![]() |
#2491 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Ahhh u mnie tez wkoncu cieplo
![]() ![]() Tak wlasnie trafilam w necie na cos takiego http://celebixy.pl/dobro-jest-proste-22672 prawda' slyszalyscie o tym?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Dzien doberek, znowu chce mi sie spac to chyba slonce tak na mnie dziala
![]() cuciola za 90 dziennych soczewek place 45 euro, takze mam dwie rozne moce w oczach ![]() bambi gratuluje zakupu sukni, wcale tak duzo nie dalas! oczywiscie chce zobaczyc ![]() ![]() ![]()
#2493 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Princi - wszystko pisze (no moze niezbyt zrozumialym jezykiem) w ryanair.
BAGA¯ PODRÊCZNY Dozwolona jest tylko jedna sztuka baga¿u podrêcznego na osobê (z wyj±tkiem niemowl±t) o wadze nie wiêkszej ni¿ 10 kg i wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm (torebki, teczki, komputery przeno¶ne, zakupione produkty, aparaty itp. mog± byæ przewo¿one tylko w dozwolonej 1 sztuce baga¿u podrêcznego). BAGA¯ REJESTROWANY Ka¿dy pasa¿er mo¿na rezerwowaæ dwie sztuki baga¿u pod warunkiem uiszczenia odpowiednich op³at za baga¿ rejestrowany. Mo¿liwe jest wybranie odpowiedniej wagi baga¿u nadawanego 15 kg lub 20 kg w czasie dokonywania rezerwacji. Po dokonaniu rezerwacji mo¿liwe bêdzie dodanie sztuki baga¿u rejestrowanego na stronie internetowej wybieraj±c opcjê ‘Zarz±dzaj Rezerwacj±’ do 4 godzin przed planowan± godzin± odlotu. W trosce o zdrowie i bezpieczeñstwo pasa¿erów linie lotnicze Ryanair nie przyjmuj± do przewozu sztuk baga¿u o wadze powy¿ej 32 kg lub o wymiarach przekraczaj±cych ³±cznie 81 cm wysoko¶ci, 119 cm szeroko¶ci i 119 cm g³êboko¶ci. To ograniczenie wagi nie dotyczy sprzêtu u³atwiaj±cego poruszanie siê.
#2494 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Hej - oto ta moja kiecka weselna.
W ryanair przynajmniej podreczny za darmo a wizzair teraz wprowadzili oplate.. nie oplaca sie - juz lepiej kupic normalny rejestrowany bagaz za 15€ niz podreczny za 10€... |
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
bambi ¶liczna sukienka (a to zupe³nie nie mój styl)!
#2496 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Cytat:
kochana i jak poszlo wybralas cos??daj znac bo i mi w przyszlosci beda potrzebne soczewki ![]() Cytat:
![]() ![]() a jak Ty sie czujesz??jak wyniki badan wyszly??mam nadzieje,ze wszystko ok!!!! jeju zrobilam ciacho truskawkowo-bananowe i juz 2 kawaly wsunelam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Kasza , pozdrawiam
![]() ![]() u mnie tez cieplutko sie zrobilo.ehhhh wkurzyli mnie z internetem. chyba bede musiala jakiegos innego operatora szukac ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2498 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 394
|
Evelina, Polak. Nawet prawie rodzina, bo kuzyn szwagra
![]() Fakt, mo¿na tu wiêcej, choæ te¿ bez cudów.
![]() |
#2499 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
Cytat:
![]() paulinka1128 - gdyby wszystcy ludzie tak robili z tymi "zawieszonymi kawami" i nie tylko , bardzo fajna rzecz ![]() Kasza Manna - a mi sie wydawalo,ze spotykalas sie z anglikiem ,albo cos mi sie po ten tegowalo ![]()
![]() |
#2500 |
Zakorzenienie
|
hej hej, wrocilam z proby soczewkowej, ale po wieczornej kontroli komputerowej okazaly sie za mocne
![]() ale ogolne wrazenie super, minimalnie je czulam na oku...po 9 godzinach nic mnie nie uwieralo mimo ze czytalam tez sporo.. jedyne to (chyba przez to ze byly za mocne) to jak dlugo popatrzalam na daleko a potem nagle szybko na blisko to oko sie sekunde przyzwyczajalo dob zmiany odleglosci..lepiej widzialam na daleko niz na blisko dobrze ze tak 3 razy sprawdzaja bo bym nosila za mocne jakby mi po 1 ba daniu dali tak jak to robia w sieciowkach.. juz mi ich brakuje a jeszcze ich nie mam! bambi piekna ksiezniczkowa sukienka! |
![]() ![]() |
![]() |
#2501 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Dzieki Wam kochane, ciesze sie ze suknia sie wam podoba
![]() Cucciola79 az mnie zatkalo ze pamietalas o mnie! Kochana jestes, dzieki! badania wyszly niedobre - ale wzielam sie za siebie - jem codziennie i regularnie. Mam cala serie roznych lekow i nawet czuje sie o wiele lepiej! ![]() paulinka - ja szczerze mowiac pierwsze slysze o zawieszanych kawach czy posilkach. Moze sie taka akcja rozwinie? We Wloszech to by pewnie nie przeszlo - bo co drugi by pytal nawet jakby go bylo stac. U nas pracuje taki gostek z Ghany (jako fizyczny w magazynie) - zarabia normalnie i wynajmuje mieszkanie i ogolnie ok. Co jakis czas to ON NAM przynosi skrzynki z roznymi lakociami czy produktami spozywczymi - bo mu to caritas za darmo daje (teraz nie wiem dokladnie czy to caritas czy on dostaja skads takie bony). Jednego razu np. cala skrzynka z grana padano.. Ja bym wolala zeby takie rzeczy dostawali ludzie naprawde potrzebujacy. Cuciola - moim skromnym zdaniem Ty wygladasz bardzo dobrze (i ja cie tak preferuje - tzn ze zdjec) w okularach. Szukam wlasnie jakiegos dueto pianino-skrzypce jako oprawa muzyczna slubu. Kurcze znalazlam fajny kontakt i zajety na moja date. A juz sie napalilam. W ogole szalenstwo panuje na rynku slubnym - reakcja od znalezienia, zapytania o dostepnosc do wplacenia zaliczki musi byc natychmiastowa bo inaczej ktos inny wskoczy na twoja "date"- nie ma chwili na zastanowienie sie! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2502 |
Zakorzenienie
|
bambi dziekuje
![]() chce sprobowac, a okulary juz tez mam stare, musze zmienic szkla |
![]() ![]() |
![]() |
#2503 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 311
|
cuciola ja od 10 lat nosze soczewki i nie wyobrazam sobie zycia bez nich. okulary tez mam i nosze w domu...ale 95% czasu spedzam w soczewkach...kupuje na allegro bo kosztuja polowe tego co tu. bardzo szybko mozna sie przyzwyczaic.
widze, ze tu duzo zmian, no w sumie normalne jak ktos od baaardzo d³ugiego czasu siê nie pojawia na w±tku... bambi gratulujê ![]() romanaccia jednak do rzymu wrocilas...a tak sie zarzekalas ![]() w sumie to wiekszosc z Was podgladalam na facebooku, widze jak dzieciaki rosn±: Flavio i Fiammi fanno impressione quanto sono grandi... a pamiêtam jakby to by³o dzi¶ wasze ci±ze hehe u mnie ok. praca nadal ta sama, ale powiedzmy ze awansowalam, takze nie narzekam. evelina te straniere to nie tylko do mycia kibli ![]() bylismy niedawno w Polsce na 1o dni, i tak cholernie zimno bylo, ze chyba takiej zimy jeszcze w Polsce nie widzialam... joanna ja w lecie bardzo polubilam dolce& gabbana light blue living in portofino... kurde poganiajcie mnie bym sie odzywala eh? jakos ostatnio w ogole nie wchodzilam na wizaz...mam nadzieje, ze sie to zmieni... |
![]() ![]() |
![]() |
#2504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
marmottinkakochana no koniecznie musisz tu do nas czesciej zagladac ![]() ![]() super ze awansowalas i tak trzymac!!! a co do Polski to widzialam fotke z Twoja mamcia super fajna kobitka z niej i niezle sie trzyma ![]() bambiojej powaznie ??wyszly zle??no wlasnie tak ostatnio o Tobie myslalam i zamartwialam sie juz chyba taki mam charakter ,jak to moja mama mowi,ze czasem przesadzam ale jak kogos polubie i chocby tak jak tutaj na forum to ma ze mnie oddanego przyjaciela!!!a jezeli ktos jest wobec mnie nie fair to nigdy nim nie bedzie!!!a to taki maly szczegol o mnie!!Dbaj o siebie teraz!!!!jeju juz ten Wielki Dzien zbliza sie malymi kroczkami!!!!
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-04-10 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Zakorzenienie
|
marmotta o jak fajnie ze jestes!
no moze juz w piatek przyniose sobie soczewki...ale dziwi mnie to, ze zle mi na poczatku dobral, niby taki akuratny lekarz... |
![]() ![]() |
![]() |
#2506 |
Zakorzenienie
|
Ciao Marmo' !
![]() Dlatego juz nigdy wiecej nie bede mowila nigdy ![]()
#2507 |
Wtajemniczenie
|
A teraz nam do Argentyny chce uciekac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2508 |
Zadomowienie
|
nie no ja siê do Szwajcarii nie wybieram (na razie), bo wprowadzili limity zatrudnienia dla UE zona B czyli polacy, czesi, slowacy itd. z tego wzglêduy zastanawia³am sie miedzy innymi, czy nie zlozyc podania o obywatelstwo wloskie, bo moglabym (przez zasiedzenie hihi)...
cuciola mi tez na poczatku zle dobrano soczewki, za drugim razem bylo juz ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |
Zakorzenienie
|
Tym razem nie uciekam ![]() ![]() a jak sie zdarzy ,ze wroce i do jeszcze nadodatek do Rzymu, to chyba juz sie pogodze z losem ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
Mialas w planach wyjazd do Szwajcarii ?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2510 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- kochana ja mieszkam 20 km od granicy ze Szwajcaria...nie myslalam o wyprowadzce tylko o ewentualnym szukaniu pracy, gdyby (facciamoci le corna) kryzys walnal w firme, w ktorej pracuje....a poza tym to za prace ktora wykonuje tu w Szwajcarii zarobilabym 4 razy tyle.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz juz do lozka, trzeba dac oczom odpoczac ![]() W Szwajcarii pracuje kolega mojego tz-ta i tam za sam fakt bycia inzynierem zarabia sie od-do...takie jakby stawki maja z tego co slyszalam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2512 |
Zadomowienie
|
najnizsza placa to 3300 frankow
|
![]() ![]() |
![]() |
#2513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam przyjaciol z Argentyny i w Argentynie ,ale oni mowia co innego ![]() ![]() ![]() aaaa..... to ja na twoim miejscu szukalabym pracy w Szwajcarii ,a noz widelec.... ![]()
![]() |
#2514 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
Witajcie Dziewczynki!
Ale ruszy³y¶cie z pisaniem ![]() ![]() Bambi bardzo ³adna sukienka! Mnie te¿ podobaj± siê koronki. ![]() Cuciola "taka ró¿nica" w widzeniu w okularach a soczewkach jest chyba normalna. ![]() Romanaccia ty na prawdê nie ¿artujesz! ![]() ![]() Od wczoraj wygrzewam siê we w³oskim s³oñcu. Dzisiaj by³am na kilka godzin w Bolonii, a jutro wybieram siê do Rimini. Mam nadziejê,¿e dotrê jako¶ z dworca na pla¿ê... ![]() Jejjjjkuuuu.... jak bardzo chcia³abym wróciæ do Bel Paese... niestety T¿ ha messo una pietra sopra ![]() Co do Szwajcarii.... T¿ mieszka³ tam przez ponad rok i niestety zarabia siê wiêcej, ale wydatków jest te¿ sporo,np. ubezpieczenie, miejsce parkingowe, za mieszkanie w Lugano p³aci³ 1000 franków( a by³o bardzo zaniedbane) itd. Ostatnio znajomi byli w Bzylei... i po dwóch dniach wrócili, bo wyczerpali bud¿et.Np. bilet do kina kosztowa³ 20 franków, a espresso 4! ![]() Ale tak jak Marmotta, która mieszka przy granicy... jak najbardziej mo¿na rozwa¿aæ....
#2515 |
Zadomowienie
|
Re: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
no tak mieszkac tam to sie zupelnie nie oplaca ....ceny masakra ...ale tu przy granicy w samej provinci vco jest 7000 osob ktore codziennie przekraczaja granice by jechac do pracy tzw. frontalieri
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rimini ! ![]()
![]() |
#2517 |
Zakorzenienie
|
Romanaccia, (prawie) dobrze pamiêtasz, tylko, ¿e to by³ Amerykanin, no i historia dawno (prawie rok temu, krótki "romans") przebrzmia³a. Pó¼niej by³am dumn±
![]() ![]() A ciekawe, co Ty zrobisz, jak siê zakochasz w kim¶ do listopada? ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaa to znaczy ,ze cos tam mniej wiecej pamietalam ![]() ![]() a ja jestem strasznie ciekawa dlaczego wszystcy mi to pytanie zadaja ? ![]() ![]()
![]() |
#2519 |
Zakorzenienie
|
Wszyscy pytaj±? A, to pewnie nie bez przyczyny
![]() ![]()
![]() |
#2520 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
bambi - bardzo ladna sukienka
![]() Cytat:
![]() Jednak z tego co widze to wszedzie ludze aby szukaja okazji by kogos oskubac... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.