![]() |
#4801 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Szybciutko, rewelacja
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
Duże wyzwanie, ale jak chcesz nauczyć się jeździć to musisz jeździć ![]() Jak macie jakiegoś znajomego kierowcę to może jechać z Wami, będziesz pewniej się czuła. Oczywiście o ile nie będą Cię denerwować rady innego kierowcy. Jak uczyłam się jeździć, już po odebraniu prawka, to małżon często mi podpowiadał i wtedy mi to pasowało. Jednak jak teraz mu się takie coś zdarza to dostaje opierdziel ode mnie. Teraz jak umiem jeździć to takie rady mnie wkurzają ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |||
Zakorzenienie
|
Synek w koncu padł
![]() Agunia może rzeczywiście róż jej sie z czym kojarzy i dlatego nie chce jeść z tej lyzeczki Co do pomyłki z data to dzisiaj w rozmowie z mama powiedziałam, ze ma sie zapytać szefa o urlop od końca sierpnia do początku lipca aby na roczek mlodego przyjechać ![]() Cytat:
Co do parafian to mam gdzieś w szufladzie, od jakiegoś czasu sie do tego zbieram ale zebrać nie mogę. Muszę poczytać jak sie to robi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dasz radę ![]()
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png ![]() ![]() ![]() ![]() "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2013-04-07 o 22:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4803 | |
Zadomowienie
|
Hello
![]() Ja tak na szybko, bo już późno, chcę się powoli kłaść. Ale przecież MUSZĘ zdać relację o dalszym przebiegu wczorajszej nocy ![]() A więęęc.. wcale nie było tak źle ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Brawo!!! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Zadomowienie
|
Witajcie! Od 5 nie śpię bo nie mogłam zasnąć po karmieniu. Ostatnio mam problem ze spaniem - małej się trochę poprawiło to teraz mama dla odmiany nie śpi. Ciągle tysiąc myśli w głowie....
Dep czyli nocka prawie jak marzenie ![]() Nie wiem ile stopni na dworze ale jest ładnie - czyste niebo i tak słonecznie jak na tę godzinę. Ostatnio nie napisałam Wam co robi moja mała - oczywiście zabawa w stylu: gdzie jest kotek, tata nie jest problemem i mała zawsze patrzy się w odpowiednią stronę. Odkąd zaczęła ganiać po mieszkaniu i to bardzo szybko kot przed nią ucieka a ja muszę zacząć chować miski kota z wodą i jedzeniem - wieża na jedzenie też jest ciekawa (dobrze, że jeszcze kuwety nie namierzyła). Fajną zabawą jest wyciąganie pojedynczo pieluszek z szuflady pod łóżeczkiem. Teraz mała wstaje przy wszystkim co się da a w łóżeczku trzymając się szczebelków chodzi po nim. Dziś szwagierka ma przywieźć pchacza i zobaczymy co to będzie. I muszę pochwalić mojego kota - jak tylko mała zaczyna mocno płakać bo coś ją boli bo kot miauczy na cały głos i przybiega do niej i łasi się - nie zawsze to pomaga ale choć na chwilę odwraca uwagę. A potem idzie po swoją maskotkę szczura i łazi z nią w pysku i miauczy jakby chciała powiedzieć: "nie płacz, dam ci zabawkę" ![]() Trzeba mykać pod prysznic bo zaraz ekipa wstanie i tyle z chwili dla siebie. Miłego dnia! ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Edit: Ekipa właśnie wstała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Vicki- dzięki za odpowiedź ![]() ![]() karmelek- ja wysadzam Małą 4-5 razy dziennie, po nocy i po każdej drzemce, nieraz jeszcze jak mam chwilę, bo wtedy muszę siedzieć przy niej.... zostawiłam nocnik w PL, muszę iść kupić nowy, pewnie dziś kupsztala w pampku zaliczymy ![]() Dep-ja dziś podobnie, Lilka wstała o 6.40, dałam jej zabawki i jeszcze powegetowałam do 7.30 ![]()
#4806 |
Zadomowienie
|
Witam z rana z kawą.
Wczoraj dałam małej butlę mleka ( bebiko ha, po zwykłym bebiko ja wysypał) wypiła 200 ml. I czekam teraz czy nie będzie miała reakcji na nie. Muszę przed powrotem do pracy przyzwyczaić ją do jakiegoś mleczka w razie wielkiego obrażenia na jedzenie jak to czasem miewa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Jak ubieracie dzieci na taka pogodę? Chętnie ściągnęłabym małemu kombinezon i ubrała spodnie i rajstopy, ale czy to nie za szybko? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4808 | |
Zakorzenienie
|
w ciągu 2-3 dni mam dostać
![]() ![]() Hej ![]() ![]() Aha Jaś przestał sie drapac po głowie a zaczęła mu się złuszczać mijescami na normalnie białą, chyba kupię emulsję z emoliu na sucha skórę głowy a jak nie pomoze to musze isc do pediatry, nie wiem co jest tego przyczyną ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-04-08 o 07:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Zadomowienie
|
Ja malą w kombinezonie od stycznia nie wożę tylko w kurtce i polarowych spodenkach. Tylko że ona w spiworku jeżdzi narazie. i wczoraj sie zstanawialsmy czy jej nie za cieplo bylo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
|
Phdwao a jaką czapkę ubierasz? Taką bawełniana, wiosenną?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4812 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Phadwao , u nas też skórka się łuszczyła, kupiłam ziajkę emulsję i już nie ma. Małej lekko pękło dziąsełko przy górnej jedynce, przy samej krawędzi, nie wiem czy to ząbek czy się gdzieś walnęła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
nadalka jaka emulsje kupilas? bo mi babka w aptece dala z ziajki akis olejek na ciemieniuche mimo ze to wysuszenie no i ten olejek spowodowal ze sie luszczy bardziej, a Ty jaka mas zemulsję?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Wtajemniczenie
|
oto mój nowy plan żywieniowy:
ok.8.00-kaszka na 120 ml mm z owocami 11.30- jogurt/serek 14.00-obiadek 16.00- posidzenie z warzywkami i owockami, czyli pseudo BLW 18.00-kasza na 120 ml mm z resztą owoców 20.00- 260 ml mm przed snem no i może przed drzemkami uda mi się wcisnąć chociaż ze 3x po 60 ml mm, co dałoby 180....w sumie dziennie byłoby 680.....nie wieżę, że mi się to uda ![]() a Wy jak uważacie??ma ten plan ręce i nogi??
#4817 |
Zakorzenienie
|
hejo, pospałam z małą do 8
![]() Karmelku wstrzymajcie się z tym pchaczem. Daj małej pochodzić bokiem przy meblach, to jest bardzo ważny etap w nauce chodzenia. Agunia kiedyś o tym pisała. Dobra więcej już nie popiszę, mała nie daje. Wspina się nogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Zakorzenienie
|
Nadalka dizęki
![]() o mamuniu moje dziecko mnie rozpieszcza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Dep ![]() ![]() Sol my nigdy nie jeździliśmy w kombinezonie, no może w pl2 razy. Młody w temp 4-5stopni ma body, sweterek, kurtkę i czapkę wiosenna, rajstopki, spodnie i butki do wózka. Tylko, ze my używamy spiworek z wozka i małemu nie jest zimno....
![]() |
#4820 |
Zakorzenienie
|
phdwao co do emolientów, to my teraz używamy Dermedic i małej poznikały wszystkie przesuszenia (miała dwie czy trzy przesuszone czerwone plamki) Zapytaj o nie w aptece, mnie powiedziano ze są dobre jak inne dużo droższe.
Nadalka pamiętam tę fotę ![]() Dep noc całkiem niezła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Zakorzenienie
|
Pamietam to zdjęcie
![]() U mnie teraz świeci słońce ale temp niska ![]() Karmelku ja mam pchacz, ale na razie uzywam tylko tego grającego panelu, reszta schowana w pudle. Trzymam sie tego co napisała Mandi, niech sobie drepcze przy stole, bo mebli w salonie nie mamy ![]()
#4822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ilości mleczka, to myślę, ze spokojnie wystarcza te nawet 600 ml |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | |||||
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też to lubię. Co ja piszę... Uwielbiam ![]() Jak męża nie ma to korzystam do woli i śpimy sobie słodko we dwójkę ![]() Małemu chyba też pasuje spanie z mamą, bo zdarza się, że jak ma ciężko zasnąć moja obecność obok mu pomaga ![]() ![]() Cytat:
![]() Dasz radę ![]() Cytat:
![]() No i kciuki za ząbki! Oby szybko wyszły i nie były dokuczliwe ![]()
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-04-08 o 09:40 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
Z dobrych rzeczy na tym zdjęciu to ze masz blisko do biedronki
![]()
#4827 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakiś czas temu któraś pokazywała buciki kupione na all. Macie jakiegoś linka?
Szukam dla małej jakiś butków z miękką podeszwą, jest taki wybór, że nie mogę sie zdecydowć. A nie ma to jak rzecz z polecenia ![]() Sol ja ubieram małą tak jak Phdwao swojego synka. Czapeczki używamy wiosennej, ale ma jeszcze założony kaptur. Phdwao super, że sybko dostaniecie zdjęci. Też nie mogę się doczekć. ![]() Co do wysuszeń myślę, że emolienty mogą pomóc. Jak mała miała na początku problem ze skórą to używaliśmy emolium do kąpieli. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4828 |
Zadomowienie
|
Hej!
Wictoria, Ollcia- dzięki za odpowiedzi w sprawie raczkowania ![]() Brawa i gratulacje Dla Frania, Lilutki, Hani i Gosi za 8 miesięcy ![]() Dla Lilutki ponadto za raczkowanie ![]() Dla Blue za dobrą nockę ![]() Dla Pumci za zorganizowanie wyjazdu i dla B. za nowe umiejętności ![]() Dla Phdwao za sesję i picie z butli J. ![]() Dla M. Linki za ładne siedzenie ![]() Dla Iguni za schylanie ![]() Jak kogoś pominęłam to przepraszam, nie mam za wiele czasu za wizażowanie. Od piątku wieczór zmagamy się z katarem. M. zaraził się ode mnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Zadomowienie
|
Mała wlasnie spi w wozku na sklepie a ja mam chwile na kawke i wizaz hihi. Jesli chodzi o pchacza to powiem Wam ze jestem zawiedziona bo on baardzo szybko jedzie do przodu jak mala przy nim stanela ale za to przedni panel jej sie podoba i poki co chyba tylko w ten sposob bedzie uzywany. Jesli chodzi o chodzenie przy meblach to mala ma do dyspozycji tylko nasze lozko i ewentualnie lawe przy nim - poza tym innych nizszych mebli brak bo... mamy niewiele mebli hihi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze w temacie problemów ze skórą, to u nas pojawiły się gdy zaczęliśmy kąpać małą codziennie. Do 6 miesiąca życia była kąpana co drugi dzień i zero problemów. Od 6 miesiąca zaczęliśmy kąpać ja codziennie i po paru tygodniach pojawiły sie delikatne wysuszenia. Problem zniknął jak powróciliśmy do systemu kapiel co 2 dni no i używamy emolientów, które jednak planuję odstawić by nie rozleniwiać skóry. Phdwao może to jest jakiś trop?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.