|
|
#271 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mid season sale się pocieszamy i zimę wyganiamy! PULL&BEAR cz. 7
Cytat:
Do slubu to mi daleko, ale mam dwie skrajne mysli. Albo fajne wesele, najblizsza rodzina, znajomi i zabawa do białego rana albo tylko uroczysty obiad dla rodziny i odrazu podróz poslubna po Azji. szkoda, ze ta biala sukienka jest beznadziejna bardzo mi sie podobala na zdjeciu, zapisalam sobie i mialam zamiar polowac na' wyprzedazach. ![]() caly czas mysle, czy to kupic: http://www.pullandbear.com/webapp/wc...NA%20RAMIONACH w sumie 50 zl to nieduzo.
|
|
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja puki co się trzymam, bo chce wykorzystać kod na te koszulkę z lwem, ale coś się nie pojawia i nie wiem czy się nie przełamie i nie kupię tej:http://www.pullandbear.com/webapp/wc...KA%20W%20PASKI Super, że chociaż u Ciebie słonecznie, bo nad Wrocławiem, dalej szaro-buro i ponuro. |
|
|
|
|
|
#273 |
|
ex Moderator
|
Pullinki, a czy wiecie jakie są sezonowe przeceny w Ochniku?
Bo tak dumam, dumam, kupiłabym sobie skórkę, nawet mi się jedna spodobała ale teraz kosztuje chyba 1300 i trochę mi szkoda
Edytowane przez magda20003 Czas edycji: 2013-04-06 o 19:21 |
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, która według was ładniejsza?
http://www.pullandbear.com/webapp/wc...I%20SK%C3%93RY Czarna http://www.pullandbear.com/webapp/wc...ITACJI%2BSKORY |
|
|
|
|
#275 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;40168678]Do urzędu tez przeciez mozna zalozyc biala suknie, a potem wyprawić wesele, takze ja nie widze roznicy... w urzedzie wcale nie musi byc kameralnie. Co do kościelnego to zalezy kto w co wierzy, ja to bym w zyciu sie na taki nie zdecydowala, jak chodze na czyjeś sluby to ta koscielna czesc mi sie w ogole nie podoba, zwykła msza(a tego nie znoszę)
Do slubu to mi daleko, ale mam dwie skrajne mysli. Albo fajne wesele, najblizsza rodzina, znajomi i zabawa do białego rana albo tylko uroczysty obiad dla rodziny i odrazu podróz poslubna po Azji.[/QUOTE] Masz rację, ale tak się przyjęło raczej, że cywilny to kameralny. I w tym sensie to pisałam. Ja jestem wierząca i jak najbardziej by mi zależało na kościelnym, ale nie widzę nic złego w ślubach cywilnych.. Tylko denerwują mnie te regułki tam.. Wydają mi się takie pospolite.. Nie obrażając oczywiście nikogo. Każdy ma swoje zdanie na dany temat. A co do mszy.. Zależy jeszcze jak jest przygotowana.. No i od osoby, która ją prowadzi.. A nie tylko zrobi tylko to co do niej należy.. Jak to w większości przypadków jak byłam ma miejsce.. Albo rok trwa msza i jest monotonna.. Masakra.. Pod takim czymś też sie nie podpisuje.. ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez tikutka Czas edycji: 2013-04-06 o 19:42 |
||
|
|
|
|
#276 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No tak, masz racje, ale ja bym sie nie przejmowala utartymi zasadami. W ogole szkoda, ze nie mozna zrobic gdzie w plenerze, z urzędnikiem(chyba ze mozna a ja nic o tym nie wiem) byloby duzo magiczniej niz w urzedzie cos jak w amerykanskich filmach.Byc moze dobrze zrobiona msza zmieniłaby calkowicie moje podejscie do tego. Mimo, ze jestem niewierzaca z checia zobaczylabym jakąs fajnie odprawiona póki co nie było mi to dane i co najwyzej mogłam sie "posmiac" z tragicznych kazań księdza.agniieesszzka ta druga w ogole mi sie nie podoba, za to pierwsza calkiem fajna.
Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2013-04-06 o 19:46 |
|
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, wezmę czarną, brat też mówi ze lepsza
|
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;40169587]czemu ta w paski jest zla?
No tak, masz racje, ale ja bym sie nie przejmowala utartymi zasadami. W ogole szkoda, ze nie mozna zrobic gdzie w plenerze, z urzędnikiem(chyba ze mozna a ja nic o tym nie wiem) byloby duzo magiczniej niz w urzedzie cos jak w amerykanskich filmach.Byc moze dobrze zrobiona msza zmieniłaby calkowicie moje podejscie do tego. Mimo, ze jestem niewierzaca z checia zobaczylabym jakąs fajnie odprawiona póki co nie było mi to dane i co najwyzej mogłam sie "posmiac" z tragicznych kazań księdza.[/QUOTE]Kochana, materiał wydaje się do kitu i wydaje się taka znoszona. Taka koszulka na co dzień. Te zasady mnie rozwalają po prostu i do tego jak się trafi przykry urzędnik Mi się marzyło z księdzem w plenerze no i z TŻ.. wiadomo Ale on sam może i by się zgodził.. Ale teściowej z tego co wiem było by smutno, że jej nie ma w tak ważnym dniu.. A moja by mnie chyba zabiła.. Więc muszę o tym zapomnieć.. Ale ja jeszcze coś wymyśle.. ![]() Jeżeli chodzi o wiarę to każdego prywatna sprawa, ale moim zdaniem chociaż jestem wierząca.. To, że jest coraz mnie osób.. Wierzących to jest wina tych, którzy powinni nam pokazywać czym jest wiara chrześcijańska i być dla nas oparciem i jak mamy problem duchowy czy inny to pomagać nam.. A nie.. Pierniczą czasami na tematy, o których nie mają pojęcia, nie czują jak to jest tylko nas oskarżają albo zbesztają, bo co.. Bo np. zabezpieczamy się w małżeństwie albo że mieszkamy razem przed ślubem.. No paranoja.. Więc potem niech się nie dziwią, że dzieje się to co się dzieje.. I nie mówie tutaj, że osoba nie wierząca to osoba zła, bo nawet taka jest 100 razy lepsza niż jakaś tercjana, która lata 50 razy dziennie do Kościoła, a za oczamy zwyzywa się od.. Albo obgada.. Mi w tym wypadku też chodzi o to co się dzieje z młodzieżą w dzisiejszych czasach.. Ja sama jestem młoda, bo mam 21 lat, ale kurde.. To co teraz robią młodzi to u mnie to nie było do pomyślenia w podst. czy gim.. Najpiękniejsza ceremonia w Kościele na jakiej byłam to.. Ceremonia Mojej Siostry.. Która plącze się pewnie, gdzieś na tym wątku i zaraz pomyśli, że się podlizuje.. Nieee.. Była taka jak powinna być! Aaaa i buźka SIS ![]() A co do kazań.. Kiedyś byłam na ślubie u kuzynki.. I kazanie było boskie
Edytowane przez tikutka Czas edycji: 2013-04-06 o 20:14 |
|
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny, ale mam dziś podły nastrój, łeb mnie boli i ryczeć się chce...może tak by kliknąć coś na pocieszenie?!
![]() myślałam o bluzie z pulla z ptakami albo z zary z jednorożcami co myślicie? z pulla tańsza... |
|
|
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#281 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A co do wiary... mi sie wydaje, ze jest coraz mniej wierzacych, bo ludzie moga podejmować samodzielna decyzje. Kiedys w wiekszosci domach bycie ateista to bylo cos nie do pomyslenia, teraz mozna powiedziec, ze staje sie powoli norma. Wiara w wychowaniu akurat nie ma nic do rzeczy. Dla mnie cale te religia nie maja najmniejszego sensu, nic sie kupy nie trzyma i nie mam nic wspolnego z kosciolem. Zadnych slubow, chrzczenia, etc. I uważam, ze zasady kosciola powinny isc z duchem czasu, w glowie mi sie nie miesci ze w 21 wieku staly partner, to moze byc cos zlego. ![]() no ale co kto lubi. szkoda, chcialam ja kupic. No ale nic, klknelam bluze. ![]() zonjusha z pulla lepsza
Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2013-04-06 o 20:26 |
|
|
|
|
|
#282 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i ja się zakochałam w tej sukience. ![]() A swoją drogą, kochane zdjęcia z tego ślubu.
|
|
|
|
|
|
#283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;40168678]
caly czas mysle, czy to kupic: http://www.pullandbear.com/webapp/wc...NA%20RAMIONACH w sumie 50 zl to nieduzo. [/QUOTE]tez ja chcialam, ale nie ma mojego rozmiaru...wogole XS to jak na lekarstwo a przytac jakos nie moge ![]() Cytat:
http://www.pullandbear.com/webapp/wc...NA%20RAMIONACH widziala ktoras na zywo? Emii na ta w paski to szkoda kodu
|
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Która jest masakryczna? Bo ta z lwem mierzyłam, ale potrzebuję XS i fajna się wydaje. Tej w paski nie widziałam, zastanawiam się czy iść mierzyć,ale nie bardzo mam kiedy.
Cytat:
ale to dlatego, ze ja wolę ciemniejsze barwy
|
|
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
jedna za jedną, druga za drugą, to mi Panienki nie pomogłyście
![]() białe bluzy są bardzo ładne, ale ja to bym się zaraz uwaliła, pewnie już przy wychodzeniu z domu kupiłam dziś naszyjnik w h&m za 10pln i nic więcej!!! (i 3 ciastka, które pochłonęłam idąc na autobus) byłam z siebie taka dumna, a teraz chcę coś klikać |
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko ja właśnie nie bardzo mam fundusze i tej z lwem mi nie dokładają to chociaż chciała te w paski kliknąć. Jeszcze bym z krabami kliknęła, ale nie mierzyłam i nie wiem czy XS czy S. Ja już sama nie wiem co chcę ;(
A widziałaś tą w paski na żywo? Edytowane przez emii Czas edycji: 2013-04-06 o 20:50 |
|
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
Emii jeśli chcesz bluzkę w paski to polecam Ci tą: http://www.pullandbear.com/webapp/wc...KA%20W%20PASKI.
Mam oba kolory, są grubej bawełny i super się noszą. Tylko rozmiarowo spore są
|
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;40170276]Cale szczescie moi rodzice mieliby gdzieś co sobie wymysle na slub, w sensie ze to mi ma sie podobac, a oni akceptuja.
![]() A co do wiary... mi sie wydaje, ze jest coraz mniej wierzacych, bo ludzie moga podejmować samodzielna decyzje. Kiedys w wiekszosci domach bycie ateista to bylo cos nie do pomyslenia, teraz mozna powiedziec, ze staje sie powoli norma. Wiara w wychowaniu akurat nie ma nic do rzeczy. Dla mnie cale te religia nie maja najmniejszego sensu, nic sie kupy nie trzyma i nie mam nic wspolnego z kosciolem. Zadnych slubow, chrzczenia, etc. I uważam, ze zasady kosciola powinny isc z duchem czasu, w glowie mi sie nie miesci ze w 21 wieku staly partner, to moze byc cos zlego. ![]() no ale co kto lubi. [/QUOTE] Tzn. ja nie mam tak, że robię to co rodzicom się podoba.. Nie sama zarządzam swoim życiem, ale jeżeli chodzi o ten dzień to smutno tak czy tak by im było.. To też racja co do wiary.. Ale, gdyby aż takiej paranoi nie było w niektórych kwestiach to ludzie bardziej by do czegoś lgnęli albo też znali bardziej swoją wartość.. I nie czuli by się z czymś dobrze.. A nie chodzą i się wywyższają sprawami, które o tym świadczą wręcz przeciwnie.. Gdyby tego nie było normalny młody człowiek mógłby iść z problemami nawet do takiego człowieka jak ksiądz, bo przecież to taka sama osoba jak my tylko w sutannie i która ma nam coś do przekazania i niby ma pomagać.. No, ale tak nie jest w większości przypadków więc mamy to co mamy. Ale racja.. W wychowaniu podstawową rolę odgrywają rodzice.. Jednak jak oni nie dają rady, bo się nie nadają, coś ich przerasta, bo są nie doświadczeni czy za młodzi.. Co nie znaczy, że młodzi to źli bo czasem 18-sto letnia dziewczyna potrafi być lepszą matką niż nie jedna starsza kobieta.. To jest to co jest.. Dla mnie też kilka rzeczy nie trzyma się kupy, chociaż jestem wierząca.. Tzn. Wierzę w przykazania Boże, a nie do końca Kościelne.. Bo uważam, że ja wierzę w tego na górze, a nie w ludzi, którzy niby mieli przekazywać dalej wiarę, a z biegiem czasu wymyślili i wymyślają rzeczy, o których Bóg nawet nie wspomniał.. Ja cieszę się ogólnie, że zostałam ochrzczona itd. Ale sama czasami myślę czy jeżeli miałabym dziecko to ochrzcić go czy dać mu wolną wolę w przyszłości.. I co do partnera to racja! Edytowane przez tikutka Czas edycji: 2013-04-06 o 21:03 |
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie zamówiłam, nie spodziewałam że uda mi się ja dorwać za 50zł, na początku 140 kosztowała o ile sie nie myle |
|
|
|
|
|
#292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#293 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na Twoim miejscu poczekalabym na ta co chceszCytat:
powiadkaj jaka przykrosc Cie dzis spotkala Cytat:
kobiety litosci...mam teraz dylemat..chyba poczekam do wyplaty..moze sie uchowa
|
|||
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli pokazałaś mu tą pierwszą czarną to jest możliwość, że powiedział tak dla świętego spokoju.. Jak to facet
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Czyli taka cienizna, nie fajny mięsisty materiał? |
|
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
emii znalazłam cos w sam raz dla Ciebie
![]() iva78 pullowa zatem prowadzi, jeszcze chwilka i będę musiała ją przez Was rzecz jasna kupić Edytowane przez zonjusha Czas edycji: 2013-04-06 o 21:25 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

Więc już sama nie wiem.. Więc chyba postawię na kameralny - kościelny
bardzo mi sie podobala na zdjeciu, zapisalam sobie i mialam zamiar polowac na' wyprzedazach. 

Ja puki co się trzymam, bo chce wykorzystać kod na te koszulkę z lwem, ale coś się nie pojawia i nie wiem czy się nie przełamie i nie kupię tej:
W ogole szkoda, ze nie mozna zrobic gdzie w plenerze, z urzędnikiem(chyba ze mozna a ja nic o tym nie wiem) byloby duzo magiczniej niz w urzedzie 

Ale ja jeszcze coś wymyśle..
Więc potem niech się nie dziwią, że dzieje się to co się dzieje.. I nie mówie tutaj, że osoba nie wierząca to osoba zła, bo nawet taka jest 100 razy lepsza niż jakaś tercjana, która lata 50 razy dziennie do Kościoła, a za oczamy zwyzywa się od.. Albo obgada.. 

kobiety litosci...mam teraz dylemat..chyba poczekam do wyplaty..moze sie uchowa