|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4832 | |
Nindżopesz
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
Znowu mam spamować?
![]() No dobsz chociaż nie znam szczegółów, sprawy nie śledzę i może coś pokręcę. Założył blog perfumeryjny i udzielał się na Wizażu często rzucając kontrowersyjne stwierdzenia itp. więc szybko narobił sobie wrogów ale pal licho. Później dopadła go mania wielkości. W grupie (na studiach) stworzyli zapach Politechniki, kilka osób było zaangażowanych w ten projekt ale TKINWW nazywał zapach "swoimi pierwszymi perfumami". Blog przekształcił w magazyn a w blogrollu, czy jak to się tam zwie, umieścił najważniejsze (no, najlepsze) perfumeryjne blogi ogłaszając łaskawie, że obejmuje je swoim patronatem. Na co większość autorów nie chciała się zgodzić i prosiła o wykreślenie ![]() Podebrał też nazwę jednego z fajniejszych blogów ale po wejściu na stronę zostawało się przekierowywanym do niego czy coś w tym guście. W techniczne szczegóły nie wnikam bo się nie znam ![]() Podobno były też jakieś PW, jakieś oskarżenia, inne nieczyste zagrania... Ogólnie traktuje perfumeryjną blogosferę jako konkurentów, których trzeba wyeliminować na co reszta załamuje ręce bo pisze głównie dla przyjemności. Kuniec. ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Nie, po warkoczu są zazwyczaj wymęczone, krzywe, ze sterczącymi końcami ale nie spuszone. A szkoda, chciałabym w ten sposób je układać, podoba mi się efekt u innych. Spuszyły się po tej próbie prostowania, następna za rok, hehe. Cytat:
Ale jak się przytyje to gumka wbija się w boczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
Red- aha spoko, noo ja terz bardzo rzadko prostuje, ale prostownicą, czasem grzywkę. Po warkoczu tez mam czasem takie powywijane konce, one sie nieraz dziwnie układają po warkoczu a czasem super
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4834 | ||
Zakorzenienie
|
W sumie to ja co mycie używam mocniejszych szamponów, typu polena eva naturia pokrzywowa, Radical.. Więc nie wiem już ;/
Może są za ciężkie? Bo ścięte na prosto, tzn. bez cieniowania. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kaveri, przyszła paczuszka, dziękuję kochana! ![]() ![]() ![]() Co do odwdzięczenia to dogadamy się na PW, co byś potrzebowała, wtedy kupię i się podzielimy ![]()
![]() |
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
Chciałam się pochwalić, że dzisiaj z niewiadomych przyczyn jestem właścicielką objętości, która nie wiadomo skąd się wzięła
![]() ![]() ![]()
#4837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
Twoje włosy to dobra reklama tego produktu
![]() ![]() Zakupię go jak coś zdenkuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Wtajemniczenie
|
Xminor dobre sa
![]() Ja mam dzis cos podobnego ![]()
![]() |
#4842 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz to różnie. Moje są chyba dłuższe od Twoich i mam w sumie 1cm cieniowania z tyłu. A kręcą się i falują jak głupie od uszu w dół plus grzywka która sięga poniżej brody. Spróbuj z tym resetem. Cytat:
![]() A ja dzisiaj dostałam komplementa ![]() że ładnie wyglądam a włosy to już wgl. I rozczesałam moje kudły. Moja falki i spiralki na końcach wyglądają lepiej ![]()
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
Xminor śliczności!
https://www.facebook.com/photo.php?f...count=1&ref=nf ![]() ![]() ![]()
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny jak myślicie jak bym mogła osiągnąć taka fryzurę jak w załączniku? To jest mój ideał fryzurowy ![]() ![]() Mam pytanie: Czy są tu osoby, które mają pojęcie o certyfikacji zawodu księgowego? Potrzebuję info do pracy magisterskiej i szukam ratunku wszędzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję komplementu ![]()
![]() |
#4846 |
Konto usunięte
|
Przyszła do mnie paczuszka z książkami do szkoły
![]() ![]() ![]() Co do włosów to moje układają się całkiem fajnie. Ostatnio poszłam spać w mokrych włosach i obudziłam się w prostych falach ![]() ![]() Ma któraś z was różową odżywkę z Elseve? Pytam, bo jestem ciekawa opini. A robię denko. 4odżywki i 1 maska ![]() Poleciłybyście mi jakąś dobrą odżywkę z Sylikonem? Zależy mi na tym by zabezpieczyć końcówki. Stosuję niby jedwab z CHI i mieszankę olejów na końcówki. Ale i tak się rozdwajają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Wtajemniczenie
|
Może spróbuj z jaką lekką odzywką b/s ale użyj jako d/s?
#4848 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
Muszę pokombinować
![]() Dziękuję za radę ![]()
#4851 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() fajnie rozwiązałaś z tą gumką ![]() ile masz wzrostu? ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Spaceroholiczka
|
Dziewczyny ze śląska: nie wykaraskam się na te piątkowe spotkanie. Jestem chora, w środę i piątek mam kontrolę, jutro rano jadę na badania, a po południu do immunologa. Z alergenem i wenflonem będę musiała chodzić 72 godziny, od paru dni chodzę też w masce, żeby się odizolować, jak przy przeszczepach szpiku. Nie gniewajcie się
![]() Miranda, nie ma za co! Mam nadzieję, że wszystko Ci się spodobało. Blondyna, jeśli chcesz, to możemy się dogadać co do wysyłki odlewek, skoro nie dam rady się pojawić na zlocie. W każdym razie ja nadal jestem zainteresowana. Dolczi, mignął mi załącznik... Zakochałam się w tych włosach! Xminor, śliczne włosy! Zbieram się, odmelduję się może za parę dni. Nie spamujcie za dużo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Konto usunięte
|
Kascysko wysłałam Ci prive
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
Kaveri życzę Ci przede wszystkim zdrowia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
Zakorzenienie
|
Myślałam, ale nie mam typowych dla ŁZS łusek (tych płatków skóry jak ŁojotokowaGłowa), tylko tłusty łupież pod paznokciami jak się podrapię
![]() Czasem sobie myślę czy może nie zacząć bawić się w hormony, ale z drugiej strony nie mam pewności czy mi ograniczy w jakimś stopniu przetłuszcz, a poza tym obawiam się skutków ubocznych ![]() Cytat:
![]()
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bardzo ładnie wyszło, zawijaj częściej. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wróciłam do grzebienia po myciu. Cytat:
![]() ![]() Myślałaś o tym, żeby delikatnie je wystopniować? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
Szkoda że mieszam w Niemczech i że nie ma mnie teraz w Polsce- bo mieszkam na śląsku właśnie i chętnie bym się z wami spotkała też
![]() ![]() Co do mojego dzisiejszego mycia. Nałożyłam olej ten alverde i tylko od polowy włosów tam gdzie najbardziej suche są.. Po jakiejś godzinie wzięłam 3 łyżeczki małe maski plus łyżeczka kakao.. do tego tradycyjnie na odświeżenie koloru pianka venita.. trzymałam pod czepkiem 20minut. Spłukałam i dałam szamponu od synka mojego tego babylove na skalp. masowalam i podlewalam woda letnia uwaga konewka zabawkowa :P haha.. splukalam i dalam ta odzywke fructis, dosc sporo jej.. potrzymalam około minuty. splukalam. gdy wlosy schnely dalam troche olejku alverde zamiast odzywki b/s ;] niestety włosy trochę się puszyły, pewnie to wina protein w kallosie.. spiełam je w warkoczyk i pochodziłam 2 godziny, jak rozpusciłam to jakoś to wygląda teraz.. ![]()
#4857 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Po dwóch dniach milczenia zaczyna mi powolutku wracać głos i teraz już jestem w stanie wyartykułować jakieś podstawowe dźwięki, a nie tylko strumień ciepłego powietrza ![]() ![]() A moje włosy (żeby nie było tak offtopowo) jak zwykle do bani ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I zdrówka życzę moja biedulko ![]()
![]() |
#4859 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Frustisów jest od groma np. w Realu, ja tam zawsze kupuję. I są w rozsądnych cenach, chyba ok. 7,50zł. Cytat:
![]() ![]() Ogólnie mój wzrost mi nie przeszkadza, ale patrząc na takie zdjęcia, chciałabym mieć te parę(naście) cm więcej i móc założyć taką spódnicę. Cytat:
1. odpowiednie cięcie 2. tapir, tapir, tapir 3. lakier, lakier, lakier. I bardziej tylko do zdjęcia. Red, wysłałam, teraz się zaczynam zastanawiać, czy przetrwa. ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Rozeznanie
|
dziewczyny jakieś pomysły na taki nawilżający psikacz? przed myciem, więc może być z olejem
![]() do wyboru: *olej z awokado *olej z pestek winogron *olej arganowy *d-pantenol *gliceryna *aloes zatezony 10x *oliwka BD * jakieś odzywki: Potters aloes, Bingo Shea, Isana Kakao no nie wiem ;P nie mam pomysłu a chciałabym zrobić taką mgiełkę pod olej i żeby popsikać jak nie mam czasu się bawić w mieszanie wszystkiego ![]() i Kascysko czy twarz można tak normalnie smarować kwasem hialuronowym ;> czy on działa złuszczająco tak jak inne kwasy? chyba nie nie? kupiłam i głupia, nie wiem co z tym zrobić ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.