|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Rybko - ja tez na jagody raczej nie mam szans . Ale od czego sa mrożonki
Choć przyznam się szczerze , że właśnie gotuję ziemniaczki w mundurkach i zjem je z śledziem opiekanym w occie
|
#1862 |
|
Raczkowanie
|
Piszecie o przytulankach a ja tez od 8 tyg, w celibacie
![]() Wczoraj doświadczyłam co to jest ciążowa huśtawka hormonalna OMG masakra. W ogóle w pracy mnie już mega drażni moja przełożona, która ZAWSZE musi mieć ostatnie słowo i to na KAŻDY temat jak mnie takie osoby wkurzają a teraz to już w ogóle, a na moje nieszczęście niedawno była w ciąży i oczywiście wszystko wie najlepiej, nawet to czy mamy z TŻ jechać na wakacje zagranicę albo czy mogę ćwiczyć albo czy mam iść na L4. Staram się na temat ciąży nic nie gadać i jak nawet jest temat to szybko go kończyć a ona na to monolog o swojej ciąży Jak z takim człowiekiem żyć?? POMÓŻCIE bo już wysiadam psychicznie a na wojenną ścieżkę tez nie chcę z nią wchodzić, bo to by suma sumarum dla mnie źle się skończyło..ech wygadałam się ![]() I ciągle mi ten ząb dokucza oby do poniedziałkua ja na razie smaruje się zwykłym balsamem, później trzeba będzie zarzucić coś mocniejszego Dziewczyny latające Trele i Nesu ( wykupowałyście dodatkowe ubezpieczenie na wakacje? jak to wygląda? Dzidzia trzymamy kciuki Miłego wieczorka
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałyście O Matko! ? dzisiaj było : Mama w pracy
Ciekawe ciekawe a tak poza tym, to oglądam właśnie Położne na TVN STYLE Trele - ja nawet mrożonych nie mam w sklepie ale w poniedziałek przejdę się po marketach to poszukam i se zrobię
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
kruszynka - ja nie wykupowałam dodatkowego ubezpieczenia po prostu nie pomyslalam o tym , ale jak bym poleciała jeszcze raz to z pewnością bym wykupiła. Chodzi oczywiście o wakacje , dla samego lotu chyba nie ma sensu ..
_Peggy - Wy mieszkacie nad morzem w UK ? W jakiej części ? Pytam bo zastanawiamy się powoli nad kupnem domu , i nie wiem czy nie właśnie nad morzem ? ceny nie porównywalne do Londynu za standard nie porównywalnie wyższe
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-04-06 o 21:05 |
|
|
|
#1865 |
|
Raczkowanie
|
ryba91 też kawałek oglądałam ale tak się przejęłam, ze mnie brzuch zaczął kłuć i wyłączyłam
Trele właśnie tak się wahamy nad tym wyjazdem ale dodatkowe ubezpieczenie musiałoby być. bo to by był 20-22 tydzień gdzieś
|
#1866 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
Pozwolę sobie dołączyć, kolejny raz będę mamą listopadową (mam nadzieje, że wszystko będzie OKI) Witam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1867 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe i te zadomowione mamusie gratuluję udanych wizyt. Jakoś udało mi się nadrobić tych parę stron. Wpadam tu na chwilę, przeprasza, że nie cytuję nikogo ale jakoś nie jestem w stanie. Padam ze zmęczenia. Nie było mnie ostatnio na forum bo trochę mam problemow. Doszły mi nowe niespodziewane obowiązki. Mam nadzieję, że jakoś wszystko mi się wyprostuję i będę w stanie bardziej aktywnie uczestniczyć w naszym wątku. Pozdrawiam.
Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-04-06 o 21:59 |
|
|
|
#1868 |
|
Zadomowienie
|
O widzę, że ja pierwsza dzisiaj. Mamusie korzystają z niedzielnego lenistwa. I tak trzymać, bo później nie będzie kiedy. Ja całą noc po urodzeniu dziecka przespałam po ponad roku. Teraz niestety już mi się to kończy ( mały śpi) a ja biegam po kilka razy do toalety.
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Jak tam u was z informowanie w pracy o ciąży. Ja nie wytrzymałam i powiedziałam w piątek dyrektorce. Nawet nie liczyłam, że tak dobrze przyjmie tą wiadomość. Może to wcześnie, ale jakoś męczyłam się z tym. Teraz mam spokój i mogę się w pełni cieszyć tym, że jestem w ciąży. |
|
|
|
#1869 |
|
Wtajemniczenie
|
edytte-moj mial 3 miesiace jak przestal budzic sie o 3 nad ranem na cyca.Spal od 23 do 6,wiec sie wysypialam.
![]() Mialam nadzieje,na ladniejsza pogode a tu znow sypie snieg |
|
|
|
#1870 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
U Nas dziś w końcu piękna pogoda;słoneczko świeci a na termometrze już +6 Co do przytulanek u Nas na razie też zakaz... mam zamiar na wtorkowej wizycie się zapytać gince do kiedy, bo już ledwo wyrabiamy... a zwłaszcza Tż ![]() Wczoraj miałam takie smaki; najpierw na śledzie, później na chlebek z serem żółtym ,pomidorkiem i ogórem, na końcu nic nie zjadłam bo mi się nie dobrze zrobiło i głowa mnie rozbolała... ![]() Do mojej wizyty już tylko 2 dni
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
A ja mam ochotę dziś przeleżeć cały dzień w łóżeczku Od wczoraj śpię jak zabita Dziś się dziwnie czuje, tak jakby mnie delikatnie w brzuchu kuło, ale zażyłam magnez b6 więc mam nadzieję, ze za chwilkę mi przejdzie Póki co powstrzymuje się, żeby nie zasnąć, wcinam ptasie mleczko i zielona herbatka z cytrynką a u was jak dziś samopoczucie??? ![]() Edytte - ja właśnie jutro mam rozmowę z szefową, ciekawe co mi powie póki co to wiem, że chce mnie zostawić do końca umowy próbnej, a potem to nie wiem :/ może każe mi pójść na L4? Ale z tego co obliczyłam to przedłuża mi się automatycznie umowa po tych 3mies próbnych także nie zostane na lodzie
|
|
|
|
#1872 |
|
Wtajemniczenie
|
Niedzielne dzień dobry!
Witam nową mamusię i życzę spokojnej ciąży. U mnie dzisiaj straszny nastrój. Wymyśliłam sobie prostowanie zębów i wczoraj założyli mi drugi, dolny łuk, teraz paszczęką nie mogę ruszyć z bólu i tak mi źle... psychicznie i fizycznie. Poprzedni łuk jakoś mniej mi doskwierał. Mam nadzieję, że za kilka dni sytuacja się unormuje i humor wróci. Ale macie zachcianki Ja wczoraj koniecznie musiałam zjeść hot-doga. Jak mnie naszło to nie ma zmiłuj. Od razu sobie zrobiłam I dobrze bo od dzisiaj tylko na jogurcikach i zupkach, gryzienie nie wchodzi w grę.Edytte u mnie w pracy będzie masakra, już to wiem... i z góry się boję. Nie wiem kiedy powiem. Nie ma mnie kto zastąpić i w ogólę. Z jednej strony chciałabym pracować nawet do 8 miesiąca i później po macierzyńskim wrócić, z drugiej mam prawie 100% pewności, że jak wróce to dostanę wypowiedzenie... i zastanawiam się czy warto się poświęcać i pracować tak długo skoro i tak nie przyniesie mi to korzyści... martwię się. Umowę mam na czas nieokreślony.
|
#1873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie możesz szczerze porozmawiać z szefostwem? bo jak wiesz że dostaniesz wypowiedzenie na 100% to po co masz się tak długo męczyc?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1874 |
|
Wtajemniczenie
|
Spróbuję, ale wiem, że krzyżuję im plany. Poza tym są mało ugodowi i mocno egoistyczni. Czas pokaże... Mam nadzieję, że się dogadamy. Chciałabym pracować, jeśli będę się dobrze czuła, bo w moim zawodzie trzeba być na bieżąco, poza tym w domu bym chyba zgłupiała....
|
#1875 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie niedzielnie i leniwie
![]() Ktosiula może księgowa? ![]() Babku, bo przeczytałam już dość dawno, ale jakoś dopiero zaskoczyłam? Wy czekacie na bliźniaki, że mąż tak zapewniał o miłości całej trójki?? ![]() Edytte niech się wszystko unormuje i niech te obowiązki nie będą zbyt męczące ![]() Miłęgo dnia kobietki Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-04-07 o 11:06 |
|
|
|
#1876 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka zupełnie nie ta bajka. Chwilowo mam opory, żeby pisać czym się zajmuję itd. Wiadomo świat jest mały, a o moim stanie nikt jeszcze nie wie
|
#1877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja mam dzisiaj jakąs depreche. Dzień zaczął się fatalnie. W nocy pokłóciłam się z Tżtem i to z mojej winy I całą noc przepłakałam, potem wstałam do roboty i jakoś on dalej dla mnie taki oschły.. ![]() Pojechałam do pracy i się okazało że mam jechać na zastępstwo tj. na inny punkt..... no to pojechalam, poczekałam sobie 40 minut na dworze ( dobrze że słoneczko dzisiaj zawitało I jak już doszłam że tak powiem to okazało się że jest milion kluczy i każdy do innej szafkiii!!!!!!!! szlag mnie trafił bo już o 10 klient stał i darł mordę na mnie że jestem nieogarnięta i nie wiem co gdzie i jak. Wkurzyłam się ale szybko się uspokoiłam. Napisałam do tż " tu jest okropnie, masakrycznie.. chcę już do domu" no i tż zadzwonił i powiedział że przyjedzie do mnie na 17 i wrócimy razem do domu o 20 bo tak dzisiaj kończę. i mam nadzieję że nie będzie taki oschły już. A najgorsze jest to że mam obok siebie : Mcdonalds, Kebab House, Lunch station, KFC i nie wiem jak wytrwam. Pachnie obłędnie!! nie wiem jak ja tu wytrzymam !
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
ryba91 - umowa kończy mi się 30 maja, a mnie wypada, że 22 maja zacznę 4 miesiąc - także cieszę się, że mi się automatycznie przedłuży. Natomiast jeśli chodzi o macierzyński to zobaczymy
będę się później martwic, teraz mi zależy żeby się jak najlepiej dogadać z szefowa i nie martwic się o prace ![]() Zbieram się - ciągnę TŻta do Ikei a potem spacerek ![]() Wpadnę do Was wieczorkiem ![]() Miłego dnia Mamuśki
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie mamusie, w to baaardzo leniwe popołudnie.
Przepraszam że nie cytuje ale jakoś brak mi sił i w ogóle czuje się średnio ;/ Okropnie mnie mdli, w brzuchu mnie coś przerzyna od rana i na dodatek od czasu do czasu kłuje mnie prawy jajnik, też tak macie ? Całą noc nie spałam bo ten jajnik mi dokuczał i trochę się tym martwie... Jeszcze mam pytanie czy macie tak że coś byście zjadły ale totalnie nie wiecie co ? masakra jakaś Tak w ogóle to życze Wam miłego dnia
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-04-07 o 12:37 |
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
domii - mnie też czasem tak boli jajnik, kłuje na zmianę raz prawy raz lewy. Też się martwiłam, ale jak chwilę odpocznę to przestaje.
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w nocy próbowałam wstawać, chodzić, zmieniać pozycje i nic nie pomagało, nawet ciężko stwierdzić czy to kłuje czy ciągnie - ogólnie mało przyjemne ;/.
|
|
|
|
#1882 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Doskonale Cię rozumiem.. piękna pogoda, tyle pokus dookoła a Ty w pracy...więc Rybko życzę Ci aby ten dzień w pracy Ci szybko minął ![]() Cytat:
Co do jedzenia do przybij piątkę... Mój Tż już się za glowę chwyta jak mu wymieniam na co mam ochotę
|||
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Dzastin08 ja właśnie mam ten problem że rzadko mi się zdarza że mam na coś konkretnego ochote
jadłabym coś na okrągło ale sama nie wiem co |
|
|
|
#1884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-04-07 o 12:57 |
|
|
|
|
#1886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1887 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jestem zla na tzeta.W pierwszej ciazy biegal dwa razy w tygodniu po swieze owoce na rynek.Teraz juz tego nie robi
Mam smaka na papaje i mango,oraz pomarancze.Natroj dzis znow do kitu.Nie czulam sie tak w pierwszej ciazy.Teraz to zasypiam na stojaco wstalam,przygotowalam sniadanie,posprzatalam i na kanape bo taka padnieta jestem.Dobrze,ze tzet w domu to moglam sie na dwie godziny polozyc a teraz znow chce mi sie spac. Niech to szybko mija bo moj dwulatek sie pomalu buntuje,ze sie nim nie zajmuje.I takim placzkiem tez nie bylam. Nic tylko w leb sobie dac,bo nie lubie siebie takiej. Truskaweczki tez bym sobie zjadla,ale takie krajowe. |
|
|
|
#1888 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jutro wizyta...ale bez usg wezme to z czwartku co bylam prywatnie,powinna zalozyc karte i skierowac na badania...
milego dnia ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- de28 damy rade...moja lenka ma jeszcze babcie w domu...oj duzo pomoze +mieszkania z rodzicAMI
|
#1889 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja oprocz meza, ktorego duzo nie ma bo wyjezdza,nie mam nikogo.Wiec sila rzeczy jestem jedyna ktora musi malemu zorganizowac czas.
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

KCIUKI DLA ANI 

jak mnie takie osoby wkurzają a teraz to już w ogóle, a na moje nieszczęście niedawno była w ciąży i oczywiście wszystko wie najlepiej, nawet to czy mamy z TŻ jechać na wakacje zagranicę albo czy mogę ćwiczyć albo czy mam iść na L4. Staram się na temat ciąży nic nie gadać i jak nawet jest temat to szybko go kończyć a ona na to monolog o swojej ciąży
Jak z takim człowiekiem żyć?? POMÓŻCIE bo już wysiadam psychicznie a na wojenną ścieżkę tez nie chcę z nią wchodzić, bo to by suma sumarum dla mnie źle się skończyło..ech wygadałam się 
ale w poniedziałek przejdę się po marketach to poszukam i se zrobię 

i nie wiem jak wytrwam. Pachnie obłędnie!! nie wiem jak ja tu wytrzymam !
wstalam,przygotowalam sniadanie,posprzatalam i na kanape bo taka padnieta jestem.Dobrze,ze tzet w domu to moglam sie na dwie godziny polozyc a teraz znow chce mi sie spac. Niech to szybko mija bo moj dwulatek sie pomalu buntuje,ze sie nim nie zajmuje.