|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi: | |||
Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie |
2 | 4,08% |
Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu |
4 | 8,16% |
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
28 | 57,14% |
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V |
15 | 30,61% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV
Cytat:
Podoba mi się coś, to na następny dzień myślę, że to jeszcze nie to ![]() A Zuzia mi się podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Zakorzenienie
|
A jak to jest przed samym porodem, co oni z nami robia
![]() Co do imienia zaczelo mi sie podobac Liwia ale nie wiem czy tz sie da przekonac.
WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=839675 UBRANKA DLA DZIECI https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=835143 KOSMETYKI https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post72384832 Edytowane przez t_89 Czas edycji: 2013-04-10 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dawno do Was nie zaglądałam ![]() Małż na razie nie pracuje, siedzi drań w domu i kompa okupuje ![]() W poniedziałek byłam na USG ![]() ![]() Dzidziołek mocno spał, za pierona nie chciał się przekręcić i dać zmierzyć. Lekarz się śmiał, że bardzo trudne usg przez to jest. Z dobrych wiadomości jeszcze taka że moja Majcia dostała się do państwowego przedszkola ![]() ![]() Od paru dni jestem baaaaardzo szczęśliwym człowiekiem ![]() A porodu dziewczyny się nie bójcie i nie nakręcajcie sie niepotrzebnie na prawdę. Ja też nie wyobrażałam sobie porodu. Zastanawiałam się jak to będzie czy dam radę a poszło gładko 4,5 h i Maja była na świecie. Wcześniej cały dzień tzn od 9tej do 19tej spędziłam na porodówce. Nasłuchałam się troszkę tego i owego ![]() ![]() Mam takie pytanko. Nie wiecie czy gin może wystawić wsteczne zwolnienie? Bo moj wystawił mi zwolnienie do 23 kwietnia a wizytę wyznaczył na 25. I nie wiem czy się pomylił czy nie.
#2644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() Edytowane przez 87czarna Czas edycji: 2013-04-10 o 16:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I super, że z dzidzią wszystko wporządku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Zakorzenienie
|
teacherka
Smoczki się wymienia na większe. tzn z większą dziurką lub większą ilościa dziurek. Ja długo stosowałam jedynki w awencie bo mały pił łapczywie i się krztusił na większych ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
![]() I czekaż aż będzie rozwarcie większe i większe i większe a jak zechcesz kupkę to znaczy, że ida parte i już z górki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
BAN stały
|
Cytat:
A co do karmienia to nie bój się, pozytywne nastawienie ponoć pomaga.Ja też mam bardzo wrażliwe sutki i mnie bolały te próby karmienia.Ale może to też wynik tego, że mnie poprzednia gin prowadząca bardzo nastawiła na niekarmienie i tak naprawdę nie byłam do tego wogóle przygotowana.Bo moja matka i babcia nie miały pokarmu, bo moje piersi w 8 miesiacy nie produkowały jeszcze mleka i tym podobne bzdury.A ja głupia wierzyłam. Kupiłam takie silikonowe osłonki na sutki, może cos pomogą z tym bólem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja długo walczyłam o karmienie, ale teraz jestem zadowolona z podjętej walki. Najważniejsze jest aby mieć kogoś na oddziale, albo spoza kto pomoże przystawić. Dobrze przystawione dziecko to już większość sukcesu bo wtedy nie boli/ albo o wiele mniej i jest szybciej- bo dziecko szybko się powinno najeść i spać. Ja się strasznie męczyłam do póki nie poszliśmy do doradcy, który pokazał mi błędy i jak odpowiednio siedzieć, przystawiać itp. Na oddziale robili to na odwal i też ze średnią wiedzą i chęciami niestety. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-04-10 o 16:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zapisałam sie na szkołę rodzenia.Płatnie 180 zł, bo w bezpłatnej mi nie pasują terminy.Większość zagadnień jest mi znanych, najbardziej interesuje mnie kp, a poza tym fajnie tak sie spotkać i pogadać z ludźmi w podobnej sytuacji.Żałuje, że poprzedniej ciąży nie byłam, ale mi mama i teściowa pierdzieliły, że po co mi to.A poto żeby sie pytały. RAMOWY PROGRAM ZAJĘĆ W SZKOLE RODZENIA Spotkanie 1 1.Poznajmy się. Co się dzieje ze mną /z nami/ w ciąży? – przywitanie przyszłych rodziców w Szkole Rodzenia – zapoznanie się z programem kursu i grupą uczestników – rozmowa czego uczestnicy oczekują od Szkoły Rodzenia – jakie kosmetyki mogę stosować w ciąży? – zdrowo i smacznie czyli moja dieta /zachcianki, potrawy na różne dolegliwości/ – wygodnie czy modnie /ubiór w ciąży, bielizna/ – relaks Spotkanie 2 2.Jak rośnie nasz maluszek ? – co nasz maluszek już potrafi – w jaki sposób odbiera świat zewnętrzny – jak rodzice mogą kontaktować się i bawić z maleństwem – będziemy próbować określić gdzie leży nasze maluch i narysujemy jego portret bezpośrednio na brzuchu mamy – relaks Spotkanie 3 3.Rodzimy razem I - poród i jego tajemnice. – zaczyna się poród ? - jak to rozpoznać – kiedy zgłosić się do porodu – co spakować do szpitala – co się dzieje ze mną w I okresie porodu – metody łagodzenia bólu porodowego – różne sposoby rodzenia /poród fizjologiczny,poród w wodzie,cięcie cesarskie itp/ – relaks Spotkanie 4 4.Rodzimy razem II – wielki finał – co mnie/nas/ czeka w II okresie porodu – poród aktywny/spróbujemy ułożyć plan waszego porodu/ – nauka oddychania i relaksacji w poszczególnych fazach porodu – upragniony finał ciąży – relaks 5.Jestem już na świecie. Opieka i pielęgnacja naszego dziecka – jak wygląda nasze maleństwo po porodzie – omówienie skali Apgar – stany adaptacyjne – badania, które przejdzie wasze maleństwo – przewijanie, ubieranie i wszystko co się z tym wiąże – kąpiemy nasze maleństwo razem/warsztaty/ – rozwój naszego dziecka – relaks Spotkanie 6 6.Karmienie naturalne. Porozmawiajmy o połogu. Powrót płodności i podsumowanie zajęć – dieta mamy karmiącej – zalety karmienia/ – w jaki sposób karmić? – problemy laktacji i jak im zapobiegać – zmiany zachodzące w połogu – „baby blues” i wsparcie bliskich – jesteśmy rodzicami, ale też parą – powrót płodności – co ,gdzie, kiedy czyli oswoić urzędy – podsumowanie zajęć, weryfikacja oczekiwań – relaks |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, normalnie nie daję rady z tym nadrabianiem tak się produkujecie
![]() Muszę się pochwalić, że dzisiaj dostałam od bratowej 3 wory ciuszków, kołderki, rożki, zabawki itp. Do tego jeszcze karuzelę Fisher Price i leżaczek Tiny Love, także wyprawkę mam prawie całą z głowy ![]() Teraz czeka mnie rozpakowywanie i segregowanie tego, co na zdjęciu Na pranie przyjdzie czas latem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Zakorzenienie
|
słyszałam że może na 3 dni w tył i 3 dni w przód ,ale nie sprawdzałam tego jeszcze , jak do tej pory udawało mi się umawiać w dniu kiedy mi się kończyło
#2652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam tę karuzelkę, ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Zakorzenienie
|
cotynato ja też ją mam i powiem Ci,że bardzo długo nam trzyma bateria
![]()
![]() |
#2654 | |||
Zakorzenienie
|
dokładnie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do zwolnienia-mi na początku kazali pilnować-żeby terminy były ciągłe i zawsze sprawdzam, bo nie wiem czy może wystawić wstecz bo do zus trzeba je do 7 dni wysłać (jedno lekarz wysyła do zusu a drugie Ty masz do pracy) ale pewna nie jestem ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
LaLoca już z pewnością po wizycie , jak tylko będziesz odezwij się co u Ciebie , czy gin wytłumaczyła skąd krwawienia
#2656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale i tak tamta karuzelka u nas nie zrobiła szału i teraz będę polować na tę z liściami i małpkami ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Mój na początku mówił, że jego dziecko nie będzie chodziło w używanym, ale jak zobaczył jak mały szybko rośnie i po pierwszych posiłkach kiedy uwalał się mimo śliniaka, zmienił zdanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Zakorzenienie
|
Dziękować za oświecenie co do nazwy
![]() ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-04-10 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
BAN stały
|
Obejrzałam ten program Bosackiej i fajny jest
---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Teraz sobie ciągnę "Sexi mama" oraz "mamo już jestem" Mojej dzidzi się chyba podoba bo się rusza. |
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Zakorzenienie
|
ja zaraz włączę "Wojewódzkiego" bo wczoraj mi się przysnęło
![]()
#2661 |
Zakorzenienie
|
Ja mojemu bratankowi kupiłam tę z misiami.Ale teraz mi nie pasuje do koncepcji
![]() Koleżanka odsprzeda mi tę Rainforest, a o kupno maty i bujaka chyba poprosimy wujka z USA, bo przyjeżdża w maju do nas, a tam są sporo tańsze ![]()
#2662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2663 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a w ogole mam doła, bo dostałam leki na moje jelita- i są to sterydy i się boje czy to na bejbika nie wpłynie źle... ![]() ![]()
![]() |
#2665 |
Zakorzenienie
|
Ta rainforest jest śliczna
![]() ![]() Właśnie przeglądam te rzeczy i końca nie widać (w końcu wszystkie są po 5 dzieciaczkach w sumie, szły z rąk do rąk). Część w ogóle nie zniszczona, z metkami. Na 56 mam mase ładnych nowych ubranek. Troszkę gorzej wyglądają te większe, ale i z tego da się coś sensownego wybrać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No własnie też mam takie odczucia co do karuzelki. Niby ma masę bajerów. Bo melodyjka, porjektor na ścianę i te ruszające się misie, ale ten brak kolorów robi swoje. Projektorem to tylko ja się chyba jarałam ![]() Spokojnie te zdarte się też może nadadzą. Ja chciałam Filipa zawsze ślicznie ubierać a jak zaczął jeść i chodzić to po domu mu wciskam te gorsze bo zawsze się uwali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zakorzenienie
|
wczoraj sie smialam prawie caly odcinek
![]()
![]() |
#2668 |
Zakorzenienie
|
A kto był gościem?
Pomalpowalam tygodnie ![]() ![]()
#2669 |
Zakorzenienie
|
Piotr Żyła. My teraz oglądamy i też zacieszamy ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Zakorzenienie
|
Piotr Zyla, smialismy sie do lez
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- maslanka <3
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.