|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz XVIII
Cytat:
A tak poza tym to |
|
|
|
|
#3542 |
|
BAN stały
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;40223373]Tłuszczów faktycznie jak na lekarstwo i generalnie to mało i jakoś tak nudno... Źródła białka z prawdziwego zdarzenia brak, jedynie węgle są ok. Musisz jeść te parówki? Ponawiam pytanie, bo ostatnio zostało zignorowane. Z jednej strony jeździsz po Biedronce że syf, a z drugiej wcinasz parówki co 2 dzień
[/QUOTE]Nephasis, serdecznie przepraszam, nie zauważyłam ![]() parówki jem tylko czasami, z braku laku, jak to się mówi, ograniczam do 4 tygodniowo A o biedronce nawet mi nie mów. Zjadłam 6 suszonych śliwek i tak mnie... przeleciało SZEŚĆ RAZY w sobotę, że z planów g... nic nie zostało ![]() Białko? Staram się jeść jajka, drób, no ile tego białka można
|
|
|
|
#3543 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja w biedronce kupuję od dawna i nie zauważyłam nic niepokojącego, ale nie kupuję gotowych produktów. Ale nie o tym rzecz ![]() Białko jest potrzebne, można je jeść i większość osób nie zdaje sobie sprawy z tego, że je go za mało. Nie musisz jeść tylko jajek i drobiu, możesz jeść : łososia, makrelę, tuńczyka, śledzia, soczewicę, ciecierzycę, len, fasolę, groch - mnóstwo źródeł białka, a porcja białka powinna znajdować się w każdym posiłku. |
|
|
|
|
#3544 |
|
BAN stały
|
Postaram się w przyszłym tygodniu kupić jakieś rybska, w tym już money is over
, po fasoli i grochu kiepskawo się czuję a soczewica jakoś mi nie wychodzi. Masz jakieś fajne przepisy? Podobno jest jakiś pasztet z soczewicy, ale nie mogę znaleźć nic.
|
|
|
|
#3545 |
|
Zadomowienie
|
proszę o ocenę jutrzejszej eRRRRki
![]() 1. platki owsiane + mleko + żółtko jaja + miód 2. 4 kromki chleba razowego + masło + plastry kielbasy krakowskiej + jajko + papryka + szczypior 3. pierś z kurczaka + makaron razowy + cebula + marchewka + curry + jogurt naturalny + oliwa z oliwek trening 4. to samo 5. serek wiejski + szczypior + papryka
Te ostanie trzy cztery powtorzenia, to jest to co powoduje że mieśnie rosną. Ten moment bólu odziela mistrzów od ludzi którzy nimi nie są. Tego własnie barkuje wiekszości ludzi, determinacji aby powiedzieć nie ważne co się stanie, przejdę przez ten ból. bez słodyczy 0/20 |
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
RRrrrr
1. Owsianka na wodzie z całym dużym bananem i jogurtem naturalnym 2. Kajzerka pełnoziarnista z wędzonym łososiem, serkiem homo naturalnym i pomidorem 3. Filet z piersi z kurczaka smażony bez tłuszczu, tarte buraczki, gotowane warzywa (marchew, pietrucha, por, fasolka) 4. kajzerka pełnoziarnista, 2 jajka na miękko, miseczka oliwek (pysznych w oliwie, z pestkami) 5. sałatka: pół puszki tuńczyka wsw, pomidor, papryka, ogórek kiszony, połowa wiejskiego, miska warzyw z obiadu. 2x zielona, 2x kawa z mlekiem, jako przekąska jabłko i kiwi. Przy obiedzie nie ma ryżu/kaszy/makaronu ze względu na to, że nie lubię jeść obiadów w takiej formie, wolę miesko i tonę warzyw. Dlatego dorzuciłam węgle w postaci pieczywa na II śniadanie i podwieczorek. Czy jest okej? |
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Podbijam i proszę o spojrzenie
![]() Cytat:
04.03.2011 25.06.2014 , 21.12.2014 ![]() 15.08.2015 ![]() 13.03.2016 https://mkuchara.blogspot.com/ Edytowane przez teczowa dlolinka 21 Czas edycji: 2013-04-09 o 21:32 |
|
|
|
|
#3548 |
|
Zadomowienie
|
R
czy ktoś życzliwy może zerknąć?
|
|
|
|
#3549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te ostanie trzy cztery powtorzenia, to jest to co powoduje że mieśnie rosną. Ten moment bólu odziela mistrzów od ludzi którzy nimi nie są. Tego własnie barkuje wiekszości ludzi, determinacji aby powiedzieć nie ważne co się stanie, przejdę przez ten ból. bez słodyczy 0/20 |
|
|
|
|
#3550 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3551 |
|
Zadomowienie
|
moje dzisiejsze R, które ostatnio kiepsko mi idzie
![]() śniadanie: owsianka na mleku sojowym (5 łyżek płatków owsianych), sporo wiśni mrożonych, posypane cynamonem II śniadanie: 2 kanapki z pszennego chleba, ser żółty + pomidory + sałata obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami podwieczorek: drożdżówka z czekoladą kolacja: zupa ogórkowa, bez ziemniaków, twarożek z pomidorami przekąski: spora garść orzechów, jabłko, 2 łyżki pszennego makaronu do picia: woda, 2 kubki czerwonej herbaty |
|
|
|
#3552 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3553 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może ciecierzyca będzie dla Ciebie lepsza?Irish Kobieto, ogarnij się, bo głodówka to każda dieta poniżej BMR. Ale Ty i tak swoje, więc sobie tyj na swoich głodóweczkach, zdrówka życzę
|
|
|
|
|
#3554 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3555 |
|
Zadomowienie
|
żenada to ta Twoja "redukcja"
|
|
|
#3556 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3557 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3558 |
|
Zadomowienie
|
nie lubicie mnie;(
|
|
|
|
#3559 |
|
Konto usunięte
|
Kurde no kobieto, od co najmniej 1,5 roku wszystkie Wizażanki wpajają Ci co robisz źle, a Ty dalej swoje. Nie to, że nie lubimy Twojej osoby, ale Twoje wpisy w tym wątku są bezcelowe, zaburzają tutejszą atmosferę i nie powinny się tu znajdować.
Tyle w temacie. |
|
|
|
#3560 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nephasis, sypka w sensie, że tylko ugotowana i przykładowo zmieszana z ryżem/kaszą? Jadłam w tej wersji i szczerze powiedziawszy chyba wolałabym zjeść kleik, a fe A jeśli chodzi o ciecierzycę, to nie mam pojęcia co to jest, ale jeśli coś w stylu soczewicy, to raczej się nie zaprzyjaźnimy ^^ Brakuje mi bardzo tego białka. Nie lubię jeść mięsa do każdego posiłku, a ryby max. raz dziennie przy dobrych wiatrach. Ech, życie jest takie skomplikowane Edytowane przez Rule Britannia Czas edycji: 2013-04-09 o 22:37 |
|
|
|
|
#3561 |
|
Raczkowanie
|
luźna R:
I kromka razowca z twarożkiem łososiem wędzonym i rzodkiewki II 2 kromki razowca ( złożone w szkole ) z sałatą, serem żółtym, szynką, papryką rzodkiewką, ogórkiem III makaron z kurczakiem i brokułami z sosem śmietanowo serowym IV kromka razowca z sałatą jajem na twardo pomidorem szczypiorkiem do picia: woda zielona herbata kawa z mlekiem 2% co o tym sądzicie co jest ok a co powinnam zmienić?
|
|
|
|
#3562 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3563 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ciecierzyca jest większa, bardziej pod groch już podchodzi. Niestety, jak się nie ma co się lubi to trzeba polubić co się ma Ja nie raz muszę zaciskać zęby i jeść coś, co średnio mi smakuje, ale takie już to życie jest
|
|
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
dawno mnie nie było
![]() wtorkowe U
śniadanie pszenna bułka z masłem i różnymi dodatkami (nie pamiętam dokładnie ale na pewno pasztet, szczypiorek, chyba szynka) trochę cukinii pokrojonej w plasterki, banan 2 małe kabanosy II śniadanie płatki ryżowe (gotowane na wodzie) z orzechami laskowymi, cynamonem, cukrem i dodatkiem innej mieszanki płatków jogurt kremowy z musem truskawkowym III serek wiejski ze szczypiorkiem 150g kromka chleba z masłem i całym jajkiem na twardo IV (na uczelni) mleczna princessa maxi złożona kanapka z dwóch kromek chleba z masłem, żółtym serem, wędliną i szczypiorkiem V zupa ogórkowa x2 miseczki ![]() sporo buraków do picia: woda mineralna, parę łyków coca-coli, dwie czarne rozpuszczalne kawy, kilka herbat (różnych, niesłodzonych)
08.2017 (8tc)[*] 12.2017 (15tc)[*] Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama 2021 2022 Edytowane przez fioleciasto Czas edycji: 2013-04-09 o 22:46 |
|
|
|
#3565 |
|
Raczkowanie
|
Irish- nikt z komentujących nie ma prawa Cię nie lubić bo nikt Cię nie zna osobiście. Zapewne jesteś miłą, sympatyczną dziewczyną, masz sporo znajomych, itp
![]() Chodzi o to, że: -łamiesz zasady forum NCJ zamieszczając 'niezdrowe' jadłospisy tj poniżej BMR -mogło sie to zdarzyć raz, drugi, trzeci- bo czekasz na komentarz, podpowiedzi, wskazówki... -po ich wielokrotnym otrzymaniu, nic sie nie zmienia co działa na Twoją niekorzyść: a) pogrążasz się w niezdrowym odżywianiu, Twoja dziwna redukcja jest długotrwała, a po takim czasie powinnaś już wrócić na właściwy tor (Utrzymanie) b) nikt już nie chce Ci dawać serdecznych rad co do jadłospisu, skoro żadnej nie stosujesz- lekceważych innych na tym forum Jest mi przykro, że zostałaś potraktowana niemiłymi słowami...to nie powinno się zdarzyć. Przed umieszczeniem kolejnego wpisu, dokładnie się zastanów. Jeśli łamiesz regulamin- nie wysyłaj
|
|
|
|
#3566 |
|
Raczkowanie
|
U
1. Placuszek owsiany: 3 łyżki płatków, 1 otrębów, 1 jajko, garść rodzynek, na to trzy plastry cammemberta (na ciepło, by się roztopił) i garstka orzechów włoskich 2. Kanapka z dwóch naprawdę dużych kromek chleba ciemnego z jajkiem, szynką, sałatą, ogórkiem kiszonym, masłem i odrobiną majonezu. 3. Paczka warzyw na patelnię (marchewka, fasola, groszek, kiełki, por...) z połową awokado. 4. 12 chicken bitesów z Mc'Donalds ![]() Baaardzo proszę o ocenę! Znów pytanie - nie za mało?
Edytowane przez eddin Czas edycji: 2013-04-09 o 23:02 |
|
|
|
#3567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wklejam coś, co przyniosło mi w 2008- 2009 spadek wagi o ok.9 kg w ciągu 8 miesięcy...to źle??? p..s BARDZO CI DZIEKUJĘ ZA TE SŁOWA. Normalnie piszesz, bez chamstwa i protekcjonalnego tonu.
|
|
|
|
|
#3568 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a słowa były bardzo adekwatne do sytuacji. je też będę konsekwentnie powtarzać. nawet jeśli mnie zbanują to umrę z przekonaniem, że było warto. |
|
|
|
|
#3569 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3570 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po co te emocje, zajmijmy się swoimi, normalnymi jadłospisami Ładnie proszę o ocenę mojego, kilka postów wyżej buziaki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

[/QUOTE]

Może ciecierzyca będzie dla Ciebie lepsza?

Ja nie raz muszę zaciskać zęby i jeść coś, co średnio mi smakuje, ale takie już to życie jest