|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
Hej kochane
![]() A ja zaraz idę lepić z mamą pierożki ruskie już doczekać się nie mogę obiadu ![]() Zoska jakoś się zmusiłam do tego kręcenia, 30 minut to myślę jest ok czas tylko ściskać agrafką mi się nie chce ![]() Sandera widzę, że w Naturach okupacja olejków z GP z papryczką u mnie w 2 naturach też pustki są ja już chyba z 5 opakowanie zużyłam tego z papryką i niestety już mam końcóweczkę może na 2 razy starczy ![]() A jak się spisuje ten ze skrzypem? Mniej po nim włoski wypadają? Like ja polecam ten z GP na stymulację wzrostu włosów z czerwoną papryką, ja go daje tylko na skalp, bo mi szkoda zużyć na całe włosy ale koleżanka daje go na długość + skalp i jest zadowolona ![]() Albo może oliwka Baby dream z Rossmanna, lub oliwka dla mam też BD
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
Meeedzik Pierogi ruskie
Ja kocham wgl wszystkie pierożki Aaaj tam, ja w końcu się musze przemóc do tych ćwiczeń, a jak nie ćwiczyć w domu, to chociaz biegać nawet te 20minut 3 razy w tygodniu i tak powinno to dużo dać
|
#2073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Koniecznie z nimi pogadaj, bo to jest chore! Jak można nie puszczać pracowników na przerwę? I to jeszcze zmiany na cały dzień!!! Pogadaj z nimi, a jak to nic nie da to postrasz inspekcją pracy, bo tak na pewno nie może być
|
|
|
#2074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Maska drożdżowa zmyta, teraz wcinam śniadanio-obiad, czyli kluski śląskie z pieczarkami i cebulka
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Dzięki
|
|
#2077 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za włoszczyznę zamiast pączków!No malutki rozmiar, ale muszę się do niego znowu mieścić, bo boczki mi znów wyskoczyły ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() za bieg i medal ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
za podejście, na prawdę
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Spadam do pracy
Do 22 ![]() ![]()
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2080 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A za wagę ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
za spadki!
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
Zoska ja też uwielbiam wszystkie pierożki
A co do ćwiczeń to mam zamiar zrobić sobie wyzwanie przysiadowo- ściskowo-hulahopowe ![]() Właśnie zrobiłam 100 ścisków, zaraz kolejne 100 i przysiady, a wieczorem hula hop ![]() Like nie nakładaj może oleju na skalp, tylko na długość od ucha w dół albo od połowy długości włosów daj znać jak kokos się spisze ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cindy dziękuję
|
#2083 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja nawet tyle nie stoję przed lustrem. No i jak robi jakieś jedzenie, np. obiad to 3 godziny potrafi robić. Np. oskrobałam mu ziemniaki i miał tylko pierś z kurczaka w panierce zrobić to 1,5 godz to robił. A jak robił naleśniki ze szpinakiem takie zapiekane w piekarniku z parmezanem to 3 godziny robił. Żołądek do kręgosłupa przyrasta jak się czeka na jego obiad, ale on musi dokładnie zrobić ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Mnie też takie fotki motywują. Często oglądam ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Ty leniu śmierdzący! Brać się za ćwiczenia ale już ja też mam zamiar coś porobić, tylko nie wiem co ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh zaraz coś napiszę
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
heloołł
![]() Jestem i JA!!! i będę już z Wami częściej Specjalnie dzisiaj wszystko posprzątałam gdy tylko z kursu wróciłam, obiad przygotowałam dla rodzinki ( wystarczy podgrzać) i jestem z WAMI !!! Zaraz tylko szybko wyskoczę po dzieci do przedszkola ale wrócę po 20 minutkach W końcu się ogarnęłam ze wszystkim! Boże jakie piękne uczucie! Muszę Was nadrobić trochę żeby wiedzieć co u której się dzieje U mnie dobrze, wszelkie bóle minęły, okres się skończył, grypa jelitowa sobie też poszła teraz nadrabiam jedzeniem.... ciągle głodna jestem! :/ przez 4 dni prawie nic nie jadłam bo tak mnie żołądek bolał więc teraz organizm oszalał i najchętniej by całą lodówkę pochłonął.... ehhh ciężko się powstrzymać ale staram się nie wciągnąć wszystkiego co mam w kuchni ![]() Na kursie super! Jestem mega zadowolona! Chodzę tam dopiero 3 tygodnie a tyle co już się nauczyłam to szok! Ciekawe co będę umiała po 6 miesiącach Coraz bardziej mi się podoba ten niemiecki Poza tym nic nowego :P dzieci zdrowe, mąż pracuje a pogoda piękna choć dzisiaj troche deszcz pada :/ ale na weekend zapowiadają u mnie 24 stopnie!!!! także fajnie Jutro się zważę to Wam napiszę czy coś się zmieniło ale wątpię w to :/ Wracam znowu do ćwiczeń bo przez ten okres musiałam odpuścić sobie. Także będę walczyć razem z Wami p.s.jadę po dzieci, zaraz wracam!!!!
|
#2086 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój TŻ się musiał zdziwić jak zobaczył Twoją kondycję ![]() Zazdroszczę Ci takiej nudy, bo ja przez ostatnie 3 tyg to tylko sensacje czekolodawo-chipsowe ![]() Hehe lepiej kosmetyki niż słodycze, zdecydowanie ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------
|
|
#2087 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz co, bardzo chcieliśmy do Norwegii, uczyliśmy się sami języka, ale chcieliśmy chodzić też na jakieś lekcje, żeby się póxniej nie okazało, że nie potrafimy się dogadać jednak.
Lektorka dała dupy i nici wyszły z tej nauki... Teraz jest trochę za późno na naukę, bo chcemy na wakacje gdzieś wyjechać, żeby zarobić.Teraz szukamy ogólnie po tych wszystkich firmach pośredniczących, moja ciotka wyjechała do Niemiec niedawno (jest kimś w stylu opiekunki medycznej) i mówiła, żebyśmy wpadli tam, bo pracy jest pełno, tylko trzeba znać podstawy niemieckiego. Ja niemiecki miałam ostatnio w gimnazjum ale coś tam pamiętam, myślę, że gdybym sobie przypomniała podstawy to byłoby wystarczajaco. TŻ podobno nic nie pamięta, ale na pewno jakby poczytał jakieś stare zeszyty to by sobie przypomniał.Niedawno spotkałam kolegę ze szkoły. Wyjechał do Niemiec, ma żonę (jest w moim wieku ), pracuje tam i ogólnie zostają tam na stałe już. Napisał mi dzisiaj rano smsa, że jego kolega szuka tam pokojówki, niemiecki na takim poziomie, żeby sie dogadać. Napisałam mu, że bardzo chętnie, tylko pewnie musiałabym po wypowiedzeniu tutaj zostac te 2 tyg (orientuje sie ktoś czy można to jakoś szybciej zakończyć?) i że na 3 dni musiałabym w maju wrócić do Polski na matury Ma się zapytac czy tak mogłoby być, ale wątpię. A szkoda.
|
|
#2088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super uczucie jak wiesz, że masz wszystko zrobione i możesz odpoczywać ![]() Cieszę się, że już masz spokój z chorobami i bólami Co do jedzenia to Ci współczuję, ja przez ostatnie 3 tyg tak miałam. Wróciło mi wszystko co schudłam, a dodatkowo napuchłam przez @ którą dziś dostałam Nie ma nic lepszego niż zadowolenie ze swojego rozwoju 3mam kciuki żeby było tylko lepiej i lepiej, żebyś była zadowolona ![]() Co będziesz ćwiczyła? ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
Mój TŻ właśnie wspominał żeby do Norwegii wyjechać. Co do Niemiec to mamy Monię która na pewno zna realia i potwierdza, że tam jest lepsze życie Oferta świetna! Na prawdę bomba. Szkoda jej Może jednak da się coś zrobić? Aaa zapomniałam wam napisać, że jak byłam chora to byłam u polskiego lekarza. Płaciłam za wizytę 50e i za leki 30e. Ale standard jest mega wysoki. Jak by się u nas do prywatnego poszło. Na serio bosko. Ale trzeba płacić niestety.
|
|
#2089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To pozytywnie! Pokaż efekty remontu ![]() Dobrze, że juz wszytsko ok ze zdrowiem hehe, no trzeba uważać na jedzenie ![]() Jak ja zazdroszcze kursu! Super, że jesteś zadowolona pewnie pilny uczeń z Ciebie? ![]() 24 stopnie...? U mnie jest może 7
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
No to chciałam wam opisać wczorajszą sytuację.
Ger wróciła do domu. Poświrowała bąka że niby wszystko jest okej. Po jakimś czasie nie mogłam wytrzymać z tą jej sztucznością i zapytałam jej to kiedy chce ze mną porozmawiać. Powiedziała że po obiedzie. Oni jedzą o 21-22 a ja sobie myślę, nie będę z walizkami o tej porze latać to mówię jej że czy możemy przed bo chcę do chłopaka iść. Jak się na mnie wydarła że jestem egoistką, że myślę tylko o sobie itd. Aż mi się śmiać chciało! Spakowana byłam więc było mi już wszystko jedno. O 18 zaczęliśmy rozmowę. Ja kontra oni Ja wylajtowana, bo co mi zrobią. A oni mnie zaskoczyli jak nie wiem. Oni chcieli mi tylko powiedzieć jacy są dla mnie dobrzy i tam przykłady podawali. A ja im wygarnęłam wszystko co mi się nie podoba. Że nie będę tego i tamtego robić. Że po 18 mam wolne i nie będę dłużej siedzieć. Że w dni kiedy Conor jest chory nie będę siedziała do 18 tylko do 16 tak jak było w umowie. Że nie będę im czyściła toalet bo niee po to tu jestem. Że kupiłam bilet do domu na urlop i jadę itd, itd. Na wszystko się zgodzili bez mrugnięcia. Przyznali mi rację i nie muszę połowy rzeczy robić. Jedyny zarzut który tak na prawdę mieli to że nie odkurzyłam pod czarną sofą Także koniec końców chcieli mnie nastraszyć ale im nie wyszło. Zostaję z nimi przez 3 tyg. Potem na tydz wracam do PL a potem to chcemy z TŻ razem zamieszkać na spokojnie poszukamy mieszkania itd. Wszystko ułożyło się po mojej myśli
|
#2091 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety masz racje, życie jest tam bardzo drogie, ale tam nie jest tak jak tutaj, że wszystko co zarobisz wydajesz na rachunki i jedzenie i z utęsknieniem czekasz na kolejną wypłatę Także jak macie taką mozliwość to korzystajcie Hehe, no wypowiedzi Moni mnie tylko utwierdzają w tym przekonaniu, że trzeba poprostu stąd uciekać do Niemiec czy innego kraju, żeby życ normalnie, bo tu sie nie da Heroine jak wróci to jestem pewna, że bedzie na maxa zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
Haha, bardzo dobrze zrobiłaś, że im dogadałaś i wygarnełaś wszystko
|
|
|
#2092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to mnie świetnie rozumiesz widzę ja mam teraz takiego packmana ze masakra :/ a przez 4 dni na jedzenie patrzeć nie mogłam. Grypa jelitowa to straszna rzecz! :/ okres zresztą też :/ ja miałam 2w1 A będę na steperze ćwiczyła, brzuszki na kołysce robiła i przysiady - mój ulubiony zestaw ćwiczeń Co do Niemiec to powiem tak : Jak się zna niemiecki to żyje się tu jak w bajce. Najlepiej jeszcze jak jest się jakimś fachowcem np. elektrykiem jak mój mąż niemcy sami dzwonią do niego z ofertami pracy Kobiety na pewno znajdą tu też pracę w zawodzie nauczycielki niemieckiego (jeśli jest się po germanistyce) , fryzjerki, kosmetyczki, kelnerki. Ogólnie jest tu lepiej. Ludzie (Niemcy) są bardzo kulturalni, pomocni, sympatyczni, wszyscy chodzą zadowoleni - uśmiechnięci, wszędzie jest czysto, ładnie, opieka lekarska na najwyższym poziomie. Oczywiście mówię o południowych Niemcach bo z tego co wiem to na północy jest zupełnie inaczej, nawet język mają troszeczkę inny, poza tym jest tam więcej obcokrajowców niż niemców np. w Berlinie. Południe jest bardziej spokojniejsze bo tu przeważa wiara chrześcijańska więc niema tyle mieszanek no i tu obchodzi się wszystkie święta chrześcijańskie więc jest sporo dni wolnych w roku . Jest tu też cieplejszy klimat Ogólnie Niemcy to fajny kraj tylko ten ich język taki nieciekawy hehe ale idzie się przyzwyczaić Cindy widzę że Tobie się w końcu wszystko też ułożyło! Strasznie się cieszę w końcu masz swojego ukochanego i dogadałaś się z tą rodzinką u której mieszkasz - super! Widzę, że urlopik szykujesz w Polsce?? A od września wracasz do PL na stałe???---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
Muszę z drugiego kompa zgrać stare zdjęcia mieszkania żeby pokazać Wam efekt przed i po hehe no pilny pilny uczeń ze mnie staram się jak mogę żeby opanować w końcu troche ten niemiecki. Na szczęscie jest coraz lepiej tylko że ja wstydzę się rozmawiać po niemiecku Dziś miałam okazję pogadać z kolegą mojego męża to myślałam że pod ziemię się zapadnę ze wstydu W sobotę idziemy z mężem do tego kolegi na grilla więc może się przełamię i powiem z jedno zdanie hahaha No tutaj cieplejszy klimat jest drzewa już rozkwitają, wszędzie zielono się robi, pełno kwiatów rośnie
175 cm , 29 lat 06.2010 - 85 kg 06.2011 - 57 kg 2013 - 60-62 kg 2014 - 61-65 2016 - 71 kg aktualnie jest : 66 kg cel : 60 kg Edytowane przez monika01011986 Czas edycji: 2013-04-09 o 15:20 |
||
|
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha jestem z siebie zadowolona
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana jeśli macie możliwość to pakujcie manele i w drogę! Na prawdę nie warto czekać na lepsze czasy w PL bo można się nie doczekać. Będzie Wam dużo łatwiej bo dzieci narazie nie macie. Spokojnie znajdziecie sobie pracę, mieszkanie, znajomych itd. później spokojnie będziesz mogła zostać mamą bo na dziecko będzie Cie stać i jeszcze pieniądze będziesz od państwa dostawała dla maleństwa. Mi jest tylko szkoda tego że moje dzieci nie będą tak dobrze jak ja znały polskiego no ale trudno :/ coś za coś.....---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Madziu dziękuję, że przekazałaś dziewczynom moje pozdrowienia i buziaki kochana jesteś ![]() ![]() a co u ciebie jeszcze? dalej w domu siedzisz? czy znalazłaś jakąs pracę? Mureczko witaj kochana!!!!!!!!! jak tam przygotowania do matury??????????????????? ????????????????????? Pipson to Ty w avatarze???????
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny zestaw ćwiczeń ![]() Ładnie to napisałaś o niemcach ![]() Tak, ułożyło się, ale i tak chcę za miesiąc zamieszkać z moim TŻ taaak chłopak fajny tydzień urlopu szykuję od września na stałe, bo moją wymarzoną pracę będę miała ![]() Nie bój się swobodnie porozmawiać. Nawet jak zrobisz błędy to co z tego. Ważne żebyś ćwiczyła i była zrozumiała dla otoczenia a będzie okej
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twój TŻ to polak tak? Bo ja trochę z informacjami do tyłu jestem, wybacz Od września przyjedzie z Tobą do PL czy jak? Ehh ja właśnie się cholera boję :/ wstydzę i z tego wszystkiego dostaję paraliżu jak mam coś powiedzieć..... przez to walę takie błędy że wolę już się wcale nie odzywać.... Wiem, że powinnam rozmawiać itd ale to cholera trudne :/ niemiecki znam już na tyle że mogłabym trochę rozmawiać ale kurde wstydzę się okropnie
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
Cindy i bardzo dobrze, że wszystko im wygarnęłaś
niech nie podskakują Monia super, że znalazłaś czas dla nas ![]() A ja siedzę w domu, za to Tż poszedł do pracy jako pomocnik elektryka i zarabia dość ładnie, do tego mamy jeszcze trochę odłożone więc do następnego wyjazdu nam starczy ![]() Ja już mam za sobą 200 ścisków, 60 przysiadów ( nie wiem od ilu zacząć, żeby nie przesadzić i co ile zwiększać codziennie ) i 15 minut hula hop ![]() Później jeszcze pokręcę z 30 minut
|
#2098 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobra jesteś w "wymuszaniu" ćwiczeń , ja ostatnio leniwie tylko to co muuuszeCytat:
Twoje ostatnie posty są tak pozytywne, że jak czytam to się uśmiecham i jakoś zmuszam się choć to minimalnej dawki ruchu bo mi wstyd, że Ty ćwiczyć a ja co... i też się ruszam w końcu![]() murka sandera ![]() Cytat:
mi się już zapasy ruskich skończyły ( przywiezione z rodzinnych stron) a samej to mi się nie chce robić![]() Cytat:
jak znam Twoja motywacje to szybciutko boczki spadnąA moja włoszczyzna plus udko z kurczaka , koncentrat i łyżka śmietany= gar zupy pomidorowej i było miło aż do wczoraj bo na obiad zamiast porcji to całą pozostałą zawartość zupy i makaronu zjadłam na obiad nie wiem ile tego było i nie chce wiedzieć Cytat:
takie cudaCiesze się, że wszystko się układa, tylko nie zjadaj lodówki Cytat:
jesteś mistrzem budowania napięcia super to rozegrałaś Wczoraj ledwo tifoczki i 135 przysiadów i 5 minut ćwiczeń na brzuch wymusiłam...wymusiłam inaczej tego nie nazwać nie idzie plus obiadokolacja w formie wielkiej michy makaronu z pomidorową dziś w planach pierś indyka na kolację A i poległam znowu kosmetycznie...smarowidło do ust, szampony dwa do włosów i woda toaletowa
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę na pewno pisała Ooo to super, że ma taką fajną prace a on zna się na elektryce? Bo szef mojego męża zatrudnia też pomocników dla swoich elektryków. Mój mąż ma właśnie takiego pomocnika i jest nim 52-letni facet z Węgier ale on ma niedługo odejść bo znalazł pracę jako kierowca Tira. Dla niego lepsza praca kierowcy bo on słabo język zna, poza tym jest już starszą osobą a elektrycy często muszą po dachach chodzić, drabinach itd. Jemu już ciężko jest. Więc jakby Twój Marcin szukał pracy w DE i zna niemiecki to miałby szansę u szefa mojego męża jak ten Węgier odejdzie Brawo za ćwiczonka ja zaczynałam od 15 przysiadów, na drugi dzień już było 30 a potem codziennie o 10 więcej dzięki temu uniknęłam strasznych zakwasów Kiedyś zrobiłam 40 przysiadów po długiej przerwie leniuchowania to potem chodzić nie mogłam, a po schodach jak szłam to prawie płakałam
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Margotku no coś Ty, Ty tak pięknie ćwiczysz, a ja to leń do potęgi entej
A powiedz kochana jak myślisz od ilu przysiadów, albo ile przysiadów na dzień będzie wystarczająco ? kiedyś po 200-300 robiłam ( oczywiście w seriach po 20 i no 150 lub 200 rano i drugie podejście po południu ) kurcze boję się, żeby mięśnie się nie rozrosły no i powiedz jeszcze jak je robisz? w lekkim rozkroku? A co do pierożków to zjadłam 6 ale ciężko było mi mamę zmusić do robienia, nie chce jej się stać przy garach ( choć i tak we dwie robimy zawsze ) powiedziała, że już nigdy nie zrobi
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

już doczekać się nie mogę obiadu 
tylko ściskać agrafką mi się nie chce 
ja już chyba z 5 opakowanie zużyłam tego z papryką i niestety już mam końcóweczkę może na 2 razy starczy 

Muszę ten temat poruszyć na spotkaniu, bo to jest jakaś porażka, albo to, że w sobotę mam od 7.30 do 21.30...BEZ PRZERW!!!!!!!!!!!!!!!!!! A w lokalu nie ma czasu nawet, żeby się wody napić
Koniecznie z nimi pogadaj, bo to jest chore! Jak można nie puszczać pracowników na przerwę? I to jeszcze zmiany na cały dzień!!! Pogadaj z nimi, a jak to nic nie da to postrasz inspekcją pracy, bo tak na pewno nie może być
[COLOR="Silver"]
za miłe słowa
mam nadzieję, że wymienisz spodenki bo naprawdę boskie są

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Dziś miałam okazję pogadać z kolegą mojego męża to myślałam że pod ziemię się zapadnę ze wstydu
jesteś mistrzem budowania napięcia