|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XLVIII - Mroźnej zimie się nie damy, włosy dalej zapuszc
Cytat:
Ale pocieszyć Cie? Ja mam co tydzień prawie cały czas (z małymi wyjątkami) Dalej? Zjazdy mam do pierwszego tygodnia sierpnia (włącznie) Później mam miesiąc praktyk. Chyba nie uda się wcześniej bo do tej pory nie mamy książeczek A we wrześniu (nie wiem jeszcze od którego) Znowu zjazdy. Żegnaj wakacyjny wyjeździe do pracy.
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XLVIII - Mroźnej zimie się nie damy, włosy dalej zapuszc
Czemu się tak dziwicie że na zaocznych macie często zjazdy? Ja się zawsze dziwiłam że jest tego tak mało, na dziennych na pierwszym roku miałam zajęcia poniedziałek-piątek 8.30-16. A dla porównania zaoczni mieli zjazdy co 2 tygodnie 2 dni. W zasadzie studia dzienne i zaoczne nie miały ze sobą kompletnie nic wspólnego. Tylko się cieszyć że macie zjazdy częściej i ten materiał jest jakoś porządnie realizowany a nie po łebkach
Nie da się roku akademickiego zrobić porządnie mając do dyspozycji 4 dni w miesiącu, kiedy dla porównania na dziennych jest na to 20 dniNa magisterskich to już inaczej, dla mnie to są wakacje a nie studia, ale pierwsze dwa lata to była szkoła jak w liceum, pon-pt, kolokwia, testy, egzaminy, jezuu.
Przecież doskonale wiesz-patrzymy tylko w dobrą stronę! Edytowane przez Maryha_ah Czas edycji: 2013-04-08 o 09:17 |
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Maryha- ja Ci powiem dlaczego.
Studia zaoczne z założenia mają być dla osób pracujących. A mnie nikt nie chce zatrudnić, bo nie jestem dyspozycyjna. Pracodawca zakłada że co najmniej 1 weekend w miesiącu mogę być w pracy. A ja nie mogę. Najgorszej że nawet jak czasami ustalę sobie grafik do pracy, bo np w niedziele od 14 mam wolne, to w piątek nagle ten plan się zmienia i zajęcia w niedzielę mam do 20... Wkurzają mnie na studiach okienka, soboty po 3h czasami... Wolałabym siedzieć przez te trzy dni dłużej, może być nawet i ta 8-20 zawsze w soboty i niedziele, a mieć jeden weekend wolny. I nie mieć problemu z pracą. Bo właściwie robi się taki paradoks, że studia zaoczne wykluczają pracę. Przynajmniej u mnie w mieście nikt nie chce zatrudniać tylko w pon-czwartek (a nawet pon- piątek) musi być ta sobota albo niedziela. A ja nie mogę nie pracować, nie stać mnie na taki luksus. Dlatego wkurzyłam się, ze nawet w wakacje sobie nie odłożę większej kwoty. Bo zwyczajnie nie mam tych wakacji A i jeszcze jedno... gdyby wywalić przedmioty na których i tak nie robimy nic i które są kompletnie z d*** wzięte na moim kierunku, byłoby jakieś 40% zajęć mniej. I faktycznie można by skupić się na tym co naprawdę jest potrzebne i tym sposobem trochę zredukować różnicę pomiędzy studiami dziennymi i zaocznymi. Bo na egzaminie państwowym nikogo nie będzie obchodziło, że mieliśmy okrojone te ważne przedmioty.
Zwariowana, zabiegana, zakręcona. Edytowane przez Szotta Czas edycji: 2013-04-08 o 09:24 |
|
|
|
#4174 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie jest kwestia tego, że ja mam zajęcia co tydzień. Ale mam 3 lekcję. Idę na 11:20 d0 szkoły wracam o 14:30. Wolałabym mieć zajęcia od 8 do 16 niż przyjeżdżać do szkoły 3 tygodnie z rzędu. Poza tym tak jak mówisz. Ciężko znaleźć pracę ze względu na te weekend-y,gdzie nie jestem dyspozycyjna. A nie zawalę szkoły ze względu na to, że jednak zależy mi na wykształceniu. Ja na szczęście nie mam okienek, ale o planie lekcji dowiaduje się z czwartek-piątek. A w sobotę mam zjazd. Ciężko mi będzie ustalić na jaką zmianę mogę przyjść do pracy, o ile ją znajdę... Już nie chodzisz na dzienne? |
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już po wizycie, za tydzień kolejna
|
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Szotta, ale wszyscy pracodawcy wymagają od Ciebie wolnych łikendów? wiesz co, jak na moje oko to nie problem jest ze studiami tylko z pracą ogólnie. Teraz znalezienie pracy nawet w dużym mieście graniczy z cudem. Naprawdę, nie jest łatwo, u nas makdonaldy pękają w szwach. Z kfc zwalniają ludzi. Stawiają kosmiczne warunki a płacą coraz mniej. To jest niesamowite co się dzieje. Jak studiowałam jeden kierunek dziennie to pracowałam przez większość czasu, i zawsze mi się wydawało że to się bardziej opłaca
bo jak słucham że ludzie za zaoczne płacą 400-500 zł (!) a ja zarabiałam mniej więcej 600 studiując dziennie to wychodziło na dokładnie to samo, jakbym na zaocznych zarobiła 1000.A z tymi przedmiotami to się w pełni zgadzam, u mnie połowa jest nikomu do niczego potrzebna, są żeby były, głupota totalna.
Przecież doskonale wiesz-patrzymy tylko w dobrą stronę! Edytowane przez Maryha_ah Czas edycji: 2013-04-08 o 18:47 |
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I żeby to było coś ważnego, ale nie - pierdoły o ochronie środowiska w energetyce, odnawialne źródła energii, itp. Zamiast tego wolałabym mieć zajęcia, np. z Ansysa, który przydałby mi się, a niestety moja cudowna uczelnia nie przewidziała tego w programie mojego kierunku. Po co to przecież komu na wydziale mechanicznym... Chociaż tyle, że z niektórymi prowadzącymi da się dogadać, że nam coś zrobią poza programem, bo program to robi z ludzi jakichś tłumoków. Za rok będę po obronie pracy inżynierskiej, a co ja, przepraszam, umiem? Na przykładzie wyżej wymienionego przedmiotu, który tak mi się powtarza, mogę wyrecytować budowę turbiny wiatrowej, wodnej, wady, zalety, działanie, czyli coś, co moim zdaniem może być robione w liceum czy tam technikum.
|
|
|
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam takie sytuację że po pytaniu ile mam wolnych weekedów w miesiącu było "w takim razie dziękujemy..." Miałam też taką sytuację że facet był gotowy mnie przyjąć, ale jak mu powiedziałam że nie będę mogła pracować w weekendy, to najpierw zrobił wielkie oczy, a poźniej nie chciał uwierzyć że mam aż tyle zjazdów No tak, boo standard na innych uczelniach to góra dwa zdjazdy w miesiącu, a najczęściej jeden- zalezy od miesiąca. Mam teraz pracę dorywczą, nawet nie pytaj o zarobki, bo to wręcz śmieszne. I też jest problem. Ostatnio musiałam olać studia bo facet by mnie wypieprzył jakbym znowu nie przyszła w weekend. Co go obchodzi że mi się nagle zmienił plan... i zamiast 2h muszę opuścić 9...
|
|
#4179 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Szotta skąd ja to znam? Ale nie odpowiedziałaś na moje pytanie. Zrezygnowałaś z dziennych?
Edytowane przez 201612231846 Czas edycji: 2013-04-08 o 19:31 |
|
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, na dziennych mam stały, stabilny plan, a na zaocznych zmieniają mi plan co chwilę... Czasem jest tak że przychodzę na uczelnie i właśnie tam się dowiaduje że mam 5 godzin dłużej/ krócej/ zupełnie inny przedmiot niż w planie i jeszcze w innym miejscu. Burdel taki że szkoda gadać. Ciągle coś zmieniają, przesuwają, a studentów nikt nie informuje o tym nawet dzień wcześniej. Dlatego mówię że na dziennych pracuje się lepiej bo plan jest stały i niezmienny
|
#4181 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
W zasadzie to nie wiem, bo ginekolog śpieszyła się, miała pogrzeb i przyjęła mnie w błyskawicznym tempie. Nie sprawdziła nawet wyników badań dokładnie, dlatego już za tydzień mnie zapisała ponownie. Z tego co widzę w moczu wyszło coś niepokojącego - ciała ketonowe. Mam przy tym plus i wykrzyknik, a nie powinno być ich w ogóle w moczu
Poza tym chyba ok, grupę krwi mam tą samą co Tż, waga piórkowa (schudłam 3 kg odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży, było prawie 45 a jest prawie 42)
|
|
|
|
#4183 | |
|
Raczkowanie
|
Oooo nie zniosłabym szkoły co tydzień
Na szczęście u mnie nie zmieniaja planu, jak raz ustawia to obowiązuje cały semestr. Poza tym ja się uczciwie przyznaję, że szkoły nie znoszę i chodzę tylko na ćwiczenia Zresztą zaoczne to dupa nie studia, jak ja bez chodzenia na zajęcia zaliczam na 4-5 Zresztą duzo osób tak robi, przewala się z roku na rok byleby papier był ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
A te 3 kg to jeszcze zdażysz nadrobić a i więcej ;-) Trzeba było widzieć moje wyniki po ciągłych wymiotach, nic się kupy nie trzymało
|
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, ludzie pchają się na studia, bo papier musi być, w efekcie magister nic już nie znaczy.
|
|
|
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Niestety. Dlatego odpuściłam dzienne.
|
|
#4186 |
|
Konto usunięte
|
Co tam u was?
|
|
|
|
#4187 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4188 |
|
Konto usunięte
|
Moim zdaniem najgorsze jest to, że jest sporo uczelni w Polsce. Kiedyś ludzie musieli się bardziej starać by dostać się na studia i je skończyć. A teraz?
Mój TŻ chodził na studia zaoczne przez 4 miesiące. Zrezygnował! Zdecydował, że pójdzie za rok. Siedział pół dnia na uczelni patrząc w sufit, bo już wszystko umiał. Fakt, jest po technikum. Ale jednak liczył na coś więcej. Kolega, który chodził na dzienne 3x w tygodniu miał mnóstwo materiału do nauczenia itd. A mój TŻ nie chce studiować tylko dla papierka. Nie chciał chodzić do miejsca gdzie zamiast pogłębiać wiedzę będzie się cofał. |
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem na dziennych i na zaocznych i to absolutnie nie ma porównania, i na plus i na minus. Ale o tym chyba już dużo dyskusji było
z resztą ja nie mam dobrego zdania o swojej uczelni, jak i o większości uczelni. Zbyt wiele razy się na instytucji uniwersytetu zawiodłam, i już dużo na ten temat mówiłam.
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, dużo roboty samemu, jak chce się zaliczać koła i wejściówki nic nie jest podane na tacy więc tez trzeba nad tym siedzieć. I nie narzekam, żeby nie było, czasami mam dość, szczególnie tej cholernej matematyki na którą TAKI NACISK położyli, ale taki los ucznia. I to już nie chodzi o to, ze nie lubię nie być przygotowana i ogólnie lekki kujon jestem. żeby na to głupie 3 zaliczyć trzeba siedzieć i dużo czasu poświęcić. Dlatego dziwią mnie te opowieści, gdzie te wakacje?
Edytowane przez Bellitudoo Czas edycji: 2013-04-09 o 15:29 |
|
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to nawet w wakacje nie mam wakacji, skoro moje zjazdy kończą się w pierwszym tyg sierpnia xP
I znowu muszę iść do laboxu i dać się pokłóć. Chyba nigdy nie dostaniemy tych książeczek praktyk. Teraz przeciwciała sobie wymyślili. Cholera noooo ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Mam doła jak cholera. Śnieżyca. Znowu. A miałam takie piękne plany Wszystko mnie dzisiaj wkurza. W dodatku przez te badania musiałam odwołać jutrzejszą rozmowę w centrum wolontariatu. A drugi raz się chyba nie zdecyduję, ja tak zazwyczaj mam Ech
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o matematykę, to u mnie były takie egzaminy, ze ze 120 osób zaliczyły 3. A to dlatego, ze było tyle zadań, że nawet najlepsi, nie wyrabiali się w czasie. Taka kretyńską babę mieliśmy. Stare, głuche próchno ![]() No i jeszcze zależy co i gdzie się studiuje. Bo niektóre studia to prawdziwe wakacje.
Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. 61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2013-04-09 o 17:57 |
|
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
No, to już jutro mój wylot na babską imprezę. Walizkę mam na bagaż podręczny,ale nie wiem czy dobry bo nie wiem jakimi liniami lecę a każda ma inne wymogi -_- założyłam że akwizytor rajan ale jak się okaże że coś innego to może być przypał. Nie pakuje się nawet bo nie wiem w którą stronę lecimy. Ani nie wiem o której. Dowiem się godzinę przed wylotem jaka będzie tam pogoda mniej więcej (nie nie, o miejsce nie) żebym wiedziała jakie ciuchy pakować. Chociaż tyle udało mi się załatwić.
Jezus no zaczynam się spinać. Jak mam się mądrze spakować do podręcznego skoro nie wiem gdzie lecę. Coś czuje że walnę to w cholerę i wrócę do tematu godzinę przed odlotem jak mi łaskawie powiedzą co mam zapakować.
Przecież doskonale wiesz-patrzymy tylko w dobrą stronę! Edytowane przez Maryha_ah Czas edycji: 2013-04-09 o 21:07 |
|
|
|
#4194 |
|
Konto usunięte
|
Ech. Ja mam pecha
|
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rajan chyba ma najmniejszy podręczny, więc do każdych innych linii powinien być dobry.
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Utworzyłam brzuszkowy album. Jak kogoś razi Miki w gaciach niech nie zagląda
![]() Na dzień dzisiejszy wyglądamy tak https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=154120 |
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Mówisz? Wpycham w siebie, ale kompletnie nie mam apetytu
Staram się jeść około 4 posiłków + między nimi owoce. Wcześniej jak robiłam wyniki jadłam mniej, może teraz już będzie ok.
|
|
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale spotkań z porcelaną uniknęłam
|
|
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to niedługo minie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

. Niby mam często 3 lekcje, ale denerwuje mnie sam fakt, że mam co tydzień szkołę. Tym bardziej, że jak znajdę pracę to może być różnie pod względem pracodawcy. Może być tak, że będę pracowała w soboty. Zazwyczaj jest tak, że średnio ludzie mają zjazdy w szkole co 2 tygodnie i ciężko będzie ogarnąć grafik.
Nie da się roku akademickiego zrobić porządnie mając do dyspozycji 4 dni w miesiącu, kiedy dla porównania na dziennych jest na to 20 dni
bo jak słucham że ludzie za zaoczne płacą 400-500 zł (!) a ja zarabiałam mniej więcej 600 studiując dziennie to wychodziło na dokładnie to samo, jakbym na zaocznych zarobiła 1000.
Ale nie odpowiedziałaś na moje pytanie. Zrezygnowałaś z dziennych?

Poza tym chyba ok, grupę krwi mam tą samą co Tż, waga piórkowa (schudłam 3 kg odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży, było prawie 45 a jest prawie 42)
Zresztą zaoczne to dupa nie studia, jak ja bez chodzenia na zajęcia zaliczam na 4-5
- 82
15.04.2013