|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świece zapachowe cz. II (m.in. Yankee Candles)
|
|
|
|
#3242 |
|
Zona najukochanszego Meza
|
Slepa jestem
Dzieki Moja kumpela zakochala sie w Trusardi Donna
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() glowna nuta jest tą, której poszukiwałam od dawna (byla w J'adore EDP, Moschino Light Clouds, Swarovski Edition), ale zaraz znikala ta musujaca swiezosc zostawiajaca cudny ogon, a tutaj trwa i jest, i trwa, i jest, i nie znika , to dobry znak)...moze wiecie co to jest, bo ja nie umiem tego nazwac
|
|
#3244 | |
|
|
Cytat:
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
to cos wiecej
to moze byc milosc mojego zycia
|
#3246 |
|
Zaczytana online
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie teraz vineyard, w sumie nie wiem co o nim sadzic, taki troche slodki ulepek, waikiki melon mi tak pachnial jak jakis scukrzony owoc czy sok do zalewania a nie owoce jakies.
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
bardzo, dlatego musialm sie tym z Wami podzielic
![]() a w kominku Coastal Waters - chyba jednak chce te swiece ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
to dojrzale, ciemne winogrona, typowy winny zapach, ale zeby ulepek? i mowie to ja, nie znoszaca slodziakow (poza wanilia w samochodzie )
|
|
#3249 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miałam petals i jakos nie polubiłam.
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 |
|||
|
|
|
#3250 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie mi jakoś ulepkowo słodko pachną, nie na mój nos chyba ale spoko popalę wosk dalej może będzie inaczej pachniał ;p
|
|
|
|
#3252 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
Jestem nowa w tym temacie ale po przeczytaniu kilku stron zainteresowalo mnie bardzo i nawet jakies proby w domu byly. Mam do Was pare pytan Gdzie najlepiej kupowac swiece i woski?? Glownie piszecie o Yankee Candle a czy jakies inne tez polecacie ?? Czesto bywam w TK Max i tam spory wybor roznych swiec tylko za bardzo nie wiem ktore warto moze ktoras z Was tez tam kupuje ?? i ostatnie pytanie troche glupie ale zapytam... jak pali sie te woski ?? trzeba miec specjalny kominek ?? |
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Świece zapachowe cz. II (m.in. Yankee Candles)
Piękne zbiory
![]() ImageUploadedByWizaz Forum1365327786.833347.jpgImageUploadedByWizaz Forum1365327821.192053.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inne też polecamy, jednak to z yc jest najlepszy wybór i największa dostępność. I o woski innych firm nie jest łatwo. W TkMaxx są różne świece, więc ciężko powiedzieć co polecamy. Mają fajne świece FEB. Ja tam też upolowałam Calvina Kleina i jestem zadowolona. A co do palenia wosków, to się dużo tu przewinęło. Generalnie wkładasz kawałek (najcześciej ćwiartkę) do kominka z głębszym dnem (tak, aby wosk po rozpuszczeniu nie uciekł). Palsiz i cieszysz się zapachem. Gdy wosk przestanie wydzielać zapach wyrzucasz go. ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Do nas dziś na obiad wpadają rodzice - w salonie/jadalni dziś Greenhouse, a w sypialni Cucumber & Cantaloupe - potem zdam relację
|
||
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Pachnące babeczki
![]() Reszta zdjęć. ImageUploadedByWizaz Forum1365332192.799457.jpgImageUploadedByWizaz Forum1365332237.120041.jpgImageUploadedByWizaz Forum1365332288.818783.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3258 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
![]() P.S. Foremki są słodkie,takie urocze
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Nożem je!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieliłam nożem na początku. Ale wygodniej mi jest je jednak łamać. Bo to co się pokruszy trafia do struny, więc się nie marnuje.
|
|
|
|
#3261 |
|
|
Ja kroje takim nozem do pizzy w formie polksiezyca. Tylko niektore woski w ogole sie nie krusza a niektore niestety tak - zalazy od wosku i zapachu
|
#3262 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
Też kroję je nożem,ale czasami niewiele to pomaga,bo woski od razu kruszą się i łamią jak chcą.Może jakąś specjalną metodę trzeba opracować
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ja spalam po kilka razy i do zamrazalnika a one wygladaja bardzo wesolo w komplecie i bardzo ladnie Ci wychodzi krojenie woskow, u mnie sie krusza mimo krojenia nozem
|
|
#3264 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dodatkowo czaję się jeszcze na sandalwood&vanilla i herbatkę rumiankową, tylko tutaj moje pytanie: czy ona jest bardziej słodko-miodowa, czy bardziej herbaciana? (moje opisywanie zapachów zasługuje na medal )
Gosia bloguje Edytowane przez Herself_and_i Czas edycji: 2013-04-07 o 16:59 |
|
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjmuję zapisy na szkolenie
![]() Dzięki wszystkim za miłe słowa Nie mam wśród znajomych świecomaniaków, a tu jest silna grupa wsparcia Dziś u mnie Sun&Sand, palony chyba 4 raz, wciąż pachnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez vril Czas edycji: 2013-04-07 o 16:58 |
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Vril chyba jakieś czary odprawia z tymi woskami, bo ja także kroję nożem i kruszą się jak szalone
![]() Cucumber & Cantaloupe - nie czuję ogórka - orzeźwienia tylko prawdziwy zapach melonu, słodki, świeży i bardzo miły.Jedyne zastrzeżenie - ten melon jest zbyt słodki, jakby ktoś tuż przed podaniem przejrzałego melona dorzucił jeszcze łyżeczkę cukru - minimalnie za słodko, ale przyjemne ![]() Greenhouse - zgodnie z obietnicą - szklarnia, kwiaciarnia, duszne miejsce o wysokiej wilgotności i wysokiej koncentracji tlenu. Czuć wodę parującą z liści, czuć wodę, w której stoją pocięte kwiaty, troszkę ziemi. Ciekawy zapach. Nie trafi do mojej ulubionej 10, ale ma coś w sobie takiego, że wyróżnia się na tle innych. Do powtórki, wosku na pewno nie przehandluję ![]() I dramat się stał - oczywiście Creme Brulee mi zaczęło tunelować, próbowałam w kuchni zeskrobać nadmiar wosku, żeby wyrównać z knotem, słoik z rąk wypadł i się potłukł Nieszczęście w szczęściu |
|
|
|
#3267 |
|
Zadomowienie
|
Ufff udało mi się ogarnąć wątek po 3 dniach nieobecności
![]() Ja już 5 dzień palę ćwiartkę Beach Wood i dalej pachnie! Koniecznie w maju muszę postarać się o tumbler. Szkoda, że nie wszystkie zapachu dostępne są w kolumnach (pillar), ładnie wyglądają i długo się palą (podobno). Te świeczki to z Douglasa? Ile kosztuje taki zestaw? Nie wiedziałam ich u siebie, choć seria I love... jest.
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wy wiecie, czy nie wiecie??
![]() Nowe zapachy letnie juz sa ![]() http://www.yankeeduftkerzen.de/epage...en_Sommer_2013 Do sklepu chce |
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzis Garden Sweet Pea malo wyczuwalny,chyba ze bezposrednio podejdzie sie do mniejsca w ktorym jest palony, slodki,nic ciekawego,taki troche bez wyrazu...juz nie kupie ;(
|
|
|
|
#3270 | ||
|
Raczkowanie
|
wow, co za kolekcja
a winogronka w swiecy sa rownie intensywne co w wosku? i prosze o kilka o Moon on Their Wings i o tych 'wodnych' swiecach Winogronka w świecy są może minimalnie delikatniejsze, ale przez to zapach jest głębszy i przyjemniejszy Czuć go na całym piętrze, jak palę świecę ![]() Moon on their Wings przypomina mi męskie cedrowe perfumy, eleganckie, słodkie, z odrobiną świeżości. Zapach nie ma w sobie nic z tanich kolońskich wód, jak midsummer's nigt. Ma delikatną nutę słodyczy, ale takiej bardzo wyważonej. Zaliczyłabym go do grupy - perfumowane, eleganckie. Co do zapachów z serii Water Inspirations, to lotos jest przepiękny, kwiatowy, kobiecy, delikatnie pudrowy, z odrobiną bambusa/ świeżej trawy. Bardzo mi się podoba. Z kolei Mandarin Water pachnie jak woda źródlana, do której wciśnięto cytrynę i pomarańczę. Oba zapachy są deliatne, idealne do sypialni, czy do zapalenia na biurku podczas pracy. Na dużych powierzchniach zginą. Podoba mi się w nich to niebieskie szkło, przez które płomień świecy wydaje się zielono-niebiesko-fioletowy, co dodatkowo podkreśla wodny charakter tych zapachów. Fani "killerów" mogą być nimi trochę rozczarowani. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
Rozważam zakup kolejnej- nectar albo cinamone scone ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
Jak się "rozejdzie" to pachnie nieziemsko, zbity na małej powierzchni nie ujawnia swojego potencjału
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.

Dzieki
Zapraszam