Wiosno, no dalej, skróć nasze męki, zaraz potrzebują Cię kwietniowe PMki! PM2013 cz46 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-07, 18:21   #1981
jjulkaaa
Zadomowienie

Dot.: Wiosno, no dalej, skróć nasze męki, zaraz potrzebują Cię kwietniowe PMki! PM201

Dziewczyny wracam do Was po przerwie, ale byłam tak zalatana, że szkoda gadać..

To robię podsumowanie co nam się udało załatwić.
Przede wszystkim spisaliśmy protokół, na szczęście nie mieliśmy żadnych problemów z żadnym z księży, chociaż ten w mojej parafi (wg meldunku) się trochę namarudził, że kto nas namówił na ślub w Konopnicy Zapowiedzi prawie też już załatwione, poza parafią TŻta, bez tam kancelaria zamknięta była w pt, ale zostawiliśmy papiery jego mamie, może ksiądz przyjmie.

Ksiądz w Konopnicy bardzo fajny, protokół raz dwa - nie musieliśmy wchodzić oddzielnie, nie robił żadnych problemów, że razem mieszkamy, skreślił nam jedną spowiedź

A poza tym to udało nam się dorwać prawie wszystkich znajomych z Lublina - zostały dwa zaproszenia, bo znajomi wyjechali -wyślemy pocztą.
Byliśmy na sali - dostaliśmy wstępne menu z listą potraw na które musimy wymienić, więc teraz będziemy się zastanawiać jak to chcemy, bo kilka rzeczy chcielibyśmy wymienić.

Najbardziej zmartwiła mnie kwestia kwiatów i dekoracji. Na sali nie ma za bardzo wazonów, poza tym byliśmy na giełdzie Elizówce - kwiaty są droższe niż mi się wydawało, poza tym jak się bierze dla detalu to doliczają 30% lub nawet 50% + wypożyczenie bądź kupno wazonów = totalnie się to nie opłaca.
Nie mówiąc już o nerwach jakie by mnie kosztowało układanie tych wiązanek. Moja wizaj z czerwonymi goździkami chyba legnie w gruzach, bo jedna kulka to koszt około 80-100 zł. Jak dla nas za dużo, potrzebujemy takich ok 7 więc masakra. A gdzie jeszcze Kościół? Okazało się, że nikt z nami ślubu tego dnia nie bierze, więc cały koszt dekoracji Kościoła spada na nas. Ograniczymy to do minimum, ale nadal to jest ok 350-400 zł.

Tak więc chcąc nie chcąc bierzemy florystkę.
Najbardziej mi szkoda tych czerwonych goździków - bo bardzo mi one pasowały. Innych czerwonych kwiatów - ciężko nam coś wybrać, bo róż nie chcemy, tulipany ewentualnie ale jedna florystka powiedziała, że w czerwcu tilupany to tak średnio. Troche mnie to zdziwiło szczerze powiedziawszy...
W każdym razie mam zagwostkę. Pojawiła się propozycja zmiany czerwonego na fioletowy - bo te kwiaty czosnku fajnie wyglądają i są niedrogie - ale widzę że TŻ strasznie tego fioletu nie chcę, więc muszę kombinować jak ten czerwony tam wpleść.
Najwyżej będą białe kwiaty i tylko jakieś czerwone/różowe akcenty. Bo postanowiłam, że z czerwonego rezygnować nie chcę.

Nie zdążyliśmy sie spotkać z organistką, żeby scholę obgadać, ale będę do niej dzwonić jeszcze.
Obrączki są już w domu - moja za duża troszkę, ale poczekamy ze zmniejszeniem do ślubu i lata, żebym wiedziała dokładnie na jaki rozmiar zmiejszać. Teraz palce ciągle zziębnięte to nie wiadomo, czy znowu jak zmiejszę to później za małe nie będą

Wybraliśmy cukiernię , ale ostatniego dnia jak byliśmy to jadłam u babci przepyszne ciasta i chyba zmienimy nasz wybór jednak na ciastkarnię Beza - jeszcze muszę tam zadzwonić i się dopytać, ale TŻtowi tak smakowało, że stwierdził, że on chce stamtąd
A tort bierzemy z innej cukierni- to jest jedyny tort który prawdziwie nam smakował. I zdecydowaliśmy, że tort podamy po obiedzie - bo o północy to my sami nigdy tortu nie jemy i bez sensu żeby później połowę wywalić.

Lampiony będziemy puszczać, jeśli wiatr będzie korzystny, managerka się zgodziła i żadnej zgody załatwiać nie musimy.

I na koniec jeszcze dodam, że ćwiczyliśmy pierwszy taniec. Koleżanka bardzo się postarała ale i zaszalała bo choreografia wydawała nam się bardzo ciężka, ale po dwóch długich wieczorach załapaliśmy -wygląda to dobrze, a jak poćwiczymy powinno być jeszcze lepiej Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie. TŻ mnie zdziwił bo strasznie się w ten taniec zaangażował i jak wczoraj wracaliśmy do Wrocławia to już pytał czy dzisiaj ćwiczymy haha... ale musimy poczekać na odrobinę lepszą pogodę, bo tutaj nie mamy żadnej sali, więc będziemy ćwiczyć w plenerze...

I dziewczyny mam od razu do Was pytanie - czy możecie wrzucać - te, które mają ustalone menu wstępnie - jakie macie zimne przekąski. Bo ja koniecznie muszę zmienić te co są w galarecie. Jakie macie zimne przekąski? I ciepłe jakie macie?
Próbowałam znaleźć w poprzedniej części bo kilka wrzucało menu ale nie mogę znaleźć więc pomóżcie
jjulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 18:22   #1982
perfuzja
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno, no dalej, skróć nasze męki, zaraz potrzebują Cię kwietniowe PMki! PM201

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
podobno to nowy trend
Mnie się podoba, ale nie w każdym wydaniu.
Druga od lewej dziewczyna w górnym rzędzie wygląda uroczo
Stary 2013-04-07, 18:24   #1983
Viollet87
Zakorzenienie

Porządki się opłacają, właśnie znalazłam schomikowany duży flakon perfum Signature od V. Beckham Rzeczywiście pamiętam, że kupiłam na zapas przy okazji jakiejś mega-promocji. Idealny czas, bo w poprzednim flakonie zostało mi raptem na kilka psików a bardzo lubię ten zapach, zwłaszcza wiosną i latem.

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 18:25   #1984
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jjulkaaa Pokaż wiadomość
I dziewczyny mam od razu do Was pytanie - czy możecie wrzucać - te, które mają ustalone menu wstępnie - jakie macie zimne przekąski. Bo ja koniecznie muszę zmienić te co są w galarecie. Jakie macie zimne przekąski? I ciepłe jakie macie?
Próbowałam znaleźć w poprzedniej części bo kilka wrzucało menu ale nie mogę znaleźć więc pomóżcie
Gratuluje wszystkiego, co załatwione!

Co do menu:

Przekąski zimne roznoszone
mozzarella z bazylią i małymi pomidorkami cherry
grillowana cukinia i papryka na szpadce
krewetki marynowane w teryaki podane na naleśnikach sushi
grillowana cukinia z czerwonym pesto i kozim serem
crostini zawijane w szynkę parmeńską
befsztyk tatarski na pumperniklu
szaszłyki z gorgonzolą, melonem i winogronami
melon zawijany szynką parmeńską

Przekąski gorące roznoszone
szaszłyki z indyka w sosie imbirowo-miodowym
suszona śliwka kalifornijska z bekonem
vol-au-vant z nadzieniem z borowików i kolendry
pierożki warzywne gotowane na parze

BUFET
serwowany godzinę po obiedzie do końca przyjęcia

Zimne przekąski
cannelloni nadziewane kozim serem i suszonymi pomidorami
grillowana papryka, mozzarella i avokado w oliwce ziołowej
półmisek ryb wędzonych z mórz i jezior
półmisek potraw ze śledzia
sandacz w galarecie z owocami morza
krewetki na smażonych pomidorach w sosie imbirowym
półmisek pieczonych mięs i pasztetów z bakaliami
filet z kaczki i kaczka faszerowana z żurawiną
carpaccio z polędwicy wołowej z kaparami i płatkami parmezanu
półmisek potraw z jaj

Sałaty i sałatki
mieszane sałaty z marynowanymi gąskami i winegretem balsamino
rucola, pomidory i płatki parmezanu w dresingu miodowo balsamicznym
sałatka z melona, pomarańczy i szynki San Danielle w dresingu cytrusowym
sałatka grecka
antipasti farfalle z serem pleśniowym i trójkolorową papryką
Stary 2013-04-07, 18:34   #1985
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkiego, co załatwione!

Co do menu:

Przekąski zimne roznoszone
mozzarella z bazylią i małymi pomidorkami cherry
grillowana cukinia i papryka na szpadce
krewetki marynowane w teryaki podane na naleśnikach sushi
grillowana cukinia z czerwonym pesto i kozim serem
crostini zawijane w szynkę parmeńską
befsztyk tatarski na pumperniklu
szaszłyki z gorgonzolą, melonem i winogronami
melon zawijany szynką parmeńską

Przekąski gorące roznoszone
szaszłyki z indyka w sosie imbirowo-miodowym
suszona śliwka kalifornijska z bekonem
vol-au-vant z nadzieniem z borowików i kolendry
pierożki warzywne gotowane na parze

BUFET
serwowany godzinę po obiedzie do końca przyjęcia

Zimne przekąski
cannelloni nadziewane kozim serem i suszonymi pomidorami
grillowana papryka, mozzarella i avokado w oliwce ziołowej
półmisek ryb wędzonych z mórz i jezior
półmisek potraw ze śledzia
sandacz w galarecie z owocami morza
krewetki na smażonych pomidorach w sosie imbirowym
półmisek pieczonych mięs i pasztetów z bakaliami
filet z kaczki i kaczka faszerowana z żurawiną
carpaccio z polędwicy wołowej z kaparami i płatkami parmezanu
półmisek potraw z jaj

Sałaty i sałatki
mieszane sałaty z marynowanymi gąskami i winegretem balsamino
rucola, pomidory i płatki parmezanu w dresingu miodowo balsamicznym
sałatka z melona, pomarańczy i szynki San Danielle w dresingu cytrusowym
sałatka grecka
antipasti farfalle z serem pleśniowym i trójkolorową papryką
sporo różności
a ja też muszę wymyślić menu
mogę się przyłączyć do prośby o dania główne?
bardzo prosze
Do końca świata i po końcu świata.
(A. Mickiewicz)
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 18:37   #1986
asia_28w
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wracam do Was po przerwie, ale byłam tak zalatana, że szkoda gadać..

To robię podsumowanie co nam się udało załatwić.
Przede wszystkim spisaliśmy protokół, na szczęście nie mieliśmy żadnych problemów z żadnym z księży, chociaż ten w mojej parafi (wg meldunku) się trochę namarudził, że kto nas namówił na ślub w Konopnicy Zapowiedzi prawie też już załatwione, poza parafią TŻta, bez tam kancelaria zamknięta była w pt, ale zostawiliśmy papiery jego mamie, może ksiądz przyjmie.

Ksiądz w Konopnicy bardzo fajny, protokół raz dwa - nie musieliśmy wchodzić oddzielnie, nie robił żadnych problemów, że razem mieszkamy, skreślił nam jedną spowiedź

A poza tym to udało nam się dorwać prawie wszystkich znajomych z Lublina - zostały dwa zaproszenia, bo znajomi wyjechali -wyślemy pocztą.
Byliśmy na sali - dostaliśmy wstępne menu z listą potraw na które musimy wymienić, więc teraz będziemy się zastanawiać jak to chcemy, bo kilka rzeczy chcielibyśmy wymienić.

Najbardziej zmartwiła mnie kwestia kwiatów i dekoracji. Na sali nie ma za bardzo wazonów, poza tym byliśmy na giełdzie Elizówce - kwiaty są droższe niż mi się wydawało, poza tym jak się bierze dla detalu to doliczają 30% lub nawet 50% + wypożyczenie bądź kupno wazonów = totalnie się to nie opłaca.
Nie mówiąc już o nerwach jakie by mnie kosztowało układanie tych wiązanek. Moja wizaj z czerwonymi goździkami chyba legnie w gruzach, bo jedna kulka to koszt około 80-100 zł. Jak dla nas za dużo, potrzebujemy takich ok 7 więc masakra. A gdzie jeszcze Kościół? Okazało się, że nikt z nami ślubu tego dnia nie bierze, więc cały koszt dekoracji Kościoła spada na nas. Ograniczymy to do minimum, ale nadal to jest ok 350-400 zł.

Tak więc chcąc nie chcąc bierzemy florystkę.
Najbardziej mi szkoda tych czerwonych goździków - bo bardzo mi one pasowały. Innych czerwonych kwiatów - ciężko nam coś wybrać, bo róż nie chcemy, tulipany ewentualnie ale jedna florystka powiedziała, że w czerwcu tilupany to tak średnio. Troche mnie to zdziwiło szczerze powiedziawszy...
W każdym razie mam zagwostkę. Pojawiła się propozycja zmiany czerwonego na fioletowy - bo te kwiaty czosnku fajnie wyglądają i są niedrogie - ale widzę że TŻ strasznie tego fioletu nie chcę, więc muszę kombinować jak ten czerwony tam wpleść.
Najwyżej będą białe kwiaty i tylko jakieś czerwone/różowe akcenty. Bo postanowiłam, że z czerwonego rezygnować nie chcę.

Nie zdążyliśmy sie spotkać z organistką, żeby scholę obgadać, ale będę do niej dzwonić jeszcze.
Obrączki są już w domu - moja za duża troszkę, ale poczekamy ze zmniejszeniem do ślubu i lata, żebym wiedziała dokładnie na jaki rozmiar zmiejszać. Teraz palce ciągle zziębnięte to nie wiadomo, czy znowu jak zmiejszę to później za małe nie będą

Wybraliśmy cukiernię , ale ostatniego dnia jak byliśmy to jadłam u babci przepyszne ciasta i chyba zmienimy nasz wybór jednak na ciastkarnię Beza - jeszcze muszę tam zadzwonić i się dopytać, ale TŻtowi tak smakowało, że stwierdził, że on chce stamtąd
A tort bierzemy z innej cukierni- to jest jedyny tort który prawdziwie nam smakował. I zdecydowaliśmy, że tort podamy po obiedzie - bo o północy to my sami nigdy tortu nie jemy i bez sensu żeby później połowę wywalić.

Lampiony będziemy puszczać, jeśli wiatr będzie korzystny, managerka się zgodziła i żadnej zgody załatwiać nie musimy.

I na koniec jeszcze dodam, że ćwiczyliśmy pierwszy taniec. Koleżanka bardzo się postarała ale i zaszalała bo choreografia wydawała nam się bardzo ciężka, ale po dwóch długich wieczorach załapaliśmy -wygląda to dobrze, a jak poćwiczymy powinno być jeszcze lepiej Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie. TŻ mnie zdziwił bo strasznie się w ten taniec zaangażował i jak wczoraj wracaliśmy do Wrocławia to już pytał czy dzisiaj ćwiczymy haha... ale musimy poczekać na odrobinę lepszą pogodę, bo tutaj nie mamy żadnej sali, więc będziemy ćwiczyć w plenerze...

Wow mnóstwo spraw ogarnęliścieMy też nie wiemy jak zrobimy z dekoracją sali, bo też nie mają wazonów. Muszę przeliczyć czy bardziej opłaca mi się kupić/pożyczyć wazony i na własną rękę kupować kwiaty, czy zlecić to florystce.
Z kościołem będzie mniejszy problem, bo okazało się, że w mojej parafii kościół przystraja moja dalsza ciocia i jednocześnie sąsiadka. Mama już u niej była i powiedziała, że nie weźmie ode mnie żadnych pieniędzy za to, bo uwielbia to robić, więc będziemy musieli pokryć tylko koszt kwiatów (ok. 300 zł). No i w związku z tym miałam małą zagwozdkę, bo Tż mówi, że wypada nam ją z mężem zaprosić na wesele. Normalnie bym jej nie zapraszała (choć ją lubię), ale to dalsza rodzina i mimo, że sąsiadka to nie braliśmy pod uwagę. No i teraz czy faktycznie skoro przystroi nam kościół i to jeszcze za darmo, wypada zaprosić? Nie mam nic przeciwko temu absolutnie, ale mama moja mówi, żeby też nie czuła się "przyciśnięta do muru", że skoro przystroi nam kościół to już się nie ma jak wymigać od wesela żadnym wyjazdem ani niczym takim (gdyby nie miała ochoty przyjść) ?Co myślicie?

Cytat:
Mnie się podoba, ale nie w każdym wydaniu.
Druga od lewej dziewczyna w górnym rzędzie wygląda uroczo
Mnie teżNp nie najgorzej wygląda to w tej czerwieni i z czarnym
Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Porządki się opłacają, właśnie znalazłam schomikowany duży flakon perfum Signature od V. Beckham Rzeczywiście pamiętam, że kupiłam na zapas przy okazji jakiejś mega-promocji. Idealny czas, bo w poprzednim flakonie zostało mi raptem na kilka psików a bardzo lubię ten zapach, zwłaszcza wiosną i latem.
Super są takie niespodzianki. Ja często kasę znajduję
asia_28w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 18:49   #1987
jjulkaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia_28w Pokaż wiadomość
Z kościołem będzie mniejszy problem, bo okazało się, że w mojej parafii kościół przystraja moja dalsza ciocia i jednocześnie sąsiadka. Mama już u niej była i powiedziała, że nie weźmie ode mnie żadnych pieniędzy za to, bo uwielbia to robić, więc będziemy musieli pokryć tylko koszt kwiatów (ok. 300 zł). No i w związku z tym miałam małą zagwozdkę, bo Tż mówi, że wypada nam ją z mężem zaprosić na wesele. Normalnie bym jej nie zapraszała (choć ją lubię), ale to dalsza rodzina i mimo, że sąsiadka to nie braliśmy pod uwagę. No i teraz czy faktycznie skoro przystroi nam kościół i to jeszcze za darmo, wypada zaprosić? Nie mam nic przeciwko temu absolutnie, ale mama moja mówi, żeby też nie czuła się "przyciśnięta do muru", że skoro przystroi nam kościół to już się nie ma jak wymigać od wesela żadnym wyjazdem ani niczym takim (gdyby nie miała ochoty przyjść) ?Co myślicie?
Nie wiem w sumie... a to jest taka osoba, którą chciałabyś widzieć na weselu czy nie? Bo to chyba wszystko od tego zależy... No i czy się nie obrazi jak tego zaproszenia nie dostanie.
Szczerze Ci powiem, że nie wiem co ja bym zrobiła... ale raczej bym tego nie rozpatrywała w kategorii, że zostanie "przyciśnięta do muru".
Stary 2013-04-07, 18:53   #1988
ennostiel
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, które zamawiały zaproszenia z Amelii: orientujecie się czy na tych zapasowych zaproszeniach, które będą wykropkowane (zamówiliśmy ich 10 sztuk) można wstawić inną datę potwierdzenia ? Czy musi być jednakowy tekst w całej partii? Bo jak można to bym chyba jednak poprosiła, żeby zrobili mi w tych wykropkowanych późniejszy termin potwierdzenia na ewentualne doproaszanie
My zamawialiśmy kilka wykropkowanych, i tam poprosiliśmy też o wykropkowanie daty potwierdzenia, właśnie z myślą o "dopraszaniu"

azydek

Ślub
ennostiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 18:55   #1989
azydek
Raczkowanie

Cytat:
Mnie teżNp nie najgorzej wygląda to w tej czerwieni i z czarnym
jak dla mnie bomba!
ale tylko dla nowoczesnej pm - u mnie by nie przeszło...
sam fakt że sukienka nie ma ani jednej koronki i ani jednego koralika/kryształka/świecidełka był ciężki do zaakceptowania przez mamę na taką ekstrawagancję bym się nie odważyła, chyba że na poprawiny?
7/07/2007 Wildwood USA

30/05/2013

azydek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 18:56   #1990
ennostiel
Zakorzenienie

julka - w załączniku nasze menu (ramowe, bo będziemy je być może lekko modyfikować - i chcemy dodać coś słodkiego, może też zimne napoje)

W takim kształcie jak jest kosztuje nas 160 zł za talerzyk (zamierzamy mieć pow. 80 osób - wyjdzie pewnie 82 więc gratisy sa w to wliczone)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg menu.jpg (65,2 KB, 23 załadowań)

Ślub
Stary 2013-04-07, 19:01   #1991
extassy
Zakorzenienie

witam juz prawie po weekandzie
Stary 2013-04-07, 19:01   #1992
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Żeby potem wszyscy mi wszyscy faceci nażelowani chodzili? No dobra, niech stracę

Przyszło mi jeszcze do głowy:
1) Zmywacz do paznokci + waciki
2) Chusteczki do higieny intymnej
3) Gumy do żucia/ tic taki

Zastanawiam się nad grzebieniem?
chusteczki do higieny intymnej i gumy jak najbardziej ok tzn... gumy do żucia
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 19:07   #1993
jjulkaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
witam juz prawie po weekandzie
widzę nowy avatar... aż się musiałam wrócić i sprawdzić czy dobrze mi nazwa mignęła
Stary 2013-04-07, 19:07   #1994
ennostiel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
chusteczki do higieny intymnej i gumy jak najbardziej ok tzn... gumy do żucia

Ślub
Stary 2013-04-07, 19:09   #1995
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
widzę nowy avatar... aż się musiałam wrócić i sprawdzić czy dobrze mi nazwa mignęła
no juz nie taki nowy ale napewno bardziej wiosenny

Edytowane przez extassy
Czas edycji: 2013-04-07 o 19:11
extassy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 19:10   #1996
panacea
Zadomowienie

ale mam zdechły humor.. TŻ miał zły dzień i nie dało rady mu go zmienić, na koniec jeszcze się pokłóciliśmy!
Mimo pięknej pogody i wiosny w powietrzu jestem załamana

W ogóle co myślicie o "praktycznym" prezencie na podziękowanie dla rodziców tj. komplet ręczników, pościel, koce coś takiego spersonalizowanego?

1.12.13
1.08.14

20.10.15
panacea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 19:12   #1997
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panacea Pokaż wiadomość
ale mam zdechły humor.. TŻ miał zły dzień i nie dało rady mu go zmienić, na koniec jeszcze się pokłóciliśmy!

W ogóle co myślicie o "praktycznym" prezencie na podziękowanie dla rodziców tj. komplet ręczników, pościel, koce coś takiego spersonalizowanego?
mykupujemy kosz i do srodka wsadzamy reczniki, kawe, slodkosci itp

Edytowane przez extassy
Czas edycji: 2013-04-07 o 19:13
extassy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 19:17   #1998
panacea
Zadomowienie

Cytat:
mykupujemy kosz i do srodka wsadzamy reczniki, kawe, slodkosci itp
o. no właśnie tak i ja bym chciała a ile ręczników do kosza chcecie włożyć? i gdzie kupujecie?
bo właśnie się zastanawiam czy takie o grubości 500g są wystarczająco dobre?

1.12.13
1.08.14

20.10.15
Stary 2013-04-07, 19:17   #1999
jjulkaaa
Zadomowienie

Cytat:

Nie martw się - na pewno i TŻ wiosnę poczuje i się szybko pogodzicie

A pomysł na prezent - popieram!
Stary 2013-04-07, 19:18   #2000
dastin
Zakorzenienie

Cytat:

Zdarza się nie ma się co załamywać

jeśli wiesz, że będą się cieszyć z takich rzeczy to dla mnie jak najbardziej ok
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 19:21   #2001
panacea
Zadomowienie

Cytat:
Nie martw się - na pewno i TŻ wiosnę poczuje i się szybko pogodzicie

A pomysł na prezent - popieram!
Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
Zdarza się nie ma się co załamywać

jeśli wiesz, że będą się cieszyć z takich rzeczy to dla mnie jak najbardziej ok
dzięki dziewczyny..jutro może TŻ poczuje tą wiosnę.. nie lubię kłótni a już szczególnie z nim

rodzice TŻ właśnie się przeprowadzają do nowego domu, moi wymieniają całe zaplecze tego typu, więc pomyślałam, że może im się przydać, nie?

1.12.13
1.08.14

20.10.15
Stary 2013-04-07, 19:23   #2002
asia_28w
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem w sumie... a to jest taka osoba, którą chciałabyś widzieć na weselu czy nie? Bo to chyba wszystko od tego zależy... No i czy się nie obrazi jak tego zaproszenia nie dostanie.
Szczerze Ci powiem, że nie wiem co ja bym zrobiła... ale raczej bym tego nie rozpatrywała w kategorii, że zostanie "przyciśnięta do muru".
Miło by mi było jakby byli, bo ich lubię. Jak byłam dzieckiem to bardziej utrzymywaliśmy kontakt, teraz od paru lat słaby, dlatego nie byli brani pod uwagę. Ale zawsze jak spotkam to coś porozmawiamy, zwracam się "ciociu/wujku". Już wypisaliśmy ich na liście gości, tylko też nie chciałabym, żeby czuli, że są zaproszeni tylko dlatego, że zrobią tą dekorację- w czym jest trochę prawdy, przy czym po przemyśleniu sytuacji stwierdziłam, że ich naprawdę lubię i fajnie jakby przyszli.
Cytat:

Wg mnie fajny pomysł. Właśnie kolega opowiadał wczoraj, że oni kupili jakieś drewniane duże pudełka, do których włożą eleganckie ręczniki i kosmetyki: olejki, sole do kąpieli, perfumy. Oprócz tego dla ojców markowe alkohole.
asia_28w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 19:42   #2003
extassy
Zakorzenienie

zapraszam do klubu
Stary 2013-04-07, 19:45   #2004
pechowiec_ona87
Raczkowanie

Panacea tobie podobały się te dekoracje na stół z lilią... jak dobrze pamiętam. Też bedziesz miala lilie?
Pokazałam tż a on patrzył i nic czyli jest oki - nie zna sie to sie nie wtraca. Jak coś mu się nie podoba to mówi od razu nie! Powiedziałam ze za dwa tyg. do Ikea tylko leniowi nie chce się ruszyć ale powiedziałam dość wszystko sama i na mojej głowie i tak będzie tuptał ze mna ze się bedzie za nim kurzyło czego świadom jeszcze nie jest w pełni
Czyli ostatecznie takie beda dekoracje stołów.
pechowiec_ona87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 19:45   #2005
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
o. no właśnie tak i ja bym chciała a ile ręczników do kosza chcecie włożyć? i gdzie kupujecie?
bo właśnie się zastanawiam czy takie o grubości 500g są wystarczająco dobre?
500 g to już fajne, grube ręczniki cieńszych nie kupuję, ale takie już są ok

Widziałyście prognozę pogody? Boziu, nareszcie wiosna!!!

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 19:47   #2006
extassy
Zakorzenienie

Cytat:

widzialam
Stary 2013-04-07, 19:54   #2007
panacea
Zadomowienie

Cytat:

czyli 500g to najmniej, ale lepiej szukać o wyższej gramaturze?

Cytat:
Napisane przez pechowiec_ona87 Pokaż wiadomość
Panacea tobie podobały się te dekoracje na stół z lilią... jak dobrze pamiętam. Też bedziesz miala lilie?
Pokazałam tż a on patrzył i nic czyli jest oki - nie zna sie to sie nie wtraca. Jak coś mu się nie podoba to mówi od razu nie! Powiedziałam ze za dwa tyg. do Ikea tylko leniowi nie chce się ruszyć ale powiedziałam dość wszystko sama i na mojej głowie i tak będzie tuptał ze mna ze się bedzie za nim kurzyło czego świadom jeszcze nie jest w pełni
Czyli ostatecznie takie beda dekoracje stołów.
tak chciałabym lilie, ale w sumie nie wiem sama co chcę, bo muszę porozmawiać z dziewczyną, która mi pomoże z kwiatami.. wtedy się na coś zdecyduję. ale póki co lilie, goździki i storczyki to moje top3

1.12.13
1.08.14

20.10.15
Stary 2013-04-07, 19:55   #2008
ennostiel
Zakorzenienie

Cytat:
widzialam
Tez się cieszę jak głupia!! W dodatku dochodzi 20, a nie jest ciemno!!

Ślub
Stary 2013-04-07, 19:58   #2009
perfuzja
Zakorzenienie

Wiosno, no dalej, skróć nasze męki, zaraz potrzebują Cię kwietniowe PMki! PM2013 cz46

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
sporo różności
a ja też muszę wymyślić menu
mogę się przyłączyć do prośby o dania główne?
bardzo prosze
Proszę bardzo, na obiad mamy:

Talerz przystawek:
1) Carpaccio z poledwicy wolowej w oliwie
2) Tatar z łososia z musem z awokado
3) Mozarella z pomidorami i pesto bazyliowym
4) Mieszane sałaty i zioła w dressingu domowym

Zupa (do wyboru)
1) Rosol z kury z makaronem
2) Krem z borowikow z łazankami

Drugie danie (do wyboru)
1) Pieczona kaczka z jablkami w sosie wisniowym
2) Poledwiczki wieprzowe z rusztu w sosie z czerwonego wina
Stary 2013-04-07, 19:59   #2010
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Żeby potem wszyscy mi wszyscy faceci nażelowani chodzili? No dobra, niech stracę

Przyszło mi jeszcze do głowy:
1) Zmywacz do paznokci + waciki
2) Chusteczki do higieny intymnej

3) Gumy do żucia/ tic taki

Zastanawiam się nad grzebieniem?
Ale to do pań, co nie?

Cytat:

Fajny ten zapach? Muszę obczaić.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości