|
|
#1441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Scent Bar XLIX
Hmm, ciekawe, czy zapach po kozieradce zostaje na głowie
![]() Amlę zawsze stosuję przed myciem głowy, więc raczej nie powinna powodować przyklapnięcia. Jantar zamówiłam właśnie, odbiorę w aptece ![]() Amla zmyta, włosy umyte, teraz siedzę w foliowym czepku z Khadi ciemny brąz w ramach tępienia srebra na skalpie
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Heja,
ja w temacie włosowym - jaki żel aloesowy jest godny polecenia? I czy w aptekach mogą być, czy tylko zielarskie odwiedzać? |
|
|
|
#1443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak zmywasz delikatnym szamponem a używasz jej od jakiegoś czasu, to parafina sie kumuluje na wlosie, oblepia go i robi przyklap. Trzeba raz na jakiś czas jakimś mocnym myjadłem slsowym oczyściś porządnie. A..i jeszcze jak nie dajesz raz na jakiś czas jakiejś mocno terściwej odżywczej/nawilzajacej maski to moze wysuszyć wlos. A jak piszesz,że tendencje do przetluszczania, to nie znaczy że nie sa suche. Włos może być suchy a przetłuszcza się skóra głowy, bo chce ten przesusz włosa zlikwidować w ten sposob. Więc w skrocie, włos jest suchy, skora walczy , wizualnie - przetłuszczanie. Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html Jak masz gdzies Lidla, to ten jest świetny i taniutki bardzo,ale trudno go dostać http://czarownicujaco.blogspot.com/2...-aloesowy.html Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2013-04-07 o 14:41 |
||
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile daje się go do maski/odżywki? |
|
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1446 | |||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Nawija się jak nitkę na szpulkę, jako szpulka robi u mnie palec wskazujący lewej ręki i tak sobie nakręcam na niego kosmyki... Cytat:
Kozieradkę sprzedają w zielarskich, aptekach, mielone nasionka powinny być. Co do kosmetyków to za bardzo nie doradzę bo chyba mam zupełnie inny rodzaj włosów i właśnie lubię wszystko co chamsko obciąża. Ludzie chwalą nawilżającą maskę NaturVital (zieloną) z Drogerii Natura. U mnie zrobiła puch niestety ale mam do tego tendencje. Cytat:
![]() Ja lubię Khadi. Oj, zostaje ![]() Fajna jest także jako tonik do twarzy lub maseczka. Ile się chce, ja czasami nakładałam solo. |
|||
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę zrobić wszystko, żeby włosy rosły jeszcze szybciej, jedyna sensowna fryzura na teraz to dla mnie związanie włosów. |
|
|
|
|
#1448 |
|
grozi wypollizowaniem
|
kurde nie wiedzialam ze na bornholm jest tak piknie
![]() teraz rozwazam czy by nie zamienic wuochuf na bornholm ![]() , tylko ta woda...pewnie zimna jak u nas
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale była tylko dwa dni z tego co pamiętam ona obecnie zbiera na Chorwację - dam Ci linki jak już będą mieli jakieś propozycje - chcą domki bo ponoć ma jechać ekipa kilkurodzinna ale to wszystko na razie plany plany plany, no i nie wiem czy nie w tę część Chorwacji co wyście zwiedzili ![]() ale widzę, że abo Włochy abo Bornholm - no bez jaj Bornholm zwiedzisz w pół dnia a drugie pół wpatrujesz się w morze i that's it
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-04-07 o 18:14 |
|
|
|
|
#1450 |
|
Nindżopesz
|
Macham z boku nietopsza tj. nietopsza w drugim pokoju
![]() Boże, daj mi siłę i ześlij mi czasową głuchotę i ślepotę ![]() Stazja, jeśli się nie łuszczę jeszcze to mogę używać kwasu codziennie? Nie wytrzymałam i przetarłam się wczoraj wieczorem czyli minęło półtora dnia od poprzedniego. |
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Przedostatni obraz - tadaaam. Do Wood & Absinthe Buxtona mc buxton koniec gł.jpg
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ja bym nie liczyła u Ciebie na jakieś super łuszczenie po toniku na oko 5%. Możesz nawet nie zauważyć jak będzie jakies delikatne ;-) Tu nie chodzi o to,ze sie nie łuszczysz tylko że masz skore nieprzyzwyczajona do kwasow. Musisz uważać. Mozesz sie mazać codziennie, ale masz wtedy szanse podrażnić/przypalić sobie skórę a mile to nie jest. Ja bym na Twoim miejscu przez pierwsze 2 tyg używala co 2 - 3 dni. Też zadziała, wierz mi. Przerabiałam to. Potem zaczniesz codziennie. Daj skórze odpocząc i sie lekko przyzwyczaić do nowego kosmetyku, bądż co bądż dość agresywnego.I obserwuj i nawilżaj. Odpuśc sobie dziś. Ponawilżaj porządnie i najwcześniej jutro wieczorem się mażnij. Przykro mi , ale jestem zwolenniczka ostrożnego obchodzenia sie nawet z delikatnymi kwasami, zwlaszcza jak ktoś dopiero zaczyna. Jeszcze zdążysz zaszaleć, a jak będziesz często i dużo od razu, nie będzie lepiej. Raczej zrobi się odwrotnie
|
|
|
|
|
#1453 |
|
Nindżopesz
|
Stazja, a, ok. Myślałam, że chodzi o sam fakt natychmiastowego łuszczenia ale skoro to takie podstępne (prawie jak zgorzel) to się wszczymam
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1455 |
|
Wpisz tu zomzing
|
potwierdzam, nie działa
![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- pisali, że khadi, ale jest 5 razy droższa
|
|
|
|
#1456 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Thermogel z Bingo tuż po kąpieli to nie był dobry pomysł, umieram
Mić, a jak Twoja hardkorowa próbka?
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1459 |
|
BAN stały
|
Ogląda ktoś The Walking Dead?
Bo nie wiem, czy warto marnować transfer na chomiku ![]() Mam piękne włosy po 1,5 dnia z kokosem
|
|
|
|
#1460 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#1461 |
|
To ja :)
|
|
#1462 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Jak po drodze zniknie trochę tłuszczu to spoko
|
|
|
#1463 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bornholm jest piękny, owszem, ale to na weekend wycieczka nie na wakacje No i morze takie jak u nas, czyli tylko do popatrzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ogólnie przypomina mi to trochę Lostów ![]() Jest trochę fajnych motywów i trochę beznadziejnych (ja nie oglądam bo strasznie mnie obrzydzają zombiaki, a pokazują je tam co chwila, no w końcu głównie o tym jest ten serial )
|
|||
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
A u nas była dziś
![]() Cytat:
Macham znad zmęczenia ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
u nas była dziś zima
next weekend mam nocne balowanie z dziewczętami ( i nie tylko) i nie wiem co ubrać nocą ma być 0 stopni ale wewnątrz zawsze zlani potem wszycy - kijowa decyzja co do butów etc nietopszowa robi casting na psa ze schroniska - namiawiam ja na suki ale nie umiem wytłumaczyć steryzlizacji - bo nie wiem do końca na czym to polega ? że suczka nie ma cieczki? |
|
|
|
#1466 |
|
To ja :)
|
Nie ma cieczki, ergo tłumów psów pod domem, nie trzeba jej tak pilnować, bardziej się trzyma domu, nie będzie raczej miała ciąż urojonych -to dopiero jazda jest... No i jeszcze wyklucza to ropomacicze...
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie będą jej okoliczne psy nocami urządzały koncertów pod domem, to jest niezły argument ![]() No i jeszcze jedno bardzo ważne, sterylizacja chroni suczki przed ropomaciczem, ktore często jest śmiertelne. http://www.vetopedia.pl/article86-1-Ropomacicze.html . i pewnie jeszcze przed paroma chorobami chroni, ale to Tru albo Flo bardziej w temacie suczkowym
|
|
|
|
|
#1468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Neruś-chwilowy jak był to wszyscy czuli respekt i podziw no ale on miał jak sie okazało właściciela - dogladamy raz w tyg minimum no i jutro chyba finalny casting i jedziemy do schronicha brać, tzn brać nie jedziemy jutro ale baaardzo na dniach sądze ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
kurcze w domu serio poruszenie - bo oni wrażliwi na los psiaków ale świadomi tego ze nie mogą przygarnąć 12 letniego tulaka blokowego albo innego bo potrzebują młodego sprawnego psa na lata, na średniej wielkości działce z budą i kojcem oraz opcją noclegu w zime pod kaloryferem w holu
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-04-07 o 23:20 |
||
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za wybór i szybkie zadomowienie
|
|
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
szczerze ? - to przyznam, że to dla nas olbrzymi stres - bo zawsze zwierzaki sie albo przypałętały i zostawały bo się owsajały, poczuły dobrze, albo były spontanicznie przygarniane bo ktoś nie ma co zrobic ze szczeniakiem - no to braliśmy - spontan. I wychów był od początku nasz, a tak jest spory stresik jak podejść do zwierza po przejściach - czasem dobre chęci nie wystraczą i my to wiemy i to nas stresi właśnie. Ale no zwierzole chyba mają większy stres więc jakoś trzeba się będzie spiąć i dogadać. i stawić czoła. Boim się trochi ale czas nadejszedł - teraz albo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.

, tylko ta woda...pewnie zimna jak u nas

Bo nie wiem, czy warto marnować transfer na chomiku