|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 8
Cytat:
Pamiętam podobną sytuację z moja koleżanką, której wyszła zła cytologia. Myślałam, że ją zamorduję, tak się wtedy zachowywała. Jakby zaraz miała się kłaść na onkologię.
|
|
#3692 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że USG niczego złego nie wykaże i będziesz mogła odetchnąć z ulgą
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
,Tylko mnie to cholera jasna wkurza to wszystko. Moja babcia, a jej mama na raka piersi zmarła będąc młoda kobietą, osieracając trójkę dzieci. No i faken sit - mama sama na mammografię nie pójdzie
NIGDY NIE BYŁA. Nie ma tematu po prostu. A ginekolog to zło konieczne. Kobieta po studiach, inteligentna moim skromnym zdaniem, a lekarza od cycków się boi. No kuffa Wiem, ze sie nie cieszy, ze ja się boję, wiem że taki ma po prostu sposób przetrawiania złych informacji. Tylko mi sie w glowie nie mieści, jak można sądzić, że przez nie rozmawianie o czymś i przez nie przyjmowanie czegoś do wiadomości, to coś zniknie? Dorosła baba, matka trzech córek, no ja piedole.... Jak u mnie (lat 24) coś wyskoczyło i pobolewa, to myślałam, że ją coś ruszy. A się dowiedziałam, ze ona swoich badań i tak nie zrobi, a ja przesadzam.Przecież nie będę z radości po łóżku skakać, mam opad nastroju, to wszystko. Nie cuduję, normalnie funkcjonuję i po prostu czekam. I chciałam z nią o tym pogadać, to wszystko. No i dupa.
|
#3694 | |
|
Konto usunięte
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;40229658]Kurcze, ominęła mnie dyskusja na temet urody(czy też jej braku) aktorów ze Zmerzchu, nie wybaczę sobie tego
. Dla mnie żaden z nich się nie podobał, no może jeszcze James dawał radę i Charlie(ojciec Belli) A obecnie to mam fazę na inny typ męskiej urody, obejrzałam w końcu "Hobbita" i...http://images2.wikia.nocookie.net/__.../82/Thorin.jpgDlatego też teraz rzadko tu piszę, nie mam życia czytam fanficki [/QUOTE]O, w Hobbicie robi mi kisiel w gaciach, chociaż krasnolud z niego taki jak z koziej dupy trąba A poszłam żeby pooglądać Turnera, nie wyszło Haj fajf, sis :< Cytat:
Suvia, jak dla mnie twoja mama po prostu się boi, że tobie też się coś stanie i woli o tym nie myśleć. A że takie pobożne zyczenia sa głupie, to inna kwestia. |
|
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałaś wątek o wypadku z L-ką?
|
|
#3696 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Rozumiem jak tomoże irytować: zachowanie jak u małego dziecka u dorosłej kobiety. Podejście: jak zasłonię oczy to świat znika, a w dodatku nikt mnie nie zobaczy ![]() Widać Twoją mamę jej własne lęki paraiżują tak bardzo, że twoja sytuacja mogłaby sprawić, ze otrą sie o rzeczywistośc.
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też by mi było przykro. Dobrze jednak, że umiesz myśleć za siebie i mama nie wmówiła Ci, że nie powinnaś się zbadać. W ogóle dziwi mnie lekki stosunek do własnego zdrowia, wystawianie sobie samemu diagnoz (założę się, że wiele 'depresji' to choroby tarczycy, a brak koncentracji to niedobory pierwiastków, a nie rak mózgu) albo olewanie niepokojących objawów.
|
|
#3698 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Suvia;40239091],Tylko mnie to cholera jasna wkurza to wszystko. Moja babcia, a jej mama na raka piersi zmarła będąc młoda kobietą, osieracając trójkę dzieci. No i faken sit - mama sama na mammografię nie pójdzie
NIGDY NIE BYŁA. Nie ma tematu po prostu. A ginekolog to zło konieczne. Kobieta po studiach, inteligentna moim skromnym zdaniem, a lekarza od cycków się boi. No kuffa Wiem, ze sie nie cieszy, ze ja się boję, wiem że taki ma po prostu sposób przetrawiania złych informacji. Tylko mi sie w glowie nie mieści, jak można sądzić, że przez nie rozmawianie o czymś i przez nie przyjmowanie czegoś do wiadomości, to coś zniknie? Dorosła baba, matka trzech córek, no ja piedole.... Jak u mnie (lat 24) coś wyskoczyło i pobolewa, to myślałam, że ją coś ruszy. A się dowiedziałam, ze ona swoich badań i tak nie zrobi, a ja przesadzam.może zastosuj taki wybieg,że ty masz to gdzieś i nie zbadasz się no coś w tym stylu.Mądra i kochająca mama powinna ciebie namawiać na te badania i wtedy postaw jej warunek,że zrobisz badania ,ale razem z nią |
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny już jakoś przebolałam
Cytat:
No i będziemy się tak bawić, aż w końcu żadna nie pójdzie? Nieee, w tyłku to mam, dorosła jestem, ona też. Tylko poprostu było mi przykro
|
|
#3700 |
|
Wtajemniczenie
|
ona nie musi wiedzieć,że poszłaś się zbadać.Czasem trzeba trząsnąć i dorosłym.Ja to nazywać zasianiem ziarna
|
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
Suvia - życzę zdrowia. Niedawno sama szłam na mammografię, bo mnie lekarka skierowała. Na szczęście wynik wyszedł w normie i nic się nie dzieje. Ale...też chodziłam w stresie, do tego wysłanie na takie badanie a nie zwykłe usg, mnie lekko zmroziło. Co prawda wtedy mama mi nic nie gadała, ze przesadzam, ale jak byłam młodsza, potrafiła tak robić. Mam wg kilku lekarzy i usg w pachwinach węzły chłonne, które mogą się wydawać powiększone, ale wszelkie badania wychodziły zawsze ok, a mama mi gadała, że sobie coś wymyślam. Teraz jak będę u swojego gina, to znowu sprawdzę dla spokoju. Myślę, że takie reakcje, to jakiś mechanizm obronny przed ewentualnymi złymi informacjami.
Co mnie ostatnio zdziwiło. Jak byłam w PL okazało się, że mam lekką nadżerkę i że mogę ją wyleczyć przy następnym pobycie za pomocą jakiejś specjalistycznej maści podawanej przez gina. Byłam ostatnio u swojej lekarki rodzinnej, bo mi się infekcja przydarzyła i pytam, co tutaj robią z tym. A ona...że dopóki nie mam bóli i krwawień to... nic . Zdziwiło mnie to, bo zawsze mówiono, że takie rzeczy najlepiej w zarodku usuwać a nie czekać nie wiadomo na co.
|
|
|
|
#3702 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
|
|
|
#3703 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego, co słyszałam, to co 5 lat
. Ale, jak powiedziałam, że robiłąm w PL, to babka na mnie oczy, jakbym nie wiem, jakie badanie zrobiła. Po prostu robię takie badania raz w roku i tyle. Nie wiem, co w tym dziwnego. Ale, w kraju fanów homeopatii mnie nic już nie zdziwi. Ostatnio uznali, że stowarzyszenie pedofilów może sobie dalej legalnie działać, więc nie mam pytań.
|
|
|
|
#3705 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
A na infekcję dostałam jakieś globulki...w ilości 3...bo taka kuracja. Kiedyś już je raz brałam i pomogły.
|
|
|
|
#3707 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3708 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3709 |
|
Wtajemniczenie
|
grunt,że ładniejszy od Smigola
|
|
|
|
#3710 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3711 |
|
Wtajemniczenie
|
widzisz jak łatwo o infekcję w Holandii,to pewnie od tych wiatraków i wilgoci.Nie ,żebym ci zazdrościła miejsca zamieszkania,u nas zima wszystko okutane i uszczelnione to nawet mucha nie siada
|
|
|
|
#3712 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie chcę psuć humorów, ale zapowiadali nam w sobotę 20 stopni .
|
|
|
|
|
#3714 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3715 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Smigol mnie przerażał.
|
|
|
|
#3718 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
panna mati - gdzie takie temperatury
|
|
|
|
#3720 |
|
Wtajemniczenie
|
nie chcę ci psuć hmoru,ale u nas zapowiadali jutro 14 oC to rozumiesz co będzie w sobotę 21oC,a nie jakieś marne 20.No i nie macie słowików i szpaków
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

Zwłaszcza, ze gin miał minę nietęgą.

NIGDY NIE BYŁA. Nie ma tematu po prostu. A ginekolog to zło konieczne. Kobieta po studiach, inteligentna moim skromnym zdaniem, a lekarza od cycków się boi. No kuffa
. Dla mnie żaden z nich się nie podobał, no może jeszcze James dawał radę i Charlie(ojciec Belli) A obecnie to mam fazę na inny typ męskiej urody, obejrzałam w końcu "Hobbita" i...
A poszłam żeby pooglądać Turnera, nie wyszło 

. Zdziwiło mnie to, bo zawsze mówiono, że takie rzeczy najlepiej w zarodku usuwać a nie czekać nie wiadomo na co.