|
|
#2101 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Z tym becikowym faktycznie popieprzyli, dużo osób przez ten wyznaczony próg się niestety nie łapie...
My się na szczęście załapiemy, do tego wpadnie kasa z mojego ubezp i Tż, każdy grosz się przyda
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2102 |
|
Raczkowanie
|
Hej witam się z łóżka...przeziębienie mnie złapało niestety, normalnie to bym pewnie do pracy poszła ale teraz wiadomo, choć leżenie to dla mnie męczarnia......
Jutro nareszcie wizyta, trochę się boję to by był początek lub środek 11 tyg. teraz ma być określone kiedy w końcu ta owulka była Od kilku dni pobolewa mnie w dolnym odcinku kręgosłupa, wiecie może coś na ten temat? Gratuluje wszystkich wizyt i usg, zdrówka dla waszych dzidziaków Acha a tym bólem zęba to niby nadwrażliwość i szyjki się poodsłaniały... kupiłam pastę meridol oby pomogła Trzymajcie kciuki za wizyte, bo już się stresuje
|
#2103 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie.
Ja po dzisiejszej wizycie mam mega doła, bo znowu miałam podwyższone ciśnienie (co u mnie podczas mierzenia przez pielęgniarkę lub lekarza jest normalne)... ale nie udało mi się uspokoić i gin troszkę mnie nastraszył, że jeśli do ok. 20 tygodnia nadal będzie to ciśnienie tak wariować to skieruje mnie na obserwację do szpitala ogólnie dziś mega dół i przygnębienie u mnie panuje. Ale to może też hormony na to wpłynęły.pozdrawiam i dużo słoneczka życze
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Przyszłam trochę ponarzekać. Fatalnie się dziś czuję, od rana kilka razy wymiotowałam. Najchętniej przespałabym cały dzień. Nie wiem jak pojadę na studia w week
|
|
|
|
#2105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mocno ściskam za wizytę.Hmm mnie też czasami plecy pobolewają jak np. za długo stoję, muszę często zmieniać pozycje i wtedy jest ok Cytat:
nie martw się na zapas Ja tez dziś mam kiepski nastrój ![]() Miki współczuję złego samopoczucia Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-04-10 o 19:00 |
||
|
|
|
#2106 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nic się nie martw i zdaj jutro koniecznie relację. Mnie na przeziębienie pomógł prenalen. Coś mnie łamało ale wyszłam z tego obronną ręką.Cytat:
Cytat:
Wszystkie macie dzisiaj jakieś zkwaszone minki, a ja wręcz odwrotnie... Zamiast gofrów zrobiłam sobie meeega wielkiego, grubachnego omleta z olbrzymią ilością bitej śmietany i sosu karmelowego ![]() to było cudowne przeżycie
|
|
#2107 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie głowa zaczyna boleć...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kregosłup też mnie bolał i nadal boli, nie wiem jaki jest powód ale czasem spać przez to nie mogę, a z racji że się w nocy budzę na siusiu to nie umiem nawet stanąć na nogi! Mi mąż rozmasowuje kręgosłup i wtedy jest lepiej ![]() za wizytę!Zębami miałam podobny problem w 8 tygodniu i poleciła mi pastę elmex- zadziałała Cytat:
Miki - A moja rozmowa z szefem zakończyła się niczym
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że nie tylko mi dziś źle
Mam nadzieję, że niedługo będziemy czerpać pełną radość z ciąży, bo przy złym samopoczuciu, mdłościach jakoś nie potrafię się z niczego cieszyć. Wam też tak zimno? W mieszkaniu niby mam ciepło, a siedzę ubrana w gruby szlafrok, przykryta kocem i nadal mi zimno
|
|
|
|
#2110 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
to chyba póki co najgorszy dzień...
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuje kochana.Po 16.00 zjadłam bułki z z dynią (3 ), popiłam mlekiem i do teraz mi na żołądku siedzą. Nie mogę ruchu zrobić bo mnie mdli. Nie mogę nawet gwałtownie wstać Dziewczyny doradzcie co zrobić by to pchnąć ... w dół ![]() A wiecie jak mi smakowało ![]() Mnie też plecy bolą. Okropnie Strach pomyśleć jak będą boleć jak brzuch będzie duży. No ale dla Dzidzi wszystko
Edytowane przez _Peggy Czas edycji: 2013-04-10 o 21:39 |
|
|
|
|
#2112 |
|
Raczkowanie
|
niestety-ciaza biochemiczna. byla ale zle sie zagniezdzila i niestety samoistne poronienie. Lekarz sprawdzil na usg ale juz nic nie widac.Kazal poczekac az sieskonczy okres i rozpoczac probe od nowa. To takie dziwne..Bylam jeszcze pare dni temu w ciazy a juz jej nie ma:CMusze sie pogodzic ze strata .Jak to lekarz mowi glowa do gory-za miesiac beda 2 kreski
|
|
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za miesiąc się uda. Na pewno
|
|
#2114 |
|
Raczkowanie
|
Peggy..dzieki
na pewno sie uda.
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co tu wyczytałam widzę że nie tylko mnie od rana mdli... ogólnie uważam że to najgorszy dzień od kąd jestem w ciąży... czuje się okropnie.
Do tego dochodzi stres, jutro mam wizytę i pomimo tego że nic mi się nie dzieje panicznie boję się że coś może być nie tak ![]() Trzymajcie jutro mocno kciuki !
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będę myślami przy Tobie.
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2118 |
|
Rozeznanie
|
hejka troszke mnie nie bylo, mdlosci mnie skutecznie wykluczyly z zycia, tydzien po siwetach bylam u mamy wiec troche odzyzlam ale rzadko korzystalam z neta a po powrtocie do domu znowu to samo
dobrze ze mam leki i dostalam jeszcze czopki jak bym duzo wymiotowaladzis bylismy na wizycie u ginki, wyniki ok, dzidzius ma juz 3,15 cm dlugosci, serduszko bije 173.04/min. nasteona wizyta 30 kwietnia zbadaniem przeziernosci karku i wszytsko na nfz :0 fajna ta moja przychodnia opieka jak prywatnie a wszystko na nfz jak będe mieć więcej siły to dodam zdjecia dzidziusia
|
|
#2119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że byłaś u lekarza, przynajmniej wiesz co i jak. Cytat:
współczuję samopoczuciaKochana myśl pozytywnie bo to dobre dla dzidzi, na pewno wszystko będzie dobrze i czekam na dobre wieści Cytat:
Super, że masz tak fajną przychodnię ![]() Mi wieczorkiem trochę sie samopoczucie poprawiło przy mężu ![]() Spokojnej nocy |
|||
|
|
|
#2120 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Witam wszystkie nowe mamusie, gratuluje udanych wizyt Dawno mnie tu nie było ale podczytuje na bieżąco . Normalnie nie do uwierzenia, energia mnie rozsadza, żadnych mdłości i nieprzyjemnych dolegliwości ciążowych. Obleciałam całą chałupę z odkurzaczem , mopem i innymi atrybutami perfekcyjnej pani domu , umyłam okna i tera zsiedzę z gilem przy nosie i kuruję się herbatką z imbirem i kardamonem .Tż się ze mnie śmieje że skoro tak dobrze znoszę ciążę to może surogatką zostanę to on sobie wtedy kupi tego wymarzonego Land Rovera
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko ; no ja mam ogromną nadzieje że będę znała płeć . To będzie 20 tydzień
Najważniejsze jednak żeby wszystko było w porządku , już wiem jak będę panikowała przed ta wizyta - został równiutki miesiąc Ktoś pytał czy mam jakieś przeczucia ? Mam ,że to dziewczynka . Chociaż wszyscy , mama , babcia znajomi mówią że to na pewno będzie chłopak ! Zobaczymy .. Jeśli chodzi o zakupy , mam już buteleczki , sterylizator , kosz na pampersy , wanienke i takie tam .. Z konkretnymi zakupami czekam na UsG połówkowe i wtedy już ruszę pełną parą Nikt mnie nie powstrzyma Co do wózka który wrzuciłaś , to jest straszny , kojarzy mi się z horrorem i sktrzypiącymi kółkami Ja upatrzyłam sobie taki .. Kosztuje masakryczne pieniądze , tutaj w UK , w Polsce i nawet sprowadzany od producenta z Holandii nie mniej .. Będę musiała poszukać innego ale ciężko mi jakoś jak ja już znalazłam swój ideał
|
#2122 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mi tez niedobrze-pomagaja spacery na swiezym powietrzu.Najgorzej jak usiade przy kompie,wtedy wszystko sie kreci i mdli mnie okropnie. Cytat:
Ale faktycznie sa kobiety,ktore cala ciaze na nic sie nie skarza i czuja sie super.To mniejszosc wiec mozesz czuc sie zaszczycona ![]() Cytat:
My mamy po synku hartana.Duzy ale to kombi wiec spacerowka i gleboki w jednym. |
||||
|
|
|
#2123 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie u mnie z rana wszystko ok jak narazie rowniez nie mam mdlosci chociaz mozr jak bym miala to bylabym spokojniejsza.
Wózek bardzo świetny chociaz cena tez super wysoka . Ja wozek chyba bede miala ok znajomej zobaczymy. ![]() Bardzo mi przykro ze to ciaza biochemiczna ale nastepnym razem napewno sie uda dobrze ze bylas u lekarza. U mnie pogoda dzisiaj brzydka zobaczymy czy sie rozkreci.
|
|
|
|
#2124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro Ale dobrze,że poszłaś do gina...,no i życzę dalszego powodzenia w postaci II kreseczek Gratuluję udanych wizyt! ![]() Domi- 3mam kciuki za wizytę, o której masz? A my wczoraj do późna skręcaliśmy szafkę, tzn Tż skręcal a ja dopingowałam hah.Dziś widziałam,że ledwo wstał jak o 6 mu budzik zadzwonił...No i zamówiłam sobie wczoraj balsam na rozstępy plamersa ![]() Zaraz niestety muszę się brać za porządkowanie tej szafki....
|
|
|
|
#2125 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny bardzo Wam współczuję złego samopoczucia, mdłości i tych wszystkich złych rzeczy Życzę wszystkim, żeby jak najszybciej te dolegliwości się skończyły i pozostała tylko radość z odmiennego stanu.Miłego dzionka!
|
|
#2126 |
|
Wtajemniczenie
|
Przykro mi Agata i życzę, żeby za miesiąc już tylko lepiej było
Domi kciuki mocno trzymam, jeśli ktoś jeszcze dziś wizytuje to również Nam tez wczoraj regał przywieźli, ale jeszcze nie ma czasu, zeby to poskręcać, bo mam sporo roboty papierkowej niestety terminowej, więc najpierw musze to oddać, potem porządki tym sposobem ciągle żyjemy z szafą na podłodze |
|
|
|
#2127 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i gratulacje dla pozostałych wizyt ![]() Cytat:
agata trzymam kciuki za nast cykl, domyślam się że Ci teraz ciężko ale czasem jest tak że organizm sam wie co dla niego dobre, może coś się źle komórki podzieliły i dzidzia byłaby chora i dlatego doszło do poronienia.. w ogóle dlatego nie radzi się robienia testów ciążowych przed dniem spodziewanej miesiączki bo b duży procent zarodków się nie zagnieżdża i lepiej tak jakby tego nie wiedzieć..... trzymaj się kochana ![]() Trele co do wózka to ciekawy ale te 3kołowe mnie nie przekonują... u nas dziadki podjęły się sprezentować wózek więc może poszalejemy
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#2128 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka,a Ty kiedy masz wizytę?
![]() U Nas też dziś cieplutko
|
|
|
#2129 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja niby w poniedziałek, ale nie wiem czy sobie nie przyśpieszyć troszkę
bo mój gin. nie zapisuje tylko się idzie pon. śr. albo piątek i przyjmuje wszystkich, a kazał za miesiąc czyli w pon, no ale piątek to prawie jak poniedziałek, nie?
|
|
|
|
#2130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

ogólnie dziś mega dół i przygnębienie u mnie panuje. Ale to może też hormony na to wpłynęły.
za wizytę.
nie martw się na zapas 

to było cudowne przeżycie

Kregosłup też mnie bolał i nadal boli, nie wiem jaki jest powód ale czasem spać przez to nie mogę, a z racji że się w nocy budzę na siusiu
to chyba póki co najgorszy dzień...
), popiłam mlekiem i do teraz mi na żołądku siedzą. Nie mogę ruchu zrobić bo mnie mdli. Nie mogę nawet gwałtownie wstać 

na pewno sie uda.

.

i gratulacje dla pozostałych wizyt
Ślub 25.08.2012