|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Nie kupuj Palmersa.Ja smarowałam się przez całą ciążę,szczególnie brzuch,od 4 miesiąca(bo wtedy zaczął być cokolwiek widoczny) i jestem poszatkowana,połowa brzucha w rozstępach.Zużyłam 2 opakowania i niestety jest to kasa wyrzucona w błoto.
|
|
#1892 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, nie wiem skąd wniosek, że witaminy Bobik powodują u dziecka bóle brzuszka…? Przecież nie od dziś wiadomo, że kolka to wynik nietolerancji laktozy, czyli cukru mlecznego!!! Dziecko może mieć kolkę, np. jak jest karmione piersią, i witaminy nie mają tu znaczenia…
|
|
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
z tym ktg to różnie bywa. ja chodziłam prywatnie w skończonym 39 tyg. u mnie w szpitalu jak nic się nie dzieje to na IP nie zrobią ktg. musiałabym albo do przychodni przyszpitalnej się zapisywać, albo prywatnie, tak jak do gina chodziłam.
___________ moje dziecię dziś odsypiało ostatnie nieprzespane dni. czuję, że ciężka noc przed nami, bo na sen się nie zanosi. póki co marudzi. chce (.), potem go wypluwa, złości się a ja nie wiem o co mu chodzi
|
|
|
|
|
#1894 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A foto jutro wrzucę. Muszę kupić ten zestawik bo zapomniała całkowicie o tym. A jakie masz tzn. jakiejś firmy polecane są czy bez znaczenia? Bo chyba Canpola widziałam w aptece ostatnio. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
eluśka87 kupiliśmy Baby Design Lupo 3w1. No racuchy zjedzone, oglądamy teraz Gre o Tron. Do jutra kobitki. Nocy przespanych życzymy
Tomuś Edytowane przez oldzinx Czas edycji: 2013-04-08 o 21:20 |
||||
|
|
|
|
#1895 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za Emilianka. A zdjecie to wiesz - dobry fotograf zawsze zrobi super fotke ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale fakt, kobiety bardziej praktycznie podchodza do takich kwestii, ktos musi zadzialac, bo jakbyscie tak oboje siedzieli nad malym i plakali zamiast pomoc?![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Malpka a jakie macie kropelki?
![]() Nestelle ja pije tą właśnie bio z babydream ale to żeby pomoc małemu na brzuszek czy laktacje zwiększa to bym raczej nie powiedziała ![]() Nie dałam dziś witamin i dziec śpi wykapany pojedzony... Sielanka tylko witaminy muszę dawać to jest ból, jedyne co mogę to dawać rano no i spróbować innych firm jeszcze
|
|
|
|
|
#1897 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za Emilianka,a zdjecie,wiesz, dobry fotograf zrobi dobre zdjecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo co - oboje nie mozecie sie na dziecko tylko gapic i plakac, tylko trzba pomoc ![]() Ehhh tak poza tym dziekuje bardzo za mile slowa co do fotki Generalnie to caly dzien mialam w sumie bardzo pozytywna energie, latalam jak nakrecona i w sumie jestem bardziej optymistyczna co do powodzenia akcji Bo chyba odpadlo mi czesc czopa i strasznie boli mnie kregoslup od poludnia gdzies... A cala ciaze nie mialam w zasadzie wiekszych boli kregoslupa... Wiec nie wiem, ale jakis promyczek nadziei chyba jest No nic, a teraz juz ledwo na oczy widze, chyba wezme goraca kapiel i pojde spac, ledwo dycham.A jeszcze mam teraz takie uczucie, ze moze pojdzie cos do przodu -bardzo sie ciesze, ale zaczynam tez bac porodu i strasznie cieszyc z kopniaczkow malego - w ogole nic tylko bym teraz ryczala i sie wzruszala - matka wariatka
Edytowane przez Mi6ka Czas edycji: 2013-04-08 o 21:31 |
||||
|
|
|
|
#1898 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobietki coś boli mnie brzuch, ale tak normalnie nie na dole tylko posrodku
zastanawiam się czy to po lodach czy coś się zaczyna ...a moze juz głupieje
|
|
#1899 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
|
#1900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na szybko was przeczytalam z tele nadaje juz z lozka.
Mlody spi w salonie - babcia nakarmi kolo 23 i przyniesie mi go juz Po, wiecie nauczylam mame ogladac filmy z lektorem - blogoslawie youTuba haha. Co do - dzis, ano zdecydowalam sie go nie wpisywac. W sumie nadal nie wiem czy on dalej we Wloszech siedzi czy juz wrocil - a poza tym. I tak go nie chcial - wiec Kij mu Oko, sama sobie dam rade, wiadomo bedzie trudniej. No ale wiem ze Nie Odpier.doli mu mania a za iles lat i sie nie skapnie ze ma syna i bd chcial sie mieszac - a tak mam 100% wladzy rodzicielskiej. demeter yhmm. Co do jezyka. Dopiero mieszkajac tutaj - nauczylam sie angielskiego wczesniej to wiesz jak w PL ucza haha. A Norweski nie jest az tak trudny grmatycznie - ale czasmi slowa ciezko wypowiedziec - no jak masz slowo skaldajace sie z 14 liter w przewadze same samogloski No nic lece spac ![]() . |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1902 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi6ka nie martw się i tak pewnie z tego nic nie bedzie
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-04-08 o 21:46 |
|
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny info od Mokki!!!
Ja tylko na chwilke żeby poinformować co sie u nas dzieje. My z Leosiem nadal w szpitalu... to juz nasza 14doba a przed nami chyba jeszcze 5 Leoś ma masywne zapalenie pluc i przez 14 dni dostaje antybiotyk. Jak sie o tym dowiedzielismy tydzien tem (zreszta w dniu ktory mial byc naszym radosnym dniem wyjscia do domu) to sie zalamalam... Strasznie sie balam czy nasza Kruszynka sobie z tym poradzi...:'( Ale na szczescie wyglada na to ze jest lepiej - skonczylo sie straszne ulewanie (ulewal praktycznie wszystko co zjadl, w ogole Mu sie nie odbijalo i nie przyjmowalo). Ale teraz juz zdecydowanie lepiej... odbijamy az milo Ulewan juz praktycznie malo co. W poniedzialek kontrolne rtg i oby okazalo sie ze plucka czyste A do tego trafilismy na swietna pediatre, ktora swoimi kanalami zalatwila nam sizyte u dobrego ortopedy, tak wiec na srode Leos zapisany do oględzin stópki. Do tego na nfz Calujemy i bedziemy pisac juz po powrocie do domku |
|
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.cetaphil.pl/Cetaphil,DA,U...oduktu,35.html
|
|
|
#1905 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla dziedzica i mamci ![]() Cytat:
w linku do sprzedaży wystawiłam go, więc możesz zobaczyć. Kupiłam nowy za 59zł. Miałam ten komplet, pod spodem pajacyk i w kombinezonie był. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za rozkręcenieCytat:
pewnie lepiej w domu niż w szpitalu za rozkręcenie Cytat:
![]() Cytat:
może którąś mamę zainteresuje Cytat:
o matko to faktycznie chore bo ani mnie ani tż, ani tym bardziej chrzestnych nie było na spotkaniu i nie robił ksiądz problemu
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia podjelas najlepszą decyzję na świecie!!! Nienawidzę nawroconych pseudo tatusiow którzy się pojawiają jak dziecko odchowane ma 5 lat i przynoszą prezenty a mama to jest ta zła co każe myć zeby itd wrrr
Zresztą jak można być takim idiotą żeby pozwolić na to żeby Twój.dzieciak chodził gdzieś sobie po świecie! Jego strata a Twoje szczęście że masz Emilka na własność!
|
|
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla wasjesteśmy z wami ściskam was mocno ![]() ![]()
|
|
|
|
#1908 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no i świetnie !!!! za wagę Cytat:
pewnie co dziewczyna to opinia ..... Cytat:
Cytat:
![]() A na zwiększenie laktacji jedyne co udowodnione to częste przystawianie dziecka .... (no i laktator) jak Was czytam to padam ..... ![]() Cytat:
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam wam napisać co mój mały cwaniak nauczył się robić 3 dni temu.
Strasznie nie lubi leżeć na brzuszku, no nienawidzi i nauczył się przewracać na plecy :zemdlal: I za każdym razem jak go dam na brzuszek on przewraca się na plecki. Muszę mu pupkę trzymać, by pozostał w tej pozycji
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-04-09 o 22:21 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z całej siły aby wszystko było dobrze !!!!!!!!!
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny i mnie cos pobolewa, ale slabo.. Kciuki za nasze kolejne mamusie, moze ktoras jutro rodzi ??Kasia brawo za decyzje, dobra podjelas.. macie teraz siebie ![]() Stripii ale zdolniacha z synka ![]() nie wiem jak zgramy chrzestnych i to na wizytach 4 razy w miesiacu.. ale jeszcze czas.. taka jakas paranoja wg mnie.. wymyslaja... moze bedziemy chrzcili gdzie indziej okaze sie wszystko.. jeszcze musimy pomyslec, bo ja mam adres zameldowania swoj a maz swoj, a malego meldoac bedziemy nie wiem chyba na moj adres domowy... poki nie mamy swoich 4 katow tak jakos nijak..no nic damy rade Mokka trzymam kciuki mocno, bedzie dobrze.. i za pediatre super ze zalatwila wizyte ![]() Ja się na dziś żegnam, mam już dość pozycji w pół siedzącej... Trzymam kciuki leżąc za rozwoje akcji
|
|
|
#1912 | ||
|
Zakorzenienie
|
ależ to się wszystko porobiło... Trzymaj się kochana!
Cytat:
a słodziak słodki!!!! Cytat:
dalas jakas opcje - ktos skorzysta lub nie
|
|
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stripi maluszek slodki ))Despa dziekuje za link do balsamu/kremu ![]() do jutra
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1915 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
OMG, ale żeście natrzaskały stron przez 1 dzień...
![]() Ale uparłam się doczytać, TŻ poszedł spać, ja skończyłam ![]() Cytat:
). Na szczęście się wyjaśniło, jak pisałam potem - dostały się po prostu z pochwy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Takie pobolewania też mam od kilku dni, myślałam, że coś może ruszyło, ale po oględzinach u gina -NIC (no w moim przypadku to może i lepiej, bo to 37 tc). Ale właśnie podobno nawet kilka tyg. przed P mogą się zacząć ![]() Cytat:
I jeszcze coś - czasem, jak tak długo i wyjątkowo faluje mi brzuch to biorę komórkę, żeby to nagrać i ZAWSZE wtedy przestaje... No serio, juz kilka razy tak było, chyba się wstydzi kamery Cytat:
I miś był ciut za mały ![]() Cytat:
Mokka trzymajcie się! Cytat:
Cytat:
![]() Dobranoc się z Paniami i do jutra!
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana by się rozkręciło u CiebiePowiem Ci, że z Julią zameldowałam ją na swój panieński adres, czyli moich rodziców, bo też nie mieliśmy wtedy swojego mieszkania, ja byłam u moich rodziców, a mężul u siebie. Ciężko będzie wam zgrać wszystkich na te spotkania, w końcu ludzie pracują, mieszkają daleko itd itd u nas np mąż był w pracy, a ja z 2 dzieci nie dałabym rady pójść, a jeszcze Julka moja chora była i ja mocno przeziębiona Do tego chrzestna jest z Niemiec. No ale ksiądz zapytał czemu nas nie było, powiedzieliśmy i nic więcej nie mówił. a to cwaniaczki jedne :d ale tak łatwo Michasiowi się to nie uda, bo mu tyłek przytrzymuję i wtedy jest taka złość hihihih niedobra mamusia ![]() ![]() [QUOTE=Tasia34;40209587 Jaaaaakie cudo! [/QUOTE] ![]() Mój zrobił sobie pobudkę na jedzenie o 2:12, zjadł i spał, odkładam do łóżeczka a ten oczy jak 5 zł. Dałam do huśtawki, bo zawsze w niej usypia, a ten sobie leży w najlepsze, obserwuje świat, uśmiecha się i wydaje dźwięki. Chyba mu się spać odechciało
|
|
|
|
#1917 |
|
Zadomowienie
|
Hej dzięki wam wszystkim za wsparcie,u nas zaczyna sie kolejny dzień w szpitalu, Hania robi piękne postępy, je coraz wiecej i przybiera. Jeździmy już w normalnym wózku a nie w podgrzewanym więc wszystko jest na dobrej drodze do wyjścia stad w końcu. Dzisiaj nasz 6 dzień na świecie. Będzie miała jeszcze robione echo serca i w dniu wypisu pewnie szczepienie. Ja czuje sie dobrze fizycznie, natomiast psychicznie mam mega doły i płacze zeby stad wyjść. Ciśnienie mam cały czas wysokie więc prawdopodobnie będę musiała sie leczyć na nadciśnienie przewlekle już. Laktacja sie rozkreca, cwicze laktatorem i leci coraz wiecej siary a piersi sa nabrzmiale i bolace. Mysle ze bedzie dobrze i pojawi sie pokarm. Usciski dla wszystkich mamus.
Mokka trzymaj sie cieplutko! Będzie dobrze! Wrzucam jeszcze zdjęcie naszego koteczka
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-04-09 o 07:38 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1918 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymam mocno kciuki za Was - obyście szybko wróciły do domku. ![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Witam się z Wami tego wtorkowego ranka po prawie całej nieprzespanej nocy i z bólem głowy od wczorajszego wieczoru ![]() Dzisiaj dokładnie tydzień do P Znów popsuł się mój laptopek ![]() A dzisiaj najpierw fryzjer a popołudniu KTG. Pozdrawiam wszystkie Was i dobrego dnia życzę. Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-04-09 o 07:39 |
|
|
|
|
|
#1919 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Moin
slonce ma dzis znowu wolne.. kiedys serio dostanie wypowiedzenie! ![]() W ciagu dnia mam czesto bolesci w podbrzuszu, ale w nocy cisza... nic.. na pewno niedlugo sie cos rozkreci.. jeszcze tylko 8 dni zostalo ![]() a dzisiaj o 16:30 mam wizyte u lekarza.. ostania.. jezeli synek postanowi urodzic sie w terminie ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
![]() i kciuki za wizyte ![]() Cytat:
trzymam mocno kciuki, abyscie mogly szybko opuscic szpital ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no skad sie bierze to zapalenie pluc.. to juz kolejne ![]() mocne kciuki za Was
|
|
|
#1920 |
|
Wtajemniczenie
|
Strippi, Bzinka - przecudowne macie dzieciaczki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.

za wózek! Wrzuc foto.