![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zapuszczanie kręciołków
im dłuższe włosy tym cięższe i dlatego u niektórych zakręconych skręt z długością się rozluźnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów kręconych
Hej dziewczyny!
![]() Jestem na wizażu całkiem nowa i szukam porad związanych z kręconymi włosami, moje są okropne bo je zapuściłam w złym znaczeniu tego słowa... Ale chcę z Wami przywrócić im życie! Pomocy! Co mam robić? Proszę napiszcie mi po kolei co mam robić, żeby i moje loki były piękne i długie? Też chcę zapuścić moje zakrętasy, przynajmniej do pasa!! Błagam POMOCY!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
Kręcone włosy zapuszcza się tak samo jak proste. W podpiętych wątkach jest sporo informacji na ten temat.
Patrząc na moją poprzednią długość to chyba mi się udało ![]() ![]() 1. Maj 2008, tak je zwykle nosiłam, trochę odrośnięte od końca lutego 2008, ale nie mam zdjęcia. 2. Też z 2008 po wstaniu z łóżka, tak do ludziom nie pokazywałam się ![]() W ciemnej bluzce z tego roku 10 luty, w niebieskiej 11 marzec. :edit: Moje z długością chyba coraz bardziej się kręcą. A może tylko tak mi się wydaje. Dodaje ostatnie zdjęcie chyba maj 2o10 Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 Czas edycji: 2013-03-31 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Sliczne masz wlosy! Nie obcinaj wiecej na krotko !
![]() Patrzac na krotkie , w zyciu bym nie pomyslala, ze po zapuszczeniu takie piekne loki bedziesz miala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
W październiku 2011 r. gdy podcięłam włosy błagałam aby do sierpnia 2012 mi odrosły. I nie wiem jakim sposobem ale naprawdę nabrały tempa!! Wprawdzie brałam Silice ale wątpię aby to aż tak przyspieszyło porost włosów. Nawet moja fryzjerka była zdumiona gdy w sierpniu szłam do niej na czesanie, że są tak długie. Niestety nie dbałam o nie jak należy i w sobotę coś czuję, że ze łzami będę musiała pożegnać się z ich długością :/ Z rad mojej mamy mogę powiedzieć, że wcieranie soku z czarnej rzepy przyspiesza no i wzmacnia włosy. Moja mama często stosuje ten myk i ma długie i zadbane włosy.
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Ja obcięłam niedawno swoje włosy, które były poniżej pasa. Teraz mam do łopatek. Bardzo żałuję.
![]() Zapuszczam znów. Szybko mi rosną, więc za rok lub półtora znów będę miała takie jak niedawno, ale i tak mi smutno. Dziś. np. śniły mi się moje długie włosy. W załączniku zdjęcie sprzed paru miesięcy. Edytowane przez Ovathena Czas edycji: 2013-04-07 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Ja piernicze!
![]() Będziesz jednym z moich włosowych ideałów. ![]()
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
ja też zapuszczam <3 specyfików takich nie znam, ale to te co używasz ich teraz... a potem im dłuższe loczki tym bardziej efektywne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Ja jestem tu nowa, ale powoli czytam sobie wszystkie przydatne informacje na temat zapuszczania kręconych włosów i postaram się wcielić je w życie
![]() Podejrzałam, że moja siostra trzyma w szafce pokrzywę, więc chyba od tego zacznę, bo słyszałam wiele pochlebnych opinii na jej temat (tej pokrzywy rzecz jasna). Przede wszystkim działa oczyszczająco, więc jest dobra nie tylko na włosy, ale na skórę i paznokcie, co mnie bardzo cieszy. No cóż, nie pozostaje nic innego jak iść i ją zaparzyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
I pamiętać o uzupełnianiu wit. B
Radzę poczytać nieco o pokrzywie na wizażu.
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Ja robię w tej chwili różne wcierki i nakładam maski, bo ostatnio zauważyłam że mi wypadają. Włosy podcięłam na prosto, co moim zdaniem nieefektownie wygląda przy kręconych włosach, ale gdy je wyprostuję - to lepiej wyglądają właśnie gdy są ścięte prosto.
Kto? Ja? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Super, dzięki za wszystkie rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Ja nie odważyłam się ścinać do tej pory.
Są stosunkowo suche, wiec się po przekroczeniu łopatek wykruszają. Oczywiście co jakiś czas farbowane, co dodatkowo źle działa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja zapuszczam od jesieni moje falowane włosy. Były zaręczyny, a na ślub chciałam długie. Przez zaręczynami jednak miałam ścinane do ramion. Od miesięcy eksperymentuje chyba wszystkiego. Z tymi eksperymentami było różnie, bo od wielu kosmetyków, a od jednego to strasznie, dostawałam jakiś paskudnych wysypek alergii. Ale ogólnie jak na razie najbardziej zadowolona jestem z odżywek Davines - są rewelacyjne. I z wcierki Jantar. W sumie głównie na początku widziałam efekty - wyrosło mi mnóstwo króciutkich włosków, potem już nie było takiego szału. Aktualnie testuję naturalne szampony bez SLS i olejek bawełniany- jak na razie jestem dość zadowolona, ale krótko ich używam. Ogólnie jest ciężko, bo przy falowanych/kręconych to prawie nie widać, żeby cokolwiek urosło. A do tego musiałam po zimie podciąć końcówki. Miesięcy coraz mniej. Raczej takie długie jak sobie wymarzyłam już nie będą ![]() Powodzenia w zapuszczaniu! ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez 100procentbawelna Czas edycji: 2015-05-16 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
no nie powiem, że mam kręcone tak fajnie jak Wy - bardziej falowane. Dawniej mi się super układały przy długich wlosach i miałam ładne loczki, ale od jakiegoś czasu wraz z długością prostują mi się. Przy krótszych do ramion faktycznie moge je okiełznać i jestem zadowolona, ale z każdym centymetrem jest gorzej
![]() ![]()
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
to ja mam odwrotnie - im dłuższe tym łatwiej okiełznać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Na szybszy porost włosów gorąco polecam regularnie wykonywany peeling skalpu (ja staram się go stosować raz w tygodniu). Przygotowuję go z 1-1,5 łyżki sody oczyszczonej i dodaje około łyżkę szamponu bez SLS, dobrze jakby był to taki, który wspomaga przyspieszenie wzrostu, jeśli nie, można dodać kilka kropli olejku rozmarynowego lub innego przyspieszającego wzrost.
Drugą rzeczą, która u mnie przyspieszyła wzrost jest ten spray http://www.alinarose.pl/2012/10/diy-...niu-wosow.html . Po prostu uwielbiam za niego autorkę tego bloga. ![]() ![]() Po trzecie maseczka drożdżowa babci Agafii https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...e-wzrostu.html. Ja stosuję ją tylko na skalp. Delikatnie przyspiesza wzrost (sama niestety cudów tu nie zdziała), ale bardzo dobrze wpływa na wzrost nowych i mocnych baby hair, a także na poprawę stanu skóry głowy. No i w sumie najważniejsze to odpowiednia pielęgnacja, aby nasze włosy zbyt szybko się nie niszczyły. Tu szczerze polecam olejowanie. Kiedyś olejowałam włosy sporadycznie. Od ok 2-3 tygodni nakładam olej 1-2 razy w tygodniu i widzę, że stan moich włosów się poprawił, przede wszystkim są grubsze, bardziej lśniące i mocniej się kręcą. Dla kręconowłosych i posiadaczek włosów wysokoporowatych polecam olej lniany i z pestek orzechów włoskich. Olej nakładam zwykle na 2-3 godziny, rzadko śpię w naolejowanych włosach, bo zwykle myję włosy wieczorem. Należy pamiętać o tym, aby na koniec, po umyciu naolejownych włosów, użyć odżywki lub maseczki nawilżającej. U mnie najwieksze efekty przyniósł właśnie ten spray, peeling i szampon z łopianem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-wiekszym.html. Niestety rodzinka uskarża się na zapach sprayu, więc ograniczam jego stosowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
a jak się przygotowuje drożdże do picia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=751548 tutaj jest wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
dzięki!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.