Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-08, 14:14   #2491
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia
Dot.: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D

Cytat:
Napisane przez fatass Pokaż wiadomość
Ja pierdziele.... szlak mnie na tych ludzi weźmie....
Mam koleżankę - sporą - ponad 100kg.
Załatwiłam jej karnet na siłkę za pół ceny. Ostatnio była .... jakoś jeszcze przed świętami. A bo to się źle czuja, a bo to urlop, a po urlopie przeziębiona, potem niby na antybiotyku. Dziś miałyśmy iść. Dzwoni przed chwilę że nie idzie. Mówię jej że ok - myślałam, że może antybiotyk dalej bierze i się źle czuje czy coś. A ona mi mówi, że nie może iść bo.... czyrak jej wyskoczył na nodze i nie może przeziębić ... . Tłumaczę, że niby co to w ogóle za powód i że przecież i tak ćwiczy w długich gaciach, a pracę ma na dworze akurat to prędzej w robocie przeziębi niż na siłowni jeśli nawet, a ona dalej swoje. To jej mówię, że niedługo przez złamanego paznokcia ćwiczyć nie będzie mogła, bo ją będzie paluszek cały bolał i nie da rady hantelek trzymać, a ona się rozłączyła z fochem. Potem napisała mi sms, że się obraża i że nie sądziła że jestem "taka" ..... rany boskie...
A wiesz ile jadu będzie jak się na laske zrobisz

Ja jestem ciekawa co moje sąsiadki teraz na mnie wymyślą
Stary 2013-04-08, 14:17   #2492
fatass
Zadomowienie

A jad jadem.... wkurzam się i tyle. Wymówki... kurde. Ja to z kolei w drugą stronę - z gorączką i zapaleniem oskrzeli szłam na siłkę, bo "sport to zdrowie", no ale bez jaj! Naprawdę zaraz nie pójdzie bo jej paznokieć się złamie albo coś. Ale uparcie twierdzi, że jest silnie zmotywowana do pracy nad sobą ....

LASKI!!!! ZRÓBMY PODFURUM "PAKERNIA" bo się nie odnajduję już na wizażu ..... wszędzie jakieś leniwe psity z cud dietkami .... oł god....
Stary 2013-04-08, 15:11   #2493
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Czyli i tak powinnam się uczyć biegać od przodu?
zacznij od paru metrów gdzieś w środku treningu

Tylko nie ląduj na samych palcach a płasko środkiem stopy
Stary 2013-04-08, 15:29   #2494
la figa
Wtajemniczenie

laski, la figa wziela sie za gotowanie odkad mama znowu pojechala na obczyzne

co sadzcie na temat papirusa z winiar? sfd. pisza,ze skoro nie ma glutaminianu, cukru itp to mozna jesc, ale ten utwardzony tluszcz? :?

no i jakbym chciala w jeden dzien przygotowac dania na 3 dni, no to dwie porcje musialabym wstawic do lodowki. jak dlugo nalezy je pozniej podgrzewac w mikrofali? - nowa zabawka w domu

a zupe-krem jak zostawie przelana w sloiki w lodowce to nie popsuje sie po 3 dniach? - mama tak mowila, ale ona ma bzika na pkcie swiezosci. gdzies czytalam ze taka zupa moze stac 2 tyg

z deczka tak kulinarnie u mnie
Stary 2013-04-08, 15:38   #2495
dygotka8
Zakorzenienie

fatass-fajna masz kumpelę

la figa-ja od czasu robiłam kuraka z etego papierusa-tzn może ze 2 opakowania kupiłam.Jakie zupy krem byś poleciła??Bo chciałabym,a nie umiem zrobić

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 15:39   #2496
Teedi
BAN stały

Dot.: PoKaŻ bRzUcH!!!!!!!!!! :D 3

Cytat:
Napisane przez annan_ Pokaż wiadomość
gwoli wyjaśnienia, robiłam martwy ciąg na prostych nogach (zainspirowana atlasem z kulturystyka.pl), bo zależało mi na ruszeniu dwugłowych i tyłka (a nie czworogłowych, jak przy "prawdziwym" mc). I co? Nogi, owszem, "ciągną się", mam zakwasy na dolnym odcinku pleców, a tyłek nic A ewidentnie potrzebuje ujędrnienia i poprawy. Już nie wiem, co mam mu zrobić!

Skoro masz zakwasy na dolnym odcinku pleców to niestety ale powinnaś popracować nad techniką.
Ciężar musisz kierować przy nogach w zależności czym ćwiczysz czy sztangą czy sztangielkami.

I też nie wyginaj się za mocno do tyłu bo generujesz dodatkowy ucisk na kręgosłup co nie jest zdrowe.
Teedi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 15:46   #2497
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
fatass-fajna masz kumpelę

la figa-ja od czasu robiłam kuraka z etego papierusa-tzn może ze 2 opakowania kupiłam.Jakie zupy krem byś poleciła??Bo chciałabym,a nie umiem zrobić
Zupe krem możesz zrobić z każdego warzywa jakie Ci się tylko zamarzy.
Selerowy:
duży seler, marchew, troszkę cebuli dla ostrości, czosnek- kroisz wszystko wrzucasz do gara z rozpuszczonym masłem , chwilę dusisz- zalewasz wodą, solisz, pieprzysz, dosypuje gałki, blenderujesz- gotowe.
Porowa:
Por, ziemniak, marchew- dusisz na maśle, zalewasz wodą, gotujesz blenderujesz, przyprawiasz- gotowe,
Pomidorowy:
Pomidory z puchy, marchew, por dla ostrości- dusisz, gotujesz blenderujesz - gotowe.

ITD ITD.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 15:48   #2498
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Zupe krem możesz zrobić z każdego warzywa jakie Ci się tylko zamarzy.
Selerowy:
duży seler, marchew, troszkę cebuli dla ostrości, czosnek- kroisz wszystko wrzucasz do gara z rozpuszczonym masłem , chwilę dusisz- zalewasz wodą, solisz, pieprzysz, dosypuje gałki, blenderujesz- gotowe.
Porowa:
Por, ziemniak, marchew- dusisz na maśle, zalewasz wodą, gotujesz blenderujesz, przyprawiasz- gotowe,
Pomidorowy:
Pomidory z puchy, marchew, por dla ostrości- dusisz, gotujesz blenderujesz - gotowe.

ITD ITD.
dzięki
Zawsze się zastanawiam ile czego trzeba dać.
To chyba czas na coś do jedzenia.

Stary 2013-04-08, 15:57   #2499
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
Zawsze się zastanawiam ile czego trzeba dać.
To chyba czas na coś do jedzenia.
nie ma się co przejmowac proporcjami. Wiadomo jak ma byc porowa to dajesz duzo pora- a inne warzywa to dodatki- troszkę marchwi dla koloru i słodkości, ziemniak dla gęstości. Jak zupa ma być bardziej treściwa można dołożyć podsmażonego kuraka - już na koniec jako dodatek, posypać natką pietruszki, dodać chili dla ostrości- czy imbiru żeby smak był inny, dolać jogurtu nat.

generalnie można kombinować.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 16:30   #2500
wooow12
Raczkowanie

Dot.: PoKaŻ bRzUcH!!!!!!!!!! :D 3

Cytat:
Napisane przez Teedi Pokaż wiadomość
Skoro masz zakwasy na dolnym odcinku pleców to niestety ale powinnaś popracować nad techniką.
Ciężar musisz kierować przy nogach w zależności czym ćwiczysz czy sztangą czy sztangielkami.

I też nie wyginaj się za mocno do tyłu bo generujesz dodatkowy ucisk na kręgosłup co nie jest zdrowe.
serio? zakwasy w jednej z głównych partii mięśniowych angażowanych w MC są czymś wskazującym na złą technikę? Jak na mój gust to normalne, że mieśnie, które ciężko pracują można później czuc. Ból a "zakwasy" to przecież dwie różne sprawy...
wooow12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 16:59   #2501
mikasa5
Zadomowienie

Potrzebuję pomocy w sprawie wyboru obciążenia : )

Ćwiczę już jakiś czas siłowo, trochę zwowów itp. Dotychczas ćwiczyłam z obciążeniem max. 6.5 kg (na rękę). Natomiast czuję, że już niedługo nie będzie to wystarczające i planuję kupić coś porządniejszego. Wahałam się na początku pomiędzy bitumicznymi, a żeliwnymi... W tych pierwszych przeraża mnie trochę wielkość i chyba wolę zainwestować w sprzęt na lata. Myślałam o obciążeniu 2x15 kg, bo nie jestem jeszcze pełnoletnia i na jakiś czas chyba mi tyle starczy Jeżeli wpadłoby Wam w oko coś na all w rozsądnej cenie (!) to byłabym wdzięczna.

tygryskowym_okiem posty na Twoim blogu odnośnie wyboru hantli były bardzo pomocne ! Chciałam zapytać, czy te 5 kg bitumicznych jest naprawdę takie ogromne ? Jest to duży dyskomfort czy ćwiczeniu, czy nie? Z perspektywy czasu wybrałabyś jednak żeliwne? Na forach typu kfd i sfd polecają głównie żeliwne, ale w sumie nie wiem, czy dla takiego laika jak ja, miałoby to jakieś znaczenie podczas treningu.

Edytowane przez mikasa5
Czas edycji: 2013-04-08 o 17:00
mikasa5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 17:13   #2502
softgrey
Zadomowienie

Dziewczyny, czy dieta powinna być rozpisana na B/T/W czy samo odstawienie cukru, słodyczy i ogolnie syfiastego jedzenia wystarczy? Niestety nie mam wagi i bardzo trudno byłoby mi dostosować rozkład B/T/W do mojego zapotrzebowania.

Wydaje mi się że jem ok, ale boje się ze nie będę miała zadnych efektów mimo ćwiczeń bo się tu na Wizażu naczytałam o tym rozkładzie
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 17:25   #2503
dygotka8
Zakorzenienie

softgry-koszt wagi kuchennej to jakies 30 czy 40zł,więc może warto kupić?

Stary 2013-04-08, 17:45   #2504
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Może faktycznie zrobic podforum siłownia
Stary 2013-04-08, 17:48   #2505
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy dieta powinna być rozpisana na B/T/W czy samo odstawienie cukru, słodyczy i ogolnie syfiastego jedzenia wystarczy? Niestety nie mam wagi i bardzo trudno byłoby mi dostosować rozkład B/T/W do mojego zapotrzebowania.

Wydaje mi się że jem ok, ale boje się ze nie będę miała zadnych efektów mimo ćwiczeń bo się tu na Wizażu naczytałam o tym rozkładzie
Ja korzystam czasami z ilewazy.pl tam obrazkowo są wagi podane

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
Nazwałabym to "pizganie żelasfem"

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 17:59   #2506
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
generalnie można kombinować.
Jeszcze z brokułów, kalafiora. A jak się sezon zacznie to będzie można ze szparagów

Cytat:
Napisane przez Teedi Pokaż wiadomość

To się kolega naprodukował z odpowiedzią na post sprzed niecałych 3 lat Sądzę, że koleżanka od tamtej pory zdążyła rozwiązać swój problem

Cytat:
Napisane przez mikasa5 Pokaż wiadomość
tygryskowym_okiem posty na Twoim blogu odnośnie wyboru hantli były bardzo pomocne ! Chciałam zapytać, czy te 5 kg bitumicznych jest naprawdę takie ogromne ? Jest to duży dyskomfort czy ćwiczeniu, czy nie? Z perspektywy czasu wybrałabyś jednak żeliwne? Na forach typu kfd i sfd polecają głównie żeliwne, ale w sumie nie wiem, czy dla takiego laika jak ja, miałoby to jakieś znaczenie podczas treningu.
Cieszę się, że się przydały Są spore, mają 26 cm średnicy. Hmmm, myślę, że z czasem, jak już musisz z nich korzystać to są problematyczne. Chyba, że masz sztangę i do przysiadów, wykroków, mc itp. po prostu na nią zakładasz, więc wtedy to jakiejś specjalnej różnicy nie robi.
Gdybym miała wtedy więcej finansów na ten cel to wybrałabym żeliwne, ale że miałam tyle ile miałam to wybrałam bitumiczne
Miałoby znaczenie, zwłaszcza jeżeli dodatkowo jesteś drobną osobą. Łatwiej będzie Tobie ogarnąć mniejsze wielkościowo żeliwne, niż duże bitumiczne Ogólnie powiem tak, jak masz kasę to bierz żeliwne

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
A to byś musiała chyba wniosek do szefostwa wizażu wystosować, żeby dodatkowy dział był

"Because what doesn't kill you makes you a fighter"
Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 17:59   #2507
akot80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trixxi Pokaż wiadomość
a jajka Ci nie podchodzą? w omlecie albo jajecznicy przed snem nie ma nic dziwnego, a i możesz przemycić do takiego omleta kawałki pokrojonego mięska jeszcze jakieś węgle dorzucisz choćby te płatki owsiane i już jest pełnowartościowy posiłek nie musisz od razu smażyć schaba o 23 bo ten twaróg to chyba też nie najlepszy pomysł po treningu
Jadam jajka, ale o 20 Dobra, będę próbowała jednak z tym mięsem

Z innej beczki: jakimi ćwiczeniami zarysuję mięśnie trójgłowe ramienia? Mięśnie dwugłowe już ładnie widać, ale chciałabym, żeby efekt był z obu stron Bo na razie dziwnie to wygląda.

"Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem..."
akot80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 18:30   #2508
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez akot80 Pokaż wiadomość
Z innej beczki: jakimi ćwiczeniami zarysuję mięśnie trójgłowe ramienia? Mięśnie dwugłowe już ładnie widać, ale chciałabym, żeby efekt był z obu stron Bo na razie dziwnie to wygląda.
To jaki Ty masz aktualnie trening, że nie pracujesz tylko nad jedną z tych partii ?

Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
Stary 2013-04-08, 18:47   #2509
akot80
Zadomowienie

Trening z Zuzką. Aktualnie ZWOW 1 zmieszany ze ZWOWem 2. Stopniowo zmieniam ćwiczenia, ale jakoś nie lubię zbyt szybkich zmian i dość długo przy jednych się upieram. Zakładam, że to źle

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 18:54   #2510
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Trening z Zuzką. Aktualnie ZWOW 1 zmieszany ze ZWOWem 2. Stopniowo zmieniam ćwiczenia, ale jakoś nie lubię zbyt szybkich zmian i dość długo przy jednych się upieram. Zakładam, że to źle
Aaaa. To jak tak se kombinujesz to musisz poszukać tych zwowów, w których są np. pompki w podporze tyłem. Wiem, że w którymś jest tak, że w podporze tyłem opuszczasz się w dół, prostujesz jedną nogę i dopiero unosisz się w górę. I tak w kółko, tylko nogi prostujesz na zmianę Pamiętam tyle, że to chyba fajny zwow był Nie kojarzę, ale być może gdzieś w którymś zwowie były pompki z łokciami przy ciele, czyli wąsko. No i poza tym są jeszcze ćwiczenia stricte z obciążeniem, takie z treningów siłowych.

Ogólnie to ja bym nie wytrzymała z tylko dwoma zwowami, bo ich jest tyle, że żal by mi było tylko do dwóch się ograniczać

Stary 2013-04-08, 18:58   #2511
akot80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość

Ogólnie to ja bym nie wytrzymała z tylko dwoma zwowami, bo ich jest tyle, że żal by mi było tylko do dwóch się ograniczać
Dzięki za rady. Poszukam.
Kurczę, wiem, że ich dużo, ale trochę mnie one przerażają, a te co teraz robię idą mi nieźle i chyba po prostu boję się nowych wyzwań Ale zmobilizuję się w końcu, bo rzeczywiście widzę po swojej sylwetce, że zbyt monotonnie ćwiczę.

Aaaa, no i nie mam jeszcze hantli. Chcę kupić, ale nie wiem jakie na start.

Edytowane przez akot80
Czas edycji: 2013-04-08 o 19:05
Stary 2013-04-08, 19:12   #2512
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki za rady. Poszukam.
Kurczę, wiem, że ich dużo, ale trochę mnie one przerażają, a te co teraz robię idą mi nieźle i chyba po prostu boję się nowych wyzwań Ale zmobilizuję się w końcu, bo rzeczywiście widzę po swojej sylwetce, że zbyt monotonnie ćwiczę.

Aaaa, no i nie mam jeszcze hantli. Chcę kupić, ale nie wiem jakie na start.
Się nie bój, poczytaj wątek o Zuzce, jak kobietki walczą

Na pewno regulowane. W zależności od finansów żeliwne (lepsiejsze) lub bitumiczne (tańsze, ale większe). Jeżeli nigdy nie miałaś styczności z hantelkami i chcesz przynajmniej na początku głównie do Zuzki to 2x10kg wystarczyłoby. Jeżeli myślisz przyszłościowo, to 2x15 lub 2x20 nie będzie złe

Stary 2013-04-08, 20:07   #2513
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
laski, la figa wziela sie za gotowanie odkad mama znowu pojechala na obczyzne

co sadzcie na temat papirusa z winiar? sfd. pisza,ze skoro nie ma glutaminianu, cukru itp to mozna jesc, ale ten utwardzony tluszcz? :?

no i jakbym chciala w jeden dzien przygotowac dania na 3 dni, no to dwie porcje musialabym wstawic do lodowki. jak dlugo nalezy je pozniej podgrzewac w mikrofali? - nowa zabawka w domu

a zupe-krem jak zostawie przelana w sloiki w lodowce to nie popsuje sie po 3 dniach? - mama tak mowila, ale ona ma bzika na pkcie swiezosci. gdzies czytalam ze taka zupa moze stac 2 tyg

Ja używam zwykłego papieru do pieczenia http://osobistydietetyczny.blogspot....home-made.html i tu robiłam rybe http://osobistydietetyczny.blogspot....-papierka.html

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 20:16   #2514
mara30
Zadomowienie

Cytat:
2 tygodnie, to jak zapasteryzujesz ale 2-3 dni to ja normalnie w garnku trzymam dłużej to zamrażalnik

Cytat:
Jakie zupy krem byś poleciła??Bo chciałabym,a nie umiem zrobić
najprościej - to robisz normalną jarzynówkę z tego co lubisz i miksujesz poza tym dyniowa jest

Cytat:
Wiem, że w którymś jest tak, że w podporze tyłem opuszczasz się w dół, prostujesz jedną nogę i dopiero unosisz się w górę. I tak w kółko, tylko nogi prostujesz na zmianę Pamiętam tyle, że to chyba fajny zwow był
18 suuuuper jest
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 20:40   #2515
sarayy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
2 tygodnie, to jak zapasteryzujesz ale 2-3 dni to ja normalnie w garnku trzymam dłużej to zamrażalnik

najprościej - to robisz normalną jarzynówkę z tego co lubisz i miksujesz poza tym dyniowa jest

18 suuuuper jest
18-stka ciężka jest akot80-zobacz jak to ćwiczenie wygląda technicznie, również w Zwowie 43, i jak narazie upierasz się przy swoich 'bezpiecznych' Zwowach to po każdym rób bonus: 3 serie dipsów po 5 (10, 15-nie wiem ile dasz radę
mnie się ładnie tricepsy zaznaczyły, i to dość szybko.

teraz muszę popracować nad ramionami, żeby mieć takie ładne bułki http://www.fitnessandpower.com/image...zier_wbff2.jpg
no i brzuch, pupa, nogi.. cholera, moich łydek nic nie ruszy!

co do zup i kremów tudzież zup-kremów polecam pomidorowy z pieczoną papryką
sarayy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 21:41   #2516
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trixxi Pokaż wiadomość
a jajka Ci nie podchodzą? w omlecie albo jajecznicy przed snem nie ma nic dziwnego, a i możesz przemycić do takiego omleta kawałki pokrojonego mięska jeszcze jakieś węgle dorzucisz choćby te płatki owsiane i już jest pełnowartościowy posiłek nie musisz od razu smażyć schaba o 23 bo ten twaróg to chyba też nie najlepszy pomysł po treningu
Tak? A czemu? Właśnie wcięłam i właśnie po treningu.
Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość

Waga kuchenna w Rossmanie kosztuje 30 zł. Ja przez 1,5 roku dużo schudłam kierując się jedynie intuicją, więc też się da, tylko długo zajmuje sprawdzenie co jak na Ciebie działa.
Cytat:
Tylko trzeba wspomnieć, że nazwa siłownia to nie orbitrek, bieżnia i rowerek, a żelastfooo!

Mam jeszcze pytanko co do tego posiłku potreningowego. Jak szybko po treningu należy go zjadać? Pierwszy raz ćwiczę siłowo w domu i nie wiem czy mogę od razu czy czekać ileśtam czasu.

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 23:08   #2517
sarayy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Tak? A czemu? Właśnie wcięłam i właśnie po treningu.

Mam jeszcze pytanko co do tego posiłku potreningowego. Jak szybko po treningu należy go zjadać? Pierwszy raz ćwiczę siłowo w domu i nie wiem czy mogę od razu czy czekać ileśtam czasu.
zaraz przybędą odpowiednie siły i napiszą fachową odpowiedź ale z mojej strony (jakaś tam wiedza i jakieś tam doświadczenie:

twaróg nie jest dobrym posiłkiem po treningu (w ogóle nabiał) ponieważ pomimo sporej zawartości białka- jest to białko wolnowchłanialne. Dobre na noc, ale tu jest potrzebne białko szybkowchłanialne. I skoro jesteś w domu- otwierasz lodówkę- wyciągasz ugotowany wcześniej filet z kurczaka/ryby/jajko(np jedno całe jajko + samo białko) i jesz chyba, ze sporo jadłaś w ciagu dnia, i przed treningiem, np ryż z kurczakiem (jako kolacja) i już nie masz siły cos 'wrzucic na ruszt' to po treningu przed snem odżywka bialkowa będzie OK.

a co do czasu kiedy jeść- skończysz trening, małe rozciaganie, 'cool down', żeby krew zaczęła znów normalnie krążyć do wszystkich organów i już nie ma na co czekać- Twoje mięśnie wołają: jeeeeeść-i trzeba to to karmić inaczej zadnego pożytku z treningu, a nawet wyjdzie na szkodę, bo kiedy Ty zmęczona uśniesz, ciało będzie zjadać samego siebie!
sarayy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 07:37   #2518
malvinus
Raczkowanie

co do bloga Fitneslandii to tez sledze ta afere. z jednej strony uwazam ze moderatorki maja racje, dziewczyna kopiowala ich teksty i umieszczala na swoim blogu, z drugiej zawsze podkreslala ile jej dalo to ze miala dziennik na sfd i zawsze polecala zeby sie tam zglosic po pomoc jakby co. wydaje mi sie ze po prostu nie pomyslala o tym zeby umieszczac info skad wziela art i zapytac o zgode na napisanie tych postow u siebie. mysle ze szkodliwosc spoleczna jest znikoma, oprocz zniesmaczenia moderatorek sfd, wiele dziewczyn ktore czyta blogi ,a na forum jakim jest sfd raczej nie wchodzi, zaczelo trening silowy, zmienilo diete, zaczelo cos robic. uwazam ze fitnesslandia ma nauczke, mam nadzieje ze nie przestanie pisac o swoich dokonaniach i pomagac innym dziewczynom. choc z drugiej strony padly jakies podejrzenia ze zdjecia ktore umieszczala nie przedstawiaja jej sylwetki, ale tego nie wiem...
Stary 2013-04-09, 07:43   #2519
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sarayy Pokaż wiadomość
18-stka ciężka jest akot80-zobacz jak to ćwiczenie wygląda technicznie, również w Zwowie 43, i jak narazie upierasz się przy swoich 'bezpiecznych' Zwowach to po każdym rób bonus: 3 serie dipsów po 5 (10, 15-nie wiem ile dasz radę
mnie się ładnie tricepsy zaznaczyły, i to dość szybko.
to prawda, ale można sobie skrócić, np. do 3 rund, a ćwiczenia są w miarę proste technicznie i różnodne, więc warto go chociaż spróbować moim zdaniem
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 08:17   #2520
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Popróbuj, bo to zależy od mocy kuchenki. Raz, dwa spróbujesz i będziesz wiedzieć

Cytat:

2 tygodnie to jak juz dziewczyny pisały po pasteryzacji. Mi zdarza sie zamrozić.

Z zup-kremow to uwielbiam brokułowy, dyniowy i marchewkowy.

Cytat:

Ja tez bym umarła nawet drugi raz niechętnie powtarzam, bo najpierw pierwszą "kolejkę" chcę spróbować każdego.
I przy Zuzce, przy tej różnorodności ćwiczyć cały czas to samo to prawie profanacja
Poza tym, dwa zwowy to trochę mało, przecież pracuje się cały czas nad jedną i tą samą grupą mieśni, a inne pozostają nietknięte...

A jak już jesteśmy przy tym temacie to jak uważacie - Zuzkę lepiej ćwiczyc codziennie co innego, czy tak jak teraz na zuzkowym - niektóre dziewczyny zmieniają zwowa co tydzień... Tygrysku, Rzabbo co bedzie efektywniejsze?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości