|
|
#91 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: naprawdę pulchne, które po Wielkanocy powiedziały STOP!
Witam milutko wszystkie dziewczyny.Jestem tutaj chyba najstasza z Was , ale chciałabym sie dolączyć
.
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Anula
|
|
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
Witamy, witamy
![]() Dziewczyny ja za ponad miesiąc mam wesele (nie swoje na szczęście ) nie marzę nawet o tym, żeby wyglądać super, ale chciałabym chociaż trochę poprawić figurę.... Żeby mi się nic nie wylewało bokiem Mam nadzieję, że dobiorę jakąś sukienkę, może wysokie buty+ładny fryz i makijaż i będę prezentować się chociaż w połowie tak atrakcyjnie jak te wszystkie chude szkapy
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie ponownie,
laponka - widzę, że ładny spadek u Ciebie Ja już po rowerze i śniadaniu (jajecznica z 2 jaj z szynką i cebulką + 2 kromki wasy + pomidorki). Też mam wkrótce wesele w rodzinie I też z tą myślą znowu wzięłam się za siebie. Konkretnie będzie to 22 czerwca i muszę się wtedy lepiej prezentować niż teraz, czyli mam nadzieję będę ważyć wtedy max 75. Mam ładną sukienkę kupioną za jakieś grosze na allegro, ale jeszcze nigdy w nią nie weszłam, nie brakuje dużo, i liczę, że do czerwca się zmieszczę. Wiecie jeśli chodzi o ubrania, to ja najgorszy problem miałam z założeniem spodni - problem psychiczny. Przez kilka lat nie chodziłam w ogóle w spodniach, bo uważałam, że mam za duży tyłek i za grube uda (a w luźnych tunikach nie lubię chodzić, bo się czuję jak w namiocie). Teraz dopiero założyłam spodnie kilka miesięcy temu jak zeszłam do 82 kg. To był szok dla wszystkich, w pracy np nikt mnie nigdy wcześniej w portkach nie widział. Ale od tamtej pory jakoś już noszę i nie czuję już na ulicy, że każdy patrzy na mój wielki zadek. A z sukienkami i spódnicami nie mam problemu, noszę je od zawsze i raczej też dopasowane ubrania, a nie luźne. No i też jak już trochę schudłam, to nie mogłam się doczekać z kupowaniem nowych ubrań. Sporo już nabyłam, nawet parę rzeczy na chwilę obecną za małych. Ale takich to mam ogólnie dużo, bo przy zmianach wagi w życiu ciągle tak dużych moja szafa zawiera ubrania od rozmiaru 36 do 44 a nawet kilka 46. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Swinka - całokształt wyglądu się liczy. Z pewnością wysokie buty, makijaż, odpowiednia fryzura i sukienka podkreślająca atuty mogą odwrócić uwagę od nadprogramowych kg i można się dobrze prezentować. W kazej wadze można wyglądać i dobrze i źle. |
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Do zrzucenia mam 12 kilo, mogę przyłączyć się? Wiem że to nie 20 ale jak dla mnie to wielkie wyzwanie. Mam 31 lat, córę w wieku prawie 6-ciu lat i 6,5 miesięcznego synka. Zawsze ważyłam 58 kilo a przez zajadanie stresu dobiłam do 75 Od jakiegoś czasu postawiłam na zdrowsze jedzenie, zero pieczywa i słodyczy. No i ćwiczę. Zumba dwa razy w tygodniu, i sama w domku Chodakowską oraz Mel B ćwiczę, 8 minut abs i na rowerze stacjonarnym jeżdżę plus spacery z wózkiem codziennie. Widzę po sobie że ciało robi się ładniejsze, ubrania luźniejsze. Także jestem zmotywowana |
|
|
|
#97 |
|
Rozeznanie
|
martolina1982 Rower stacjonary moim zdaniem najlepiej się sprawdza przed telewizorem albo komputerem, obejrzałam mnóstwo seriali i filmów dzięki temu
![]() Co do ćwiczeń to ja też ćwiczyłam skalpel, teraz powoli zabieram się za turbo.. Ćwiczyłam kiedyś z Jillian Michael, też polecam i Cindy Crowford z którą właściwie najwięcej kg straciłam. Jak ktoś lubi potańcować to polecam też całą serie "Pump it up". Ja ćwicząc cokolwiek rzadko robię wszystkie powtórzenia, staram się robić swoim rytmem Każdego rodzaju ćwiczenia wymagające siły w rękach, jak np. pompki są dla mnie nie do przejśćia;/ robię góra 5 Dlatego zamiast szukać czegoś lżejszego może po prostu rób mniej powtórzeń?viosna82 Czym sobie dokładnie zniszczyłaś kolana? Ja od dłuższego czasu słyszę z mojego prawego kolana takie charakterystyczne strzelanie i jestem przerażona;/ Na zdjęciach wyglądasz bardzo szczupło, Zazdroszczę umiejętności chowania niedoskonałości ![]() eewelinaa92 i nadalka gratuluję spadku wagi
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
dam jeszcze zdjecie z zeszłorocznych wakacji: ja + koleżanki, ja oczywiście ta najgrubsza, w niebieskiej spódnicy, waga 94 kg.
SzaraMyszka90 - dziękuję ![]() Jeśli chodzi o kolana, to stopniowo pogarszałam sobie ich stan nie wiedząc o tym. Przy poprzednich odchudzaniach w życiu uprawiałam sport intensywniej - wtedy jeszcze nie miałam dolegliwości żadnych. Wprawdzie nigdy też nie ważyłam >90 (dopiero w zeszłym feralnym roku tak sie spasłam), więc nie startowałam z jakiejś monstrualnej wagi. I tak sobie np biegałam, albo skakałam duuużo na skakance. Przy biegach już czasem czułam lekki ból w kolanie, ale myślałam, że muszę to rozćwiczyć. No i tak chudłam, potem tyłam i pewnego dnia w sklepie ukucnęłam po coś i jak się podniosłam poczułam kłucie w kolanie, ważyłam wtedy 70 parę. Kłucie nie przechodziło i pojawiało się często przez parę tygodni aż poszłam do ortopedy, potem na USG kolan i się okazało, że mam zniszczoną chrząstkę, tak jak czasem sportowcy wyczynowi. Pierwszy otropeda to olal, zakazał mi biegać i kazał jeść glukozaminę przez kilka tygodni. Jakoś przeszło mi na kilka miesięcy, ale po jakimś czasie tak mnie zaczęły boleć kolana, że prawie nie mogłam chodzić, ledwo łaziłam, nic nie mogłam dźwigać. Poszłam znowu do innego ortopedy i ten już się bardziej przejął, dał mi tabletki na pół roku i rehabilitację. Dochodziłam do siebie 2 miesiące. Na początku miałam zakaz nawet wchodzenia po schodach. Oczywiście zalecenie też aby schudnąć. Potem już było w miarę ok z kolanami, ale co jakiś czas muszę brać jakieś leki jak czuję, że jest gorzej, no i oczywiście nieustannie walczyć o niższą wagę, każde 5 kg dla stawów to duża różnica. A zniszczona chrząstka już nigdy się nie odbuduje. Może się zabliźnić, ale raz zniszczona już nigdy nie będzie taka jak nowa. A strzelanie w kolanach to mam standardowo i nie ma dnia bez tego. Np mam stepper i na nim jak tylko wejde, to za każdym razem strzelają mi kolana. Ale samo strzelanie podobno nie jest groźne, dopóki nie towarzyszy temu ból. Właśnie zabieram się za jedzenie obiadu: pierś z kurczaka upieczona w pomidorach+kus kus+ surówka. ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- czarnaasia - u mnie najgorzej z dietą w weekendy, które spędzam u mamy Chociaż mama gotuje również dość dietetycznie, nie preferuje typowej polskiej kuchni a i sama ma cukrzycę, ale i tak zawsze mi tam więcej jedzenia wpadnie i już nic nie chudnę w taki weekend. Natomiast najłatwiej mi z dietą w weekendy, kiedy jestem u siebie. W pracy w tygodniu tak średnio, czasem ze stresu coś mi wpadnie niedietetycznego.
Edytowane przez viosna82 Czas edycji: 2013-04-07 o 14:58 |
|
|
|
#99 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Wiosna, na tym zdjeciu wcale tak źle nie wygladasz.
![]() Widać ze puszysta, ale tragedii nie ma. Ja w tej chwili zajadam sałatkę z kabanosem, fasolka, ogórek, rzodkiewka... i paparyka. Do tego jogomaja. Pychota!!
|
|
#102 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
ja w pierwszym miesiącu miałam -9kg. Trzeba pomyśleć o wodzie i złogach + utrata łuszczu więc to chyba nie dziwne.
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Anula, nie czytałam wszystkich wpisów (albo pobieżnie), ale domyślam się, że jesteś na Dukanie. Czy możesz podać dokładny porzepis na Twój majonez ? Ja od jutra przechodzę na białko - Fazę I . Rok temu stosowałam - w sumie byłam zadowolna. Jedyny minus - to to że gotowałam dla siebie tylko. Anula pisałaś, że jesteś najstarsza - czy to będzie wielkie faux-pas z mojej strony. jesli zapytam o wiek? Napisz pokrótce również - jak dokonałaś tego dzieła - zrzucenia 10 kg. Gratulacje ! Tak dalej
|
|
|
|
#105 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Domowy ‘majonez’ light czas przygotowania: do 20 minut (w tym czas miksowania min. 10 minut)
) Obieram ze skorupki i kroję w dowolne mniejsze kawałki.Serek granulowany przekładam do blendera. Dodaję ciepłe jajko, sok z cytryny oraz sól i dokładnie miksuję –naprawdę długo, aż masa będzie gładka, kremowa i puszysta, jak majonez ![]() Można też zmiksować mikserem z nakładką blendującą (jak zupki dla niemowląt ) i tak jest chyba nawet łatwiej, bo w blenderze (przynajmniej w moim) trzeba co jakiś czas przemieszać masę łyżką, gdyż jest zbyt gęsta, by ją sam równomiernie zmiksował![]() Kiedy całość jest już gładka i kremowa, doprawiam do smaku oraz ewentualnie (zależy od serka) rozcieńczam odrobiną mleka do u |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Anula - dzięki za przepis - wykorzystam z pewnością. Stosujesz jeszcze jakieś przepisy Dukana ? Napisz co polecasz. Do jutra. Biorę się za matematykę syna, by móc mu jutro "kompetentnie" udzielić korepetycji.
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
na necie jest bardzo duzo przepisow smacznych dietetyczych zdrowych bylam sama zaskoczona ze jest az ich tyle.Na You tube jest ich mase .Wczoraj wydziwialam z salatka z wędzonej makreli cebulka , ogorkiem kiszonym i marnowana cukinia. Smacznie zdrowo no i duzo/ Szczerze nie stosuje sie scisle wg diety Dukana poniewaz jak wspomnialam czekam na operacje , wiec nie moge oslabic organizmu dieta drastycznie.Dodatkowo jem magnez i multiwitaminę.Pije duzo soku pomidorowego, maślanki 1,5%,otreby mam zawsze gotowe , abyszybkoje uzyc do danego dania.Zero smazeniai zero glodowania. 5 lub nawet 6 posilkow tego przestrzegam brdzo.Ostatni posilek ok 18.
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe dziewczyny
Ale sie wymęczyłam dzisiaj. Od 8 na nogach i ciągle w biegu. Dopiero usiadłam. Przyjechałam po przerwie swiatecznej na stancje, zrobiłam zakupy-oczywiście same zdrowe rzecz d piersi z kurczaka, przez rybę, warzywa, po jogurty naturalne i wieśniaki Oj chyba dostałam kopa na dalsze odchudzanie ![]() Mi dzisiaj nie wyszło, i nie wiem czy wyjdzie bo jestem padnięta. Jeszcze nie miałam pradu przez 2 h i jak już sie przygotowałam i chciałam to nie mogłam odpalić youtuba. ![]() SzaraMyszka90 dziękuje
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2013-04-07 o 20:46 |
|
|
|
#109 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że przepisy się pojawiają
coś dla mnie.Ja byłam na Dukanie 4 lata temu, schudłam 17 kg, dietę przerwałam, nic nie utrwaliłam i efekt wiadomo jaki. Aczkolwiek miło wspominam dukana, najłatwiejsza dieta na jakiej byłam, bo ani razu nie poczułam głodu. Teraz czerpię dużo inspiracji z przepisów z tej własnie diety, zwłaszcza na słodkości. A co do majonezu to ja po prostu kupuję w internecie np. taki z 4% zawartością tłuszczu (albo z 15% jak mi się zachce - i tak używam tego mało bardzo), bo te nasze polskie majonezy light to o kant d.... potłuc. I w tym sklepie gdzie kupuję np majonez zamawiam też inne ciekawe rzeczy np. keczup bez cukru, makaron z ponad 60% zawartoscią białka, budynie, galaretki bez cukru, dżemy słodzone stewią (kochammmm), oliwę w spray'u, a jak mi się bardzo chce niezdrowego napoju to kupuję sprite lub fantę zero
|
|
|
|
#111 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez Anula_ona Czas edycji: 2013-04-07 o 20:21 Powód: zabraklo wyrazu w ciagu myslowym |
|
|
|
|
#112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i to -10 kg ubyło w ciągu jakiś 5 miesięcy. Poźniej jakieś 5 miesięcy waga stała nic nie robiłam by spadała, ale od sierpnia się wziełam za diete-1500kcal, 5 posiłków zdrowych, dużo wody i tym sposobem od sierpnia do grudnia ubyło drugie 10 kg. Od grudnia waga stoi i teraz pora zawalczyć o kolejne - 10 kg Ja jak do tej pory nie ćwiczyłam-czasami rower, raz w tygodniu siłownia 1,5 h i codzienne wyjścia i tyle, teraz chce zacząć się ruszać
|
|
#113 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jeszcze sporo czasu do lata abyc byla laseczką
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomocy
! Chciałam zrobić skalpel- to moje drugie podejście do niego (pierwsze było miesiąc temu) ale mnie od niego odrzuca nie wiem dlaczego.. zrobiłam 15 minut i niby poczułam mieśnie- szczególnie ud, ale jakoś nie widzą mi się te cwiczenia.. . Mogła bym robić dalej ale mam 'problemy'-nie moge załapać z tym oddychaniem tak jak ona mówi, do tego napinanie brzucha podczas wydechu i jeszcze ćwiczenia jakoś tak dużo na raz:p <nie marudze> .Wiem, te ćwiczenia dają swietne efekty-zresztą widze po mojej siostrze- bo ma płaski brzuch, ładną okrągłą pupę i umięśnione uda. Ale mam wrażenie że to są ćwiczenia dla chudzielców Chcę ćwiczyć! Rozłożyłam matę, ubrałam leginsy zrobiłam kucyka a od Chodakowskiej mnie odrzuca ;// Może jeszcze za wcześnie? może powinnam zacząc od czegoś lżejszego? może rozruszac się po zimie, a skalpel zacząć za miesiąc? Poradzcie coś
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2013-04-07 o 21:18 |
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja już po skalpelu, a wy czarnasia, ewelinka? Ewelina udalo sie odpalić you tube? Eh ja dzisiaj pod okiem męża, bo szkoda mi było tracić dnia przez głupie czajenie się. Zmachałam się dziś wyjątkowo, aż mi mięśnie drżały. Chyba sie za mocno starałam przed mężem ![]() Anula wow, jaki wynik. Dukan tak ci służy? Tez robiłam przymiarki, ale wątroba mnie bolała po 3 dniach i wszystko było dla mnie takie bleh... Widac nie dla mnie. A przepisów teraz w bród. Fajnie, bo mozna wykorzystywać do zwyklych diet rownież. Jestes na 2 fazie? Tamlin z duzej wagi sa duze spadki na poczatku. Ja tam zawsze bede uwazala, ze badziej niezdrowe jest nosic na sobie taka wagę kolosalną niz odchudzac się w sposob niezbyt zdrowy. Wiem, ze niektore metody mogą miec skutki uboczne ale czy nadwaga/otylosc ich nie ma? Serce, kregoslup, watroba dostaja po tylku kazdego dnia. Nie rozumiem juz bardziej osob, ktore z 60 chca schudnać do 48kg. Grubasy maja prawo ratowac sie jak sie tylko da. Takie moje zdanie ![]() Ewelinka skalpel nie powinien byc za trudny dla ciebie. zobacz ja z waga 90 kg robie calosc bez obijania. od pierwszego rzu tak było. ja wlasnie trwam na nim, zeby sie do trudnijszych przygotowac, rozrusac. z tego co widzialam mel b ma tudniejsze, bo sporo typu pompki, ja nie zrobie za chiny. na fitnesie zadałam ppytanie o cwiczenia cardio dla poczatkujacych. zaraz tam zajrze i ci odpisze co tam poradzili. na razie nie znam prostrzych niż skalpel.
...88-89-90-91-92 04.05.2017 start! Edytowane przez martolina1982 Czas edycji: 2013-04-07 o 21:42 |
|
|
|
#116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja w weekend nic nie ćwiczyłam bo nie miałam jak, mieliśmy gości i dużo zamętu, ale dietkę trzymałam więc chociaż tyle, ale od jutra zamierzam ćwiczyć podobnie jak niektóre dziewczyny skapel z Ewką ![]() jutro zamierzam się zważyć, zmierzyć i porobić fotki żeby mieć porównanie później ![]() A tak w ogóle to dobry wieczór \
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
Ja poprzednio stosowałem dietę Dukan schudłam ponad 20 kg wyniki rewelacyjne miałam po niej. Teraz mam zamiar stosować bardziej zróżnicowaną dietę więcej warzywek zero pieczywa makaronów pieczonego smażonego no i moich ukochanych słodyczy
i stopniowo będę dawkować te na brzuszek
|
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jak byłyście na tym Dunkanie to nic Wam się nie działo? Bo moja znajoma wylądowała w szpitalu po tej diecie, takie miała kiepskie wyniki badań
ja zamierzam jeść po prostu zdrowo i mniejsze porcje niż dotychczas a to takie dobre
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Dobra uciekam spać bo jeszcze dwie pobudki mnie czekają w nocy
Życzę miłych snów i zadowalających jutrzejszych wyników. Ja skrycie liczę na chociaż 0,5kg w dół pa
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
kasiulka witaj
to odchudzj sie odchudzaj zanmi ci dziecko powie jak mnie ostatnio Lena (5l.) gdy ćwiczyłam -Mamo ale ci się trzęsie. ![]() aga skalpel nie jest trudny. tempo niewielkie. spróbuj. ewelina w sumie rożnie radzą z tymi cwiczeniami. ogladam wlasnie tą jillian michaels pierwsza czesc. wyglada nieźle! jutro chyba sprobuję. tylko te pompki masakra! i pajacyki. cycki mi oczy wybiją!
...88-89-90-91-92 04.05.2017 start! Edytowane przez martolina1982 Czas edycji: 2013-04-07 o 22:10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

.

) nie marzę nawet o tym, żeby wyglądać super, ale chciałabym chociaż trochę poprawić figurę.... Żeby mi się nic nie wylewało bokiem
Mam nadzieję, że dobiorę jakąś sukienkę, może wysokie buty+ładny fryz i makijaż i będę prezentować się chociaż w połowie tak atrakcyjnie jak te wszystkie chude szkapy
I też z tą myślą znowu wzięłam się za siebie. Konkretnie będzie to 22 czerwca i muszę się wtedy lepiej prezentować niż teraz, czyli mam nadzieję będę ważyć wtedy max 75. Mam ładną sukienkę kupioną za jakieś grosze na allegro, ale jeszcze nigdy w nią nie weszłam, nie brakuje dużo, i liczę, że do czerwca się zmieszczę. 

d piersi z kurczaka, przez rybę, warzywa, po jogurty naturalne i wieśniaki 
Chcę ćwiczyć! Rozłożyłam matę, ubrałam leginsy zrobiłam kucyka a od Chodakowskiej mnie odrzuca ;// Może jeszcze za wcześnie? może powinnam zacząc od czegoś lżejszego? może rozruszac się po zimie, a skalpel zacząć za miesiąc? Poradzcie coś
a to takie dobre