pozostanie szczupła. Pediatra zawsze widzi ją obok mnie, więc nie ma zastrzeżeń.

Szczuplutką masz córeczkę . Moja jak miała 6 miesięcy ważyła 7400 g i mierzyła 71 cm (dane ze szczepienia), teraz nie wiem jaka jest długa, ale waży 8300 g (ważona w domu).
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Wiadomość oficjalna dzisiejszego dnia jest taka, że Kubuś raczkuje Żegnaj święty spokoju Mąż musi zagęścić ruchy z bramką na schody

Bebe, PrincePolo, gratuluję osiągnięć dzieciaczków. Wielkie
za raczkowanie!

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ale mieliśmy dzisiaj akcję... rzuciłam psu zabawkę do aportowania i niefortunnie jak pies się właśnie odwracał to Lu ostro ruszyła w jego stronę wskutek czego pies ją trącił trochę łapą po buzi. Lu się tak po tym rozryczała, że mocno się zapowietrzyła i naprawdę długą chwilę nie łapała oddechu przy czym w połowie tego bezdechu zrobiła się bordowa i mocno odgięła do tyłu cała sztywna. Normalnie mało zawału nie dostałam. Na szczęście w końcu złapała oddech po czym kilka razy jeszcze pociągnęła nosem troszkę jęcząc i się uspokoiła. Stawiam że się mocno przestraszyła a nie że ją bolało, bo jak się uderzy i boli to płacze dłużej, a tutaj chwila grozy i był spokój.

Bebe musiałam przeoczyć, ale oczywiście gratuluję przyznaję, że czasem zdarza mi się czytać pobieżnie, bo przy tym moim szogunie inaczej się nie da
Współczuję przeżyć... To musiało być straszne .
Dziękuję
Cytat:

U nas po staremu. Aaa była dziś jedna niespodzianka: przespana noc Mały spał od 19:30 do 5:30. Ja pospałam do 8, bo małż dziś wstawał do L.

za ząbki i umiejętności
Ja uwielbiam takie poranki kiedy mąż wstanie do małej i się nią zajmuje a ja mogę dospać . Ale jest to możliwe tylko, jak ma popołudniową zmianę albo wolne... Czasem po nocce się zajmie, ale to zależy od jego poziomu zmęczenia.

Dziękuję
Cytat:
ej, bo się zdenerwuję na ciężarną! Oczywiście, że zauważyłam, ale "dopiero co" weszłam na wizaż

Cytat:

Ja dopiero teraz nadrabiam bo w dzień nie mam kiedy, gratuluję osiągnięć Gosi, zdolna dziewczynka
Dziękuję
Cytat:
U nas w dzień usypianie jest w łóżeczku. Jak mała jest zmęczona, kładę ją do łóżeczka daje pić włączam pozytywkę a ona przekręca się na brzuch i zasypia. Luksus nie? nie na marne poszło uczenie zasypiania w łóżeczku. Nie wyobrażam sobie teraz bujać małej w foteliku przy suszarce.
Ale masz fajnie z tym zasypianiem . Pamiętam jak uczyłaś tego Igunię, bo wcześniej zasypiała tylko bujana w leżaczku .
Cytat:
Ja pamiętam tylko, że dzień przed porodem miałam mega intensywny...

Ja nawet nie pamiętam czy zjadłam śniadanie a co dopiero co
Ale wspomnienia z porodu i tego, co go poprzedzało ciągle żywe
Dobrze, że się ból zapomina, inaczej pewnie nie chciałabym więcej dzieci
Ja też miała bóle krzyżowe, do tego podrasowane oksytocyną... Mąż masował mi pięścią, bo inaczej nic nie pomagało. Na szczęście jak piszesz, o bólu się zapomina i dzięki temu zdecydowaliśmy się na kolejne dziecko.
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
zacznę od bebe, oczywiście że czytałam ale nie miałam czasu na odpisanie wszystkim, Młode nie spało, Gratuluje!! rozumiem że Ci się zrobiło przykro a teraz mi przykro że Tobie przykro
Dziękuję
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 11:31   #4613
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Zauważyłam, ze ostatnio strasznie ręce mi sie wysuszyly. Używam rożnych kremów, miny tych dobrych ale jakoś poprawy nie widzę
Mam ten sam problem... Rok temu zimą i wiosną też miałam - wtedy pierwszy raz w życiu i na początku wzięłam to za uczulenie na płyn do mycia naczyń...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 11:35   #4614
pumas
Zakorzenienie

Hej
U nas nocka jak zawsze beznadziejna, straciłam nadzieję, że się to kiedyś zmieni.
Zrobiłam małej na obiad makaron z sosem i odpoczywam, bo padam na twarz.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 11:36   #4615
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej. Nie mam na nic czasu
Moja mama jutro wyjeżdża, więc mamy mały młyn w domu. Muszę ogarnąć wszystko z siostrą, do tego rachunki, Fabian... I to do lipca Nie wiem, jak dam radę.
Do tego jest mi przykro, że mama mnie z tym wszystkim zostawia, ale co zrobić
Dużo sił życzę
Cytat:
tak. Już mam tysiąc czarnych myśli i wizji
Przeżyliśmy koniec świata, może wojnę też się uda
Cytat:
Hej

My dzisiaj kończymy 8 miesięcy
Pamietam jak dziś, gdy w dniu porodu byliśmy w restauracji i z powodu skurczy nie mogłam dokończyć obiadu całe szczescie, ze tego bólu juz nie pamietam

Cytat:
U niego reakcje są dosyć mocne i zdecydowane, on tam się z nami nie patyczkuje od samego początku... I też się nasłuchałam różnych teorii spiskowych od takich, które mówiły, że on tak wisi na cycku, bo się nie najada, że mleko nie takie itp. i nie ważne, że ładnie przybierał do tych mówiących, że go tak nauczyliśmy. Były awantury przy kąpaniu, przebieraniu, przy dosłownie każdej czynności, przy jedzeniu też się potem zaczęły, usypianie to też były ciężkie przeprawy. No działo się, działo... A na domiar złego kolejna wnuczka teściowej to jego przeciwieństwo. Zje i śpi, zero ruchu, zero życia w tym dziecku i tak ma do tej pory (skończyła pół roku) i tak jak piszesz ona też nawet nie potrafi płakać, co najwyżej marudzi, więc jej rodzice dumni i szczęśliwi... Do tego dodać komentarze teściowej, ciągłe porównywanie, więc nieraz pojawiały się myśli, że może jednak my coś źle robimy i powątpiewanie w rodzicielskie kompetencje Potem się trochę unormowało, myślę że po prostu nauczyliśmy się siebie Ale co wizytę czy u teściowej czy u moich dziadków np. były komentarze, współczucie i pytania jak ja sobie radzę z takim dzieckiem, bo naprawdę trzeba było być mega kreatywnym Coś co jeszcze przed chwilą mu odpowiadało już za chwilę nie i trzeba było kombinować inaczej, na szczęście zdążyliśmy wypracować jakieś swoje sposoby Dziecko mam nieospałe (to po mnie podobno), mega aktywne (to też), nerwowe (a to po mężu :P), na pewno jest wrażliwy i zdecydowanie baaardzo wymagający, co może potwierdzić każdy, kto miał z nim jakąś dłuższą styczność. Przy krótkich wizytach ludzie nie wierzyli co my o nim opowiadamy skoro on jest taki grzeczny Pawełek wie, czego chce i musi być dokładnie tak, inaczej daje głośno do zrozumienia, że nie o to mu chodziło i oczywiście oczekuje natychmiastowej poprawy Moja teściowa zawsze miała dla niego określenia o negatywnym wydźwięku, ale trochę przystopowała. Ja zresztą zawsze mówiłam, że mam aktywne, ciekawe świata dziecko, podkreślałam raczej pozytywy tego jaki jest i chyba jej się w końcu udzieliło, bo już inaczej się o nim wypowiada, teraz jest żywy, ruchliwy, ciekawy świata, tzw. żywe srebro
Bez sensu takie porównywanie nic nie wnosi, tylko Was denerwuje...
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

KarolinaPW wczoraj myślałam o Tobie cały dzień. Super, że pierwszy dzień w pracy masz już za sobą Cieszę się, że jakoś poszło. No i brawa dla Twoich mężczyzn, że dali sobie radę bez Ciebie.
Przy okazji gratuluję ząbka i udanych chrzcin. Chociaż ksiądz przegiął
Współczuję problemów z ropniem
Dzięki
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
A co do ew. wojny - mam inne zdanie niż Agunia, niestety nie wiemy, co w tej Korei tak naprawdę mają i czym dysponują. Myślę, że mogą zaskoczyć świat. Oby nie. Ostatnio jest to temat numer jeden w pracy na tapecie i niestety każdy ma podobne zdanie....
Jestem tego samego zdania Poza tym mają świetnie wyszkoloną armie, gotową na wszystko dla swojego wodza, organizacje paramilitarne a nawet szkolenia wojskowe dla dzieci w szkołach
Cytat:
Mandi, w zasadzie to się zsuwa, ale nie wiem czy tak sama z siebie czy dlatego że ona z nudów lubi się wyginać do przodu co i powoduje zsuwanie

Dzisiaj Iga kończy 9 miesięcy!
Wszystkiego najlepszego!!!!
Cytat:

-mowi daj jak cos chce
-robi kosi kosi łapci
Ale dużo już umie

mój nawet kosi kosi nie załapuje
Cytat:
Słyszałam o przypadkach, gdy człowiek szedł do lekarza z bólem zęba, a rzeczony ząb przestawał go boleć chwilę przed wejściem do gabinetu.
U mnie odwrotnie - idę w 90% przypadków po prostu na kontrolę, a w dniu wizyty nagle zaczyna mnie coś (na ogół od razu ze 3 zęby) pobolewać. Układ nerwowy człowieka to doprawdy przedziwna konstrukcja!
powodzenia
Znam takie przypadki "cudownego ozdrowienia", pacjent odwoływał wizytę, bo mu przeszło
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 11:48   #4616
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
:
spokojnie. Moja tez nie zawsze jak sie powie jej to robi. Robi, wiec załapała ale nie zawsze. Bardziej lubi przedrzezniac. teraz Ja karmiłam to chetnie robiła buca buca bum. Wiec z nagraniem tego problemu nie bedzie ale mowilam kosi kosi lapci to ona nietrafiala raczkami(tzn nieudawalo jej sie klaskac) ale ogolnie jej sie czasem udaje. W kazdym razie wie jak raczkami ma wtedy robic. tak samo mowie jej Rozi pokaz jaka jestes duza to Ona wyciagnac powinna raczki do gory a teraz złapała sie za glowe (wyszlo ile ma problemow)

Mowie powiec Bozia a ona bosie

stwierdzam ze moje dziecie jest wyszczekane po mnie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2013-04-05 o 11:49
Stary 2013-04-05, 12:29   #4617
agunia82
Zakorzenienie

Hej

dla Igi

i brawa dla Rozi za umiejętności

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

eee moja też tego nie umie, póki co tylko "papa"

ja tam wojny dalej się nie boję, groźnie może być tylko, gdyby do niej włączyły się Chiny po stronie Korei, na co jednak za bardzo się nie zanosi i chyba w obecnym momencie Chiny nie miałyby w tym żadnego interesu

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 13:12   #4618
Balbinka1983
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny
Spróbuję trochę ponadrabiać bo w końcu się ogarnęłam trochę w pracy Widzę że Karolinie jakiś ropień pękł??? Muszę się wczytać. Mam nadzieję że wszystko w porządku?
Soleilki mama wyjeżdża? Zaraz siądę i się wezmę za nadrabianie

U mnie sytuacja się powoli stabilizuje - to już czwarty dzień w pracy. Powitanie miałam fantastyczne - baloniki z helem przyczepione do mojego biurka, kolega z pokoju upiekł tort bezowy zrobiłam rundkę po pokojach i się przywitałam ze znajomymi. Szkoda że pogoda dupiasta M super sobie radzi z babciami, czasami nawet nie zauważa jak wychodzę. Za to jak wracam słodko się wtula
Stary 2013-04-05, 13:48   #4619
nel_a
Zakorzenienie

Hej.
Mały ma dziś dopiero drugą drzemkę jak mi się znów po 30min obudzi to sobie strzelę w łeb - jak jest mąż to śpi w południe 2 godziny!
Łazi za mną wszędzie i próbuje wstawać chwytając oczywiście moich spodni albo czegoś co jest pod ręką
Ale ogóle jest pozytywnie coraz lepiej idzie mu jedzenie, uff.

Dep, jak Twoja dziecina reaguje na książki? Mój to destruktor i strasznie się namęczę by go trzymać w miarę w sporej odległości - klatka by się przydała wczoraj z jednej wytargał kartkę a w innej tak pomemlał strony że częściowo już ich nie ma

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 13:59   #4620
wanilllka82
Wtajemniczenie

witam
nie nadrobiłam jeszcze
byłam dziś na bilansie i Młody przybrał tylko 300 gram przez 2 miesiące mimo że w nocy je tyle razy, mam skierowanie na morfologie z uwagi na jego słabe jedzenie w ciągu dnia (np dziś od rana zjadł łyżkę stołową kaszki i łyżkę stołową obiadku, napił się 2 razy z piersi i wypił trochę wody) no a poza tym to ponoć wygląda na roczne dziecko zaszczepiłam też na pneumokoki - pierwszą dawką choć nadal mam wątpliwości czy to na pewno konieczne, wszystkie szczepiłyście??

idę robić ciasto, obiecałam chłopakom zebrę co u Was poczytam i odpisze dopiero wieczorem

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-04-05 o 14:02
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości