Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 8 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-07, 20:02   #3481
mallary
Rozeznanie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 8

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
taktaktaktak też zwróciłam uwagę "dziewczyny które umiały sprzątać to sprzątały"

no qrwa co w tym trudnego do miotły trzeba mieć cycki żeby zachować równowagę i sobie nią zebów nie wybić czy jak?!
No chyba według niektórych posiadanie cycków pomaga w używaniu pralki i innego sprzętu. Cytuję mojego kolegę: "Ej, słuchaj, ja to będę musiał nauczyć się obsługi pralki." No to mówię, nic trudnego, wsypać proszek, wlać płyn, wybrać program. A on na to "Ale no wiesz, ja jestem facetem i mi trudniej będzie'. Ja nie wiem, może niektórzy myślą, że w Bożenie się pierze czy co?
mallary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 20:05   #3482
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Miałam takie

Kaseta magnetofonowa i ołówek - nierozłączny zestaw
A ja mam! Co prawda trzeszczy przy każdym najmniejszym ruchu, ale wtedy rzucam sama sobie wyzwanie typu: "kto jak kto ale ja to potrafię bezszelestnie się obrócić na drugi bok!" i zamiast spać to pół godziny obracam się z boku na brzuszek np.
A nad moją głową jest serducho z jakimś wyznaniem miłosnym do jakiegoś Andrzeja... I pełno naklejek z niemieckich Nesquików i Cola Cao.
*
Ej! Ale może to jest tak, żeeee kobieta jest po prostu inteligencją wyższą i umie dojść do wszystkiego bez problemu. A faceci jak nie mają jakiegoś młotka czy coś, to już nie wiedzą co i jak. Nie wiem, nie wiem, wiem tylko, że mój brat bije na łeb, na szyję wszystkich nas w krojeniu chleba. Idealnie równe kromki mu wychodzą! Co prawda trochę grube, ale równe

Edytowane przez anlejka
Czas edycji: 2013-04-07 o 20:07
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 20:09   #3483
opl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
A propos podziały obowiązku u mnie w domu w czasie świąt:
-tato weź pokrój warzywa na sałatkę
-że co? trzy baby w domu, a ja mam kroić?!

Akurat do jarzynowej to najczęściej on kroi Trzeba mu to przyznać. Ale poza tym to najczęściej lecą podobne teksty: masz 2 córki blah blah blah.
opl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 20:18   #3484
201604200942
Konto usunięte

a propos sprzątania.... Znam dziewczynę, która twierdzi, że nie będzie zamiatać, bo... jest leworęczna i jest jej niewygodnie.
To są miotły dla praworęcznych?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 20:43   #3485
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez opl Pokaż wiadomość
Akurat do jarzynowej to najczęściej on kroi Trzeba mu to przyznać. Ale poza tym to najczęściej lecą podobne teksty: masz 2 córki blah blah blah.
hah właśnie do jarzynowej miał pokroić. Jemu tak drobno i równo zawsze wychodzi. Zawsze się musi przed tym nagadać, że do czego to doszło żeby chłop kroił/miksował itp i siedział w kuchni, jak cztery baby w domu.

Nie wyobrażam sobie, żeby mój facet miał takie podejście.
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 20:51   #3486
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
a propos sprzątania.... Znam dziewczynę, która twierdzi, że nie będzie zamiatać, bo... jest leworęczna i jest jej niewygodnie.
To są miotły dla praworęcznych?
Mogła uzywac odkrzacza zamiast miotły.
BTW wymówka kiepska.

Cytat:
Nie jestem jedyną osobą, która jakoś nie lubi gdy jej dzieci się "demoralizują" za ścianą Mama mojego ex też była na to cięta. Nie lubiła gdy zamykaliśmy się w pokoju, nie chciała byśmy to robili pod jej dachem. Wiadomo, jak była w pracy to przez te kilka godzin łamaliśmy zakaz Takie życiowe smaczki. Myślę, że dzieciaki nie mogą mieć wszystkiego, niech się trochę pomęczą
Też należę do tych matek co ułatwiać sprawy nie będą
Stary 2013-04-07, 20:53   #3487
opl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Mogła uzywac odkrzacza zamiast miotły.
BTW wymówka kiepska.

Też należę do tych matek co ułatwiać sprawy nie będą
Boże, nie jestem jedyna! Już się bałam, że jestem jakaś spaczona, niedzisiejsza czy cuś.
Stary 2013-04-07, 20:55   #3488
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
hah właśnie do jarzynowej miał pokroić. Jemu tak drobno i równo zawsze wychodzi. Zawsze się musi przed tym nagadać, że do czego to doszło żeby chłop kroił/miksował itp i siedział w kuchni, jak cztery baby w domu.

Nie wyobrażam sobie, żeby mój facet miał takie podejście.
Mój tata ma podobne podejście i w sumie mu się nie dziwię. Nie, to że jestem kurą domową i wyznaję zasadę, że miejsce kobiety jest w kuchni, nic z tych rzeczy. Ale tata ma w domu 4 baby, on jest jedynym facetem i to na niego spadają takie obowiązki jak naprawa sprzętów, rąbanie drewna czy palenie w piecu i to byłoby dziwne gdybyśmy go jeszcze zawalały robotą typu pokrój jak ma tyle kobiet w domu, że ledwo się mieszczą w kuchni. No ale i tak na większe okazje musi zrobić "swoją" sałatkę (normalna sałatka jarzynowa), bo uparcie wierzy w to, że tylko on potrafi zrobić ją tak dobrą
Stary 2013-04-07, 21:05   #3489
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Ej! Ale może to jest tak, żeeee kobieta jest po prostu inteligencją wyższą i umie dojść do wszystkiego bez problemu. A faceci jak nie mają jakiegoś młotka czy coś, to już nie wiedzą co i jak. Nie wiem, nie wiem, wiem tylko, że mój brat bije na łeb, na szyję wszystkich nas w krojeniu chleba. Idealnie równe kromki mu wychodzą! Co prawda trochę grube, ale równe
To mój jest w krojeniu chleba wyjątkowo tępy.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 21:08   #3490
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Nie chciałabym robić za mamkę dla braciszka czy siostrzyczki i nie chciałabym swojemu dziecku gotować takiego losu. Jak z mężem nie możemy powstrzymać się od seksu, to używamy antykoncepcji, proste. Nawet jakby sobie NPR stosowali, tak, jak się powinno stosować, to by nie mieli takiej sytuacji.
Ale to są nieplanowane ciąże wszystko? E, chyba nie. Tak, jak drabineczka pisała, w 21 wpadek nie wierzę Nawet w 15 trudno mi uwierzyć

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Mamy dom i "męskich" prac jest mało, a tych, które są, nie wykonuje się w większości codziennie. A zmywać, gotować, robić śniadanie trzeba.
Wiele zależy od domu

Cytat:
Miewam staromodne przekonania ale często też zmieniam zdanie. Wiesz, niech sobie robią, na zdrowie Ale jakoś myśl, że mogliby to robić u mnie, gdzieś tam w jakimś pokoju to mnie przeraża
A nie przeraża Cię, że mogą to robić mimo Twoich zakazów, gdy Ciebie w domu nie będzie? Jak wyjdziesz do pracy? wyjedziesz na urlop?

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Ja tęsknię za dzieleniem pokoju
Chyba nigdy tego nie zrozumiem

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Półkotapczan. Ale każdy kto do mnie przychodzi pierwszy raz i widzi, że mam łóżko praktycznie w ścianie to rzuca: "Czy ty śpisz w trumnie?!" O takie cudo mam, które pamięta (bardzo dobrze) czas młodości mojej mamy
Spałam na takim podczas jakichś wakacji nad morzem. Ciągle miałam obawy, że rano się obudzę, podniosę się i przywalę głową w półkę
Stary 2013-04-07, 21:14   #3491
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

Wiele zależy od domu
Ja bym powiedziała, że raczej od organizacji pracy.

Stary 2013-04-07, 21:21   #3492
opl
BAN stały

Cytat:

A nie przeraża Cię, że mogą to robić mimo Twoich zakazów, gdy Ciebie w domu nie będzie? Jak wyjdziesz do pracy? wyjedziesz na urlop?

Czego oczy nie widzą... czego uszy nie słyszą...

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
To po pierwsze, po drugie nie wierzę, że było by tyle tej roboty, że każdy chłopak miałby "męskie" zajęcie. I tak jak chyba Ty pisałaś. Lepiej wygląda gdy np. jednego dnia kilka córek gotuje, coś sprząta a drugiego synowie robią to samo. Wychodzę z założenia, że kiedyś matki, ojca, a nawet żony może zabraknąć i co wtedy taki synalek będzie potrafił zrobić?
Stary 2013-04-07, 21:45   #3493
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tata ma podobne podejście i w sumie mu się nie dziwię. Nie, to że jestem kurą domową i wyznaję zasadę, że miejsce kobiety jest w kuchni, nic z tych rzeczy. Ale tata ma w domu 4 baby, on jest jedynym facetem i to na niego spadają takie obowiązki jak naprawa sprzętów, rąbanie drewna czy palenie w piecu i to byłoby dziwne gdybyśmy go jeszcze zawalały robotą typu pokrój jak ma tyle kobiet w domu, że ledwo się mieszczą w kuchni. No ale i tak na większe okazje musi zrobić "swoją" sałatkę (normalna sałatka jarzynowa), bo uparcie wierzy w to, że tylko on potrafi zrobić ją tak dobrą
jakbym swojego słyszała heh. Ja mojego nie rozumiem bo mieszkamy w bloku, nie mamy żadnego pola do uprawy, sprzętów, pieców itd.
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 21:53   #3494
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Spałam na takim podczas jakichś wakacji nad morzem. Ciągle miałam obawy, że rano się obudzę, podniosę się i przywalę głową w półkę
Ja się uderzyłam i to nie raz

Cytat:
No ale i tak na większe okazje musi zrobić "swoją" sałatkę (normalna sałatka jarzynowa), bo uparcie wierzy w to, że tylko on potrafi zrobić ją tak dobrą
Mój ojciec z kolei zawsze piecze ciasto drożdżowe, bo uważa, że tylko on potrafi zrobić takie dobre
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 21:57   #3495
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
To też. Ale dotyczy to zarówno stereotypowo męskich, jak i żeńskich prac. Przecież obiad też można zrobić np. na dwa dni, wielkiego sprzątania też się codziennie nie robi.

Cytat:
Czego oczy nie widzą... czego uszy nie słyszą...
Tego świadomość nie podpowie, a wyobraźnia nie pokaże? Nie no, wiadomo, każdy ma swoje podejście, ale jednak dziwi mnie, że przeraża Cię, że Twoje dzieci mogłyby seks uprawiać w rodzinnym domu, ale nie przeraża Cię, że mogłyby uprawiać seks w rodzinnym domu, gdyby Ciebie w tym domu nie było. Po prostu nie za bardzo wiem o co chodzi, o to, że nie chcesz słyszeć, że uprawiają seks? Że nie chciałabyś mieć pewności, że go uprawiają?
Stary 2013-04-07, 22:02   #3496
opl
BAN stały

Cytat:
Po prostu nie za bardzo wiem o co chodzi, o to, że nie chcesz słyszeć, że uprawiają seks? Że nie chciałabyś mieć pewności, że go uprawiają?
Dokładnie. Świadomość, że oni to robią, i być może w tej chwili, u mnie za entą ścianą mnie skręca. Taka żem dziwna.
Stary 2013-04-07, 22:21   #3497
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
To też. Ale dotyczy to zarówno stereotypowo męskich, jak i żeńskich prac. Przecież obiad też można zrobić np. na dwa dni, wielkiego sprzątania też się codziennie nie robi.
No oczywiście, właśnie tak jest u mnie i jednak tata(jakby wykonywał tylko prace "męskie" typu rozpalić w piecu, skosić trawnik) to bardzo rzadko by się ruszał z fotela.

Stary 2013-04-07, 22:24   #3498
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
jakbym swojego słyszała heh. Ja mojego nie rozumiem bo mieszkamy w bloku, nie mamy żadnego pola do uprawy, sprzętów, pieców itd.
No, a my mieszkamy w domu i tata ma sporo pracy, dlatego nie ma sensu zaganiać go do kuchni, zwłaszcza, że w domu są 4 kobiety
Stary 2013-04-07, 22:29   #3499
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
jakbym swojego słyszała heh.
Chyba mamy ojca wspólnego.
Co oni mają z tymi sałatkami? Mój wcale dobrej nie robi, ale święcie wierzy, że tak jest. Poza tym w kuchni to tylko naleśniki, jajecznica, kanapki i herbata.

Edytowane przez --Olka--
Czas edycji: 2013-04-07 o 22:30
--Olka-- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 22:33   #3500
opl
BAN stały

Cytat:
No, a my mieszkamy w domu i tata ma sporo pracy, dlatego nie ma sensu zaganiać go do kuchni, zwłaszcza, że w domu są 4 kobiety
A ja nadal tego nie rozumiem. A jakby było 4 synów to co wtedy? Albo 4 kobiety i jeden syn? Ok, Twój tata jakieś tam swoje zadania ma więc faktycznie nie ma co go do kolejnych wołać. Ale są domy gdzie facet jedynie pracuje zawodowo a w domu wielce zmęczony leży brzuchem do góry (wszystko najlepiej mu nosić) a jak jakieś sprzątanie czy inne "kobiece" zajęcia, to przecież w domu jest tyle kobiet a jaśnie pan ciężko pracuje na rodzinę i chce odpocząć. Może się łudzę, ale wierzę, że są rodziny gdzie facet mimo ciężkiej pracy zawodowej też chętnie lub mniej wykonuje "kobiece" obowiązki z żoną lub za nią bo jakoś tak chce trochę uczestniczyć w tym życiu rodzinnym :P
Stary 2013-04-07, 22:33   #3501
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dokładnie. Świadomość, że oni to robią, i być może w tej chwili, u mnie za entą ścianą mnie skręca. Taka żem dziwna.
No cóż, dziwi mnie Twoje podejście Ja pewnie miałabym takie, że albo akceptuję, że moje dziecko uprawia seks z danym partnerem (i wtedy mi wszystko jedno czy w pokoju, czy w samochodzie), albo nie akceptuję tego, że uprawia seks z danym partnerem (i nie ma znaczenia, czy to dom rodzinny, czy np. dom partnera).
Jak widać ludzie mają różnie

Cytat:
No oczywiście, właśnie tak jest u mnie i jednak tata(jakby wykonywał tylko prace "męskie" typu rozpalić w piecu, skosić trawnik) to bardzo rzadko by się ruszał z fotela.
No rozumiem Różnie bywa
Stary 2013-04-07, 22:38   #3502
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
A ja nadal tego nie rozumiem. A jakby było 4 synów to co wtedy? Albo 4 kobiety i jeden syn?
a skąd ja to mogę wiedzieć co by było?
takie gdybanie... gdyby babcia miała wąsy...

Mój tata nie jest typem księcia "przynieś, wynieś, pozamiataj" sam sobie zrobi kanapki, często robi śniadania dla całej rodziny i nie pamiętam czy kiedykolwiek prosił mnie o to, bym mu zrobiła herbatę.

Edytowane przez 201604200942
Czas edycji: 2013-04-07 o 22:42
Stary 2013-04-07, 23:09   #3503
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Ale to jak, wcale nie będą mogli u Ciebie w domu siedzieć? Czy będziesz im robić niespodziewane naloty w pokoju?

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
No cóż, dziwi mnie Twoje podejście Ja pewnie miałabym takie, że albo akceptuję, że moje dziecko uprawia seks z danym partnerem (i wtedy mi wszystko jedno czy w pokoju, czy w samochodzie), albo nie akceptuję tego, że uprawia seks z danym partnerem (i nie ma znaczenia, czy to dom rodzinny, czy np. dom partnera).
Jak widać ludzie mają różnie
Mi się wydaje, że moje podejście do tego byłoby uzależnione głównie od tego, jaką osobą jest wybranek córki/syna i jakie podejście do tego związku ma moje dziecko.

Stary 2013-04-07, 23:33   #3504
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

A ja uważam, że trzeba akceptować seksualność własnych dzieci. To ludzie, jak i my dorośli. Skoro za te naście lat, córka mi przyjdzie z osobą X i powie, że ze sobą chodzą, no to ok. Jedynie, żeby ta osoba ją szanowała, nie poniżała, nie biła i nie wymuszała seksu, jako "daru miłości" . Osobiście nie miałabym nic przeciw, żeby się kochała z kimś za ścianą. Będę chciała jedynie jej wpoić, żeby po 1. przemyślała, czy dana osoba jest tego w ogóle warta i po 2. żeby się zabezpieczała, bo choroby weneryczne i ciąża, nie biorą się z powietrza. To, że zakarzę w ogóle seksu, niewiele da. Mi jakby tak rodzice ględzili, to bym i tak na swoim postawiła...tyle, że seks bym uprawiała w domu partnera czy...gdziekolwiek indziej. Nie sprawdziliby tego w żaden sposób. A udawanie, że się nie widzi, czy spychanie na zasadzie "nie rób tego w moim domu" i otwieranie furtki na robienie tego gdzie indziej...to lekka hipokryzja .

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2013-04-07 o 23:35
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 23:38   #3505
opl
BAN stały

Cytat:
A udawanie, że się nie widzi, czy spychanie na zasadzie "nie rób tego w moim domu" i otwieranie furtki na robienie tego gdzie indziej...to lekka hipokryzja .
A ja nie rozumiem tego przerażanie, że mogliby to robić gdzie indziej.
Stary 2013-04-07, 23:43   #3506
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Jak będą chcieli, to nawet i w szkolnym wc, ponoć to ostatnio modne .
Stary 2013-04-07, 23:44   #3507
201607231707
Konto usunięte

Fuuuj, seks w szkolnym kiblu, ja bym nie mogła :/
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 23:51   #3508
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Fuuuj, seks w szkolnym kiblu, ja bym nie mogła :/
Ja też nie... szczególnie, jak pomyślę o stanie wc publicznych, np. w takim PKP...ble.
Stary 2013-04-08, 00:01   #3509
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Mi się wydaje, że moje podejście do tego byłoby uzależnione głównie od tego, jaką osobą jest wybranek córki/syna i jakie podejście do tego związku ma moje dziecko.
Myślę, że moje podejście też w dużej mierze właśnie od tego by zależało.

Cytat:
A ja uważam, że trzeba akceptować seksualność własnych dzieci. To ludzie, jak i my dorośli.
Owszem, to ludzie, ale niekoniecznie dorośli. A moim zdaniem wiek jest jednym z kryteriów dojrzałości do zachowań seksualnych. Ja nie jestem za tym, by np. 15-latkowie uprawiali seks, więc nie chciałabym, żeby moje 15-letnie dziecko uprawiało seks
Stary 2013-04-08, 00:49   #3510
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że moje podejście też w dużej mierze właśnie od tego by zależało.

Owszem, to ludzie, ale niekoniecznie dorośli. A moim zdaniem wiek jest jednym z kryteriów dojrzałości do zachowań seksualnych. Ja nie jestem za tym, by np. 15-latkowie uprawiali seks, więc nie chciałabym, żeby moje 15-letnie dziecko uprawiało seks
Dlatego warto z takim młodym człowiekiem rozmawiać, że warto poczekać. Nawet, jak się myśli, że jest się pewnym...to nie zawsze tak jest. Jak miałam 15 lat, też poznałam kogoś, w kim się zakochałam i myślałam, że to to. Na szczęście on był mądry i sam mi wybił ten pomysł z głowy. Potem się okazało, że moje uczucie było wyobrażeniem na jego temat...bo po czasie poczułam coś w rodzaju rozczarowania tą osobą. Dziś bym żałowała. Za to swojego męża poznałam w wieku 16 lat...ale z pierwszym razem czekaliśmy jakoś do okolic moich 17 urodzin. Dużo rozmawialiśmy na ten temat. Za to...moi rodzice w ogóle ze mną nie rozmawiali, tylko rzucali "nie rób głupstw", co w sumie było takie nijakie, na odwal się.

Oglądam tvn style...przeraża mnie temat pedofilii w rodzinie. W ogóle uważam, że pedofile powinni mieć jedno miejsce na ziemi...a właściwie w dole w ziemi. Nie wierzę w żadne terapie itp.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości