Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-09, 11:18   #1891
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
po zapoznaniu sie z planem tych warsztatow wydaje mi sie, ze to bezpieczny maluch...ale oplacony przez mamo to ja i dlatego pod inna nazwa. wszystkie tematy takie jak pisalyscie wczesniej dam znac w czwartek.
no własnie tak to wygląda, dlatego czekam na twoją opinię

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ja się obawiam u mojej kruszynki niedosłuchu.... Bardzo bym chciała, żeby była zdrowa
czemu masz takie obawy
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 11:19   #1892
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Dzięki za info, z ciekawości pytałam

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny cesarka... w ciagu godziny. Trzymajcie kciuki. Nie dociera to do mnie. Nie wierze ze zobacze dzis malucha. Odezwe sie jak bede w stanie na spokojnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Vil kochana kciukasyyy pełną para pewnie juz Przemo cyca ssie
czekamyyy na infoo : jupi:
Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość

Relacja z wczorajszej wizyty u lekarza: tak jak ostatnio dostałam zj.ebkę za wagę, to teraz dostałam pochwałę za to, że przytyłam tylko 0,5 kg (jestem mile zaskoczona, bo jakoś specjalnie nie ograniczałam żarcia, a w niedzielę to już w ogóle miałam dzień obżarstwa... poszłam do sklepu i brałam to na co miałam ochotę gdyby nie mąż, pewnie bym to wszystko wciągnęła jak odkurzacz, ale mi zabrał w końcu żarcie... ) i mam niższe ciśnienie.
Dostałam skierowanie na morfo, w tym HBS, ale lekarz powiedział, że mam sobie zrobić HIV prywatnie, bo on tu ma jakieś nieprzyjemności w swojej przychodni jak zleca HIV, musi uzasadniać to stertami papierów i w ogóle jakieś niezdrowe podejście mają (wyniki w zalakowanych kopertach, super tajność etc.). Trochę są 10 lat za Murzynami.
Powiedział, że paciorkowca robimy za 3 tygodnie na następnej wizycie.

Najważniejsze...z Piotrusiem wszystko ok, choć spał na usg, dr próbował go rozbudzić, ale się nie dało. Sobie spał i połykał sobie coś usteczkami jestem totalnie zakochana! na bank będę ryczeć jak go pierwszy raz zobaczę (zazdroszczę teraz Vil, ale mój musi jeszcze trochę sobie posiedzieć).
Waży prawie 2100 gr, wymiary w normach. Głowa troszkę wyprzedza resztę.

Następna wizyta 29.04.
za wizytee
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no właśnie, jak to jest z tymi numerami? któreś się zgłaszały jako chętne do odbierania tego typu info i informowaniu na wątku? musiałabym sobie też zapisać
bo ja w sumie od niedawna mam takiego prostego, starego smartfona ale nie włączałam nigdy internetu tam i nie mam zamiaru póki nie będę miała odpowiedniego abonamentu. ba, nawet nie wiem, jak się tam te ustawienia robi, żeby na neta wejść ale nigdy nie potrzebowałam... mam lapka, w pracy też internet, na co mi płacić jeszcze za neta w komórce?
jaaaa
Cytat:
A propo tych pomiarów maluszków.
Jeśli moja dzidzia ma wszystko o ponad tydzień większe, ale np pomiędzy główką a brzuszkiem i kością udową są różnice 2-3 dni to nic złego tak??
nieeee
Cytat:
Salviae ma na 22-23.04, a Kalka na 2.05

Nie mam pojęcia
Ja mam neta w komórce, a w razie czego wezmę sobie tablet albo małego lapka

Vil się zgłaszała , ja i Banka
tak jest
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A po co się robi posiew moczu i czym to się różni od moczu badanie ogólne??
badanie ogolne jest badaniem ogolnym czyli sprawdzane jest ph, ciezar wlasciwy, cukier , bialko leukocyty i np. bakterie, a posiew jest robiony przez kilka dni sprawdxa sie czy wychodowuje sie bakterie i jak tak to jaka :P
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
oo, to może vil... bo będzie już w domciu z małym kurcze, kciuków nie puszczam!!!
z banką zobaczymy... pewnie też się niedługo rozpakuje i będzie można do niej z relacją walić
a ty to rodzisz wtedy co ja, więc bez sensu
noo nie kraczcie tak hehehe
Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Vil już pewnie widziała maluszka !!!!

Ja mam wstępnie na 22 dzisiaj wizyta więc dowiem się, czy coś się zmieniło
trzymam kciuki za wizyte
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
perwsza herba z liści malin w trakcie picia!
smakuje jak wyciąg z trawy
hehe nastepna Axella hehhe ale by bylo jak by liscie zadzialaly hehhe
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 11:20   #1893
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
===właśnie listonosz mi przyniósł poprawioną pracę mgr przez moją promotorkę, zostaje mi tylko poprawić wstęp i streszczenie the end===
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
a tak na szybko:
Jenny kup sobie herbatkę w aptece dbam o zdrowie, ja kupowałam chyba za 2,5zł ;p kupiłam 2 opakowania- w sumie nie wiem po co, bo chyba tego świństwa nie wypiję
Dzięki za info

Cytat:
wczoraj byłam w tesco,kuupa ludzi a pani otworzyla kase,oczywiscie wszyscy biegna a ona grzecznie mowi "chwila,chwila,najpie rw pani w ciąży"
to byo mega mile bo stalabym z 20min jak nie wiecej
Super!

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 11:21   #1894
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
, żeby nie stać w kolejce bierzesz numerek, możesz sobie usiąść na krzesłach i poczekać
łooooo,nie spotkalam sie z tym
świetne

chyba nie da sie tego wypic

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 11:21   #1895
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
, żeby nie stać w kolejce bierzesz numerek, możesz sobie usiąść na krzesłach i poczekać
Wg mnie to jest głupie. Pamiętam w Zakopanem na poczcie też trzeba było drukować taki numer. Nie dość że o tym nie wiedzałam, stałam w kolejce długo i nagle baba mi mówi, że mam iść to wydrukować..A ja tylko znaczek chciałam kupić i musiałam od nowa czekać
Stary 2013-04-09, 11:23   #1896
JennyAniolek
Zakorzenienie

Chciałam się iść farbować, ale póki co nie mogę; bo czekam aż kurier przyjedzie po paczki... Tylko, że ma czas do 16:00

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-09, 11:24   #1897
ankaaa206
Wtajemniczenie

byłam na spacerze krótkim, jest pieknie, czuć wiosnę poźniej jeszcze raz pójdę
cały czas myślę co tam u vil

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 11:25   #1898
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
łooooo,nie spotkalam sie z tym
świetne
Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Wg mnie to jest głupie. Pamiętam w Zakopanem na poczcie też trzeba było drukować taki numer. Nie dość że o tym nie wiedzałam, stałam w kolejce długo i nagle baba mi mówi, że mam iść to wydrukować..A ja tylko znaczek chciałam kupić i musiałam od nowa czekać
Dla mnie bardzo dobre rozwiązanie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-09, 11:26   #1899
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Xal wybierasz się przed porodem na wizytę do jakiegoś lekarza z Bonifratrów ??
Nie, przeliczyłam kasę na śpioszki i bodziaki
Poza tym, przy porodzie lekarza może wcale nie być. Nie widzę potrzeby.
Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wzmożone ruchy małego kucie przy szyjce tam w środku i ból jak ma okres tylko mocny... Co to może oznaczać? Nie moge sie dodzwonić do gina pewnie ma dyżur w szpitalu
Takie dziwne odczucia przy szyjce to ja mam jak młoda tam zawędruje, aż mnie cała pipka dziwnie boli ... młoda się przesuwa i ustępuje. Ale ten ból okresowy to ci już nie powiem, ja miałam pod brzuchem jak mi intensywnie brzuszek rósł, bo się naciągało.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 11:26   #1900
ankaaa206
Wtajemniczenie

[QUOTE=nuna2;40214331].
ja też się obawiam niedosłuchu, moja teściowa i mąż mają, niewielki ale jednak, wierzę że mały będzie zdrowy

Julka
Stary 2013-04-09, 11:26   #1901
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a apropo tych Rafałków to uczą się w miarę ok? Bo sobie czytałam znaczenie imion ( wiem, wiem zabobony, ale jednak) i tam akurat w tym temacie średnio.
Przemek już odpadł bo jednak mój TŻ powiedział, że mu się źle kojarzy.
Darek faktycznie mało można zdrobnić, ale znamy samych fantastycznych Darków, a Rafała nie znam żadnego, ale jakoś wczoraj oglądając kabaret to imię usłyszałam i też mi się podoba No, a w znaczeniu ma dużo +
Ja znam dwóch w których byłam zakochana przystojni i intelekt ponad normę, z chęcią bym tak nazwała syna ale TZ już wie jaki to sentyment i powiedział że MOWY NIE MA
Cytat:
co do lewatywy-jak to jest? kto jest przy tobie?

Weszłam z położną do wc, zrobiła wlew i mnie zostawiła samą , największy szit że moja cesarka była organizowana na cito i nie miałam czasu na prysznic następnym razem wezme sobie jakieś nawilżane chusteczki mogą pomóc przy higienie gdyby zabrakło możliwości skorzystania z prysznica.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 11:27   #1902
vvgh
Wtajemniczenie

Dobra, chyba idę na tą pocztę i do rossmanna... Chce ktoś coś po drodze ze sklepu ?
Stary 2013-04-09, 11:27   #1903
maarchewka
Zakorzenienie

W ogóle wczoraj byłam na spotkaniu w społdzielni mieszkaniowej.. Głosuje sie tam za rożnymi uchwalami - czy ma byc remont czegoś, co robimy z tym czy z tamtym..
Ogolnie niezłe jaja byłam ja, 2 dziewczyny tak do 30 roku zycia, 3 osoby około 50 lat i pozostałe 70 osób w wieku 65+...

Zarząd chciał głosować za wstawieniem liczników na wodę z radiowym przesyłem wskaźników stanu wody.. No ale geriawity stwierdziły ze nie, bo:
- oni nie chcą mieć podsłuchu w domu
- bo urządzenie na pewno sie zepsuje i będzie im źle naliczać wodę i kto to będzie naprawiać i na czyj koszt??
babki tłumaczą ze licznik jest taki normalny a to urządzenie tylko przesyla informacje jaki jest wskaźnik na liczniku...
- bo to urządzenia na pewno będzie wysyłać jakie oni mają urządzenia w domu jak lodówka, pralka i oni nie chcą dzielić się takimi informacjami
- bo to żadne udogodnienie taki przesył radiowy, bo przecież można być w domu jak spisują liczniki (BTW wtedy latwiej podejrzeć jakie mają urządzenia w domu, no ale tak to im nie przeszkadza)

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 11:28   #1904
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Aa! nie opowiadalam Wam mojego jakze super snu
otóż w tym śnie musiałam testować ubranka Zu..
i taki zimowy kombinezon malutki założyłam i szłam na sanki by zobaczyć czy zimno nie bedzie..
ciekawe jak sie w to zmesciłam
ale radoche mialam mega na sankach
ale sen

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
na początku to może sobie typowałam czy chcę chłopca czy dziewczynkę, ale teraz to już tylko się modlę by dotrwać do terminu ( bo wiadomo zawsze lepiej rozwinięte) i by było zdrowe. Wszystko inne mam gdzieś..
ja mam tak samo

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Jedyne co mnie przeraża to powikłania które mogą się przytrafic... dziewczynie z pokoju po cc wdało się zakażenie i skończyło się usunięciem macicy
biedna
Stary 2013-04-09, 11:28   #1905
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
Dziewczyny cesarka... w ciagu godziny. Trzymajcie kciuki. Nie dociera to do mnie. Nie wierze ze zobacze dzis malucha. Odezwe sie jak bede w stanie na spokojnie

Popłakałam sie ze wzruszenia i emocji! Cudownie że już będziesz mogła przytulić swoje maleństwo. Trzymam kciuki za Was!!

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 11:28   #1906
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
niepotrzebnie dodałam www jeszcze raz:
http://gotuj.skutecznie.tv/2012/03/k...sosie-serowym/
fajny przepis
trzeba będzie wypróbować.. mam nadzieję, że nie zapodzieję gdzieś linka jak zawsze :torna:

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
hehe nastepna Axella hehhe ale by bylo jak by liscie zadzialaly hehhe
liście nie przyśpieszają porodu.. tylko wpływają na zmiękczenie szyjki

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 11:28   #1907
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
W ogóle wczoraj byłam na spotkaniu w społdzielni mieszkaniowej.. Głosuje sie tam za rożnymi uchwalami - czy ma byc remont czegoś, co robimy z tym czy z tamtym..
Ogolnie niezłe jaja byłam ja, 2 dziewczyny tak do 30 roku zycia, 3 osoby około 50 lat i pozostałe 70 osób w wieku 65+...

Zarząd chciał głosować za wstawieniem liczników na wodę z radiowym przesyłem wskaźników stanu wody.. No ale geriawity stwierdziły ze nie, bo:
- bo urządzenie na pewno sie zepsuje i będzie im źle naliczać wodę i kto to będzie naprawiać i na czyj koszt??
babki tłumaczą ze licznik jest taki normalny a to urządzenie tylko przesyla informacje jaki jest wskaźnik na liczniku...
- bo to urządzenia na pewno będzie wysyłać jakie oni mają urządzenia w domu jak lodówka, pralka i oni nie chcą dzielić się takimi informacjami
- bo to żadne udogodnienie taki przesył radiowy, bo przecież można być w domu jak spisują liczniki (BTW wtedy latwiej podejrzeć jakie mają urządzenia w domu, no ale tak to im nie przeszkadza)
ah te dziadki

Julka
Stary 2013-04-09, 11:28   #1908
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
to akurat jest całkiem dobre rozwiązanie jak są spore kolejki, bo wtedy zaden geriawit (bo tylko na chwilkę) Ci się nie wciśnie i z nikim nie musisz walczyć o miejsce.. i mniej więcej wiadomo za ile będzie sie wchodzić i czy warto czekać..

Wojtek
Stary 2013-04-09, 11:29   #1909
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

A to Ci nowina! Trzymam za Ciebie i Przemusia mocno
Chociaż pewnie już Go tulisz w swoich ramionach...

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość

Relacja z wczorajszej wizyty u lekarza: tak jak ostatnio dostałam zj.ebkę za wagę, to teraz dostałam pochwałę za to, że przytyłam tylko 0,5 kg (jestem mile zaskoczona, bo jakoś specjalnie nie ograniczałam żarcia, a w niedzielę to już w ogóle miałam dzień obżarstwa... poszłam do sklepu i brałam to na co miałam ochotę gdyby nie mąż, pewnie bym to wszystko wciągnęła jak odkurzacz, ale mi zabrał w końcu żarcie... ) i mam niższe ciśnienie.
Dostałam skierowanie na morfo, w tym HBS, ale lekarz powiedział, że mam sobie zrobić HIV prywatnie, bo on tu ma jakieś nieprzyjemności w swojej przychodni jak zleca HIV, musi uzasadniać to stertami papierów i w ogóle jakieś niezdrowe podejście mają (wyniki w zalakowanych kopertach, super tajność etc.). Trochę są 10 lat za Murzynami.
Powiedział, że paciorkowca robimy za 3 tygodnie na następnej wizycie.

Najważniejsze...z Piotrusiem wszystko ok, choć spał na usg, dr próbował go rozbudzić, ale się nie dało. Sobie spał i połykał sobie coś usteczkami jestem totalnie zakochana! na bank będę ryczeć jak go pierwszy raz zobaczę (zazdroszczę teraz Vil, ale mój musi jeszcze trochę sobie posiedzieć).
Waży prawie 2100 gr, wymiary w normach. Głowa troszkę wyprzedza resztę.

Następna wizyta 29.04.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
eee teraz to już chyba każdy może się połączyć z netem z komórki, nawet odpłatnie... chyba, że któraś nie czuła potrzeby aby się z nami podzielić tą informacją

ja tak samo!! czekam i czekam a możemy poczekać sobie dłuuugo na informacje od Vil...
A dupcia, bo ja nie mogę. Mam taki super extra telefon, w którym ostatnio nawet # wysiadł i nie mam spacji, więc pisanie smsów jest dla mnie mordegą...
Ale zapisałam sobie numerek fona do jednej z nas... Tyle, że chyba zapiszę, do jeszcze jednej, która ma jakiś termin bardziej odległy od mojego

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
musiałabym pójść do sklepu po coś na obiad ale zupełnie nie mam pomysłu co zrobić
Mi się mięsko nie rozmroziło, więc zaraz zakładam galoty i idę do bankomatu, a później na stołówkę kupić jakiś rarytasek dla siebie i Mężula Dziś dzień kulinarnego lenia

Cytat:

Vil się zgłaszała , ja i Banka
No ja skorzystałam z Twojego zgłoszenia, ale zapiszę sobie nr może Vil, która już będzie z maluszkiem w domku, bo obawiam się, że mój skarbek może przychodzić na świat wtedy kiedy i Twój

Cytat:
Dziewczyny, które robiły zakupy u gapa kids-co od niego zamawiałyście??

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 11:31   #1910
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
UMąż się śmiał wczoraj, że po tatusiu, aż się go zapytałam w którym miejscu jego brzuszek wygląda na niedożywiony
Stwierdził, że on też jeść nie chce, ale biedny musi, żebym ja wszystkiego nie wmiotła, bo dba o moją linię
ale jaki troskliwy

Cytat:
wczoraj byłam w tesco,kuupa ludzi a pani otworzyla kase,oczywiscie wszyscy biegna a ona grzecznie mowi "chwila,chwila,najpie rw pani w ciąży"
to byo mega mile bo stalabym z 20min jak nie wiecej
bardzo miło
Stary 2013-04-09, 11:32   #1911
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nie, przeliczyłam kasę na śpioszki i bodziaki
Poza tym, przy porodzie lekarza może wcale nie być. Nie widzę potrzeby.
Nam na SR położna mówiła, że przyjmują bez problemu i nie trzeba mieć skierowania; ale po wczorajszej rozmowie z A. zastanawiam się czy jednak się nie wybrać tam do jakiegoś lekarza, bo mają coraz większe oblężenie Muszę jeszcze raz pogadać z K. co o tym sądzi przy okazji zwiedzania porodówki.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-04-09 o 11:33
Stary 2013-04-09, 11:33   #1912
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
numerek w aptece?
w kilku aptekach jest to u nas i super sprawa, nie trzeba stać w kolejce
Cytat:
niepotrzebnie dodałam www jeszcze raz:
http://gotuj.skutecznie.tv/2012/03/k...sosie-serowym/
a ja nie zauważyłam, dzięki

Cytat:
Głupie bo nie wiedziałaś o tym wg mnie świetne rozwiązanie, możesz wyjść z apteki,możesz usiąść nie musisz stać w kolejce, pilnować jej, nikt się nie wciska, nikt się nie kłóci jak dla mnie same plusy

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Nam na SR położna mówiła, że przyjmują bez problemu i nie trzeba mieć skierowania; ale po wczorajszej rozmowie z A. zastanawiam się czy nie jednak się nie wybrać tam do jakiegoś, bo mają coraz większe oblężenie Muszę jeszcze raz pogadać z K. co o tym sądzi przy okazji zwiedzania porodówki.
a czy taka wizyta u lekarza coś Ci da? kto to A. jakaś położna stamtąd?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 11:34   #1913
maarchewka
Zakorzenienie

ej w ogole w mojej ksiażce ciażowej jest napisane, że 2 tygodnie przed porodem obniża się brzuch itp i dziecko bardziej naciska na pęcherz i jeszcze częściej chodzi się siku...
Jak ja zacznę częściej chodzic siku to na noc przeprowadze się do kibla i będę spać na sedesie z gaciami w dół.. przynajmniej się wyśpię a nie będę łazić w te i spowrotem

Wojtek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 11:34   #1914
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

no to dały dziadki czadu
Stary 2013-04-09, 11:35   #1915
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
No ja skorzystałam z Twojego zgłoszenia, ale zapiszę sobie nr może Vil, która już będzie z maluszkiem w domku, bo obawiam się, że mój skarbek może przychodzić na świat wtedy kiedy i Twój
Zapisz sobie do Vil i Banki, bo z naszymi maluchami to faktycznie różnie może być

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-09, 11:35   #1916
szprotka_mada
Wtajemniczenie

xal- czy to przypadkiem nie Ty mi pomagałaś w obliczeniach ile mi się należy kasy jak mój szef wszystko pokręcił

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 11:35   #1917
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam się iść farbować, ale póki co nie mogę; bo czekam aż kurier przyjedzie po paczki... Tylko, że ma czas do 16:00
U mnie właśnie był kurier i przywiózł szafkę wiszącą pod TV.
Zastanawiam się czy paczka pocztowa też dzisiaj przyjdzie, bo niby na śledzeniu przesyłek jest, że o 5 wyjechało z Zabrza z centrali ...

Stary 2013-04-09, 11:36   #1918
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
ej w ogole w mojej ksiażce ciażowej jest napisane, że 2 tygodnie przed porodem obniża się brzuch itp i dziecko bardziej naciska na pęcherz i jeszcze częściej chodzi się siku...
Jak ja zacznę częściej chodzic siku to na noc przeprowadze się do kibla i będę spać na sedesie z gaciami w dół.. przynajmniej się wyśpię a nie będę łazić w te i spowrotem
Padłam

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-09, 11:37   #1919
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2

Cytat:
Może się tak rusza i naciska po prostu mocno. Mój często tak robi, ale bólu jak na okres przy tym nie mam.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Niunka nie miałaś żadnej infekcji ostatnio? - to co do tego kłucia,
a na ból spróbuj nospę może przejdzie, jak nie to wtedy wal do gina.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Marchewka- mi też nie działa

na pewno wszystko jest ok. U nas różnica spora bo aż 3 tygodnie i gin nie zwrócił na wet uwagi, sama dopytywałam i wytłumaczył że nie ma czym się martwić

może za bardzo się forsujesz na uczelni ? i maluszek się buntuje..
jak masz możliwość to odpocznij, poleż sobie spokojnie
Właśnie mam jakaś infekcje ale nie jest to od rana mnie swedzi troche. Zwolniłam sie z zajęć i Juz w domu jestem. Wzięłam nospe. Zobaczę co dalej. Dziwnie tak jakos bo nigdy sie tak nie czułam inaczej jakos. TZ sie zwolnił jedzie Juz do domku do mnie
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 11:37   #1920
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
xal- czy to przypadkiem nie Ty mi pomagałaś w obliczeniach ile mi się należy kasy jak mój szef wszystko pokręcił
Tak ja a coś źle było, czy znowu ci namieszali?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości