Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi:
Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione 0 0%
We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie 2 4,08%
Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu 4 8,16%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 28 57,14%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V 15 30,61%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-10, 16:10   #2641
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Pół nocy dziś myślalam o imionach. Tzn. bardziej niż spałam to chyba w jakimś stanie czuwania byłam i co się przebudziłam to z kolejnymi imionami w myślach. I beznadzieja.

Ale tak potem w przedszkolu sobie uświadomiłam, ze chyba po prostu za długo myśleliśmy o Zuzi, żeby z tego zrezygnować. I chyba na obecną chwilę będzie Zuzia albo Maciek
Ja też intensywniej myśle o imienieniu dla chłopaka, ale najgorsze jest to że ja z mężem mamy inne gusta i typy.
Podoba mi się coś, to na następny dzień myślę, że to jeszcze nie to

A Zuzia mi się podoba
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 16:12   #2642
t_89
Zakorzenienie

A jak to jest przed samym porodem, co oni z nami robia ? moze to glupie pytanie ale nie wiem ?

Co do imienia zaczelo mi sie podobac Liwia ale nie wiem czy tz sie da przekonac.

Edytowane przez t_89
Czas edycji: 2013-04-10 o 16:13
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 16:13   #2643
marysia_258
Zadomowienie

Witam
Dawno do Was nie zaglądałam
Małż na razie nie pracuje, siedzi drań w domu i kompa okupuje

W poniedziałek byłam na USG Moje maleństwo ma 6,2cm przezierność ok, wszystkie pomiary i przepływy też
Dzidziołek mocno spał, za pierona nie chciał się przekręcić i dać zmierzyć. Lekarz się śmiał, że bardzo trudne usg przez to jest.
Z dobrych wiadomości jeszcze taka że moja Majcia dostała się do państwowego przedszkola:j upi:
Od paru dni jestem baaaaardzo szczęśliwym człowiekiem

A porodu dziewczyny się nie bójcie i nie nakręcajcie sie niepotrzebnie na prawdę.
Ja też nie wyobrażałam sobie porodu. Zastanawiałam się jak to będzie czy dam radę a poszło gładko 4,5 h i Maja była na świecie. Wcześniej cały dzień tzn od 9tej do 19tej spędziłam na porodówce. Nasłuchałam się troszkę tego i owego Ja wiem że każdy poród jest inny i może być tak że przy tym namęczę się jak cholera. Wychodzę z założenia że jak wlazło to i musi wyjść

Mam takie pytanko. Nie wiecie czy gin może wystawić wsteczne zwolnienie? Bo moj wystawił mi zwolnienie do 23 kwietnia a wizytę wyznaczył na 25. I nie wiem czy się pomylił czy nie.

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 16:15   #2644
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
A jak to jest przed samym porodem, co oni z nami robia ? moze to glupie pytanie ale nie wiem ?
Ja jak weszłam na porodówkę,to najpierw zrobili ze mną wywiad,powpisywali wszystkie dane do jakiejś karty,a potem kazali połozyć się na leżance i zbadali jeszcze raz rozwarcie. Po tym kazali mi się przygotowac do lewatywy- przebrac do ich sexownego kubraczka i czekać na położna ze strzykawą, która wstrzyknęła mi ten płyn do tyłka,haha A później to wypróżnienie i droga prosto do pokoju porodowego,w którym podłączyli mnie do kroplówki,a potem ktg

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2013-04-10 o 16:16
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 16:16   #2645
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Witam
Dawno do Was nie zaglądałam
Małż na razie nie pracuje, siedzi drań w domu i kompa okupuje

W poniedziałek byłam na USG Moje maleństwo ma 6,2cm przezierność ok, wszystkie pomiary i przepływy też
Dzidziołek mocno spał, za pierona nie chciał się przekręcić i dać zmierzyć. Lekarz się śmiał, że bardzo trudne usg przez to jest.
Z dobrych wiadomości jeszcze taka że moja Majcia dostała się do państwowego przedszkola:j upi:
Od paru dni jestem baaaaardzo szczęśliwym człowiekiem

A porodu dziewczyny się nie bójcie i nie nakręcajcie sie niepotrzebnie na prawdę.
Ja też nie wyobrażałam sobie porodu. Zastanawiałam się jak to będzie czy dam radę a poszło gładko 4,5 h i Maja była na świecie. Wcześniej cały dzień tzn od 9tej do 19tej spędziłam na porodówce. Nasłuchałam się troszkę tego i owego Ja wiem że każdy poród jest inny i może być tak że przy tym namęczę się jak cholera. Wychodzę z założenia że jak wlazło to i musi wyjść

Mam takie pytanko. Nie wiecie czy gin może wystawić wsteczne zwolnienie? Bo moj wystawił mi zwolnienie do 23 kwietnia a wizytę wyznaczył na 25. I nie wiem czy się pomylił czy nie.
Wstecz wydaje mi się, że może wypisać. Chyba do przodu nie może. Ale może ktoś jeszcze odpowie bo sama jestem ciekawa

I super, że z dzidzią wszystko wporządku
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 16:29   #2646
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

teacherka
Smoczki się wymienia na większe. tzn z większą dziurką lub większą ilościa dziurek. Ja długo stosowałam jedynki w awencie bo mały pił łapczywie i się krztusił na większych a i tak taniej wychodzi kupić nową na necie i smoczek niż stacjonarnie ( chyba?). Te zestawy są opłacalne totalnie

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:

Co do imienia zaczelo mi sie podobac Liwia ale nie wiem czy tz sie da przekonac.
Lewatywka i ktg
I czekaż aż będzie rozwarcie większe i większe i większe a jak zechcesz kupkę to znaczy, że ida parte i już z górki

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 16:32   #2647
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
I przeraża mnie karmienie piersią, nie wiem no dla mnie to dziwne w pewnym sensie, tym bardziej,że mam wrażliwe brodawki i zawsze mnie drażniło ich dotykanie. Chciałabym ze względu na dziecko,ale nie wiem jak to będzie.Może jeszcze do tego nie dojrzałam?
Powiem to tak.Jeśli to pierwsze dziecko to ciężko mówić o świadomym macierzyństwie.Bo tak naprawdę nie wiesz co Cię czeka.Ale nie martw się, będzie dobrze.Nie znam normalnej matki która by żałowała swojej decyzji.

A co do karmienia to nie bój się, pozytywne nastawienie ponoć pomaga.Ja też mam bardzo wrażliwe sutki i mnie bolały te próby karmienia.Ale może to też wynik tego, że mnie poprzednia gin prowadząca bardzo nastawiła na niekarmienie i tak naprawdę nie byłam do tego wogóle przygotowana.Bo moja matka i babcia nie miały pokarmu, bo moje piersi w 8 miesiacy nie produkowały jeszcze mleka i tym podobne bzdury.A ja głupia wierzyłam.
Kupiłam takie silikonowe osłonki na sutki, może cos pomogą z tym bólem.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 16:37   #2648
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Najbardziej przeraża mnie to,że potem wszystko będzie się kręciło wokół dziecka. Ze nie będę mieć wyboru i będę musiała wyjść na przeciw jego potrzebom ZAWSZE.I przeraża mnie karmienie piersią, nie wiem no dla mnie to dziwne w pewnym sensie, tym bardziej,że mam wrażliwe brodawki i zawsze mnie drażniło ich dotykanie. Chciałabym ze względu na dziecko,ale nie wiem jak to będzie.Może jeszcze do tego nie dojrzałam?

Ja też tak mam

Ojeju dobrze,że dzisiaj idziesz do lekarza.Napisz koniecznie co i jak!'

Ladan śliczny brzusio,zazdroszczę
Kochana na moim poprzednim wątku dziewczyny od razu rezygnowały z karmienia, ale fajnie gdybyś spróbowała. Ja też mam wrażliwe brodawki. Koszmarnie wrażliwe. Też myślalam że będe skrępowana i wkurzona, ale dziecko ssie tak konkretnie i aseksualnie i jest to piękny widok i taka bliskość, którą cieżko opisać słowami. Wiele dziewczyn odczuwa milość dopiero trochę po porodzie. Lub wtedy kiedy przytuli dziecko i zobaczy jak wiele miłości może oddać tylko leżąc i się patrząc w ciebie. Wtedy się chce dać wszystko co najlepsze i calego siebie oddać nawet
Ja długo walczyłam o karmienie, ale teraz jestem zadowolona z podjętej walki.

Najważniejsze jest aby mieć kogoś na oddziale, albo spoza kto pomoże przystawić. Dobrze przystawione dziecko to już większość sukcesu bo wtedy nie boli/ albo o wiele mniej i jest szybciej- bo dziecko szybko się powinno najeść i spać. Ja się strasznie męczyłam do póki nie poszliśmy do doradcy, który pokazał mi błędy i jak odpowiednio siedzieć, przystawiać itp. Na oddziale robili to na odwal i też ze średnią wiedzą i chęciami niestety.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-04-10 o 16:40
Stary 2013-04-10, 16:38   #2649
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Nie tylko Ty...ja przede wszystkim mam mnóstwo obaw, bo to dla nowy temat w moim przypadku dochodzi jeszcze strach, czy w ogóle będę dobrą matką, bo ja za dziećmi nigdy nie przepadałam, raczej mnie denerwowały i drażniły, praktycznie zero instynktu macierzyńskiego, paniczny lęk przed porodem i samą ciążą...dlatego m.in.zdecydowałam się dość późno na macierzyństwo. Ale też zawsze widziałam gdzieś w przyszłości to dziecko, tylko może jeszcze nie teraz, bo tu jeszcze chciałam się wyszaleć, bo praca etc. Dla mnie to była bardzo trudna decyzja. Na dodatek zaszłam w ciążę praktycznie "od razu", więc trochę mnie to zaskoczyło wszystko. Ale wierzę, że będzie dobrze - i po to też ta ciąża trwa 9 m-cy, a nie m-ąc, żeby się oswoić z nową sytuacją.[
Ja miałam taki paniczny strach też.Ale uwierz mi wszystko przechodzi i teraz nie wyobrażam sobie sytuacji żebym mogła nie mieć córki.

Zapisałam sie na szkołę rodzenia.Płatnie 180 zł, bo w bezpłatnej mi nie pasują terminy.Większość zagadnień jest mi znanych, najbardziej interesuje mnie kp, a poza tym fajnie tak sie spotkać i pogadać z ludźmi w podobnej sytuacji.Żałuje, że poprzedniej ciąży nie byłam, ale mi mama i teściowa pierdzieliły, że po co mi to.A poto żeby sie pytały.

RAMOWY PROGRAM ZAJĘĆ W SZKOLE RODZENIA
Spotkanie 1
1.Poznajmy się. Co się dzieje ze mną /z nami/ w ciąży?

– przywitanie przyszłych rodziców w Szkole Rodzenia
– zapoznanie się z programem kursu i grupą uczestników
– rozmowa czego uczestnicy oczekują od Szkoły Rodzenia
– jakie kosmetyki mogę stosować w ciąży?
– zdrowo i smacznie czyli moja dieta /zachcianki, potrawy na różne dolegliwości/
– wygodnie czy modnie /ubiór w ciąży, bielizna/
– relaks

Spotkanie 2
2.Jak rośnie nasz maluszek ?

– co nasz maluszek już potrafi
– w jaki sposób odbiera świat zewnętrzny
– jak rodzice mogą kontaktować się i bawić z maleństwem
– będziemy próbować określić gdzie leży nasze maluch i narysujemy jego portret bezpośrednio na brzuchu mamy
– relaks

Spotkanie 3
3.Rodzimy razem I - poród i jego tajemnice.

– zaczyna się poród ? - jak to rozpoznać
– kiedy zgłosić się do porodu
– co spakować do szpitala
– co się dzieje ze mną w I okresie porodu
– metody łagodzenia bólu porodowego
– różne sposoby rodzenia /poród fizjologiczny,poród w wodzie,cięcie cesarskie itp/
– relaks

Spotkanie 4
4.Rodzimy razem II – wielki finał

– co mnie/nas/ czeka w II okresie porodu
– poród aktywny/spróbujemy ułożyć plan waszego porodu/
– nauka oddychania i relaksacji w poszczególnych fazach porodu
– upragniony finał ciąży
– relaks

5.Jestem już na świecie. Opieka i pielęgnacja naszego dziecka

– jak wygląda nasze maleństwo po porodzie
– omówienie skali Apgar
– stany adaptacyjne
– badania, które przejdzie wasze maleństwo
– przewijanie, ubieranie i wszystko co się z tym wiąże
– kąpiemy nasze maleństwo razem/warsztaty/
– rozwój naszego dziecka
– relaks
Spotkanie 6
6.Karmienie naturalne. Porozmawiajmy o połogu. Powrót płodności i podsumowanie zajęć

– dieta mamy karmiącej
– zalety karmienia/
– w jaki sposób karmić?
– problemy laktacji i jak im zapobiegać
– zmiany zachodzące w połogu
– „baby blues” i wsparcie bliskich
– jesteśmy rodzicami, ale też parą
– powrót płodności
– co ,gdzie, kiedy czyli oswoić urzędy
– podsumowanie zajęć, weryfikacja oczekiwań
– relaks
Stary 2013-04-10, 16:39   #2650
pszczoua
Zakorzenienie

Dziewczyny, normalnie nie daję rady z tym nadrabianiem tak się produkujecie

Muszę się pochwalić, że dzisiaj dostałam od bratowej 3 wory ciuszków, kołderki, rożki, zabawki itp. Do tego jeszcze karuzelę Fisher Price i leżaczek Tiny Love, także wyprawkę mam prawie całą z głowy
Teraz czeka mnie rozpakowywanie i segregowanie tego, co na zdjęciu Na pranie przyjdzie czas latem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-04-10 15.12.12.jpg (143,6 KB, 62 załadowań)
Stary 2013-04-10, 16:42   #2651
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

słyszałam że może na 3 dni w tył i 3 dni w przód ,ale nie sprawdzałam tego jeszcze , jak do tej pory udawało mi się umawiać w dniu kiedy mi się kończyło

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 16:44   #2652
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dziewczyny, normalnie nie daję rady z tym nadrabianiem tak się produkujecie

Muszę się pochwalić, że dzisiaj dostałam od bratowej 3 wory ciuszków, kołderki, rożki, zabawki itp. Do tego jeszcze karuzelę Fisher Price i leżaczek Tiny Love, także wyprawkę mam prawie całą z głowy
Teraz czeka mnie rozpakowywanie i segregowanie tego, co na zdjęciu Na pranie przyjdzie czas latem
Ale Ci fajnie
Miałam tę karuzelkę, dalej mam, ale jest już ledwo żywa. Poproś małża żeby Ci na kontakt zrobił ją bo to pożeracz baterii a chyba ze 4 się w nią ładuje albo dwie wielkie?

Wymianka.
Stary 2013-04-10, 16:46   #2653
87czarna
Zakorzenienie

cotynato ja też ją mam i powiem Ci,że bardzo długo nam trzyma bateria

Stary 2013-04-10, 16:49   #2654
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daohar Pokaż wiadomość
jak już jest, to musi wyjść
dokładnie weszło to i wyjdzie
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ojj tak, lumpki są ekstra. ja pokupowałam ciuszków po 1zł Chcę jeszcze... może jutro lub w piątek się wybiorę....
ja nie chodze na lumpy-poszłam raz z koleżanką i kupiłam dla dzidzi polarek i spodenki, pokazałam mężowi i się obraził, że on nie chce żeby jego dziecko chodziło w ciuchach po obcych dzieciach także już na lumpki nie idę
Cytat:
super, że z dzidzią ok
co do zwolnienia-mi na początku kazali pilnować-żeby terminy były ciągłe i zawsze sprawdzam, bo nie wiem czy może wystawić wstecz bo do zus trzeba je do 7 dni wysłać (jedno lekarz wysyła do zusu a drugie Ty masz do pracy) ale pewna nie jestem
Cytat:
super i jaka oszczędność

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 16:52   #2655
Aaamelkaa
Zakorzenienie

LaLoca już z pewnością po wizycie , jak tylko będziesz odezwij się co u Ciebie , czy gin wytłumaczyła skąd krwawienia

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 16:58   #2656
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
cotynato ja też ją mam i powiem Ci,że bardzo długo nam trzyma bateria
Tak? To mi jakaś felerna się trafiła. tzn wiem, że to był powszechny problem i u mnie w leżaczko-hustawce też ciągle musiałam wymieniać. Może pecha mam

Ale i tak tamta karuzelka u nas nie zrobiła szału i teraz będę polować na tę z liściami i małpkami

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Mój na początku mówił, że jego dziecko nie będzie chodziło w używanym, ale jak zobaczył jak mały szybko rośnie i po pierwszych posiłkach kiedy uwalał się mimo śliniaka, zmienił zdanie i dobrze bo ja lubię sobie jakieś perelki po okazyjnych cenach wyszperać.

Wymianka.
Stary 2013-04-10, 16:58   #2657
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Tak? To mi jakaś felerna się trafiła. tzn wiem, że to był powszechny problem i u mnie w leżaczko-hustawce też ciągle musiałam wymieniać. Może pecha mam

Ale i tak tamta karuzelka u nas nie zrobiła szału i teraz będę polować na tę z liściami i małpkami

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Mój na początku mówił, że jego dziecko nie będzie chodziło w używanym, ale jak zobaczył jak mały szybko rośnie i po pierwszych posiłkach kiedy uwalał się mimo śliniaka, zmienił zdanie i dobrze bo ja lubię sobie jakieś perelki po okazyjnych cenach wyszperać.
Nooo,ja właśnie tą mam.. Rainforest

Stary 2013-04-10, 17:00   #2658
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękować za oświecenie co do nazwy Ja miałam tą ze zdjęcia PszczoUy. Misiową. Ale ona ma takie pastelkowe kolory i średnio było z zainteresowaniem. Może ta Rainforest okaże się lepsza jeżeli chodzi o baterie

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-04-10 o 17:02
Stary 2013-04-10, 17:08   #2659
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Obejrzałam ten program Bosackiej i fajny jest

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Teraz sobie ciągnę "Sexi mama" oraz "mamo już jestem"

Mojej dzidzi się chyba podoba bo się rusza.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 17:11   #2660
kaska87
Zakorzenienie

ja zaraz włączę "Wojewódzkiego" bo wczoraj mi się przysnęło

Stary 2013-04-10, 17:25   #2661
butterfly20
Zakorzenienie

Ja mojemu bratankowi kupiłam tę z misiami.Ale teraz mi nie pasuje do koncepcji
Koleżanka odsprzeda mi tę Rainforest, a o kupno maty i bujaka chyba poprosimy wujka z USA, bo przyjeżdża w maju do nas, a tam są sporo tańsze

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 17:27   #2662
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mojemu bratankowi kupiłam tę z misiami.Ale teraz mi nie pasuje do koncepcji
Koleżanka odsprzeda mi tę Rainforest, a o kupno maty i bujaka chyba poprosimy wujka z USA, bo przyjeżdża w maju do nas, a tam są sporo tańsze
ja patrzyłam na babyrus i ceny są porównywalne jak w polsce po przeliczeniu więc nie będę teściowej gitary zawracać patrzyłam na maty, konika z FP i karuzelkę

Stary 2013-04-10, 17:35   #2663
Makrela w kapeluszu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak dzisiaj sobie rozmyslalam...i doszlam do wniosku, ze ze mna to chyba cos nie halo

Ja w ogole nie czuje, ze jestem w ciazy...ze za kilka miesiecy mam zostac mama...jakos sie tym nie umiem cieszyc mimo, ze przeciez dzieciatko bylo chciane, wystarane i zaplanowane....

Nie ekscytuje sie zakupami dla dzieciatka, nie interesuje sie wozkami ani niczym co z dzidzia zwiazane...
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Nie tylko Ty...ja przede wszystkim mam mnóstwo obaw, bo to dla nowy temat w moim przypadku dochodzi jeszcze strach, czy w ogóle będę dobrą matką, bo ja za dziećmi nigdy nie przepadałam, raczej mnie denerwowały i drażniły, praktycznie zero instynktu macierzyńskiego, paniczny lęk przed porodem i samą ciążą...dlatego m.in.zdecydowałam się dość późno na macierzyństwo. Ale też zawsze widziałam gdzieś w przyszłości to dziecko, tylko może jeszcze nie teraz, bo tu jeszcze chciałam się wyszaleć, bo praca etc. Dla mnie to była bardzo trudna decyzja. Na dodatek zaszłam w ciążę praktycznie "od razu", więc trochę mnie to zaskoczyło wszystko. Ale wierzę, że będzie dobrze - i po to też ta ciąża trwa 9 m-cy, a nie m-ąc, żeby się oswoić z nową sytuacją.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Trzymam kciuki za USG - może nie martw się mimo wszystko na zapas...
u mnie tak samo. niby planowane, ale się tak sybko udało ze czułam sie jakby to była wpadka, nigdy za dziecmi bardzo nie byłam, a i teraz bobaski mnie nie rozczulają. ale jestem pewna, ze z czasem mi się to zmieni..

a w ogole mam doła, bo dostałam leki na moje jelita- i są to sterydy i się boje czy to na bejbika nie wpłynie źle...

Haneczka 22/08
Makrela w kapeluszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 17:40   #2664
daohar
Raczkowanie

kopytki!

Ślub 17.11.2012
Zuzia

tydzień:
16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-26-27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40
daohar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 18:07   #2665
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Ta rainforest jest śliczna Moja kuzynka ma tę którą ja dostałam w spadku i mały ponoć w ogóle nią zainteresowany nie jest, a do tego też narzekała na trwałość baterii. Bratowej synek też się nią nie interesował, więc może po prostu poleży na strychu a ja kupię Rainforest

Właśnie przeglądam te rzeczy i końca nie widać (w końcu wszystkie są po 5 dzieciaczkach w sumie, szły z rąk do rąk). Część w ogóle nie zniszczona, z metkami. Na 56 mam mase ładnych nowych ubranek. Troszkę gorzej wyglądają te większe, ale i z tego da się coś sensownego wybrać Tylko mniej jest takich ładnych, nowych. Także jeśli się będę zaopatrywać w jakieś ciuszki to od 62, 68 w górę ewentualnie, choć zobaczymy co mnie czeka w kolejnych, nierozpakowanych workach
Stary 2013-04-10, 18:10   #2666
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Ta rainforest jest śliczna Moja kuzynka ma tę którą ja dostałam w spadku i mały ponoć w ogóle nią zainteresowany nie jest, a do tego też narzekała na trwałość baterii. Bratowej synek też się nią nie interesował, więc może po prostu poleży na strychu a ja kupię Rainforest

Właśnie przeglądam te rzeczy i końca nie widać (w końcu wszystkie są po 5 dzieciaczkach w sumie, szły z rąk do rąk). Część w ogóle nie zniszczona, z metkami. Na 56 mam mase ładnych nowych ubranek. Troszkę gorzej wyglądają te większe, ale i z tego da się coś sensownego wybrać Tylko mniej jest takich ładnych, nowych. Także jeśli się będę zaopatrywać w jakieś ciuszki to od 62, 68 w górę ewentualnie, choć zobaczymy co mnie czeka w kolejnych, nierozpakowanych workach

No własnie też mam takie odczucia co do karuzelki. Niby ma masę bajerów. Bo melodyjka, porjektor na ścianę i te ruszające się misie, ale ten brak kolorów robi swoje. Projektorem to tylko ja się chyba jarałam

Spokojnie te zdarte się też może nadadzą. Ja chciałam Filipa zawsze ślicznie ubierać a jak zaczął jeść i chodzić to po domu mu wciskam te gorsze bo zawsze się uwali

Wymianka.
Stary 2013-04-10, 18:13   #2667
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja zaraz włączę "Wojewódzkiego" bo wczoraj mi się przysnęło
wczoraj sie smialam prawie caly odcinek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 18:15   #2668
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
wczoraj sie smialam prawie caly odcinek
A kto był gościem?
Pomalpowalam tygodnie
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 18:17   #2669
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
A kto był gościem?
Pomalpowalam tygodnie
Piotr Żyła. My teraz oglądamy i też zacieszamy ;D

Wymianka.
Stary 2013-04-10, 18:25   #2670
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
A kto był gościem?
Pomalpowalam tygodnie
Piotr Zyla, smialismy sie do lez

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

maslanka <3

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości