Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-10, 12:01   #2491
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
wyobraznie mnie nie poniosla...uwierz mi, ze sa kobiety, ktore "wpychaja" dziecko w swoj grafik. ja tez bede miala cesarke i na chwile obecna nie ma mowy o ustalaniu terminu. w dniu TP mam stawic sie w izbie przyjec...jasne, ze sa lekarze i szpitale, ktorzy na wymysly matek nie przystana, ale sa i tacy, ktorzy biora gruba kase za to, ze ida mamusi na reke. patrz gwiazdki itd. moze w Polsce jeszcze nie do konca jest tak widoczne, ale istnieje.
aaa i nie napisalam nigdzie, ze kazda cesarka na zyczenie tak wyglada, ale sa i takie.
ostatnio w tv oglądałam, że w Ameryce <a gdzież by indziej> powstał nowy trend wśród tych bardziej bogatych, a mianowicie poród w 7 miesiącu (żeby za bardzo skóra się nie rozciągneła) cesarka na życzenie odrazu z plastyką brzucha, to jest dopiero hardcore

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 12:01   #2492
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
wyobraznie mnie nie poniosla...uwierz mi, ze sa kobiety, ktore "wpychaja" dziecko w swoj grafik. ja tez bede miala cesarke i na chwile obecna nie ma mowy o ustalaniu terminu. w dniu TP mam stawic sie w izbie przyjec...jasne, ze sa lekarze i szpitale, ktorzy na wymysly matek nie przystana, ale sa i tacy, ktorzy biora gruba kase za to, ze ida mamusi na reke. patrz gwiazdki itd. moze w Polsce jeszcze nie do konca jest tak widoczne, ale istnieje.
aaa i nie napisalam nigdzie, ze kazda cesarka na zyczenie tak wyglada, ale sa i takie.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

u mnie prosisz z dzialem wyplaty zasilkow, podajesz pesel i pani mowi kiedy bedzie wyplata nie podaje tylko kwot.
pod ogolnym nr zusu czy dzwonisz do swojej jednostki?
3min jeszcze z melodyjką

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 12:02   #2493
vvgh
Wtajemniczenie

http://annaroznicka.com/blog/2013/ro...sesja-ciazowa/ piękne!!! I jakie piękne mieszkanie i indyjska sypialnia
Stary 2013-04-10, 12:03   #2494
axella
Zakorzenienie

GG do axella

http://ksiezyc.numi.biz/25-4-2013
wtedy rodzimy hurtowo ?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-10, 12:04   #2495
szczesliwa25
Rozeznanie

axella, trzymamy, trzymamy,

ja jak tylko zaniosłam swoje zwolnienia do zus to co chwila coś muszę pisać/wyjaśniać/itd.
np. ostatnio tłumaczyć, że nie prowadzę wspólnego gospodarstwa domowego z rodzicami - bo u nich jestem zameldowana, a w firmie u taty zatrudniona na 1/8 etatu - więc musiałam to tłumaczyć mimo, że adres zamieszkania inny i że jestem już po ślubie i w ogóle
podejrzewam, że nim zobaczę te pieniądze w ogromnej ilości - stawiam na jakieś 300 zł bo dwa lata płaciłam tzw. 'mały zus' dla nowo zakładających działalność gospodarczą, także sądzę że do tego czasu zdążę już urodzić )

a co do cc i do porodów sn - ja w zasadzie od samego początku nastawiłam się na cc, z różnych powodów, ale nie widzę większej różnicy w rekonwalescencji moich koleżanek po sn i cc, to naprawdę zależy w dużej mierze od organizmu
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 12:04   #2496
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
http://annaroznicka.com/blog/2013/ro...sesja-ciazowa/ piękne!!! I jakie piękne mieszkanie i indyjska sypialnia
no super, a co do zdjęć z misiem, wczoraj uczyłam tż własnie na pluszaku jak zmieniać pieluchę, ubierać i kąpać

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 12:06   #2497
axella
Zakorzenienie

GG do axella

no niestety.. 30dni od zapłacenia składek i koniec rozmowy,satusu itd mi nie poda

czyli musze znow wybrac sie na 3godzinna wycieczke by wejsc do urzedu na 3minuty..super

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-10, 12:07   #2498
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ostatnio w tv oglądałam, że w Ameryce <a gdzież by indziej> powstał nowy trend wśród tych bardziej bogatych, a mianowicie poród w 7 miesiącu (żeby za bardzo skóra się nie rozciągneła) cesarka na życzenie odrazu z plastyką brzucha, to jest dopiero hardcore
To ja dawno oglądałam jak byla mowa o 8 miesiącu i cc na zyczenie, świat idzie z postępem
Ale słyszałam o kobiecie, parę czy paręnaście lat temu, że była bardzo otyła i urodziła dziecko cc i jej od razu kawałek tej skóry wycięli, czy tłuszczu ... a było to w Bielsku na Wyspiańskiego.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 12:07   #2499
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
no super, a co do zdjęć z misiem, wczoraj uczyłam tż własnie na pluszaku jak zmieniać pieluchę, ubierać i kąpać
No te z misiem są przeurocze
Stary 2013-04-10, 12:07   #2500
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane ja po calonocnej wizycie na IP. W koncu mój lekarz mnie wypuścił mam sie Nie ruszać tylko gdy to konieczne chodzić tzn łazienka. Jasko mało berbec zostaje na miejscu mi za to bardzo skróciła sie szyjka z 37mm na 22, jest miękka i podrażniona do tego lekkie skurcze. Mam brać fenoterol magnez. Lekarz chcial pessar ale mam zapalenie więc nici z tego. Do tego dostałam macmiror na zapalenie i antybiotyk na pęcherz... Jak poszło to wszystko a co tam. Na wszelki wypadek dostałam lek na rozwój płuc. Lekarz mowi ze podrażnienie I te krwawienia są wywołane tym zapaleniem ale krótka i miękka szyjka jest dużym problemem. Godzinę go błagałam zeby puścił mnie do domu bo nienawidzę szpitali i w koncu sie zgodził. Jutro mam iść na kontrol. No to sobie bede odpoczywać teraz

fajnie ze nie musisz lezec w szpitalu dla mnie podyt w takim miejscu to cos okropnego mam straszna awersje przed szpitalami mam nadzieje ze nie bede musiala lezec dluzej niz 3 dni

---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

Ogółem jestem mega zmęczona i ide spać
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj czekam na wyniki z moczu.. Trzymajcie kciuki zeby białka nie było!! Cisnienie mam książkowe

Kurcze czy ktoś oprócz mnie i banki też jest taki cały zapuchnięty??Dłonie mam takie, że z trudnością zginam palce i pisze na klawiaturze.. A stopy jak chodzę to jak na jakiś poduszkach.. Uda jak nacisne albo się podrapię to mi takie białe slady zostają i po kilku chwilach to dopiero znika.. I opuchlizna jest cały czas, nie znika po nocy, ani po niczym.. rano w sumie jest najgorzej póki tego nie rozchodzę:/
Ja na szczescie niepuchne obraczke caly czas nosze ale wyobrazcie sobie co by bylo latem w upalne dni

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
ja niepuchne, obrączka na palcu jak mi spadywałą to spada nadal, wiec zazwyczaj musze ja nosić na środkowym palcu
jedyne co mi przeszkadza z dnia na dzien coraz gorzej to ucisk pod piersiami, mała wypina tam sowje stópki podejrzewam pod zebra, siedzieć niemoge prawie woóle a o jeździe w aucie w dlasza droge niema mowy bo z bólu niewytrzymuje, ostatnio leże prawie całe dnie
Mnie tez ten ucisk dokucza siedzec to prawie w ogole nie siedze a chce sie wybrac z tz w poniedzialek do krakowa z kielc i sie zzstanwiam czy dam rade

Bylam dzisiaj w pracy zaniesc zwolnienie ale fajnie zobaczyc sie z dziewczynami od razu humor mam lepszy niz ciagle siedzenie w domu

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
zdenerwowałam się

nie wiem o co chodzi??

jakiś mężczyzna w starszym wieku(może ktoś ze zlecenia) robił zdjęcia mojej posesji z kazdej strony..ale z ukrycia z lampą błyskową ale raczej komórką..
nie zdążyłam wyjśc bo byłam w piżamie..dzxiwne..po co?? co Ja zrobiłam?? a może ktoś mnie straszy?? a może ??

potem szybkim krokiem odszedł ...

Tez myslalam ze mu sie cos spodobalo w twojej posesji ale jak mowisz ze do remontu .... no to dziwne

Edytowane przez becik_4
Czas edycji: 2013-04-10 o 12:09
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 12:10   #2501
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dzisiaj czekam na wyniki z moczu.. Trzymajcie kciuki zeby białka nie było!! Cisnienie mam książkowe

Kurcze czy ktoś oprócz mnie i banki też jest taki cały zapuchnięty??Dłonie mam takie, że z trudnością zginam palce i pisze na klawiaturze.. A stopy jak chodzę to jak na jakiś poduszkach.. Uda jak nacisne albo się podrapię to mi takie białe slady zostają i po kilku chwilach to dopiero znika.. I opuchlizna jest cały czas, nie znika po nocy, ani po niczym.. rano w sumie jest najgorzej póki tego nie rozchodzę:/
mi troszkę puchną palne, bo widzę po pierścionkaach le to tyle, wiem, że pomaga ograniczenie soli i picie dużej ilości wody

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
hej

Dziewczyny, kupujecie osłonki sylikonowe na piersi ?
ja kupiłam przy okazji likwidacji mothercare za 3 zł położna mówiła, żeby zabrać do spzitala bo mogą się przydać
Stary 2013-04-10, 12:13   #2502
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
sie skończyło rumakowanie:/

szyjka trzyma ale zaczęła się skracać i mam się zacząć oszczędzać bo za dużo biegam:/ na szczęście dramatu nie ma i mogę dalej ćwiczyć tylko jogę, zero piłek:/ i łazić ale i tak mi przykro
poza tym ok, młody głową w dół dalej, nie ruszył się od 20 tygodnia leniwiec, następna wizyta 8.05
W takim razie to, że nie chodzisz już do pracy ma swoje plusy
Nastaw się pozytywnie-nakupuj książek i leżakuj ile się da ;-P

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

ja nie wiem,czy nie bede sama
A ja wiem, że bedę sama
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 12:13   #2503
sharpnowaja
Zakorzenienie

halo wróciłam
wkurzyłam się strasznie bo pojechałam do tego szpitala a w drodze powrotnej miałam zamiar zahaczyć o biedronkę. Tylko że kasę miałam tylko na bilet ale stwierdziłam że przecież mi niepotrzebna a bankomat jest pod biedronką.
No i poszłam po te wyniki a tam kobietka że mam dopłacić 17 zł bo mi za mało policzyli rzesz kurde a ja pustka w portfelu. Szpital na zadupiu więc do bankomatu musiałabym podjechać autobusem i znów wrócić. Dobrze że koleżanka mi kasę pożyczyła.
Czyli badanie na paciorka kosztowało mnie 42 zł. I trochę nie rozumie wyniku. Bo jest napisane: wynik badania- dodatni, liczność kolonii -obfity wzrost, lekowrażliwość: penicylina- wrażliwy, erytromycyna- wrażliwy, klindamycyna- wrażliwy. Czyli co wyniki dobre? bo w lab nic mi nie powiedzieli.

A koleżankę dziś wypuścili, ale chyba dlatego że strasznie dużo pacjentek dziś przyjęli na ginekologii i nie było miejsc. W ogóle zdziwiłam się bo dostawała leki i zastrzyki ale sama musiała sobie je kupić. Myślałam że jak się leży w szpitalu to leki się dostaje.
Jej utraty ciąży prawdopodobnie spowodowane są jej ujemną grupą krwi. Jak w brzuszku ma chłopca to organizm go odrzuca. Mam nadzieję że uda jej się utrzymać ciążę.
Stary 2013-04-10, 12:15   #2504
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
hej
witam sie porannie

http://annaroznicka.com/blog/2013/na...odu/#more-5317

dopadła mnie niemoc,gigantyczny dół i nie wiem co dalej
wczora weczorem przypomniałam sobie,że musze za mieszkanie zapłacc
no i napisalam do wlasciciela wieczorem sms, nie dzwonilam bo 21 byla czy da rade przelozyc na 12go (2dni pozniej,jak ostatnio bo nie chciao mu se 10go przyjezdzac) i co odpisal?
ze on dzis przyjdzie pogadac,bo to nie sprawa sms..a ja sie przejmuje ze po moich wrzaskach z tz ktoś mu powiedzial i jest zly

mala wieczorem szalala straaasznie,a brzuch boli jak na okres nie pomaga melisa ni nic...
co to ma byc.. ja mam dosc..
nie podobają mi się zdjęcia z porodu w ogóle i nie rozumiem sensu takiego reportażu :/
mała szaleje i boli brzuch bo się stresujesz, musisz wyluzować troszkę choc wiem, że w Twojej sytuacji to trudne

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-04-10 o 12:16
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 12:17   #2505
vvgh
Wtajemniczenie

http://annaroznicka.com/blog/2012/ma...-i-maksa-cz-3/ Kolejne boskie I ta dziewuszka w takiej dużej bluzie i jak trzyma tatę , a tata cała łapa w tatuażach extra . I wygląda mi to na Myślęcinek w Bydgoszczy
Stary 2013-04-10, 12:19   #2506
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
nie podobają mi się zdjęcia z porodu w ogóle i nie rozumiem sensu takiego reportażu :/
mała szaleje i boli brzuch bo się stresujesz, musisz wyluzować troszkę choc wiem, że w Twojej sytuacji to trudne
staram sie..ale ciągle i ciągle coś wychodzi nowego..

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
http://annaroznicka.com/blog/2012/ma...-i-maksa-cz-3/ Kolejne boskie I ta dziewuszka w takiej dużej bluzie i jak trzyma tatę , a tata cała łapa w tatuażach extra . I wygląda mi to na Myślęcinek w Bydgoszczy

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-10, 12:21   #2507
vvgh
Wtajemniczenie

Boże, chcę już robić zdjęcia Jurkowi i mężowi
Stary 2013-04-10, 12:23   #2508
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Czyli badanie na paciorka kosztowało mnie 42 zł. I trochę nie rozumie wyniku. Bo jest napisane: wynik badania- dodatni, liczność kolonii -obfity wzrost, lekowrażliwość: penicylina- wrażliwy, erytromycyna- wrażliwy, klindamycyna- wrażliwy. Czyli co wyniki dobre? bo w lab nic mi nie powiedzieli.

A koleżankę dziś wypuścili, ale chyba dlatego że strasznie dużo pacjentek dziś przyjęli na ginekologii i nie było miejsc. W ogóle zdziwiłam się bo dostawała leki i zastrzyki ale sama musiała sobie je kupić. Myślałam że jak się leży w szpitalu to leki się dostaje.
Jej utraty ciąży prawdopodobnie spowodowane są jej ujemną grupą krwi. Jak w brzuszku ma chłopca to organizm go odrzuca. Mam nadzieję że uda jej się utrzymać ciążę.
Też mam wynik dodatni i to znaczy, że mam paciora
Ale po pierwszym ataku paniki i nerwa już się uspokoiłam i wiem, ze będzie dobrze.
Dają antybiotyk podczas porodu. Dlatego na wyniku masz wypisane które antybiotyki można podać.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 12:25   #2509
gosiulka22
Wtajemniczenie

[QUOTE=candace1;40234211A ja wiem, że bedę sama
[/QUOTE]
ja też będę sama, mąż będzie wtedy za granicą przyjedzie jak się dowie że mała jest już na świecie
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 12:25   #2510
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
lece lepić pirogi i uszka z kapusta i grzybami i barszczyk czewony gotować
i jak zwykle mam mega zgage jak sobie zaplanowałam pierogi
do potem
ja wiem już ze ruskie muszą czekać w zamrażarce do porodu:/ masakra jest po nich
Stary 2013-04-10, 12:26   #2511
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
pod ogolnym nr zusu czy dzwonisz do swojej jednostki?
3min jeszcze z melodyjką
dzwonie do swojego, bo ten ogolny doprowadza mnie do szalu...zawsze stado oczekujacych, durna melodyjka, a informacje tak ogolne, ze szkoda marnowac czas
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 12:26   #2512
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZER

Cytat:
Niunka przywiaz sie do kanapy i naprawde lez jesli trzeba widze, ze macie termin 2 dni po mnie, wiec bedziemy sie razem wspierac z tymi naszymi "straszacymi" szyjkami. ja skurczy na szczescie nie mialam (a czy nie mam, nie jestem pewna), zastrzyk na plucka tez mala dostala. u mnie szyjka byla dluga, ale tak sobie mysle po tym co napisalas, ze pewnie stad to przedwczorajsze krwawienie, ze mogla sie skrocic, mala jest juz jednak coraz nizej. ja tez mialam zapalenie, stosowalam czopki clotrimazol i mozliwe, ze on tak te szyjke podraznil. dobrze, ze nie musisz zostac w szpitalu, chociaz moglas choc na jeden dzien pojsc na wszystkie badania trzymam kciuki i dzieki Tobie jednak przedzwonie do gina i sprobuje umowic sie wczesniej na jakas kontrole, bo ciagle nie daje mi to spokoju. na porod dla nas obu jeszcze za wczesnie!
ps. ile Jasio juz wazy?

Jasio w 30tc ważył 1500gram właśnie pisałam dzien wcześniej wam nawet ze jakiś bakcyl mnie złapał no ale niestety ta szyjka masakra...
Gin pobrał mi materiały do badań i na jutro Bedzie miał wyniki leże grzecznie nawet z psem mam zakaz wyjść jak narazie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja właśnie dlatego nie oglądam takich programów

Aaa miałam Wam napisać - wczoraj oglądałam O matko! (miałam nagrane) i był tam ordynator z Bielańskiego - mąż mojej gin
Świetny człowiek
O proszę to szpital najbliżej mnie. Na pęcherz tam byłam to strasznie dużo rodzących mieli

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cóż, Aaś napisała już wszystko co się dało na ten temat. Ale mimo, że chłopak młody to takie robił wspierające wrażenie. Zawsze to chociaż nastawienie dobre

No to jesteś hardcorowiec Ja idę tylko na te "jak rodzić", obawiam się, że mimo chęci, więcej bym nie dała rady.

Niunka Cieszę się, że jesteście w domu. Leż i staraj się niczym nie przejmować. A Twój TŻ to dał popis za kółkiem za jego zimną krew! Dla mnie ronda warszawskie, a zwłaszcza te typu Radosława to czarna magia
W szoku byłam ale tak sie źle czułam ze wolałam sie Nie sprzeczac

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

Gratuluję rozpoczętych tygodni

Katate ale już duży maluszek

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

niunka
to teraz leż naprawdę grzecznie

leże leże kończę pracę licencjacka właśnie

Cytat:

ja jestem taka spuchnieta Kochana... Na nogi pomaga ni bardzo chłodna woda z solą do nóg. Po całym dniu na uczelni ledwo buty zdejmuje...

Cytat:
hehe, Niunka wariaci nieodpowiedzialni!!! mialas probe przed porodem, wiec teraz juz sobie to ustal na spokojnie, ze jednak tata przyjezdza, ze Cie zawozi, tz jakies zajecie zorganizuj zeby ten za bardzo nie swirowal Ty w tym czasie sru do wanny, umyj wlosy, ogol nogi i jazda na porodowke :P
Właśnie wymyśliłam ze bedzie mi wodę z miodem i cytryna robił tyle że nie mamy butelek takich.małych to najpierw bedzie musiał iść kupic :P

Wczoraj Juz próbowałam wrzucić ale sie Nie udało to pokaże wam dzis Jaskowemieszkanko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1365589559553.jpg (56,7 KB, 47 załadowań)
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 12:29   #2513
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Mysia Mysz no widzisz wolne od pracy może i się przyda Siądź troszkę na pupci
tak też pomyślałam, że mniej mi przykro, że podjeąłm decyzje o tym l4 juz bo i tak bym dostała:/ żebym mogła siedzieć:P mój gin mówi że przy siedzeniu i staniu czy chodzeniu ucisk ten sam na szyjke, ale luzik nie mamy nawet zakazu przytulania więc chyba nie jest poważnie, będę się starała poleżeć kilka h dziennie, bo nie leżałam w ogóle ale chodzić na kilka h i tak będę na zakupy czy gdzieś
Stary 2013-04-10, 12:31   #2514
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
To ja dawno oglądałam jak byla mowa o 8 miesiącu i cc na zyczenie, świat idzie z postępem
Ale słyszałam o kobiecie, parę czy paręnaście lat temu, że była bardzo otyła i urodziła dziecko cc i jej od razu kawałek tej skóry wycięli, czy tłuszczu ... a było to w Bielsku na Wyspiańskiego.
no to juz wiem skad ta moja wyobraznia w bielsku wszystko mozliwe, hehe
Stary 2013-04-10, 12:32   #2515
vvgh
Wtajemniczenie

Idę do sklepu po chipsy , bo nie wyrobię.
Stary 2013-04-10, 12:33   #2516
sharpnowaja
Zakorzenienie

marchewka ja u rodziców strasznie puchłam ale to chyba dlatego że u nich było BARDZO gorąco. Ogólnie to mi nogi puchną - wyglądają okropnie jak wielkie balony . No i też inna sprawa że przed samymi świętami mi wywaliło brzuch i strasznie się przez to męczę. Nawet ta koleżanka u której dziś byłam stwierdziła że mam dwa razy większy brzuch niż dwa tyg temu.

candance pierwsze słyszę żeby sn była bardziej niebezpieczny dla dziecka niż cc. Przecież dziecko po cc przeżywa większy szok itd.
Dla mnie cc to ostateczność.

justyna za wizytę

ada ja myślę że temu komuś spodobał się wasz domek i tyle
Stary 2013-04-10, 12:33   #2517
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Idę do sklepu po chipsy , bo nie wyrobię.
na zgagę nie pomogą:P bo słone i tłuste, żeby nie było, że nie ostrzegałam
Stary 2013-04-10, 12:34   #2518
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wiem już ze ruskie muszą czekać w zamrażarce do porodu:/ masakra jest po nich
ja chyba się zaraziłam od Ciebie bo co bym ostatnio nie zjadła to mam zgagę;/

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Wczoraj Juz próbowałam wrzucić ale sie Nie udało to pokaże wam dzis Jaskowemieszkanko
piękny ma domek
a właśnie co z uczelnią? skoro musisz leżeć
jestem na takim samym etapie jak Ty, też piszę licencjat i jeszcze męczę się na zajęciach
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 12:34   #2519
niunka045
Zadomowienie

Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Can ja najbardziej myślę o inflackiej albo bielańskim mam blisko. Wogóle w bielańskim byłam na pęcherz i byłam bardzo zadowolona.
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 12:35   #2520
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
halo wróciłam
wkurzyłam się strasznie bo pojechałam do tego szpitala a w drodze powrotnej miałam zamiar zahaczyć o biedronkę. Tylko że kasę miałam tylko na bilet ale stwierdziłam że przecież mi niepotrzebna a bankomat jest pod biedronką.
No i poszłam po te wyniki a tam kobietka że mam dopłacić 17 zł bo mi za mało policzyli rzesz kurde a ja pustka w portfelu. Szpital na zadupiu więc do bankomatu musiałabym podjechać autobusem i znów wrócić. Dobrze że koleżanka mi kasę pożyczyła.

no to jednak moje laboratorium nie jest najdrozsze wspolczuje przygod, a wynik interpretuje tak: ze paciorkowca wyhodowali, wiec go masz. i napisali na jakie antybiotyki reaguje, wiec to tez pewnie jakas wskazowka dla gina
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości