Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-08, 16:37   #1951
Antibia86
Rozeznanie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam poweekendowo

Gratuluje wszystkim mamusiom udanych wizyt i zazdroszczę podglądnia Maluszków

Peggy że tak powiem mam podobny problem w toalecie Chyba zaczne wcinac te śliwki suszone

magalska super fotki z usg No i fajnie,że płeć znacie,choc ja bym chyba jeszcze nie dowierzała

kochaneczka mam to samo,ale ja mam juz 1 dziecko,które wymaga opieki,więc muszę jakos sobie radzić,choć jest cięzko.Jedyne pocieszenie ,że to minie w 2 trymestrze.

Wczoraj moje dziecko miało imprezę urodzinową(skończyła 2 latka),przyjecie sie udało,było super!Ale narobiłam sie strasznie i wieczorem padłam jak mucha.To znaczy padłam ale zasnąc nie mogłam z tego zmeczenia Jak ja to kocham
ja tylko na chwilke..mam trudne dni a co do Dzienika Ciężarowca to sama nawet czytam....mysle że warto bo i meżczyzna sie pocieszy ze sam nie jest i kobieta tez odkryje co siedzi w głowie faceta....Polecam..jestem juz w połowie
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 16:39   #1952
ktosiula
Wtajemniczenie

Koala ale cudo!
Jak te dzieciaczki się szybko rozwijają!

Magalska gratuluję synusia! Jak szybko się dowiedziałaś, super! To chyba pierwsza znana płeć na naszym wątku. Przecierasz szlaki a Zdjęcia przepiękne! Uwielbiam patrzeć na zdjęcia USG, aż się sama głowię jaką kropeczkę niedługo ja zobaczę...

Drcron dzięki za linka, zaraz poczytam. Z nieba mi spadłaś

Kochaneczka to osłabienie to normalne, ja też jestem ciągle taka "niechcemisie" chociaż dopiero od kilku dni, wcześniej mogłam góry przenosić. Nie martw się, to minie.

A mnie bierze jakieś przeziębienie. Łamie mnie w kościach, głowa boli... a przecież wiosna za oknem! Kupiłam Prenalen ( o fuuuuj smak maliny z czosnkiem - odrazu musiałam wypłukać usta) do tego herbatka z miodem i kurujemy się, może się uda nie rozłożyć całkowicie.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 17:00   #1953
anulka2205
Wtajemniczenie

Ktosiula zdrowiej, mnie też chyba coś chciało rozebrać , ale chyba się podratowałam czosnkiem i malinami właśnie, tylko nie w syropku, jak coś nie bardzo to kroję ząbek drobniutko, na łyżkę, popijam dużą ilością wody- smrodku prawie nie czuć a moc jest

zwojowaliśmy te meble, ale jak ja teraz znajdę coś potrzebnego to pojęcia nie mam, za dużo mam rzeczy, które może się jeszcze przydadzą, chomik jestem i tyle

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 17:16   #1954
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam poweekendowo

Gratuluje wszystkim mamusiom udanych wizyt i zazdroszczę podglądnia Maluszków

Peggy że tak powiem mam podobny problem w toalecie Chyba zaczne wcinac te śliwki suszone

magalska super fotki z usg No i fajnie,że płeć znacie,choc ja bym chyba jeszcze nie dowierzała

kochaneczka mam to samo,ale ja mam juz 1 dziecko,które wymaga opieki,więc muszę jakos sobie radzić,choć jest cięzko.Jedyne pocieszenie ,że to minie w 2 trymestrze.

Wczoraj moje dziecko miało imprezę urodzinową(skończyła 2 latka),przyjecie sie udało,było super!Ale narobiłam sie strasznie i wieczorem padłam jak mucha.To znaczy padłam ale zasnąc nie mogłam z tego zmeczenia Jak ja to kocham
mamy dzieciaczki z tego samego dnia moja córcia tez z 8 kwietnia, ale 2010 roku my tez przez wekedn imprezowaliśmy, ale u nas impreza zaczęła się w sobotę, a dzisiaj odwiedzają nas Ci, którzy nie mogli w weekend

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 17:23   #1955
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
to trzymam kciuki a genetyczne robisz bo masz jakieś predyspozycje czy tak po prostu dla świętego spokoju?
Chodzę prywatnie do ginki i bez gadania ona mi je zleciła, predyspozycji raczej nie mam żadnych więc tak poprostu...

Cytat:
Napisane przez kochaneczka7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny podczytuje was na bieżąco mimo, ze 4 dzień mam wyjęty z życiorysu Śpie po 16 - 17 h dziennie, nie mam ochoty na jakiekolwiek jedzenie, tż probował już wszystkiego - jedyne co moj żołądek przyjmuje to rosół i pomarańcze Stos prania, bałagan w mieszkaniu - a ja jestem nieprzytomna To normalne ? Takie oslabienie ? Im więcej odpoczywam, tym bardziej jestem zmęczona Piersza wizyta dopiero 25.04... Buziaki
Ojej współczuję

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 17:48   #1956
_Peggy
Zakorzenienie

Pojadłam, a teraz najchętniej bym pospała Normalnie oczy mi się zamykają.

Moja Mam już wie. Zadzwoniła a ja nie powstrzymałam się i Jej powiedziałam. Cieszy się ogromnie, wie ile mnie te starania nerwów i bólu kosztowały. Każe uważać, uważać, uważać... Liczy na Wnuczkę (ma dwóch Wnuków)
Stary 2013-04-08, 18:41   #1957
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam poniedziałkowo

Źle dziś spałam tzn. obudziłam się o 5 i do 7 nie mogłam zasnąć, a teraz oczy na zapałki
Na dodatek strasznie się męczyłam w kibelku aż mnie cała boli Masakra, myślałam, że zaparcia odpuściły a tu znowu takie męczarnie. Zdecydowanie muszę wcinać więcej śliwek!! Nie życzę nikomu takich przeżyć.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
A no ja cóż.. wróciłam Mój bobas się tak ruszał że nie dało się zmierzyć. Jest wszystko ok, badania też w normie, rusza się niesaowicie. Machał rączkami no ale tak, zdjęcia nie mam bo papieru nie było i doiero po południu ma być.. no ale obiecal na następnej wizycie zrobić
Świetne wieści

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
wrocilam od lekarza,
z dzidziem juz wszystko ok kosmówka sie wchłonela i mamy juz 23mm
ale z badan wyniklo ze mam tsh za niskie i musze drałować w tym tyg do endokrynologa i do ortopedy z plecami,
cieszę się bardzo, że z dzidziolkiem wszystko ok

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Niedawno wróciłam do domu. Wyniki wyszły dobre, jedynie co mnie martwi to ciała ketonowe w moczu Ginekolog zerknie dokładnie na wyniki dopiero za tydzień, wtedy kolejna wizyta Dzisiaj miała pogrzeb i bardzo się spieszyła, nawet nie zdążyła założyć mi karty ciąży.
Super, że wyniki dobre
Oby to nie było nic ważnego!

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja już po wizycie. Troszeczkę mi dzisiaj zeszło, założyli mi kartę ciąży, ogólne wrażenia z wizyty mega pozytywne.

Tak jak myślałam jestem w 6 tc wszytko jest w porządku, widziałam mała kropkę na usg. Następną wizytę mam 6 maja. Dopiero teraz zaczynam się cieszyć, chociaż tak naprawdę jeszcze to do mnie nie dociera do końca. Rozmawiałam już na temat usg genetycznego na następnej wizycie ustalimy termin. Poza tym dostałam tylko witaminy.
Jak jechałam do lekarza tak mnie zaczęło kuc na dole ze az sie przestraszyłam ale potem przeszło to chyba stres.
super!

Cytat:
Ja w zeszłym tyg miałam prenatalne usg i wszystko ok i okazało się że mamy chłopca i mierzy już 5,5cm mężuś strasznie się cieszy a w czw wizyta u gina
Ooo jak szybko wiecie, Gratuluję chłopaczka
spory z niego kawaler

Cytat:
Dziewczyny podczytuje was na bieżąco mimo, ze 4 dzień mam wyjęty z życiorysu Śpie po 16 - 17 h dziennie, nie mam ochoty na jakiekolwiek jedzenie, tż probował już wszystkiego - jedyne co moj żołądek przyjmuje to rosół i pomarańcze Stos prania, bałagan w mieszkaniu - a ja jestem nieprzytomna To normalne ? Takie oslabienie ? Im więcej odpoczywam, tym bardziej jestem zmęczona Piersza wizyta dopiero 25.04... Buziaki
ale Cię wzięło...obyś szybko wróciła do żywych!

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Pojadłam, a teraz najchętniej bym pospała Normalnie oczy mi się zamykają.

Moja Mam już wie. Zadzwoniła a ja nie powstrzymałam się i Jej powiedziałam. Cieszy się ogromnie, wie ile mnie te starania nerwów i bólu kosztowały. Każe uważać, uważać, uważać... Liczy na Wnuczkę (ma dwóch Wnuków)
Ja dzisiaj dzwonię do swojej mamy, wczoraj powiedzieliśmy teściowej i bardzo się ucieszyła

Domi super reakcja rodziców

Ktosiula zdróweczka życzę
Stary 2013-04-08, 18:56   #1958
_Peggy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam poniedziałkowo

Źle dziś spałam tzn. obudziłam się o 5 i do 7 nie mogłam zasnąć, a teraz oczy na zapałki
Na dodatek strasznie się męczyłam w kibelku aż mnie cała boli Masakra, myślałam, że zaparcia odpuściły a tu znowu takie męczarnie. Zdecydowanie muszę wcinać więcej śliwek!! Nie życzę nikomu takich przeżyć.

Kiwi + owsianka ja dziś trzy razy byłam Nie wiedziałam że wizyta w WC może tak cieszyć
Stary 2013-04-08, 19:03   #1959
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
H
Ania 33 l. tp 28.11.2013 Chyba jestem najstarsza..
W Niemczech bylabys najmlodsza Tu sie o dzieciach mysli ok 40tki.

Cytat:
Ja w zeszłym tyg miałam prenatalne usg i wszystko ok i okazało się że mamy chłopca i mierzy już 5,5cm mężuś strasznie się cieszy a w czw wizyta u gina
Ehhh na tym etapie jeszcze narzady nie sa wyksztalcone calkowicie wiec o pomylke latwo.Ale gratulacje,moze akurat to faktycznie chlopiec

Cytat:
Dziewczyny podczytuje was na bieżąco mimo, ze 4 dzień mam wyjęty z życiorysu Śpie po 16 - 17 h dziennie, nie mam ochoty na jakiekolwiek jedzenie, tż probował już wszystkiego - jedyne co moj żołądek przyjmuje to rosół i pomarańcze Stos prania, bałagan w mieszkaniu - a ja jestem nieprzytomna To normalne ? Takie oslabienie ?
Witaj w grupie.U mnie jeszcze ma wplyw na to pogoda.DZis np bylo pierwszy raz pieknie i cieplo-10 stopni,dzieki czemu spedzilam aktywnie z synkiem caly dzien na dworzu. Ale to dzieki pogodzie.Bo ostatnio to najchetniej zaszylabym sie pod koldra i spala.Ale zauwazylam,ze wlasnie im wiecej leze tym bardziej mnie wszystko meczy.Zmuszam sie na min.godzinny spacer z malym i jest lepiej ale nie moge usiasc bo od razu zasypiam.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 20:04   #1960
domii29
Zakorzenienie

Dopadło mnie jakieś okropne przeziębienie i nie wiem jak się tego cholerstwa pozbyć ;/. Próbowałam już chyba wszystkiego i zamiast być coraz lepiej to jest coraz gorzej
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 20:08   #1961
Ona231
Zadomowienie

Witam

Peggy a leczyłaś się wcześniej? Bo ja to przypadek niemal beznadziejny miałam takie wyniki, że gdyby nie leczenie to w ciąży bym dłuuuuugo jeszcze nie była

Cytat:
Wiesz na 100% to pewnie jak się urodzi u mnie teraz od niedzieli 13 tydzień czyli 1 trymestr zakończony nareszcie i mogę odetchnąć z ulgą ale doktor powiedziała ze raczej jak się już zobaczy że to chłopiec to raczej tak zostaje, dziewczynki to tak wcześnie by nie potwierdziła bo po prostu mogłaby nie zauważyć co i jak no i zależy od pozycji dzieciątka, mój chłopiec to bezwstydnie rozłożył nogi dla mamusi

w załączniku 2 zdjęcia na pierwszym główka i kawałek klatki a na drugim prawie w całej okazałości a fikał podczas usg, aż doktor masowała mnie po brzuchu żeby się przekręcił
Gratuluje
U mnie też miał być chłopiec właśnie w 13 tc a potem urodziła się dziewczynka Ale aż tak nóżek nie rozkładała

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam poniedziałkowo

A może trochę więcej błonnika, otręby, pieczywo razowe to też pomaga
Chociaż zaparcia są bardzo męczące, współczuje.

koala19 super wieści
ryba91 xxxMikixxx fajnie, że wizyty udane oby tak dalej

ania_cz79 chyba jednak najstarsza nie jesteś

kochaneczka7 to w końcu minie, niestety czasem aż takie dolegliwości się zdarzają. Życzę szybkiego powrotu energii Pogadaj z maluszkiem, żeby trochę dał mamie odpocząć

domii29 a co próbowałaś bo mi pomagały witaminy takie prenatl grip care klik to są dla ciężarnych własnie na przeziębienie itp. Same naturalne składniki.

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2013-04-08 o 20:11
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 20:09   #1962
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Magalska super wiadomość. Gratulacje udanej wizyty. Ja chciałabym też już poznać płeć. Zazdroszczę. U mnie to wszyscy myślą o dziewczynce i ja również marzę o niej. Ale co będzie to będziemy kochać.
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 20:14   #1963
_Peggy
Zakorzenienie

Ona231 Leczyłam się 4 lata. Leki, zastrzyki, obserwacje, + 20 na wadze. Odpuściłam, zaczęłam "leczyć się" naturalnie i... zaszłam

domii29 Proponuje miód Manuka, czosnek, herbatę z miodem i cytryną. Miód manuka sama planuje kupic i brać zapobiegawczo (na wiosnę ciągle nosem ciągam)

Edytowane przez _Peggy
Czas edycji: 2013-04-08 o 20:16
_Peggy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 20:36   #1964
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Ja ostatnio to jestem do niczego nic mi się nie chce. Do pracy nie chce mi się chodzić. Najchętniej to przeleżałabym cały dzień w łóżku. Niestety nie ma tak dobrze. Zobowiązałam się wstępnie, że na L4 przejdę dopiero od lipca ( chyba , że będzie się coś działo) Nie wiem jak dam radę to wytrzymać. To jeszcze tyle czasu...........

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Jutro jeszcze dodatkowo muszę rano wstać ok 5 i jechać się zapisać do neurologa na konsultacje a po pracy ( jak się uda dostać numerek) znów czekanie w kolejce na lekarza. Cały dzień poza domem. Środa z samego rana na badania zlecone od gin. i na 10 do 17 w pracy. W czwartek gonię po robocie na szkolenie i tak samo dzień z głowy. I tak mi się ciągle układa, że cały czas mam coś do zrobienia.

Edytowane przez edytte
Czas edycji: 2013-04-08 o 20:38
Stary 2013-04-08, 20:41   #1965
tancerkaGd
Rozeznanie

Dobry wieczór,
nie wiem czy można tu się jeszcze dołączyć, strasznie dużo już napisałyście aż trudno wszystko przeczytać
05.04 wyszły mi II kreseczki na teście ciążowym wg. kalkulatora w necie wychodzi, że termin wypada jakoś 7grudnia. Mam już jedną córeczkę 3,5letnią , więc teraz przydałby się synek
Pozdrawiam
tancerkaGd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 20:51   #1966
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Napisane przez tancerkaGd Pokaż wiadomość
Dobry wieczór,
nie wiem czy można tu się jeszcze dołączyć, strasznie dużo już napisałyście aż trudno wszystko przeczytać
05.04 wyszły mi II kreseczki na teście ciążowym wg. kalkulatora w necie wychodzi, że termin wypada jakoś 7grudnia. Mam już jedną córeczkę 3,5letnią , więc teraz przydałby się synek
Pozdrawiam
Witam nową mamusię i mam takie pytanko, czy może nie pisałaś na wątku " Mamusie wrześniowo- październikowe 2009" bo jakoś tak znajomo kojarzy mi się Twój pseudonim.
Stary 2013-04-08, 20:51   #1967
_Peggy
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wieczór,
Pozdrawiam
Witaj

Ja zrobiłam test 3.04
Tyle ostatnia @ była 7.02 więc podejrzewam termin na połowę listopada
Oby Synuś tym razem

Czkawka mnie męczy
Stary 2013-04-08, 20:52   #1968
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

I wiek dziecka się zgadza.
Stary 2013-04-08, 21:20   #1969
tancerkaGd
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
I wiek dziecka się zgadza.

tak dokładnie

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Witaj

Ja zrobiłam test 3.04
Tyle ostatnia @ była 7.02 więc podejrzewam termin na połowę listopada
Oby Synuś tym razem

Czkawka mnie męczy

Ja właśnie @ miałam 02.03, ale pozytywny test owulacyjny wyszedł dopiero 21 marca ( w poprzednich miesiącach nie robiłam, więc nie wiem czy to u mnie standard) Chociaż przy pierwszej ciąży byłam przekonana, że jestem w 7 tc - bo od 01.01 do 14.02 a tu się okazało , że max 2 tydz....i tak też utrzymalo się do końca ciąży Mam nadzieję, że przynajmniej tym razem się wyrówna
tancerkaGd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 21:50   #1970
ryba91
Zakorzenienie

Ale się rozpisałyście
Ja już po kolacji, mąż zrobił pyszne kanapeczki

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
wrocilam od lekarza,
z dzidziem juz wszystko ok kosmówka sie wchłonela i mamy juz 23mm
ale z badan wyniklo ze mam tsh za niskie i musze drałować w tym tyg do endokrynologa i do ortopedy z plecami,

aż strach mowic cokolwiek mowic temu mojemu lekarzowi bo zaraz by mnie wysłał na usg calego ciała
gratuluję 23mm
Cytat:
Hej dziewczyny ja już po wizycie. Troszeczkę mi dzisiaj zeszło, założyli mi kartę ciąży, ogólne wrażenia z wizyty mega pozytywne.

Tak jak myślałam jestem w 6 tc wszytko jest w porządku, widziałam mała kropkę na usg. Następną wizytę mam 6 maja. Dopiero teraz zaczynam się cieszyć, chociaż tak naprawdę jeszcze to do mnie nie dociera do końca. Rozmawiałam już na temat usg genetycznego na następnej wizycie ustalimy termin. Poza tym dostałam tylko witaminy.
Jak jechałam do lekarza tak mnie zaczęło kuc na dole ze az sie przestraszyłam ale potem przeszło to chyba stres.
Jeśli dopisujecie jeszcze na pierwszej stronie to bym prosiła
Ania 33 l. tp 28.11.2013 Chyba jestem najstarsza..
Dopisujemy zawsze! super że wizyta udana!
Cytat:
Po pierwsze gratuluję udanych wizyt!!
Dawno mnie nie było.. święta.. sporo pracy no ale teraz powoli wracam do żywych

poza tym a pro po kg to ja nawet 1 kg schudłam a zadnych wymiotów nie miałam a apetyt nie powiem, dopisuje chodzą za mną pestki dyni ale dziś w lidlu były takie do łuskania a nie chce mi się w tym grzebać muszę znaleść obrane
ooo już pierwszy chłopak!
Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
witajciegratuluuje wizyt...
ja dzis po wizycie, zalozyla mi karte i ogolnie chyba ok ;p

ja tez! 29 wizyta i mam sie wtedy umowic na genet.;]
gratuluję
Cytat:
ja też na początku tak spałam, do dzisiaj mi nie przeszło :d jak nie idę do pracy to śpię całymi dniami nic się nie martw, później minie
Cytat:
Dobry wieczór,
Pozdrawiam
Witam!

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

aaa no i jeszcze te ciasto grejfrutowe to ja nie wiem czy wklejałam ale jak coś :
http://www.cukiernia-alaska.pl/ciasto-z-grejpfrutami
robię z tego przepisu
Stary 2013-04-09, 08:41   #1971
anulka2205
Wtajemniczenie

Witaj TancerkaGd

Dziewczyny jak radzicie sobie z bólem głowy??Mnie wczoraj dopadło, ale tak konkretnie, już nie wiedziałam co robić, a dziś znów coś ćmi zimne okłady nic nie dawały, niby mam paracetamol, ale wolałąbym nie brać

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-09, 08:56   #1972
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobry wieczór,
Pozdrawiam
Hej, jasne że można.Witaj

Witam się wtorkowo

Dziś zaczynamy równy 11t

W ogóle to miałam ciężką nockę... niby spałam ale tak na "pół gwizdka"

Dziś na 17 wizyta więc poproszę o kciuki!!!

Anulka- jak mocno mnie boli to biorę paracetamol, ginka powiedziała że to możemy brać

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-04-09, 09:41   #1973
anulka2205
Wtajemniczenie

Kciuki trzymam, czekamy na foteczki

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-09, 10:28   #1974
agatkaa1
Zakorzenienie

Dzień dobry

Trzymam za wizyty!
i gratuluję udanych wizyt....

Witam też nowe koleżanki

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:28   #1975
ktosiula
Wtajemniczenie

Post Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Hej!

Tancerka witaj

Anulka jak nic nie pomaga i nie przechodzi to weź paracetamol, nie zaszkodzi.

Dzastino zaciskam kciuki!!!! Czekamy na relację. W 11t to już będą piękne zdjęcia!

U was też taka "jesień-zima" za oknem? Ileż można...
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:29   #1976
kasiunka8998
Raczkowanie

hej dziewczyny
przepraszam, że tak dawno nie zaglądałam ale jakoś tak wyszło, że odcięłam się od kompa na jakiś czas. Nie nadrobiłam wszystkiego co pisałyście, ale postaram się Po przeleceniu kilku str widzę, że wszystko u Was ok z czego bardzo się cieszę u mnie też uspokoiło się z plamieniami i krwawieniami. Kończę przyjmować duphaston i mam nadzieje że na tym skończy się moja nieprzyjemna strona ciąży i będzie tylko lepiej. Prenatalne mam za 2 tyg i wtedy całkiem się uspokoję

Powiedzcie jak tam Wasze brzuszki? u mnie 10 tc i o dziwo widze zmiany w ciele. Po 1 zniknęła talia, podbrzusze napuchnięte i nie zdziwie się jak na majówkę już przed nikim nie ukryję swego stanu

Magalska cieszę się że prenatalne wyszły dobrze i zdjęcia bomba, super pamiątka a bobo jakie już fajne a powiedz jak to jest z wynikami, dostajesz od razu na wizycie czy czeka się ??
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:47   #1977
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Magalska super wiadomość. Gratulacje udanej wizyty. Ja chciałabym też już poznać płeć. Zazdroszczę. U mnie to wszyscy myślą o dziewczynce i ja również marzę o niej. Ale co będzie to będziemy kochać.
moja mama bardzo chciała dziewczynkę, no ale cóż a mi to też obojętne byle zdrowe

Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
przepraszam, że tak dawno nie zaglądałam ale jakoś tak wyszło, że odcięłam się od kompa na jakiś czas. Nie nadrobiłam wszystkiego co pisałyście, ale postaram się Po przeleceniu kilku str widzę, że wszystko u Was ok z czego bardzo się cieszę u mnie też uspokoiło się z plamieniami i krwawieniami. Kończę przyjmować duphaston i mam nadzieje że na tym skończy się moja nieprzyjemna strona ciąży i będzie tylko lepiej. Prenatalne mam za 2 tyg i wtedy całkiem się uspokoję

Powiedzcie jak tam Wasze brzuszki? u mnie 10 tc i o dziwo widze zmiany w ciele. Po 1 zniknęła talia, podbrzusze napuchnięte i nie zdziwie się jak na majówkę już przed nikim nie ukryję swego stanu

Magalska cieszę się że prenatalne wyszły dobrze i zdjęcia bomba, super pamiątka a bobo jakie już fajne a powiedz jak to jest z wynikami, dostajesz od razu na wizycie czy czeka się ??
wydruk z usg to od razu na wizycie, ale ja dodatkowo miałam pobieraną krew na test papp-a i za tydzień mam konsultację z genetykiem który porównuje wynik usg (wszystkie zmierzone parametry)+wyniki krwi i wylicza prawdopodobieństwo wystąpienia jakiś tak chorób. a później w 22 tyg usg genetyczne + test potrójny. (a wszystko na nfz )

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 11:40   #1978
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Hej!

Tancerka witaj

Dzastino zaciskam kciuki!!!! Czekamy na relację. W 11t to już będą piękne zdjęcia!

No u Nas dzisiaj brak słoneczka...

Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

Heej, faktycznie dawno Cię nie było.
Mój brzuszek chyba na razie bez zmian

Dziewczyny,a wy planujecie jakieś wakacje w tym roku?

My mieliśmy jechać nad morzem ale nie wiem czy wypali, wszystko zależy od tego czy Tż zmieni pracę (a jest w trakcie rozmów), jeżeli zmieni to raczej nie pojedziemy bo wiadomo najpierw umowa próbna na 3 mies więc o urlopie może pomarzyć, może chociaż na week uda Nam się wyskoczyć.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-04-09 o 11:42
Stary 2013-04-09, 11:43   #1979
agatkaa1
Zakorzenienie

a to mój z dziś brzuszek Tz mówi że widać....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0069.jpg (53,6 KB, 61 załadowań)

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2013-04-09 o 11:45
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 11:50   #1980
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Hej, jasne że można.Witaj

Witam się wtorkowo

Dziś zaczynamy równy 11t

W ogóle to miałam ciężką nockę... niby spałam ale tak na "pół gwizdka"

Dziś na 17 wizyta więc poproszę o kciuki!!!

Anulka- jak mocno mnie boli to biorę paracetamol, ginka powiedziała że to możemy brać
Trzymam mocno pisz potem co i jak po wizycie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Hej!

Tancerka witaj

Masakra z tą pogodą, niby zimno nie jest, ale śnieg z deszczem napiernicza.. :/

Witam się w ten wtorkowy brzydki dzień. Dzisiaj dzwonił szef.. chce ze mną rozmawiać, więc po południu ma do mnie do pracy przyjechać.. a jak się nie wyrobi to jutro. Ale mam stresa.. muszę mu powiedzieć o moim bejbiku .. a tak boję się reakcji. Mam nadzieję, że mnie nie zwolni. Teoretycznie mogę mu "zagrozić" że do porodu musi mnie trzymać bo inaczej i nogi połamane żartuje
Mam nadzieję, że mnie nie zlinczuje i nie będzie bez sensu pierniczył o tym że " tak się nie robi"
No i chcę przystąpić do dobrowolnego odprowadzania składek ubezpieczeniowych, żeby ten macierzyński jaki taki mi wyliczyli.. bo obecnie nie mam odprowadzanych.. jak się nie zgodzi to i tyle z niego zostanie Trzymajcie kciuki za tą rozmowę

A mam pytanie, jakbym była bezrobotna, zarejestrowana w urzędzie pracy i miałą od nich ubezpieczenie to macierzyński mi się nie liczy prawda?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości