|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie na razie skalpel też lepszy i tak jak piszesz wykonuję go rzetelnie w całości,na killera zdecyduję się jak będę miała lepszą formę ![]()
![]() |
#4473 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a co to dziadkowa broda? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
Kasiam jesteśmy u moich rodziców i mój tata nosi taki 2 dniowy zarost.
![]() Przepraszam sprawdzilam to był kurczak ![]() ![]() A jakie mięsko podawałyście jako pierwsze?
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... ![]() ![]() ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 ![]() Hania - 06.11.2015 ![]() Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-04-08 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Wtajemniczenie
|
ale jestem zła, szukam butów jakiś na wiosnę, no nic nie ma w tych sklepach na moją nogę , czy ja tak dużo wymagam czy co
![]() pewnie dziadka broda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale z tym kocykiem to faktycznie ![]() Lidka gratulujemy zabka ![]() Tamlin pięknie waży ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4478 | ||||
Zakorzenienie
|
Myślę że w okolicach 7 miesięcy można
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dobrze wiedziec, bo moj tz goli sie raz w tyg. ![]() czy to normalne ze moja Giulia nic innego oprócz swojej reki do buzi nie wkłada? żadnych zabawek, tylko ręka. dałam jej ostatnio chrupke kukurydziana, potrzymała chwile i buch na podłoge. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Aaaaaaa spac:
![]()
![]() |
#4482 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobrze wiedzieć,że nie wolno pozwalać dzieciom tak stawać,nawet na chwilę ![]() do przodu niebardzo mu idzie,ale do tyłu zasuwa jak raczek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Katiaska mój Kuba zjada na obiadek jeden słoiczek 130g,potem na deserek po 3-4godz.jeden słoiczek 130g,chyba że chce więcej to daję mu połowę z drugiego,a reszta cyc,ale ja zaczęłam wprowadzać jak miał 5,5m-ca. Nisia no właśnie też się zastanawiam ![]()
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Dzien dobry
![]() Wczoraj jak nigdy mała zasnela dopiero kolo 1 w nocy ![]() ![]()
#4484 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() U nas znowu pochmurno ![]() ![]() Kraven, mój Marcin ma zarost cały czas, więc znany jest nam przypadek podrapania brodą podczas zabaw z tatusiem - krem łagodzący i szybko znika ![]() Mąż ma dzisiaj wolne i oznajmił,że zabiera mnie na zakupy. Mam jakieś oszczędności urodzinowe, więc może coś kupię w końcu ładnego na wiosnę? Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
![]() tęskno mi za wami więc na szybciora klikam z pracy ![]() subskrybuję więc mniej więcej jestem na bieżąco co u was słychać Agaton moja też kocyka na głowę rzuca, ale się jeje coś takiego nie przydarzyło. Na wszelki wypadek nie zostawię jej samej bez kocyka. Tamlin maja nawalone w głowie, dzieckanawet do siadu się nie zmusza jak nie potrafi, a oni już go chodzić uczą ![]() Trzymam kciuki za wasze powroty ![]() A co do obracania. Pamiętacie jak mje dziecko nie chciało się obracać? Teraz szaleje dosłownie. Nie mogę jej broń boże samej na łóżku zostawić, jedyne co to na podłodze i to jeszcze z dala od stołu i krzeseł. Tamlin moja też ma 9 kg i też rehabilitant powiedział, że to może być przyczyna tego, że jej troszkę gorzej szło. Mam teraz inny problem. Z przodu moje dziecko ma nierówne fałdki na nogach, tzn. na jednej ma jedną więcej. Byłam na bioderkach i pytałam o to doktora - powiedział, że tak się dzieje jak dziecko ma krótszą nogę ale niby posprawdzał wszystko i miała równe. Ale jak teraz patrzę, to mi się wydaje, że jednak ta noga jest krótsza. Innego dnia zaś mi się wydaje, że są równe, tylko ona troszkę krzywo leży. Zwariuję chyba. Do jakiego lekarza mogę się wybrać żeby to sprawdzić? Ortopedy? Jeszcze raz do bioderek? Milka wczoraj po raz pierwszy pokazała swoją zazdrość o mamę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Jeszcze o obiadakach miałam napisać. Moje dziecię nie je dużo. Na raz zjada połowę mniejszego słoika (gotuję jej sama, ale przekładam jedzenie do słoika). Chyba, że ma lepszy dzień to zje 3/4. Ostatnio teściowa mi non stop mówi, że nie chce moich zupek, zaciska buzię albo pluje. Kurcze, pomyślałam, że jej nie smakuje. Ale przez weekend normalnie zjadła jak jej dałam. I co się okazało, że teściowa dała jej obiad po butli 180 ml mleka ![]() ![]() Dobra, miłego dnia ![]()
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Iwa moja córka to wredny małpa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Przychodzę dziś z cudowną nowiną! Henio zaczyna pełzać!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Wtajemniczenie
|
Haj,
my chorutcy jezdemy.. mnie dopado cosik w srode... gardo mnie zaczelo boleć... spuchniete ze masakra... nigdy nie mialam tak.. leczylam sie domowymi spsobami czosnek zarlam cebule pialm no mleka z miodami i i tymi sprawami co nie... szlawia plukalam se i nic nie pomagalo.... w niedziele se pojechalam do dzyzurujacej przychodni pani mi powiedziala ze mam gardlo czerwone i spuchniete... to mi powiedziazla nowine hehehehe i ze mam brac to co biore czyli NIC bo ja za bardzo nie mogie brac czego innego bo karmie... nooio... to sie dowiedzialam hehehehe bioparoxem psikam ale srednio pomaga... w dodatku teraz jeszcze katar mnie dopadł wczoraj i kaszel.... no i niestety malutkiego nie omineło chorubsko ![]() ![]() ![]() Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2013-04-09 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() też jestem chora... ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Niesamowity ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Wtajemniczenie
|
o fuck
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień Dobry. U nas noc niespokojna,rano troszkę odespałyśmy,deszcz pada i tylko 2 stopnie ![]() Idę zjeść śniadanko.
![]() |
#4493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Giulia tez zarzuca sobie na twarz ta szmatke z metkami czy z misiem i tak zasypia, bez tego nie ma mowy ![]() super ![]() ![]() u nas pada deszcz ze śniegiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Jestem niewyspana od kilku już nocy . Jaś odkąd miał tą 3 dniówkę budzi się w nocy co chwilę , wierci się , obraca na brzuch i robi sobie mostki no i popłakuję ... Myślę że mu to szybko minie ![]() ![]()
#4496 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja robiłam prześwietlenie ale jak Ci dziecko krzywo ułożą to ze zdjęcia guzik się można dowiedzieć, u nas tak było. na pocieszenie powiem Ci, że Lena nigdy nie miała równych fałdek a mniej więcej od lutego na jednej nóżce ma kilka fałdek a na drugiej jedną. w szpitalu robili prześwietlenie, straszyli rzadką odmianą dysplazji, szynami, gipsem... ale pojechałam to sprawdzić do Lublina i jest wszystko ok, grupa Ia czyli lepiej być nie może ![]() te nierówne fałdki to podobno efekt ułożenia w brzuchu (brzuszek miałam malutki, więc Lena miała ograniczone ruchy) i tego,że po urodzeniu przez dłuższy czas robiła wszystko na lewą stroną i przez to nóżki wydają się jakby skośne, krzywe, koślawe (sama nie wiem jak to określić ![]() ![]() bo wcześniej wyglądało to bardzo nieciekawie. ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() mówisz, że to potrwa do dwudziestki ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- mam pytanie do dziewczyn, które rozliczały się przez internet. z jakiej strony mam skorzystać by to zrobić? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- zapomniałam pochwalić Lenę że wreszcie nareszcie ![]() przedwczoraj wsunęła cały słoiczek moreli a wczoraj samo jabłko. oby tak zostało, bo pokłady cierpliwości mi się pomału wyczerpują ![]() mięsa jeszcze nie próbowałam podać, zacznę chyba od przyszłego tygodnia bo w tym przechodzimy na mleko 2 więc boję się rewolucji. Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-04-09 o 09:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |||
Zakorzenienie
|
Dobry.
Jakie piękne słonko u mnie, ale kałuże skute lodem ![]() Kurczaczka. Cytat:
![]() Paula miała nie równe fałdki, z czasem jej się takie zrobiły, ale wszystko jest dobrze. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | ||
Zadomowienie
|
ale tłum na wątku
![]() Maja dziś ma pierwsze imieniny ![]() Anesh, Nisia jesli Wasze Maje tez obchodzą dzis imieniny, to wszystkiego najlepszego ![]() jagnięcinę albo królika myślicie, że Maja przeżyje jakoś bez kurczaka do 12 miesiąca? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja bym się cieszyła, mniej zarazków sobie wkłada do buzi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.