![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
A co znaczy fuka fuka?
![]() Marsi zazdraszczam pani sprzatajacej, tez bym chciala ![]() Co do smoczka - Pietraszko jest mega smoczkowy, gdyby nie smok to by wisial non toper na piersi, na szczescie ze ssaniem cyca nie mamy problemow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#452 |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
lady a meza pytalas? ;-)
Fuka fuka znaczy miekki, puszysty, np koldra taka moze byc albo ciasto biszkoptowe |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Prawie nadrobiłam jeszcze tylko kilka stron poprzedniego wątku i 4 z tego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I tak się w sumie zastanawiam bo patrzę która godzina, gdzie mój rozum się podział bo mały od daaawna śpi od 20 do 24 i od razu po jedzonku do 7 rano a ja siedzę po nocy i przeglądam forum, albo, co gorsza siedzę na allegro i wyszukuję cuda, dobrze że te zabaweczki wszystkie takie piękne i kolorowe, nie mogę się na żadną zdecydować więc dużo nie kupuję ![]() ![]() ![]() Pytałyście o ubranka, my na noc najczęściej pajace, a w ciągu dnia to body z długim rękawem i półśpiochy/spodenki, albo body z krótkim i koszulka na to i też spodenki. Nie cierpię śpiochów z kaftanikami, może dlatego że mam same beznadziejne kolory, takie mdłe pastelowe, nie lubię ich. No i kaftaniki podwijają się nam pod śpiochami. Mnie najbardziej się podobają kolorowe ubranka, takie żywe, dobrze że mam swojego lumpka którego niedawno odkryłam, znoszę stamtąd 2 kg firmowych ciuszków za 30 zł ![]() marsi, super się masz, mnie by się też taka pomoc przydała bo teraz tak zapuściliśmy z tż mieszkanie przez parę dni, że szok ![]() ![]() dobranoc kobitki, nie ma co, dzisiaj tż wstaje rano nakarmić bubusia, nie ma innej opcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
różami? ![]() ![]() Cytat:
![]() Na włosy koleżanka poleciła mi Merzspecial,drogi jest ale podobno czyni cuda ![]() Cytat:
![]() Witam dziewczynki ![]() Blanka jak zwykle urządziła koncert wieczorem,wiecie że ona zasypia dopiero po 23,tak codziennie? ![]() ![]() ![]() Jestem wykończona,kiedy to się unormuje? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
fewcia wierz mi, ze Japonczycy lubuja sie w takich cudach.
Wspolczuje ze spaniem. Yae daje czadu w dzien, ale w nocy daje odsapnac. Mielismy na weekend wracac do siebie, ale przyszedl tajfun i jestesmy w domu uziemieni... I szlag pewnie trafi wisnie, a jutro mielismyisc ba urodzinowy piknik ze znajomymi, buuu... |
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze mnie ciekawią takie czarne jaja, chyba jakoś w liściach herbaty marynowane, tak ? Próbowałaś ?
![]() |
#457 |
Rozeznanie
|
Witam się z rana
![]() ![]() ![]() Miłego dnia dziewuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A lody rzeczywiscie mozna znalezc o kazdym mozliwym smaku, ale sa to raczej takie lokalne ciekawostki.a nie ze idziesz do sklepu i sie zastanawiasz czy wziac czekoladowe waniliowe miesne czy rybne...? Z takich ciekawszych jadlam o smaku soli morskiej i ryzu z kawalkami. I tak, bardzo mi smakowaly! Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-04-06 o 07:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Moja Hania od 20 30 spala do 2 30 potem do 5 30 i o 8 sie obudzila juhuuuu!
![]() |
#460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty podajesz mm? Blanka ladnie chwyta cyca? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
Hej.
ale mielismy wczoraj przygode, o matko... ululalam troszke malego, bez suszarki! ![]() no wiec wyjelam cyca, podnioslam sie co by malego jeszcze bardziej na boczek przekrecic, i czekam na ulewanie... ja patrze a tu taaaaki meeeeega rzyg ze szok! 2 takie wielkie chlusniecia - i cale mleko poszlo w pi.du ![]() nawet nie zdazylam sie wystraszyc bo to trwalo chwilke no ale widowiskowe to bylo , nie ma to tamto.... ![]() Od czego takie wymioty sie robia? za duzo mleka/ za szybko? czy poprostu nieraz tak bywa i tyle... Help! |
![]() ![]() |
![]() |
#462 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Wiecie co, próbowałam dzisiaj odciągnąć gilki, ale nic nie ma ![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz wrzucę jakieś fotki do klubu, cobyśnie nie zapomniały Julaskowej czupryny ![]() wszystkie z dzisiaj rana, świeżutkie i cieplutkie ;-) a tak w ogóle to cześć!! ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
podłączam się do pytania...... ![]() i jeszcze jedno pytanko do mam, które dopajają butlą. Moja jak pije np. herbatkę, to strasznie się dławi aż jej dech zapiera a mi włosy dęba stają ze strachu. Pije ze smoczka z jedną dziurką... Jak moge temu zaradzić ? Są jakieś specjalne smoki? przez to az boje sie jej dawać pić, bo za kazdym razem jest to samo.....
![]() Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-04-06 o 08:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |||
Wtajemniczenie
|
to może jakaś lewa śmierdząca partia wyszła? cuchną plastikiem chińskim
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40156326]Evel, strasznie fajna Majka ![]() [/QUOTE] dziękujemy ![]() Ty "brzydoku" ![]() ![]() Edytowane przez e_vel Czas edycji: 2013-04-06 o 08:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#464 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() Daria nawet dała pospać ![]() ![]() ![]() ![]() Tż pojechał odebrać karuzele dla Darii, o taką będziemy mieć http://www.youtube.com/watch?v=Hpj_UHdWfw0 z tablicy.pl używaną za 49zl Dziś jedziemy znów na nauki do kościoła a jutro chrzciny....a za oknem widzę co??? śnieeeeeeeeeeg którym już ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() super że udało Ci się na basen wyskoczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja ani razu tak wcześnie nie zasnęła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-04-06 o 08:25 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#467 |
Zakorzenienie
|
calawdeszczu, zazdroszcze takiego usypiania, grzeczniutka Twoja Julka
![]() Swoja droga - dostalas cos ode mnie? ![]() Wlaczylam sobie gugajaca Hanie bokehowa, Kubus lezal mi na rekach spokojnie i po chwili krzyk - chyba zazdrosny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Zakorzenienie
|
My nawet nocka w miarę Młody poszedł spać po 22 obudził się o 4 i później po 7.Przed chwilą spał 20 minut, więcej nie dało rady bo ma tak za☠☠☠iaszczą chrzestną \, która drzwiami trzaska...
![]() A wczoraj pojechaliśmy po wodę dla Młodego bo u teściowej nie chcę mu dawać ze studni... No i wracamy a Daduś już ma naciągnięte skarpetki po pachy na spodenki, otulony (25stopni) i na rączkach śpi (sarkazm) ![]() O tatuażach mówicie? Ja właśnie wczoraj sobie wymyśliłam żeby zrobić sobie datę i godzinę Dadiego - zobaczymy ![]() -usypiałam dziecko (jak zwykle) -zostałam z nim w łóżku bo niespokojny i non stop macha tymi grabiami na lewo i prawo i musze go za rączkę trzymać żeby sobie dobrze zasnął |
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
lady chcecie Pietraszko po japonsku zapisac? Czy jednak Piotr?
Pomysl fajny, popieram. Chociaz sama nigdy sie na tatuaz nie zdecyduje. silver zalecili nie wychodzenie z domu, ale w sumie nic sie nie dzieje. Kropi i lekko wieje. Pamietam, w zeszlym roku tajfun o tej porze roku, to byla masakra. Tylko wyszlam przed blok i mj wiatr wyrwal z reki kilka listow, ktore chcialam wyslac. Nie bylo mowy, zeby dojsc do skrzynki za rog... Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-04-06 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Ciekawe jak bedzie ten tatuaz wygladal po japonsku, ja mysle czy wlasnie pod piersia przy sercu czy na nadgarstku?? Ale zrobie na bank czuje taka potrzebe
![]() Tz poszedl do pracy a ja zostalam z mieszkaniem przez ktore chyba przeszedl tajfun :/ masakra musze sprzatac na przyjazd siostry Hania dziekuje za mile slowa ![]() ![]()
#472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#473 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyglądaj się dokładnie na każdy kaszelek,katarek bo niestety lekarka miała rację- u nas 2 dni katarku,który przecież odciągałam a mimo to doszło do zapalenia pluc. Trzymam kciuki żeby wam się uało Mam jeszcze inny problem,przez tą chorobę Mikołaj nie chce jeść. Wcześniej jadł po 120ml co ok 3 godz a teraz zajada 30,60 a 90 to już jest wyczyn. Nie wiem jak mam go namówic do jedzenia... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 |
Rozeznanie
|
meneq długo zajęła Ci nauka języka ? Bo ja np. ucze się niemieckiego 9lat i ni w ząb
![]() ![]() ![]() ![]()
#475 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo zastanawiam się, czy takie maluszki zawsze mają podwyższoną temperature jak coś się dzieje ? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zgadzam sie z Toba trzeba lubic jezyk i miec dobrego nauczyciela na poczatek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#479 |
Raczkowanie
|
Jak pojechaliśmy do szpitala to bez temperatury. ewidentnie krztusił się tym katarkiem i miał suchy kaszel. Co ciekawsze OSŁUCHOWO BYŁO CZYSTO ale pani doktor zleciła rtg twierdząc że u takich maluszków często nic nie słychać na słuchawkę a zmiany w płucach są . No i u nas były. Temperatury dostał 4 dnia,ale raczej od rotawirusa. Miał 37,9 ale zaraz dostał paracetamol i spadła
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |||||||
Zakorzenienie
|
hej gaduły
Leo znowu drugą noc w wózku spał od 21 do 3.30 ![]() wiecie co, tylko się nie śmiejcie, on śpi w takim kombinezonie śpiworku ![]() no coż widać moje dziecko uwielbia jak mu ciepło i jak jest owinięty jak kukła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
myślałam o vichy dercos albo la roche posay kerium- miałam teraz dużo próbek, fajny a ampułki używałam kiedyś radical i drugie seboradin Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() po tym gastussie nic nie ulewa ale zapomne raz i masakra |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.