Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-09, 13:27   #2041
antoinettee
Zadomowienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Jej, mam całą stertę ubrań do prasowania a tak mi się nie chce za to zabrać. Buuu, skąd czerpać siły :P Żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce

Co do klubu - dziewczyny może zróbcie jakiś kasting ;P i przyjmijcie parę osób. Ja zgłaszam się na ochotnika

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-04-09 o 13:29
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:30   #2042
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
jaki ochraniacz kupiłaś pochwal się
ja muszę na dniach kupić, bo Tż chce łóżeczko skłądać i mnie udusi w końcu, bo powiedział że mam najpierw pościel ogarnąć

WŁAŚNIE !!! .. oświećcie mnie .. jak to jest z tymi otulaczami ? jaki powinnam kupić ? bo przecież dziecko na początku leży na tym najwyższym poziomie prawda ? a później się obniża.
to jakiej wysokości otulacz muszę kupić, one są uniwersalne, zielona jestem w tych sprawach
Kupiłam taki:
http://allegro.pl/ala-i-as-ochraniac...133214965.html
niebieska kratka.

Uniwersalne są.

Ja całej pościeli nie kupuję teraz bo mi się nie przyda na początek - kocyk+prześcieradło i wsio! ;-P

Potem sobie dokupię
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:32   #2043
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
WŁAŚNIE !!! .. oświećcie mnie .. jak to jest z tymi otulaczami ? jaki powinnam kupić ? bo przecież dziecko na początku leży na tym najwyższym poziomie prawda ? a później się obniża.
to jakiej wysokości otulacz muszę kupić, one są uniwersalne, zielona jestem w tych sprawach
wysokość ochraniaczy raczej jest uniwersalna, jedyne co czasami chodzi o długość- czy na całe łóżeczko, czy na pół

ja tego nie kupowałam, gdyż chcę dobrze widzieć swojego Dzidziusia zza szczebelków
na początku dziecko nie wierci się tak bardzo i ochraniacz nie jest w ogóle potrzebny
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:33   #2044
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ja ciekawa, ale nie mam dostępu ;(
Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
też nie mam
Wysłałam Wam zaproszenie do znajomych.więc zapraszam na mój profil i do albumu:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:33   #2045
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Jej, mam całą stertę ubrań do prasowania a tak mi się nie chce za to zabrać. Buuu, skąd czerpać siły :P Żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce

Co do klubu - dziewczyny może zróbcie jakiś kasting ;P i przyjmijcie parę osób. Ja zgłaszam się na ochotnika
też się zgłaszam
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:34   #2046
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:

to chyba Jenny musi nas zaprosić do klubu
Stary 2013-04-09, 13:36   #2047
Atena564
Zadomowienie

Byłam dziś w aptece kupić kilka rzeczy np. lewatywe, sól fizjologiczną, octanisept....

MAM PYTANKA:
i tak sobie potem pomyślałam czy potrzeba kupować jakieś leki np. przeciwgoraćzkowe i przeciwbólowe by mieć w apteczce na wszelki wypadek---> bo np. jest takie coś jak Pedicetamol czy Paracetamol Farmina w czopkach.....i niewiem czy kupić coś takiego czy nie???? Kupujecie coś takiego??/ A dośwaidczone mamy co polecają kupić????

i jeszcze tak się zapytam: Kupowałyście najzwyklejsze ampułki soli fizjologicznej (bo mi dali w aptece takie ampułki po 0,30 gr a koleżanka doradzała mi kupić Physidose- koszt 12 ampułek ponad 14 zl u mnie w aptece) a czy kupujecie jakieś sprey do nosaka z solą morska??

No i nadal niewiem jaki termometr mam kupić
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:39   #2048
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu nie oddają, prosiłam i nie chcieli oddać.
Ej ja mam jeszcze prawie miesiąc do cesarki!!!
ojj no to faktycznie jeszcze czas
ale nie bierz tego do siebie.. tak jakoś mi się pomyślało

Can - fajny ten otulacz podoba mi się
no to teraz mam dylemat czy poczekać jeszcze z pościelą.. może na początek kupię tylko otulacz i przybornik

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:42   #2049
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Wysłałam Wam zaproszenie do znajomych.więc zapraszam na mój profil i do albumu:-*
dziękuję piękne M4 ma Twój Tymek

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:42   #2050
xal
Zakorzenienie

Otulacz kupiłam w komplecie z pościelą.

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
MAM PYTANKA:
i tak sobie potem pomyślałam czy potrzeba kupować jakieś leki np. przeciwgoraćzkowe i przeciwbólowe by mieć w apteczce na wszelki wypadek---> bo np. jest takie coś jak Pedicetamol czy Paracetamol Farmina w czopkach.....i niewiem czy kupić coś takiego czy nie???? Kupujecie coś takiego??/ A dośwaidczone mamy co polecają kupić????

i jeszcze tak się zapytam: Kupowałyście najzwyklejsze ampułki soli fizjologicznej (bo mi dali w aptece takie ampułki po 0,30 gr a koleżanka doradzała mi kupić Physidose- koszt 12 ampułek ponad 14 zl u mnie w aptece) a czy kupujecie jakieś sprey do nosaka z solą morska??

Na gorączkę nic nie kupuję, bałabym się dawać maluszkowi bez konsultacji z pediatrą.
Na SR mówili o zwykłej soli fizjologicznej i ewentualnie ją też można wkropić do noska, nic więcej.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:45   #2051
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Byłam dziś w aptece kupić kilka rzeczy np. lewatywe, sól fizjologiczną, octanisept....

MAM PYTANKA:

narazie nic z takich rzeczy nie kupuję, najpierw wolę spytać pediatry lub położnej co jest bezpieczne dla maluszka, niż sama kupować
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:46   #2052
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
no to teraz mam dylemat czy poczekać jeszcze z pościelą.. może na początek kupię tylko otulacz i przybornik
loney niewiem czy bedzie CI sie opłacało tylko zamówić sam otulacz i przybornik?? nielepiej zamówić całość i zapłacić za kuriera i mieć i zaoszczędzić nawet jakby miała leżec pościel w szafie??
ja wczorej zamówiłam m.in. 2 częsciowy komplet poscieli by mieć na zmiane za około 25 zł, a dziś zamawiam komplet 5 częsciowy z otulaczem i poduszka i kołdra za około 80 zł, rzuce jedynie do szafy ale w razie czego już bede mieć
Stary 2013-04-09, 13:48   #2053
ada32
Wtajemniczenie

zjadłam dużego ptysia z kremem i mi nie dobrze

ale za to mały zadowolony że ho ho ho...tańczy i się buja

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:50   #2054
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Na gorączkę nic nie kupuję, bałabym się dawać maluszkowi bez konsultacji z pediatrą.
Na SR mówili o zwykłej soli fizjologicznej i ewentualnie ją też można wkropić do noska, nic więcej.
Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
narazie nic z takich rzeczy nie kupuję, najpierw wolę spytać pediatry lub położnej co jest bezpieczne dla maluszka, niż sama kupować
no wła śnie dlatego nic niekuiłam, pomimo iz znajoma co rodziła rok temu polecała mi te leki bo że używała i działały, z tym że ona miałą taką sytuacje że jej mały zaczał nagle goraczkować w nocy i podała te leki i pomogło a zę mieszka na wsi to i o lekarza w średoku nocy trudno a do szpitala ponad 30 km, wiec ona przed porodem się w takie leki dla noworodków zaopatrzyła
Stary 2013-04-09, 13:51   #2055
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Co sądzicie o takich pielucho-ceratkach http://allegro.pl/sliczne-i-bardzo-p...151065397.html
Chciałabym to jako podkłady do wózka, przewijania, odbicia itp, tylko nie wiem jak to później z praniem wychodzi czy się nie niszczy
ja mam 3, dwie mniejsze i jedna duża, na all kupiłam, dziś jedną wyprałam i jest ok tylko mam wrażenie że ceratki jest jakby więcej niż materiału teraz..

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Cześć

Melduję, że wróciliśmy dzisiaj do domu i tak jak planowaliśmy zahaczyliśmy o Auchan w Częstochowie, gdzie była akcja fundacji Szczęśliwe Macierzyństwo. Sama akcja na pewno fajna. Były m.in. pokazy chustowiązania, kąpania w wiaderku i wiele innych rzeczy, ale tymi najbardziej się zainteresowałam. Fajne było indywidualne podejście, rozmowa bezpośrednio z panią, która daną rzeczą się zajmowała.

Najwięcej chętnych było jednak na same badania - wiadomo. Byliśmy w CH około 10:15 (akcja zaczynała się od 11) i już było dużo ludzi. Jak się później okazało stworzona już była "wstępna" kolejka do zapisów na USG. Przed samą 11-stą zaczęło się zamieszanie i sprzeczki "pan tu nie stał". Ostatecznie my zapisani byliśmy na godzinę... 15:20. Cała akcja trwała do 16:30. Zgrzana tym staniem w kolejce usiadłam sobie z tż-em na krzesełkach ustawionych naprzeciw stworzonych na potrzeby chwili gabinetów i dochodziłam do siebie. Po dłuższej chwili mieliśmy właściwie iść już do samochodu i się zastanowić czy czekamy, czy jedziemy do domu i... w tym momencie pewna pani z obsługi podeszła do nas i zaprosiła do gabinetu. Zrobiłam wieeelkie oczy i pytam "już?", na co ona, że tak, spisała tylko moje nazwisko i wykreśliła z g. 15:20. Widocznie jakaś pani została szybciej "załatwiona" i doktorek się nudził. Takim sposobem czekaliśmy może z 10 minut na USG.

Samo USG... 3d może i było, ale słabe w porównaniu choćby z tym u mojego lekarza. Jednak sama "wizyta" bardzo fajna. Lekarz bardzo konkretny, dużo mówił, wszystko sprawdzał, opisywał, tłumaczył dlaczego główka i brzuszek muszą być proporcjonalne, słuchaliśmy serduszka, oglądał przepływy w mózgu, itp. Byłam zdziwiona, bo naprawdę był zaangażowany w badanie. Próbował mnie podpuścić, że pięęęękna dziewczynka rośnie! Tż zbladł w momencie. Powtórzył drugi raz, na co ja mówię: No chyba nieeee. Pyta: Chyba? Ja: Na pewno. Na co on: No jasne, że na pewno! Proszę zobaczyć jaki pędzel! Pierwszy raz nasze dziecko podczas badania miało rozwalone nogi, high life. No i dalej rośnie w szybkim tempie, lekarz stwierdził, że jest prawie 2 tygodnie większy od rówieśników. Kość udowa ma 6,19cm, a podobno niektóre dzieci rodzą się z kością ok. 7cm. Mąż z wrażenia zapytał się czy on tak będzie ciągle rósł, czy w końcu zwolni. Doktorek powiedział, że zwolni i później zacznie inwestować w twardy dysk. I tu cytat: "No chyba, że ktoś mu to przerwie i potraktuje go cc 2 tygodnie przed terminem." Także od razu poznałam jego opinię cc na życzenie.

Rozpisałam się, ale ogólnie badanie jest bardzo fajne dla osób, które nie chodzą prywatnie. Fajnie, że mieliśmy po drodze, ale jakbym specjalnie się tarabaniła, to bym żałowała. Brawo za takie akcje!
też miała na to jechać ale stwierdziłamże nie chce mi siestac w kolejce a dali wam jakieś fotki w 3d albo cokolwiek? bo ja w sumie na to liczyłam

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Planujemy remont u meża na wsi, mamy tam dwa pokoje swoje i chcemy malować , zrobić przemeblowanie i w jednym zmienić panele. Jak myślicie, kiedy się za to zabrać? Termi porodu 18.05. ech...
my też przed remontem.. i mam nadzieje, ze zaraz jak sie cieplej zrobi tz sie za to weźmie bo ja już w maju moge urodzić.. i szlag mnie trafia że na ostatnia chwile wszystko

Cytat:
Napisane przez Kaaasiulka Pokaż wiadomość
Witajcie. Mam pytanie odnośnie fotelików do samochodu. Tzn nie mamy z mężem zielonego pojęcia jaki kupić. Wczoraj oglądaliśmy z mężem fotelik stokke do kompletu do wózka stokke, bo taki kupiliśmy, ale sprzedawca nam go odradzil z uwagi na ciężar. Fotelik ma same dobre opinie, ale rzeczywiście jest ciężkawy, a i ja czuję, że będzie za ciężki dla mnie. Proponował nam foteliki maxi cosi, szczególnie spodobał nam się maxi cosi cabriofix. Czy któraś z Was może go kupiła, a może polecacie jakiś inny?
ja jeszcze mam polecone besafe izi go i aton

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny cesarka... w ciagu godziny. Trzymajcie kciuki. Nie dociera to do mnie. Nie wierze ze zobacze dzis malucha. Odezwe sie jak bede w stanie na spokojnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaa kciuki!!!!

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

a my na 16:40 do gina na usg 33 tc leci

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 13:52   #2056
Atena564
Zadomowienie

mykam na SR, dziś mam być o porodzie w wodzie i o cc wiec myślmai bede z vil
Stary 2013-04-09, 13:57   #2057
candace1
Zakorzenienie

lonely-myslę, że warto kupić od razu wszystko jak masz miejsce - zaoszczędzisz na wysyłkach.
Ja w razie czego mam pościel po Z. z kubusiem puchatkiem, więc ciśnienia nie mam

Cytat:
Na gorączkę można czopki i generalnie dobrze jest je mieć w domu bo takiemu maluszkowi skacze tem do ponad 40 stopni nie wiadomo kiedy.
Ja mam pomoc doraźną pod domem, więc nie kupuję nic bo w razie czego 2 min i jestem na miejscu...

Do noska dla niemowlaka można kupić nosefrida - ja teraz dla siebie kupiłam albo wodę morską
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:58   #2058
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
mykam na SR, dziś mam być o porodzie w wodzie i o cc wiec myślmai bede z vil
Ale vil już tuli Przemusia- ona już po cc przecież

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 14:03   #2059
diabli
Zakorzenienie

mam pytanie, kupowalyscie majtki wielorazowe i jednorazowe?

http://allegro.pl/wielorazowe-majtki...t-poporodowe-l-
i3093842603.html

http://allegro.pl/rewelacyjne-poporo...byono-promocja-
i3101225548.html

mam zapisane i takie i takie i teraz zglupialam
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 14:04   #2060
potterka
Zakorzenienie

Vil gratuluję Przemuś witamy

Pierwszy maluch ciary mnie aż rpzechodza i ryczeć mi się chce

od rana Was gonię i co nadrobiłam stornę to dopisałyscie 2 kolejne

a co do łóżeczka, to u nas już hyba z miesiąc stoi ale bez poscieli,, bo po co ma się kurzyć pościel ubierze D. jak my będziemy w szpitalu, albo w ogóle jak ze szpitala wrócimy to się dopiero za to weźmiemy.. wszystko juz czeka poprane i poprasowane
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 14:11   #2061
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

MAM PYTANKA:

ja na razie nic nie kupuję, dopiero po konsultacji z pediatrą, położną będę kupowała. Kupię tylko sól fizjologiczną do przemywania oczek i octenisept do pępuszka. Do noska kupowałam ostatnio aspirator i filtry nosefrida więc wzięłam też spray z tej samej serii

Cytat:
loney niewiem czy bedzie CI sie opłacało tylko zamówić sam otulacz i przybornik?? nielepiej zamówić całość i zapłacić za kuriera i mieć i zaoszczędzić nawet jakby miała leżec pościel w szafie??
ja wczorej zamówiłam m.in. 2 częsciowy komplet poscieli by mieć na zmiane za około 25 zł, a dziś zamawiam komplet 5 częsciowy z otulaczem i poduszka i kołdra za około 80 zł, rzuce jedynie do szafy ale w razie czego już bede mieć

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
lonely-myslę, że warto kupić od razu wszystko jak masz miejsce - zaoszczędzisz na wysyłkach.
Ja w razie czego mam pościel po Z. z kubusiem puchatkiem, więc ciśnienia nie mam
no właśnie macie rację, pościel za parę miesięcy i tak będę musiała kupić, więc nic się nie stanie jak poleży.. a taniej wyjdzie i będę miała do kompletu

Atena - podziel się linkami, jaką pościel kupiłaś

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 14:11   #2062
justyna_g4
Zakorzenienie

Nadrobiłam, a sporo miałam. Ja dziś w jakimś takim kitowym humorze. Tata leci do Szwecji, nie wyspałam sie i mam jakiś dzień płaczka bo popłakałam się przy zdjęciu vil. Swoją drogą zostawić was na chwilę a tu już nasz pierwszy maluszek na swiecie.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Ja sobie wymyśliłam poród na 24 maja - taka ładna data Będę wtedy pod koniec 38 tygodnia, więc akurat idealny czas na wyjście
Ja bym chciała 12 czerwca, ale pewnie jak mi jeszcze brzuch urośnie to będę chciała szybciej.

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość

Relacja z wczorajszej wizyty u lekarza: tak jak ostatnio dostałam zj.ebkę za wagę, to teraz dostałam pochwałę za to, że przytyłam tylko 0,5 kg (jestem mile zaskoczona, bo jakoś specjalnie nie ograniczałam żarcia, a w niedzielę to już w ogóle miałam dzień obżarstwa... poszłam do sklepu i brałam to na co miałam ochotę gdyby nie mąż, pewnie bym to wszystko wciągnęła jak odkurzacz, ale mi zabrał w końcu żarcie... ) i mam niższe ciśnienie.
Dostałam skierowanie na morfo, w tym HBS, ale lekarz powiedział, że mam sobie zrobić HIV prywatnie, bo on tu ma jakieś nieprzyjemności w swojej przychodni jak zleca HIV, musi uzasadniać to stertami papierów i w ogóle jakieś niezdrowe podejście mają (wyniki w zalakowanych kopertach, super tajność etc.). Trochę są 10 lat za Murzynami.
Powiedział, że paciorkowca robimy za 3 tygodnie na następnej wizycie.

Najważniejsze...z Piotrusiem wszystko ok, choć spał na usg, dr próbował go rozbudzić, ale się nie dało. Sobie spał i połykał sobie coś usteczkami jestem totalnie zakochana! na bank będę ryczeć jak go pierwszy raz zobaczę (zazdroszczę teraz Vil, ale mój musi jeszcze trochę sobie posiedzieć).
Waży prawie 2100 gr, wymiary w normach. Głowa troszkę wyprzedza resztę.

Następna wizyta 29.04.

Fajnie, że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak jest w szpitalach ? jest wi-fi ? jakoś przywykłam że to jest norma i się o to nie martwię, ale szczerze mówiąc będę rodzić w takim molochu z czasów PRLu więc sama nie wiem. Musze czyjś numer sobie zapisać na wszelki wypadek
Też się ostatnio zastanawiałam. Jeśli u mnie nie będzie to nawet nie będę miała jak dać wam znać, że mała jest na świecie.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
szalona noc kurcze, ja tez juz wczoraj wieczorem mialam rozne schizy. niby nie plamilam...ale mala fikala jak szalona, wiec nie wiedzialam czy cieszyc sie, ze czuje ruchy, czy martwic, ze jest zbyt zywotna od razu mialam wizje, ze pewnie mi sie odkleja lozysko, albo to ten czop i zaczne rodzic...a przeciez do terminu jeszcze tyle czasu. tz kazal mi sie umowic na dzisiaj do gina, ale po pracy wole zeby jechal i malowal mieszkanie niz jezdzil ze mna...wiem mala wazniejsza, ale jakos boje sie, ze pojade na wizyte, a gin uzna, ze znow szpital a ja tam nie chce lezec, bo i tak nic nie moga podac, zrobic. luteine moge lykac w domu. ehhh ciezki zycie ciezarowek. zazdroszcze tym, ktorych ciaze sa bezproblemowe.
Ja też miałam jakaś beznadziejną noc. Pierwsze bolało mnie trochę z lewej strony, później jakby trochę nerka. Ale ja zawsze wystawiam nogę i plecy poza kołdrę wiec moze to dlatego bo jak sie przykryłam i ogrzałam to było lepiej. Ostatnio robiłam badania moczu i żadnego białka, ani krwi nie było wiec mam nadzieje ze z moją nerką ok.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ja zrobiłam zupę serową i leżę i resztę mam w duuu....szy

Dziewczyny, które robiły zakupy u gapa kids-co od niego zamawiałyście??
A jak ją robisz??

A kupiłaś w końcu jakieś koszule już??

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A jeszcze mam pytanie do KTG.. Jak byłam u tej lekarki z Madalinskiego to mówiła cos ze do 40 tc badają KTG w Medicoverze a potem wysyłają do szpitala.. I teraz sie zastanawiam czy ja nie powinnam być po/przed wizytą u gina podłączana pod KTG? Czy to dopiero jak się coś dzieje?? Bo ta moja ginka to nieogarnieta...
Ja sie zastanawiałam kiedy się robi ktg bo mi na ostatniej wizycie robiła, a to dopiero 30tc skończony. I miałam zapis ruchów, serduszka i skórczy.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
mi polecali z Johnsona
Też je chcę kupić.

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Co do pieluch zamawiałam u takiego sprzedawcy rp_77 czy jakos tak pieluchy tetrowe Juz uprane i powiem wam ze są naprawde super.

A które zamawiałaś?? Ja u niego będę robić zakupy i pieluchy tez chcę kupić.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Przemus urodzil sie o 10.38. 10 pkt, wazy 2840 i ma 51 cm
Znieczulenie jeszcze trzyma. Obszerniejsza relacja kiedy indziej, buziaki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Gratulacje kochana!!! Byłaś bardzo dzielna całą ciążę i na pewno Przemuś Ci to teraz wynagrodzi.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 14:11   #2063
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:

i3093842603.html

i3101225548.html

Nie chcą mi się linki otworzyć ale ja kupiłam wielorazowe z takiej siateczki. Gdzieś czytałam, że są lepsze niż te z fizeliny bo te drugie nie "oddychają" .

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
a co do łóżeczka, to u nas już hyba z miesiąc stoi ale bez poscieli,, bo po co ma się kurzyć pościel ubierze D. jak my będziemy w szpitalu, albo w ogóle jak ze szpitala wrócimy to się dopiero za to weźmiemy.. wszystko juz czeka poprane i poprasowane
proszę, jak wszystko ładnie przygotowane

Ja dzisiaj w ramach studniówki zrobiłam listę rzeczy, które już mamy- i brakuje nam jeszcze tylko wanienki, prześcieradeł i termometru

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 14:15   #2064
_pola
Rozeznanie

Vil ogromniaste gratulacje!!!!

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 14:16   #2065
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

i3093842603.html

i3101225548.html

Ja kupiłam jednorazowe ale cały czas sie zastanawiam czy nie beda za małe jak jeszcze przytyje.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 14:19   #2066
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:

ja również na razie nic nie kupuję dla Małego z leków

ale jakby co to pamiętajcie:

1. jeśli coś pgorączkowego/ pbólowego dla Maluszków to najlepiej PARACETAMOL (w warunkach domowych) <<najlepiej po konsultacji z lekarzem>>
2. najlepiej w czopkach
3. no i najważniejsze : 10mg na 1kg masy ciała dziecka!! nie więcej

<<w razie w to jestem pielęgniarką , która pracowała z noworodkami, więc wiem co mówię >>
Stary 2013-04-09, 14:26   #2067
Mysia mysz
Zakorzenienie

ja już po pracy, ostatni dzień... czuję się dziwnie, smutno mi że wrócę tam pewnie dopiero w styczniu, smutno mi, że teraz, że zostało mi tylko czekanie do porodu, nie wiem czy którą z Was mnie rozumie...

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 14:26   #2068
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
ja mam 3, dwie mniejsze i jedna duża, na all kupiłam, dziś jedną wyprałam i jest ok tylko mam wrażenie że ceratki jest jakby więcej niż materiału teraz..
To może puszczę je dla pewności bez wirówki, bo ja mam lekkiego świra z wirówką i zawsze daję na maxa to się jeszcze bardziej może naciągnąć.

Cytat:
Linki mi się nie otwierają, więc napiszę ci tyle, że kupiłam 4 wielorazówki na Damrota w BB. Dostałam jeszcze od kuzynki kilka jednorazówek, ona zużyła jedną czy 2 z opakowania i wolała chyba te wielorazowe

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 14:30   #2069
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ja również na razie nic nie kupuję dla Małego z leków

ale jakby co to pamiętajcie:

1. jeśli coś pgorączkowego/ pbólowego dla Maluszków to najlepiej PARACETAMOL (w warunkach domowych) <<najlepiej po konsultacji z lekarzem>>
2. najlepiej w czopkach
3. no i najważniejsze : 10mg na 1kg masy ciała dziecka!! nie więcej

<<w razie w to jestem pielęgniarką , która pracowała z noworodkami, więc wiem co mówię >>
akurat to ja napewno kupie!!! nie bede sie stresowala , ze jest 2 nocy i trzeba do apteki , a nie daj boze goraczka rosniee o co to to niee
przezorny zawsze ubezpieczony hehhe
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 14:34   #2070
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
akurat to ja napewno kupie!!! nie bede sie stresowala , ze jest 2 nocy i trzeba do apteki , a nie daj boze goraczka rosniee o co to to niee
przezorny zawsze ubezpieczony hehhe
hmm może masz rację chyba najmniejsza dawka w czopku to 30mg ...
więc takie trzeba by kupić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości