MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij! - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-08, 17:17   #1861
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehe u mnie w szafie jest tak samo
tyle ze ja nie mam jakos wybitnie malo... tyle ze dzis moj kawaler byl przebierany juz 5 razy... jakos nie moge zeby w takich ulanych ciuchach lezal...
nam się nie ulewa, w sumie leci tylko tyle co nie zdąży połknąć jak przyśnie przy (.), ale to zdążę wytrzeć z policzka jak odstawię, ewentualnie poleci na pieluchę tetrową, którą podkładam pod buzię do karmienia, więc czysty kaftanik zakładam tylko po kąpieli. raz tylko tak ulał na ciuszek, że musiałam przebrać.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 17:18   #1862
misiulka06
Rozeznanie

ja już po wizycie zostałam zakwalifikowana i teraz czekamy aż się coś rozkręci... zapisałam się na poniedziałek na KTG zobaczymy czy się coś ruszy. w USC też wszystko udało się nam załatwić i Michaś jest już pełnoprawnym synusiem tatusia
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 17:28   #1863
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

a co polecacie na rozstępy?? stosujecie coś?
ja kupiłam bio oil i mam zamiar zacząć je smarować( na brzuchu nie mam, za to na udach po zewnętrznych stronach i troszke na piersiach), bo ponoć te różowo- fioletowe można zwalczyć, gorzej z tymi perłowymi

aha i jeszcze jedno: po porodzie mogą mi się pojawić rozstępy? teraz może nie widać bo skóra napięta
Ja stosowalam jakies specyfiki z roznych firm, a teraz mam 2 opakowanie emulsji babydream i oliwka czasem nawilzalam, nie mialam jakiegos mega drogiego specyfiku, moze pozniej zainwestuje..podobno fajne jest maslo kakaowe taki balsam na allegro jest w sprzedazy jak zobacze to powiem..
Po porodzie niestety moga wyjsc te rozstepy, ale nie ma reguly... nie kazda ma po prostu...ja bede walczyla z moimi na piersiach i udach no i jak beda gdzies jeszcze to tez

Cytat:
Napisane przez kingsof Pokaż wiadomość
hej kochane

Witam się z Wami bardzo ciepło w ten deszczowy dzień
Ja co prawda nie jestem w ciąży ( ) ale bardzo lubię podczytywać Wasze opisy porodów i myśleć o tym jak to będzie ze mną
mam 20 lat i jestem pół roku po ślubie, studiuję a w maju 2014 chcemy zacząć starania o dzidzię
Hej,
deszczowy mowisz, jutro i u mnie ma padac.. ah ta pogoda.
Powodzenia w starankach! a u nas mamusie kwietniowe niedlugo zaczna sie rozpakowywac

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
ja już po wizycie zostałam zakwalifikowana i teraz czekamy aż się coś rozkręci... zapisałam się na poniedziałek na KTG zobaczymy czy się coś ruszy. w USC też wszystko udało się nam załatwić i Michaś jest już pełnoprawnym synusiem tatusia
Brawo

Kasia
za załatwioną sprawę Mam pytanie Nya urodziła???
Ciekawe co u Mokki

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-04-08 o 17:30
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 17:30   #1864
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie odnośnie wyniku badań moczu

zauważyłam że w składnikach mineralnych wyszło że mam liczne kryształy szczawianu wapnia bardzo mnie to zmartwiło piszą w internecie że mogę mieć kamice układu moczowego lub problemy z nerkami...

Jutro mam wizytę u gina to zobaczymy co mi powie...
Chociaż w styczniu przecież byłam w szpitalu i badali mnie pod kontem nerek boje się nie wiem co robić
czekać na wizytę - lekarz na pewno Ci wszystko powie .
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
mamy juz pesel:j upi:
!
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Po wizycie położnej ! Młody w 10 dni ( błąd w 9 dni)od wyjścia ze szpitala przybrał 370 g więc jednak go nie głodzę... czyli już nadrobił swoją wagę urodzeniową i troszkę i lecimy dalej

Poza tym obcieliśmy mu pod nadzorem pazurki, zdjeliśmy niedrapki i już może się bawić paluchami

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Po wizycie u gina. Te bakterie i leukocyty w badaniu moczu musiały się w nim znaleźć z pochwy, skoro w posiewie ich nie ma Czyli "alarm odwołany"!
Poza tym: Synuś nie szykuje się jeszcze do porodu, więc zaczynamy cotygodniowe ktg, a termin cc nieokreślony - koniec kwietnia/początek maja. W sumie sn mam 5 maja, więc musimy się umówić jakoś przed, ale jakoś TUŻ przed Zależne to ma być od tych ktg i usg (usg mam za tydzień).
Lekarz określił mój brzuch jako "imponujący" Odczułam coś pomiędzy dumą a zawstydzeniem
Młody ruchliwy, uciekał lekarzowi; nie chciał dać się zbadać tym urządzeniem do pomiaru pulsu, ale w końcu się udało i wszystko jest ok
Więc jestem już spokojna

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
też się nad tym zastanawiam. o ile na dworze karmić nie zamierzam, będę wracać do domu na karmienie, trudno, o tyle w gościach nie wiem jak w ogóle nie wyobrażam sobie karmienia przy ludziach, nawet przy rodzinie. teraz przychodzi głównie moja mama, ale na karmienie zamykamy się w sypialni, tylko mąż wchodzi. wiem, że to naturalne, itp, itd, ale jednak bycie matką polką nie jest moją jedyną rolą w życiu i nie chcę żeby wszyscy oglądali moje (.)(.) może będę odciągać i dawać butelkę w razie czego nie wiem
ja raczej nie karmię przy ludziach jeśli byłabym zmuszona(niema odosobnionego miejsca a mały głodny ) - to zakryję pieluszką . Ale przeważnie wychodzę do innego pokoju .
Ostatnio byliśmy w centrum handlowym i mały chciał mleko to w aucie go nakarmiłam .

Co do herbatek jest jeszcze ta "laktacyjna"w torebkach (dlaczego nazywają ją laktacyjną jak takie coś w ogóle nie istnieje!!!!!! )z Rossmanna - babydream bio herbatka dla kobiet karmiących
skład: anyż(30%),koper włoski(28%),kminek(14%),melisa(14%)w erbena cytrynowa(14%).

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:

a i zapomniałam
despa- za pępuszek !
Stary 2013-04-08, 17:34   #1865
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Na rozstępy koleżanka używała.. PALMERS tak się nazywa tutaj link, na all jest troche tego...
ale ja do tej pory nie kupiłam..ale mialam chec, w sklepie, na miejscu bylo mi wygodniej kupic cos innego..
http://www.apte.pl/product/id/21187,...ozstepom-250ml
Stary 2013-04-08, 17:50   #1866
OtTakaJa
Zakorzenienie

No to jutro wychodze do domu, do terminu 4 dni, nie wiadomo kiedy urodze a na prozno mnie trzymac nie beda jak wszystko ok.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 18:15   #1867
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
nigdzie nie jest to napisane. nikt mi tego nie powiedzial. dla poloznej i mojej matki oczywiste jest ze jak 6 pkt to zamartwica... stara nomenklatura... niby nie byl niedotleniony (jakies badanie mial i wynik mowil, ze nie byl...)
Twoja cora tez byla pod opieka tego stada lekarzy?!
uwielbiam ich ciuchy sama mam kilka
Mój Filip też miał 6pkt w 1 minucie w 5 i 10 dostał 7.
Zmartwiłaś mnie bo nigdy nie słyszałam o zamartwicy ale oczywiście już kupe stron na necie przeczytałam i się troche wystraszyłam

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Pochwalę się jeszcze, ze byłam dzisiaj z Filipem u peditry na pierwszej wizycie i kontroli wagi. I przytył w 6 dni 300g
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 18:34   #1868
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
nigdzie nie jest to napisane. nikt mi tego nie powiedzial. dla poloznej i mojej matki oczywiste jest ze jak 6 pkt to zamartwica... stara nomenklatura... niby nie byl niedotleniony (jakies badanie mial i wynik mowil, ze nie byl...)
Twoja cora tez byla pod opieka tego stada lekarzy?!
uwielbiam ich ciuchy sama mam kilka
...

a dupa a nie zamartwica, moja miała 5 pkt - ze względu na niedotlenienie przy przedłużającym się porodzie, musiałam z nią chodzić do Poradni Patologii Noworodka- chodziłyśmy tam półtorej roku ( z tego pół roku już z własnej woli, bo nie było przymusu, a Palczewska mi powiedziała, ze maks do takiego okresu może sie dzieciaczkiem zajmować jak wszystko jest ok). I z takich zaleceń to jeszcze miałyśmy obowiązkowe usg mózgu robione. Natomiast pod opieką poradni prawdę mówiąc wszystkie możliwe badania miała zrobione, sprawdzane odruchy, usg chyba wszystkich narządów- bo lekarka uwazała ze skoro chodzimy do poradni gdzie moze dziecko sprawdzic od A-Z to je sprawdzi.
Oprocz tego w sytuacji takiej jak Oli mi chorowała to w przychodni asekuracyjnie mi niewiele chcieli przepisac, wiec dzwoniłam do niej i nigdy nie odmówiła przyjęcia dziecka.

Moja dziewczyna wyrosła na fajną pannicę- wiec u Was tez na bank bedzie dobrze.

A kiedy idziecie na Strzelecką

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Ja stosowalam jakies specyfiki z roznych firm, a teraz mam 2 opakowanie emulsji babydream i oliwka czasem nawilzalam, nie mialam jakiegos mega drogiego specyfiku, moze pozniej zainwestuje..podobno fajne jest maslo kakaowe taki balsam na allegro jest w sprzedazy jak zobacze to powiem..
Po porodzie niestety moga wyjsc te rozstepy, ale nie ma reguly... nie kazda ma po prostu...ja bede walczyla z moimi na piersiach i udach no i jak beda gdzies jeszcze to tez

Hej,
deszczowy mowisz, jutro i u mnie ma padac.. ah ta pogoda.
Powodzenia w starankach! a u nas mamusie kwietniowe niedlugo zaczna sie rozpakowywac

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Brawo

Kasia
za załatwioną sprawę Mam pytanie Nya urodziła???
Ciekawe co u Mokki

nie działa na rozstępy, aczkolwiek rewelacyjnie nawilża skóre
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 18:56   #1869
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
najpierw obiad i 3 ciast+tort, wędlinę swoją upiekę (szynka, schab, boczek, pasztet), ryba po grecku, szynka faszerowana, jajka faszerowane, roladkę z piersi kurczaka ze szpinakiem, 3 sałatki i chyba tyle
o masakra, mam teraz smaka na wszystkie te pyszności

Cytat:
hej kochane
Ja co prawda nie jestem w ciąży ( ) ale bardzo lubię podczytywać Wasze opisy porodów i myśleć o tym jak to będzie ze mną
mam 20 lat i jestem pół roku po ślubie, studiuję a w maju 2014 chcemy zacząć starania o dzidzię
Zacznijcie a jak już będziesz w ciąży to wtedy staniesz się najszczęśliwszą kobieta na świecie. U nas w sumie to była kinder niespodzianka ale dodała nam skrzydeł

Cytat:
mamy juz pesel:j upi:
super

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Po wizycie położnej ! Młody w 10 dni ( błąd w 9 dni)od wyjścia ze szpitala przybrał 370 g więc jednak go nie głodzę... czyli już nadrobił swoją wagę urodzeniową i troszkę i lecimy dalej

Poza tym obcieliśmy mu pod nadzorem pazurki, zdjeliśmy niedrapki i już może się bawić paluchami
A czym obcinaliście? tzn nozyczki lepsze czy obcinacz? Nie zakupiłam jeszcze tych sprzętów i nie wiem co lepsze.

Cytat:
Po wizycie u gina. Te bakterie i leukocyty w badaniu moczu musiały się w nim znaleźć z pochwy, skoro w posiewie ich nie ma Czyli "alarm odwołany"!
Poza tym: Synuś nie szykuje się jeszcze do porodu, więc zaczynamy cotygodniowe ktg, a termin cc nieokreślony - koniec kwietnia/początek maja. W sumie sn mam 5 maja, więc musimy się umówić jakoś przed, ale jakoś TUŻ przed Zależne to ma być od tych ktg i usg (usg mam za tydzień).
Lekarz określił mój brzuch jako "imponujący" Odczułam coś pomiędzy dumą a zawstydzeniem
Młody ruchliwy, uciekał lekarzowi; nie chciał dać się zbadać tym urządzeniem do pomiaru pulsu, ale w końcu się udało i wszystko jest ok
Więc jestem już spokojna
Cytat:
za wizyty. A z tym ktg ja nie miałam jeszcze nawet raz i nie będę miała chyba że dopiero na porodówce jak wyląduje przynajmniej nikt mi nic nie mówił o tym. Ciekawe od czego to zależy. Dziewczyny a na to ktg do szpitala idziecie czy gin u siebie może mieć taki sprzęt?

Cytat:
a u mnie tak jak brzuch ładnie bez rozstępów tak cycki to masakra. Coraz więcej ich. Może to przez to że bez stanika chodziłam bo tak wygodnie było i się naciągnęły. Teraz co dzień w tym do karmienia chodzę bo najlepiej mi trzyma. Ale rozstępy jak były tak są

A tak na koniec dodam...MAMY WÓZEK kurier dojechał po 15 dopiero. Mąż poskładał, pojeździłam już po mieszkaniu super się prowadzi. Już bym tam włożyła kogoś i powoziła
Stary 2013-04-08, 19:01   #1870
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość

Zacznijcie a jak już będziesz w ciąży to wtedy staniesz się najszczęśliwszą kobieta na świecie. U nas w sumie to była kinder niespodzianka ale dodała nam skrzydeł

super

A czym obcinaliście? tzn nozyczki lepsze czy obcinacz? Nie zakupiłam jeszcze tych sprzętów i nie wiem co lepsze.

za wizyty. A z tym ktg ja nie miałam jeszcze nawet raz i nie będę miała chyba że dopiero na porodówce jak wyląduje przynajmniej nikt mi nic nie mówił o tym. Ciekawe od czego to zależy. Dziewczyny a na to ktg do szpitala idziecie czy gin u siebie może mieć taki sprzęt?

a u mnie tak jak brzuch ładnie bez rozstępów tak cycki to masakra. Coraz więcej ich. Może to przez to że bez stanika chodziłam bo tak wygodnie było i się naciągnęły. Teraz co dzień w tym do karmienia chodzę bo najlepiej mi trzyma. Ale rozstępy jak były tak są

A tak na koniec dodam...MAMY WÓZEK kurier dojechał po 15 dopiero. Mąż poskładał, pojeździłam już po mieszkaniu super się prowadzi. Już bym tam włożyła kogoś i powoziła
ja mam ktg w szpitalu i to jest u nich obowiązkowe od 39 tygodnia 2 x w tygodniu.
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 19:07   #1871
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
no i od dzis Emilek jest tylko i wylacznie Moj

Cytat:
więc czysty kaftanik zakładam tylko po kąpieli. raz tylko tak ulał na ciuszek, że musiałam przebrać.
heh... zazdroszcze.

chłop przyniosl syrop na refluks dla maluszkow. ciekawe czy pomoze...

Cytat:
w USC też wszystko udało się nam załatwić i Michaś jest już pełnoprawnym synusiem tatusia

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Pochwalę się jeszcze, ze byłam dzisiaj z Filipem u peditry na pierwszej wizycie i kontroli wagi. I przytył w 6 dni 300g
ksiazkowo!!!!
(nie przejmuj sie tym co wczesniej napisalam, gdyby cos bylo nie tak lekarze na bank by nam powiedzieli )

Cytat:
A kiedy idziecie na Strzelecką
w czwartek na wizycie dostane skierowanie.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Despa, zapisałam sobie nazwisko lekarki i bede probowac dostac sie do niej!

Cytat:
...MAMY WÓZEK

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 19:15   #1872
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Witam!

Dziękuje za wszystkie miłe komentarze odnośnie mojego brzuchola
Zaczynamy 38 tydzień

Widze, że pojawił się temat rozstępów - ja przez całą ciąże smarowałam się Babydream oliwką i mleczkiem i d...pa blada i tak się porobiły po bokach brzucha mam już kilka
Kupiłam ostatnio Bio Oil i Palmersa mleczko, o których pisałyście dzisiaj i próbuję się ratować, ale nie liczę na cud.... Na szczęście mojemu TŻ nie przeszkadzają rozstępy, ale ja sama się nimi przejmuję, wiadomo.

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja ciagle w szpitalu i nie dam rady was nadrobić narazie. Nasza malutka Hania radzi sobie, stoi cały czas w podgrzewanym łóżeczku przypietym do kontaktu i musi jej być ciepło. Ja mam już dość szpitala i nastawienia tych ludzi,czuje sie dobrze już po cc i z każdym dniem lepiej oprócz ciśnienia wysokiego niestety. Marze o wyjściu do domu,niestety Hania musi tu dłużej zostać, na pewno 7 dni conajmniej.
bidna...trzymam kciuki za szybki powrót z córeczką do domku!

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ja pewnie jakos sie przemoge, jak bedzie potrzeba.. cyca calego przeciez wystawiac nie trzeba, mozna przykryc pieluszka tetrowa, usunac sie w spokojniejsze miejsce..
tak sobie na razie mysle, ze nie bedzie z tym problemu

moj chyba podobnie.. tylko czasami zmienia strony, raz lezy dupka po lewej, a raz po prawej.. nie wiem, jak on sie tam w tym ciasnym brzuszku przekreca [COLOR="Silver"]
?
Też tak sobie planuję. Widziałam kiedyś jak babka zakryła się pieluszką tetrową i karmiła w ustronnym miejscu.
Wcześniej pewnie bym się wstydziła, ale kurcze przecież dziecko musi jeść, to co mam dymać do domu, jak ono płacze i chce jesć ? A takiego mleka odciągnietego nie ma nawet gdzie podgrzać.
Nawet w tym programie o kobietach karmiących piersią co leciał na TVN Style dziewczyna siadła sobie w centrum handlowym i zaczęła karmić pierwszy raz - myślała, że wszyscy będą się gapić a większość olała.
Chociaż najbardziej boję się, że ktoś znajomy mnie zobaczy hehe bo jakoś tak głupio.

Z tą dupką to u mnie też - taka gula wystaje raz z jednej raz z drugiej

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Hej Dziewczęta,
Dawno mnie nie było, a to dlatego że mieliśmy przygody.
Ojej, to nieciekawie...dobrze, że już po!
A maluszek słodki Jejku, już ma 5 tygodni, ale to leci

Cytat:
Witamy się z Tomaszem, zostało nam 20 dni do P ale już w stanie gotowości jesteśmy. Ostatnie dni spedziałam na kompletowaniu wyprawki. Codziennie mam jakieś małe skurcze, w nocy brzuch twardnieje i nie daje mi spać. Wszyscy mi mówia że widac jak już nisko jest, ja tez czuje jak mały napiera.
A i wyniki dzisiaj odebrałam, paciora brak
Czekam na kuriera bo ma być z wózkiem dzisiaj. Jak dotrze wkleję foto. A teraz idę nadrobić.
U mnie żadnych skurczy, ale pojawiły się takie pobolewania jak przed okresem... My też w tym tygodniu załatwiamy dużo, dziś uznanie ojcostwa w USC, zamówiliśmy wózek, fotelik - uff jaka to ulga!!!!
Dokupiłam kilka rzeczy co położna polecała, musze jeszcze odebrać.

No i możemy przybić pionę hehe ja dziś dostałam wyniki paciora i tez nie mam

Cytat:
A panikarą jestem straszną, dlatego nie cierpie chodzić na te wizyty do szpitala co drugi dzień i staram się nie myśleć o tym co mnie czeka i podziwiam dziewczyny które ogladają porody w tv czy necie albo jakieś seriale typu położne
U mnie to samo, nie oglądam takich programów, nie daję rady przez strach i to, że sie wzruszam.

despa za pępuszek!
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 19:34   #1873
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
to daj znac potem jak ci sie sprawdzil bo tez o tym bio oil myslalam.
niestety moga. mnie wysypalo na brzuchu i cyckach po porodzie
ale chwale sie dzis znowu sie wazylam i z 19kg zostalo 2kg
tylko ta skóra mi za bardzo wisi i głupio w gaciach sprzed ciąży to wyglada
dam znać czy coś pomoże. i tych ewntualnych po porodzie sie boje że wylezą

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Ja tak na szybko Wam zdam relację, a potem doczytam dzisiejsze posty

Więc jestem już spokojna
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 19:34   #1874
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

Ktg w szpitalu. Od 37 tc co tydzień. Usg też zresztą w szpitalu, mój gin ma u siebie tylko echosondę do tętna. Ale usg w szpitalu robi osobiście
Gratki za wózek! Ja pierwszego dnia po złożeniu wózka woziłam w nim miśka
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 19:37   #1875
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Od tego stresu chyba znowu mam skurcze, te są jakieś boleściwe ale nieregularne i jak zmieniam pozycję to mijają no i nie przybierają na sile więc chyba nie rodzę ale widzę, że coś się zbliża.
no może w końcu któraś zacznie to pójdzie hurtem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 19:37   #1876
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dragusia jak powinny być napompowane koła, bo moje jak nacisne to są miękkie a nie twarde i mąż się upiera żeby dopompowac a mi się wydaje że tak ma być?
twarde. ja jak jezdzilam wozkiem po domu to slyszalam ze te kolka to takie kapciowate

Cytat:
przyszlo mi pismo .. ze nie podalam ojca ... i oni chca wiedziec Dlaczego
bylam i z miejsca zalatwilam co chcialam ... ba nawet Tlumacza nie potrzebowalam ... - moj angielski JEST the best - zeby taki byk ten Norweski to bym sie cieszyla.

po wizycie u Poloznje .. Mlody ani razu cyca zlapac nie chcial ... za to zanosil sie placzem jak tylko go poczul - wiec dala se siana i pokazywala mi na sucho
no i pod koniec zwazyla Mlodego - 3935
pekam z dumy - bo od czwartku przybral 245g
czyli ojca nie podałaś w końcu?
za wage młodego

Cytat:

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 19:38   #1877
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Stary 2013-04-08, 19:40   #1878
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
ja mam ktg w szpitalu i to jest u nich obowiązkowe od 39 tygodnia 2 x w tygodniu.
to może za wcześnie u mnie jeszcze. W czwartek zapytam gina

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Zaczynamy 38 tydzień
Widze, że pojawił się temat rozstępów - ja przez całą ciąże smarowałam się Babydream oliwką i mleczkiem i d...pa blada i tak się porobiły po bokach brzucha mam już kilka
Kupiłam ostatnio Bio Oil i Palmersa mleczko, o których pisałyście dzisiaj i próbuję się ratować, ale nie liczę na cud.... Na szczęście mojemu TŻ nie przeszkadzają rozstępy, ale ja sama się nimi przejmuję, wiadomo.
Z tą dupką to u mnie też - taka gula wystaje raz z jednej raz z drugiej

U mnie żadnych skurczy, ale pojawiły się takie pobolewania jak przed okresem... My też w tym tygodniu załatwiamy dużo, dziś uznanie ojcostwa w USC, zamówiliśmy wózek, fotelik - uff jaka to ulga!!!!
Dokupiłam kilka rzeczy co położna polecała, muszę jeszcze odebrać.

No i możemy przybić pionę hehe ja dziś dostałam wyniki paciora i tez nie mam
za 38
no to pijemy za brak paciora i piona
Co do bio oil koleżanka używa ale na blizny potrądzikowe i muszę przyznać że coś tam u niej działa, przynajmniej bardziej promienna jakaś taka chodzi
A z tym wypinaniem dupki to śmieszne takie to jest, czasami brzuch nie jest okrągły tylko prostokątny tak się wypcha w bok. A jak każe TŻtowi patrzeć albo dotnać to maluszek zaraz ucieka

Dziewczyny idę smażyć racuchy z jabłkami
Stary 2013-04-08, 19:41   #1879
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Na rozstępy koleżanka używała.. PALMERS tak się nazywa tutaj link, na all jest troche tego...
ale ja do tej pory nie kupiłam..ale mialam chec, w sklepie, na miejscu bylo mi wygodniej kupic cos innego..
http://www.apte.pl/product/id/21187,...ozstepom-250ml
dzięki, chyba kupię...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 19:42   #1880
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Ktg w szpitalu. Od 37 tc co tydzień. Usg też zresztą w szpitalu, mój gin ma u siebie tylko echosondę do tętna. Ale usg w szpitalu robi osobiście
Gratki za wózek! Ja pierwszego dnia po złożeniu wózka woziłam w nim miśka
haha dobre to muszę wrzucić i powozić ale mam tylko takiego malutkiego
Stary 2013-04-08, 19:44   #1881
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
No to jutro wychodze do domu, do terminu 4 dni, nie wiadomo kiedy urodze a na prozno mnie trzymac nie beda jak wszystko ok.
super ze wszystko w porządku

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
nie działa na rozstępy, aczkolwiek rewelacyjnie nawilża skóre
mówisz
Stary 2013-04-08, 20:09   #1882
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ale ja jednak wolalabym szukac innego rozwiazania, niz pranie w sypialni (zapachu nawet tego najdelikatniejszego nie da sie uniknac).. moze lepiej mokry recznik, albo kupic mimo wszystko niedrogi nawilzacz, albo nakladki z woda na kaloryfery..
Też tak myślę - pranie jednak pachnie... u mnie będzie ręcznik a jak nie bedzie dawać rady to takie nakładki na kaloryfery.

Cytat:
W tamtym tyg byłam pita złożyć, oczywiście 1 okienko a kolejka ze 20 osób. Ja wchodzę, patrze na ludzi, nikt nawet słowem nie powiedział żebym pierwsza poszła. A ja nie miałam zamiaru stać, przeszłam obok wszystkich z wypiętym brzuchem i do okienka do tej pani że ja w 9 msc ciąży i chciałam złożyć pit pani miła uśmiechnęła się i przyjęła. Jak wychodziłam to myślałam że ludzie wzrokiem mnie zjedzą, co za czasy.
Hehe dobre to! Ja jutro jade złożyć pita, chyba tez tak zrobię

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Piękne te wasze brzuszkowe zdjecia, ja wczoraj natrafiłam na swoje, jak to dawno temu było

I do tych dziewczyn które boją się porodu, powiem tak: ja panikowałam straszliwie, odeszły mi wody, a ja na IP mówiłam że może jednak to fałszywy alarm tak bardzo bałam się rodzić ale dałam radę i naprawdę szybko się zapomina to całe cierpienie, gdy się ma już w rękach maluszka. Zobaczycie, będzie dobrze
Dzięki za pocieszenie

Cytat:
ja jutro bede miala ja pokonana. wlasnie sie okazalo, ze stwardnial nam krwiaczek na glowce i jutro musimy sie stawic u chirurga... wiec strachy na lachy i bede musiala pokonac schody...
w ogole polozna rzucila haslo: "no ale on musi byc pod specjalnym nadzorem przez zamartwicę urodzeniową"... no niestety dr google juz mnie wyedukowal drżę
Nie martw się na zapas! Będzie dobrze trzymam kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Muszę się wyżalić .... przyszła dzisiaj do mnie niania z monitorem oddechu, na aukcji było napisane, że gratis dają chusteczki nawilżające. Wybrałam tą aukcję (nie ze względu na chusteczki :P) I teraz tak patrzę na tą fakturę i się okazuje, że zapłaciłam za te chusteczki 4 zł :P niezła ściema. I nie dość, że zapłaciłam to jeszcze mi dali gó..... Bella Happy, które nie mają pochlebnych opinii u Sroki
Yyy to rzeczywiscie gratis ja bym napisała do nich.

Cytat:
hej kochane

Udanych starań w takim razie

Cytat:
też się nad tym zastanawiam. o ile na dworze karmić nie zamierzam, będę wracać do domu na karmienie, trudno, o tyle w gościach nie wiem jak w ogóle nie wyobrażam sobie karmienia przy ludziach, nawet przy rodzinie. teraz przychodzi głównie moja mama, ale na karmienie zamykamy się w sypialni, tylko mąż wchodzi. wiem, że to naturalne, itp, itd, ale jednak bycie matką polką nie jest moją jedyną rolą w życiu i nie chcę żeby wszyscy oglądali moje (.)(.) może będę odciągać i dawać butelkę w razie czego nie wiem
O właśnie to to! Ja przy obcych pod pieluszką mogę karmić w dyskretnym miejscu, ale przy rodzinie nawet, znajomych

Cytat:
przyszlo mi pismo .. ze nie podalam ojca ... i oni chca wiedziec Dlaczego
bylam i z miejsca zalatwilam co chcialam ... ba nawet Tlumacza nie potrzebowalam ... - moj angielski JEST the best - zeby taki byk ten Norweski to bym sie cieszyla.
Własnie, ostatnio zastanawiałam się jak z Twoim norweskim bo wydaje się ciekawym językiem Dogadujesz się prędzej po angielsku ??

Cytat:

My też dziś załatwialiśmy

Cytat:

Położna mi zalecała kupic taki zestaw - nożyczki, cążki i pilniczek i na początku podobno paznokietki są mięciutkie i wystarczy je pilniczkiem przejechać, więc kupiłam, ale nie wiem jak się ten sprzęt przyda
za wózek! Wrzuc foto.
My też w tym tygodniu będziemy mieli

Mi6ka piękne zdjęcie, widać, że profesjonal no i ładna dziewczyna widze z Ciebie!

Edytowane przez Demeter
Czas edycji: 2013-04-08 o 20:23
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 20:23   #1883
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

super

ja obcinam obcinaczem, bo niedrapki są na łapkach pól minuty

ja chodziłam do dwóch ginów ( do drugiego - bo po znajomości latwiej) u jednego nie bylo w gabinecie nic, a u drugiego wszystko - i usg i ktg więc wypas

Cytat:
super ze wszystko w porządku

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

mówisz
no, mam rozstępy po pierwszek ciąży na udach tak przy pachwinie, owszem są jaśniutkie ale ja je widzę- mimo, że wtedy przez cała ciążę smarowałam się specyfikami , a teraz balsam Cetaphil i krem i tylko i wyłącznie to i ani jednego rozstępu nie mam

Cytat:
Też tak myślę - pranie jednak pachnie... u mnie będzie ręcznik a jak nie bedzie dawać rady to takie nakładki na kaloryfery.
!
wszystko piore w dzieciowym proszku, wiec zapachu nie ma jako takiego.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 20:30   #1884
anika_s
Wtajemniczenie

a ja zajadam sobie lody
właśnie skończyłam rozmawiać z mamą, bo zadzwoniła i powiedziała żebym się na jutro szykowała na poród bo ona mnie i siostre w terminie urodziła
No!... zobaczymy

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
no, mam rozstępy po pierwszek ciąży na udach tak przy pachwinie, owszem są jaśniutkie ale ja je widzę- mimo, że wtedy przez cała ciążę smarowałam się specyfikami , a teraz balsam Cetaphil i krem i tylko i wyłącznie to i ani jednego rozstępu nie mam
dzięki za info
Stary 2013-04-08, 20:47   #1885
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

pekam z dumy - bo od czwartku przybral 245g
Gratuluję podjętej decyzji,,, niech ojcu Emilka teraz piorun trafi nie powiem w co....

Brawo za gramy! Hihih przed porodem drżałyśmy o przybieranie szybkie, a teraz każda dumna jak paw!!!

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Moja córka przy porodzie miała 56 cm a jak ją ubrałam w rzeczy kaftanik i śpioch w rozmiarze 56 to wyglądała jak w worku pokutnym. Te rzeczy z rozmiaru 56 są takie na wyrost szyte i raczej nie będą za duże...
Dokładnie tak! Ja świadoma, że Filip nie będzie malutki mam mało ciuszków na 56, a wszystkie są na niego jeszcze za duże...

Cytat:

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Ostatnio byliśmy w centrum handlowym i mały chciał mleko to w aucie go nakarmiłam .

Co do herbatek jest jeszcze ta "laktacyjna"w torebkach (dlaczego nazywają ją laktacyjną jak takie coś w ogóle nie istnieje!!!!!! )z Rossmanna - babydream bio herbatka dla kobiet karmiących
skład: anyż(30%),koper włoski(28%),kminek(14%),melisa(14%)w erbena cytrynowa(14%).

Hihi, właśnie chwilkę temu rozmawialiśmy z TŻ, że w niedzielę chcemy iść do muzeum i pospacerować... i że samochód trzeba zostawić w strategicznym miejscu, żeby szybko móc skoczyć z małym na cycuszka

A ja pijam tą: http://www.herbapol.krakow.pl/site.p...prod=384&lok=5
i rumianek Eh... ja od zawsze mogłam się poić ziołami - uwielbiam

Cytat:

Cytat:
Zaczynamy 38 tydzień

Cytat:
Też tak myślę - pranie jednak pachnie... u mnie będzie ręcznik a jak nie bedzie dawać rady to takie nakładki na kaloryfery
U mnie nic nie dają reczniki na grzejniku, ani te pojemniki z wodą... kupiliśmy nawilżacz (dość dobry) i biedak sam musi kilka godzin pracować, żeby dobić po nocnej przerwie z wilgotności ok 32% do tych min. 40%... Ale mały nie ma już katarku więc sukces!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 20:51   #1886
Tajgusia
Raczkowanie

Ja się niczym nie smarowałam ani w pierwszej ani w drugiej ciąży i nic mi nie wylazło ale rozstępy mam stare jeszcze z okresu dojrzewania bo nagle z chudzinki drobinki zrobiłam się, że tak powiem kobieca i mi wylazły cholery jedne na pośladkach wysoko i na cyckach. Teraz po tylu juz latach są to takie bezbarwne prążki. W pierwszej ciąży przytyłam około 20 kg i dosyć długo schodziło a skóra na brzuchu dosyć szybko się ściągnęła...ale pamiętam jak przyszłam i się zobaczyłam w lustrze to się poryczałam, ciało blade i jakieś nieforemne, cellulit i ta skóra....teraz to już wiem że łatwo nie będzie i póki co rzeczy ciążowe będzie trzeba nosić Ja mam KTG już od 32 tyg. U mnie narazie się nie zaczęło ale twardnienia brzuszka i parcie na dół mam jak chodzę. Jak leżę jest ok. Jutro wizyta u gina i może będę wiedzieć coś więcej. Ogólnie nie mam dzisiaj humoru i chodzę zbolała, żeby tak było już po wszystkim.Ja przy córce pierwsze 2 tyg prałam w dzieciowym proszku a potem to zarzuciłam bo prania było sporo a te proszki są drogie więc zaczęłam prać razem z naszymi ubraniami w normalnym prochu i małej to nie szkodziło. Dodam, że butelek ani smoczków nie sterylizowałam a butelki myłam w zmywarce.
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 20:54   #1887
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Ja mam dość poprawek w tej pracy mgr wrrrr...

już po kolacji jestem, posmarowałam się własnie oliwką i widzę swoje prązki na udach i piersiach...

Despa
jaki to balsam, nawilzajacy zwykly czy inny, ten cetaphil??
Chyba kupie sobie jakis juz na istniejace, ale nie wiem jaki, ten palmers nie wiem czy juz na takie powstale zadziala w sumie... kolezanka tylko w ciazy smarowala sie nim.

Anika_s to może się rozwinie..

Właśnie dzwoniła pani w sprawie sukienki slubnej, moze uda mi sie ja sprzedac.. mogloby wpasc troche kaski.. no ciekawe.. w komisie dalam wieksza cene, ale moze z niej zejde w razie czego..

Tajgusia, ja też myślę, że nie będzie ciężko po ciązy.. ja lubię swoje ciało, ale jak widze jakies faldki itd to samopoczucie mi sie psuje.. poki co przezyje, a pozniej wezme sie za siebie.. dam rade.. musze tylko chciec, a chce byc laska

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-04-08 o 20:59
Stary 2013-04-08, 21:03   #1888
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

Mi6ka piękne zdjęcie, widać, że profesjonal no i ładna dziewczyna widze z Ciebie!
Dziekuje, mi tez sie podoba

Cytat:
dzięki, chyba kupię...
Ja tego uzywalam i dupa, nie dosc, ze nic nie pomoglo, to jeszcze sie pogorszylo :/

Cytat:
A z tym wypinaniem dupki to śmieszne takie to jest, czasami brzuch nie jest okrągły tylko prostokątny tak się wypcha w bok. A jak każe TŻtowi patrzeć albo dotnać to maluszek zaraz ucieka
Moj tez wypina dupcie Taaakie mega slodkie

Cytat:
no może w końcu któraś zacznie to pójdzie hurtem
Taaa, byloby dobrze

Cytat:
Też tak sobie planuję. Widziałam kiedyś jak babka zakryła się pieluszką tetrową i karmiła w ustronnym miejscu.
Wcześniej pewnie bym się wstydziła, ale kurcze przecież dziecko musi jeść, to co mam dymać do domu, jak ono płacze i chce jesć ? A takiego mleka odciągnietego nie ma nawet gdzie podgrzać.
Nawet w tym programie o kobietach karmiących piersią co leciał na TVN Style dziewczyna siadła sobie w centrum handlowym i zaczęła karmić pierwszy raz - myślała, że wszyscy będą się gapić a większość olała.
Chociaż najbardziej boję się, że ktoś znajomy mnie zobaczy hehe bo jakoś tak głupio.

Moja kolezanka zawsze miala jakis szal i pod szalem karmila - juz zaopatrzylam sie w 2 nowe w pieknych kolorach na wiosne

Cytat:
A tak na koniec dodam...MAMY WÓZEK kurier dojechał po 15 dopiero. Mąż poskładał, pojeździłam już po mieszkaniu super się prowadzi. :
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 21:04   #1889
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
my po usg bioderek - wszystko ok , jeszcze za 4 tyg.do kontroli .dziekujemy za kciuki
bylismy na spacerku po Jakuba do szkoły -lansować się ,dzieciaki wszystkie przy wózku a Kuba dumny ...... , potem te same dzieci do swoich rodziców" ja tez chce dzidziusia....." he,he ehhh te miny niektórych mamusiek

a słońce jest cudowne ale w cieniu "łeb urywa" .....
za bioderka

no i miny mamusiek pod szkołą musiały być niezłe

Cytat:

[/COLOR]Stripi a u nas sa nauki.. ileś tam spotkan, serio.. w styczniu chodzil po koledzie ksiadz i sie pytalismy... 4 spotkania czy cos.. z chrzestnymi..chyba, ze cos sie zmienilo.. u nas sa.. w mojej parafii np. i za chrzest co laska min. nie wiem ile... ale oni co laska to wiecie wiecej niz mozliwe no na auto nowe na wiosne i lato na podrywy musi byc

A taki uśmiech maluszka jest zapewn bezcenny słodki i w ogóle

Draże są pycha.. jestem łakomczuchem wczoraj były dziś już nie ma... ale jeszcze mam niespełnioną zachciankę marzy mi się szarlotka na takim kruchym ciescie... ale nie dzis.. nie zrobie mam inna 'robotke'...
4 o losie... to już przegięcie
u nas też co łaska i mąż dał 100zł
szarlotka też mi się marzy i zrobię na weekend

Cytat:
no, ja nie wiem czy moja prawie dwutygodniowa świadomie juz się usmiecha czy nie, ale... rozczula mnie strasznie jak wezmę jak od męża na ręcę, przyłożę do piersi, ona zaczyna ssać, i po pierwszym pociągnięciu cyca uchyla jedno oko i taki usmiech od ucha do ucha...
.
No Michaś już takie świadome, bo wcześniej też takie były, głównie w półśnie.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
najpierw obiad i 3 ciast+tort, wędlinę swoją upiekę (szynka, schab, boczek, pasztet), ryba po grecku, szynka faszerowana, jajka faszerowane, roladkę z piersi kurczaka ze szpinakiem, 3 sałatki i chyba tyle

a co do uśmiechów to mój tez sie już dużo smieje słodkie to jest a najwięcej śmieje się do Julki jak ta do niego nawija
mniam pyszności robisz, aż zrobiłam się głodna hehe

Kochane te nasze dzieciaki są

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Muszę się wyżalić .... przyszła dzisiaj do mnie niania z monitorem oddechu, na aukcji było napisane, że gratis dają chusteczki nawilżające. Wybrałam tą aukcję (nie ze względu na chusteczki :P) I teraz tak patrzę na tą fakturę i się okazuje, że zapłaciłam za te chusteczki 4 zł :P niezła ściema. I nie dość, że zapłaciłam to jeszcze mi dali gó..... Bella Happy, które nie mają pochlebnych opinii u Sroki
napisz do sprzedawcy, że co to za oszustwo
albo w komentarzu

dziewczyny wystawiłam kilka ciuchów po moich dzieciach trochę po Michasiu, bo już wyrasta

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=17032349
Stary 2013-04-08, 21:05   #1890
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:

ja mam zestaw taki z babyono, obcinacz, nozyczki maluskie i jakis pilniczek

u mnie ktg robie w przychodni gdzie przyjmuje zona gina..i z wynikiem zapisem ide do niego.. sam mnie wysyla, a w szpitalu pewnie tez beda robic..

co do rozstepow to na cycach ja chodzilam w staniu i sa, moje piersi znacznie urosly..wiec pewnie przez to

brawo za wozek, a jaki macie? ja jak zlozylismy po korytarzu jezdzilam heh

Stripi, tak 4.. i z chrzestnymi trzeba byc raczej.. chore to...

fajny pomysl z ciuszkami, ja mysle o tym, zeby na fb moze wstawic cos pozniej.. tak to mam troche, ale na 56 dokupie pewnie

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-04-08 o 21:08
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości