![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
O boże, ale macie TŻów niezłych.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moj TZ czesto cos przez sen sprzedaje. Ostatnio zachwalal zalety umywalki ![]() Ex za to czesto budzil sie, siadal i gladzil przescieradlo. Jak sie pytalam co robi to mowil, ze kosi trawe ![]() ellmi, dawno nie bylo fot Zenusia ![]() Ehh wisienko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wisienko ![]() Cytat:
Napiszcie jak jest z tym rozmrazaniem mleka, bo ja nie uzbieram na porcję w jeden dzień więc.do karmienia muszę np dwie rozmrozic, jak wtedy podać???
![]() |
#814 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() PS.nienawidzę pisać z tel,więc idę spac :p dobranoc!
![]() ![]() |
![]() |
#815 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- A jak mam mniejsze porcje z innych dni to trudno, daję te mniejsze po kolei, nie łączę. Ale to rzadko bo przeważnie zbieram tak, żeby było minimum 120ml - max 160. Bo wiem, że rzadko mała będzie chciała więcej niż 120 (gdyby było więcej w butli to by wcisnęła, ale nie upomni się jak się skończy w butelce, zasypia). Ale nie wiem jak to będzie się zmieniało, bo ona teraz będzie jadła jeszcze więcej, nie? To większe porcje mam zbierać chyba.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() Ciesze sie silver ze z nerka ok ! ![]() A rajstopki kupuje w hm a skarpetki super kupilam w tesco ![]() Ide spac dobranoc kochane ![]()
![]() |
#817 |
Zakorzenienie
|
Debrah tylko że mi ja razie udaje się tylko 50 dziennie odciagac dlatego pytam czy mogę.2 takie rozmrozone porcję podać jedną po drugiej.
#818 |
Zadomowienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Blogerko wlasnie nie szczepilismy jeszcze na rota, wciaz sie waham...
Dziewczyny wy jak cos dowalicie:p z tym lunatykowaniem... Wlasnie sciagam mleko (niech juz przychodzi ta elektryczna medela bo k wicy dostane z ta pompka, juz odciski mam), Malenstwo pieknie spi, TZ zdycha w drugim pokoju na jelitowke. Zdjecia w klubie super, uwielbiam tam zagladac i nigdy mi dosc ![]() Szklanko moj TZ tez fotki na porodowce robil-myslalam, ze go zabije ale teraz smiesznie sie oglada o nawet mam to na tel to wrzucam ![]() I jeszcze nasze masakryczne odparzenie dzisiejsze (sorki za taki negliz)-moze od Dad? Smierdza mi klejem jakims ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Zakorzenienie
|
poprawię się
![]() ![]() ja też w tesco fajne skarpeteczki znalazłam, z f&f Cytat:
![]()
![]() |
#820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, tesco mówicie, że skarpetki? popatrzę, dzięki ![]() Maduzza: jaka rozluźniona twarz na focie z porodówki : to rozumiem jeszcze przed mega skurczami? ładnie wyglądasz ![]() Biedna Mała, wietrz pupę i smaruj. My tylko raz mieliśmy zaczerwienioną, coś się zaczynało robić - zeszło po jednym dniu smarowania kremem z hippa z cynkiem i na razie na szczęście nic nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Meduzza, faktycznie - paskudne to oparzenie.
![]() ![]() A co do fotki, to ja żadnej nie mam, ale... jak zobaczyłam to łóżko za Tobą, to aż mi się ciepło zrobiło, tyle wspomnień się pojawiło jednocześnie, ehhh... ![]() ![]() Ehhh, porodówka - jak ją pierwszy raz zobaczyłam, to skojarzyła mi się z rzeźnią... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-04-08 o 23:22 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 |
Rozeznanie
|
Black, no widzisz, to u mnie było odwrotnie, zobaczyłam całkiem fajną salę, z wanną, fotelem, przygaszoną lampką rzucającą ciepłe światło, gdzieś w oddali majaczyło łóżko porodowe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Hej!
Myslalam, ze bedzie ciezka noc, bo wieczorem nie udalo sie Yae wykapac. Nagle gazu nie bylo, bez zadnej wczesniejszej informacji, z tz az nie wierzylismy w to. I sprawa sie rozwiazala przed chwila. Uzywalismy gazu wiecej niz zwykle na raz i jakis czujnik nam go na wszelki wypadek odcial. A dzis mily pan przyjechal na nowo podlaczyc, ale wczesniej sie zapytal, czy w jakis niecnych celach gazu nie uzywam. Nie przyznalam sie panu, ale gazu nie bylo z mojej winy. Przygotowywalam kapiel, ale zupelnie o tym zapomnialam i goraca woda lala sie ponad godzine bez przerwy. Yae jednak zasnela jak zwykle o 20, o 22 wybudzila sie to miala byc kapiel, ale zjadla, chwile pomarudzila i przed 23 zasnela. Obudzila sie jak zwykle o 3.30 i po kwadransie juz spala na swoim poslaniu. Kolejna pobudka o 6.30. Zazdroszcze Wam kacikow dla dzieci. Wszystkie sa takie sliczne. My mieszkamy w wynajmowanych mieszkaniach, nic nam nie wolno w nich zmieniac, poza tym czekaja nas ciagle przeprowadzki, to staramy sie zyc z minimum mebli. Teraz mamy duze mieszkanie i jest w nim pustawo, ale pewnie slyszalyscie urban legend o ciasnych mieszkaniach. Boimy sie, ze w nastepnym z dobytkiem nie pomiescilibysmy sie. Tak piszecie o zdjeciach w Klubie. Jest jakas szansa, zeby je obejrzec? |
![]() ![]() |
![]() |
#824 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
To takie buty... Dzieki nawijko.
Jak dzis Kubus spi? Nie mam pojecia, czy juz sie kwalifikuje. Ale pewnie black trzyma reke na pulsie. Oliwka wciaz wymaga nieustannej uwagi? Yae dzis jak zakleta: zje, spi, pobawi sie i tak w kolko. Chyba musze jej ten rytm zaklocic - wybieramy sie na spacer. |
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Zadomowienie
|
No praktycznie w jeden dzien sie potrafi tak dupka zepsuc. I to nie moje zaniedbanie bo zmieniam pieluche przed kazdym karmieniem. Moze jakies spodenki sztuczne...
Wietrzenie najszybciej pomaga jednak ![]() Ano sala porodowa git. Tez nam przygasili swiatlo i wlaczyli muzyke. Co z tego jak po wszystkim tak jak mowi Black wygladala jak rzeznia:p Debra- moze i tak wygladalam bo pomiedzy skurczami TZ mnie rozsmieszal i mielisny glupawke ![]() Meneq-smiesznie, my lezymy jeszcze dupka do gory ew. karminy maluchy a Ty na spacer. Ciekawe jak sie Wam da znac ta zmiana czasu jak tu pryjedziecie ![]() A te 100 postow to tak asekuracyjnie i po to zeby zmotywowac kobiety do pisania ![]() I zeby ani myslaly odchodzic albo zapomniec o watku ![]() ---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ---------- Aaa Black mamy ta sama karuzelke. I sporo innych dziewczyn tutaj tez ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
Yellow, ło matko, aż tak ciężko u Was było?
![]() ![]() Maneq, Oliwka jest absorbująca, ale sprawdziłam, ile masz postów i wyszło ponad 130, więc Cię zaprosiłam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie wygladasz swietnie na zdjeciu. A moze za bardzo tarlas pupe? Ja tak kiedys Yae zalatwilam. Da nam w kosc na pewno. Przeciez doroslym jest ciezko, a niemowle musi byc niezle zdezorientowane. Nic razem bedziemy cierpiec... Jestem z Wami krotko aktywnie, ale biernie od poczatku i sie tak wkrecilam, ze poki dostep do netu miec bede, to i na wizaz bede zagladac. Wyszlam na spacer w nieznane. Trafilam w jakies szczere pole, psy d.pami szczekaja a wizaz dziala. Hurra!! ---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ---------- Dzieki black za zaproszenie!! Naprawde tyle juz z Wami przegadalam? To ide sie w Klubie rozgoscic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Zakorzenienie
|
Nie dalam rady wszystkiego nadrobic! Ja przeczytalam strone, Wy napisalys ie trzy
![]() ![]() Moj tz nie lunatykuje ale za to ja daje czadu ![]() Ja rajstopki kupowalam w reserved, pepco, w c&a ostatnio widzialam fajne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
Hej
Wiecie z tym jedzeniem tak ciągle uważam a Małą brzuch i tak boli. Ale w sobotę zjadłam 2 pączki i 2sajgonki i Zuzia po kąpieli od razu zasnęła.żadnego płaczu. Wczoraj zjadłam kebaba bez sosu i surówek i też nie płakała a nawet kupa była. Dziś już nie ma Słonka.przymrozek jest.mam nadzieje że śnieg nie będzie padał Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Zakorzenienie
|
Nigdy w życiu nie przeżyłam tego co wczoraj! Ok 19.30 wykapalismy Mała. Ubralam ją i zaczęła coś marudzić więc szybko ją do sypialni i do piersi. I tu zaczął się horror. Krzyk,pisk,płacz. Tyle łez moja Niunia wylała,powodem myślę był brzuszek. Niby miękki był,ale rzucała nozkami i tak strasznie płakala. Myślę że całe osiedle ją słyszało. Od południa nie robiła kupki,a wcześniej było po każdym karmieniu właściwie. Więc daliśmy jej bobotic,przeszło dopiero po ponad godzinie. Zaczęła szukać piersi więc ją Przystawilam,zjadła i biedną nie mogła zasnąć,tak się prezyla. Zasnela u męża na rękach po 23. Obudziła się o 24 i strasznie ją baczki męczyły. Przysypiała na 30nim i od początku. Troszkę zjadła,przysnela i za chwilę stekanie. Kiedy koło 4 poszlyśmy zmienić pielucha to pływała w kupię. Tym sposobem nie Spalam całą noc. Wczoraj Blanke pochwaliłam że taka grzeczna w dzień to w nocy dała mi znowu do wiwatu. Teraz też nie może zasnąć. Padam na twarz :-(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
Aga u mnie podobnie.. uwazam na jedzenie bo mala ma problemy brzuszkowe.. a jak czasem pozwole sobie na cos co na chlopski rozum powinno zaszkodzic to nic sie nie dzieje
![]() Fewcia, biedactwo.. wczoraj moja Zosia tak sie caly dzien meczyla.. ale na szczescie noc mialysmy spokojna - wieczorem poszla kupka! Biedna sa e nasze dzieciaczki z tymi brzuszkowymi problemami.. a najgorsze, ze nie wiadomo jak pomoc.. |
![]() ![]() |
![]() |
#833 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale caly czas spal niespokojnie - mial zamkniete oczy, ale harczal przez sen, prychal, krecil sie. Nie wiem co mu bylo. Potem pobudka co 3h, czyli standard. Diabel nie dziecko ![]() Cytat:
![]() Tez mam te karuzelke ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-04-09 o 06:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Zakorzenienie
|
Zaraz nadrobie resztę ale póki co uśmiałam się z lunatykowania (podpaski i pływanie mnie pozbawiło na maksa
![]() Meduza- strasznie to odparzenie wygląda. My ostatnio mieliśmy o wiele mniejsze i ja już posrana byłam że dzieciak cierpi. U nas pomogło mycie pupy ciepłą wodą z rumiankiem i smarowanie sudocremem (linomag nie dawał rady). Może spróbuj? Idę czytać dalej ![]() ![]()
#835 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
. Nie umiem jej pomoc a tak bardzo chce:-( Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, kurcze ostatnio w ogóle nie mam czasu, żeby włączyć neta. Tu już druga część, tyle nowych stron, a ja nawet nie bardzo wiem co się działo w pierwszej części.
U nas już praktycznie po ospie, Krzysiowi została jeszcze jedna krosta na plecach, a reszta już się ładnie pogoiła lub są niewielkie ślady, które mam nadzieje znikną. Oby już teraz było dobrze. Ogólnie to Krzysiu jest bardzo śmiejący i pogodny, na prawdę bardzo dużo się śmieje, jest na etapie, że wszystko by jadł (w sensie wkłada do buzi wszystko co jest w jej pobliżu - a już najsmaczniejsze są rączki). W nocy mi ładnie śpi, buzi się raz, czasem dwa na jedzenie, także ogólnie spoko, ale w dzień jest bardzi aktywny, robi sobie jakieś małe drzemki w ciągu dnia, ale to takie max na 1 godzinkę, tak to się bawi. Najbardziej lubi karuzele w łóżeczku, kopie nogami wszystkie kręcące się zabawki i się do nich uśmiecha, także chyba będzie jakimś piłkrzem ![]() Wczoraj się fajnie wybawił na macie edukacyjnej, także popołudnie spędziłam z dzieckiem na dywanie, tzn, ja na dywanie, a Krzyś na macie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Tak w ogóle to gdzieś jest wiosna??? bo u nas np. znowu sypie śnieg ![]()
#837 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Laurka, Black rozwaliłyście mnie
![]() ![]() ![]() Wisienko ![]() Meduzza ale porodówka... jakbyś sądecką zobaczyła to by Ci się rodzić odechciało... a odparzenie paskudne, może faktycznie Dady? a mi kręgosłup już wysiada.. |
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
Zakorzenienie
|
Jak czytam, jakie macie przeboje, to stwierdzam, ze mam aniola nie dziecko.
Przywitalam sie w Klubie, zaraz jakies zdjecie tez wrzuce. basiu zlinczujesz mnie, wiem, u mnie wiosny tez nie ma, juz lato nastalo ;-p |
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Zakorzenienie
|
Hej lale
Siedze w centrum handlowym jestem wsciekla bo poszlam zrobic posiew moczu w koncu (siostra przejela malego) i kurka kazali mi nasikac do nowego kubeczka!!!!!!! Ja pierdziu, siedze teraz z woda i pije i jak na zlosc nie chce mi sie sikac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#840 |
Rozeznanie
|
Postanowiłam dodać do klubu trochę najnowszych foteczek mojego Krzysia
![]() ospy się pozbył, to już go mogę fotografować ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:05.