Zazdrośnice, odcinek 65 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-06, 11:09   #3931
kasia0912
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice, odcinek 65

Bisia jak po 10.04 nie będzie wiosny to też zwątpię ale póki co mam nadzieję

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 11:17   #3932
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
Fizycznie doszłam już do siebie, teraz pozostało podleczyć psychikę, ale póki wiosna nie nadejdzie, to będzie ciężko Dziękuję

mnie się nie udało to też był powód do deprechy... nie umiałam Małej nakarmić piersią czułam się okropnie winna (do tej pory mi Jej szkoda), a po pobycie w szpitalu załapałam grypę żołądkową, po której całkiem wyjałowiło mi organizm a pokarm praktycznie całkiem zanikł... i skończyłam próbować

Dzięki Ja też

Jedno co mogę powiedzieć o porodzie już teraz - polecam obecność Tż... mój zmienił się baaardzo po tym, jak widział ile kobieta musi przeżyć i wytrzymać... docenił to mocno
i znowu Cię rozumiem, bo ja miałam taką schizę, że miałam wyrzuty sumienia,że nie udało mi się urodzić naturalnie.

Ja też, w ogóle sobie nie wyobrażam bez tż porodu.
Cytat:
Mam taką nadzieję, bo marzę o parce
To będziesz mieć Ja świeżo po porodzie też mówiłam, że nigdy więcej i co?
Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
taaaak, pamiętam Twoje "niemiło wspominam już sam szpital, ale w domu było fajnie" i zdjęcie z wanny fakt, zaraz po porodzie mówiłaś, że nie chcesz póki co tego znowu znosić, ale chyba po 3 miesiącach już miałaś wizję kolejnego dziecka i w sumie fajnie, zazdroszcze
ja mam 2 mamy we w miarę bliskim otoczeniu i wszystkie na wspomnienie porodu nie chcą tego znosić ponownie. jedna jest zdeklarowaną mamą jedynaka. sama mówi, że zabezpieczają się na każdy możliwy sposób. druga urodziła pół roku temu i powiedziała mi, że nie jest gotowa, by o tym rozmawiać, że jak myśli o porodzie, to cała radość życia i miłość do męża i córki z niej ulatuje. Jak nie myśli o tym, to jest OK. Spytałam, czy naprawdę było tak źle, na co rzuciła ciągiem tagów:"hemoroidy, żylaki, pęknięte krocze, ból nie do wyobrażenia" - koszmar. Choć podkreśla, że po tym człowiek jest silniejszy.
Tylko Wy tutaj zawsze piszecie, że poród boli, ale warto i takie tam
Moja mama mówi,że jakby człowiek pamiętał ból porodowy, to wszyscy mieliby po jednym dziecku
Ja Ci powiem - gdybym miała innego męża niż mam, to pewnie bym takszybko do siebie psychicznie nie doszła. On był dla mnie wtedy ogromnym wsparciem i dzięki niemu i Mrówce zaczęłam się cieszyć z macierzyństwa,ale głównie dzięki niemu. W moim przypadku w ogóle poród miał drugie dno,przez które mocniej go przeżyłam emocjonalnie. Bo dla mnie nie tyle ból, co przejścia związane z porodem były koszmarem. Bólu pod koniec miałam dość, ale to nie on jest przyczyną że teraz wybieram prywatny szpital
do porodu

A co do pogrubionego - bo to prawda

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
kochanie, to nie Twoja wina! zrobiłaś, co mogłaś

ja nie wiem... chciałabym, by P. był przy mnie, bo tak jak piszesz - wsparcie. Ale on chyba nie jest skłonny. I ja go zmuszać nie planuję - może zechce, a jak nie, to lepiej, by go nie było, bo pewnie bardziej by przeszkadzał, niż pomagał. Zresztą póki co nie dziwię mu się. Sama nie chciałabym być przy porodzie
A P. mówił mi kiedyś, że nie wie, czy chciałby być przy porodzie i źle mu z tym, b To głównie MATKA. Nikt nie gwarantuje, że nie będąc przy porodzie też by tak nie miał, ale skoro mówi, że obecność przy porodzie to najgorsze, co zrobił, dla ich związku, to coś znaczy.
Też bym w sumie wolała tego uniknąć
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 11:17   #3933
Biska
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie wiem... chciałabym, by P. był przy mnie, bo tak jak piszesz - wsparcie. Ale on chyba nie jest skłonny. I ja go zmuszać nie planuję - może zechce, a jak nie, to lepiej, by go nie było, bo pewnie bardziej by przeszkadzał, niż pomagał. Zresztą póki co nie dziwię mu się. Sama nie chciałabym być przy porodzie
A P. mówił mi kiedyś, że nie wie, czy chciałby być przy porodzie i źle mu z tym, ale jego kolega był i od tamtej pory nie potrafi na żonę spojrzeć jak na obiekt seksualny. To głównie MATKA. Nikt nie gwarantuje, że nie będąc przy porodzie też by tak nie miał, ale skoro mówi, że obecność przy porodzie to najgorsze, co zrobił, dla ich związku, to coś znaczy.

Mój całą ciążę powtarzał, że nie chce być przy porodzie, a teraz mówi, że nie wyobraża sobie, żeby go tam miało nie być na szczęście nie przeszkodziło mu to w tym, żeby widzieć we mnie kobietę, mimo, że widział dużo podczas porodu ale to chyba po prostu zależy od faceta

Cytat:
Napisane przez FioletowyAnanas Pokaż wiadomość
Tak czytam te wasze problemy z porodem później z maleństwem to mnie bardzo zniechęciłyście
Uważam, że poród sam w sobie to samo zło, ale efekt końcowy jest... nie do opisania! I mimo, że to straszne przeżycie, wydaje mi się, że każda kobieta powinna go doświadczyć

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
ale to imię pasuje do niech w 100%, nawet mi trochę przypomina siebie jak byłam niemowlakiem
ale się cieszę, że wróciłaś, to chyba jedyna pozytywna rzecz tego dnia bardzo Cię proszę żebyś już tu została

Jutro mam chrzest, ostatecznie kupiłam obrazek srebrny, o taki, na żywo jest bardzo ładny i do tego dorzucam kasę.

A w środę wylatuję do Pragi, muszę dzisiaj ciuchy przygotować.
W końcu mam swoją Maję! imię jest piękne

Czytałam o Twoim psiaku strasznie mi przykro, że znów ma problemy ze zdrowiem Trzymam za niego mocne kciuki
Ładny obrazek My chrzcimy Majkę za tydzień i już mnie to przeraża, ponieważ teściowa postanowiła zająć się organizacją...

Uciekam, Mała postanowiła wstać i chyba ma ochotę ze mną pogadać i wynegocjować trochę mleka (okropny z niej żarłok!)

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 11:18   #3934
najfajniejsza
Zakorzenienie

Słowem - każda kobieta przechodzi poród inaczej.
Ja będę mieć przesrane coś czuję

Nie bałyście się tego - że gdy mąż Was zobaczy w takich okolicznościach, to będzie na Was patrzeć inaczej, nie jak na kobietę? Tej fizjologii jest tam tyle, że różnie może być.
Nie bałabym się tego, gdyby nie ten kumpel lubego... P. mi powiedział, że też dotąd mu to do głowy nie przyszło. Ale że nie chciałby widzieć
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 11:21   #3935
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero teraz zaczynam dochodzić do takiego wniosku, ale mimo wszystko szkoda mi Małej Dzięki
jsteś cudowną mamą dla której dobro córki jest wszystkim ale dla niej ważne jest tez to, byś Ty była szczęśliwa

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 11:24   #3936
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:

A P. mówił mi kiedyś, że nie wie, czy chciałby być przy porodzie i źle mu z tym, ale jego kolega był i od tamtej pory nie potrafi na żonę spojrzeć jak na obiekt seksualny. To głównie MATKA. Nikt nie gwarantuje, że nie będąc przy porodzie też by tak nie miał, ale skoro mówi, że obecność przy porodzie to najgorsze, co zrobił, dla ich związku, to coś znaczy.
M. tez mial byc przy porodzie koncem koncow nie byl bo sie rozchorowal. I tak sobie mysle ze moze i dobrze bo on to delikatny jest i tez mogloby tak byc ze patrzylby na mnie jako na matke, a nie kobiete. A wiem ze to dla niektorych jest bardzo trudne do przezwyciezenia a nawet pary sie rozstaja
Stary 2013-04-06, 11:25   #3937
Kinqaa
Zakorzenienie

Odp: Zazdrośnice, odcinek 65

A ja rodzilam teoretycznie sama i nikomu nie życzę
Jednak fajnie jak jest facet przy porodzie,bo docenia i widzi jak jest "łatwo" to przejść.
Przecież nie musi wiecznie patrzeć w pipe parnterki,prawda ? Podczas porodu.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 11:25   #3938
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:

Nie bałyście się tego - że gdy mąż Was zobaczy w takich okolicznościach, to będzie na Was patrzeć inaczej, nie jak na kobietę? Tej fizjologii jest tam tyle, że różnie może być.
Nie bałabym się tego, gdyby nie ten kumpel lubego... P. mi powiedział, że też dotąd mu to do głowy nie przyszło. Ale że nie chciałby widzieć
ja biorę to pod uwagę i tż raczej nie będzie przy porodzie
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 11:26   #3939
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:

Powiem szczerze,że wręcz przeciwnie. Ja rozmawiałam o tym z tż już po porodzie i on mówił mi, że w ogóle nie patrzył na to jak na coś obrzydliwego, czy fizjlogicznego. W jego oczach byłam bohaterką Mówił, że nigdy by się nie spodziewał, że można tak cierpieć i jednocześnie mieć tyle siły.Z resztą to nie jest tak,że Ty sobie rodzisz,a on się przygląda biernie i ocenia Mój mąż miał niezłe zakwasy po porodzie -ja mu się wieszałam na szyi,on mnie masował, był ciągle zaangażowany w to co się działo. Przeszliśmy to wspólnie i ja uważam,że to jest bardzo cenne dla związku. Bardzo pogłębia więzi. I na pewno nie przestał na mnie patrzeć jak na obiekt seksualny. Powiedziałabym, że wręcz przeciwnie

Cytat:

Uważam, że poród sam w sobie to samo zło, ale efekt końcowy jest... nie do opisania! I mimo, że to straszne przeżycie, wydaje mi się, że każda kobieta powinna go doświadczyć
też tak uważam. W tym porodzie się jakby nowa kobieta rodzi- silniejsza i jakby.... mądrzejsza ?
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2013-04-06, 11:26   #3940
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
Tak czytam te wasze problemy z porodem później z maleństwem to mnie bardzo zniechęciłyście
E tam od razu problemy, nie wiesz kak bedzie z Toba wiec nie ma co sie zniechecac. Ja lekko przeszlam i porod i reszte zmagan
Stary 2013-04-06, 11:27   #3941
Kinqaa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zazdrośnice, odcinek 65

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
też tak uważam. W tym porodzie się jakby nowa kobieta rodzi- silniejsza i jakby.... mądrzejsza ?
O to to

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 11:28   #3942
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
ale to imię pasuje do niech w 100%, nawet mi trochę przypomina siebie jak byłam niemowlakiem
ale się cieszę, że wróciłaś, to chyba jedyna pozytywna rzecz tego dnia bardzo Cię proszę żebyś już tu została

Jutro mam chrzest, ostatecznie kupiłam obrazek srebrny, o taki, na żywo jest bardzo ładny i do tego dorzucam kasę.

Fajny obrazek, a po co do Pragi?
Stary 2013-04-06, 11:31   #3943
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnula4321 Pokaż wiadomość
Fajny obrazek, a po co do Pragi?
w delegację
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 11:39   #3944
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Claris, zazdroszczę ci wyjazdu do Pragi, ale nie zazdroszczę przygotowań i pewnie związanego z tym wszystkim stresu Powodzenia

Bisiaaaa Jakie piękne imię wybrałaś! No i fajnie, ze już dochodzisz do siebie Zaglądaj częściej, jest wiele dziewczyn w ciąży i po ciąży, z pewnością znajdziesz wiele wsparcia

Marg, nie obraź się, ale mam coraz większe wrażenie, że związek się nie sypie, a sama go rozwalasz analizowaniem sytuacji i pewnie przez to jakieś głupie hasła strzelasz do TŻ...

Smerf, śliczny kolor butów To są takie satynowe, nie?

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2013-04-06 o 11:45
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 11:47   #3945
FioletowyAnanas
Zakorzenienie

Biska ja raczej dzieci miec nie bede ;p

FioletowyAnanas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 11:48   #3946
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
tak - atłas/satyna, myslałam o zamszu, ale nie mieli niebieskiego

Stary 2013-04-06, 11:49   #3947
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Smerf, to uważaj na nie, bo ja mam czarne satynowe i w pudełku mi się pozaciągały, bo nie owinęłam dokładnie papierem

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 11:49   #3948
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
o wrzosowiska jak w Wichrowych Wzgorzach

jak moze nie lubic Clostera

Transylvania
Wrzosowiska jak w starych książkach i Transylvania jak z filmów o wampirach
A jak można Clostera nie lubić to nie wiem Ale już z tym nie walczę

Smerf, ładny kolor bucików, taki smerfny
Bisia, będzie dobrze

Cześć, koleżanki
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 11:51   #3949
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Odp: Zazdrośnice, odcinek 65

Witaj Bisiu! Dobrze Cię widzieć. Pisz częściej. Mam nadzieję ze szybko zapomnisz o tym co zle i będziesz sie w pełni cieszyć maciezynstwem.
Czekam na opis porodu. Przyda się głos zniechecajacy

Mam średni humor bo mi się od zestresowanego męża udzielił. I jesze wyszło, ze mamy różne poglądy w ważnej dla mnie kwesti. Dzień kupy jak nic. I grzywka sie ciulowo układa. No to pomarudzilam. Wracam do kawy i nauki ang.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 11:56   #3950
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Smerf, to uważaj na nie, bo ja mam czarne satynowe i w pudełku mi się pozaciągały, bo nie owinęłam dokładnie papierem
dzięki za radę będę uważać

Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Smerf, ładny kolor bucików, taki smerfny
pewnie taki mam kolor przewodni

Stary 2013-04-06, 12:03   #3951
margueri
Zadomowienie

Cytat:

marg co sie stalo?

Chodzi o tego focha jak ja to określiłam mojego B, wczoraj się widzieliśmy, byłam pewna, że się pogodzimy a tu lipa, jest jeszcze gorzej (: tym razem to ja się zdenerwowałam na niego...widzimy się dzisiaj mam nadzieje, że wszystko sobie wyjaśnimy i będzie jak dawniej...

Cytat:
Dziewczyny bylyscie w tym aquaparku 60km od Berlina tropical islands?
Tam jest super, jak taka egzotyczna wyspa...

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
Już pokazuję
Fajny kolor, jesteś zadowolona, wygodne???

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
dzień dobry

dzień porządków - to dzień z☠☠☠....ny

marg - :glaszcze: nie wiem jak Ci pomóc - tyle ostatnio krzywdy i bólu w Twoich postach
A ja już posprzątałam, prawie, bo jeszcze pranie kończy się robić i mam w planach leniuchować
U mnie się po prostu od grudnia wszystko sypie, z jednego problemu wyjdę, pojawia się drugi, oby ta zła passa szybko się skończyła, bo już czasami nie mam siły...wydaje mi się, że zauwazacie tylko to co dzieje się złego u mnie, nie dostrzegając postów, w których piszę o radosnych momentach mojego życia a takie też są...

Cytat:
Mój poród był naprawdę straszny... ale jeśli naprawdę chcesz znać jego historię to opiszę ją po południu, jak Tż przejmie Majkę

Tak było... codziennie płakałam razem z dzieckiem, zaliczyłam z Nią szpital w Jej 3 tygodniu życia, praktycznie nic nie jadłam, spałam po 2 godziny dziennie, czułam się po prostu strasznie... ale w szczegółach opiszę wszystko na spokojnie później
Ojjj współczuje...już wszystko ok z malutką???

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

Marg, jak Ty się męczysz w tym związku...

Roszpunka śpi, obiad gotuje Mąż-błogostan i nuda
Nie powiem, że się męczę w tym związku, teraz nam się trochę nie układa...gdybym nie powiedziała wtedy o dwa słowa za dużo byłaby dzisiaj taka sielanka jak przed tym fochem...tak naprawdę to takie pierwsze nasze duże spięcie...wcześniej to były kłótnie o drobiazgi... zaczęliśmy się kłócić dopiero od stycznia tego roku...w związku nie zawsze jest różowo czasami trzeba się pokłócić, aby móc się potem pogodzić i cieszyć sobą...musimy się dotrzeć...

Korzystaj jak możesz z tego błogostanu...

Cytat:

Ładny obrazek...
Też chcę do Pragi jechać ;p jak psiaczek???

Cytat:
W końcu mam swoją Maję! imię jest piękne
Też uwielbiam to imię i marze o małej M...

Cytat:
Marg, nie obraź się, ale mam coraz większe wrażenie, że związek się nie sypie, a sama go rozwalasz analizowaniem sytuacji i pewnie przez to jakieś głupie hasła strzelasz do TŻ...
Analizuje, ale nie dziele się z nim swoimi przemyśleniami, bo po co...tzn rozmawiamy, mówię mu co myślę, czuję etc ale nie wszystko...
przyznaje powiedziałam coś średnio mądrego, ale nie nic takiego przez co można się obrażać na tyle dni czy mógłby rozpaść się związek...każdy ma swoje za uszami...
to nawet nie tak, że powiedziałam coś głupiego tylko tu bardziej chodzi o moją naturę, pewne cechy, które wcale nie są złe tylko zazdrośnik źle to odbierze i awantura gotowa...
u nas jak w każdym związku raz lepiej, raz gorzej, ale ogólnie uważam, że jesteśmy fajną parą...

Byłam na zakupach i weszłam pooglądać buty do sklepu i co jak zwykle wyszłam z nowymi butami takimi na teraz...

M&B

"Małżeństwo to diament szlifowany całe życie"
A.R.

Rolki - przejechane ok 20 km (2/28(17))

Edytowane przez margueri
Czas edycji: 2013-04-06 o 12:07
margueri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 12:06   #3952
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
pewnie taki mam kolor przewodni
Myślałaś już nad bukietem i tortem?
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 12:17   #3953
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
w delegację
Fajnie zazdroszczę

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:

O to to
Stary 2013-04-06, 12:17   #3954
peach_passion
Zakorzenienie

marg to co Ty mu takiego powiedziałaś?
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 12:23   #3955
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margueri Pokaż wiadomość
Nie powiem, że się męczę w tym związku, teraz nam się trochę nie układa...gdybym nie powiedziała wtedy o dwa słowa za dużo byłaby dzisiaj taka sielanka jak przed tym fochem...tak naprawdę to takie pierwsze nasze duże spięcie...wcześniej to były kłótnie o drobiazgi... zaczęliśmy się kłócić dopiero od stycznia tego roku...w związku nie zawsze jest różowo czasami trzeba się pokłócić, aby móc się potem pogodzić i cieszyć sobą...musimy się dotrzeć...
No właśnie, a nie sądzisz,że to lekka przesada po każdej kłótni,czy jak to określasz"fochu" pisać, że "związek Ci się sypie" czy że nie wiesz,czy masz tż? U Ciebie przejście od stanu "hurra, w tym roku ślub"do stanu "związek mi się sypie" zajmuje średnio dwa dni Nie znam Cię i nie chce oceniać, tylko jak się czyta Twoje wypowiedzi, to nie obraź się, ale trochę jakbym rozchwianą emocjonalnie nastolatkę czytała. Wiem, że masz nie udany związek za sobą.Szczerze mówiąc, to mało kto nie ma To, że tamten się rozpadł nie oznacza, że ten się rozpadnie. To nie ten facet i nie ten związek. Chyba że sama do tego doprowadzisz.Zaręczyliści e się, czyli oboje zadeklarowaliście, czyli oboje macie poważne plany względem siebie. W normalnych, dojrzałych związkach kłótnie się zdarzają i każdy czasem mówi o dwa słowa za dużo. Co nie oznacza od razu, że "związek się sypie". Może spróbuj troszkę spojrzeć z boku na własne emocje i spróbować jakoś dostosować adekwatność reakcji, do sytuacji?
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2013-04-06, 12:23   #3956
FioletowyAnanas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
marg to co Ty mu takiego powiedziałaś?
No właśnie.

FioletowyAnanas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 12:24   #3957
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:

Byłaś?

Pokaż buciki?
Stary 2013-04-06, 12:25   #3958
kasia0912
Zakorzenienie

Marg może i w każdym związku są wzloty i upadki,ale jak się czyta o Twoim związku to ciągle piszesz o tym,że coś jest nie tak. A to nie chciał ustalać nic odnośnie ślubu, a to się obraził znowu. Musicie poważnie pogadać jak dorośli ludzi bo tak to wy udanego małżeństwa nie stworzycie

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 12:26   #3959
raingirl
Zakorzenienie

Jak Bisia przyszła to ja też zgodnie z prawem serii wpadłam się przywitać, a co

Bisiu witaj, mam nadzieję, że już zostaniesz z nami
Śliczna ta Twoja córeczka - co zdjęcie na fejsbuku nowe to coraz ładniejsza
Współczuję przejść porodowo-depresyjnych
Oby ta wiosna prędko przyszła, w sumie mi też by się taki dopalacz przydał, coby z dołka wyleźć na dobre
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 12:26   #3960
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Słowem - każda kobieta przechodzi poród inaczej.
Ja będę mieć przesrane coś czuję

Przed porodem myślałam o tym i mówiłam, że nie chcę Go tam ale w trakcie porodu nie myślałam o fizjologii i o tym, co On zobaczy, a czego nie...teraz nie wyobrażam sobie, żeby Tż tam nie było

Cytat:
jsteś cudowną mamą dla której dobro córki jest wszystkim ale dla niej ważne jest tez to, byś Ty była szczęśliwa
Dzięki, takich słów mi brakowało do tej pory słyszałam "musisz karmić".

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
A ja rodzilam teoretycznie sama i nikomu nie życzę
Jednak fajnie jak jest facet przy porodzie,bo docenia i widzi jak jest "łatwo" to przejść.
Przecież nie musi wiecznie patrzeć w pipe parnterki,prawda ? Podczas porodu.
Zgadzam się.

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość

Powiem szczerze,że wręcz przeciwnie. Ja rozmawiałam o tym z tż już po porodzie i on mówił mi, że w ogóle nie patrzył na to jak na coś obrzydliwego, czy fizjlogicznego. W jego oczach byłam bohaterką Mówił, że nigdy by się nie spodziewał, że można tak cierpieć i jednocześnie mieć tyle siły.Z resztą to nie jest tak,że Ty sobie rodzisz,a on się przygląda biernie i ocenia Mój mąż miał niezłe zakwasy po porodzie -ja mu się wieszałam na szyi,on mnie masował, był ciągle zaangażowany w to co się działo. Przeszliśmy to wspólnie i ja uważam,że to jest bardzo cenne dla związku. Bardzo pogłębia więzi. I na pewno nie przestał na mnie patrzeć jak na obiekt seksualny. Powiedziałabym, że wręcz przeciwnie

Ze wszystkim się zgadzam, pod wszystkim podpisuję się obiema rękami

Cytat:
Claris, zazdroszczę ci wyjazdu do Pragi, ale nie zazdroszczę przygotowań i pewnie związanego z tym wszystkim stresu Powodzenia

Bisiaaaa Jakie piękne imię wybrałaś! No i fajnie, ze już dochodzisz do siebie Zaglądaj częściej, jest wiele dziewczyn w ciąży i po ciąży, z pewnością znajdziesz wiele wsparcia

chciałabym zobaczyć Cię w sukni, ale najpierw muszę sprawdzić, czy mnie z klubu nie wykluczyłyście już Wątek czytałam, do klubu nie wchodziłam, bo czułam, że byłoby to nie fair

Cytat:
Biska ja raczej dzieci miec nie bede ;p
Też tak kiedyś mówiłam, a mama wtedy śmiała się ze mnie w głos nie zarzekaj się

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Witaj Bisiu! Dobrze Cię widzieć. Pisz częściej. Mam nadzieję ze szybko zapomnisz o tym co zle i będziesz sie w pełni cieszyć maciezynstwem.
Czekam na opis porodu. Przyda się głos zniechecajacy

Mam średni humor bo mi się od zestresowanego męża udzielił. I jesze wyszło, ze mamy różne poglądy w ważnej dla mnie kwesti. Dzień kupy jak nic. I grzywka sie ciulowo układa. No to pomarudzilam. Wracam do kawy i nauki ang.
Nie chcę zniechęcać, bo ja generalnie ciesze się, że rodziłam naturalnie, jestem dumna sama z siebie nawet trochę Sam finał porodu to najpiękniejsze, co mnie spotkało w życiu i nie zapomnę pierwszych słów Tż jak Maja leżała już na moim brzuchu

Cytat:
Chodzi o tego focha jak ja to określiłam mojego B, wczoraj się widzieliśmy, byłam pewna, że się pogodzimy a tu lipa, jest jeszcze gorzej (: tym razem to ja się zdenerwowałam na niego...widzimy się dzisiaj mam nadzieje, że wszystko sobie wyjaśnimy i będzie jak dawniej...

Fajny kolor, jesteś zadowolona, wygodne???

A ja już posprzątałam, prawie, bo jeszcze pranie kończy się robić i mam w planach leniuchować
U mnie się po prostu od grudnia wszystko sypie, z jednego problemu wyjdę, pojawia się drugi, oby ta zła passa szybko się skończyła, bo już czasami nie mam siły...wydaje mi się, że zauwazacie tylko to co dzieje się złego u mnie, nie dostrzegając postów, w których piszę o radosnych momentach mojego życia a takie też są...

Ojjj współczuje...już wszystko ok z malutką???

Korzystaj jak możesz z tego błogostanu...

Ładny obrazek...
Też chcę do Pragi jechać ;p jak psiaczek???

Też uwielbiam to imię i marze o małej M...

Analizuje, ale nie dziele się z nim swoimi przemyśleniami, bo po co...tzn rozmawiamy, mówię mu co myślę, czuję etc ale nie wszystko...
przyznaje powiedziałam coś średnio mądrego, ale nie nic takiego przez co można się obrażać na tyle dni czy mógłby rozpaść się związek...każdy ma swoje za uszami...
to nawet nie tak, że powiedziałam coś głupiego tylko tu bardziej chodzi o moją naturę, pewne cechy, które wcale nie są złe tylko zazdrośnik źle to odbierze i awantura gotowa...
u nas jak w każdym związku raz lepiej, raz gorzej, ale ogólnie uważam, że jesteśmy fajną parą...

Byłam na zakupach i weszłam pooglądać buty do sklepu i co jak zwykle wyszłam z nowymi butami takimi na teraz...
Niestety dalej ma bakterię w poniedziałek znów będę nas umawiać na wizytę u lekarza Co do problemów w związku, mogę tylko poradzić, żebyś zafundowała sobie 2 dni dla siebie, wyszła gdzieś, dopieściła sama siebie i na spokojnie porozmawiała z Tż

Zabieram się za opis, mam nadzieję, że mi Mała pozwoli na to... a jak nie, to dokończę jak Tż wróci z pracy

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości