Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-08, 11:41   #721
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
W sumie dzięki temu, że Mała ostatnio nocki przesypia nie mam problemu z gromadzeniem pokarmu na czas studiów Dziś przed 6:00, jak już słyszałam, że się budzi powoli bo się kręci w łożeczku - to wstałam, poszłam po laktator i odciągałam po 5 minut z każdej piersi - i się uzbierało 160ml - więcej z lewej (100) bo przed snem jadła z prawej, więc lewa miała dłuższą przerwę i bardziej pełna była.Dumna już wlałam do pojemniczka i do lodówki wsadziłam
Gdyby Małej tak zostało ze spaniem to byłoby super, bo jednak w dzien nie da się tyle na raz zebrać i trzeba z kilku odciągnięć - a to jest męczące ciągle myśleć o tym i planować.

Dzieć znów zjadł, kupę strzelił, pośmiał się. Po zmianie pieluszki wsadziłam do łożeczka, bo szłam ręce umyć, wracam a dziecko już prawie śpi, oczka latają i śpioch na buzi. No to znowu mamy drzemkę.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

O, dokładnie tak samo a gdy ma wtedy smoczek w buzi to go łapczywie zasysa i oczy już latają w różne strony i do tego ten odgłos "ejo ejo ejo!" Rozwala mnie to

Tak, mam. Bledsza jest i pępek jaśniejszy już, ale mam.
Gratki za 3mce!

Gratulacje!
Ale ten czas zapitala....

Co do albumu - jeszcze nie zrobiłam, ale obserwujcie maila, ja dostałam kod - 100 odbitek po 5gr, oferta ważna do środy. Czyli 5 złociszy i mam 100 zdjęć? skorzystam na pewno!
Ja też to dostałam ale się nie opłaca. Z tego co wyczytałam kod obowiązuje na max 100 zdjęć a przesyłka 20xl

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 11:50   #722
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40194469]
Nawijko, no przestań. RObisz co się da - artykuł ładny, ale autorka tych słów nie bierze jednego pod uwagę - że niestety często kobieta nie może TYLKO karmić. Są inne obowiązki też, i nie zawsze można przez kilka miesięcy walczyć, walczyć. Pomijam już, że przecież karmisz piersią, mm sporadycznie.

A tak w ogóle to u nas też wieczorem marudzenie na piersi nie raz, i sprawdza się utulenie, na dłuższą chwilę, czasem i godzinę tuliłam, a gdy się dziecko uspokoiło to dawałam pierś. Ja wcale nie jestem przekonana, czy takie cyrkowanie to z głodu mnie to bardziej wygląda na potrzebę odreagowania całego dnia.[/QUOTE]
Tez mnie to wlasnie zdziwilo

I po raz kolejny napisze: madra babka z Ciebie! Super, ze Cie tu mamy

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 11:54   #723
szklanka19
Zadomowienie

Pstryczku jak Kubuś ładnie opowiada a z tym przewracaniem to chciał mamie zrobić niespodziankę
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 11:55   #724
mala_19kw
Zakorzenienie

http://tablica.pl/i/oferta/mata-eduk...ode=98b5f234a7
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 11:55   #725
marsi11
Zakorzenienie

maluchna30 jestem, co za foto bo ciekawa jestem
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 11:59   #726
mala_19kw
Zakorzenienie

http://tablica.pl/i/oferta/mata-eduk...ode=98b5f234a7

Którą byście mi doradziły?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-08, 12:01   #727
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
ta mi się bardziej podoba

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 12:09   #728
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
ta mi się bardziej podoba
Mi też bardziej ta przypadła do gustu mimo że zwykła jakaś. Jest kolorowa i ciekawa. Hmm

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
maluchna30 jestem, co za foto bo ciekawa jestem
Kochana a to nie onaella miała ci coś do pokazania?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-08, 12:09   #729
szklanka19
Zadomowienie

Mała mi też ta druga się bardziej podoba
Stary 2013-04-08, 12:14   #730
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nancy, chyba naprawde mamy podobne dzieci
Moj po kapaniu tez spi te 3,5-4h, potem juz ok 3h, a nad ranem 2h (chyba, ze mu sie w miedzyczasie zdarzy ta dwugodzinna przerwa dzis np nie bylo).

Ale tak jak piszesz - najwiekszy problem jest z usypianiem. Juz mam wrazenie, ze spi, odkladam i za chwile widze, ze wszystko na marne.

Co do Twojego problemu - niestety nie pomoge. Napisze Ci tylko, ze u mnie tez nic sie nie leje z cycow, wycieka tylko jak dlugo nie karmie (4 czy 5h).
Ale mleko chyba mam, maly sie w dzien najada i nie skrzeczy

Sliczny jest!!!
I gratulacje z okazji nowych umiejetnosci
właśnie jak czytam o Twoim Kubusiu to wypisz wymaluj mój Kubek hehe
co do wyciekania to mi pierwszy raz dzisiaj wyciekło z cyca jednego jak nie karmiłam z niego ponad 6 h ale to był jednorazowy incydent
Cytat:
ta jest bardziej kolorowa i taka weselsza
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 12:15   #731
pstryczek84
Zakorzenienie

Dziekujemy!

co to mat - zdecydowanie ta druga...

moj dziec znow spi
jakis spiacy skok ma czy co?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 12:37   #732
ewulkaaa
Wtajemniczenie

witam

dzisiaj Anulka zrobiła mi prezent i śpi od godziny w dzień! w ten sposób wstawiłam już pranie, umyłam podłoge, wyprałam ręcznie jej kurteczke wiosenną a teraz siedzę z kawką przy was

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci przebywają czasem przy otwartym oknie? Ubieracie je wtedy ciut grubiej czy coś?
Mała śpi w pajacyku, trochę przykryta kołderką. Wietrzę mieszkanie, więc u niej jedno okno uchylone i w drugim pokoju też.To by była paranoja coś jej ubierać jeszcze, na głowę np?
'
ja wietrze pokój jak małej w nim nie ma. chyba się jakiejś paranoi dorobiłam po tym zapaleniu płuc, ale chucham na nią i dmucham

Cytat:
Gratuluje dziewczęta tych 3 miesięcy

Czytam o tej suszarce i muszę z żalem powiedzieć że mój mały ma to gdzieś jak już się zdenerwuje to nic na niego nie działa. No czasem golarka męża
na moją też nie działają takie cuda. Nagrane bicie serca pomagało tylko przez pierwsze 3tyg. życia, a potem już też nie. Teraz to tylko rączki mamusi pomagają

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40193171]

U nas też nieraz problem z salami, ale z innego powodu - tygodniowo ponad 250h dodtkowych indywidualnych zajęć, bo to integracyjna szkoła, i zwyczajnie nie ma czasem gdzie robić. Bywało, że na korytarzu robiłam, ale to wymyślałam takie zajęcia, by ten korytarz dla dziecka wykorzystac i tyle
A gdy ciepło, to idę na dwór z dzieckiem i takie np. kierunki prawo/lewo/prosto po angielsku fajnie się w biegu robiło
[/QUOTE]

łooo ludzie, jaka ja głupia czytam pierwsze zdanie i myślę: a ja jadam czasem salami? może dlatego mała tak marudzi?
a drugie zdanie przeczytałam i już się skapnęłam

Cytat:
Deli- my też we trójkę na jednym pokoju. To jest jakaś porażka. Nie mam gdzie mieścić rzeczy małego nie mówiąc o tym że swoich większą część oddałam żeby zrobić miejsce. Poza tym wkurza mnie mieszkanie z rodzicami-bo trochę mamy inne poglądy. Nawet zauważyłam że jak ich nie ma w domu to jestem bardziej zorganizowana. Mąż cały czas mi powtarza że sami lepiej byśmy sobie radzili ale gdzie mam iść mieszkać? Pod most? Z jednej pensji to już w ogóle można szaleć... Tym bardziej że to ostatni tydzień w tej pracy. Idzie do innej ale narazie na okres próbny. Wiec nic nie wiadomo.
ja wprawdzie mieszkam z teściami, ale oni na dole, my na górze, z osobną łazienką i kuchnią. ALE MAM DOKŁADNIE TAK SAMO! Jak jestem sama z małą to jakoś lepiej mi wszystko wychodzi i więcej zrobię, no po prostu lepsza organizacja...

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nancy, chyba naprawde mamy podobne dzieci
Moj po kapaniu tez spi te 3,5-4h, potem juz ok 3h, a nad ranem 2h (chyba, ze mu sie w miedzyczasie zdarzy ta dwugodzinna przerwa dzis np nie bylo).

Ale tak jak piszesz - najwiekszy problem jest z usypianiem. Juz mam wrazenie, ze spi, odkladam i za chwile widze, ze wszystko na marne.

Co do Twojego problemu - niestety nie pomoge. Napisze Ci tylko, ze u mnie tez nic sie nie leje z cycow, wycieka tylko jak dlugo nie karmie (4 czy 5h).
Ale mleko chyba mam, maly sie w dzien najada i nie skrzeczy

Sliczny jest!!!
I gratulacje z okazji nowych umiejetnosci
u mnie dokładnie tak samo... dziecko widać że marudne, że śpiące, ale nijak nie potrafię jej uspać, jak już uśpię na rękach to odkładam i od początku historia...

-------------------------

u nas dzisiaj taka piękna pogoda więc po śniadaniu ubrałam siebie, małą też, siup do wózka i na dwór szczęśliwa, że nareszcie ciepło, że dłuższy spacer nam się szykuje, wyjeżdżamy za furtkę a Anna co? w ryk! i to jaki! więc spowrotem do domu i tyle było ze spaceru
jak ja bym chciała żeby anula smoczka chciała! wtedy bym umiała ją uspokoić inaczej niż na rękach... ehhh

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

ahhh, no i bym zapomniała... LADY, HOPE - gratulacje 3 miesięcy!ale ten czas zapitala! pamiętam ten dzień jak rodziłyście! jak było info, że Lady odeszły wody... ahhhh!

no i przejrzałam część fotek w klubie - dziewczyny, ale z was laski są! w ogóle nie widać, że w ciązy byłyście!

ja teraz to jestem zaniedbanym dodatkie do cyca ale właśnie mnie zmobilizowałyście i dzwonię zapisać się na zumbę! a od jutra zaczynam sbać o siebie - codziennie będę robić sobie fryzurę i makijaż - obiecuję!

aaaa no i dzieci mamy cudowne takie piękne!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 12:42   #733
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej, dziewczyny.
Sorry, że się tak mało ostatnio odzywam (zauważyła to któraś? ), ale mała absorbuje cały mój czas, no i miałam troszkę nauki w weekend - na szczęście z ostatniego kolokwium z algebry dostałam 4, a z tego, co było w sobotę, też będzie przynajmniej 4. Czuję się podbudowana, bo mimo tego, że mała wymaga dużo uwagi, to dobrze mi idzie na studiach, sama nie wiem, skąd ja na to biorę czas i siłę, hehe. Bo uczę się po nocach.

Widziałam, że był temat karuzelek. My kupiliśmy taką: https://www.youtube.com/watch?v=lRlnGxgTWao Zamówiłam ją na allegro i jeszcze jej nie mam, ale wydaje mi się, że będzie świetna, tym bardziej, że moja dziewczyna zwraca uwagę na wszystko, co jest kolorowe i się rusza, więc podejrzewam, że jej się spodoba.

Mój smrodek ma od wczoraj już 2 miesiące. <3

Zdjęcia w klubie cudne. Jak będę miała chwilę, to pokomentuję.

Bijkora, przygotowałam już zdjęcia do poradnika, jak robić kreski, w najbliższym czasie je opublikuje na HoT.

Dzisiaj na BlackSmokey będzie instrukcja mycia pędzli krok po kroku, jakby któraś z Was chciała.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 12:59   #734
blogerka
Wtajemniczenie

co myślicie o spirali mirena...?
czy ktoras rozwaza zalozenie, czy wszytskie na anty ... ja przed nasty bronie sie jak tylko sie da, ta spirala tez wprawdze ma hormon, ale chyba w mniejszym stezeniu i inaczej dziala na organizm niz tabletki. Rozmawialam ostatnio z gin i moglabym zalozyc juz w 3 msc po cc, i zastanawiam sie teraz ..

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny.
Sorry, że się tak mało ostatnio odzywam (zauważyła to któraś? ), ale mała absorbuje cały mój czas, no i miałam troszkę nauki w weekend - na szczęście z ostatniego kolokwium z algebry dostałam 4, a z tego, co było w sobotę, też będzie przynajmniej 4. Czuję się podbudowana, bo mimo tego, że mała wymaga dużo uwagi, to dobrze mi idzie na studiach, sama nie wiem, skąd ja na to biorę czas i siłę, hehe. Bo uczę się po nocach.
wiesz, to chyba tak dziala, ze im mniej masz czasu, tym lepiej potrafisz nim gospodarowac. Widze to po sobie, ze jak mam duzo obowiazkow i sre spreze to nagle jakos czas sie na wszytsko znajdzie, a jak mam caly dzien wolny i raptem jedna rzecz do zrobienia, to tak przekladam, przekladam i ch z tego wychodzi ;P
tak czy siak, gratki
Stary 2013-04-08, 13:02   #735
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, dziewczyny.

Widziałam, że był temat karuzelek. My kupiliśmy taką: https://www.youtube.com/watch?v=lRlnGxgTWao Zamówiłam ją na allegro i jeszcze jej nie mam, ale wydaje mi się, że będzie świetna, tym bardziej, że moja dziewczyna zwraca uwagę na wszystko, co jest kolorowe i się rusza, więc podejrzewam, że jej się spodoba.

Bijkora, przygotowałam już zdjęcia do poradnika, jak robić kreski, w najbliższym czasie je opublikuje na HoT.

Dzisiaj na BlackSmokey będzie instrukcja mycia pędzli krok po kroku, jakby któraś z Was chciała.
za wszystkie kolokwia jak Wy dziewczyny studiujące dajecie radę? Ja bez nauki nie daje czasem rady a co dopiero jak trzeba się uczyć na kolosy, egzaminy itd. Podziwiam Was wszystkie
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 13:02   #736
BlackSanctum
Zakorzenienie

Blogerko, masz rację z tym czasem - po prostu przy dziecku każda z nas uczy się gospodarować nim tak jakby na nowo... W inny sposób - bardziej wykorzystując ten czas. Tak na maksa.

A co do spirali, to ostatnio rozmawiałam na ten temat z moim ginem (a to naprawdę dobry lekarz) i odradzał. Powiedział, że są przypadki, że przy spirali się zachodzi w ciążę i to wcale nie takie rzadkie, wbrew pozorom. Zdarzają się też przypadki, że spirala uszkadza ścianki i powoduje np nadżerkę - chociaż to nic szczególnego, bo ja mam nadżerkę od wielu lat, i to sporą - genetyczne w moim przypadku. Ale mimo wszystko, odradzał, dlatego ja wzięłam po prostu nowocześniejsze tabletki.
Stary 2013-04-08, 13:03   #737
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

co do spania naszych maluszków, to ja mimo tego, że w środę kończymy 6 tygodni nadal mojego Kubusia nie ogarniam. W zeszłym tygodniu mieliśmy kryzys laktacyjny 3 dni były straszne, aczkolwiek trochę go sobie inaczej wyobrażałam. Owszem Mały długo siedział przy piersi, czasem godzinę abo dłużej, płakał itd itp czułam, że mam mniej mleka, że mniej płynie a On się irytuje ale po takiej przeprawie spał mi np 2 albo 3 h w dzień i tyle samo w nocy. Po skończeniu kryzysu miałam tyle pokarmu, że wystarczało mu spokojnie z jednej piersi a wczoraj z jednej już jest mało, wypija z dwóch mimo tego, że obie są pełne. Czy ja coś sknociłam w czasie tego kryzysu? Dostawiałam go tyle ile chciał, jak płakał to był przy piersi. Mówiłam o tym położnej to poradziła dawać mm a ja nie chce, widzę, że się najada, po jedzeniu wygląda jak taki mały Bączek z mleczkiem na bródce, jest spokojny, ładnie śpi ale z tego co piszecie, to Wy macie dużo mleka, że się z Was leje a u mnie nic takiego nie ma :/ może ja coś robię źle? Doradźcie coś
jakbym czytała o sobie...

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Kubulszczak i jego rozmowy. porownajcie jaka jest roznica miedzy starszakiem a mlodszym dzieciatkiem!

http://www.youtube.com/watch?v=D0SN3...ature=youtu.be
--------------------------------
OMG!
polozylam mlodego na brzuszku co by w tym czasie wkleic linka z YT. ale ze to na brzuszku to wiadomo, trza miec dziecia pod kontrola. odwracam sie poz tych 2 sek a ten na pleckach!!!!
spryciula! pierwszy raz sie obrocil a ja nie widzialam, fak!
ale zaraz pokazal mi drugi raz!
extra!

Nancy, Nawijko nasz dzieci są takie podobne, a nasze myślenie prawie identyczne.. Szkoda że nie mieszkamy bliżej, bo byśmy się mogły razem powspierać w "realu"

Black brawa za oceny! Zdolna dziewczyna!
A co do blogów - każda informacja się przyda
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 13:05   #738
e_vel
Wtajemniczenie

Hej
nie ma szans na nadrobienie... przepraszam na fb wyczytałam o Black - gratulacje Mistrzu
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 13:06   #739
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, dziewczyny.

Zauważyły zauważyły. Wczoraj widziałam że nas podglądasz i miałam cię wywołać ale nie zdąrzyłam bo Oskar mnie nawoływał
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 13:06   #740
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Blogerko, masz rację z tym czasem - po prostu przy dziecku każda z nas uczy się gospodarować nim tak jakby na nowo... W inny sposób - bardziej wykorzystując ten czas. Tak na maksa.

A co do spirali, to ostatnio rozmawiałam na ten temat z moim ginem (a to naprawdę dobry lekarz) i odradzał. Powiedział, że są przypadki, że przy spirali się zachodzi w ciążę i to wcale nie takie rzadkie, wbrew pozorom. Zdarzają się też przypadki, że spirala uszkadza ścianki i powoduje np nadżerkę - chociaż to nic szczególnego, bo ja mam nadżerkę od wielu lat, i to sporą - genetyczne w moim przypadku. Ale mimo wszystko, odradzał, dlatego ja wzięłam po prostu nowocześniejsze tabletki.
ja tez rozmawialam z gin (kobieta) i powiedziala, ze w moim przypadku to dobry pomysl..
co do ciazy, to masz na mysli te przypadki pozamaczinej?...
ehh .. no ja juz sama nie wiem, mnie chyba, zadna metoda anty nie przekonuje ...
za ta spirala przemawia do mnie jedynie fakt, ze stezenie tego hormonu jest mniejsze, a to ze nie musisz pamietac o lykaniu pigulki codziennie to juz w ogole bajka..
bede szla niedlugo do mojego gin, ktory prowadzil mi ciaze to sie go zapytam jeszcze, ale jakos mi sie wydaje, zze faceci lekarze inaczej sie zapatruja na to. Wiem, bo pytalam juz kiedys, przed ciaza jeszcze
Stary 2013-04-08, 13:09   #741
BlackSanctum
Zakorzenienie

Tak, pozamaciczna, ale nie tylko - przypadki normalnej ciąży też się zdarzały, chociażby moja ulubiona brytyjska dziennikarka, Cherry Healey miała taki przypadek - zaszła w ciążę przy spiralce i ma teraz córeczkę kilkuletnią już. Nie jest to po prostu do końca pewna metoda, dlatego mój gin ją odradzał i ja bym się raczej nie zdecydowała, bo naprawdę BARDZO nie chcę drugiej ciąży przez najbliższe 3 lata.

Mała, a ja wczoraj padłam, jak przeczytałam, co "wypowiedział" Twój synek - nie sce.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-04-08 o 13:10
Stary 2013-04-08, 13:10   #742
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, pozamaciczna, ale nie tylko - przypadki normalnej ciąży też się zdarzały, chociażby moja ulubiona brytyjska dziennikarka, Cherry Healey miała taki przypadek - zaszła w ciążę przy spiralce i ma teraz córeczkę kilkuletnią już.

Mała, a ja wczoraj padłam, jak przeczytałam, co "wypowiedział" Twój synek - nie sce.
raczej na dobre jej to wyszlo
a tak na powaznie, to po cc ciezko by bylo z kolejna ciaza tak szybko ...
Stary 2013-04-08, 13:16   #743
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
witam
dzisiaj Anulka zrobiła mi prezent i śpi od godziny w dzień! w ten sposób wstawiłam już pranie, umyłam podłoge, wyprałam ręcznie jej kurteczke wiosenną a teraz siedzę z kawką przy was
brawo dla Anulki

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
co myślicie o spirali mirena...?
czy ktoras rozwaza zalozenie, czy wszytskie na anty ... ja przed nasty bronie sie jak tylko sie da, ta spirala tez wprawdze ma hormon, ale chyba w mniejszym stezeniu i inaczej dziala na organizm niz tabletki. Rozmawialam ostatnio z gin i moglabym zalozyc juz w 3 msc po cc, i zastanawiam sie teraz ..
Ponoć ze wszystkich spiralek ta jest najlepsza. Z tym, że to dość drogi jednorazowy wydatek, ale jeśli wykorzystasz całe 5 lat to Ci się zwróci raczej
Stary 2013-04-08, 13:18   #744
mala_19kw
Zakorzenienie

Ha ha no udało mu się pękalismy z tż ze śmiechu tak mu to super wyszło
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-08, 13:20   #745
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
brawo dla Anulki

Ponoć ze wszystkich spiralek ta jest najlepsza. Z tym, że to dość drogi jednorazowy wydatek, ale jeśli wykorzystasz całe 5 lat to Ci się zwróci raczej
tak, wiem ze najlepsza
a co do wydatku, to fakt sporo, ale podliczylam te 5 lat i wychodzi 20 zl miesiecznie ...
nie wiem ile tabletki anty kosztuja ale chyba porywnywalnie..
Stary 2013-04-08, 13:23   #746
BlackSanctum
Zakorzenienie

Blogerka, te moje, nowcześniejsze, kosztowały niecałe 25zł, ale używałam kiedyś Cilestu za 10zł i Microgynonu za niecałe 8zł. Więc porównywalnie do lepszych tabletek, bo te tańsze, których używałam, uważam za syf.

Mojej się zdarzyło wypowiedzieć np: mle, lulu, khe, ama (jak mówiłam do niej "Powiedz mama!"), ble oczywiście też. Przed sekundą powiedziała "łełe" do mojego TŻa.
Stary 2013-04-08, 13:34   #747
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziewczyny a ja się tak boję tabletek przy kp... nie wierzę,że nic nie przenika do mleka.. głupia jestem?
Stary 2013-04-08, 13:36   #748
hope01
Zakorzenienie

o i proszę
a w klubie z tatusiem i mamą, tylko oczywiście z mamą wyszedł jak po kilku głębszych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Dadi.jpg (88,4 KB, 26 załadowań)

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 13:37   #749
BlackSanctum
Zakorzenienie

Fewcia, ale przy kp bierzesz inne tabletki, takie, które mają hormon nieszkodliwy dla dziecka.
Stary 2013-04-08, 13:56   #750
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Tak, wiem, ale czytałam o masie skutków ubocznych przy tych cerazette. Że zdarzają się plamienia,ciąże, itp. A tak jak Ty Black - nie chce mieć jak na razie drugiego dziecka. Poza tym po cc, to w ogóle nie wskazane. Nigdy nie brałam tabletek i chyba stąd ta schiza...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości