Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-07, 18:22   #1201
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Wróciłam z działki - czy sioę dotleniłam raczej nie.
Teraz siedzę i mam wrażenie, ze mi się zaraz uleje. Teść zabrał nas do pizzeri i mimo, że wszyscy byli najedzeni to i tak każdy zjadł po kawałku pizzy-ledwo się dotoczyłam do domu a to raptem po drugiej stronie ulicy było.

Wczoraj bylam w supher pharm - kupiłam hipp oliwkę i płyn do ciała i włsoków. (dzięki Misia za cynk).
A w aptece uzupełniłam wyprawkę o waciki nasączone do przemywania pępuszka LEKO, sól fizjolog., Tantum Rosa, linomag.

Muszę jeszcze dokupić kilka drobiazgów plus łóżeczko i materacyk i jestem na finiszu
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 18:26   #1202
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Do doświadczonych mam -
1. Lepiej kupić wanienkę 86 czy 100 cm??
Miałam kupić 100 cm ale w sklepie wydawała mi się taka strasznie duża..

2. Kupowałyście wkład - gąbkę do wanienki, matę antypoślizgową lub taki plastikowy wkład na którym się niemowlaka kladzie??

3. Czy przydaje sie taki kubek? Czy raczej zbędny bajer?
http://allegro.pl/kubek-do-splukiwan...138516442.html
Ja doświadczona nie jestem ale tak z tego co zaobserwowałam:
1. w większej dziecko dłużej Ci się będzie kąpało, mojej koleżanki syn ma prawie 4 lata, ona mu wkłada wanienkę do wanny, nalewa wodę i on się kąpie (ale to dlatego, że mają mega wielką wannę i jakby mu miała codziennie w miarę dużo wody napuszczać to by zbankrutowała)
2. gąbka to największe siedlisko bakterii, nie kupuj
3. kubek wydaje się zbędny
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ja od kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży przestałam spać na brzuchu Tak mi psychika zadziałała Teraz to fizycznie nie dałabym rady

Mam swój typ ale boję się powiedzieć
Ja spałam na początku na brzuchu, teraz się po prostu nie da!

Mów, mów, nie bój się, obronię Cię Chyba, że mnie masz na myśli

Ada ja jakoś bym się skłonów nie bała, jak mnie boli krzyż to lubię się tak pochylić

oglądam X Factor i mnie nudzi nie mogliby tylko castingów pokazywać cały czas?

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Wróciłam z działki - czy sioę dotleniłam raczej nie.
Teraz siedzę i mam wrażenie, ze mi się zaraz uleje. Teść zabrał nas do pizzeri i mimo, że wszyscy byli najedzeni to i tak każdy zjadł po kawałku pizzy-ledwo się dotoczyłam do domu a to raptem po drugiej stronie ulicy było.

Wczoraj bylam w supher pharm - kupiłam hipp oliwkę i płyn do ciała i włsoków. (dzięki Misia za cynk).
A w aptece uzupełniłam wyprawkę o waciki nasączone do przemywania pępuszka LEKO, sól fizjolog., Tantum Rosa, linomag.

Muszę jeszcze dokupić kilka drobiazgów plus łóżeczko i materacyk i jestem na finiszu
Mnie się czasem ulewa

za zakupy, mnie też brakuje takich pierdółek i się zabrać nie mogę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 18:27   #1203
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

hej

Cytat:
Ja czytałam, że można zmobilizować dziecko za pomocą latarki do przekręcenia się Ile w tym prawdy to nie wiem ale chyba mniej "inwazyjna" metoda niż te skłony
mój mąż świeci latarką w brzuch ale w innym celu, podobno na oczy dziecka to dobrze działa ( eksperymenty na myszach robili) I że warto wystawiać brzuszek do słońca, ale my tak trafiłyśmy że słońca nie uświadczysz.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
jak wyżej pisałam - liczą według trybu 38-tygodniowego. leci ci 35 tc wg systemu 40, a to to samo co 33 tc od poczęcia
nasz wątkowy matematyk

a ja dzisiaj zaliczyłam zakupy, zrobiłam pieszo chyba 4 km ale to już ostatnie takie pielgrzymki. kupiłam sobie bieliznę, na moje rosnące wielkie dupsko, stanik sportowy a Ninie 2 pary różowych śpiochów (ciuszki mam w kolorach głównie niebieski- żółty- zielony, a chciałam, żeby w szpitalu wszyscy wiedzieli że to dziewczynka )
Stary 2013-04-07, 18:29   #1204
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A wiesz, że dulux czyli niby dobra farba? I nie wiem czy weszło w reakcję chemiczną czy jaka cholera
myślę,że to po prostu inny odcień bieli i dlatego wygląda na różowy, może jak pomalujecie całość to będzie fajnie
chcecie biały pokój zostawić czy później przemalujecie? czy to może sufit?

Stary 2013-04-07, 18:33   #1205
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
za zakupy, mnie też brakuje takich pierdółek i się zabrać nie mogę
Jutro ruszę jeszcze do rossmana i dokupię pozostałe rzeczy albo.. zaraz zamówię na allegro bo mi cudownie w końcu zaczęło działać
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 18:34   #1206
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
oj tam, dawaj
Dobra- to w razie czego z Justi będziecie mnie bronić

Sorry vil- stawiam na Przemusia

Cytat:
A wiesz, że dulux czyli niby dobra farba? I nie wiem czy weszło w reakcję chemiczną czy jaka cholera
Potwierdzam, Dulux ma dobre farby. Powinien przykryć nawet intensywny, poprzedni kolor. Może to złudzenie?

Cytat:
Dokładnie Tak jak can pisała- można użyć pieluszki tetrowej.

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
mój mąż świeci latarką w brzuch ale w innym celu, podobno na oczy dziecka to dobrze działa ( eksperymenty na myszach robili) I że warto wystawiać brzuszek do słońca, ale my tak trafiłyśmy że słońca nie uświadczysz.
Mnie tata zjechał, że mu wnuka latarką stresuję jak mu kiedyś napomknęłam o tym
Nie wiedziałam, że latarka ma dobry wpływ na oczy

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 18:39   #1207
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie mieli jakąś serię z różnymi odcieniami bieli i się załapaliście na nie ten co trzeba
Cytat:
Mnie się czasem ulewa
mnie też... to chyba tak specjalnie, żebyśmy były potem bardziej wyrozumiałe dla maluszków
Cytat:
nasz wątkowy matematyk

a ja dzisiaj zaliczyłam zakupy, zrobiłam pieszo chyba 4 km ale to już ostatnie takie pielgrzymki. kupiłam sobie bieliznę, na moje rosnące wielkie dupsko, stanik sportowy a Ninie 2 pary różowych śpiochów (ciuszki mam w kolorach głównie niebieski- żółty- zielony, a chciałam, żeby w szpitalu wszyscy wiedzieli że to dziewczynka )
oj no, próbuję tylko zrozumieć, bo jakąś logikę w tym muszą mieć
ja mam też przeróżne kolory ciuszków - tak lubię oczywiście - jak to dla chłopca - typowo dziewczęcych kolorów nie ma, ale jak bym miała córę, to bym trochę takich dokupiła - dla urozmaicenia
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-07, 18:45   #1208
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
1. wystarczy 86 cm.
2. Nie - wystarczy Ci pieluszka tetrowa.
3. Nie.
Cytat:
Ja doświadczona nie jestem ale tak z tego co zaobserwowałam:
1. w większej dziecko dłużej Ci się będzie kąpało, mojej koleżanki syn ma prawie 4 lata, ona mu wkłada wanienkę do wanny, nalewa wodę i on się kąpie (ale to dlatego, że mają mega wielką wannę i jakby mu miała codziennie w miarę dużo wody napuszczać to by zbankrutowała)
3. kubek wydaje się zbędny

ja mam prysznic z dużym brodzikiem - 120 cm to może bez sensu taką dużą wanne? jak mi sie nie będzie mieścić to go do tego prysznica już wrzucę? ja się w nim czasami kąpie chociaż to jak w takiej większej kałuży..
A kupowała któraś wannę z termometrem? o coś takiego - http://allegro.pl/wanienka-mala-86cm...155959973.html
wydaje mi się to całkiem praktyczne, tylko nei wiem czy to dobrze dziala? bo dziwnie wyglą ten termometr..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 18:47   #1209
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Po ile mają oliwki i płyn w promocji?
Cytat:
myślę,że to po prostu inny odcień bieli i dlatego wygląda na różowy, może jak pomalujecie całość to będzie fajnie
chcecie biały pokój zostawić czy później przemalujecie? czy to może sufit?
Sufit biały ściany delikatne ecru.

Cytat:
Potwierdzam, Dulux ma dobre farby. Powinien przykryć nawet intensywny, poprzedni kolor. Może to złudzenie?
Niestety nie złudzenie, bo obydwoje widzimy tak samo Mąż pomalował wczoraj sufit i kanty i było widać różnicę. Teraz robi resztę pokoju, żeby było jednolite.
Podejrzewa, że farba w sklepie była źle przechowywana, bo mówi, że coś mu w niej nie pasuje w konsystencji, bo ostatnio jak malował duluxem to nie było jakby glutów
No ale z tym nic się nie zrobi, trudno udowodnić że to nie nasza wina.
Maluje się ponoć co 3-4 lata, więc jakoś to przetrwam

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 18:51   #1210
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:

Niestety nie złudzenie, bo obydwoje widzimy tak samo Mąż pomalował wczoraj sufit i kanty i było widać różnicę. Teraz robi resztę pokoju, żeby było jednolite.
Podejrzewa, że farba w sklepie była źle przechowywana, bo mówi, że coś mu w niej nie pasuje w konsystencji, bo ostatnio jak malował duluxem to nie było jakby glutów
No ale z tym nic się nie zrobi, trudno udowodnić że to nie nasza wina.
Maluje się ponoć co 3-4 lata, więc jakoś to przetrwam
To może faktycznie coś z farbą było nie tak. Ale co tam- czekacie na córeczkę to niech ma troszkę różu

Stary 2013-04-07, 18:52   #1211
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
chyba Ci tak włosy urosły i tyle ważą świetnie wyglądasz

ja miałam przed ciąża 66 teraz mam 80 ładnie co
Do klubu 80-tek brakuje mi 1 kg

Cytat:
Przykro mi, mam nadzieję, że to chwilowy kryzys, przemyślicie oboje wszystko i jakoś się dogadacie

łoł, szaloooona

niekoniecznie moja mama miała ze mną średni brzuch a z moim młodszym bratem pracowała całą ciążę i nikt nie zauważył do samego końca miała mini brzuszek a jak przyjechała na porodówkę to położne jej nie wierzyły że ma rodzić ale znów przy kolejnych dwóch ciążach to miaaaała brzucho
położna mi powiedziała, że wody pachną dzidziusiem

nadrobiłam kolejną część
szalooone jesteście, przy sobocie tyle postów
To superJuż bym sobie mojego małego Wojtka powąchała

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
nadrobione witamy się z Ignacym w zakończonym 29 tygodniu i zbieramy się do kościoła, a potem na wycieczkę na basen miłego dnia
Za 29tc

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Witamy w 37 tc jak ten czas leci

Byliśmy dziś z tż i moimi rodzicami na zakupach i wreszcie zdecydowaliśmy się na wózek tż przez godzinę zastanawiał się który wózek jest najlepszy, aż sprzedający mieli go chyba już dość............ miliony pytań Moja mama powiedziała, że mam nerwy ze stali jak wytrzymuje z tak niezdecydowanym facetem Ale się zdecydowaliśmy wreszcie na wózek 3w1 Seka - Carlo Lux w odcieniach szaro-czerwonych, który wypatrzyliśmy na samym początku od wejścia do sklepu

Załącznik 5197497
Za 37 tc
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 18:56   #1212
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Po ile mają oliwki i płyn w promocji?
ja dzisiaj byłam zakupić to od razu Ci napiszę. Mają promocję chyba na wszystkie produkty Hippa do pielęgnacji..

Hipp płyn do kąpieli 14,99 zl
Hipp żel do mycia ciała i włosów 17,62 zł
Hipp szampon 200 ml 8,99 zł
Hipp krem na odparzenia 11,24 zl
Hipp Oliwka 11,99 zł

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 19:01   #1213
xal
Zakorzenienie

Cytat:
To może faktycznie coś z farbą było nie tak. Ale co tam- czekacie na córeczkę to niech ma troszkę różu
Niby tak, ale to duży pokój, ogólny. Młoda będzie mieć żółty
Cytat:
ja dzisiaj byłam zakupić to od razu Ci napiszę. Mają promocję chyba na wszystkie produkty Hippa do pielęgnacji..

Hipp Oliwka 11,99 zł
Dzięki
Ja kupiłam w carrefourze za 17,99 czy jakoś tak (między 17 a 18 chyba obydwa) żel do ciała i włosków z pompką i mleczko do ciała.
W tym tygodniu ciocia mówiła, że będzie z SP to ją poproszę jeszcze o oliwkę i ten krem co Mysia podawała linka, tylko muszę go znaleźć

Stary 2013-04-07, 19:07   #1214
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
no właśnie..ja też bym się bała że krzywdę małemu zrobię..
w co tak na prawdę nie wierzę bo przecież w brzuchu jest najbezpieczniej..
a słyszałam ze niektóre mamusie lezą na brzuchu znaczy się śpią do końca ciąży
jak one to robią ??to Ja nie wiem..
e tam ja robię skłony na każdej gimnastyce, nic sie maluchom nie stanie, tlyko nie wolno uciskać brzucha

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:

u nas dulux niebieski pokrył duluxa czarnego 2 wartwami bez problemu
Stary 2013-04-07, 19:08   #1215
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro ruszę jeszcze do rossmana i dokupię pozostałe rzeczy albo.. zaraz zamówię na allegro bo mi cudownie w końcu zaczęło działać

Cytat:
Dobra- to w razie czego z Justi będziecie mnie bronić

Sorry vil- stawiam na Przemusia
Myślę, że Vil się nie obrazi
Cytat:

ja mam prysznic z dużym brodzikiem - 120 cm to może bez sensu taką dużą wanne? jak mi sie nie będzie mieścić to go do tego prysznica już wrzucę? ja się w nim czasami kąpie chociaż to jak w takiej większej kałuży..
A kupowała któraś wannę z termometrem? o coś takiego - http://allegro.pl/wanienka-mala-86cm...155959973.html
wydaje mi się to całkiem praktyczne, tylko nei wiem czy to dobrze dziala? bo dziwnie wyglą ten termometr..
Jak już zacznie siedzieć to jasne, można do brodzika wrzucić sama tak planuję jak uda nam się kupić odpowiedni syfon bo teraz nie mogę zatkać tego brodzika :/

Stary 2013-04-07, 19:09   #1216
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
cynamonowa - świetne zakupy
1. wystarczy 86 cm.
2. Nie - wystarczy Ci pieluszka tetrowa.
3. Nie.
O super, dla mnie to też bardzo przydatne info, szczególnie rozmiar wanienki

Cytat:
hej
)
A widzisz, a tutaj się znów potwierdza, że ilu ginekologów tyle opinii.Mi dla odmiany przekazano, że jakkolwiek dziecko faktycznie reaguje na światło z latarki to broń boże się tak nie bawić bo to szkodzi.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 19:13   #1217
xal
Zakorzenienie

Moja chyba reaguje na coca-colę bo podpiłam mężowi i mam dyskotekę

Stary 2013-04-07, 19:15   #1218
banka26
Zakorzenienie

wrocialm z SORU wlasnie małz zostal , odebralam mlodego wykapal sie teraz je a ja czekam na cynk od malza ze go juz przyjeli masakraaa jakas ... pozniej do Was zajrzee
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 19:30   #1219
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
wrocialm z SORU wlasnie małz zostal , odebralam mlodego wykapal sie teraz je a ja czekam na cynk od malza ze go juz przyjeli masakraaa jakas ... pozniej do Was zajrzee
To po tym upadku z zakupami aż na Sorze wyladował? O matko, mam nadzieję, że się nie połamał tak przed porodem
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-07, 19:37   #1220
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

Wróciliśmy- wreszcie odpocznę Przez cały pobyt bieganie od lekarza do laboratorium- pięknie Adaś "przetrawił" glukozę więc dla niego (74,6 na czczo, 92,3 po 1h, 98 mg/dl po2h ), kupiliśmy wózek 3w1, łóżeczko z materacem, wyprawkę lekowo- kosmetyczną dla Małego i dla mnie + tysiąc innych pierdółek W sumie brakuje już nam tylko pościeli, wanienki, termometru i pieluszek dla Młodego i... możemy śmiało rodzić

Wózek- gondola
Wózek- spacerówka
Fotelik
Łóżeczko
za glukozę i za zakupy Wózek naprawdę fajnie się prezentuje
A czemu zdecydowaliścoie się te duże zakupy robić w Polsce?

Cytat:

No to już tuż tuż

Cytat:

Hipp Oliwka 11,99 zł
Normalnie powiedziałabym, że fajne ceny, ale byłam wczoraj w Auchan i regularna cena Hippa była ok 2zł niższa od tych w Superpharm na promocji, więc jak ktoś ma w okolicy to polecam się tam zaopatrzyć

Cytat:
O kurcze... Co mu się dokładnie stało? Trzymam mocno żeby okazało się,że się tylko potłukł...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 19:39   #1221
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja myślę, że on Cię bierze na przetrzymanie. na pewno wróci, daj mu trochę czasu

a mnie jak będę chciała drugie... tzn nie mam nic przeciwko drugiemu dziecku, ale absolutnie nie wyobrażam sobie kolejnej ciąży
a propos cholestazy, powinni Ci zrobić badania na wątrobę na wszelki wypadek ;>
Już zlecone jutro pobranie. Tymczasem drapie się jak szalona.
Okazało się że moja mama miala tę cholestaze w każdej ciąży mam nadzieję że to nie dziedziczne...

Cytat:
no ładnie, jakby mało wrażeń było!!!
myślę, że tak szybko ci się trzeciego dziecka nie zachce... ale w razie czego z bejsbolem przyjadę!
Dziękuje

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczęta,

Znów jestem z doskoku i wieczorem też mnie nie będzie.Aż mi brakuje takiego posiedzenia sobie z Wami Ale cóż, życie kręci się dookoła w troszkę szybszym tempie ostatnio więc nie narzekam

Widziałam, że warszawianki z urodzenia i przyjezdne snują plany spacerkowe Ja się dołączam, do kiedy tylko będę w kraju A do Ciebie Aaś musze koniecznie wpaść zanim się rozpakujesz. Może jakoś w tygodniu, w godzinach pracy normalnych ludzi Będziemy w kontakcie.

Lecę czytać dalej.
Tak tak! Masz mój numer

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Tylko 3 cm więcej niż mój, a Twoja ciąża 3 tygodnie starsza Ja też zaczynałam mając jakieś 65cm

aaa i wczoraj w nocy też mnie wszystko swędziało mam nadzieję, ze to nie ta cholestaza..
Tfu tfu.
Ona się ujawnia po 30 tygodniu...

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
taka ładną pogoda a tu ld
leżeć trza ....

nudno i gorąco . następny raz wracam na.poród.
mimo że dziś u nas 32 tydzień i 4 dni to w szpitalu dla wszystkich jestem w 31 czyli jakoś inaczej liczą...

i jaka cisza tutaj...
Uwielbiam sposób w jaki piszesz
Jak wyjdziesz to pisz tak samo

Cytat:
Ale co się stało?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 19:40   #1222
vil84
Wtajemniczenie

Cynamonowa super zakupy

Cytat:
Do doświadczonych mam -
1. Lepiej kupić wanienkę 86 czy 100 cm??
Miałam kupić 100 cm ale w sklepie wydawała mi się taka strasznie duża..

2. Kupowałyście wkład - gąbkę do wanienki, matę antypoślizgową lub taki plastikowy wkład na którym się niemowlaka kladzie??

3. Czy przydaje sie taki kubek? Czy raczej zbędny bajer?
http://allegro.pl/kubek-do-splukiwan...138516442.html
ja niedoświadczona, ale oczytana
- wanienka lepiej 100 cm, z mniejszej zaraz Ci dziecko wyrośnie
- kupować nie kupowałam, ale moja mama kupiła - pewnie użyjemy, ale sama bym nie kupiła bo jak dla mnie zbędne
- wystarczy zwykły kubeczek czy szklanka jak już

uffff.... posprzątałam kolejne kilka szafek, czułam się dobrze to jeszcze na kolanach wyszorowałam kafelki podłogowe w łazience bo od kilku miesięcy tylko mopem były przecierane i nieładne zacieki się porobiły ... no i teraz ledwie się ruszam...
Przemek coś od dwóch dni prawie się nie rusza, pacnie czasem jakimś kolankiem czy czymś i tyle ... trochę się martwię, pewnie mało miejsca już ma ale jednak za malutko chyba. zobaczę jutro, może się na ktg przejadę dla spokoju.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 19:42   #1223
potterka
Zakorzenienie

Vil zapewne zbiera siły na wyjście
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 19:48   #1224
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Jak już zacznie siedzieć to jasne, można do brodzika wrzucić sama tak planuję jak uda nam się kupić odpowiedni syfon bo teraz nie mogę zatkać tego brodzika :/
właśnie, marchewka, dzieciak będzie chciał się popluskać, poszaleć - taki brodzik jak znalazł! ja mojego będę wrzucać do wanny i będziemy pływać stateczkami i kaczuszkami...

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Vil zapewne zbiera siły na wyjście
też o tym pomyślałam
taka cisza przed burzą...

banka to aż tak się potłukł? myślałam, że się tak sobie wywrócił, no ładnie ładnie...
Stary 2013-04-07, 19:56   #1225
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Niby tak, ale to duży pokój, ogólny. Młoda będzie mieć żółty
A no to zmienia postać rzeczy- ale jak pojawi się córcia to przestaniecie się patrzeć na sufit tylko będziecie wlepiać oczy w Maleńką

Cytat:
Myślę, że Vil się nie obrazi
Też tak myślę- tym bardziej, że jest już "donoszona"

Cytat:
Moja chyba reaguje na coca-colę bo podpiłam mężowi i mam dyskotekę
Kofeina działa cuda

Cytat:
żeby z mężem było ok

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
za glukozę i za zakupy Wózek naprawdę fajnie się prezentuje
A czemu zdecydowaliścoie się te duże zakupy robić w Polsce?
Bo tutaj nic nam się nie podobało, ceny tego co w "miarę" nam wpadło w oko z kosmosu więc zdecydowaliśmy się wszystkie istotne rzeczy kupić w Polsce. Nie ukrywam też, że chyba od razu nastawiliśmy się na zakupy w Polsce

Edytowane przez cynamon_owa
Czas edycji: 2013-04-07 o 19:57
Stary 2013-04-07, 20:07   #1226
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Cynamonowa super zakupy

ja niedoświadczona, ale oczytana
- wanienka lepiej 100 cm, z mniejszej zaraz Ci dziecko wyrośnie
- kupować nie kupowałam, ale moja mama kupiła - pewnie użyjemy, ale sama bym nie kupiła bo jak dla mnie zbędne
- wystarczy zwykły kubeczek czy szklanka jak już

uffff.... posprzątałam kolejne kilka szafek, czułam się dobrze to jeszcze na kolanach wyszorowałam kafelki podłogowe w łazience bo od kilku miesięcy tylko mopem były przecierane i nieładne zacieki się porobiły ... no i teraz ledwie się ruszam...
Przemek coś od dwóch dni prawie się nie rusza, pacnie czasem jakimś kolankiem czy czymś i tyle ... trochę się martwię, pewnie mało miejsca już ma ale jednak za malutko chyba. zobaczę jutro, może się na ktg przejadę dla spokoju.
Vil ja myślę, że teraz zaczęłaś Ty się ruszać więc młody śpi, wcześniej leżałaś cały dzień to się nudził
ja jak biegać cąły dzień to młodego też nie czuje, dopiero wieczorem
Stary 2013-04-07, 20:14   #1227
cloche
Zakorzenienie

vil, mysia dobrze mówi - u mnie to samo. w ciągu dnia jak latam, to młody grzeczny. a wieczorem, jak siądę, albo jak chora byłam i tydzień leżałam, to młody sobie harce urządzał
Stary 2013-04-07, 20:15   #1228
niunka045
Zadomowienie

Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Witamy sie znowu w komplecie w skrócie od 11.30 rozmowa, płacz, rozmowa, płacz, spacer, wyjazd do teściów po rzeczy, tam spacer i długa rozmowa. Nigdy więcej takich sytuacji obiecane jedno drugiemu. A i mam kolejne dwa kartony Chusteczek tami baby
Juz sie nie mieszcze z tym w tej kawalerce
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 20:17   #1229
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

To mój syn nigdy nie odpuszcza
naprawdę zaczynam się bać co to będzie jak się urodzi

w ogóle jaki szał zrobił wczoraj w szkole położyłam się na łóżku, koleżanka robi mi masaż okolicy oczu a Bartula poczuł trochę luzu i dawaaaj, skacze jak szalony, brzuch ma mi pęknąć i zaraz się wszystkie koleżanki zbiegły i podziwiały jego wygibasy

Stary 2013-04-07, 20:17   #1230
niunka045
Zadomowienie

Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Banka mam nadzieję, że to nic bardzo poważnego !!!
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości