|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
2 | 4,55% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie
|
|
3 | 6,82% |
| Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
9 | 20,45% |
| Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
|
4 | 9,09% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
5 | 11,36% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
> powstał nowy trend wśród tych bardziej bogatych, a mianowicie poród w 7 miesiącu (żeby za bardzo skóra się nie rozciągneła) cesarka na życzenie odrazu z plastyką brzucha, to jest dopiero hardcore
|
|
|
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
3min jeszcze z melodyjką
|
|
|
|
|
#2493 |
|
Wtajemniczenie
|
http://annaroznicka.com/blog/2013/ro...sesja-ciazowa/
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
http://ksiezyc.numi.biz/25-4-2013
wtedy rodzimy hurtowo ?
|
|
|
|
#2495 |
|
Rozeznanie
|
axella, trzymamy, trzymamy,
ja jak tylko zaniosłam swoje zwolnienia do zus to co chwila coś muszę pisać/wyjaśniać/itd. np. ostatnio tłumaczyć, że nie prowadzę wspólnego gospodarstwa domowego z rodzicami - bo u nich jestem zameldowana, a w firmie u taty zatrudniona na 1/8 etatu - więc musiałam to tłumaczyć mimo, że adres zamieszkania inny i że jestem już po ślubie i w ogóle ![]() podejrzewam, że nim zobaczę te pieniądze w ogromnej ilości - stawiam na jakieś 300 zł bo dwa lata płaciłam tzw. 'mały zus' dla nowo zakładających działalność gospodarczą, także sądzę że do tego czasu zdążę już urodzić )a co do cc i do porodów sn - ja w zasadzie od samego początku nastawiłam się na cc, z różnych powodów, ale nie widzę większej różnicy w rekonwalescencji moich koleżanek po sn i cc, to naprawdę zależy w dużej mierze od organizmu |
|
|
|
#2496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety.. 30dni od zapłacenia składek i koniec rozmowy,satusu itd mi nie poda
![]() czyli musze znow wybrac sie na 3godzinna wycieczke by wejsc do urzedu na 3minuty..super
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale słyszałam o kobiecie, parę czy paręnaście lat temu, że była bardzo otyła i urodziła dziecko cc i jej od razu kawałek tej skóry wycięli, czy tłuszczu ... a było to w Bielsku na Wyspiańskiego.
|
|
#2499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2500 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bylam dzisiaj w pracy zaniesc zwolnienie ale fajnie zobaczyc sie z dziewczynami od razu humor mam lepszy niz ciagle siedzenie w domu Cytat:
Edytowane przez becik_4 Czas edycji: 2013-04-10 o 12:09 |
||||
|
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- ja kupiłam przy okazji likwidacji mothercare za 3 zł położna mówiła, żeby zabrać do spzitala bo mogą się przydać
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nastaw się pozytywnie-nakupuj książek i leżakuj ile się da ;-P A ja wiem, że bedę sama
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
halo wróciłam
![]() wkurzyłam się strasznie bo pojechałam do tego szpitala a w drodze powrotnej miałam zamiar zahaczyć o biedronkę. Tylko że kasę miałam tylko na bilet ale stwierdziłam że przecież mi niepotrzebna a bankomat jest pod biedronką. No i poszłam po te wyniki a tam kobietka że mam dopłacić 17 zł bo mi za mało policzyli rzesz kurde a ja pustka w portfelu. Szpital na zadupiu więc do bankomatu musiałabym podjechać autobusem i znów wrócić. Dobrze że koleżanka mi kasę pożyczyła. Czyli badanie na paciorka kosztowało mnie 42 zł. I trochę nie rozumie wyniku. Bo jest napisane: wynik badania- dodatni, liczność kolonii -obfity wzrost, lekowrażliwość: penicylina- wrażliwy, erytromycyna- wrażliwy, klindamycyna- wrażliwy. Czyli co wyniki dobre? bo w lab nic mi nie powiedzieli. A koleżankę dziś wypuścili, ale chyba dlatego że strasznie dużo pacjentek dziś przyjęli na ginekologii i nie było miejsc. W ogóle zdziwiłam się bo dostawała leki i zastrzyki ale sama musiała sobie je kupić. Myślałam że jak się leży w szpitalu to leki się dostaje. Jej utraty ciąży prawdopodobnie spowodowane są jej ujemną grupą krwi. Jak w brzuszku ma chłopca to organizm go odrzuca. Mam nadzieję że uda jej się utrzymać ciążę. |
|
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mała szaleje i boli brzuch bo się stresujesz, musisz wyluzować troszkę choc wiem, że w Twojej sytuacji to trudne
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-04-10 o 12:16 |
|
|
|
|
#2505 |
|
Wtajemniczenie
|
http://annaroznicka.com/blog/2012/ma...-i-maksa-cz-3/ Kolejne boskie
extra . I wygląda mi to na Myślęcinek w Bydgoszczy
|
#2506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2507 |
|
Wtajemniczenie
|
Boże, chcę już robić zdjęcia Jurkowi i mężowi
|
#2508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale po pierwszym ataku paniki i nerwa już się uspokoiłam i wiem, ze będzie dobrze. Dają antybiotyk podczas porodu. Dlatego na wyniku masz wypisane które antybiotyki można podać. |
|
|
|
|
#2509 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=candace1;40234211A ja wiem, że bedę sama
[/QUOTE]ja też będę sama, mąż będzie wtedy za granicą przyjedzie jak się dowie że mała jest już na świecie |
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
ja wiem już ze ruskie muszą czekać w zamrażarce do porodu:/ masakra jest po nich
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2512 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZER
Cytat:
Jasio w 30tc ważył 1500gram właśnie pisałam dzien wcześniej wam nawet ze jakiś bakcyl mnie złapał no ale niestety ta szyjka masakra...Gin pobrał mi materiały do badań i na jutro Bedzie miał wyniki leże grzecznie nawet z psem mam zakaz wyjść jak narazieCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
leże leże kończę pracę licencjacka właśnie ![]() Cytat:
ja jestem taka spuchnieta Kochana... Na nogi pomaga ni bardzo chłodna woda z solą do nóg. Po całym dniu na uczelni ledwo buty zdejmuje... Cytat:
tyle że nie mamy butelek takich.małych to najpierw bedzie musiał iść kupic :PWczoraj Juz próbowałam wrzucić ale sie Nie udało to pokaże wam dzis Jaskowemieszkanko
|
||||||
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
tak też pomyślałam, że mniej mi przykro, że podjeąłm decyzje o tym l4 juz bo i tak bym dostała:/ żebym mogła siedzieć:P mój gin mówi że przy siedzeniu i staniu czy chodzeniu ucisk ten sam na szyjke, ale luzik nie mamy nawet zakazu przytulania więc chyba nie jest poważnie, będę się starała poleżeć kilka h dziennie, bo nie leżałam w ogóle ale chodzić na kilka h i tak będę na zakupy czy gdzieś
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w bielsku wszystko mozliwe, hehe
|
|
|
|
|
#2515 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę do sklepu po chipsy
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
marchewka ja u rodziców strasznie puchłam ale to chyba dlatego że u nich było BARDZO gorąco. Ogólnie to mi nogi puchną - wyglądają okropnie jak wielkie balony
. No i też inna sprawa że przed samymi świętami mi wywaliło brzuch i strasznie się przez to męczę. Nawet ta koleżanka u której dziś byłam stwierdziła że mam dwa razy większy brzuch niż dwa tyg temu.candance pierwsze słyszę żeby sn była bardziej niebezpieczny dla dziecka niż cc. Przecież dziecko po cc przeżywa większy szok itd. Dla mnie cc to ostateczność. justyna za wizytęada ja myślę że temu komuś spodobał się wasz domek i tyle
|
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
na zgagę nie pomogą:P bo słone i tłuste, żeby nie było, że nie ostrzegałam
|
|
#2518 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a właśnie co z uczelnią? skoro musisz leżeć jestem na takim samym etapie jak Ty, też piszę licencjat i jeszcze męczę się na zajęciach |
||
|
|
|
#2519 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Can ja najbardziej myślę o inflackiej albo bielańskim mam blisko. Wogóle w bielańskim byłam na pęcherz i byłam bardzo zadowolona.
|
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

> powstał nowy trend wśród tych bardziej bogatych, a mianowicie poród w 7 miesiącu (żeby za bardzo skóra się nie rozciągneła) cesarka na życzenie odrazu z plastyką brzucha, to jest dopiero hardcore

?

fajnie ze nie musisz lezec w szpitalu dla mnie podyt w takim miejscu to cos okropnego mam straszna awersje przed szpitalami mam nadzieje ze nie bede musiala lezec dluzej niz 3 dni