W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-04-10, 13:58   #2491
paulinka1128
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 467
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Ahhh u mnie tez wkoncu cieplo

Tak wlasnie trafilam w necie na cos takiego http://celebixy.pl/dobro-jest-proste-22672 prawda' slyszalyscie o tym??
Stary 2013-04-10, 14:09   #2492
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083

Dzien doberek, znowu chce mi sie spac to chyba slonce tak na mnie dziala maz przyniosl z garazu walizeczki, czy ktoras wie jakie musza byc wymiary walizki a stiva w ryanair?

cuciola za 90 dziennych soczewek place 45 euro, takze mam dwie rozne moce w oczach miesieczne 16 euro, a 2tygodniowe jesli dobrze pamietam 26 e /hmm nie ejstem pewna jak chcesz to zapytam...)i sa 4 w pudeleczku

bambi gratuluje zakupu sukni, wcale tak duzo nie dalas! oczywiscie chce zobaczyc
Stary 2013-04-10, 14:30   #2493
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082

Princi - wszystko pisze (no moze niezbyt zrozumialym jezykiem) w ryanair.

BAGA¯ PODRÊCZNY Dozwolona jest tylko jedna sztuka baga¿u podrêcznego na osobê (z wyj±tkiem niemowl±t) o wadze nie wiêkszej ni¿ 10 kg i wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm (torebki, teczki, komputery przeno¶ne, zakupione produkty, aparaty itp. mog± byæ przewo¿one tylko w dozwolonej 1 sztuce baga¿u podrêcznego).

BAGA¯ REJESTROWANY
Ka¿dy pasa¿er mo¿na rezerwowaæ dwie sztuki baga¿u pod warunkiem uiszczenia odpowiednich op³at za baga¿ rejestrowany. Mo¿liwe jest wybranie odpowiedniej wagi baga¿u nadawanego 15 kg lub 20 kg w czasie dokonywania rezerwacji. Po dokonaniu rezerwacji mo¿liwe bêdzie dodanie sztuki baga¿u rejestrowanego na stronie internetowej wybieraj±c opcjê ‘Zarz±dzaj Rezerwacj±’ do 4 godzin przed planowan± godzin± odlotu.

W trosce o zdrowie i bezpieczeñstwo pasa¿erów linie lotnicze Ryanair nie przyjmuj± do przewozu sztuk baga¿u o wadze powy¿ej 32 kg lub o wymiarach przekraczaj±cych ³±cznie 81 cm wysoko¶ci, 119 cm szeroko¶ci i 119 cm g³êboko¶ci. To ograniczenie wagi nie dotyczy sprzêtu u³atwiaj±cego poruszanie siê.

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-04-10, 14:47   #2494
bambi1980
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 411

Hej - oto ta moja kiecka weselna.
W ryanair przynajmniej podreczny za darmo a wizzair teraz wprowadzili oplate.. nie oplaca sie - juz lepiej kupic normalny rejestrowany bagaz za 15€ niz podreczny za 10€...
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg pronovias-berlin-wedding-dress.jpg (79,7 KB, 29 za³adowañ)
bambi1980 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-04-10, 14:57   #2495
mmarcepan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 828

bambi ¶liczna sukienka (a to zupe³nie nie mój styl)!

mmarcepan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-04-10, 15:02   #2496
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ
princi zrobie tez okularki, ale mowil mi lekarz ze inaczej oko akomoduje w soczewkach a inaczej w okularach wiec pewnie troche mija zanim sie przyzwyczai. Jutro zobacze pewnie mi jakies dobierze..to sie juz moze jutro pochwale no w dziennych nie trzeba sie bawic w plyny, ale zobaczymy co mi jutro zaleci..ile ty placisz okolo? bo ja mam rozne oczy wiec 2 opakowania rozne musze

kochana i jak poszlo wybralas cos??daj znac bo i mi w przyszlosci beda potrzebne soczewki

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Poka¿ wiadomo¶æ
W ryanair przynajmniej podreczny za darmo a wizzair teraz wprowadzili oplate.. nie oplaca sie - juz lepiej kupic normalny rejestrowany bagaz za 15€ niz podreczny za 10€...
cudownamialam podobna
a jak Ty sie czujesz??jak wyniki badan wyszly??mam nadzieje,ze wszystko ok!!!!

jeju zrobilam ciacho truskawkowo-bananowe i juz 2 kawaly wsunelamdziwic sie ze t....rosnie
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-04-10, 15:39   #2497
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

Kasza , pozdrawiam a Twoj nowy TZ to polak czy anglik? jednak Anglia ma duzo wiecej do zaoferowania niz Wlochy. tutaj straniera moze w kinie co najwyzej kible myc

u mnie tez cieplutko sie zrobilo.ehhhh wkurzyli mnie z internetem. chyba bede musiala jakiegos innego operatora szukac

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
ladna i cenowo nie droga
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 16:11   #2498
Kasza Manna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 394

Evelina, Polak. Nawet prawie rodzina, bo kuzyn szwagra
Fakt, mo¿na tu wiêcej, choæ te¿ bez cudów.
Stary 2013-04-10, 17:02   #2499
Romanaccia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 902

Cytat:
Bardzo ladna

paulinka1128 - gdyby wszystcy ludzie tak robili z tymi "zawieszonymi kawami" i nie tylko , bardzo fajna rzecz

Kasza Manna - a mi sie wydawalo,ze spotykalas sie z anglikiem ,albo cos mi sie po ten tegowalo
Stary 2013-04-10, 18:42   #2500
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola

hej hej, wrocilam z proby soczewkowej, ale po wieczornej kontroli komputerowej okazaly sie za mocne no i musze wrocic w piatek, wyprobuje slabsze..a tak mi sie wydawalo ze za ostro widzialam az troche sie glowa krecila..
ale ogolne wrazenie super, minimalnie je czulam na oku...po 9 godzinach nic mnie nie uwieralo mimo ze czytalam tez sporo..
jedyne to (chyba przez to ze byly za mocne) to jak dlugo popatrzalam na
daleko a potem nagle szybko na blisko to oko sie sekunde przyzwyczajalo dob zmiany odleglosci..lepiej widzialam na daleko niz na blisko

dobrze ze tak 3 razy sprawdzaja bo bym nosila za mocne jakby mi po 1 ba
daniu dali tak jak to robia w sieciowkach..
juz mi ich brakuje a jeszcze ich nie mam!

bambi piekna ksiezniczkowa sukienka!

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-04-10, 19:07   #2501
bambi1980
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 411

Dzieki Wam kochane, ciesze sie ze suknia sie wam podoba Gdy przymierzalam bylam rozdarta - bo asystentka z salonu chciala mi wcisnac za wszelka cene taka co kosztowala o 500 euro wiecej - i byla bardzo rozkloszowana. Ja zawsze chcialam z koronki a tamta suknia byla tiulowa - ale jak mi ktos caly czas burczy co mam robic to potem trace wiare w siebie.
Cucciola79 az mnie zatkalo ze pamietalas o mnie! Kochana jestes, dzieki! badania wyszly niedobre - ale wzielam sie za siebie - jem codziennie i regularnie. Mam cala serie roznych lekow i nawet czuje sie o wiele lepiej!
paulinka - ja szczerze mowiac pierwsze slysze o zawieszanych kawach czy posilkach. Moze sie taka akcja rozwinie? We Wloszech to by pewnie nie przeszlo - bo co drugi by pytal nawet jakby go bylo stac. U nas pracuje taki gostek z Ghany (jako fizyczny w magazynie) - zarabia normalnie i wynajmuje mieszkanie i ogolnie ok. Co jakis czas to ON NAM przynosi skrzynki z roznymi lakociami czy produktami spozywczymi - bo mu to caritas za darmo daje (teraz nie wiem dokladnie czy to caritas czy on dostaja skads takie bony). Jednego razu np. cala skrzynka z grana padano.. Ja bym wolala zeby takie rzeczy dostawali ludzie naprawde potrzebujacy.

Cuciola - moim skromnym zdaniem Ty wygladasz bardzo dobrze (i ja cie tak preferuje - tzn ze zdjec) w okularach.
Szukam wlasnie jakiegos dueto pianino-skrzypce jako oprawa muzyczna slubu. Kurcze znalazlam fajny kontakt i zajety na moja date. A juz sie napalilam. W ogole szalenstwo panuje na rynku slubnym - reakcja od znalezienia, zapytania o dostepnosc do wplacenia zaliczki musi byc natychmiastowa bo inaczej ktos inny wskoczy na twoja "date"- nie ma chwili na zastanowienie sie!
bambi1980 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 19:54   #2502
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

bambi dziekuje ale ja cale zycie nosilam okulary wiec tak dla odmiany i na wyjscia
chce sprobowac, a okulary juz tez mam stare, musze zmienic szkla

Stary 2013-04-10, 20:23   #2503
marmotta
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 311

cuciola ja od 10 lat nosze soczewki i nie wyobrazam sobie zycia bez nich. okulary tez mam i nosze w domu...ale 95% czasu spedzam w soczewkach...kupuje na allegro bo kosztuja polowe tego co tu. bardzo szybko mozna sie przyzwyczaic.

widze, ze tu duzo zmian, no w sumie normalne jak ktos od baaardzo d³ugiego czasu siê nie pojawia na w±tku...
bambi gratulujê kiedy dok³adnie wychodzisz za m±¿? sukienka piêkna...
romanaccia jednak do rzymu wrocilas...a tak sie zarzekalas

w sumie to wiekszosc z Was podgladalam na facebooku, widze jak dzieciaki rosn±: Flavio i Fiammi fanno impressione quanto sono grandi... a pamiêtam jakby to by³o dzi¶ wasze ci±ze hehe

u mnie ok. praca nadal ta sama, ale powiedzmy ze awansowalam, takze nie narzekam. evelina te straniere to nie tylko do mycia kibli na szczescie nie jest az tak zle...moj Tz pracy szuka bo cassa integrazione siê skonczyla...uderza w Szwajcarie, bo tu gdzie jestesmy to dupa...nawet Bialetti sie do Chin wynioslo...

bylismy niedawno w Polsce na 1o dni, i tak cholernie zimno bylo, ze chyba takiej zimy jeszcze w Polsce nie widzialam...
joanna ja w lecie bardzo polubilam dolce& gabbana light blue living in portofino...

kurde poganiajcie mnie bym sie odzywala eh? jakos ostatnio w ogole nie wchodzilam na wizaz...mam nadzieje, ze sie to zmieni...
marmotta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-04-10, 20:35   #2504
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marmotta Poka¿ wiadomo¶æ
cuciola ja od 10 lat nosze soczewki i nie wyobrazam sobie zycia bez nich. okulary tez mam i nosze w domu...ale 95% czasu spedzam w soczewkach...kupuje na allegro bo kosztuja polowe tego co tu. bardzo szybko mozna sie przyzwyczaic.

widze, ze tu duzo zmian, no w sumie normalne jak ktos od baaardzo d³ugiego czasu siê nie pojawia na w±tku...
bambi gratulujê kiedy dok³adnie wychodzisz za m±¿? sukienka piêkna...
romanaccia jednak do rzymu wrocilas...a tak sie zarzekalas

w sumie to wiekszosc z Was podgladalam na facebooku, widze jak dzieciaki rosn±: Flavio i Fiammi fanno impressione quanto sono grandi... a pamiêtam jakby to by³o dzi¶ wasze ci±ze hehe

u mnie ok. praca nadal ta sama, ale powiedzmy ze awansowalam, takze nie narzekam. evelina te straniere to nie tylko do mycia kibli na szczescie nie jest az tak zle...moj Tz pracy szuka bo cassa integrazione siê skonczyla...uderza w Szwajcarie, bo tu gdzie jestesmy to dupa...nawet Bialetti sie do Chin wynioslo...

bylismy niedawno w Polsce na 1o dni, i tak cholernie zimno bylo, ze chyba takiej zimy jeszcze w Polsce nie widzialam...
joanna ja w lecie bardzo polubilam dolce& gabbana light blue living in portofino...

kurde poganiajcie mnie bym sie odzywala eh? jakos ostatnio w ogole nie wchodzilam na wizaz...mam nadzieje, ze sie to zmieni...

marmottinkakochana no koniecznie musisz tu do nas czesciej zagladacFiammisia ti rìngrazia
super ze awansowalas i tak trzymac!!!
a co do Polski to widzialam fotke z Twoja mamcia super fajna kobitka z niej i niezle sie trzymawoow do Szwajcarii ponoc ladne sa tam zarobki a TY zostaniesz w Italii??

bambiojej powaznie ??wyszly zle??no wlasnie tak ostatnio o Tobie myslalam i zamartwialam sie juz chyba taki mam charakter ,jak to moja mama mowi,ze czasem przesadzam ale jak kogos polubie i chocby tak jak tutaj na forum to ma ze mnie oddanego przyjaciela!!!a jezeli ktos jest wobec mnie nie fair to nigdy nim nie bedzie!!!a to taki maly szczegol o mnie!!Dbaj o siebie teraz!!!!jeju juz ten Wielki Dzien zbliza sie malymi kroczkami!!!!

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2013-04-10 o 20:59
Stary 2013-04-10, 20:38   #2505
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

marmotta o jak fajnie ze jestes!
no moze juz w piatek przyniose sobie soczewki...ale dziwi mnie to, ze zle mi na poczatku dobral, niby taki akuratny lekarz...

Stary 2013-04-10, 20:54   #2506
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
romanaccia jednak do rzymu wrocilas...a tak sie zarzekalas...
Ciao Marmo' !

Dlatego juz nigdy wiecej nie bede mowila nigdy
Stary 2013-04-10, 21:03   #2507
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Romanaccia Poka¿ wiadomo¶æ
Ciao Marmo' !

Dlatego juz nigdy wiecej nie bede mowila nigdy
A teraz nam do Argentyny chce uciekacrzymianka ta nasza!!!
Stary 2013-04-10, 21:06   #2508
marmotta
Zadomowienie

nie no ja siê do Szwajcarii nie wybieram (na razie), bo wprowadzili limity zatrudnienia dla UE zona B czyli polacy, czesi, slowacy itd. z tego wzglêduy zastanawia³am sie miedzy innymi, czy nie zlozyc podania o obywatelstwo wloskie, bo moglabym (przez zasiedzenie hihi)...

cuciola mi tez na poczatku zle dobrano soczewki, za drugim razem bylo juz ok.
Stary 2013-04-10, 21:09   #2509
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ
A teraz nam do Argentyny chce uciekacrzymianka ta nasza!!!

Tym razem nie uciekam i juz nie bede sie zarzekac ,ze nigdy nie wroce

a jak sie zdarzy ,ze wroce i do jeszcze nadodatek do Rzymu, to chyba juz sie pogodze z losem

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
nie no ja siê do Szwajcarii nie wybieram (na razie), bo wprowadzili limity zatrudnienia dla UE zona B czyli polacy, czesi, slowacy itd. z tego wzglêduy zastanawia³am sie miedzy innymi, czy nie zlozyc podania o obywatelstwo wloskie, bo moglabym (przez zasiedzenie hihi)...

Mialas w planach wyjazd do Szwajcarii ?

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 21:12   #2510
marmotta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Romanaccia Poka¿ wiadomo¶æ
Tym razem nie uciekam i juz nie bede sie zarzekac ,ze nigdy nie wroce

a jak sie zdarzy ,ze wroce i do jeszcze nadodatek do Rzymu, to chyba juz sie pogodze z losem
a co tam bêdziesz robiæ w Argentynie? mam przyjació³ argentyñczyków i mówi±, ze tam jest mega niebezpiecznie...tak¿e uwa¿aj slyszalam historie, ze kolczyki z uszu na ulicy w buenos zrywaja...i to nawet takie za 2 euro...traktuj± to jak jakie¶ trofeum czy co¶

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

kochana ja mieszkam 20 km od granicy ze Szwajcaria...nie myslalam o wyprowadzce tylko o ewentualnym szukaniu pracy, gdyby (facciamoci le corna) kryzys walnal w firme, w ktorej pracuje....a poza tym to za prace ktora wykonuje tu w Szwajcarii zarobilabym 4 razy tyle....
Stary 2013-04-10, 21:16   #2511
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
cuciola mi tez na poczatku zle dobrano soczewki, za drugim razem bylo juz ok.
uff to odetchnelam z ulga bo mi oczy zaczely w nich szalec i sie zmartwilam, ze mialo sie polepszyc a tu takie cuda ze na blisko nagle zle widzialam

a teraz juz do lozka, trzeba dac oczom odpoczac
W Szwajcarii pracuje kolega mojego tz-ta i tam za sam fakt bycia inzynierem zarabia sie od-do...takie jakby stawki maja z tego co slyszalam

Stary 2013-04-10, 21:17   #2512
marmotta
Zadomowienie

najnizsza placa to 3300 frankow
Stary 2013-04-10, 21:26   #2513
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
a co tam bêdziesz robiæ w Argentynie? mam przyjació³ argentyñczyków i mówi±, ze tam jest mega niebezpiecznie...tak¿e uwa¿aj slyszalam historie, ze kolczyki z uszu na ulicy w buenos zrywaja...i to nawet takie za 2 euro...traktuj± to jak jakie¶ trofeum czy co¶

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

kochana ja mieszkam 20 km od granicy ze Szwajcaria...nie myslalam o wyprowadzce tylko o ewentualnym szukaniu pracy, gdyby (facciamoci le corna) kryzys walnal w firme, w ktorej pracuje....a poza tym to za prace ktora wykonuje tu w Szwajcarii zarobilabym 4 razy tyle....

Ja tez mam przyjaciol z Argentyny i w Argentynie ,ale oni mowia co innego ,niebezspiecznie moze byc wszedzie ,trzeba byc ostroznym zawsze i wszedzie ,mialam okazje poznac samotnie podrozujace po Ameryce Pl. osoby ,ktore zapewnialy mnie ,ze moge sie swobodnie po Argentynie poruszac ,wiadomo ,to nieco inna kultura ,mentalnosc itp. ,ale mysle ,ze akurat ten kraj jest najbezpieczniejszym w tamtych stronach ,nie obawiam sie niczego ,pozatym ja sie czuje bezpiecznie sama ze soba staram sie zawsze miec oczy dookola glowy i byc ostrozna

aaaa..... to ja na twoim miejscu szukalabym pracy w Szwajcarii ,a noz widelec....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 21:52   #2514
alcon
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 874

Witajcie Dziewczynki!

Ale ruszy³y¶cie z pisaniem

Bambi bardzo ³adna sukienka! Mnie te¿ podobaj± siê koronki. i zdrowiej nam!!!

Cuciola "taka ró¿nica" w widzeniu w okularach a soczewkach jest chyba normalna. U mnie bynajmniej tak by³o. Czy ty te¿ masz mocniejsze oksy od soczewek? Je¶li chodzi o tanie kupowanie to polecam na przysz³o¶æ: bezokularow.pl, wysy³aj± te¿ za granicê za 16 z³.

Romanaccia ty na prawdê nie ¿artujesz! ju¿ masz zaplanowan± Argentynê, a w³a¶ciwie Buenos, na listopad Podobno jest niebezpiecznie, ale wiadomo - jak wszêdzie.Moja przyjació³ka jest z Resistencii.

Od wczoraj wygrzewam siê we w³oskim s³oñcu. Dzisiaj by³am na kilka godzin w Bolonii, a jutro wybieram siê do Rimini. Mam nadziejê,¿e dotrê jako¶ z dworca na pla¿ê...
Jejjjjkuuuu.... jak bardzo chcia³abym wróciæ do Bel Paese... niestety T¿ ha messo una pietra sopra

Co do Szwajcarii.... T¿ mieszka³ tam przez ponad rok i niestety zarabia siê wiêcej, ale wydatków jest te¿ sporo,np. ubezpieczenie, miejsce parkingowe, za mieszkanie w Lugano p³aci³ 1000 franków( a by³o bardzo zaniedbane) itd. Ostatnio znajomi byli w Bzylei... i po dwóch dniach wrócili, bo wyczerpali bud¿et.Np. bilet do kina kosztowa³ 20 franków, a espresso 4!
Ale tak jak Marmotta, która mieszka przy granicy... jak najbardziej mo¿na rozwa¿aæ....

alcon jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-04-10, 22:03   #2515
marmotta
Zadomowienie

Re: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

no tak mieszkac tam to sie zupelnie nie oplaca ....ceny masakra ...ale tu przy granicy w samej provinci vco jest 7000 osob ktore codziennie przekraczaja granice by jechac do pracy tzw. frontalieri
Stary 2013-04-10, 22:34   #2516
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alcon Poka¿ wiadomo¶æ
Romanaccia ty na prawdê nie ¿artujesz! ju¿ masz zaplanowan± Argentynê, a w³a¶ciwie Buenos, na listopad Podobno jest niebezpiecznie, ale wiadomo - jak wszêdzie.Moja przyjació³ka jest z Resistencii.

Od wczoraj wygrzewam siê we w³oskim s³oñcu. Dzisiaj by³am na kilka godzin w Bolonii, a jutro wybieram siê do Rimini. Mam nadziejê,¿e dotrê jako¶ z dworca na pla¿ê...
Jejjjjkuuuu.... jak bardzo chcia³abym wróciæ do Bel Paese... niestety T¿ ha messo una pietra sopra ....
Tak Tak ! wcale nie zartuje jade tam rowniez w celu odnalezienia mojej rodziny ,ktore wemigrowala tam wiele lat temu

Rimini ! jade do Rimini za dwa tygodnie i juz nie moge sie doczekac kocham to miasto!!
Stary 2013-04-10, 23:57   #2517
Kasza Manna
Zakorzenienie

Romanaccia, (prawie) dobrze pamiêtasz, tylko, ¿e to by³ Amerykanin, no i historia dawno (prawie rok temu, krótki "romans") przebrzmia³a. Pó¼niej by³am dumn± singielk±, a¿ tu trafi³o na Polaka i to znajomego nie od dzisiaj

A ciekawe, co Ty zrobisz, jak siê zakochasz w kim¶ do listopada?
Stary 2013-04-11, 00:02   #2518
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasza Manna Poka¿ wiadomo¶æ
Romanaccia, (prawie) dobrze pamiêtasz, tylko, ¿e to by³ Amerykanin, no i historia dawno (prawie rok temu, krótki "romans") przebrzmia³a. Pó¼niej by³am dumn± singielk±, a¿ tu trafi³o na Polaka i to znajomego nie od dzisiaj

Aaaaa to znaczy ,ze cos tam mniej wiecej pamietalam , znajomy ? no prosze !

Cytat:
Napisane przez Kasza Manna Poka¿ wiadomo¶æ
A ciekawe, co Ty zrobisz, jak siê zakochasz w kim¶ do listopada?
a ja jestem strasznie ciekawa dlaczego wszystcy mi to pytanie zadaja ? ,az zaczelam sie nad tym zastanawiac i....nie wiem ,jak sie zakocham (o ile sie zakocham) to sie moze dowiem
Stary 2013-04-11, 00:22   #2519
Kasza Manna
Zakorzenienie

Wszyscy pytaj±? A, to pewnie nie bez przyczyny Mi³o¶ci wiêc Ci ¿yczê
Stary 2013-04-11, 07:33   #2520
paulinka1128
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 467

bambi - bardzo ladna sukienka

Cytat:
paulinka - ja szczerze mowiac pierwsze slysze o zawieszanych kawach czy posilkach. Moze sie taka akcja rozwinie? We Wloszech to by pewnie nie przeszlo - bo co drugi by pytal nawet jakby go bylo stac. U nas pracuje taki gostek z Ghany (jako fizyczny w magazynie) - zarabia normalnie i wynajmuje mieszkanie i ogolnie ok. Co jakis czas to ON NAM przynosi skrzynki z roznymi lakociami czy produktami spozywczymi - bo mu to caritas za darmo daje (teraz nie wiem dokladnie czy to caritas czy on dostaja skads takie bony). Jednego razu np. cala skrzynka z grana padano.. Ja bym wolala zeby takie rzeczy dostawali ludzie naprawde potrzebujacy.
pffff....ze tez nie wstydzi sie to wam przynosic
Jednak z tego co widze to wszedzie ludze aby szukaja okazji by kogos oskubac...
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.