|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
A co znaczy fuka fuka?
Marsi zazdraszczam pani sprzatajacej, tez bym chciala Co do smoczka - Pietraszko jest mega smoczkowy, gdyby nie smok to by wisial non toper na piersi, na szczescie ze ssaniem cyca nie mamy problemow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
lady a meza pytalas? ;-)
Fuka fuka znaczy miekki, puszysty, np koldra taka moze byc albo ciasto biszkoptowe |
|
|
|
#453 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Prawie nadrobiłam jeszcze tylko kilka stron poprzedniego wątku i 4 z tego
zobaczymy jak będzie jutro może też zakupię ten inhalator, na razie mam wersję light w postaci garnka z parującą wodą lepsze to niż nic. A odciągamy Katarkiem do odkurzacza, bo przy fridzie po jednym dniu i ja i tż zaczęliśmy nosem pociągać. W ogóle to powiem Wam że i tak z wizażu dowiedziałam się więcej o tym katarku niż od lekarki co ja bym bez Was zrobiła jakby tak lekarze podczytali trochę nasz wątek to by chyba mądrzejsi nieco byli ![]() I tak się w sumie zastanawiam bo patrzę która godzina, gdzie mój rozum się podział bo mały od daaawna śpi od 20 do 24 i od razu po jedzonku do 7 rano a ja siedzę po nocy i przeglądam forum, albo, co gorsza siedzę na allegro i wyszukuję cuda, dobrze że te zabaweczki wszystkie takie piękne i kolorowe, nie mogę się na żadną zdecydować więc dużo nie kupuję no chyba że przyjdę na sposób i kupię wszystkie które mi się podobają )Pytałyście o ubranka, my na noc najczęściej pajace, a w ciągu dnia to body z długim rękawem i półśpiochy/spodenki, albo body z krótkim i koszulka na to i też spodenki. Nie cierpię śpiochów z kaftanikami, może dlatego że mam same beznadziejne kolory, takie mdłe pastelowe, nie lubię ich. No i kaftaniki podwijają się nam pod śpiochami. Mnie najbardziej się podobają kolorowe ubranka, takie żywe, dobrze że mam swojego lumpka którego niedawno odkryłam, znoszę stamtąd 2 kg firmowych ciuszków za 30 zł inaczej na koncie dawno wiałoby pustką. marsi, super się masz, mnie by się też taka pomoc przydała bo teraz tak zapuściliśmy z tż mieszkanie przez parę dni, że szok już widzę minę mojej teściowej gdybym tak poczyniła, ona już ma mnie za królową egipską bo każę tż coś w domu robić, ale by było dobranoc kobitki, nie ma co, dzisiaj tż wstaje rano nakarmić bubusia, nie ma innej opcji
|
|
|
|
#454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
różami? Naiwna jestem? ![]() Cytat:
![]() Na włosy koleżanka poleciła mi Merzspecial,drogi jest ale podobno czyni cuda ![]() Cytat:
![]() Witam dziewczynki ![]() Blanka jak zwykle urządziła koncert wieczorem,wiecie że ona zasypia dopiero po 23,tak codziennie? I budzi się co godzinę. Dzisiaj Zostawilam ją z nami w łóżku i budziło ją chrapanie tz ![]() ![]() Jestem wykończona,kiedy to się unormuje?
|
|||
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
fewcia wierz mi, ze Japonczycy lubuja sie w takich cudach.
Wspolczuje ze spaniem. Yae daje czadu w dzien, ale w nocy daje odsapnac. Mielismy na weekend wracac do siebie, ale przyszedl tajfun i jestesmy w domu uziemieni... I szlag pewnie trafi wisnie, a jutro mielismyisc ba urodzinowy piknik ze znajomymi, buuu... |
|
|
|
#456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze mnie ciekawią takie czarne jaja, chyba jakoś w liściach herbaty marynowane, tak ? Próbowałaś ?
|
|
|
#457 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana
oczywiście wstałam razem z tż. Sąsiedzi pomyślą że oszalelismy że co chwilę odkurzacz włączamy położyłam małego na brzusiu obok siebie a on zamiast spać to się siłuje z główką i wydaje odgłosy jak pudzian ![]() Miłego dnia dziewuszki
|
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A lody rzeczywiscie mozna znalezc o kazdym mozliwym smaku, ale sa to raczej takie lokalne ciekawostki.a nie ze idziesz do sklepu i sie zastanawiasz czy wziac czekoladowe waniliowe miesne czy rybne...? Z takich ciekawszych jadlam o smaku soli morskiej i ryzu z kawalkami. I tak, bardzo mi smakowaly! Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-04-06 o 08:28 |
|
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Moja Hania od 20 30 spala do 2 30 potem do 5 30 i o 8 sie obudzila juhuuuu!
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty podajesz mm? Blanka ladnie chwyta cyca? |
|
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
ale mielismy wczoraj przygode, o matko... ululalam troszke malego, bez suszarki! no i polozylismy sie spaciu. dalam cyca, ladne jadl, juz przysypial i nagle czuje/slysze ze chyba bedzie sie ulewac...no wiec wyjelam cyca, podnioslam sie co by malego jeszcze bardziej na boczek przekrecic, i czekam na ulewanie... ja patrze a tu taaaaki meeeeega rzyg ze szok! 2 takie wielkie chlusniecia - i cale mleko poszlo w pi.du ![]() nawet nie zdazylam sie wystraszyc bo to trwalo chwilke no ale widowiskowe to bylo , nie ma to tamto.... ![]() Od czego takie wymioty sie robia? za duzo mleka/ za szybko? czy poprostu nieraz tak bywa i tyle... Help! |
|
|
|
#462 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Wiecie co, próbowałam dzisiaj odciągnąć gilki, ale nic nie ma a ona ciągle coś przełyka i jakby się dławi lekko. W dodatku zaczeła strasznie mocno ulewać, zdarzało się jej bardzo sporadycznie a teraz to jest masakra. Nawet jak się jej odbije to jeszcze uleje i to całkiem dużo nawet po 1,5 h od jedzenia. Dzisiaj znów zjadła tylko 80 ml rano... nie wiem co z nią Zaraz wrzucę jakieś fotki do klubu, cobyśnie nie zapomniały Julaskowej czupryny ![]() wszystkie z dzisiaj rana, świeżutkie i cieplutkie ;-) a tak w ogóle to cześć!! ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
podłączam się do pytania...... i jeszcze jedno pytanko do mam, które dopajają butlą. Moja jak pije np. herbatkę, to strasznie się dławi aż jej dech zapiera a mi włosy dęba stają ze strachu. Pije ze smoczka z jedną dziurką... Jak moge temu zaradzić ? Są jakieś specjalne smoki? przez to az boje sie jej dawać pić, bo za kazdym razem jest to samo.....
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-04-06 o 09:08 |
||
|
|
|
#463 | |||
|
Wtajemniczenie
|
to może jakaś lewa śmierdząca partia wyszła? cuchną plastikiem chińskim
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W Biedronkach ostatnio były Zelmery za 199 zł a teraz przecenione może są ![]() Cytat:
a ja za 3 49,99 -interes życia ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40156326]Evel, strasznie fajna Majka [/QUOTE] dziękujemy Ty "brzydoku" ![]() Edytowane przez e_vel Czas edycji: 2013-04-06 o 09:02 |
|||
|
|
|
#464 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
Daria nawet dała pospać z tym że zasnęła dopiero o 23.30 potem się obudziła o 4.30 a potem o 8 Więc nie tak źle![]() Tż pojechał odebrać karuzele dla Darii, o taką będziemy mieć http://www.youtube.com/watch?v=Hpj_UHdWfw0 z tablicy.pl używaną za 49zl Dziś jedziemy znów na nauki do kościoła a jutro chrzciny....a za oknem widzę co??? śnieeeeeeeeeeg którym już ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() super że udało Ci się na basen wyskoczyć ale bym popływałaaaa...Cytat:
Cytat:
no jak Ty coś napiszesz.... to nie idzie się nie wzruszyć.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Moja ani razu tak wcześnie nie zasnęła najwcześniej o 22 ale to zdarzyło się tylko pare razy...a tak to 23-24...ma problemy z zasypianiem buuu---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
nie wiem po czym ale już się to nie powtórzyło---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-04-06 o 09:25 |
||||||||
|
|
|
#465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
calawdeszczu, zazdroszcze takiego usypiania, grzeczniutka Twoja Julka
![]() Swoja droga - dostalas cos ode mnie? ![]() Wlaczylam sobie gugajaca Hanie bokehowa, Kubus lezal mi na rekach spokojnie i po chwili krzyk - chyba zazdrosny obejrze jak zasnie :P
|
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
My nawet nocka w miarę Młody poszedł spać po 22 obudził się o 4 i później po 7.Przed chwilą spał 20 minut, więcej nie dało rady bo ma tak za☠☠☠iaszczą chrzestną \, która drzwiami trzaska...
![]() A wczoraj pojechaliśmy po wodę dla Młodego bo u teściowej nie chcę mu dawać ze studni... No i wracamy a Daduś już ma naciągnięte skarpetki po pachy na spodenki, otulony (25stopni) i na rączkach śpi (sarkazm) O tatuażach mówicie? Ja właśnie wczoraj sobie wymyśliłam żeby zrobić sobie datę i godzinę Dadiego - zobaczymy TŻ mnie wkurzył, bo zamiast z nami coś posiedzieć, to poszedł do mamuni do pokoju siedzieć z nią, siostrzyczką i jej chłopakiem. JA nie poszłam BO:-usypiałam dziecko (jak zwykle) -zostałam z nim w łóżku bo niespokojny i non stop macha tymi grabiami na lewo i prawo i musze go za rączkę trzymać żeby sobie dobrze zasnął |
|
|
|
#469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
lady chcecie Pietraszko po japonsku zapisac? Czy jednak Piotr?
Pomysl fajny, popieram. Chociaz sama nigdy sie na tatuaz nie zdecyduje. silver zalecili nie wychodzenie z domu, ale w sumie nic sie nie dzieje. Kropi i lekko wieje. Pamietam, w zeszlym roku tajfun o tej porze roku, to byla masakra. Tylko wyszlam przed blok i mj wiatr wyrwal z reki kilka listow, ktore chcialam wyslac. Nie bylo mowy, zeby dojsc do skrzynki za rog... Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-04-06 o 09:52 |
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Ciekawe jak bedzie ten tatuaz wygladal po japonsku, ja mysle czy wlasnie pod piersia przy sercu czy na nadgarstku?? Ale zrobie na bank czuje taka potrzebe
tylko ciekawe czy mozna jak sie karmi? Jak myslicie???Tz poszedl do pracy a ja zostalam z mieszkaniem przez ktore chyba przeszedl tajfun :/ masakra musze sprzatac na przyjazd siostry Hania dziekuje za mile slowa co do filmowania to ja wlasnie postanowilam filmowac i zamieszczac na yt zeby potem patrzec jak sie zmieniala, to jednak pamiatka ktorej my np. Nie mamy
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#473 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyglądaj się dokładnie na każdy kaszelek,katarek bo niestety lekarka miała rację- u nas 2 dni katarku,który przecież odciągałam a mimo to doszło do zapalenia pluc. Trzymam kciuki żeby wam się uało Mam jeszcze inny problem,przez tą chorobę Mikołaj nie chce jeść. Wcześniej jadł po 120ml co ok 3 godz a teraz zajada 30,60 a 90 to już jest wyczyn. Nie wiem jak mam go namówic do jedzenia... |
|
|
|
|
#474 |
|
Rozeznanie
|
meneq długo zajęła Ci nauka języka ? Bo ja np. ucze się niemieckiego 9lat i ni w ząb
Uważam że trzeba lubić jezyk i chcieć sie go uczyć zeby nim dobrze władać
|
|
#475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo zastanawiam się, czy takie maluszki zawsze mają podwyższoną temperature jak coś się dzieje ? ![]() help me
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zgadzam sie z Toba trzeba lubic jezyk i miec dobrego nauczyciela na poczatek |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#479 |
|
Raczkowanie
|
Jak pojechaliśmy do szpitala to bez temperatury. ewidentnie krztusił się tym katarkiem i miał suchy kaszel. Co ciekawsze OSŁUCHOWO BYŁO CZYSTO ale pani doktor zleciła rtg twierdząc że u takich maluszków często nic nie słychać na słuchawkę a zmiany w płucach są . No i u nas były. Temperatury dostał 4 dnia,ale raczej od rotawirusa. Miał 37,9 ale zaraz dostał paracetamol i spadła
|
|
|
|
#480 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej gaduły
Leo znowu drugą noc w wózku spał od 21 do 3.30 ![]() wiecie co, tylko się nie śmiejcie, on śpi w takim kombinezonie śpiworku no coż widać moje dziecko uwielbia jak mu ciepło i jak jest owinięty jak kukła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
myślałam o vichy dercos albo la roche posay kerium- miałam teraz dużo próbek, fajny a ampułki używałam kiedyś radical i drugie seboradin Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() po tym gastussie nic nie ulewa ale zapomne raz i masakra |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

zobaczymy jak będzie jutro może też zakupię ten inhalator, na razie mam wersję light w postaci garnka z parującą wodą
co ja bym bez Was zrobiła
jakby tak lekarze podczytali trochę nasz wątek to by chyba mądrzejsi nieco byli
już widzę minę mojej teściowej gdybym tak poczyniła, ona już ma mnie za królową egipską bo każę tż coś w domu robić, ale by było 

I budzi się co godzinę. Dzisiaj Zostawilam ją z nami w łóżku i budziło ją chrapanie tz
6 5 4 3 2 1

chyba wasza ciąża się porodem nie skończyła