|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie ![]() |
3 | 6,82% |
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
9 | 20,45% |
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
4 | 9,09% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
5 | 11,36% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
1 | 2,27% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() Cytat:
a ja sie witam w 36tc :P ![]()
![]() |
#2372 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() Ale i tak dla nas nasze maluszki będą najpiękniejsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | ||
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
![]() Cytat:
Ciągle cos... Tez tak mi te ostatnie nerwy w głowie... Chyba bede niedługo w czołówce rodzących... Wczoraj wogóle sytuacja nieciekawa ale śmiechy miałam dobre. Wstaje widzę krew mówię do TZ zeby zobaczył on blady wstaje łapie torby kluczyki i jedziemy ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() |
#2375 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do snu-to mam takie sny z częstotliwością raz na tydzień, tyle ze ja się budzę cała spłakana w środku nocy i mam ochotę starego udusić poduszką ![]() Cytat:
![]() Tak czy siak dyskomformt jest. Aleee... wczoraj koleżanka mi opowiadała, że urodziłą swojego pierwszego synka sn bez nacięcia a ważył 3700 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Niech posiedzi jeszcze z 2 tyg ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A gdzie ty będziesz rodzić? Rozumiem, że jak mieszkasz na Bioelanach a jechaliście obok Arkadii to nie w Bielańskim ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- ![]() ![]() Kolega mojego TŻta pół Europy przejechał a prawka nie ma ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No tak, ale ja bym nie chciała,żeby mój tż bez prawa jazdy wiózł mnie w ciąży do szpitala. ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- No właśnie.. A jakby wypadek spowodował i różnie bywa ![]()
![]() |
#2378 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnio mam zgagę co jakiś czas
![]() Chyba kupię dziś chipsy ![]()
#2380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sn jest bardziej niebezpieczny dla maluszka - cc dla matki i bądz tu kuźwa mądry i pisz wiersze ![]() Dobrze, że to nie ja muszę podjąć decyzję bo bym jej nigdy nie podjęła ![]() Wiesz co jakbym wiedziała, ze potrafi jeździć to by mi wisiało. Tym bardziej, ze osoby bez prawka mają lepioej-dostamną tylko manadat (chyba 500zł jest teraz) ale żadnych punktów ani nic ![]() ![]() p.s żeby nie było ja mam ;-P
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do tych położnych - oglądałam to w sobotę i chyba piszesz o tym porodzie, że tego dzieciaczka zaraz zabrali, bo jemu coś tam było. Jego mały braciszek zmarł chyba rok wcześniej, bo się z wadą serce urodził ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2382 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No niby tak,ale ja bym w ciąży nie wsiadła z kimś bez prawka ![]()
"Je suis Saint Esprit Je suis sain d'esprit." Edytowane przez vvgh Czas edycji: 2013-04-10 o 09:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2384 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie zgadniesz jak to będzie.. Mam nadzieję, że u nas wszystkie porodu przebiegną szybko i bez komplikacji. Wiadomo bez bólu się nie obędzie.. ale oby był on do zniesienia.. a zapomnimy o nim z pewnością błyskawicznie tuląc nasze Szkraby ![]() ![]() ![]() 2. No właśnie ja nigdy filmów z porodu nie oglądałam ![]() oczywiście nie mam wyimaginowanego obrazu tych scen i jakieś tam nastawienie mam czego mogę się spodziewać. Ale wczoraj jak widziałam to dzieciątko calutkie zielone to troszkę się zdziwiłam. Ale ono było podduszone i puściło smółkę, więc to może dlatego.. póżniej zabrali to maleństwo i nawet mamie nie dali ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Zakorzenienie
|
Ash zapisałam sie na te warsztaty: https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html i na te: http://brzuchatki.pl/forum/index.php?topic=366.0
będę miala niezły maraton bo to dzień po dniu a jeszcze w następny szkoła rodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2386 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
![]() ![]() ps. ile Jasio juz wazy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. tak właśnie o tym mówię... strasznie to wyglądało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Rozeznanie
|
Już się cieszyłam, ze dziś usg i zobaczę, co tam u Wojtka słychać, a tu pani dr zadzwoniła i przełożyła wizytę na jutro.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2389 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Aaa miałam Wam napisać - wczoraj oglądałam O matko! (miałam nagrane ![]() ![]() Świetny człowiek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2390 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | |
Zakorzenienie
|
Cóż, Aaś napisała już wszystko co się dało na ten temat. Ale mimo, że chłopak młody to takie robił wspierające wrażenie. Zawsze to chociaż nastawienie dobre
![]() Cytat:
![]() Niunka Cieszę się, że jesteście w domu. Leż i staraj się niczym nie przejmować. A Twój TŻ to dał popis za kółkiem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
![]() Gratuluję rozpoczętych tygodni ![]() Katate ale już duży maluszek ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() niunka to teraz leż naprawdę grzecznie ![]()
#2393 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ------ Kurczaczki, muszę wybrać się na miasto, ale troszkę się obawiam. Musiałabym spory kawałek przejść a ciągle mnie ciągnie w tej pachwinie (chyba pachwinie....)... A wiecie w ogóle, że mój Mąż jest nie do zreformowania! Lekarz kazał mi ostatnio więcej odpoczywać i się nie forsować. I wiecie co to znaczy wg mojego Męża... Nie, że nie powinnam stać przy zmywaniu naczyń, robić mu amu, rozwieszać pranie, chować Jego łachy itp... Wg Niego oznacza to, że mam się po mieście nie szlajać i siedzieć w domu, ale już w tym domu to mogę zaiwaniać ![]() ![]() Dobrze, że ja mam do tego rozsądne podejście i staram się rozgraniczać czynności na to co mogę (i w jakiej ilości) i czego nie mogę, bo inaczej bym z Nim tutaj sfiksowała...
![]() |
#2394 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj czekam na wyniki z moczu.. Trzymajcie kciuki zeby białka nie było!! Cisnienie mam książkowe
![]() Kurcze czy ktoś oprócz mnie i banki też jest taki cały zapuchnięty??Dłonie mam takie, że z trudnością zginam palce i pisze na klawiaturze.. A stopy jak chodzę to jak na jakiś poduszkach.. Uda jak nacisne albo się podrapię to mi takie białe slady zostają i po kilku chwilach to dopiero znika.. I opuchlizna jest cały czas, nie znika po nocy, ani po niczym.. rano w sumie jest najgorzej póki tego nie rozchodzę:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Zadomowienie
|
Hej
Vil czytając twoje opisy porodu to fajnie ,że trafiłaś na taki personel, że ci położna pomaga, teraz odpoczywaj i nabieraj siły ![]() ![]() Salvie ważne że z syniek wszystko ok ![]() Katate ![]() Niunkao45 odpoczywaj teraz, leż dużo ![]() ![]() Banka po twoim opisie skurczów już myślałąm,że kolejna w kolejce urodzisz ![]() ![]() Ciekawe co u Pauliny87?? Jak tam się czuje?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |
Wtajemniczenie
|
hej
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, kupujecie osłonki sylikonowe na piersi ? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2398 |
Raczkowanie
|
Kamciatka to nie chodzi o straszenie, ja miałam szybki poród,3h, ale mimo wszystko teraz bardziej się boję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja od paru dni widzę, że moje stopy i nogi do kolan są popuchnięte. Może nie jakoś bardzo, ale ja już widzę różnice. Ostatnio założyłam skarpetki tzw "antgwałty" i w sumie miałam je może ze 2-3h i tak mi się powżynały ponad kostkami, że aż się przeraziłam... A co to będzie jak nastaną upały ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.