![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak określić porowatość włosów?
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#154 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ta jednak być.
![]() |
![]() |
#156 |
Przyczajenie
|
tzn ujęłam to tak "maski proteinowe" czyli każda, która miala proteiny ale nie wypisywalam ich wszystkich.. dlatego ciężko mi było określić porowatość, proteiny im nie pasują. Mam jeszcze jedno pytanko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A patrzyłaś, jakie w nich konkretnie proteiny były? Keratyna, jedwab, elastyna, mleko, jogurt, roślinne, kolagen... Proszę, przenieśmy tą dyskusję we właściwy wątek, bo bajzel fajny nie jest ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Przyczajenie
|
okej, myślałam że to wątek o porowatości..
dzieki, juz nie spamuje;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Przyczajenie
|
1. Jak długo schną Twoje włosy?
około 2 godzin 2. Czy trudno je zmoczyć? raczej nie 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? zostanie/powoli wróci 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? kilka godzin po myciu 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? raczej nie 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? są dość podatne 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? nabierają objętości 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? Czuję ulgę 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? czasem tak 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. szorstkie niemiłe w dotyku 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? nie farbuję, prostuję raz na rok, suszę raz na 2-3 miesiące 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? nie mam problemów z domyciem włosów 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). nie sprawdził się olej rycynowy (mega puch) olej kokosowy na całą noc (też puszy) kallos latte, bingo spa proteiny kaszmiru i kolagen, nafta kosmetyczna, żółtko, laminowanie... jak narazie najlepsze były masło shea ![]() 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? od dobrych kilkunastu miesięcy podczytywałam i interesowałam się dbam bardziej świadomie od 2-3 miesięcy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
1. Jak długo schną Twoje włosy?
ok. 1h (zaznaczam, że włosy są krótkie) 2. Czy trudno je zmoczyć? Raczej normalnie 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? Od razu wraca na swoje miejsce 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? Od razu po umyciu 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? Błyszczą się 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? Robią sie fale, ale po godzinie wracają do naturalnego stanu 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? Nie zauważyłam żadnych efektów z wyżej podanych 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? Zdecydowanie czuć ulgę, włosy są dużo lżejsze 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? Zdecydowanie tak 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. Są raczej gładkie 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Nie farbuję, nie prostuję, suszę raczej rzadko chłodnym nawiewem 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? Nie mam problemów, nawet olej zmywa się przy pierwszym myciu 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). Zdecydowanie telewizyjne hity napakowane sylikonami. Efekt to totalny przyklap 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? Od końca października (ok 5 miesięcy)
23.10.2012 - rozpoczęcie pielęgnacji i regeneracji włosów 10.12.2012 - drastyczne cięcie Zapuszczam: Start: 30cm I 32 - 34 - 36 - 38 - 40 - 42 - 44 - 46 - 48 - 50 ![]() II 52 - 54 - 56 - 58 - 60 - 62 - 64 - 66 - 68 - 70 ![]() Cel: 48kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
1. Jak długo schną Twoje włosy? Okolo 1,5 do 2 godzin
2. Czy trudno je zmoczyć? Nie, raczej namoczenie wlosow zajmuje mi okolo 0.5-1 min 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? zostaje na miejscu 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? wygladaja dobrze przez okolo 2 dni po umyciu 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? delikatnie tak 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? tak mam, ale szybko zanikaja. ogolnie nie sa latwe do ulozenia, wola zyc swoim zyciem ![]() 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? traca 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? nie lubie wlosow rozpuszczonych, co nie znaczy, ze zle wygladaja 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? tak, zdecydowanie 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. sa miekkie i delikatne 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? farbowalam, chcialabym powrocic do naturalnego koloru, nie susze i nie prostuje 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? nie mam takich problemow 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). moja przygoda z pielegnacja wlosow dopiero sie zaczyna, nigdy wczesniej nie uzywalam zbyt wielu kosmetykow, ale jeszcze zaden nie sprawil mi klopotow (przynajmniej tak mi sie wydaje)
![]() |
#163 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Hej, fajny watek ja tez chce okreslic wkoncu moja porowatosc wlosow..
1. Zalezy- czasem 2 godziny, czasem 1,5godziny 2. Nie, w zasadzie łatwo. 3. Zostanie, powoli wróci na swoją stronę 4. kilka godzin po umyciu 5. Nie zabardzo.. 6. O tak mam fale i to duzo po warkoczu. 7. Staram sie ich nie czesać, mam loki i zaraz się robi "szopa" 8. Po całym dniu w spiętych czuje wieczorem ulgę, ale ogólnie nie spinam ich za często. 9. Nie zawsze, to zalezy od światła 10. Są miękkie i gładkie ale lekko "kłujące" 11. Farbuje, nie susze, prostuje rzadko 12. Nie nie mam 13. Tutaj jest troche tego, ogólnie dużo odżywek z Dm z Balei i z alverde też pooddawałam bo mi puszyły włosy ( gliceryna chyba to zrobila) 14. W zasadzie ponad od roku ograniczam silikony i olejuje włosy, mam zaledwie 2 lekie silikony w moich kosmetykach.
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
1. Jak długo schną Twoje włosy? ok.3h
2. Czy trudno je zmoczyć? nie 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? zostaje 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? kilka godzin po umyciu 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? chyba nie 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? tak, ale rozprostowują się w ciągu dnia 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? tracą 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? czuję ulgę 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? tak 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. są bardziej szorstkie niż reszta włosów 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? przez lata prostowałam, suszyłam i farbowałam. teraz nie suszę i nie prostuję. przez 2,5 roku rozjaśniałam włosy. od października do stycznia farbowałam już sporadycznie. ostatnia farba 25.01. 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? zdarzało mi się nie domyć włosów bd lub hippem po dużej ilości oleju 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). olej kokosowy mnie wysuszał, pantenol w nadmiarze robił mi sztywne włosy 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? od stycznia Od siebie napiszę jeszcze, że laminowanie żelatyną się u mnie sprawdziło ![]() Proszę o pomoc. Mam swoją koncepcję, ale chciałabym potwierdzenia przez speca ![]() ![]() Edytowane przez Just:) Czas edycji: 2013-04-06 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#168 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
1. Jak długo schną Twoje włosy? Kilka godzin , są bardzo gęste i grube
2. Czy trudno je zmoczyć? Raczej tak 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? Powoli wróci 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? dopiero 2-3 dnia od umycia 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? nie 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? falują się naturalnie 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? nabierają , puszą się 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? czuję ulgę , ale nie lubię ich rozpuszczonych bez prostowania 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? nie 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. szeleszczą i są wysuszone 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? prostuję 2 razy w miesiącu , farbuje 2 razy w roku , suszę bardzo rzadko 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? nie zauważyłam takich problemów 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). nie używałam nic poza szamponem i odżywką 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? dopiero zaczynam Pomożecie ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
I ja zwracam się o pomoc
![]() 1. Jak długo schną Twoje włosy? Około 2-3 godzin (długość do łopatek) 2. Czy trudno je zmoczyć? Średnio, muszę poświęcić na to trochę czasu, chociaż nie są zbyt gęste. 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? Wszystkie przerzucone pasemka wracają, jeżeli chcę zrobić sobie przedziałek w innym miejscu to tylko na mokro. 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? Od razu po umyciu. 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? Tak. 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? Są minimalne i znikają od razu po rozczesaniu włosów. Ogólnie nie trzymają się na nich żadne loki i fale, nawet jeżeli utrwalę je toną lakieru, pianką i Bóg wie czym jeszcze. 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? Są takie same. 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? Zwykle wszelkie upięcia szybko tracąu mnie formę, a gdy zrobię sobie kucyk po jakiejś godzinie zaczyna mnie "uwierać", dlatego zdecydowanie wolę chodzić w rozpuszczonych włosach. Po chodzeniu cały dzień z wysoko upiętym kokiem czuję lekką ulgę po rozpuszczeniu włosów. 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? Tak, nawet bardzo. 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. Z delikatnym pędzelkiem do makijażu, są miękkie i tak jak reszta włosów śliskie. 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Pół roku farbowałam henną khadi, wcześniej rozjaśniałam z jasnego do bardzo jasnego blondu. Nie prostuję (z natury są idealnie proste) i nie suszę włosów. 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? Nie mam takich problemów. 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). Silikonowe bomby powodują u mnie zupełny oklap i przeciążenie. Co do puszenia - ciężko osiągnąć taki efekt na moich włosach ![]() 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? Jakieś dwa lata temu pożegnałam się z silikonami, zaczęłam czytać składy i starannie dobierać produkty do pielęgnacji, natomiast oleje odkryłam niedawno, jakieś 2 miesiące temu.
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#173 |
Zadomowienie
|
Na wstępie zaznaczam, że jestem mocno kręconowłosa, pielęgnacja CG
1. Jak długo schną Twoje włosy? Baaardzo długo, ładnych parę godzin, ale zawsze mam na włosach b/s i żel, aczkolwiek bez stylizatorów również długo 2. Czy trudno je zmoczyć? trudno 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? zostaje na miejscu 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? po umyciu, z dnia na dzień są coraz bardziej napuszone i ciężkie do ogarnięcia 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? raczej nie 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? u mnie to akurat po rozplecieniu warkocza mam rozprostowane (mam mocno pokręcone włosy, warkocz je rozprostowuje więc potem włosy już tylko do mycia) 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? nie czeszę, bo nie wolno, ale byłby mega puch 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? nie ma opcji na rozpuszczenie po spięciu włosów, odkształcone zupełnie i napuszone ->do mycia 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? raczej nie 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. wydają się twarde 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? właściwie nic z powyższych, jedynie czasami je podsuszę 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? nie mam takich problemow 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). używam głównie kosmetyków zgodnych z CG, właściwie to ciężko mi powiedzieć co mi nie podchodziło... chyba jedyne co przychodzi mi do głowy to balsam aloesowy Pottersa i joaśka z apteczki babuni, z proteinami miodu i mleka 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? 5 maj 2011 (matko, prawie 2 lata, a ja nie wiem jaką mam porowatość)
![]() Edytowane przez nusia114 Czas edycji: 2013-04-06 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
1. Jak długo schną Twoje włosy? -w temp 22 stopni, w pokoju 3h ale jeszcze czuć wilgoć, na wietrze szybko
2. Czy trudno je zmoczyć? - ok 30sek 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę?- zostaje 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? - po umyciu są napuszone i wygladaja troche sianowato bez blasku, po kilku godzinach jest lepiej najlepiej nastepnego dnia 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? - tak 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? - Mam b dużo ale cieńkich włosów, ślad po gumce zostaje nawet jak zepnę suche włosy to moja zmora, warkoczy nie robię. przed farbowaniem(farbuje ok 13 lat) były zupełnie nieukładalne, nawet kręcenie gorącą lokówką nic nie dawało, teraz jak stosuję farbę są bardziej suche ale i podatniejsze na podkręcanie 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? - nabieraja 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? -spiete nosze w domu, czuje ulge, rozpuszczone są niepraktyczne ciągle spadają na twarz 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? - tak 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. - pędzel do pudru.sic! 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? - farbuję raz w miesiącu farba długo się trzyma, nie prostuje susze suszarką tylko latem bez 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? - nie 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.).- Zaden kosmetyk jeszcze nie spuszył mi włosów, obciązaja mi maski z silikonem - choć włosy wygladają jak z reklamy pantene, to mam b przetłuszczające włosy(stosuje wcierkę jantar) oleje kompletnie się nie nadają do moich włosów,są długie bardzo proste to po oleju w kucyku wręcz stoją sztywno w bok-po jego zmyciu. Służy i nie obciąża mi włosów maska bioetika crema di essenza. Ogólnie nie mogę stosować za często odzywek 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? własciwie to farbuje długo a maski stosowałam raz na miesiąc, jak sobie przypomniałam, myję włosy prawie codziennie, dzieciecym żelem do kąpieli syna, kiedyś nie musiałam z włosami robić nic i wygladały super, teraz jak farbuję są bardziej suche i puszyste. Intensywnie pielęgnuję od 2 tygodni, własnie bioetiką. Teraz wyglądają identycznie tylko są jaśniejsze: https://wizaz.pl/Fryzury/Foto-fryzur...yszczace-wlosy Proszę o radę, jak często stosować odzywki, bo jestem zupełnie zielona, i co jeszcze mogę stosować na moje włosy. ![]() Edytowane przez nandadevir Czas edycji: 2013-04-07 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Dziwne.. wszystko wskazuje na to, że wysoka porowatość
![]() Twoje włosy muszą być takie z natury skoro po tak długim czasie dbania nic nie spadło. Jedynie co przychodzi mi jeszcze do głowy to źle dobrana pielęgnacja, ale skoro znasz CG i wizażowskie sztuczki... ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
Farba stosowana tak często musi robić swoje ![]() Włosy z linka były raczej ułożone przy pomocy prostownicy (tył podejrzanie puchaty, a dziwnym sposobem przód wygląda jakby był wyprasowany ![]() Wątek 'Walka o zdrowe i piękne włosy' zaprasza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Rozeznanie
|
1. Jak długo schną Twoje włosy? ok 2, 2.5 h
2. Czy trudno je zmoczyć? chyba nie 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? zostaje 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? przed nastepnym myciem 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? raczej nie 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? są, jak zwiąże włosy gumką to już po ok. pół godziny (albo i szybciej) zostanie ślad po niej 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? Trudno mi odpowiedzieć bo ze swoimi naturalnymi włosami mało mam do czynienia ![]() 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? nie chodze w spietych, rozpuszczone mi nie przeszkadzają 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? troszkę są takie jakby refleksy, ale wydaje mi się że są bardziej matowe 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. kłujące, suche, twarde, trochę jak sztuczne włosy lalek barbie ![]() 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Nigdy nie farbowałam, nie susze, ale regularnie od kilku lat prostuje. 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? Nigdy nie miałam dopiero ostatnio pojawiły się takie problemy ale to chyba kwestia szamponu 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). raczej nie było czegoś takiego... 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? Od ok. pół roku używam różnych mgiełek i sporadycznie maski. Systematycznie w sumie nie robie jeszcze nic, chciałabym zacząć. Pomożecie? ![]()
Edytowane przez cherr Czas edycji: 2013-04-07 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyśl o odstawieniu prostownicy, bo porządna pielęgnacja włosów = efekt 10x lepszy niż wyprostowane włosy. I przede wszystkim zdrowe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.