Zazdrośnice, odcinek 65 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-06, 19:51   #4051
crozee
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice, odcinek 65

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

Wczoraj byli u nas znajomi z 3 latkiem bilans: zestresowany piecho, zbity wazon i niespokojna Córa:/ czyli wychowanie bezstresowe....
o kurcze, dziecko demolka :P wkurzajace jest jak rodzice nie reaguja albo nie reaguja dostatecznie na to co robi ich dziecko;/ jesli 3 latek nimi rzadzi to co bedzie dalej??

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
Wiem, ale mnie w dodatkowe poczucie winy wpędzała położna, która przychodziła na wizyty i teściowa

Dzięki

Nie wierzę już w jakąkolwiek wiosnę!

Ze wszystkim się zgodzę Ja miałam skurcze krzyżowe i ból był taki, że wyobrażam sobie, że tak właśnie boli łamania kręgosłupa
czesc Bisiu, bardzo sie ciesze, ze jestes Bole krzyzowe podobno sa gorsze od brzusznych.. przeczytalam twoj opis porodu i byłas naprawde dzielna. nie mam słow by to opisac,ale to jest taki heroizm matki

nie przejmuj sie tesciowa czy połozna. ja tez nie karmiłam piersia tylko sztucznym mlekiem i tez bylam wiele razy krytykowana przez ludzi.. rob swoje i sie innymi nie przejmuj

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
kochanie, to nie Twoja wina! zrobiłaś, co mogłaś

ja nie wiem... chciałabym, by P. był przy mnie, bo tak jak piszesz - wsparcie. Ale on chyba nie jest skłonny. I ja go zmuszać nie planuję - może zechce, a jak nie, to lepiej, by go nie było, bo pewnie bardziej by przeszkadzał, niż pomagał. Zresztą póki co nie dziwię mu się. Sama nie chciałabym być przy porodzie
A P. mówił mi kiedyś, że nie wie, czy chciałby być przy porodzie i źle mu z tym, ale jego kolega był i od tamtej pory nie potrafi na żonę spojrzeć jak na obiekt seksualny. To głównie MATKA. Nikt nie gwarantuje, że nie będąc przy porodzie też by tak nie miał, ale skoro mówi, że obecność przy porodzie to najgorsze, co zrobił, dla ich związku, to coś znaczy.
ciekawa jestem, od czego to zalezy ze jedni mezczyzni nie sa w stanie patrzec na kobiete jako obiekt seksualny a inni moga... ?
moj tz na szczescie był ze mna i widział wszystko. tez sie obawiałam, czy to mu nie zobrzydzi mnie, ale nie Wiadomo, ze na swiezo pamietasz wiecej, ale potem i facet i kobieta zapomina te ciemne strony porodu
ja nie potrafie sobie wyobrazic, zeby tzta przy mnie wtedy nie było mysle, ze gdyby nie chciał byc wtedy przy mnie to by mnie przygniotło psychicznie i nie wiem jak wtedy zniosłąbym ten porod bez niego.

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość

Powiem szczerze,że wręcz przeciwnie. Ja rozmawiałam o tym z tż już po porodzie i on mówił mi, że w ogóle nie patrzył na to jak na coś obrzydliwego, czy fizjlogicznego. W jego oczach byłam bohaterką Mówił, że nigdy by się nie spodziewał, że można tak cierpieć i jednocześnie mieć tyle siły.Z resztą to nie jest tak,że Ty sobie rodzisz,a on się przygląda biernie i ocenia Mój mąż miał niezłe zakwasy po porodzie -ja mu się wieszałam na szyi,on mnie masował, był ciągle zaangażowany w to co się działo. Przeszliśmy to wspólnie i ja uważam,że to jest bardzo cenne dla związku. Bardzo pogłębia więzi. I na pewno nie przestał na mnie patrzeć jak na obiekt seksualny. Powiedziałabym, że wręcz przeciwnie

też tak uważam. W tym porodzie się jakby nowa kobieta rodzi- silniejsza i jakby.... mądrzejsza ?
zgadzam sie w całej rozciagłosci

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość

Jeśli mogę coś zasugerować to raczej uniknij tych niebieskich róż - takie głębokie kolory to farbowanie farbą po kwiatach a od tego tylko krok do zapaskudzonej sukienki - czasem wystarczy lekko dotknąć - wiem bo testowałam kiedyś w hurtowni.
Tyle jest naturalnie niebieskich kwiatów, że da się coś innego znaleźć
o włąsnie. dla mnie te niebieskie roze wygladaja sztucznie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
wiosna zawitala na wyspe, juz drugie pranie wisi w ogordzie, wczoraj TZ skosil trawe, musze juz zaczac brac tabletki na alergie... wiosna jak nic
ale fajnie macie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość

Mama mnie zbulwersowała Zaczęła klarować, że absolutnie nie mogę mieć do ślubu rudych włosów I że może sukienkę powinnam odebrać we wrześniu, żeby wisiała, bo przecież trzeba będzie jeździć na przymiarkę, a nie wiadomo, gdzie będę No tak, a ewentualne zmiany w cm, mysza mi pogryzie (bo czasem właziły po ścianie na strych), czy wypadek w postaci zadarcia, zniszczenia - co z nimi? Umarłam
nie farbuj na inny, pieknie wygladasz w rudym
Stary 2013-04-06, 20:01   #4052
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
o włąsnie. dla mnie te niebieskie roze wygladaja sztucznie
Ja np. strasznie nie lubię farbowanych kwiatów, dla mnie są strasznie tandetne, ale to akurat moje prywatne uprzedzenia. Natomiast to, że brudzą jak jasny piorun - zwłaszcza te krajowe - to fakt...
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 21:27   #4053
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
a w ogole sie nie chwaliłam wczoraj sie pofarbowałam, pierwszy raz mi chwycił kolor i mam takie coś http://i2.pinger.pl/pgr351/56a10b970...zywk%C4%85.jpg takie pod swiatło rude a w domu brązowe

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

ale jako ze farbowałam do tej pory da razy w zyciu i nigdy nic z tego nie wyszlo zawsze mialam taki sam kolor kupilam szamponetkę bo sie troche bałam ale wyszedł taki jaki chciałam
Świetny kolorek
Stary 2013-04-06, 21:42   #4054
karola991
Zakorzenienie

czarna dzieki a najlepsze ejst to ze kolor jaki wybrąłam to była czerwien granatu a wyszedł taki jaki chciałam juz sie bałam ze wyjde jak wiśniewki ale nie
Stary 2013-04-06, 22:12   #4055
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
czarna dzieki a najlepsze ejst to ze kolor jaki wybrąłam to była czerwien granatu a wyszedł taki jaki chciałam juz sie bałam ze wyjde jak wiśniewki ale nie
A jaki mialas kolor przed farbowaniem?
Stary 2013-04-06, 22:25   #4056
karola991
Zakorzenienie

brazowy ni to ciemny ni to jasny latem od slonca ciemny blond zimą brąz ale ze to jest szamponetka to pewnie za miesiac bedzie taki jak miałam
Stary 2013-04-06, 22:34   #4057
margueri
Zadomowienie

Pogodzeni, szczęśliwie zakochani!!!

M&B

"Małżeństwo to diament szlifowany całe życie"
A.R.

Rolki - przejechane ok 20 km (2/28(17))
margueri jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 22:38   #4058
karola991
Zakorzenienie

no widzisz marg za bardzo sie wszystkim przejmujesz i bierzesz wszystko do siebie! musisz troche wyluzować
Stary 2013-04-06, 23:00   #4059
margueri
Zadomowienie

Cytat:
no widzisz marg za bardzo sie wszystkim przejmujesz i bierzesz wszystko do siebie! musisz troche wyluzować
Niestety taka jestem...on też myślał, że rozstaniemy się...pogadaliśmy, wyjaśniliśmy sobie wszystko, cieszę się!

M&B

"Małżeństwo to diament szlifowany całe życie"
A.R.

Rolki - przejechane ok 20 km (2/28(17))
margueri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 07:10   #4060
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margueri Pokaż wiadomość
Pogodzeni, szczęśliwie zakochani!!!
Super

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Dzien dobry,

wstawać szkoda tak pieknej niedzieli
Stary 2013-04-07, 09:05   #4061
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Odp: Zazdrośnice, odcinek 65

Bisiu twój opis porodu zmroził mnie. Jednak to prawda, że matki to bohaterki. Ja nie wiem czy byłabym w stanie znieść taki ból przez kilkanaście godzin. Pewnie po godzinie kazalabym tz dac w łapę lekarzowi i załatwić cc. Podziwiam Cię, ze dalas radę.

Dostałam kawę do łóżka, żeby czytać wizaz w spokoju. Weekendy z mężem to super sprawa.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-07, 09:16   #4062
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Dzień dobry

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 09:30   #4063
FioletowyAnanas
Zakorzenienie

witam padam na twarz po wczorajszych zabawach xd

FioletowyAnanas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 09:31   #4064
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
no co sie smiejesz - podobno mialam takie ulozone na bok nawet z przedzialkiem widac juz od najwczesniejszych chwil zwracalam uwage na wyglad
Wyobraziłam sobie Ciebie po prostu z kokiem na głowie jak wychodzisz z brzucha i od razu sprawdzasz czy Ci się włosy nie potargały
Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Bisia Dobrze, że z nami jesteś.

Byłam dziś na przymiarce sukni.
I mierzyłam welo... I teraz się zastanawiam czy może nie lepszy będzie taki długi gładki zamiast toczka..
Nie widziałam sukni, ale na pewno wyglądasz pięknie zazdroszczę, też bym sobie jeszcze pomierzyła

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
JA to nie mogę się napatrzeć na małą jest śliczna !

Mrówka to był czysty tatuś a teraz jak Gwizdak wstawiła zdjęcie to aż zaniemówiłam !!!!! Czysta mamusia a jakie ma włoski

Sliczny ten obrazek też będę musiała się za czymś rozejrzeć .

Bisia faktycznie poród miałaś tragiczny całe szczęście , że wszystko dobrze się skończyło
Witam
Dzięki!

Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
A jak ja się urodziłam byłam łysa i wyglądałam jak szczur Mama miała nadzieję,że nie jestem jej dzieckiem
A ja wręcz przeciwnie, podobno byłam obrośnięta cała jak mała małpka i mama się mnie wystraszyła... ale u wcześniaków czasami to się zdarza podobno.
Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam relację porodu. Bisia jestes dla mnie bohaterką.
Dzięki, ale ja naprawdę tak się nie czuję

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
ja, ja, ja!

Bisia, hej miło cię tu znowu widzieć, mam nadzieję że na dłużej już
deszczówko, ciebie też
Hej

Cytat:
hej Bisiu wszystko juz chyba zostalo powiedziane wiec tylko powtorze za tlumem - zostan z nami, wspolczuje porodu i piekna corcia

wiosna zawitala na wyspe, juz drugie pranie wisi w ogordzie, wczoraj TZ skosil trawe, musze juz zaczac brac tabletki na alergie... wiosna jak nic
Dzięki Zazdroszczę wiosny

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Mój brat sadził dzisiaj coś na działce w tym śniegu Ciekawe, co z tego wyrośnie

Mama mnie zbulwersowała Zaczęła klarować, że absolutnie nie mogę mieć do ślubu rudych włosów I że może sukienkę powinnam odebrać we wrześniu, żeby wisiała, bo przecież trzeba będzie jeździć na przymiarkę, a nie wiadomo, gdzie będę No tak, a ewentualne zmiany w cm, mysza mi pogryzie (bo czasem właziły po ścianie na strych), czy wypadek w postaci zadarcia, zniszczenia - co z nimi? Umarłam
Nie zmieniaj koloru włosów, nie daj się!

Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość

Bisiu jesteś prawdziwą bohaterką! współczuje przeżyć, straszne co przeszłaś... nic dziwnego, że jest Ci tak ciężko A matką jesteś wspaniałą i nie myśl inaczej. Majusia jest śliczna i mam nadzieję, że ze zdrowiem będzie już tylko lepiej
a tekst Tż "O Jezu, jaki mały, bezbronny, zwinięty Ślimaczek" - super

ja też miałam blond włosy a z wiekiem zaczęły mi ciemnieć - a mama i tata mieli ciemne włosy, więc rozumiem Twoje zdziwienie na widok córki
Dzięki

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość

czesc Bisiu, bardzo sie ciesze, ze jestes Bole krzyzowe podobno sa gorsze od brzusznych.. przeczytalam twoj opis porodu i byłas naprawde dzielna. nie mam słow by to opisac,ale to jest taki heroizm matki

nie przejmuj sie tesciowa czy połozna. ja tez nie karmiłam piersia tylko sztucznym mlekiem i tez bylam wiele razy krytykowana przez ludzi.. rob swoje i sie innymi nie przejmuj

ciekawa jestem, od czego to zalezy ze jedni mezczyzni nie sa w stanie patrzec na kobiete jako obiekt seksualny a inni moga... ?
moj tz na szczescie był ze mna i widział wszystko. tez sie obawiałam, czy to mu nie zobrzydzi mnie, ale nie Wiadomo, ze na swiezo pamietasz wiecej, ale potem i facet i kobieta zapomina te ciemne strony porodu
ja nie potrafie sobie wyobrazic, zeby tzta przy mnie wtedy nie było mysle, ze gdyby nie chciał byc wtedy przy mnie to by mnie przygniotło psychicznie i nie wiem jak wtedy zniosłąbym ten porod bez niego.
dziękuję za te słowa, naprawdę podnoszą na duchu
Co do pogrubionego to

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 09:38   #4065
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Bisiu twój opis porodu zmroził mnie. Jednak to prawda, że matki to bohaterki. Ja nie wiem czy byłabym w stanie znieść taki ból przez kilkanaście godzin. Pewnie po godzinie kazalabym tz dac w łapę lekarzowi i załatwić cc. Podziwiam Cię, ze dalas radę.

Dostałam kawę do łóżka, żeby czytać wizaz w spokoju. Weekendy z mężem to super sprawa.
Ja już modliłam się o cc naprawdę, ale ciągle wierzyłam, że zaraz coś ruszy... i trochę mnie przerażała blizna na brzuchu, mimo, że widziałam koleżankę po cc i brzuch wyglądał naprawdę ładnie

Jeszcze wracając do obecności Tż przy porodzie, to wydaje mi się, że to też zależy od relacji między przyszłymi rodzicami... jeśli jest to silna emocjonalnie więź, to nie wydaje mi się, żeby to miało w jakikolwiek sposób obrzydzić facetowi kobietę wręcz przeciwnie. Mój naprawdę widział dużo i pielęgnował mnie w trakcie porodu (zmieniał podkłady itd), ale podejrzewam, że teraz o niczym już nie pamięta i życie łóżkowe nie ucierpiało a mam wrażenie, że nawet się wzbogaciło przez to, że widział ile przeszłam, żeby urodzić mu córkę, poza którą On teraz świata nie widzi to naprawdę jeszcze mocniej nas ze sobą związało

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 09:42   #4066
SimplyDivine
Zakorzenienie

bobry

czekam na dostawe spozywki, jedno pranie juz wisi, drugie sie pierze, taka piekna pogoda za oknem, ze moze TZ na spacer wyciagne po poludniu
Stary 2013-04-07, 09:42   #4067
magda2109
Zakorzenienie

Cześć

Nieprzytomna jestem, do 2 w nocy nadrabiałam seriale zamiast iść spać
A potem budziłam się chyba z 4 razy i wstałam 8.30

Bisiu, jak fajnie, że wróciłaś Czytałam wczoraj jak książkę Twoje opowieści, jesteś bohaterką! A tekst, skąd mała ma blond włosy powalił mnie - uśmiałam się

Zostań z nami

Nie wiem, czy pisałam, ale Med wyglądasz bosko w tej sukni!

Byłam wczoraj na kawie z Dżentelmenem...
Stary 2013-04-07, 09:47   #4068
Zwies
Zakorzenienie

Bisiu współczuję, ale dobrze, że to już za wami, mam nadzieję, że mała szybko dojdzie do siebie po tej bakterii

Gotuję rosół i pierwszy raz wywaliłam nogę z kurczaka z Piotra i Pawła. Kupiliśmy wczoraj. Miała jakiś dziwny zapach. Całe szczęście, że reszta mięsa ok

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 09:49   #4069
Kinqaa
Zakorzenienie

Odp: Zazdrośnice, odcinek 65

Dziewczyny ,wycofuję się ,nie umiem jakoś się wbić do was
milych rozmów

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 09:52   #4070
Zwies
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zazdrośnice, odcinek 65

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
milych rozmów
Mi też ciężko się wbić, ale nie bój żaby to tak czasami jest
A czemu rodziłaś w zasadzie sama?

Stary 2013-04-07, 09:53   #4071
FioletowyAnanas
Zakorzenienie

Cytat:
czekam na dostawe spozywki, jedno pranie juz wisi, drugie sie pierze, taka piekna pogoda za oknem, ze moze TZ na spacer wyciagne po poludniu
U mnie tęz piękna pogoda. Czuć wiosnę

FioletowyAnanas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 09:55   #4072
Kinqaa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Zazdrośnice, odcinek 65

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
Mi też ciężko się wbić, ale nie bój żaby to tak czasami jest
A czemu rodziłaś w zasadzie sama?

Bo wyjechałam do UK no i mój ex był niepoważnym człowiekiem.
Przy porodzie był facet mojej mamy. I gdyby nie on to bym była całkiem sama

you have lost a diamond

Stary 2013-04-07, 09:57   #4073
czarnula4321
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zazdrośnice, odcinek 65

Cytat:
milych rozmów
Jak dla mnie niezle sobie radzisz
Stary 2013-04-07, 09:58   #4074
Zwies
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zazdrośnice, odcinek 65

Cytat:
A nie wolałaś np. mamy?

Stary 2013-04-07, 09:59   #4075
Kinqaa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zazdrośnice, odcinek 65

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
A nie wolałaś np. mamy?
Była mama,ale rodzilam trochę dłużej ,a ona musiała do pracy isc ...
I tak się dziwię,bo cała noc była przy mnie w szpitalu i poszła tak do pracy bez snu... :p

you have lost a diamond

Stary 2013-04-07, 09:59   #4076
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
O jej, a to dobrze że ktoś Cię wspierał
Stary 2013-04-07, 10:00   #4077
Kinqaa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Zazdrośnice, odcinek 65

Cytat:
Napisane przez czarnula4321 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie niezle sobie radzisz
Nie lubię tak się wpychac między wódkę a zakaske może dlatego...
Bo tu jest masa części za wami ,a jak sie dołącza na pocZątku to inaczej jest :p

you have lost a diamond

Stary 2013-04-07, 10:03   #4078
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
Nie lubię tak się wpychac między wódkę a zakaske może dlatego...
Bo tu jest masa części za wami ,a jak sie dołącza na pocZątku to inaczej jest :p
Za jakimi nami, dziewczyny owszem długo piszą ze sobą, ale ja to raczej nie za bardzo jakieś 4 miechy będzie pewnie
Stary 2013-04-07, 10:04   #4079
Kinqaa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zazdrośnice, odcinek 65

Cytat:
Napisane przez czarnula4321 Pokaż wiadomość
Za jakimi nami, dziewczyny owszem długo piszą ze sobą, ale ja to raczej nie za bardzo jakieś 4 miechy będzie pewnie
A miałam wrażenie ,ze jakoś dłużej jestes hehe..

you have lost a diamond

Stary 2013-04-07, 10:05   #4080
Zwies
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zazdrośnice, odcinek 65

Cytat:
Była mama,ale rodzilam trochę dłużej ,a ona musiała do pracy isc ...
I tak się dziwię,bo cała noc była przy mnie w szpitalu i poszła tak do pracy bez snu... :p
achaś. to ile rodziłaś łącznie?

Aleks jak tam nauka anglikańskiego? Ja muszem napisać wypracowanie, a mi się nie chce Jeszcze biedny francuski leży i kwiczy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości