Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-08, 17:05   #1531
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
U mnie tez mokro, ale zwalam to na pessar bo jak mi zalozyli to sie zaczelo dopiero.

Nie zmruzylam oka cala noc, teraz zasnelam nad ksiazka, pol godzinki i jestem w pelni sil... zeby tak z dzieckiem potem bylo ;p

Axella nie daj sie. Nawet jakby sie nial zmienic, daj mu odczuc ze tak latwo nie pojdzie!!!

Ja herbatke z lisci zaczne pic jak tylko do domu wroce bo juz jest awizo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

3maj się bidulo

nie pójdzie mu łatwo..możemy się spotkać,pogadać,moge odebrać,ale nie zostanie póki co przy nas..
przeżywa strasznie bo nie spodziewał sie chyba,że znajdę w sobie siły by go pogonic

ja spałam wczoraj w dzień dwa razy, całą noc (!!! CAŁĄ BEZ BIEGANIA SIKU) gromadzę siły :p

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 17:05   #1532
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
Ja herbatke z lisci zaczne pic jak tylko do domu wroce bo juz jest awizo
.
Obstawiam, że możesz nie zdążyć

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 17:08   #1533
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

ide sie dotlenić...
wrócę i pieke chałkę bo rośnie już kupę czasu

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 17:19   #1534
diabli
Zakorzenienie

lezalam, zdrzemnelam sie, wkladka czysta mam nadzieje, ze juz tak zostanie.

Aaś - dziewczyny maja chude brzuszki, bo na szpitalnej diecie nie da sie zaokraglic a jeszcze im ujmuja...nie daj sie swedzeniu! jakie maja na to metody?

Ash - juz widze ten nalot ciezarnych na szpital...i imprezke przy lozku Aaś lekarze pewnie zdziwia sie, gdy policza stan brzuchatych pacjentek

Xal - za wizyte! oj uwierz mi, ze dzidziusie umieja robic wiecej niz szpagat ja tez czuje mala wszedzie...i na pewno glowe ma na dole.

Justyna, a jak sie u Ciebie zakonczyla przygoda z wozkiem? to Ty kupowalas na tablicy i nie bylo odzewu? dobrze kojarze? bo teraz widze jakis inny i mnie olsnilo

Lonely, nie daj sie rodzinie na szczescie to Ty rodzisz, wiec podejmujesz decyzje. zreszta z ta cesarka na zyczenie to chyba nie jest tak do konca, ze wystarczy powiedziec/zaplacic i masz...moze w prywatnych klinikach.
ja z guzami na tarczycy musze ordynatorowi przedstawic papierek ze wskazaniem od endo, a i tak to do niego nalezy ostateczna decyzja. w chwili obecnej odbieram go tak jakby mnie jednak namawial na sn...mam zagadke, bo jasne, ze wole jedna blizne (wrzesniowa), a dwie operacje w 3 miesiace to spore obciazenie dla kobiety, ktora ledwo co wyszla z pologu...moj tez tez upiera sie przy cc, ale uslyszal od kilku lekarzy, ze moge sie dusic itd. i po prostu boi sie o mnie i mala. Ty swojemu pokaz wady cesarki i moze zmieni zdanie codziennie na swiecie tyyyle kobiet rodzi i daja rade. w Afryce gdzies pod drzewkiem :P dlaczego Ty mialabys nie dac rady? jesli nie sprobujesz to nie bedziesz wiedziala. aaa i na pewno jest milion kobiet, ktore maja mniejsze bioderka niz Ty

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
kiedy możemy liczyć na jakieś pierwsze rękodzieła ?
w tym tyg. na pewno...jak mala pozwoli i nie wyladuje w szpitalu
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 17:23   #1535
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Jutro mam zrobić mocz.. tylko który wziaść i kiedy jak ja wstaje na siku co 2 godziny i w ogóle tu nie przesadzam.. Dzisiaj położyłam się o 12 i wstawałam 4 razy...
zawsze biore ten z rana kiedy wstaje juz , a tez co godzine siusiam
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja zawsze rozliczam sama.
Albo programem z wyborczej albo e-deklaracje.
Wysłałam przez neta i po 2 tyg. mieliśmy zwrot podatku

O mamooo - nie dotrwasz do terminu-jak to brzmi Ja bym już na torbie w przedpokoju siedziała
i juz mam spakowanaczeka
Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Motylek fajnie, że już w domu jesteś no i dobrze, że fajnie się bawiłaś na odchodne ze szpitala

Banka mój mąż nogę skręcił też tak z pięć tygodni przed poprzednim porodem. Masakra była. A u Ciebie to jeszcze lepiej bo masz dzieciaczka na głowie. Ja wtedy miałam tylko chorego chłopa Współczuję

Xal u mnie też są duże rozbieżności w pomiarach, tylko w drugą stronę np. główka 3 tygodnie wyprzedza, a brzuch już tylko tydzień. Ale teraz już to olewam. Z synkiem też tak miałam, martwiłam się a zdrowy jak ryba się urodził. Także luz

Aaś mam nadzieję, że cholestaza to już ostatnia atrakcja w Twojej ciąży.

Diabli to leż na tej kanapie. Trzumam kciuki, żeby przeszło.

Lonely mnie też ostatnio wkurzają gadki typu "zrób sobie cc". Moja mama pierwsza a za nią babcia. "Po co się będziesz męczyć??" itp. Tak jak by cc to jakaś mega przyjemność była. WKurza mnie to . Pierwszy poród 3 godziny to może drugi też jakoś przeżyję.

Vil biedaczku. MIałaś dopiero na poród do szpitala wrócić.

-------

Ja już naprawdę ledwo chodzę. Mam wrażenie, że zaraz główkę zobaczę między nogami.
Przez tego paciora przełożyłam wizyty i jutro mam USG i potem u mojego gina wizytę. Zobaczymy co powie.
Już mi trochę przeszło z tym paciorem, ale na początku to masakra była. WYć mi się chciało cały czas.
Mój mąż ma pewność, że urodzę 10tego cały czas mi tak gada i już mnie wkurza. Zobaczymy jaki z niego prorok
no wlasnie i jestem jzu padnieta , roboty wiecej , nerwow itp..wrr
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 17:25   #1536
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

antoinettee ja kupuję taki szlafrok:
http://moda.allegro.pl/szlafrok-s-m-...133523677.html
Ale będę go na pewno używać nie tylko w szpitalu, bo ja generalnie lubię szlafroki i właśnie takiego cienkiego mi brakował
Dzięki za link , bardzo ładny i koszula też Zapisuje wszystko w zakładkach. Jutro będzie TŻ to wspólnie coś wybierzemy.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
mi też leci hurtowo
i najgorsze,ze o zapachu spermy,takim słodkim,a przecież to na bank nie to

pusto mi.. samotnie..
choc nie tak zle jak myslalam,zajelam sie sprzatankiem i gotowaniem..robie to caly czas..
tz placze,przezywa,przeprasz a,tlumaczy-ma sporo racji ale to go nie usprawiedliwia,wiem.
a mi tylko smutno,ze tak bardzo moglam sie zawiezc..
i tak okropnie boli serce,gdy widze jak placze,bo schrzanil i stracilismy ten czas..i siebie.. i mimo nawet kolosalnych zmian nic nie zwroci mi ostatnich miesiacy,gdy potrzebowalam uczuc najbardziej..

nie wiem co dalej.. poki co sila jest Z.

37tc.. chcialam herbatke z lisci malin wypic al jakos sie boje
Szczerze to dobrze mu tak. On płacze kilka dni i to pewnie w panice, bo boi się alimentów i mieszkania przy mamusi. Pokazałaś mu przez ten czas jak ze sobą mieszkaliście, że jesteś wspaniałą gospodynią i kobietą do życia. Miał przy Tobie jak u Pana Boga za piecem nawet jak w ciąży jesteś i jest Ci ciężko. A Ty ile przepłakałaś, nadenerwowałaś siebie i tą kruszynę, która w Tobie rośnie. Niech wyje jak bóbr i poczuje jak to miło.

Cytat:
zaraz moja kolej na spacer.. słońce
U Ciebie słońce a u mnie śnieg. Takie grube płaty śniegu, że w 15 min już wszystko zasypało

Cytat:
3maj się bidulo

nie pójdzie mu łatwo..możemy się spotkać,pogadać,moge odebrać,ale nie zostanie póki co przy nas..
przeżywa strasznie bo nie spodziewał sie chyba,że znajdę w sobie siły by go pogonic

ja spałam wczoraj w dzień dwa razy, całą noc (!!! CAŁĄ BEZ BIEGANIA SIKU) gromadzę siły :p
Niech przeżywa. To co Ty i Zuzia przeżyliście nie ma porównania do jego "cierpień" . Daj chałkę Mam ostatnią taką fazę na słodkie, zaczynam wierzyć, że na dziewczynę nie kwaśne tylko słodkie. Kwaśnego mogłoby nie być

Mysia Mysz to ty kupowałaś od tego sprzedawcy te bluzki z allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=3080194804 ?
Ja kupiłam 3 u niego i fajne są, ale gdybym była grubsza to bym nie wlazła. Brzuszek ładnie się mieści ale ręce, piersi wszystko na styk.

A i wiecie co? Byłam u tej dermatolog, pisałam wcześniej, że powiedziała, że to prawdopodobnie alergiczne i dała mi maść. Mówiła, że bezpieczna dla kobiet w ciąży, 2 razy dziennie kazała smarować. Nie kupiłam jej, tylko wpisałam dziś w google jej nazwę i się wkurzyłam. To antybiotyk nie zalecany dla kobiet w ciąży i karmiących piersią. No ręce, cycki opadają. Mówiłam jej, że aż tak mi to nie przeszkadza ale wolałam sprawdzić czy to nic groźnego to mi dała jakieś świństwo. Grrr...

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-04-08 o 17:29
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 17:25   #1537
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Można odpisać oddaną krew? Nie wiedziałam nawet
można jest jakiś przelicznik że za 1 l odpisuje się jakąs kwotę i jako obdarowanego wpisuje się regionalne centrum krwiodawstwa i krwiolecznictwa

Cytat:
zaraz moja kolej na spacer.. słońce
ja właśnie wróciłam z biblioteki pogoda jest cudna
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 17:26   #1538
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A jak sie w koncu potoczyła akcja z tym wózkiem z tablicy?? Coś dalej było oprócz zgloszenia na policji??
ooo, myslisz jak ja tez mnie ten wozek zaintrygowal.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
NA razie nic nie wiemy więcej. Tż był ostatnio na policji ale gościa, który sie tym zajmuje nie było i ma iść jutro albo w środę to może czegoś się dowiemy.
trzymam kciuki zeby wszystko wyjasnilo sie szybciej niz myslisz. kurcze, ludzie to maja tupet! okradac ciezarne :P niech dopadna ich myszy...

Cytat:
Ale mnie beznadziejny humor zlapal :/ w ciazy nie mialam zadnych humorkow a teraz na smety mnie wzielo tyle mialam dzis w planach i nic nie zrobilam.
Jak nigdy... Ehhh, 25 dni do terminu wg miesiaczki, a ja mam wrazenie, ze jeszcze kupa czasu
ja tez mialam na dzisiaj kupe planow i skonczylo sie na kanapie moje dziecko zarazilo sie lenistwem...nie daj sie depresji! idzie wiosna zazdroszcze 25 dni do terminu, chce do maja byc w dwupaku!

Cytat:
Rozliczala ktoras z Was sama pit? Macie jakies przydatne do tego stronki? ide do sklepu, moze poprawie sobie nastroj w spozywczaku
ja. program pit format 2012 www.pit-format.pl
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 17:30   #1539
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro mam zrobić mocz.. tylko który wziaść i kiedy jak ja wstaje na siku co 2 godziny i w ogóle tu nie przesadzam.. Dzisiaj położyłam się o 12 i wstawałam 4 razy...
JA też co 2h albo nawet co 1h. Ale oddawałam ten z 7 rano jak wstałam.

Ostatnio zapomniałam sobie nasikać poczekałam pół godziny i było. Trudno się mówi.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Mi dziś mąż zakładał i sznurował buty
Ja mam zapinane na zamek i jeszcze daję radę ale na prawdę czekam już na baletki.

Cytat:
3maj się bidulo

Dobrze. Musisz pewnie odespać ostatnie wydarzenia i zregenerować się.
Tak trzymaj się twardo niech poczuje, że tym razem nie będzie tak łatwo. Jeżeli wogole chcesz zeby wrócił to ja bym poczekała, aż sie mała urodzi i zobaczyła jak się zacchowuje w stosunku do was i jak się nią zajmuje.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

Justyna, a jak sie u Ciebie zakonczyla przygoda z wozkiem? to Ty kupowalas na tablicy i nie bylo odzewu? dobrze kojarze? bo teraz widze jakis inny i mnie olsnilo
Widzę, że już doczytałaś

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png

Edytowane przez justyna_g4
Czas edycji: 2013-04-08 o 17:36
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 17:33   #1540
vil84
Wtajemniczenie

Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Katate Przemek tez tak nisko jest, myslalam kiedys ze nizej sie nie da ale teraz jak sie czasem powierci i glowka w szyjke napiera to az mnie skreca ;p a jak Ty czujesz ruchy? Tak samo jak przedtem czy mniej intensywnie teraz?

Motylku super ze w domku jestescie, zapomnialam napisac wczesniej

Cos jeszcze chcialam ale zapomnialam

I nie denerwujcie mnie z ladna pogoda ;p moge juz wychodzic i doopa zas uwieziona

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-04-08 o 17:34
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 17:38   #1541
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
A i wiecie co? Byłam u tej dermatolog, pisałam wcześniej, że powiedziała, że to prawdopodobnie alergiczne i dała mi maść. Mówiła, że bezpieczna dla kobiet w ciąży, 2 razy dziennie kazała smarować. Nie kupiłam jej, tylko wpisałam dziś w google jej nazwę i się wkurzyłam. To antybiotyk nie zalecany dla kobiet w ciąży i karmiących piersią. No ręce, cycki opadają. Mówiłam jej, że aż tak mi to nie przeszkadza ale wolałam sprawdzić czy to nic groźnego to mi dała jakieś świństwo. Grrr...
No niestety ale większość specyfoków na skórę jest bardzo mocna i inwazyjna. Czesto dermatolog każe robić test żeby się upewnić czy pacjentka nie jest w ciązy. A przepisywania leków nie wskazanych w ciązy kobietom cieżarnym to nie rozumiem. Może gina zapytaj bo na wiekszosci leków piesz ze nie wskazane w ciązy.

Laura

Stary 2013-04-08, 17:42   #1542
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
I nie denerwujcie mnie z ladna pogoda ;p moge juz wychodzic i doopa zas uwieziona
spoko mój mąż twierdzi że jutro będzie ochłodzenie..
Stary 2013-04-08, 17:42   #1543
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
dzieki za kciukasy teraz o mojej wizycie a wiec....
była oczywiscie moja ulubiona lekarka ale o dziwo dzisiaj takze mial dobry humor , moich wynikow z krwi nie bylo , wiec powiedzial ze jak do jutra nie zadzwoni do 15 to wyniki ok wiec steres dalej jest, pobrala mi ten gbs - sama nic jej nie mowilam , zbadala mnie i bolllalo ale powiedzial ze mam oprocz obrzekow na zewnatrz to w srodku szyjka takze obrzeknieta i cipucha z zewnatrz i dlatego boli a i dostalam zwonienie juz do konca ciazy , i powiedziala ze do terminu raczej nie dotrwam i wizyta za 2 tyg. i jestem padnieta , mam wiecej roboty przez ta noge tz wrrrr
Banieczko przeczytałam wczoraj - przykro mi z powodu męża. Mam nadzieję, że jak najszybciej się wykuruje. A Tobie jednak życzę byś miała dużo sił i jakoś jeszcze pochodziła

Can jeśli będziesz chciała numer to na priv

Vil
myślę, że Ty już nie wyjdziesz w dwupaku, więc liście malin możesz odstąpić którejś

Justyna_g4
Fajny wózek Siostra TŻ miała go i była zadowolona

No i rzecz jasna cieszymy się również, że już w domku jesteśmy, ale taki jest burdel, że szok - TŻ zaczął remont jak mnie nie było

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-04-08 o 17:44
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 17:43   #1544
justyna_g4
Zakorzenienie

A nie napisałam wam. W sobotę byliśmy na meczu siatkówki bo nasza drużyna grła o awans do 2 ligi. Oczywiście na hali było bardzo głośno. Ja trzymałam na brzuchy kurtkę, żeby czasem mała nie dostała piłką. A jej chyba te krzyki tak przeszkadzały, że zwinęła się w kłebek na samym dole bo tam ją czułam później do samego wieczora. Nie wiedziałam, że tak nisko może być.

Laura

Stary 2013-04-08, 17:44   #1545
xal
Zakorzenienie

Motylku właśnie przegapiłam napisać, dobrze, że już jesteście w domku.
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Xal - za wizyte! oj uwierz mi, ze dzidziusie umieja robic wiecej niz szpagat ja tez czuje mala wszedzie...i na pewno glowe ma na dole.
Też masz wrażenie czasami, że tam siedzą takie dwie, albo jakaś ośmiorniczka?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 17:45   #1546
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Justyna_g4 [/B]Fajny wózek Siostra TŻ miała go i była zadowolona
Dzięki. Ja nie byłam przekonana bo jednak mura mnie zachwyciła, ale Tż się upierał no i cena była korzystna bo na prawdę stan super.

Laura

Stary 2013-04-08, 17:50   #1547
Veronic
Wtajemniczenie

no to widzę, że nie jestem sama z tymi "mokradłami"

axella- wypij herbatkę z malin pyyyycha

ja już piłam na spróbowanie i nic się nie stało więc się nie bój
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 17:52   #1548
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
No niestety ale większość specyfoków na skórę jest bardzo mocna i inwazyjna. Czesto dermatolog każe robić test żeby się upewnić czy pacjentka nie jest w ciązy. A przepisywania leków nie wskazanych w ciązy kobietom cieżarnym to nie rozumiem. Może gina zapytaj bo na wiekszosci leków piesz ze nie wskazane w ciązy.
Ja rozumiem, że mogą być mocne, ale tłumaczyłam jej, że te plamy przeszkadzają mi tylko wizualnie i czasem swędzą. Bezpieczny lek mogę stosować, ale z tymi mocniejszymi mogę poczekać i do końca ciąży a nawet i karmienia. Dzidziuś najważniejszy i po co ryzykować.
Na necie czytałam, że to mocny antybiotyk, że może jeszcze bardziej wysuszyć skórę i powoduje sporo skutków ubocznych, pieczenie, swędzenie, zaczerwienienia itd.
Widocznie chciała coś na siłę dać a tak naprawdę nawet nie wiedziała dokładnie od czego te plamiska. "A może ma pani uczulenie na coś co ma pani w witaminach dla kobiet w ciąży, a może w ciąży coś panią uczula, a może to kosmetyki, a może, to naczynka tak pani popękały "
Stary 2013-04-08, 17:55   #1549
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rozumiem, że mogą być mocne, ale tłumaczyłam jej, że te plamy przeszkadzają mi tylko wizualnie i czasem swędzą. Bezpieczny lek mogę stosować, ale z tymi mocniejszymi mogę poczekać i do końca ciąży a nawet i karmienia. Dzidziuś najważniejszy i po co ryzykować.
Na necie czytałam, że to mocny antybiotyk, że może jeszcze bardziej wysuszyć skórę i powoduje sporo skutków ubocznych, pieczenie, swędzenie, zaczerwienienia itd.
Widocznie chciała coś na siłę dać a tak naprawdę nawet nie wiedziała dokładnie od czego te plamiska. "A może ma pani uczulenie na coś co ma pani w witaminach dla kobiet w ciąży, a może w ciąży coś panią uczula, a może to kosmetyki, a może, to naczynka tak pani popękały "
No to rzeczywiście zaufania to ta lekarka nie wzbudza...ale tak to już jest z naszymi dermatologami. Chodziłam prawie rok, najadłam się antybiotyków i po ich odstawieniu wszytsko wróciło.

Laura

Stary 2013-04-08, 17:57   #1550
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nie wiedziała to chyba powinna zlecić jakieś badania.
A co do maści - ja nie czytam już nic w necie.
Ostatnio dostałam od gin. globułki które w końcu mi pomogły uleczyć zapalenie i niedawno przeczytałam na ulotce, że są nie wskazane dla kobiet w ciąży.. Jednak ja ufam mojej gin i widzę, ze przecież nic się nie stało.. więc nie sieję paniki...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 18:00   #1551
vil84
Wtajemniczenie

Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

A propos dermatologa- macie jakies sposoby na odciski? Mam taki jeden na stopie, na samym spodzie, duzy, dran nie goi sie od grudnia :/ nawilzalam, peelingowalam, kupilam plastry na nagniotki i odciski a cholerstwo rosnie sobie w najlpesze. Bylam u dermatologa i albo wycinanie albo silna masc ale masc po ciazy i karmieniu... chcialabym sie tego pozbyc do porodu...

Stary 2013-04-08, 18:14   #1552
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
A propos dermatologa- macie jakies sposoby na odciski? Mam taki jeden na stopie, na samym spodzie, duzy, dran nie goi sie od grudnia :/ nawilzalam, peelingowalam, kupilam plastry na nagniotki i odciski a cholerstwo rosnie sobie w najlpesze. Bylam u dermatologa i albo wycinanie albo silna masc ale masc po ciazy i karmieniu... chcialabym sie tego pozbyc do porodu...

Ja używałam płyn ABE ale nie byłam zbyt zadowolona bo tylko skóra mi schodziła a po wszytskim i tak nie zniknoł całkiem.

Ja mam coś na dużym palcu. Najpierw było mniejsze, zaczęlam igłą jednorazową tam grzebać bo stwierdziłam, że coś wbite pewnie. Niby znalazłam coś czarnego ale nadal to mam. Boli przy stawaniu na tym i zroniło sie wieksze po tym jak to rozgrzenbałam i nie wiem czy do dermatologa z tym czy do chirurga??

Laura

Stary 2013-04-08, 18:18   #1553
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Jak nie wiedziała to chyba powinna zlecić jakieś badania.
A co do maści - ja nie czytam już nic w necie.
Ostatnio dostałam od gin. globułki które w końcu mi pomogły uleczyć zapalenie i niedawno przeczytałam na ulotce, że są nie wskazane dla kobiet w ciąży.. Jednak ja ufam mojej gin i widzę, ze przecież nic się nie stało.. więc nie sieję paniki...
Ja wpisałam sobie w Google nazwę maści, żeby znaleźć ulotkę i cenę ile miej więcej kosztuje. W ulotce właśnie jest napisane, że nie zalecane dla kobiet w ciąży i karmiących i jeśli istnieje prawdopodobieństwo ciąży to poinformować niezwłocznie lekarza. Jak to przeczytałam do odpuściłam sobie, ale poczytałam jeszcze i właśnie doczytałam te opinie, że wywołuje dużo skutków ubocznych.
Wiadomo, jeśli tak jak u Ciebie byłaby to jakaś naprawdę poważna sprawa i lekarz by kazał to bym wzięła i nic nie gadała
Stary 2013-04-08, 18:21   #1554
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
3maj się bidulo

klask i:Axella, nie daj się. Dziewczyny dobrze piszą, niech odczuje tą stratę. Nie wiem czy mu ostatecznie dasz jeszcze szansę, ale jak dasz to niech on sobie na nią poczeka.
Bo co on sobie myśli? Że zawsze na Ciebie nakrzyczy, nawyzywa, a później dwa słowa i go przyjmiesz? O nie, niech czuje, że musi się postarać.
Trzymam za to mocno byś później podjęła dobrą decyzję i by udało Ci się w międzyczasie wyczuć czy on naprawdę ma poczucie winy i chce się zmienić czy jest tak jak piszą dziewczyny, że boi się alimentów i innych kosztów, które dotychczas Ty pokrywałaś.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 18:26   #1555
antoinettee
Zadomowienie

Gapa_kids wysłali dziś moją wyprawkę Teraz mam tylko nadzieję, że wszystko co zamówiłam znajdę w paczce
Stary 2013-04-08, 18:39   #1556
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Gapa_kids wysłali dziś moją wyprawkę Teraz mam tylko nadzieję, że wszystko co zamówiłam znajdę w paczce
Na pewno oni są bardzo solidni. Ja już u nich 2x zamawiałam i za każdym razem była szybka przesyłka i całkowicie kompletna

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 18:43   #1557
vil84
Wtajemniczenie

Juz po obchodzie. Polozna zwrocila lekarzowi uwage na slabe ktg malego i to ze mowilam ze malutko sie ostatnio rusza i malo przybiera na wadze. Wypytal o szczegoly i stwierdzil ze jak dzis kolejne ktg zle wyjdzie to jutro rano mam byc na czczo, zrobia mi na wszelki wypadek badania do cesarki i jutro decyzja co dalej. No tego sie nie spodziewalam... ale najwazniejsze ze sie nim zajma, moga mnie kroic byle malutki byl zdrowy...

Stary 2013-04-08, 18:46   #1558
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Banieczko przeczytałam wczoraj - przykro mi z powodu męża. Mam nadzieję, że jak najszybciej się wykuruje. A Tobie jednak życzę byś miała dużo sił i jakoś jeszcze pochodziła

Can jeśli będziesz chciała numer to na priv

Vil myślę, że Ty już nie wyjdziesz w dwupaku, więc liście malin możesz odstąpić którejś

Justyna_g4 Fajny wózek Siostra TŻ miała go i była zadowolona

No i rzecz jasna cieszymy się również, że już w domku jesteśmy, ale taki jest burdel, że szok - TŻ zaczął remont jak mnie nie było
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 18:47   #1559
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Juz po obchodzie. Polozna zwrocila lekarzowi uwage na slabe ktg malego i to ze mowilam ze malutko sie ostatnio rusza i malo przybiera na wadze. Wypytal o szczegoly i stwierdzil ze jak dzis kolejne ktg zle wyjdzie to jutro rano mam byc na czczo, zrobia mi na wszelki wypadek badania do cesarki i jutro decyzja co dalej. No tego sie nie spodziewalam... ale najwazniejsze ze sie nim zajma, moga mnie kroic byle malutki byl zdrowy...
za Przemusia
Stary 2013-04-08, 18:51   #1560
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:

Ojoj, na pewno będzie wszystko dobrze. Być może już jutro będzie Przemuś na świecie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Na pewno oni są bardzo solidni. Ja już u nich 2x zamawiałam i za każdym razem była szybka przesyłka i całkowicie kompletna
Dzięki kochana za dobre słowo. Już nie mogę doczekać się tej paki, rozpakuje ją i będę cała w skowronkach a potem w strachu, że to już niedługo

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości