![]() |
#481 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
Moja dalej ciągle coś przełyka, może ma nadmiar śliny już sama nie wiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale niecierpie niemieckiego ![]() I niestety nauka języków w polskich szkołach mega kuleje... pewnie jak większość z Was u mnie było tak że co rok miałam innego nauczyciela języka który co chwile inaczej uczył i co chwile zmienialiśmy ksiązki :/ A powinno to wyglądać tak że jedna lekcja w tygodniu z nejtivem powinna być... oglądanie na lekcji jakiś bajek filmów po angielsku a nie kurde czytanka :/ i w kółko czytanka i suche fakty ale może się nie znam. Może pstrynio się coś wypowie na ten temat ![]() Marsi ja też chce tylko imię myślałam jeszcze obok umieścić znak nieskończoności ale pomyślę ![]() Ale rozwala mnie jak niektorzy robią sobie (przewaznie faceci) takie duuupne imiona na przedramieniach jeszcze gotykie czy czymś ![]() ![]() ![]()
![]() |
#483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() też myslalam nad tatuazem z imieniem Amelki albo z jej datą urodzenia. Ale gdzie by tu sobie go machnąć? hmmmm
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
bokeh w Pl jeszcze nie jest tak zle z jezykami obcymi. Byle jak, ale cos tam kazdy powie, a w Jp tak ucza, ze nic nie potrafia!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
Mnie tez wkurza nauczanie jezyka w pl szkolach.
Uczylam sie niemieckiego w kazdej szkole, z gramtyki bylam perfekt, a przyszlo co do czego to slowa nie moglam z siebie wydusic. Zamiast wzbogacac slownictwo to caly czas myslalam tylko o poprawnych koncowkach :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=X2aEsDIO_jU
dla ciotek wizażowych ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#488 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A może to takie cukierki: http://www.igglesblog.com/.a/6a00d83...1ec9970b-800wi pianki? Cytat:
Dzieje się tak czasem, za dużo powietrza, za słabe mięśnie. Cytat:
http://allegro.pl/gryzak-silikonowy-...119879281.html A w ogóle sobie zamawiam właśnie kółeczka- podejrzewam, że obie radochę będa miały ![]() http://allegro.pl/bright-starts-kolk...116746860.html |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
czy wy naprawde macie w domu małe dzieci
![]() ![]() ![]() jako tako nadrobiłam ![]() słuchajcie, mój dziec spał wczoraj od 18 do 21,30, po nakarmieniu i sciągnieciu glutków obudzil sie rano o 9, oczywiscie z nocnymi przerwami na jedzonko o 1, 3 i 7 rano. Ale jak tylko zjadł i zmieniłam pampka to on dalej szedł w kime.... spał koło mnie na łozku ze wzgledu na ten katar i uwierzcie lub nie, ale budziłam sie co jakies 20 min sprawdzac, czy oddycha.... z przerwami na jedzonko spał praktycznie 15 godz ![]() ![]() teraz tez kima, a u mnie zestaw obowiazkowy: rozpuszczalna +bonitki ![]() zamiast sprzątac to ja wizazuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Zadomowienie
|
Witam, witam,
nie mam wcale czasu czytać a co dopiero pisać, ale wstawiam moją śmieszkę do klubu ![]() Obecnie Mała śpi przy suszarce, bo budziła się co chwila i płakała podczas puszczania bączków ;(
#491 |
Zakorzenienie
|
szaja jeszcze ich na oczy nie widzialam wiec trudno powiedziec. Tylko opakowanie, a na nim nie ma niestety obrazka samego cukierka. Pisalam marsi, ze pewnie bardziej pianki beda przypominac niz dumle. Ale to tylko ze znaczenia przymiotnika sie domyslam.
A swoja droga, to jakies dziwne masz piersi, bo ze miekkie to rozumiem, ale puszyste?! chociaz nie, to moje pewnie sa trefne... ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do syropu to jest bez recepty, pierwsza dostała go Szaja ale jej Dorka źle go znosiła to nie ma znaczenia czym karmione jest dziecko bo to syrop na refluks u mnie 100% poprawy, idziemy się ważyć we wtorek i będę wiedzieć czy przyczyna małego przybierania jest właśnie ulewanie ![]() kurde nie wiem czy sobie wagi nie kupić ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40161543] Ona pewnie się cieszy, że dorabia. A ile h sprząta? A może to takie cukierki: http://www.igglesblog.com/.a/6a00d83...1ec9970b-800wi pianki? [/QUOTE] to zależy ale zwykle ok 4 h jak jest prasowanie to więcej, tyle że ja mam dwie łazienki do ogarnięcia, salon, sypialnie,kotłownie, korytarz i jeszcze trzy pokoje na górze odkąd ją mam jestem o wiele bardziej zrelaksowana i nie martwię się,że syf w domu tym bardziej,że ja lubię porządek na wysoki połysk a przy moim dzieciu to nie byłoby możliwe do utrzymania a cukierki to niestety nie są takie bo to coś w rodzaju toffi meneq jak już jesteśmy przy cukierkach to lepiej się nie chwal jak je znajdziesz ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Wtajemniczenie
|
apropo wypadania włosów to mi też lecą, pisałam już o tym, żadne tabletki pewnie znowu nie pomogą, po 1 ciąży też mi się zdawało że wyłysieję, a prawda jest taka, że te włosy co powinny systematycznie przez ciążę wypadać teraz na raz wylatują
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() to ja myślałam,że cukierki są toffi mięciutkie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
marsi mozesz powiedziec synowi, ze to japonska produkcja, dam sobie reke uciac, ze nie beda smaczne. Tak jsk jedzenie konkretne jest full wypas, tak slodycze kuleja.
Zgoda toffi jest mieciutkie, ale ma byz jednoczesnie puszyste. Cos w stylu recznikow z reklamy plynu do plukania coccolino |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
no i mamy karuzele
![]() ![]() https://www.youtube.com/watch?v=H02W...e_gdata_player
#497 |
Wtajemniczenie
|
pisałyścieo gastrotusie u nas to nie pomoga..
no chyba, ze ja go zle uzywam .. ale probowalam przed jedzeniem i po jedzeniu po 10 min, jak bym podawala efektow zero... mam tak ulewajace dziecko, ze juz nie daje rady, non stop wszytsko mokre, przebieranie, pranie, prasowanie, wszytsko juz smierdzi, dzisiaj wzielam go do lozka po nocy i posciel do wymiany ... nawet maxi cosi juz zalal .. czasami boje sie isc na spacer, bo przeciez jak uleje, to bedzie przemoczony... .. a najgorsze, ze jego juz to zaczyna meczyc, to mleko mu podchodzi non stop, odbija mu sie ... ![]() bylismy nawet prywatnie u gastrologa i nic ... kazdy mowi, ze to samo przjedzie, teraz idziemy na nfz do innego gastrologa, zobaczymy.. ale dajemy juz mleko nutramingen z zagestnikiem nutrition i po tym gastrotus a on jak ulewal to ulewa ... no juz nie wiem o co chodzi...
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-04-06 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#498 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() taka fajna duża się wydaje ta karuzela, i ten pałąk ma taki wysoki ? też mamy ten różowy album ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() taka fajna duża się wydaje ta karuzela, i ten pałąk ma taki wysoki ? też mamy ten różowy album ![]() wiesz moze jak dokładnie sie nazywa ta karuzela? może też się skuszę i wymienie małej jak sie znudzi tą co ma ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#499 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja na przykład strasznie żałuję,że wcześniej nie dołączyłam. Miałam tyle przeróżnych wątpliwości w ciąży i byłam z tym sama ![]() ![]() ![]() ![]() Blanka robi zielone kupy, bardzo rzadkie. A wiem,że to nie są kupy po utlenieniu,tylko robi takie, bo nie raz zrobiła takie na mnie ![]() Czy to objaw jakiejś choroby? To trwa mniej więcej od tygodnia... |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() generalnie masz racje, tak powinno byc ale rzeczywistosc jest zupelnie inna i nie chcce tu bronic nauczycieli ale prawde mowiac to mamy niewielkie pole manewru. no bo tak -obowiazuja nas podstawa rogramowa i program nauczania ktory MUSIMY zrealizowac -oczywiscie moznaby go zrealizowac bez ksiazek no ale wtedy miliony xerowek, mnostwo pisania itd -jesli chodzi o nejtiva to dodatkowe koszty. a nikt o zdrowych zmyslach nie "polaszczy" sie na godzinke w tyg -moznaby oczywiscie ztrudnic nejtiva normalnie na etat ale kto o zdrowych zmyslach mowiac perfekt w obcym jezyku chcialby uczyc w szkole, uzerac sie z "trudna" mlodzieza i jeszcze "trudniejszymi" rodzicami z psie pieniadze majac mozliowc bycia np tlumaczem w jakiejs exta firmie.... -sprawa zmiany nauczyciela co roku - jak zobaczy jedenz drugim jak to wyglada od kuchni to po roku sam rezygnuje i wyjezdza za granice ![]() -bajki, filmy, plyty, wszystko fajnie tylko trzeba mniec gdzie i na czy je odtworzyc. owszem, chyba juz w kazdej szkole jest pracownia komp ale oprocz jezykow sa jeszcze inne lekcje , nie mowie juz nawet o informatyce, chetne do skorzystania z kompa, tv itd. -ktos powie ze chociaz raz na tydzien, na dwa moznaby wejsc do takiej pracowni. niby tak tylko ze np u nas lekcje sa na korytarzu!!!!! bo nie ma odpowiedniej ilosci sal wiec nikt o zdrowych zmyslach nie zamieni wygodniej pieknej pracowni na korytarz ![]() -koeljna sprawa to ilosc uczniow w klasie. troszke inaczej wyglada to w gimnazjum i szkole srednej ale np u nas w odstawowce dzieciakow jest do oporu, i nie ma pieniedzy na grupy jezykowe dzieki temu mam na lekcji grubo ponad 20 uczniow w tym adhd, mega dysleksja, opóźnienie umyslowe, autyzm itd. wiec nawet jak cwiczymy dialogi/role itd to ile jestem w stanie osob/par przepytac? 2 moze 3... ja juz nawet nie mam czasu na odpytywanie z poprzedniej lekcji a mowa o konwersacji, ehhh - programy nauczania sa tak dziwacznie skonstruowane ze , jak dla mnie, to co roku jest to samo przerabiane. jak mam uczniow na korkach poczawszy od maluszkow do maturzystow to widze ze to co w podstawowce powtzrza sie w gimnzajum a potemw szkole sredniej. oczywiscie ozna pokusic sie o wlasny autorski program ale to juz wyzsza szkola jazdy -nauce nie sprzyajaja tez wszelkiego rodzaju srawdziany,e gzaminy, matury pisemne. owszem, nalezaloby wiedziec jak napisac list, skarge, podanie o prace ale na h.j gramatyka na sprawdzianie? to powinno bys sprawdzane w mowie!!! - co tu jeszcze.. rodzice.. teraz juz ta swiadomosc chyba? jest ciut wieksza niz kilka ladnych lat temu ale generalnie pokutuje jeszcze przekonanie pt Po co ci ten angielski/ niemiecki... a juz na wsi to jest porazka! kiedys pytam sie ucznia czemu sie nie nauczyl na jaks tam klasowke a ten-bo tata powiedzial ze nie musze! do hodowli bykow i tak mi sie to nie przyda ![]() takze ten tego, generalnie mamy baaaaardzo pod gorke ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Wtajemniczenie
|
Maja też robi niefajne kupki, takie śluzowate i często po troszkę... Zaczęło się z podawaniem antybiotyku ale kurcze, już tydzień ponad temu odstawiliśmy a kupki nadal takie same
![]() Za to jak leży i ją wezmę złapię za rącki to się dźwiga do siadania - sama ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Pstryczku ale się rozpisałaś :P Moja językowa pamięć jest niestety ulotna i wstydzę się mówić np. po angielsku bo się mi wydaje, że mnie ktoś wyśmieje ![]() Jak byłam w zerówce to moi rodzice mi płacili za prywatne lekcje, ale tylko przez kilka miesięcy bo Pani która nas uczyła miała taki system, że mówiła jakieś słowo po angielsku, a my mieliśmy jak najszybciej tego dotknąć, więc kilkanaście dzieci przez godzinę latało jak głupki po sali ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Rozeznanie
|
Hej, zajzałam się przywitać. dopiero przeleciałam do końca tamten wątek.
Jestem z małą u rodziców bo tż jeszcze w delegacji, miało go nie być do dziś ale przez tą cholerną pogodę skończy pewnie dopiero w czwartek, na szczęście dziś wraca na weekend. Ale mamy jazdę! Kolki sie skończyło i przyszedł skok!!!!!!!!!!!!!!!! jeszcze gorszy!!!!!!!!!!!!! chyba ak bym była sama z małą to przez ten skok też bym skończyła ale z okna ![]() do tego mam doła, mała tęskni za tż, jak jest w domu to zupełnie inne dziecko, u niego jest spokojniejsza, on ją usypia. mam wrażewnie jakbym nie umiała się nią zajmować, mam nadzieję że szybko minie, wczoraj skończyła 11 tygodni. do tego pożyczyłam siostrze laptop, chociaż i tak nie mam czasu na nim siedziec, teraz chwilka bo po darciu poszła spać. Chyba przez tą kolkę tak sobie płuca wyrobiła ![]() wieczorem wracamy do siebie, aż sie wstydzę sąsiadów tak się drze ![]()
#503 |
Zakorzenienie
|
fewcia, to dobrze, ze chociaz nie dokarmiasz.
Ja tez mam duzo pokarmu, ale maly w histerii nie chce chwytac i konczy sie na mm/odciagnietym mleku. pstryku, ze co, lekcje na korytarzu??? ![]() Ja np swoj angielski w LO super wspominam. Bylam wlasnie w jezykowej klasie, pierwszy raz mialam angielski w szkole (wczesniej chodzilam tylko po lekcjach, dodatkowo). Grupa ok 12 osob (klasa podzielona na pol), 5h tygodniowo, codziennie (!!) kartkowka, do nauczenia okolo 150-200 slowek, mnostwo konwersacji i zadan "nie z ksiazki", kobieta wlasciwie wcale nie mowila do nas po polsku. Jak ktos nie znal znaczenia slowa to mowila definicje po angielsku, naprowdzala. Dopiero jak ewidentnie ktos nie kumal to wchodzil polski. Dodatkowo musielismy w domu czytac ksiazki po angielsku, a potem o nich opowiadac, jezdzilismy na rozne warsztaty, na ktorych tez dominowal ang. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-04-06 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A to tak, masz sporo do ogarnięcia. Ja prasowac lubię akurat, no ale sprzątanie mnie dobija :/ a jescze mąż pedant ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Szajko, tak zrobię. Właśnie podejrzewałam,że może nietolerancja mleka krowiego. Czyli muszę zrezygnować z mleka, jogurtów, sera,masła do smarowania? Jeszcze coś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja rok temu miałam taką fazę żeby sobie zrobić tak między karkiem a łopatkami głowę lwa ale tak bardziej symbolicznie lew a grzywa jako słońce czy coś takiego okrągłego, mam nadzieję, ze widzisz to wyobraźnią swoją ![]() Cytat:
![]() Bokeh, Deli- super te wasze córeczki, już tyle potrafią ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() eh, to tylko Polska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lece,dzis mnie do wieczora nie bedzie bo pełno roboty przed jutrzejszymi chrzcinami ( i na dodatek te glupie nauki jeszcze) ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-04-06 o 13:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.